Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.12.2008.

09:31

Mirković: "Podržavam Jokanovića"

Zoran Mirković, potpredsednik Partizana, javno je podržao sadašnjeg trenera 'crno-belih' Slavišu Jokanovića.

Izvor: B92, sportska štampa

Autor:B92, sportska štampa

Default images

Mirković, član UO kluba iz Humske rekao je da "svako ima pravo na mišljenje, koje će se čuti na sednici" i dodao da Jokanović ima njegovu podršku. Nekadašnji fudbaler 'crno-belih' i reprezentativac prokomentariasao je i ulazak trojice navijača u autobus sa igračima. "Mislim da bi trebalo da se smire strasti. Publika ima pravo da bude nezadovoljna, ali ne slažem se da se to ispoljava na ovakav način."

Postoji mogućnost da eventualna rasprava na Upravnom odboru kluba može da dovede do smene Jokanovića i pored stava sportskog dela menadžmenta (Petrić, Mirković, Tomić) da sadašnji trener zaslužuje podršku.

"Ne plašim se ničega. Nećemo ići mimo stava kluba iako smo svesni da će biti argumenata i sa jedne i sa druge strane," rekao je Mirković.

Tokom zime najviše posla imaće Ivan Tomić. Pored najavljenih odlazaka Čadikovskog i Perića, kao i najavljenog transfera Tošića (možda i Ljajića) u Mančester Junajted, sportski direktor Partizana baviće se i pojačanjima i igračima koji nisu zadovoljni.

Dijara odlazi ili ostaje?

Senegalac Lamin Dijara je, posle subotnjeg remija sa Radom, najavio odlazak. Dan kasnije bio je još radikalniji.

"Odlazim iz Partizana... Ne mogu više da izdržim, male su šanse da promenim mišljenje," rekao je Dijara potresen ulaskom navijača u klupski autobus i činjenicom da mu je jedan od njih skinuo slušalice sa ušiju, "Sve znate, nema potrebe da me pitate šta de desilo, svi su videli, niko neće sa mnom da se zaj... Tražiću klub, makar se vratio u Zrinjski. Nisam rođen u Srbiji da moram da ostanem.

Ovo je veliki klub, ali kad vidim da neke stvari ne funkcionišu kako bi trebalo onda ću da odem."

Kasnije se oglasio i njegov menadžer Zoran Stojadinović.

"Na dobrom smo putu da rešimo situaciju. Dijara ostaje u Partizanu. Objasnio sam mu neke stvari i mislim da će igrati u Humskoj bar do leta 2009. godine," tvrdio je tokom večeri Stojadinović.

Moreira zdrav, potpisuje novi ugovor?

Drugi internacionalac o čijem se statusu i ostanku u klubu govori poslednjih meseci, Portugalac Moreira, gotovo izvesno će i dalje nositi dres prvaka Srbije.

"Situacija bi trebalo da se reši do kraja prvog dela prvenstva, odnosno do četvrtka. U ovom trenutku mogu da kažem da je on bliži odluci da potpiše novi ugovor i ostane u Partizanu," rekao je menadžer koji zastupa Moreiru, Aleksandar Simić.

Portugalac je pregledan i na VMA zbog potresa mozga na utakmici u Sevilji, razloga za brigu nema.

"Ispitivanja su okončana, naš igrač je u redu," rekao je lekar Partizana Sead Malićević, ali će Moreira propustiti duel u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu