Nova vest
Fudbal

Petak, 15.06.2007.

22:19

Predsednik Brazila stavio paraf

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Predsednik Brazila Luiz Inasio Lula da Silva stavio je svoj potpis na dokumenat, kojim država garantuje da će ispuniti uslove FIFA za dobijanje organizacije svetskog prvenstva 2014. godine."Zemlja kafe i fudbala", kako još zovu najveću latinoameričku državu, bila je domaćin "Mundijala" davne 1950. godine, iako su posle toga njeni reprezentativci čak pet puta osvajali titulu svetskog šampiona - 1958, 1962, 1970, 1994. i 2002.

Brazil je ostao jedini pretendent na dobijanje organizacije najpopularnijeg međunarodnog sportskog takmičenja na planeti, pošto je Kolumbija u aprilu ove godine odustala od svoje kandidature.

Međunarodna fudbalska federacija tražila je od vlade u Braziliji državne garantije, jer je predsednik FIFA, prilikom poslednje posete toj zemlji, imao dosta zamerki na organizacione mogućnosti Brazila.

Naime, da bi uspešno organizovao fudbalsko prvenstvo sveta 2014, Brazil mora da izgradi nove i regonstruiše stare stadione, poboljša infrastrukturu, podigne nove hotele, uvede olakšice za strane posetioce i ispuni druge uslove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu