Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.04.2009.

18:02

Jovanović: "Standard igra najlepše"

Reprezentativac Srbije Milan Jovanović najzaslužniji je za pobedu Standarda nad Mehelenom od 4:1 u belgijskom šampionatu proteklog vikenda.

Izvor: B92, FSS.rs

Autor:B92, FSS.rs

Default images

Jovanović je bio dvostruki strelac i asistent kod jednog pogotka. Ekipa iz Liježa deli prvo mesto na tabeli sa Anderlehtom sa 70 bodova. “Statistički sam imao sjajnu utakmicu - dao sam dva gola i zabeležio asistenciju. Međutim, može to još bolje, ne samo kod mene, već kod čitave ekipe. Najbitnije je da smo zadržali korak sa Anderlehtom”, rekao je Jovanović.

Ukoliko oba tima završe prvenstvo sa istim brojem bodova, u međusobnom dvomeču Anderleht i Standard odrediće prvaka Belgije.

“O toj mogućnosti još ne razmišljamo. Pred nama je zaista težak raspored, sledeći vikend gostujemo Zulte-Varegemu, potom dočekujemo Briž i u poslednjem kolu idemo na noge Gentu. Naš rival za titulu ima znatno lakše protivnike. Ipak, nadam se da možemo da odbranimo tron”, izjavio je srpski reprezentativac, koji je protiv Mehelena stigao do svog 11. pogotka u prvenstvu.

Optimizam Jovanović gradi na oceni stručnjaka da Standard igra daleko najbolji i najlepši fudbal u Belgiji.

“Trenutno je zaista tako. Prevashodni razlog sve boljih partija je da konačno igramo sa dva napadača. Iza njih, na poziciji polušpica „dejstvujem” ja. Zaista mi nije teško da pokrijem bilo koje mesto u timu, ali mislim da u sadašnjoj postavci mogu da pružim najviše. Dosta smo u toku sezone igrali oprezno, sa pet igrača u veznom redu i to nam se nekoliko puta osvetilo. Možda je to recept za igranje u Kupu UEFA, ali ne i u Belgiji gde kao favoriti moramo od samog starta da napadamo. Mislim da smo izgubili dosta bodova i da smo do sada mogli da imamo lepu prednost u odnosu na Anderleht”, rekao je Jovanović.

Srpski reprezentativci u poslednje vreme pružaju sjajne partije u svojim klubovima.

“Mislim da smo pod Antićem uspeli da formiramo jednu grupu od 20 ravnopravnih fudbalera u kojoj apsolutno nije bitno ko će u datom trenutnku istrčati na teren. Svi smo spremni da „ginemo" za dres koji nosimo. Imamo sjajan tim koji funkcioniše bez imalo sujete. Za takvu atmosferu i naše dobre rezultate najviše zasluge sigurno ima selektor i njegova harizma. Krasić i ja smo i ranije bili u reprezentaciji, ali tek smo dolaskom Antića dobili pravu šansu. Isto važi i za Milijaša i mladog Obradovića. Takvo poverenje meni lično uliva dodatnu snagu i na terenu ću se truditi da učinim sve kako bi se Srbija plasirala na Svetsko prvenstvo”, izjavio je Jovanović.

Srbija zauzima prvo mesto u Grupi sedam kvalifikacija za SP 2010. sa12 bodova, dva više od selekcije Francuske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu