"Hidink bi hteo na klupu Engleske"

Miloš ŠaranovićIzvor: B92, BBC Engleska
Podeli

Gus Hidink bi bio zainteresovan da sedne na klupu reprezentacije Engleske u slučaju da Sven Goran Erikson ode, kaže njegov agent. Holanđanin, koji trenutno vodi PSV Ajndhoven i selekciju Australije, važi za jednog od favorita u ’trci’ za novog selektora ’Gordog Albiona’.

Hidinkov zastupnik Ces van Nievenhujzen rekao je da „kontakta nije bilo, ali bi trener PSV Ajndhovena sigurno bio zainteresovan za takav posao.“

"Mi ne živimo daleko od Engleske, Gus prati sve što se tamo događa. Pratimo i ostrvske medije. Gusu ponude stižu stalno, a novac sigurno neće biti odlučujući faktor,“ kaže agent, „On je trener koji voli da stvara tim, pokazao je da to ume u Ajndhovenu.“

Postoji i mogućnost da ovog leta Hidink od PSV Ajndhovena dobije znatno bolju ponudu kada se vrati sa SP u Nemačkoj gde će voditi Australijance.

Ljudi iz Ajndhovena najavili su da žele da razgovaraju o Gusovoj budućnosti u tom klubu.“

Hidink je doveo reprezentaciju Holandije do polufinala SP 1998. godine, a četiri godine kasnije isti uspeh ostvario je i sa selekcijom Južne Koreje. Australijanci su, sa Hidinkom na klupi, uspeli da se plasiraju na završnicu SP posle 32 godine.