Nova vest
Fudbal 3

15.4.2024.

22:32

Nevil: Raspad na kraju, Ten Hag u poziciji prethodnika

Mančester junajted ni četvrti put zaredom nije uspeo da dođe do pobede u Premijer ligi.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Posle 2:2 u Bornmutu nalaze se na sedmom mestu i deset bodova od pozicije koja najverovatnije vodi u Ligu šampiona.

Junajted ima samo teoretske izglede da stigne do toga, ali samo pod uslovom da Totenhem u poslednjih šest kola doživi potpuni kolaps, a tim sa Old Traforda uđe u seriju pobeda.

Geri Nevil, nekadašnji defanzivac Mančester junajteda, ocenio je poziciju u kojoj se nalazi menadžer Erik ten Hag, za kog se sve više govori da će dobiti otkaz na kraju sezone.

Veći broj igrača Junajteda je navodno već svestan da će Holanđanin otići bez obzira na to šta će uraditi do kraja sezone, a Nevil kaže da ne vidi ništa novo.

"Nema mnogo toga da se doda, sve to smi videli i pre. To je ponavljanje onoga što se dešavalo u ovoh šest, sedam ili osam godina sa menadžerima u drugoj ili trećoj sezoni, kada smo imali potpuni raspad na kraju. Najvažnija stvar je nivo igre, avideli smo u Brentfordu, sada i Bornmutu, to je tako nizak nivo igre da je zabrinjavajuće", kaže Nevil.

On dodaje da za neke stvari jednostavno ne može da bude opravdanja.

"Znam da će ljuti za mnogo toga kriviti povrede koje je imao Junajted, ali isto sam rekao i pred meč sa Liverpulom, devetorica od tih koji su počeli sa Bornmutom bi verovatno bili u timu i da su svi zdravi. Onana, Megvajer, Dalo, Kazemiro, Maino, Fernandeš, Hojlund, Garnačo i Rašford. To su devetorica najboljih na svojim pozicijama. Dodajte tu Luka Šoa i Martineza i ostaje jedino bitka Megvajer/Varan za to jedno mesto. Da, imali su mnogo povreda, ali nema opravdanja za nivo igara, jer svakom timu uvek nedostaju igrač ili dva. Nema objašnjenja za to kako igraju. Bes i razočaranje su davno nestali iz glasova mnogih navijača Junajteda. Došli smo do tačke gde je FA Kup velika stvar. Osvajanje trofeja u dve sezone zaredom ne bi smelo da bude problem. Uvek se govorilo da je trofej po sezoni prava stvar", dodao je Nevil.

Njega ipak čudi nešto drugo.

"Bizarno je iskustvo gledati Mančester junajted, to koliko loši mogu da budu na utakmicama. Pričam istu stvar svake nedelje, kao i svi navijači Mančester junajteda, gledaju samo kako da što pre dođe kraj sezone i da uzmu taj FA Kup što neće biti lako", zaključio je bivši kapiten "crvenih đavola".

Podeli:

Komentari 3

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 3

Podeli:

Euroleague

Evroliga kaznila Atamana i PAO

Trener košarkaša Panatinaikosa Ergin Ataman novčano je kažnjen sa ukupno 35.000 evra zbog komentarisanja suđenja i nepoštovanja medija, saopštila je Evroliga.

Tanjug

21:45

13 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu