Nova vest
Fudbal

Petak, 19.12.2008.

16:56

Arsenal planira "osvajanje Rima"

Arsenal će za protivnika u osmini finala Lige šampiona imati Romu. Prvi meč u februaru igra se u Londonu, dok će dve nedelje kasnije Englezi putovati u Rim.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Direktor Arsenala Deni Fizman smatra da je žreb bio veoma naklonjen njegovom klubu, i smatra da će poseta italijanskoj prestonici dodatno motivisati fudbalere da učine sve da se tamo nađu i u finalu koje se igra 27. maja 2009. "Dobro smo prošli. Nismo izvukli nijednog favorita, ali ni PAO, što znači da nećemo daleko putovati",rekao je Fizman.

"Do sada imamo dobar skor u mečevima sa Romom, i nameravamo da nastavimo tradiciju. Kliše je reći da ne postoji lak meč, ali u ovoj fazi takmičenja to je istina, i susreti će biti uzbudljivi i za igrače i za navijače. Nadam se da je ovo samo prvo od dva putovanja u Rim, jer nameravamo da taj grad osvojimo dogodine", dodao je Fizman.

Trener fudbalera Rome Lučano Spaleti izjavio je da mu se ispunila želja kada je saznao da će njegovom timu protivnik u osmini finala biti engleski tim.

"Prva želja nam je bila da izvučemo jakog protivnika, jer nam je potreban izazov kako bismo u te utakmice ušli bez straha. U tom smislu, žreb je bio veoma dobar, i moraćemo dobro da se pomučimo da prođemo dalje", rekao je Spaleti za televiziju Skaj Italija.

Trener vicešampiona Italije naveo je da dobro poznaje ekipu Arsenala i način igre koji neguje trener tog tima Arsen Venger.

"Impresioniran sam Arsenalovom klupskom politikom i činjenicom da daju šansu velikom broju mladih fudbalera. Mnogi od njih će postati veliki šampioni", zaključio je Spaleti.

Svoje mišljenje o suretu Arsenala i Rome ponudio je i trener Intera Žoze Murinjo, koji smatra da će Roma imati lakši posao nego njegov tim ili Juventus.

"To su tri susreta u kojima svako ima 50 odsto šansi i bilo ko može da pobedi. Roma će, međutim, imati rivala koji je malo lakši od našeg ili Juventusovog, jer Arsenal nije ni Čelsi ni Mančester junajted", rekao je Portugalac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu