Nova vest
Fudbal 13

21.3.2024.

15:15

Poziv Nemačke, otkaz, pa "lajk" Srbiji – da li nam Pavlović nešto poručuje?

Prethodnih meseci pitanje boje koje reprezentacije će u seniorskom fudbalu braniti Aleksandar Pavlović bilo je jedno od glavnih, kako u nemačkoj tako i srpskoj sportskoj javnosti.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Činilo se da je odgovor stigao u martu kada je mladi vezista Bajerna dobio poziv selektora "pancera" Julijana Nagelsmana, kojem kao da se žurilo da ga veže za Nemačku.

Pavlović je najpre trebalo da igra za reprezentaciju Nemačke do 21 godine, ali se situacija promenila navodno kada se povredio Leon Gorecka.

Prihvatio je Pavlović poziv Nagelsmana i naizgled presekao.

"Veoma sam srećan što sam pozvan u seniorsku reprezentaciju Nemačke. Moj plan je bio da odluku između Nemačke i Srbije donesem posle Evropskog prvenstva ove godine. Ali, morao sam da odlučim momentalno", rekao je Pavlović tom prilikom za "Bild" i dodao:

"Želeo bih da se zahvalim Fudbalskom savezu Srbije, koji je uložio veliki trud zbog mene. U mojim grudima biju dva srca: moja majka je Nemica, a moj otac Srbin. Zato moju odluku ne bi trebalo tumačiti kao da je protiv reprezentacije Srbije, nego u korist Nemačke. Rođen sam i odrastao u Minhenu, celu moju fudbalsku karijeru sam proveo u Bajernu i jedva čekam utakmice u dresu selekcije Nemačke".

Nekoliko dana pre nego što je trebalo da debituje protiv Francuske zbog upale krajnika, čime su se automatski i spekulacije ponovo javile.

Pavlović ima do juna i sledećeg reprezentativnog okupljanja više vremena da na miru razmisli o tome za koga želi da igra.

U međuvremenu, na društvenim mrežama je označio da mu se sviđa objava FSS kojom se najavljuje prijateljski duel sa Rusijom u Moskvi.

"Orlovi" i "Zbornaja" igraju od 18 časova na stadionu Dinama, a sigurno je da će Pavlović taj meč posmatrati kraj ekrana.

Podeli:

Komentari 13

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 13

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu