Nova vest
Fudbal

Nedelja, 29.06.2008.

12:27

Bez Mladosti, Smederevo se vraća?

Izvor: B92, Sport

Autor:B92, Sport

Default images

Iako su u prethodnom šampionatu zauzeli sedmo mesto na tabeli Meridijan Superlige fudbaleri Mladosti iz Lučana najverovatnije će se sledeće sezone takmičiti u Srpskoj ligi, a upražnjeno mesto u MSL moglo bi da pripadne Smederevcima koji su u baražu ispali iz lige. Pominje se i mogućnost da 'brak' sa Lučancima sklopi i kragujevački Radnički, a u slučaju da ekipa Mladosti samo istupi iz lige odluku o 12. članu doneće Izvršni odbor FSS.

U utorak će se čelnici Mladosti sresti sa ljudima iz čačanskog Borca i razogovarati o mogućoj saradnji dva kluba. Ideja je da Mladost postane 'filijala' Borca koja će se takmičiti, za početak, u Srpskoj ligi, a da tokom leta Čačani pojačaju tim igračima Mladosti.

"Mladost sigurno ne može da egzistira u Meridijan Superligi. Male su šanse da se obezbede i minimalna sredstva za funkcionisanje. Imamo dve realne mogućnosti, prva je direktna selidba u Srpsku ligu a druga saradnja sa najdražim komšijama," rekao je predsednik UO kluba iz Lučana Vujadin Vasović za 'Sport'.

Prema Pravilniku o takmičenju FSS odluku o novom članu Meridijan Superlige doneo bi Izvršni odbor Fudbalskog saveza.

Najveće izgelde da zameni Lučance imala bi ekipa Smedereva, i zbog činjenice da je po plasmanu u prethodnom šampionatu bila uspešnija od Banata i Bežanije a i zbog toga što, nezvanično saznaje 'Sport', vlada mišljenje da bi ostanak Smederevaca bio "plus za domaći fudbal".

" O svemu će, ako bude potrebno, odlučivati nove fudbalske vlasti," rekao je generalni sekretar Zajednice klubova Superlige Miodrag Janković.

U FK Smederevo nema znavične reakcije na glasine iz Lučana.

"Treba da vidimo koliko istine ima u toj priči. Nismo imali zvaničnih kontakata sa Lučancima, o njihovim razgovorima sa ljudima iz kragujevačkog Radničkog sam informisan iz novina," rekao je za 'Sport' direktor Smedereva Goran Bogdanović.

Smederevci su već jednom ostali u najvišem rangu, tada im je status 'prepustio' Beograd sa Karaburme, a zanimljivo je da su ekipe iz Smedereva (tada Sartid) i Kragujevca (Radnički) već jednom vodile veliku borbu ko će u elitu, tada na fudbalskom terenu.

Jedanaest ostalih učesnika Meridijan Superlige su Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina, Borac, Napredak, Čukarički, Hajduk, OFK Beograd, Javor, Jagodina i Rad.

Planirano je da Meridijan Superliga krene 16. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu