Makelele igra pod prinudom

Vladimir NovakovićIzvor: B92, Reuters Francuska
Podeli

Francuski fudbaler Klod Makelele igraće u utakmici sa Italijom iako je želeo da okonča reprezentativnu karijeru, izjavio je selektor Francuske Rejmon Domenek.

"Postoji barem jedan igrač koji će sigurno igrati", rekao je Domenek u vezi sa nastupom Makelelea.

Francuska u sredu uveče dočekuje Italiju u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2008. godine. Taj meč biće repriza finala Svetskog prvenstva u Nemačkoj, odigranog 9. jula.

Menadžer Čelsija Žože Murinjo rekao je da fudbalera njegovog kluba tretiraju „kao roba“, jer je prisiljan da protvi svoje volje igra za nacionalni tim.

Prema pravilima FIFA, ako bi Makelele odbio da igra za Francusku, mogao bi da bude suspendovan u klupskim utakmicama.

Makelele je prošlog utorka potvrdio da je želeo da se povuče iz reprezentacije posle Svetskog prvenstva, ali je naveo da bi dao sve od sebe ako bi bio pozvan u nacionalni tim.

Domenek ga je u subotnjem meču sa Gruzijom u subotu držao na terenu 58 minuta, uprkos bolu u članku.

"Sada nam predstoji utakmica sa Italijom, posle toga ćemo videti", dodao je Domenek. "Igrači koji su zdravi i koji igraju na najvišem nivou najverovatnije će biti pozivani. To zavisi samo od moje dobre volje i ni od čega drugog".

Kapiten francuske reprezentacije Patrik Vijera kaže da je sa Makeleleom razgovarao o problemu.

"Makelele je u teškoj poziciji, ali ja sam uveren da on duboko u sebi ima želju da ostane u reprezentaciji. Razgovarali smo o tome i ja uopšte ne sumnjam u to".