Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.07.2007.

15:28

Bronovicki: Sa Zvezdom do LŠ

Izvor: MR

Autor: MR

Default images

Poljski odbrambeni fudbaler Gžegož Bronovicki zvanično je predstavljen u sredu kao novo pojačanje Crvene zvezde. Bronovicki je istakao da je na Marakanu došao kako bi ispunio svoje snove, odnosno zaigrao u Ligi šampiona. "Ponosan sam što sam došao u veliki klub kakav je Zvezda. Klub i njegova uprava ostavili su jak utisak na mene. Mislim da je moj dolazak u Beograd dobar potez za obe strane i verujem da ćemo zajedno mnogo postići", rekao je Poljak na svom zvaničnom predstavljanju.

Bronovicki, koji se novinarima obratio na srpskom jeziku rekavši "dobar dan, očekujem pitanja", ocenio je da će se brzo uklopiti u novi klub, jer je "komunikativan momak".

"Ne znam ostatak tima, ali se inače brzo uklapam. Mislim da neće biti problema... Već sam kupio neke knjige i verujem da ću za dva do tri meseca pričati na srpskom", rekao je 27-godišnji reprezentativac Poljske, koji je u Beograd došao iz varšavske Legije.

Bronovicki je sa Zvezdom, u kojoj će nositi dres sa brojem 18, potpisao trogodišnji ugovor.

Sportski direktor "crveno-belih" Stevan Stojanović istakao je da je Zvezda dolaskom Bronovickog, prošle sezone najboljeg odbrambenog fudbalera poljskog prvenstva, dobila proverenog igrača.

"Bronovicki je veoma iskusan i kvalitetan levi bek, koji može da igra i na drugim pozicijama. Preporučile su nam ga odlične partije u reprezentaciji Poljske", rekao je Stojanović, koji je dodao da Zvezda još ugovara dolazak reprezentativca Hondurasa Vilsona Palasiosa.

Stojanović je naveo i da Zvezda još nije iz inostranstva dobila zadovoljavajuće ponude za kapitena Dejana Milovanovića i desnog beka Dušana Bastu.

Milovanović i Basta bi, kao i Ekvadorac Alehandro Segundo Kastiljo, koji će sigurno biti u Zvezdi do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona, mogli da napuste "crveno-bele" u slučaju dobrih ponuda iz inostranstva.

Zvezda se za narednu sezonu pojačala "vezistom" Portugala Lukašom, kolumbijskim fudbalerom sredine terena Maurisijom Molinom i napadačima iz Argentine i Ekvadora Ernanom Barkosom i Frenklinom Salasom.

Tim su napustili crnogorski napadač Milan Purović, novi član lisabonskog Sportinga, protekle sezone najbolji strelac ekipe Dušan Đokic, koji je prešao u belgijski Briž, Brazilac Ailton (pojačao nemacki Duizburg) i štoper Nebojša Joksimović, koji će karijeru nastaviti u švajcarskom Ksamaksu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu