Nova vest
Fudbal 0

10.7.2024.

17:35

Superliga startuje iz četiri grada koji nemaju superligaša

Bliži se početak Superlige Srbije u fudbalu i biće nesvakidašnji.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport/Peđa Milosavljević

Zbog činjenice da stadioni nekolicine klubova ne ispunjavaju superligaške standarde ili su radovi na uređenju travnate podloge na tim objektima u jeku, čak četiri utakmice prvog kola igraće se u gradovima koji će biti samo privremeno rešenje za domaćinstvo.

Tako ćemo u prvoj rundi gledati superligaške utakmice u Loznici, Užicu, Leskovcu i Bačkoj Palanci.

Od ranije je poznato da će fudbaleri Partizana prvi meč u novoj sezoni, kao gosti, igrati na novom stadionu "Lagator" gde će ih ugostiti ekipa Napretka.

Kruševljani renoiraju svoj stadion, otuda i ova dislokacija.

Iste večeri u Leskovcu, na još jednom novom sportskom objektu, kragujevački Radnički će ugostiti pančevački Železničar, takođe zbog preuređenja "Čika Dače".

Ekipa Peđe Dudića će do daljeg igrati svoje mečeve kao domaćin u Leskovcu, i one evropske.

Novajlija u ligi Tekstilac iz Odžaka ne samo da nema travnatu podlogu za standarde superlige već i kompletan stadion te će naredne sezone igrati na 40 kilometara udaljenoj Bačkoj Palanci, na objektu "Slavko Maletin-Vava".

Tako se ovaj grad vraa na superligašku mapu posle nekoliko sezona, nakon što je lokalni klub Bačka bio deso elitnog ranga.

Elitni fudbal igraće s i u Užicu neko vreme, tamo će lučanska Mladost biti domaćin dok se teren u Lučanima ne uskladi sa standardima. Mladost će u prvoj rundi prvenstva ugostiti ekipu OFK Beograda.

Kada smo već kod "romantičara", povratnik u najviši rang srpskog fudbala kao domaćin će naredne sezone igrati u Zaječaru.

Konačno, ni fudbaleri Novog Pazara u prvoj rundi neće dočekati protivniak na svojoj staroj lokaciiji, na svom stadionu, već na onom pomoćnom. Razlog su radovi na postavljanju nove, hibridne podloge, na glavnom igralištu kluba sa Jošanice.

Nova sezona Superlige startuej 20. jula. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

EURO 2024

Sivi grad

Još samo jedan dan je ostao do velikog finala Evropskog prvenstva u Berlinu, gde će se Španija i Engleska u nedelju od 21.00 boriti za tron.

Stefan Smuđa

14:00

17 min

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla spremio iznenađenje? FOTO

Čini se da je Tesla Model Y "Juniper" primećen u Kaliforniji, što je ponovo izazvalo govorkanja da proizvođač automobila priprema redizajn svog popularnog električnog SUV-a.

B92

12:32

1 h

Novo Sport Video Menu