Nova vest
Fudbal 1

18.4.2024.

12:47

Tadić i Živković se nadaju preokretu – težak posao za Liverpul, velika borba u Rimu

Posle Lige šampiona došao je red i na revanš mečeve četvrtfinala u Ligi Evrope i Ligi konferencije.

Srđan Novaković
EPA-EFE/VINCENT JANNINK

U drugom po kvalitetu takmičenju, očekuje nas dosta uzbuđenja.

Liverpulova nemoguća misija, nova borba Rome i Milana

Najzanimljivije će biti u Rimu, gde će Roma braniti 1:0 koje nosi sa San Sira. Milan sa druge strane ima želju da vrati Rimljanima za poraz na svom terenu, što bi im garantovalo plasman u polufinale.

"Roma ima prepoznatljiv stil i neće ga mijenjati. Prednost od 1:0 ne znači puno, ali može da nam pomogne u donošenju odluka na terenu, jer je potrebno da budemo inteligentni. Ipak, u fudbalu ništa ne može da se predvidi koliko god da spremate tim za određene detalje", rekao je De Rosi.

"Sada je momenat da pokažemo sve - talenat, kvalitet i karakter. Nema šta da se čeka", istakao je trener Milana Stefano Pioli.

Zanimljivo će biti i u Londonu gde će Vest Hem dočekati novopečenog šampiona Nemačke, ekipu Bajer Leverkuzena.
Farmaceuti posle prve utakmice nose prednost od 2:0 i blizu su plasmana u polufinale Lige Evrope.

Liverpulu će trebati čudo u Bergamu ne bi li izbegao sigurnu eliminaciju iz Evrope za ovu sezonu.

Atalanta je šokirala sve navijače Redsa, jer je slavila u gostima sa 3:0, tako da je sada pred izabranicima Jirgena Klopa nemoguća misija.

Benfici ne svetaju ruže u domaćem šampionatu, gde je verovatno izgubila šanse da odbrani titulu, ali zato u Evropi i dalje ima lepu priliku da nastavi takmičenje.

Klub iz Lisabona je u prvom meču bio bolji od Olimpika iz Marseja sa 2:1 i sa tim kapitalom dolazi na Velodrom da proba da obezbedi plasman u polufinale.

Tadić napada Olimpijakos, Živković ide po novi preokret

Sjajne utakmice nas očekuju i u Ligi konferencije.

Tu najzvučniji duel će igrati Fenerbahče i Olimpijakos.

Posle prve utakmice rezultat je 3:2 za crveno-bele, koji su u Pireju imali prednost od 3:0, ali su se Dušan Tadić i saigrači na kraju vratili i smanjili prednost Grka.

Tako da nas u Istanbulu očekuje pravi spektakl. Sa druge strane Olimpijakos ima i dodatni motiv, jer se finale Lige konferencija igra u Atini.

"Poštujem Fener, ali mislim da smo favoriti. Igračima ću pred izlazak na teren reći samo jedno - da veruju u sebe u svakom trenutku i da igraju svoju igru bez obzira na sve", jasan je trener Olimpijakosa Hose Lus Mendilibar.

Sem ove utakmice Aston Vila će dočekati Lil, posle prvog meča imaju prednost od 2:1.

Dok u Italiji Fiorentina i Viktorija Plzen igraju revanš utakmicu posle utakmice bez golova u Češkoj.

Fudbaleri PAOK su izgubili na prvom meču protiv Briža. Crno-beli su doživeli minimalni poraz, ali u Solunu je uvek drugačija priča.

To se najbolje vidi na meču osmine-finala kada je posle poraza od Dinamo Zagreba rezultatom 2:0, na Tumbi bili bolji sa 5:2.

Podeli:

Komentari 1

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu