Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 07.12.2006.

14:32

MSL: Priznanja Žigiću i Ivanoviću

Izvor: Vladimir Novaković

Autor:Vladimir Novaković

Default images

Napadač Rasinga iz Santandera i nekadašnji prvotimac Crvene zvezde Nikola Žigić proglašen je najboljim fudbalerom Meridian Superlige u 2006. godini.

Žigić je u letnjem prelaznom roku prešao iz Zvezde u Rasing, a u prolećnom delu prethodne sezone predvodio je "crveno-bele" do osvajanja "duple krune" u prvenstvu tadašnje Srbije i Crne Gore.

Sprski reprezentativac, koji se zbog klupskih obaveza nije pojavio na svečanoj dodeli nagrada u Beogradu, za Zvezdu je odigrao 77 utakmica i postigao 55 golova.

Zajednica prvoligaša Srbije za najboljeg trenera godine proglasila je sadašnjeg šefa stručnog štaba Smedereva Mihaila Ivanovića, koji je priznanje dobio zahvaljujući svom radu u Voždovcu, sa kojim je prošle sezone osvojio treće mesto na tabeli Meridian Superlige.

Ivanović je rekao da mu je priznanje za trenera godine najznačajnije u dosadašnjoj, kako je rekao, "ne baš kratkoj" karijeri.

"Normalno je da sam srećan. Ova godina je za mene bila više uspešna nego neuspešna, ali se to pre svega odnosi na rad u Voždovcu. Sada imam obavezu da pokušam da podignem igru i rezultate Smedereva, barem na nivo na kojem je bio Voždovac", rekao je Ivanović.

Smederevo je trenutno na devetom mestu tabele prvenstva sa 18 osvojenih bodova, 23 manje od vodeće Zvezde.

Dejan Delević, kome je zbog starosne granice od 45 godina ova godina bila poslednja sudijska sezona, proglašen je za najboljeg arbitra prvenstva.

Priznanje za fer-plej pripalo je ekipi Banata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu