Nova vest
Fudbal 4

22.4.2024.

11:17

Kin brutalan o igri Junajteda

Roj Kin, bivši kapiten Mančester junajteda, po ko zna koji put je kritikovao svoj bivši klub.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

U analizi polufinala FA Kupa sa Koventrijem u kojem je Junajted teškom mukom izborio finale sa Mančester sitijem, Kin je rekao da je igra izabranika Erika ten Haga bila sramotna.

Mančester junajted je do 71. minuta vodio sa 3:0, da bi Koventri stigao do 3:3 i produžetaka.

Poništen im je gol u poslednjem minutu drugog produžetka zbog ofsajda, pa su usledili penali koje je Junajted dobio sa 4:2.

"Neki igrači i navijači Junajteda nisu slavili. Bilo ih je sramota što su na kraju pobedili. Kad god gledam ovaj tim Junajteda, ne dopada mi se ono što vidim. Pričaju u liderstvu i karakteru, a ja ga ne vidim u timu Junajteda. Bože, koliko su sreće imali", kaže Kin.

Neverovatno je koliko ekipa sa Old Traforda igra slabo ove sezone.

Protivnici im sa lakoćom stvaraju šanse, ne vidi se ideja  u igri, tako da mnogi veruju da će Erik ten Hag na kraju sezone biti smenjen.

"Imamo svake nedelje istu priču sa Mančester junajtedom. Nikad ne znate šta ćete dobiti od njih. Uvek se kaže da morate da imate sreće. Megvajer je rekao da su pokazali dobar karakter. Ne vidim nikakav karakter u ovoj grupi igrača. Gledam golmana, odugovlači, troši vreme. Nastavi sa igrom čoveče, pokaži malo hrabrosti. Veliki problemi za Junajted, ali su nekako obavili posao. Došli smo do faze da ih gotovo ne podnosim. Vidim grupu sa lošim navikama, skoro da su bili uplašeni od pobede. U produžetku, Koventri je delovao kao klub iz Premijer lige, a Junajted kao da je iz Čempionšipa", zaključio je Kin.

S druge strane, bivši defanzivac Liverpula, Džejmi Karager, ubeđen je da je ovo kraj misije za Erika ten Haga.

"Svi se sećamo kako je Mark Robins sačuvao posao Aleksu Fergusonu, mislim da će ovo danas Ten Haga koštati posla. Ne vidim kako može da ostane posle ovoga. Ne vidim. Ovo je najsramnija grupa igrača u njihovoj svlačionici, barem od ekipa koje su dobile veliku utakmicu", smatra Karager. 

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu