Nova vest
Fudbal 11

25.5.2024.

8:10

"Pobeda za dušu, za čast i obraz" – Voždovac se ovom porukom odjavio od Superlige

Fudbalski klub Voždovac takmičiće se naredne sezone u drugoligaškoj konkurenciji.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srđan Stevanović/Starsport

"Zmajevi" su uprkos pobedi u poslednjem kolu plej-auta Superlige nad Radnikom (3:2) eliminisani u niži rang. Upravo su oni poslednji tim koji će se uz Surduličane preseliti u Prvu ligu.


Poslednje kolo donelo je rasplet u borbi za opstanak u kojoj su "Zmajevi" eliminisani, a Železničar i Javor remijem u Ivanjici obezbedili baraž.

Zapravo, Javor je izborio doigravanje kolo pre kraja, dok je Pančevcima za taj cilj bio potreban bod do kojeg su na kraju i došli.

Voždovac se od Superlige oprostio porukom koja jasno opisuje revolt kluba zbog načina na koji su eliminisani iz društva najboljih.

"Pobeda za dušu, za čast i obraz svoj - adio Super ligo, napušta te biser tvoj! Biser satkan od mladosti i poštenja, protkan atmosferom porodičnom i zdravom, gde svaki mladi igrač ostao je uvek na putu pravom.A kažu ne bacaj bisere u blato, ali baš u blatu smo se valjali često, borili se pošteno i časno koliko god nas ubeđivali da nam tu nije mesto.
Nismo satkani po kalupu i meri, ne odgovaramo profilima, dok drugi trče pravolinijski mi usudili smo se da mašemo krilima.Ali niko nam krila iseći neće, gde god igrali i kako god se liga zvala, pozdravljaju vas Zmajevi sve i za svaku lekciju vam hvala! Glavu gore, Zmajevi",
piše u objavi kluba sa "Krova".

Voždovcu je inače pobeda nad Radnikom bila i jedina u plej-autu.

Malo je i do njih samih.

Podeli:

Komentari 11

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 11

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Zanimljivosti

Tajna uspeha Golfa

Golf ove godine slavi svoj 50. rođendan – i ima šta da slavi! Trenutno se proizvodi u osmoj generaciji i jedan je od tri najprodavanija automobila svih vremena.

Dojče vele

17:50

9 h

Testovi

Prva vožnja: Geely Coolray – kec u rukavu

Posle SUV-a Atlas Pro, kineski Geely na naše tržište uvodi drugi model. Coolray je nešto manji, ali izuzetno dobro opremljen, sa vrlo snažnim motorom i osetno je jeftiniji od konkurencije.

Auto magazin/Aleksandar Bursać

15:10

11 h

Novo Sport Video Menu