Nova vest
Fudbal

Petak, 02.07.2004.

14:49

Petković sa mešovitim timom u Japanu

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore Ilija Petković saopštio je širi spisak kandidata za tim za Kirin kup u Japanu, na kojem su šestorica fudbalera mlade reprezentacije SCG koji su prošlog meseca u Nemačkoj osvojili srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Na širem spisku su:

golmani - Dragoslav Jevrić (Vitese, Holandija), Zoran Banović (Sutjeska) i Vladimir Stojković (Zemun);

odbrana - Dragan Šarac i Milan Dudić (Crvena zvezda), Aleksandar Pantić (Obilić), Bojan Neziri (Metalurg, Ukrajina), Djordje Jokić (OFK Beograd), Dragan Vukmir (Ferencvaroš, Madjarska) i Dušan Petković (Spartak, Moskva);

srednji red - Dragan Mladenović (Glazgov Rendžers, Škotska), Saša Ilić i Simon Vukčević (Partizan), Miloš Marić (Zeta), Bojan Zajić (Obilić) i Jovan Markoski (Železnik);

napad - Savo Milošević (Selta, Španija), Miloš Kolaković (OFK Beograd), Danko Lazović (Fejnord, Holandija), Nenad Jestrović (Anderleht, Belgija) i Ivan Bošković (Sutjeska).

Kirin kup biće održan od 9. do 13. jula u Japanu. Reprezentacija SCG igra 11. jula protiv Slovačke u Fukuoki, a 13. jula protiv Japana u Jokohami.

"Ne idemo u Japan samo da bismo ga videli, već da napravimo rezultat. Imam puno poverenja u ove igrače. To će biti prilika za jednu grupu igrača da se potvrdi i da pokaže da u budućnosti možemo da računamo na nju", rekao je Petković.

Petković je rekao da su na spisku bila još dvojica igrača OFK Beograda - Marko Baša i Dragan Stančić, kao i fudbaler Železnika Milan Biševac, ali da su oni otkazali zbog povreda.

Upitan zašto je treći golman mlade reprezentacije Vladimir Stojković dobio prednost u odnosu na Vladimira Dišljenkovića i Nikolu Milojevića, Petković je odgovorio da se Dišljenković priprema sa Zvezdom i da nije želeo da remeti mir pred kvalifikacije za Ligu evropskih šampiona.

Milojevića znamo, a sada smo hteli da proverimo Stojkovića, dodao je Petković.

Okupljanje reprezentacije je 6. jula u hotelu "Jugoslavija", a u Japan odlazi 8. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu