Nova vest
Fudbal 6

23.4.2024.

13:52

Ten Hag: "Sram vas bilo, ovo je veličanstven rezultat"

Menadžer Mančester junajteda Erik ten Hag nezadovoljan je reakcijom javnosti na plasman njegovog tima u finale FA Kupa.

Izvor: BBC

Profimedia/ Dennis Goodwin / ProSportsImages / DPPI

Junajted je na penale eliminisao drugoligaša Koventri Siti, nakon što je ispustio 3:0 na "Vembliju" u nedelju, te ga eliminacije spasla VAR odluka u 121. minutu.

Uprkos plasmanu u finale, fudbalska javnost, što navijači što mediji, osuli su žestoke kritike po Junajte, kako zbog igre tako i zbog reakcije fudbalera na pobedu.

"Reakcija, komentari posle utakmice sa Koventrijem. Sramota", rekao je Ten Hag medijima dva dana kasnije.

"Sramotno od vas. Takvi komentari. Vrhunski fudbal se svodi na rezultate, mi smo se plasirali u finale i zaslužili smo to ne samo u ovoj utakmici već i u ostalim", dodao je Holanđanin.

Junajted je vodio 2:0 na poluvremenu, a 3:0 od 58. minuta. Međutim, Koventri postiže tri gola u poslednjih 20 minuta, treći u 95. iz penala i meč odlazi u produžetke.

"Izgubili smo kontrolu na 20 minuta i imali sreće na kraju, ali smo prošli u finale. Ovo je veliko dostignuće", smatra Ten Hag.

Junajted će drugu sezonu u nizu igrati finale FA Kupa, opet protiv gradskog rivala Sitija, koji je slavio prošle godine na Vembliju.

"Reakcija medija je sramotna. Dva finala u dve godine je veličanstveno. Za mene kao menadžera, četiri finala kupova u četiri godine. Komentari su sramotni", zaključio je menadžer Junajteda.

Finale FA Kupa je 25. maja.

Podeli:

Komentari 6

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 6

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu