Nova vest
Fudbal

Nedelja, 05.07.2009.

20:07

Gold kup: Amerikanci ubedljivi

Prva dva dana takmičenja na Gold kupu, prvenstvu Severne i Srednje Amerike u fudbalu, nije bilo iznanđenja.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Favoriti, selekcije Sjedinjenih Država i Hondurasa, ostvarili su pobede u prvom kolu grupe 'B', Amerikanci su bili bolji od tima Grenade, 4:0, Honduras je savladao Haiti rezultatom 1:0. Utakmice su igrane u Sijetlu. U grupi 'A', u Los Anđelesu, Kanada je savladala tim Jamajke, 1:0, El Salvador je bio uspešniji od Kostarike, 2:1. Utakmice prvog kola u grupi 'C' igraju se u nedelju uveče u San Francisku.

Ali Đerba je doneo pobedu Kanađanima, za koje je igrao bivši igrač Crvene zvezde Dejan Jaković, u duelu sa timom Jamajke, golom 15 minuta pre kraja.

Ozael Romero bio je dvostruki strelac za prve bodove selekcije El Salvadora.

Teže nego što se očekivalo Honduras je došao do bodova u meču sa Haićanima. Gol je postigao fudbaler poljskog Belhatova, Karlos Kostli.

Finalisti Kupa konfederacija bili su ubedljivi u duelu sa reprezentacijom Grenade, a strelci su bili Adu, Holden, debitant Rodžers i jedan od retkih učesnika takmičenja u Južnoj Africi koji je u timu, napadač Hamarbija Čarli Dejvis.

grupa A
Kanada - Jamajka 1:0 (Đerba 75)
Kostarika - El Salvador 1:2 (Korea 64 - Romero 19, 86)

grupa B
Grenada - SAD 0:4 (Adu 7, Holden 31, Rodžers 60, Dejvis 68)
Honduras - Haiti 1:0 (Kostli 76)

grupa C
Panama - Gvadelup
Meksiko - Nikaragva

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu