Nova vest
Fudbal 0

10.4.2024.

22:56

Atletiko iskoristio greške Dortmunda – Ale vratio nadu "milionerima" VIDEO

Fudbaleri Atletiko Madrida su slavili na prvom meču četvrtfinala Lige šampiona protiv Borusije Dortmund rezultatom 2:1.

Srđan Novaković
Profimedia

Golove za Atletiko su postigli De Pol u četvrtom i Samuel Lino u 32. minutu meča, jedini strelac za goste je bio Sebastijan Ale u 81. minutu. 

Revanš meč je na programu 16. aprila na Signal Iduna parku.

Samo dva minuta je prošlo od prvog uzbuđenja na stadionu Metropolitano. 

Morata je bio u šansi, ali je njegov šut u poslednjem momentu izblokirao Madsen. 

Ali spasa za Dortmund u petom minutu nije bilo.

Vodećem golu Atletika je kumovala greška golmana Kobela koji je uposlio Madsena, ovaj se nije najbolje snašao i izgubio je loptu pod pritiskom, ona je potom došla do Rodriga De Pola koji je doveo svoj tim do prednosti. 

To je samo dalo krila fudbalerima domaćeg tima, koji su u osmom minutu imali još jednu veliku šansu. Pokušao je Vitsel da duplira prednost Atletika posle centaršuta Grizmana, ali se Kobel intervencijom iskupio za grešku kod prvog gola. 

Usledio je mirniji period igre što se tiče šansi, ali ne i žutih kartona. U razmaku od nekoliko minuta glavni sudija meča Marko Gvida je pokazao prvo Emreu Džanu, a onda Linu i Markosu Ljorenteu. 

I onda novi gol Atletika. 

Samo nekoliko minuta posle dobijenog kartona koji ga je eliminisao iz revanš meča Samuel Lino je iskoristio novi kiks gostiju.

Opet je odbrana Dortmunda pogrešila, lopta je došla do Grizmana koji je prosledio loptu ka Linu, a Brazilac je imao vremena da primi loptu i pogodi donji levi ugao gola Kobela. 

Prvu šansu fudbaleri Borusije Dortmund su imali tek u 43. minutu kada je Matsen snažno tukoa ka golu Atletika, ali je Oblak bio na mestu. 

Drugo poluvreme je obilovalo velikim i snažnim duelima, ali sa manje šansi nego u prvom delu igre. 

Čak je trener Atletika Dijego Simeone u jednom trenutku ušao u žustru raspravu sa sportskim direktorom Dortmunda Sebastijanom Kelom.

Ipak je Borusija imala šta da kaže u Madridu. 

U 81. minutu je Sebastijan Ale bio precizan i tako je smanjio prednost Atletika, a samo šest minuta ranije je Kobel imao jednu neverovatnu odbranu kada je Linu odbranio izglednu šansu za gol. 

Potom se naljutio Atletiko i gol Dortmunda kao da je rasplamsao borbu na Metropolitanu. Lagano je Dortmund mogao do izjednačenja, ali je Gitens u 87. minutu pogodio prečku. 

I još jednom su u nadoknadi vremena fudbaleri Dortmunda pogodili okvir gola. Sada je to uradio Julijan Brant posle centaršuta Gitensa. 

Jedno je sigurno, a to je da nas u revanšu čeka pravi spektakl. 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu