Nova vest
Fudbal

Petak, 16.04.2004.

21:27

FIFA drastično kaznila Kamerun

Izvor: B92, AFP

Autor:B92, AFP

Default images

Svetska fudbalska federacija oštro je kaznila Fudbalski savez Kameruna, zbog nošenja nepropisnih dresova na ovogodišnjem Kupu afričkih nacija. Osim novčane kazne od 154.300 dolara, “Neukrotivi lavovi” počeće kvalifikacije za Svetsko prvenstvo sa minusom od 6 bodova.

Kamerun je u Tunisu, tokom januara i februara, nosio jednodelne dresove novog dizajna, koje je proizvela Puma, uprkos upozorenjima svetske federacije. Pošto su Kamerunci već imali problema sa FIFA zbog dizajna dresova za Kup Afrike 2002, ovoga puta usledila je izuzetno oštra kazna.

FIFA je pre početka Kupa afričkih nacija upozorila Kamerunce da ne nose sporne dresove, ali su se, zbog prekratkog roka za nabavku novih, dve strane dogovorile da Kamerun u jednodelnoj opremi nastupa u prvoj fazi turnira.

Dozvolili smo im da nastupaju u toj opremi tokom prve faze, a oni su se obavezali da u regularnim dresovima igraju od četvrtfinala. Oni nisu održali obećanje, i na taj način prekršili član 4 Pravila igre”, stoji u saopštenju FIFA.

Kamerun je prve probleme sa dresovima imao tokom 2002. godine, kada je na turniru u Burkini Faso nastupao u dresovima bez rukava. FIFA je “Neukrotivim lavovima” zabranila da bez rukava nastupi na Svetskom prvenstvu u Japanu, tog leta. U toj situaciji Fudbalski savez Kameruna prihvatio je upozorenje FIFA, ali je u Tunisu odbio upozorenje.

U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj Kamerunci će igrati protiv selekcija Egipta, Sudana, Obale Slonovače, Libija i Benina. Takmičenje počinje u junu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu