Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 07.12.2006.

21:27

G14 kritikuje FIFA

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Grupa najmoćnijih fudbalskih klubova Evrope, G-14, kritikovala je plan Svetske fudbalske federacije (FIFA) da ograniči broj igrača iz inostranstva koji mogu da igraju u jednom klubu.

"To nije u skladu sa pravom i nadam se da neće nastaviti sa tim", rekao je predsedavajući G-14 Dejvid Dejn posle sastanka čelnika članica te grupe.

Prema predlogu FIFA svaki klub moći će da u ekipi na terenu ima šestoricu domaćih i petoricu stranih igrača.

Ograničenje broja stranaca u evropskim ligama uspešno je oboreno presudom u slučaju Bosman 1995. godine, pa je Dejn ocenio da ni sada neće uspeti slično ograničenje. Dejn je rekao da plan nije u skladu sa evropskim zakonima i pravilima o slobodnom tržištu rada u 25-točlanoj EU.

"To će biti oboreno", procenio je on.

Sep Blater je prošle nedelje pričao o planu FIFA, navodeći da je ograničenje broja stranaca u evropskim ligama neophodno. Rekao je da bi takav potez dao šansu lokalnim talentima da se razviju i povećao prihode lokalnih škola.

Dejn je rekao da više prostora za kompromis ima po pitanju kompenzacije za povrede igrača i osiguranja u slučajevima kada igrači igraju za reprezentacije.

Predsedavajući G-14 je takodje izrazio uverenje da će biti pronadjeno kompromisno rešenje oko osiguranja igrača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu