Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.12.2008.

23:41

Pobede Sevilje i Atletika

Sevilja je u derbiju Primere u nedelju savladala Viljareal 1:0. Strelac jedinog pogotka bio je Renato u 45. minutu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Sevilja je tako preuzela treće mesto na tabeli, pošto sada imaju 30 bodova. Gosti su od 53. minuta igrali sa igračem manje, pošto je Ljorente isključen zbog drugog žutog kartona. Sevilja je tokom meča bila apsolutno dominantna, i uputila čak 27 šuteva na gol (osam u okvir gola), naspram svega četiri šuta gostiju. Atletiko Madrid je u drugom meču savladao Betis 2:0, a golove su postigli Rodriges i Aguero.

Koliko je Sevilja bila dominantna govori i činjenica da su imali deset kornera, dok gosti nisu izveli nijedan, kao i to da su loptu u svom posedu držali 69 odsto utakmice.

Ovo je prvi ulazak Sevilje u "top 4" ove sezone, a pobeda nad Viljarealom nastavak je dobre serije, koja je prošle nedelje rezultovala i spektakularnom pobedom nad Realom u gostima (4:3).

Početak meča bio je relativno ujednačen, iako je Sevilja nešto više napadala. Do kraja prvog poluvremena domaćini su potpuno preuzeli inicijativu, što je donelo rezultat golom Renata u 45. minutu.

U nastavku meča Sevilja je imala mnogo lakši posao, pošto je Ljorente isključen u 53. minutu. Viljareal, koji je i do tada igrao defanzivno, još više se povukao, i nije stvarao gotovo nikakve šanse. Domaćini su do kraja meča stalno napadali, ali je rezultat ipak ostao nepromenjen.

Pored Renata, u timu Sevilje istakao se i Fredi Kanute, koji je najčešće pretio golu oslabljenih gostiju.

Atletiko protiv Betisa nije imao većih problema. Madriđani, koji meč nisu izgubili gotovo dva meseca, do prednosti su došli u 20. minutu preko Maksija Rodrigesa. Pečat na pobedu domaćina stavio je Kun Aguero u 80. minutu. Atletiko je ovom pobedom obezbedio peto mesto na tabeli sa 27 bodova.

Prošitajte izveštaj o ostalim utakmicama odigranim u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu