Subota, 09.12.2023.

10:21

Zvezda i Partizan "zamenili" uloge

Večiti rivali u Evroligi gotovo identični kao prethodne sezone, samo su se ovoga puta uloge promenile.

Izvor: A.S.

Zvezda i Partizan "zamenili" uloge IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

Kali the greek

pre 7 meseci

Jedina razlika je u trajanju zutih minuta
I jedni i drugi ih imaju
A zvezdine amplitude su vece

Ps. Zvezda je oba druga poluvremena razbila spance
30 razlike fener
17 Efes i td

Ajk

pre 7 meseci

@1Djokovic

Da li si realan? 11 godina igrate EL i isto toliko imate karticu 'No limit' za državni bankomat i ti kukaš kako je Partizan zadržao kostur ekipe jer eto ima budžet za to! Pa ko je vama branio da to radite? Da nije neko odozgo? Zvezdi neko nešto branio u poslednjih 11 godina!?
Budi realan i prihvati da je vaš najveći problem što ne možete da izadjete iz predgradja, što vam je cilj bio da budete bolji od Partizana, što i nije teško bilo s obzirom da smo bili na dnu! Svake sezone menjate trenere kao čarape, zar zaista misliš da igrači žele da igraju u takvoj atmosferi nekoliko sezona? Jedva čekaju da pobegnu iz takvog kluba, menjanje trenera, ambicije u EL ravne nuli...
Partizan se izdigao iz tog mulja, nama su sada rivali Real, Fener, Oly, Pao...a vi lagano, tempirajte formu za finale ABA lige.
Sportski pozdrav

Milunka Malina

pre 7 meseci

@lord Jel ovo pricas za Aba ligu? Slazem se, samo mislim da ce FMP da bude 9. na kraju. A na trecem mestu ce biti Igokea. A na 4.mestu Partizan. Na prvom Zvezda.

Neko iz mase

pre 7 meseci

Partizan naredne tri igra u gostima i ako makar jednu ne pobedi a Zvezda dobije sve tri kuci i eto nas na istom.
Jos je rano bilo sta prognozirati. Nazalost, zbog povreda, Partizan ne igra na nivou na kojem bi trebao da igra. Iskreno, prijatno sam iznenadjen da imaju vise pobeda u dosadasnjem delu. Zvezdina najveca greska, po mom misljenju, je sto su otpustili Ivanovica. Bili su egal odlicnom Partizanu prosle sezone. Ove sezone dosta novih igraca, ali trener kao Ivanovic bi to odlicno ukomponovao. Samo je potrebno vreme kao sto je trebalo i Obradovicu da napravi F4 ekipu. Politicari iz uprave FMP/Zvezde to nisu prepoznali i desilo se sto se desilo. Politicari jedino sto znaju je da narodu prodaju price kako su fekalije ustvari cokolada.

Las

pre 7 meseci

Momče "1Djokovic", ti si ključ dela Zvezdinih problema. Oči imaš, ali ne vidiš, ili je još gore, ako se ne razumeš, a možda ti nije ni pamet najbistrija. Nadam se da nije ovo poslednje.
Ajd da stavimo po strani to što je KKP sada toliko bolji (mada, brini, biće do poslednjeg dana sezone bolji i još mnogo bolji od tvog tima), ali šta se dešava sa CZ, tj najboljom ekipom ikada, timom koji juriša na trofej EL (pored ostalih trofeja, sve su to reči "legende", pa da ga parafraziram)?
Dakle, ajde zaboravi na nas i razmisli o svemu što ste sami najavili. Nadam se jedino da nećeš odgovor i razlog pronaći u povredi Hange (i do skora Lazića).

deki27

pre 7 meseci

(Mik jug, 9. decembar 2023 12:36) # Link komentara

Svaka cast burazeru,retko je ovde procitati realan komentar.U nekoliko recenica je sve lepo objasnjeno.Partizan je zadrzao kostur ekipe,dosli su kaminski,Kabliko i Dozier,svi sa NBA iskustvom.Sa druge strane,Zvezda je otpustila 11 igraca,dovela isto toliko plus promenili trenera i onda ocekujes rezultat.Partizan trenutno igra dobro u EL,dobili su neke neizvesne utakmice i zasluzeno se nalaze tu gde jesu.Prosle godine u ovo vreme bilo je obrnuto ,grobari su bili nezadovoljni ali je na kraju Zvezda bila deseta a Partizan za malo otisao na F4.Zato strpljenje gospodo,pogotovo moji cigani

Antusa

pre 7 meseci

Tabela je vrlo promenljiva, začas se sve promeni. Sećam se da je Panatinaikos nedavno došao prepotentan u Beograd sa 4 pozicije na tabeli kao lako će im ovde biti a sada je Partizan 6 a PAO 11.

Las

pre 7 meseci

Nase dve ekipe i kluba nisu ni za poredjenje.
Sa druge strane, da kazem i da nam ne treba niko vise od igraca da bi smo bili u F4, a ni da osvojimo EL, samo nek svi momci budu zdravi od marta!

па да

pre 7 meseci

Zvezda nema to sto ima Partizan. Zvezdas sam, i zao mi je. Ali njihove udarne igle se bore, napaljeni su na pobedu, ne krste se da sve prodje kako treba(Nedovic - predposlednji napad u Baskoniji), nego uzimaju u svoje ruke mec.
Prosto kod njih je to na nekom drugom nivou.
(marko, 9. decembar 2023 13:07)

Тачно тако, можда сам мало пристрасан али погледај изразе лица Партизанових играча кад се утакмица приводи крају па их упореди са играчима ЦЗ у истој ситуацији, дијаметрално супротни. Први зраче одлучношћу, тачно знају како ће шта да ураде и из које позиције ће да шутирају, нема смушености у њима, нарочито код ових главних играча: Пантера, Алексе, Нанелија и Ледеја. Звездашима то недостаје.

Gazda

pre 7 meseci

Partizanovih 15 igraca su skuplji od 15 Zvezdinih to je cela hemija i jos dodas sudjenje za kkp moze se reci da smo jos i dobri.Partizanu su poklonjene 3 utakmice kuci da je pravde tabela bi bila drugacija.Zato nemojte nikada uporedjivati ova dva kluba.
(G, 9. decembar 2023 13:40)

Partizan ima 14 igraca, Zvezda 16.

gilibardy

pre 7 meseci

Partizan i Zvezda u košarci ne mogu da se porede ni po jednom parametru. To pokazuje prošlost, sadašnjost a veoma brzo i budućnost ...

Hrundi Bakshi

pre 7 meseci

Iako Partizanovac, sad dajem komentar kao neutralan navijač. Glavna razlika izmedju Partizana i Zvezde, jeste sto je Partizan zadržao kostur ekipe od prethodne 2-3 godine na čelu sa Obradovićem. Zvezda je dovela skoro celu novu ekipu i na sve to promenila trenera u toku sezone. Partizan jesu napustili Lesor i Egzum, ali ostali du Panter, Ledej, Naneli, Aleksa, Smajlagic, Anđušić i još 2-3 igrača koja su tu već godinama. Za Partizan se može reci da ništa u boljoj formi nisu sada, nego u isto vreme prošle godine, nego jednostavno su ekipa koja sada pobedjuje upravo na tu uigranost, borbu, nemaju pritisak domaćeg terena, druga godina u Evroligi.. A Zvezda to sve treba da prodje, da prelezi i prevazidje te neke stvari koji će doneti prevagu za pobedu. Od Partizana očekujem da još izgledaju bolje, a Zvezda da pokuša da izvuče makar borbu za play in.
(Mik jug, 9. decembar 2023 12:36) # Link komentara

Imas naklon od velikog cigana.
Sve tacno od reci do reci.
(urke, 09. decembar 2023

I ja potpisujem.
Zvezda bolje da je zadrzala Kalinu (beše igrao prosle g?),Dobrica,Petruseva i onog crnca sto je bio ok,valjda Holand. Sa parama za Nejpira i Hangu i jos par beskorisnih igraca,siguran sam da je mogla da ih zadrzi.

Dragan - Sava

pre 7 meseci

Titovi blizanci se zanose sportom za koji je Terzić rekao da se ozbiljno igra u 4-5 drzava Evrope. Terzić me ne zanima ali i on je po neki put u pravu. Znači totalno nebitno F8 ili F4 još ako se zna da to većinski drzava finansira. Ima bar 200 prečih stvari u našoj drzavi gde su pare poreskih obveznika potrebnije nego lečenje frustracija navijača Zvezde i Partizana. Gospodo zaradite sami pa trošite kako god zelite na plate preskupih stranaca ali ovako kao sada nema nikakvu perspektivu u budućnosti. Znači da je samo pitanje sezone kada će se ova histerija završiti a mozda već povratkom ruskih klubova!

1Djoković

pre 7 meseci

Boki,koji seminar.Kako pijem čivas sa Bodirogom.Kako Slovenačko,Hrvatske sudije se bogate od Partizana godinama.Taj seminar će se izučavati kao Lens Armstrong.Pričamo onako istinu.Javi se za par godina.

Darko

pre 7 meseci

Sve dok ne oterate onoga ko vas je doveo do toga da igrate rekreativno, nema pomoći.

Neverovatno je kako se iz godine u godinu ponavlja isti obrazac toliko dugo, i svi srećni. Nije bilo potrebno da Partizan ponovo pokazuje kako vas farbaju, jer je Vujošević to pokazivao godinama ranije. Samo se pogledajte u ogledalo. Iskreno, voleo bih da ponovo vidim Crvenu Zvezdu a ne privatni klub iz predgrađa.

1Djoković

pre 7 meseci

Mik jug,uopšte se ne slažem sa tobom.Lipov je i tvoj Partizan i moja Zvezda,bez pomoći države.S tim da su Zvezdi date pare kao vama u zadnje tri godine,pre jedno 7-8 godina,da zadrži strance na dve,tri godine,Zvezda bi imala minimum jednu Evroligu.Znam da će je Zvezda osvojiti sigurno u narednih par godina.Zato što je država dužna Zvezdi,a ne Partizanu.Devedesetih je država živela od pljačke Zvezde i mora to vratiti.Partizan duguje sve državi i u tome je razlika.

Radoslav

pre 7 meseci

Partizan ima 60 miliona eura budzet ove godine.
Zvezda ima oko 4 miliona eura.

Kos razlika +15 zvezda i +17 partizan.

Isti smo a razliak u budzetu drasticna.
(NikolaCZV, 9. decembar 2023 13:27) Ma vi ste u stvari mnogo bolji,ne ustrucavaj se da to kazes,istina je istina.

Zvezdaš

pre 7 meseci

Sledeće godine u euro-kup I to je to,možda tamo stignemo do f4 naravno sa istim budzetom. Ovde smo jad I čemer, svako nas podsmeva.

Urke

pre 7 meseci

Ne mozes da nemas srece u toliko utakmica? A najsmesnije je kada neki igraci CZ daju izjavu nismo imali srece? Da li to ima po malo veze sa znanjem i nekim drugim faktorima a ne sa srecom?
(777, 9. decembar 2023 13:15) # Link komentara

Malo realnosti nije na odmet, prosle godine ste vi gubili na slican nacin kao mi, na pocetku.
Isto ste pricali kao sada, bukvalno isto.
Sta je problem?

Неко123

pre 7 meseci

Како то кад имају најјачи тим у историји? Беше нападају титулу у свим такмичењима у којима учествују? Или ће нас касније убеђивати да се не пале на то?

Igrajmo taj tango smrti

pre 7 meseci

Kada bi se sad zavriso regularni deo sezone, Partizan bi bio na mestu br 6, sto znaci da bi igrao sa 3 mestom a to je Virtus i nikad izgledniji plasman na final 4, bez obzira na formu Virtusa…

Boki

pre 7 meseci

Lepo je što navijači komšijskog kluba prate utakmice Partizana. Žoc svake nedelje održi po jedan ili dva sportsko-pedagoška seminara. Nevolja je što komšije to gledaju ne da bi nešto naučile već da bi kasnije pisale zajedljive komentare o nekakvom pristrasno suđenju. Upljuvaše se pričama o državnom projektu, o Ostoji, o Igokei, dok im klub vodi iskompleksirana neznalica sa hipertrofiranom ambicijom.
Komšije, dok se ne oslobodite tog štetočine ništa nećete postići u Evropi. To je čovek koji je najveća prepreka uspostavljanju stabilnom i smislenom sistemu bez koga nema uspeha. Svake godine promenite po dva trenera i deset igrača i očekujete instant uspeh. Ne ide to tako. Ali, navijači zaslepljeni ljubavlju prema klubu (tu ljubav poštujem) to ne primećuju.
Strpljenje, sistematičnost i stručnost su ključ. Pošto nemate ništa od toga, nije ni čudo što svake godine ponavljate iste greške i iste modele i nikako da shvate.

Kajgana

pre 7 meseci

Partizan ima 60 miliona eura budzet ove godine.
Zvezda ima oko 4 miliona eura.

Kos razlika +15 zvezda i +17 partizan.

Isti smo a razliak u budzetu drasticna.
(NikolaCZV, 09. decembar 2023 13:27)

Uh… pa zar nije i 600 miliona ?

View

pre 7 meseci

U Španiji nisu izgubljene utakmice na sreću. Obe su gubili celu utakmicu i to u većem delu sa 10+ razlike. Pokušali su da "ukradu" pobede ali nisu uspeli. Da su uspeli to bi bilo na sreću.

urke

pre 7 meseci

Iako Partizanovac, sad dajem komentar kao neutralan navijač. Glavna razlika izmedju Partizana i Zvezde, jeste sto je Partizan zadržao kostur ekipe od prethodne 2-3 godine na čelu sa Obradovićem. Zvezda je dovela skoro celu novu ekipu i na sve to promenila trenera u toku sezone. Partizan jesu napustili Lesor i Egzum, ali ostali du Panter, Ledej, Naneli, Aleksa, Smajlagic, Anđušić i još 2-3 igrača koja su tu već godinama. Za Partizan se može reci da ništa u boljoj formi nisu sada, nego u isto vreme prošle godine, nego jednostavno su ekipa koja sada pobedjuje upravo na tu uigranost, borbu, nemaju pritisak domaćeg terena, druga godina u Evroligi.. A Zvezda to sve treba da prodje, da prelezi i prevazidje te neke stvari koji će doneti prevagu za pobedu. Od Partizana očekujem da još izgledaju bolje, a Zvezda da pokuša da izvuče makar borbu za play in.
(Mik jug, 9. decembar 2023 12:36) # Link komentara

Imas naklon od velikog cigana.
Sve tacno od reci do reci.

CommonSense

pre 7 meseci

Za plej in biće potrebno najmanje 17:17, a možda i 18:16. Znači da do kraja Zvezda mora da ima bar 13:6 ili 14:7. Za ovu ekipu, bez izmena, sa gomilom istrošenih polurekreativaca, tako nešto je naučna fantastika!

pre 7 meseci

pa Partizan je igrao tri meca kod kuce zaredom i kao domacinska ekipa i sudjenje eto tri vezane pobede a Zvezda dve zaredom dva gostovanja to vam je ta razlika...
(super, 9. decembar 2023 12:43)

Sto znaci da si ti u prnicipu zadovoljan kakonigra Zvezda i da samo tako nastave?

PeraKojot

pre 7 meseci

Na pocetku sezone je Partizan imao nekoliko tesnih poraza. To su resili i sada igraju sigurnije. Tu je sad Zvezda. Malo da porade na psihi u prvom poluvremenu i dobijace utakmice. Ja navijam za Zvezdu, ali voleo bih sou i da oba nasa kluba budu na F4. I ne, ne mrzim Partizan. Voleo bih sve da dobiju do kraja, a i Zvezda. Pa kad se sretnu, ko je bolji nek prodje ;)

Boki

pre 7 meseci

Lepo je što navijači komšijskog kluba prate utakmice Partizana. Žoc svake nedelje održi po jedan ili dva sportsko-pedagoška seminara. Nevolja je što komšije to gledaju ne da bi nešto naučile već da bi kasnije pisale zajedljive komentare o nekakvom pristrasno suđenju. Upljuvaše se pričama o državnom projektu, o Ostoji, o Igokei, dok im klub vodi iskompleksirana neznalica sa hipertrofiranom ambicijom.
Komšije, dok se ne oslobodite tog štetočine ništa nećete postići u Evropi. To je čovek koji je najveća prepreka uspostavljanju stabilnom i smislenom sistemu bez koga nema uspeha. Svake godine promenite po dva trenera i deset igrača i očekujete instant uspeh. Ne ide to tako. Ali, navijači zaslepljeni ljubavlju prema klubu (tu ljubav poštujem) to ne primećuju.
Strpljenje, sistematičnost i stručnost su ključ. Pošto nemate ništa od toga, nije ni čudo što svake godine ponavljate iste greške i iste modele i nikako da shvate.

G

pre 7 meseci

Partizanovih 15 igraca su skuplji od 15 Zvezdinih to je cela hemija i jos dodas sudjenje za kkp moze se reci da smo jos i dobri.Partizanu su poklonjene 3 utakmice kuci da je pravde tabela bi bila drugacija.Zato nemojte nikada uporedjivati ova dva kluba.

777

pre 7 meseci

Ne mozes da nemas srece u toliko utakmica? A najsmesnije je kada neki igraci CZ daju izjavu nismo imali srece? Da li to ima po malo veze sa znanjem i nekim drugim faktorima a ne sa srecom?

G

pre 7 meseci

Ja ne znas kakvi su ovi navijaci Zvezde sto samo kukaju.Pa ne mozemo hocete nase i rezultat to ne ide zajedno.Dok smo igrali sa Barsom,Baskoniom Olimpijakosem,Armanijem i ostale ekipe sa timom kada je vodio Radonjic gubili smo po 15 minimum razlike mozda se pobedi neka na stranu ali vecinom smi gubili.

marko

pre 7 meseci

Zvezda nema to sto ima Partizan. Zvezdas sam, i zao mi je. Ali njihove udarne igle se bore, napaljeni su na pobedu, ne krste se da sve prodje kako treba(Nedovic - predposlednji napad u Baskoniji), nego uzimaju u svoje ruke mec.

Prosto kod njih je to na nekom drugom nivou. Dosao je Caboklo, i za par meseci ce biti napaljen kao i ovi..

Kod nas ako neko dodje, nema uz koga da se napali da dobija meceve.

Nas najstari igrac najvise trci, i tera maladje da igraju brze(mislim na Tea)…gura Davidovca da izvwse loptu kada nam daju trojku..

Prosto nemaju taj zar u ocima, onda nemaju ni zelju..predaju se pre kraja..

I kada se lomi mec, mi nemamo igraca koji zna da resi mec na jed posed..

Zvezdas sam, i bas mi je zao, ali nije daleko od isto s sve gore..

Da vam kažem nešto

pre 7 meseci

Pa Zvezdin je problem sistemski.Uprava je problem,nema sistem u radu,nema konstantnosti na mestu trenera,svake godine novi tim,a i za taj tim slab skauting...
Uostalom podatak da u 10 zadnjih sezona Evrolige Zvezda ima 1 prolaz u eliminacionu rundu sve govori.
Partizan u zadnjih 10 sezona u EL ima 5 prolaza u eliminacionu rundu i 1 F4...
Partizan je imao sistem sa Vujoševićem,ali i tada je imao prvih 4-5 sezona prikucan pri dnu EL,rezultati su tek kasnije došli,ali je trener i sistem bio isti.
I sad ima Obradovića i kostur tima koji su ti 2-3 godine.
Ogromne pare država daje i za jedne i za druge,ali ih izgleda Zvezda baca u vetar...

fenomen

pre 7 meseci

Kao što je Željko rekao Partizan mora pobedjivati i na strani. Po mojoj računici tri brejka su dovoljna plus za svaki poraz kući mora se dodati pobeda na strani. Imamo 7 6 i od toga na strani jednu pobedu i kući jedan poraz.. Imamo kući još 10 utakmica i na strani 11. Računam da je 20 pobeda dovoljno za razigravanje ali priželjkujem jedno od prva 4 mesta radi domaćinstva. Iako možemo i na strani dobiti ipak smo jači u našoj areni.
Fmp ima dobre igrače, po imenima neki su i fantastični (Teo, Nedović ) ali gazda ne valja.

VAGABUNDO

pre 7 meseci

Prilično je jasno i maloj deci da Partizan za sad ima dobar rezultat zahvaljujući sudijama i sreći, dok iz istog razloga Zvezda nema dobar rezultat. Međutim, isto tako je jasno da se kolo sreće okreće i da će sad Partizan da propadne načisto a Zvezda da zablista punim sjajem. Posebno posle tri pobede kod kuće i sledećeg gostovanja koje će po zakonu verovatnoće da dobiju, dok će Partizan verovatno da izazove neku tuču na terenu i pošto je to ponovljeni prestup, a Partizan je na uslovnoj slobodi, sledi mu izbacivanje iz svih evropskih takmičenja na pet godina.

NikolaCZV

pre 7 meseci

Partizan ima 60 miliona eura budzet ove godine.
Zvezda ima oko 4 miliona eura.

Kos razlika +15 zvezda i +17 partizan.

Isti smo a razliak u budzetu drasticna.

321

pre 7 meseci

pa Partizan je igrao tri meca kod kuce zaredom i kao domacinska ekipa i sudjenje eto tri vezane pobede a Zvezda dve zaredom dva gostovanja to vam je ta razlika...
(super, 9. decembar 2023 12:43)

Pogledaj raspored utakmica Partizana na pocetku sezone? Na zavrsetku sve te utakmice ce Partizan biti domacin. Drugo, Partizan je igrao u Izraelu a sada je Makabi domacin u Bgd i drugim gradovima? To im nije domaci teren na kome nikada ne gube..

kuda Simovicu

pre 7 meseci

i do sudnjeg dana ce cigani da pricaju za sudjenje, pa sto ne pricate za sudjenje kada izgubimo u poslednjim minutima, kao protiv olimpijakosa. Ko o cemu baba o ustipcima, i dok tako gledate i navijate da mi pucamo, vi ce te proci kao bosi po trnju. Najgore od svega, sto necete priznati da smo mnogo bolji i da imamo najboljeg trenera.

Paranoid Android

pre 7 meseci

Kao navijač Partizana smatram da niko sem Reala nije siguran za plej-of kao što sam siguran da svi sem Albe i Asvela imaju šanse za isti!

Slažem se s tim što Asvel sa Pocekom neće biti lak zalogaj ni komšijama u njihovoj novoj hali (gostuju) a ni nama par kola kasnije kod kuće ...

Sa njim (iako ga smatram šoumenom više nego trenerom) su se prilično "razbudili".

Sve u svemu, još 21 kolo, ima tu da se igra i igra!

Dezurni smarac

pre 7 meseci

Treba napomenuti da bez dve kradje protiv Pao i Monaka Partizan bi imao skor 5:8!
(Gospodin Prilepak, 9. decembar 2023 12:18)

Bas naprotiv, Partizan je drasticno ostecen protiv Olimpijakosa, Bajerna i Efesa, a bogami i Baskonije mada u manjoj meri.

sova

pre 7 meseci

Partizan ima Obradovića u tome je razlika između dva kluba
(Slavoljub, 09. decembar 2023 11:53

Pratizan ima ime koje drugi nemaju, a uz to i još mnogo toga...

Mik jug

pre 7 meseci

Iako Partizanovac, sad dajem komentar kao neutralan navijač. Glavna razlika izmedju Partizana i Zvezde, jeste sto je Partizan zadržao kostur ekipe od prethodne 2-3 godine na čelu sa Obradovićem. Zvezda je dovela skoro celu novu ekipu i na sve to promenila trenera u toku sezone. Partizan jesu napustili Lesor i Egzum, ali ostali du Panter, Ledej, Naneli, Aleksa, Smajlagic, Anđušić i još 2-3 igrača koja su tu već godinama. Za Partizan se može reci da ništa u boljoj formi nisu sada, nego u isto vreme prošle godine, nego jednostavno su ekipa koja sada pobedjuje upravo na tu uigranost, borbu, nemaju pritisak domaćeg terena, druga godina u Evroligi.. A Zvezda to sve treba da prodje, da prelezi i prevazidje te neke stvari koji će doneti prevagu za pobedu. Od Partizana očekujem da još izgledaju bolje, a Zvezda da pokuša da izvuče makar borbu za play in.

MileR

pre 7 meseci

Moja Zvezda na žalos u košarci ne može zameniti Partizan u nekoj ozbiljnoj ulozi.
Ove godine ruše svoj deseto godišnji rad.
Gube utakmice u EL samo u dva primera: kad povedu sa 10 razlike i kad gube od početka sa 10 razlike.

dacko

pre 7 meseci

Racuni se svode na kraju, kada se odigra poslednje kolo, sada tabele mozemo samo da gledamo. Zvezda ce imati mozda za nijansu laksi raspored protivnika domacin/gost, u odnosu na partizan, koji je iskoristio domaci teren

petar markovic

pre 7 meseci

zvezda je najpre godinama odbijala da osvoji kup sampiona/evroligu kad je to bilo jako slabo takmicenje koje je svako mogao da osvoji, a sad kad je to takmicenje konačno jako i po ukusu tog giganta doslo je do zasicenja. pa ne mogu oni svake godine u top 8 ili na f4, mora nekad i do pada da dodje

metalstorm

pre 7 meseci

Nema svrhe porediti, Partizan je ove godine preozbiljna ekipa. Sportski sektor im radi kako treba i to je razlika. Mi ćemo samo ako dođu neka pojačanja dohvatiti 11 mesto da razočarenje bude kompletno.

Poricanje ne menja činjenice

pre 7 meseci

Prošle godine Evroliga nije dozvolila F4 bez Reala. Snimci tuče postoje kazne su obrnuto proporcionalno sprovedene.

Micko

pre 7 meseci

Ne znam zasto se uopste porede, partizai ima mnogo vece budzet od Zvezde, imaju Pantera koji je najskuplji igrac Evrope. Zadrzali su tim, svi su im tu vec tri godine.

super

pre 7 meseci

pa Partizan je igrao tri meca kod kuce zaredom i kao domacinska ekipa i sudjenje eto tri vezane pobede a Zvezda dve zaredom dva gostovanja to vam je ta razlika...

nesa80

pre 7 meseci

to ko kad bi ja rekao-partizan je prosle godine u regulalarnom delu dobio real kuci mora i sad pobediti,jednostavno to mora tako jer je tako bilo i prosle godine,i ko garantuje da ce partizan ove godine dobiti taj mocni real,...e tako je ovo neko napisao pod moranjem da ce se zvezdi desiti taj obrt,oce oce samo ne znam sa kojim igracima,bolje da vode brigu da ih alba i asvel ne stignu a ne sta je partizan radio prosle godine,pomirite se sa cinjenicom da je ovaj tim zvezde duplo gori nego proslogodisnji a i taj nije otisao u top 8,razbice oni nekog favorita tim trojkama i slavice 6 dana i to ce im biti sve od radosti uz pobede ovih donjih na tabelu

statuskan

pre 7 meseci

Kao navijač Partizana smatram da niko sem Reala nije siguran za plej-of kao što sam siguran da svi sem Albe i Asvela imaju šanse za isti!

Rade74

pre 7 meseci

Svako ko se razume u košarku dobro zna,da se može situacija vrlo lako okrenuti.Mi imamo sada tri težka gostovanja i kao na nagaznu minu dolazimo Žalgirisu koji je vezao četiri uzastopne poraze i gladni su pobede kao hijene,onda je tu uvek neugodna Valnecia koja nas je prošle sezone dvaput pobedila i na kraju još taj Real koji znamo ko i šta su.A Zvezda igra kući.Tako da če posle ta tri kola biti realnija slika.Sportski pozdrav.

Milija

pre 7 meseci

Partizan ima Obradovića u tome je razlika između dva kluba
(Slavoljub, 09. decembar 2023 11:53

Pratizan ima ime koje drugi nemaju, a uz to i još mnogo toga...
(sova, 9. decembar 2023 12:02)

Najbitnija star koju Partizan ima je otvoreni drzavni budzet republike Srbije da se uzme novca kad i koliko treba. To zaista ni jedan klub na kugli zemaljskoj nema.

ramaro

pre 7 meseci

Izvoditi ovakve zaključke je na nivou sujeverja i gatanja. Šta je hteo pisac da kaže? Da u ovoj sezoni Zvezda ide na F4, a Partizan će završiti negde oko 15. mesta. Gluposti, ko zna sta ce se dešavati do poslednjeg kola i dalje u plej ofu i plej inu?

Eto

pre 7 meseci

Samo se nadajte da će se sve isto ponoviti, samo obrnuto ;)
Zvezda će ostati pri dnu i boriće se za Top16. Partizan će juriti 6. mesto da izbegne plej in, a možda i 4. za prednost domaćeg terena u plej ofu.

Ivan

pre 7 meseci

Ali opet neko poredjenje. Mene je sramota kad se neki klub iz Srbije ( ne pratim toliko pa ne znam da li su opet promenili ime ) poredi sa Partizanom. Manite se vise.

basketaš

pre 7 meseci

"Malo je falilo i za Fajnal-for, ako se setimo neverovatne serije sa Real Madridom, gde su crno-beli gotovo svojom greškom ispustili plasman među četiri najbolje ekipe".


Ne, gotovo svojom greskom nego, iskljucivo svojom greskom. Spanci su uradili ono sto bi i srbi ili litvanci...italijani, svaki drugi iskusni kosarkaski tim uradio. Nasa je i samo nasa glupost sto smo naseli.

Kajgana

pre 7 meseci

Da, samo sto je Partizan u usponu tek sada, dok Zvezda kako igra, osim neke drasticne promene ne vidim kako može bolje… skor jeste kakav je ali sutacija u ekipama ipak nije ista. Ni kako god, ne želim ništa loše komšijama, naprotiv, da imamo oba kluba u PO, bilo bi lepo za sve ljubitelje košarke u Srbiji.

Gazda

pre 7 meseci

To je ujedno i jedina slucnost izmedju proslosezonskog Partizana i ovosezonske Zvezde. Zvezda ne lici na tim koji moze da dobije 16 od naredne 21 utakmice.

Gazda

pre 7 meseci

To je ujedno i jedina slucnost izmedju proslosezonskog Partizana i ovosezonske Zvezde. Zvezda ne lici na tim koji moze da dobije 16 od naredne 21 utakmice.

Ivan

pre 7 meseci

Ali opet neko poredjenje. Mene je sramota kad se neki klub iz Srbije ( ne pratim toliko pa ne znam da li su opet promenili ime ) poredi sa Partizanom. Manite se vise.

Eto

pre 7 meseci

Samo se nadajte da će se sve isto ponoviti, samo obrnuto ;)
Zvezda će ostati pri dnu i boriće se za Top16. Partizan će juriti 6. mesto da izbegne plej in, a možda i 4. za prednost domaćeg terena u plej ofu.

basketaš

pre 7 meseci

"Malo je falilo i za Fajnal-for, ako se setimo neverovatne serije sa Real Madridom, gde su crno-beli gotovo svojom greškom ispustili plasman među četiri najbolje ekipe".


Ne, gotovo svojom greskom nego, iskljucivo svojom greskom. Spanci su uradili ono sto bi i srbi ili litvanci...italijani, svaki drugi iskusni kosarkaski tim uradio. Nasa je i samo nasa glupost sto smo naseli.

Kajgana

pre 7 meseci

Da, samo sto je Partizan u usponu tek sada, dok Zvezda kako igra, osim neke drasticne promene ne vidim kako može bolje… skor jeste kakav je ali sutacija u ekipama ipak nije ista. Ni kako god, ne želim ništa loše komšijama, naprotiv, da imamo oba kluba u PO, bilo bi lepo za sve ljubitelje košarke u Srbiji.

statuskan

pre 7 meseci

Kao navijač Partizana smatram da niko sem Reala nije siguran za plej-of kao što sam siguran da svi sem Albe i Asvela imaju šanse za isti!

Kajgana

pre 7 meseci

Partizan ima 60 miliona eura budzet ove godine.
Zvezda ima oko 4 miliona eura.

Kos razlika +15 zvezda i +17 partizan.

Isti smo a razliak u budzetu drasticna.
(NikolaCZV, 09. decembar 2023 13:27)

Uh… pa zar nije i 600 miliona ?

petar markovic

pre 7 meseci

zvezda je najpre godinama odbijala da osvoji kup sampiona/evroligu kad je to bilo jako slabo takmicenje koje je svako mogao da osvoji, a sad kad je to takmicenje konačno jako i po ukusu tog giganta doslo je do zasicenja. pa ne mogu oni svake godine u top 8 ili na f4, mora nekad i do pada da dodje

Rade74

pre 7 meseci

Svako ko se razume u košarku dobro zna,da se može situacija vrlo lako okrenuti.Mi imamo sada tri težka gostovanja i kao na nagaznu minu dolazimo Žalgirisu koji je vezao četiri uzastopne poraze i gladni su pobede kao hijene,onda je tu uvek neugodna Valnecia koja nas je prošle sezone dvaput pobedila i na kraju još taj Real koji znamo ko i šta su.A Zvezda igra kući.Tako da če posle ta tri kola biti realnija slika.Sportski pozdrav.

Radoslav

pre 7 meseci

Partizan ima 60 miliona eura budzet ove godine.
Zvezda ima oko 4 miliona eura.

Kos razlika +15 zvezda i +17 partizan.

Isti smo a razliak u budzetu drasticna.
(NikolaCZV, 9. decembar 2023 13:27) Ma vi ste u stvari mnogo bolji,ne ustrucavaj se da to kazes,istina je istina.

Mik jug

pre 7 meseci

Iako Partizanovac, sad dajem komentar kao neutralan navijač. Glavna razlika izmedju Partizana i Zvezde, jeste sto je Partizan zadržao kostur ekipe od prethodne 2-3 godine na čelu sa Obradovićem. Zvezda je dovela skoro celu novu ekipu i na sve to promenila trenera u toku sezone. Partizan jesu napustili Lesor i Egzum, ali ostali du Panter, Ledej, Naneli, Aleksa, Smajlagic, Anđušić i još 2-3 igrača koja su tu već godinama. Za Partizan se može reci da ništa u boljoj formi nisu sada, nego u isto vreme prošle godine, nego jednostavno su ekipa koja sada pobedjuje upravo na tu uigranost, borbu, nemaju pritisak domaćeg terena, druga godina u Evroligi.. A Zvezda to sve treba da prodje, da prelezi i prevazidje te neke stvari koji će doneti prevagu za pobedu. Od Partizana očekujem da još izgledaju bolje, a Zvezda da pokuša da izvuče makar borbu za play in.

Poricanje ne menja činjenice

pre 7 meseci

Prošle godine Evroliga nije dozvolila F4 bez Reala. Snimci tuče postoje kazne su obrnuto proporcionalno sprovedene.

sova

pre 7 meseci

Partizan ima Obradovića u tome je razlika između dva kluba
(Slavoljub, 09. decembar 2023 11:53

Pratizan ima ime koje drugi nemaju, a uz to i još mnogo toga...

metalstorm

pre 7 meseci

Nema svrhe porediti, Partizan je ove godine preozbiljna ekipa. Sportski sektor im radi kako treba i to je razlika. Mi ćemo samo ako dođu neka pojačanja dohvatiti 11 mesto da razočarenje bude kompletno.

Gazda

pre 7 meseci

Partizanovih 15 igraca su skuplji od 15 Zvezdinih to je cela hemija i jos dodas sudjenje za kkp moze se reci da smo jos i dobri.Partizanu su poklonjene 3 utakmice kuci da je pravde tabela bi bila drugacija.Zato nemojte nikada uporedjivati ova dva kluba.
(G, 9. decembar 2023 13:40)

Partizan ima 14 igraca, Zvezda 16.

Boki

pre 7 meseci

Lepo je što navijači komšijskog kluba prate utakmice Partizana. Žoc svake nedelje održi po jedan ili dva sportsko-pedagoška seminara. Nevolja je što komšije to gledaju ne da bi nešto naučile već da bi kasnije pisale zajedljive komentare o nekakvom pristrasno suđenju. Upljuvaše se pričama o državnom projektu, o Ostoji, o Igokei, dok im klub vodi iskompleksirana neznalica sa hipertrofiranom ambicijom.
Komšije, dok se ne oslobodite tog štetočine ništa nećete postići u Evropi. To je čovek koji je najveća prepreka uspostavljanju stabilnom i smislenom sistemu bez koga nema uspeha. Svake godine promenite po dva trenera i deset igrača i očekujete instant uspeh. Ne ide to tako. Ali, navijači zaslepljeni ljubavlju prema klubu (tu ljubav poštujem) to ne primećuju.
Strpljenje, sistematičnost i stručnost su ključ. Pošto nemate ništa od toga, nije ni čudo što svake godine ponavljate iste greške i iste modele i nikako da shvate.

View

pre 7 meseci

U Španiji nisu izgubljene utakmice na sreću. Obe su gubili celu utakmicu i to u većem delu sa 10+ razlike. Pokušali su da "ukradu" pobede ali nisu uspeli. Da su uspeli to bi bilo na sreću.

fenomen

pre 7 meseci

Kao što je Željko rekao Partizan mora pobedjivati i na strani. Po mojoj računici tri brejka su dovoljna plus za svaki poraz kući mora se dodati pobeda na strani. Imamo 7 6 i od toga na strani jednu pobedu i kući jedan poraz.. Imamo kući još 10 utakmica i na strani 11. Računam da je 20 pobeda dovoljno za razigravanje ali priželjkujem jedno od prva 4 mesta radi domaćinstva. Iako možemo i na strani dobiti ipak smo jači u našoj areni.
Fmp ima dobre igrače, po imenima neki su i fantastični (Teo, Nedović ) ali gazda ne valja.

pre 7 meseci

pa Partizan je igrao tri meca kod kuce zaredom i kao domacinska ekipa i sudjenje eto tri vezane pobede a Zvezda dve zaredom dva gostovanja to vam je ta razlika...
(super, 9. decembar 2023 12:43)

Sto znaci da si ti u prnicipu zadovoljan kakonigra Zvezda i da samo tako nastave?

Неко123

pre 7 meseci

Како то кад имају најјачи тим у историји? Беше нападају титулу у свим такмичењима у којима учествују? Или ће нас касније убеђивати да се не пале на то?

321

pre 7 meseci

pa Partizan je igrao tri meca kod kuce zaredom i kao domacinska ekipa i sudjenje eto tri vezane pobede a Zvezda dve zaredom dva gostovanja to vam je ta razlika...
(super, 9. decembar 2023 12:43)

Pogledaj raspored utakmica Partizana na pocetku sezone? Na zavrsetku sve te utakmice ce Partizan biti domacin. Drugo, Partizan je igrao u Izraelu a sada je Makabi domacin u Bgd i drugim gradovima? To im nije domaci teren na kome nikada ne gube..

Da vam kažem nešto

pre 7 meseci

Pa Zvezdin je problem sistemski.Uprava je problem,nema sistem u radu,nema konstantnosti na mestu trenera,svake godine novi tim,a i za taj tim slab skauting...
Uostalom podatak da u 10 zadnjih sezona Evrolige Zvezda ima 1 prolaz u eliminacionu rundu sve govori.
Partizan u zadnjih 10 sezona u EL ima 5 prolaza u eliminacionu rundu i 1 F4...
Partizan je imao sistem sa Vujoševićem,ali i tada je imao prvih 4-5 sezona prikucan pri dnu EL,rezultati su tek kasnije došli,ali je trener i sistem bio isti.
I sad ima Obradovića i kostur tima koji su ti 2-3 godine.
Ogromne pare država daje i za jedne i za druge,ali ih izgleda Zvezda baca u vetar...

urke

pre 7 meseci

Iako Partizanovac, sad dajem komentar kao neutralan navijač. Glavna razlika izmedju Partizana i Zvezde, jeste sto je Partizan zadržao kostur ekipe od prethodne 2-3 godine na čelu sa Obradovićem. Zvezda je dovela skoro celu novu ekipu i na sve to promenila trenera u toku sezone. Partizan jesu napustili Lesor i Egzum, ali ostali du Panter, Ledej, Naneli, Aleksa, Smajlagic, Anđušić i još 2-3 igrača koja su tu već godinama. Za Partizan se može reci da ništa u boljoj formi nisu sada, nego u isto vreme prošle godine, nego jednostavno su ekipa koja sada pobedjuje upravo na tu uigranost, borbu, nemaju pritisak domaćeg terena, druga godina u Evroligi.. A Zvezda to sve treba da prodje, da prelezi i prevazidje te neke stvari koji će doneti prevagu za pobedu. Od Partizana očekujem da još izgledaju bolje, a Zvezda da pokuša da izvuče makar borbu za play in.
(Mik jug, 9. decembar 2023 12:36) # Link komentara

Imas naklon od velikog cigana.
Sve tacno od reci do reci.

kuda Simovicu

pre 7 meseci

i do sudnjeg dana ce cigani da pricaju za sudjenje, pa sto ne pricate za sudjenje kada izgubimo u poslednjim minutima, kao protiv olimpijakosa. Ko o cemu baba o ustipcima, i dok tako gledate i navijate da mi pucamo, vi ce te proci kao bosi po trnju. Najgore od svega, sto necete priznati da smo mnogo bolji i da imamo najboljeg trenera.

ramaro

pre 7 meseci

Izvoditi ovakve zaključke je na nivou sujeverja i gatanja. Šta je hteo pisac da kaže? Da u ovoj sezoni Zvezda ide na F4, a Partizan će završiti negde oko 15. mesta. Gluposti, ko zna sta ce se dešavati do poslednjeg kola i dalje u plej ofu i plej inu?

Dezurni smarac

pre 7 meseci

Treba napomenuti da bez dve kradje protiv Pao i Monaka Partizan bi imao skor 5:8!
(Gospodin Prilepak, 9. decembar 2023 12:18)

Bas naprotiv, Partizan je drasticno ostecen protiv Olimpijakosa, Bajerna i Efesa, a bogami i Baskonije mada u manjoj meri.

PeraKojot

pre 7 meseci

Na pocetku sezone je Partizan imao nekoliko tesnih poraza. To su resili i sada igraju sigurnije. Tu je sad Zvezda. Malo da porade na psihi u prvom poluvremenu i dobijace utakmice. Ja navijam za Zvezdu, ali voleo bih sou i da oba nasa kluba budu na F4. I ne, ne mrzim Partizan. Voleo bih sve da dobiju do kraja, a i Zvezda. Pa kad se sretnu, ko je bolji nek prodje ;)

Darko

pre 7 meseci

Sve dok ne oterate onoga ko vas je doveo do toga da igrate rekreativno, nema pomoći.

Neverovatno je kako se iz godine u godinu ponavlja isti obrazac toliko dugo, i svi srećni. Nije bilo potrebno da Partizan ponovo pokazuje kako vas farbaju, jer je Vujošević to pokazivao godinama ranije. Samo se pogledajte u ogledalo. Iskreno, voleo bih da ponovo vidim Crvenu Zvezdu a ne privatni klub iz predgrađa.

gilibardy

pre 7 meseci

Partizan i Zvezda u košarci ne mogu da se porede ni po jednom parametru. To pokazuje prošlost, sadašnjost a veoma brzo i budućnost ...

marko

pre 7 meseci

Zvezda nema to sto ima Partizan. Zvezdas sam, i zao mi je. Ali njihove udarne igle se bore, napaljeni su na pobedu, ne krste se da sve prodje kako treba(Nedovic - predposlednji napad u Baskoniji), nego uzimaju u svoje ruke mec.

Prosto kod njih je to na nekom drugom nivou. Dosao je Caboklo, i za par meseci ce biti napaljen kao i ovi..

Kod nas ako neko dodje, nema uz koga da se napali da dobija meceve.

Nas najstari igrac najvise trci, i tera maladje da igraju brze(mislim na Tea)…gura Davidovca da izvwse loptu kada nam daju trojku..

Prosto nemaju taj zar u ocima, onda nemaju ni zelju..predaju se pre kraja..

I kada se lomi mec, mi nemamo igraca koji zna da resi mec na jed posed..

Zvezdas sam, i bas mi je zao, ali nije daleko od isto s sve gore..

Boki

pre 7 meseci

Lepo je što navijači komšijskog kluba prate utakmice Partizana. Žoc svake nedelje održi po jedan ili dva sportsko-pedagoška seminara. Nevolja je što komšije to gledaju ne da bi nešto naučile već da bi kasnije pisale zajedljive komentare o nekakvom pristrasno suđenju. Upljuvaše se pričama o državnom projektu, o Ostoji, o Igokei, dok im klub vodi iskompleksirana neznalica sa hipertrofiranom ambicijom.
Komšije, dok se ne oslobodite tog štetočine ništa nećete postići u Evropi. To je čovek koji je najveća prepreka uspostavljanju stabilnom i smislenom sistemu bez koga nema uspeha. Svake godine promenite po dva trenera i deset igrača i očekujete instant uspeh. Ne ide to tako. Ali, navijači zaslepljeni ljubavlju prema klubu (tu ljubav poštujem) to ne primećuju.
Strpljenje, sistematičnost i stručnost su ključ. Pošto nemate ništa od toga, nije ni čudo što svake godine ponavljate iste greške i iste modele i nikako da shvate.

па да

pre 7 meseci

Zvezda nema to sto ima Partizan. Zvezdas sam, i zao mi je. Ali njihove udarne igle se bore, napaljeni su na pobedu, ne krste se da sve prodje kako treba(Nedovic - predposlednji napad u Baskoniji), nego uzimaju u svoje ruke mec.
Prosto kod njih je to na nekom drugom nivou.
(marko, 9. decembar 2023 13:07)

Тачно тако, можда сам мало пристрасан али погледај изразе лица Партизанових играча кад се утакмица приводи крају па их упореди са играчима ЦЗ у истој ситуацији, дијаметрално супротни. Први зраче одлучношћу, тачно знају како ће шта да ураде и из које позиције ће да шутирају, нема смушености у њима, нарочито код ових главних играча: Пантера, Алексе, Нанелија и Ледеја. Звездашима то недостаје.

Antusa

pre 7 meseci

Tabela je vrlo promenljiva, začas se sve promeni. Sećam se da je Panatinaikos nedavno došao prepotentan u Beograd sa 4 pozicije na tabeli kao lako će im ovde biti a sada je Partizan 6 a PAO 11.

Paranoid Android

pre 7 meseci

Kao navijač Partizana smatram da niko sem Reala nije siguran za plej-of kao što sam siguran da svi sem Albe i Asvela imaju šanse za isti!

Slažem se s tim što Asvel sa Pocekom neće biti lak zalogaj ni komšijama u njihovoj novoj hali (gostuju) a ni nama par kola kasnije kod kuće ...

Sa njim (iako ga smatram šoumenom više nego trenerom) su se prilično "razbudili".

Sve u svemu, još 21 kolo, ima tu da se igra i igra!

Zvezdaš

pre 7 meseci

Sledeće godine u euro-kup I to je to,možda tamo stignemo do f4 naravno sa istim budzetom. Ovde smo jad I čemer, svako nas podsmeva.

nesa80

pre 7 meseci

to ko kad bi ja rekao-partizan je prosle godine u regulalarnom delu dobio real kuci mora i sad pobediti,jednostavno to mora tako jer je tako bilo i prosle godine,i ko garantuje da ce partizan ove godine dobiti taj mocni real,...e tako je ovo neko napisao pod moranjem da ce se zvezdi desiti taj obrt,oce oce samo ne znam sa kojim igracima,bolje da vode brigu da ih alba i asvel ne stignu a ne sta je partizan radio prosle godine,pomirite se sa cinjenicom da je ovaj tim zvezde duplo gori nego proslogodisnji a i taj nije otisao u top 8,razbice oni nekog favorita tim trojkama i slavice 6 dana i to ce im biti sve od radosti uz pobede ovih donjih na tabelu

MileR

pre 7 meseci

Moja Zvezda na žalos u košarci ne može zameniti Partizan u nekoj ozbiljnoj ulozi.
Ove godine ruše svoj deseto godišnji rad.
Gube utakmice u EL samo u dva primera: kad povedu sa 10 razlike i kad gube od početka sa 10 razlike.

777

pre 7 meseci

Ne mozes da nemas srece u toliko utakmica? A najsmesnije je kada neki igraci CZ daju izjavu nismo imali srece? Da li to ima po malo veze sa znanjem i nekim drugim faktorima a ne sa srecom?

CommonSense

pre 7 meseci

Za plej in biće potrebno najmanje 17:17, a možda i 18:16. Znači da do kraja Zvezda mora da ima bar 13:6 ili 14:7. Za ovu ekipu, bez izmena, sa gomilom istrošenih polurekreativaca, tako nešto je naučna fantastika!

Las

pre 7 meseci

Momče "1Djokovic", ti si ključ dela Zvezdinih problema. Oči imaš, ali ne vidiš, ili je još gore, ako se ne razumeš, a možda ti nije ni pamet najbistrija. Nadam se da nije ovo poslednje.
Ajd da stavimo po strani to što je KKP sada toliko bolji (mada, brini, biće do poslednjeg dana sezone bolji i još mnogo bolji od tvog tima), ali šta se dešava sa CZ, tj najboljom ekipom ikada, timom koji juriša na trofej EL (pored ostalih trofeja, sve su to reči "legende", pa da ga parafraziram)?
Dakle, ajde zaboravi na nas i razmisli o svemu što ste sami najavili. Nadam se jedino da nećeš odgovor i razlog pronaći u povredi Hange (i do skora Lazića).

Igrajmo taj tango smrti

pre 7 meseci

Kada bi se sad zavriso regularni deo sezone, Partizan bi bio na mestu br 6, sto znaci da bi igrao sa 3 mestom a to je Virtus i nikad izgledniji plasman na final 4, bez obzira na formu Virtusa…

Las

pre 7 meseci

Nase dve ekipe i kluba nisu ni za poredjenje.
Sa druge strane, da kazem i da nam ne treba niko vise od igraca da bi smo bili u F4, a ni da osvojimo EL, samo nek svi momci budu zdravi od marta!

Neko iz mase

pre 7 meseci

Partizan naredne tri igra u gostima i ako makar jednu ne pobedi a Zvezda dobije sve tri kuci i eto nas na istom.
Jos je rano bilo sta prognozirati. Nazalost, zbog povreda, Partizan ne igra na nivou na kojem bi trebao da igra. Iskreno, prijatno sam iznenadjen da imaju vise pobeda u dosadasnjem delu. Zvezdina najveca greska, po mom misljenju, je sto su otpustili Ivanovica. Bili su egal odlicnom Partizanu prosle sezone. Ove sezone dosta novih igraca, ali trener kao Ivanovic bi to odlicno ukomponovao. Samo je potrebno vreme kao sto je trebalo i Obradovicu da napravi F4 ekipu. Politicari iz uprave FMP/Zvezde to nisu prepoznali i desilo se sto se desilo. Politicari jedino sto znaju je da narodu prodaju price kako su fekalije ustvari cokolada.

Hrundi Bakshi

pre 7 meseci

Iako Partizanovac, sad dajem komentar kao neutralan navijač. Glavna razlika izmedju Partizana i Zvezde, jeste sto je Partizan zadržao kostur ekipe od prethodne 2-3 godine na čelu sa Obradovićem. Zvezda je dovela skoro celu novu ekipu i na sve to promenila trenera u toku sezone. Partizan jesu napustili Lesor i Egzum, ali ostali du Panter, Ledej, Naneli, Aleksa, Smajlagic, Anđušić i još 2-3 igrača koja su tu već godinama. Za Partizan se može reci da ništa u boljoj formi nisu sada, nego u isto vreme prošle godine, nego jednostavno su ekipa koja sada pobedjuje upravo na tu uigranost, borbu, nemaju pritisak domaćeg terena, druga godina u Evroligi.. A Zvezda to sve treba da prodje, da prelezi i prevazidje te neke stvari koji će doneti prevagu za pobedu. Od Partizana očekujem da još izgledaju bolje, a Zvezda da pokuša da izvuče makar borbu za play in.
(Mik jug, 9. decembar 2023 12:36) # Link komentara

Imas naklon od velikog cigana.
Sve tacno od reci do reci.
(urke, 09. decembar 2023

I ja potpisujem.
Zvezda bolje da je zadrzala Kalinu (beše igrao prosle g?),Dobrica,Petruseva i onog crnca sto je bio ok,valjda Holand. Sa parama za Nejpira i Hangu i jos par beskorisnih igraca,siguran sam da je mogla da ih zadrzi.

deki27

pre 7 meseci

(Mik jug, 9. decembar 2023 12:36) # Link komentara

Svaka cast burazeru,retko je ovde procitati realan komentar.U nekoliko recenica je sve lepo objasnjeno.Partizan je zadrzao kostur ekipe,dosli su kaminski,Kabliko i Dozier,svi sa NBA iskustvom.Sa druge strane,Zvezda je otpustila 11 igraca,dovela isto toliko plus promenili trenera i onda ocekujes rezultat.Partizan trenutno igra dobro u EL,dobili su neke neizvesne utakmice i zasluzeno se nalaze tu gde jesu.Prosle godine u ovo vreme bilo je obrnuto ,grobari su bili nezadovoljni ali je na kraju Zvezda bila deseta a Partizan za malo otisao na F4.Zato strpljenje gospodo,pogotovo moji cigani

dacko

pre 7 meseci

Racuni se svode na kraju, kada se odigra poslednje kolo, sada tabele mozemo samo da gledamo. Zvezda ce imati mozda za nijansu laksi raspored protivnika domacin/gost, u odnosu na partizan, koji je iskoristio domaci teren

G

pre 7 meseci

Ja ne znas kakvi su ovi navijaci Zvezde sto samo kukaju.Pa ne mozemo hocete nase i rezultat to ne ide zajedno.Dok smo igrali sa Barsom,Baskoniom Olimpijakosem,Armanijem i ostale ekipe sa timom kada je vodio Radonjic gubili smo po 15 minimum razlike mozda se pobedi neka na stranu ali vecinom smi gubili.

Ajk

pre 7 meseci

@1Djokovic

Da li si realan? 11 godina igrate EL i isto toliko imate karticu 'No limit' za državni bankomat i ti kukaš kako je Partizan zadržao kostur ekipe jer eto ima budžet za to! Pa ko je vama branio da to radite? Da nije neko odozgo? Zvezdi neko nešto branio u poslednjih 11 godina!?
Budi realan i prihvati da je vaš najveći problem što ne možete da izadjete iz predgradja, što vam je cilj bio da budete bolji od Partizana, što i nije teško bilo s obzirom da smo bili na dnu! Svake sezone menjate trenere kao čarape, zar zaista misliš da igrači žele da igraju u takvoj atmosferi nekoliko sezona? Jedva čekaju da pobegnu iz takvog kluba, menjanje trenera, ambicije u EL ravne nuli...
Partizan se izdigao iz tog mulja, nama su sada rivali Real, Fener, Oly, Pao...a vi lagano, tempirajte formu za finale ABA lige.
Sportski pozdrav

NikolaCZV

pre 7 meseci

Partizan ima 60 miliona eura budzet ove godine.
Zvezda ima oko 4 miliona eura.

Kos razlika +15 zvezda i +17 partizan.

Isti smo a razliak u budzetu drasticna.

Micko

pre 7 meseci

Ne znam zasto se uopste porede, partizai ima mnogo vece budzet od Zvezde, imaju Pantera koji je najskuplji igrac Evrope. Zadrzali su tim, svi su im tu vec tri godine.

Milija

pre 7 meseci

Partizan ima Obradovića u tome je razlika između dva kluba
(Slavoljub, 09. decembar 2023 11:53

Pratizan ima ime koje drugi nemaju, a uz to i još mnogo toga...
(sova, 9. decembar 2023 12:02)

Najbitnija star koju Partizan ima je otvoreni drzavni budzet republike Srbije da se uzme novca kad i koliko treba. To zaista ni jedan klub na kugli zemaljskoj nema.

super

pre 7 meseci

pa Partizan je igrao tri meca kod kuce zaredom i kao domacinska ekipa i sudjenje eto tri vezane pobede a Zvezda dve zaredom dva gostovanja to vam je ta razlika...

1Djoković

pre 7 meseci

Mik jug,uopšte se ne slažem sa tobom.Lipov je i tvoj Partizan i moja Zvezda,bez pomoći države.S tim da su Zvezdi date pare kao vama u zadnje tri godine,pre jedno 7-8 godina,da zadrži strance na dve,tri godine,Zvezda bi imala minimum jednu Evroligu.Znam da će je Zvezda osvojiti sigurno u narednih par godina.Zato što je država dužna Zvezdi,a ne Partizanu.Devedesetih je država živela od pljačke Zvezde i mora to vratiti.Partizan duguje sve državi i u tome je razlika.

Urke

pre 7 meseci

Ne mozes da nemas srece u toliko utakmica? A najsmesnije je kada neki igraci CZ daju izjavu nismo imali srece? Da li to ima po malo veze sa znanjem i nekim drugim faktorima a ne sa srecom?
(777, 9. decembar 2023 13:15) # Link komentara

Malo realnosti nije na odmet, prosle godine ste vi gubili na slican nacin kao mi, na pocetku.
Isto ste pricali kao sada, bukvalno isto.
Sta je problem?

Dragan - Sava

pre 7 meseci

Titovi blizanci se zanose sportom za koji je Terzić rekao da se ozbiljno igra u 4-5 drzava Evrope. Terzić me ne zanima ali i on je po neki put u pravu. Znači totalno nebitno F8 ili F4 još ako se zna da to većinski drzava finansira. Ima bar 200 prečih stvari u našoj drzavi gde su pare poreskih obveznika potrebnije nego lečenje frustracija navijača Zvezde i Partizana. Gospodo zaradite sami pa trošite kako god zelite na plate preskupih stranaca ali ovako kao sada nema nikakvu perspektivu u budućnosti. Znači da je samo pitanje sezone kada će se ova histerija završiti a mozda već povratkom ruskih klubova!

1Djoković

pre 7 meseci

Boki,koji seminar.Kako pijem čivas sa Bodirogom.Kako Slovenačko,Hrvatske sudije se bogate od Partizana godinama.Taj seminar će se izučavati kao Lens Armstrong.Pričamo onako istinu.Javi se za par godina.

G

pre 7 meseci

Partizanovih 15 igraca su skuplji od 15 Zvezdinih to je cela hemija i jos dodas sudjenje za kkp moze se reci da smo jos i dobri.Partizanu su poklonjene 3 utakmice kuci da je pravde tabela bi bila drugacija.Zato nemojte nikada uporedjivati ova dva kluba.

VAGABUNDO

pre 7 meseci

Prilično je jasno i maloj deci da Partizan za sad ima dobar rezultat zahvaljujući sudijama i sreći, dok iz istog razloga Zvezda nema dobar rezultat. Međutim, isto tako je jasno da se kolo sreće okreće i da će sad Partizan da propadne načisto a Zvezda da zablista punim sjajem. Posebno posle tri pobede kod kuće i sledećeg gostovanja koje će po zakonu verovatnoće da dobiju, dok će Partizan verovatno da izazove neku tuču na terenu i pošto je to ponovljeni prestup, a Partizan je na uslovnoj slobodi, sledi mu izbacivanje iz svih evropskih takmičenja na pet godina.

Milunka Malina

pre 7 meseci

@lord Jel ovo pricas za Aba ligu? Slazem se, samo mislim da ce FMP da bude 9. na kraju. A na trecem mestu ce biti Igokea. A na 4.mestu Partizan. Na prvom Zvezda.

Kali the greek

pre 7 meseci

Jedina razlika je u trajanju zutih minuta
I jedni i drugi ih imaju
A zvezdine amplitude su vece

Ps. Zvezda je oba druga poluvremena razbila spance
30 razlike fener
17 Efes i td

NikolaCZV

pre 7 meseci

Partizan ima 60 miliona eura budzet ove godine.
Zvezda ima oko 4 miliona eura.

Kos razlika +15 zvezda i +17 partizan.

Isti smo a razliak u budzetu drasticna.

1Djoković

pre 7 meseci

Mik jug,uopšte se ne slažem sa tobom.Lipov je i tvoj Partizan i moja Zvezda,bez pomoći države.S tim da su Zvezdi date pare kao vama u zadnje tri godine,pre jedno 7-8 godina,da zadrži strance na dve,tri godine,Zvezda bi imala minimum jednu Evroligu.Znam da će je Zvezda osvojiti sigurno u narednih par godina.Zato što je država dužna Zvezdi,a ne Partizanu.Devedesetih je država živela od pljačke Zvezde i mora to vratiti.Partizan duguje sve državi i u tome je razlika.

Micko

pre 7 meseci

Ne znam zasto se uopste porede, partizai ima mnogo vece budzet od Zvezde, imaju Pantera koji je najskuplji igrac Evrope. Zadrzali su tim, svi su im tu vec tri godine.

Ivan

pre 7 meseci

Ali opet neko poredjenje. Mene je sramota kad se neki klub iz Srbije ( ne pratim toliko pa ne znam da li su opet promenili ime ) poredi sa Partizanom. Manite se vise.

Milija

pre 7 meseci

Partizan ima Obradovića u tome je razlika između dva kluba
(Slavoljub, 09. decembar 2023 11:53

Pratizan ima ime koje drugi nemaju, a uz to i još mnogo toga...
(sova, 9. decembar 2023 12:02)

Najbitnija star koju Partizan ima je otvoreni drzavni budzet republike Srbije da se uzme novca kad i koliko treba. To zaista ni jedan klub na kugli zemaljskoj nema.

super

pre 7 meseci

pa Partizan je igrao tri meca kod kuce zaredom i kao domacinska ekipa i sudjenje eto tri vezane pobede a Zvezda dve zaredom dva gostovanja to vam je ta razlika...

VAGABUNDO

pre 7 meseci

Prilično je jasno i maloj deci da Partizan za sad ima dobar rezultat zahvaljujući sudijama i sreći, dok iz istog razloga Zvezda nema dobar rezultat. Međutim, isto tako je jasno da se kolo sreće okreće i da će sad Partizan da propadne načisto a Zvezda da zablista punim sjajem. Posebno posle tri pobede kod kuće i sledećeg gostovanja koje će po zakonu verovatnoće da dobiju, dok će Partizan verovatno da izazove neku tuču na terenu i pošto je to ponovljeni prestup, a Partizan je na uslovnoj slobodi, sledi mu izbacivanje iz svih evropskih takmičenja na pet godina.

G

pre 7 meseci

Partizanovih 15 igraca su skuplji od 15 Zvezdinih to je cela hemija i jos dodas sudjenje za kkp moze se reci da smo jos i dobri.Partizanu su poklonjene 3 utakmice kuci da je pravde tabela bi bila drugacija.Zato nemojte nikada uporedjivati ova dva kluba.

1Djoković

pre 7 meseci

Boki,koji seminar.Kako pijem čivas sa Bodirogom.Kako Slovenačko,Hrvatske sudije se bogate od Partizana godinama.Taj seminar će se izučavati kao Lens Armstrong.Pričamo onako istinu.Javi se za par godina.

Dragan - Sava

pre 7 meseci

Titovi blizanci se zanose sportom za koji je Terzić rekao da se ozbiljno igra u 4-5 drzava Evrope. Terzić me ne zanima ali i on je po neki put u pravu. Znači totalno nebitno F8 ili F4 još ako se zna da to većinski drzava finansira. Ima bar 200 prečih stvari u našoj drzavi gde su pare poreskih obveznika potrebnije nego lečenje frustracija navijača Zvezde i Partizana. Gospodo zaradite sami pa trošite kako god zelite na plate preskupih stranaca ali ovako kao sada nema nikakvu perspektivu u budućnosti. Znači da je samo pitanje sezone kada će se ova histerija završiti a mozda već povratkom ruskih klubova!

Eto

pre 7 meseci

Samo se nadajte da će se sve isto ponoviti, samo obrnuto ;)
Zvezda će ostati pri dnu i boriće se za Top16. Partizan će juriti 6. mesto da izbegne plej in, a možda i 4. za prednost domaćeg terena u plej ofu.

Urke

pre 7 meseci

Ne mozes da nemas srece u toliko utakmica? A najsmesnije je kada neki igraci CZ daju izjavu nismo imali srece? Da li to ima po malo veze sa znanjem i nekim drugim faktorima a ne sa srecom?
(777, 9. decembar 2023 13:15) # Link komentara

Malo realnosti nije na odmet, prosle godine ste vi gubili na slican nacin kao mi, na pocetku.
Isto ste pricali kao sada, bukvalno isto.
Sta je problem?

Milunka Malina

pre 7 meseci

@lord Jel ovo pricas za Aba ligu? Slazem se, samo mislim da ce FMP da bude 9. na kraju. A na trecem mestu ce biti Igokea. A na 4.mestu Partizan. Na prvom Zvezda.

basketaš

pre 7 meseci

"Malo je falilo i za Fajnal-for, ako se setimo neverovatne serije sa Real Madridom, gde su crno-beli gotovo svojom greškom ispustili plasman među četiri najbolje ekipe".


Ne, gotovo svojom greskom nego, iskljucivo svojom greskom. Spanci su uradili ono sto bi i srbi ili litvanci...italijani, svaki drugi iskusni kosarkaski tim uradio. Nasa je i samo nasa glupost sto smo naseli.

dacko

pre 7 meseci

Racuni se svode na kraju, kada se odigra poslednje kolo, sada tabele mozemo samo da gledamo. Zvezda ce imati mozda za nijansu laksi raspored protivnika domacin/gost, u odnosu na partizan, koji je iskoristio domaci teren

Rade74

pre 7 meseci

Svako ko se razume u košarku dobro zna,da se može situacija vrlo lako okrenuti.Mi imamo sada tri težka gostovanja i kao na nagaznu minu dolazimo Žalgirisu koji je vezao četiri uzastopne poraze i gladni su pobede kao hijene,onda je tu uvek neugodna Valnecia koja nas je prošle sezone dvaput pobedila i na kraju još taj Real koji znamo ko i šta su.A Zvezda igra kući.Tako da če posle ta tri kola biti realnija slika.Sportski pozdrav.

sova

pre 7 meseci

Partizan ima Obradovića u tome je razlika između dva kluba
(Slavoljub, 09. decembar 2023 11:53

Pratizan ima ime koje drugi nemaju, a uz to i još mnogo toga...

petar markovic

pre 7 meseci

zvezda je najpre godinama odbijala da osvoji kup sampiona/evroligu kad je to bilo jako slabo takmicenje koje je svako mogao da osvoji, a sad kad je to takmicenje konačno jako i po ukusu tog giganta doslo je do zasicenja. pa ne mogu oni svake godine u top 8 ili na f4, mora nekad i do pada da dodje

Poricanje ne menja činjenice

pre 7 meseci

Prošle godine Evroliga nije dozvolila F4 bez Reala. Snimci tuče postoje kazne su obrnuto proporcionalno sprovedene.

kuda Simovicu

pre 7 meseci

i do sudnjeg dana ce cigani da pricaju za sudjenje, pa sto ne pricate za sudjenje kada izgubimo u poslednjim minutima, kao protiv olimpijakosa. Ko o cemu baba o ustipcima, i dok tako gledate i navijate da mi pucamo, vi ce te proci kao bosi po trnju. Najgore od svega, sto necete priznati da smo mnogo bolji i da imamo najboljeg trenera.

ramaro

pre 7 meseci

Izvoditi ovakve zaključke je na nivou sujeverja i gatanja. Šta je hteo pisac da kaže? Da u ovoj sezoni Zvezda ide na F4, a Partizan će završiti negde oko 15. mesta. Gluposti, ko zna sta ce se dešavati do poslednjeg kola i dalje u plej ofu i plej inu?

MileR

pre 7 meseci

Moja Zvezda na žalos u košarci ne može zameniti Partizan u nekoj ozbiljnoj ulozi.
Ove godine ruše svoj deseto godišnji rad.
Gube utakmice u EL samo u dva primera: kad povedu sa 10 razlike i kad gube od početka sa 10 razlike.

Igrajmo taj tango smrti

pre 7 meseci

Kada bi se sad zavriso regularni deo sezone, Partizan bi bio na mestu br 6, sto znaci da bi igrao sa 3 mestom a to je Virtus i nikad izgledniji plasman na final 4, bez obzira na formu Virtusa…

Gazda

pre 7 meseci

Partizanovih 15 igraca su skuplji od 15 Zvezdinih to je cela hemija i jos dodas sudjenje za kkp moze se reci da smo jos i dobri.Partizanu su poklonjene 3 utakmice kuci da je pravde tabela bi bila drugacija.Zato nemojte nikada uporedjivati ova dva kluba.
(G, 9. decembar 2023 13:40)

Partizan ima 14 igraca, Zvezda 16.

metalstorm

pre 7 meseci

Nema svrhe porediti, Partizan je ove godine preozbiljna ekipa. Sportski sektor im radi kako treba i to je razlika. Mi ćemo samo ako dođu neka pojačanja dohvatiti 11 mesto da razočarenje bude kompletno.

321

pre 7 meseci

pa Partizan je igrao tri meca kod kuce zaredom i kao domacinska ekipa i sudjenje eto tri vezane pobede a Zvezda dve zaredom dva gostovanja to vam je ta razlika...
(super, 9. decembar 2023 12:43)

Pogledaj raspored utakmica Partizana na pocetku sezone? Na zavrsetku sve te utakmice ce Partizan biti domacin. Drugo, Partizan je igrao u Izraelu a sada je Makabi domacin u Bgd i drugim gradovima? To im nije domaci teren na kome nikada ne gube..

deki27

pre 7 meseci

(Mik jug, 9. decembar 2023 12:36) # Link komentara

Svaka cast burazeru,retko je ovde procitati realan komentar.U nekoliko recenica je sve lepo objasnjeno.Partizan je zadrzao kostur ekipe,dosli su kaminski,Kabliko i Dozier,svi sa NBA iskustvom.Sa druge strane,Zvezda je otpustila 11 igraca,dovela isto toliko plus promenili trenera i onda ocekujes rezultat.Partizan trenutno igra dobro u EL,dobili su neke neizvesne utakmice i zasluzeno se nalaze tu gde jesu.Prosle godine u ovo vreme bilo je obrnuto ,grobari su bili nezadovoljni ali je na kraju Zvezda bila deseta a Partizan za malo otisao na F4.Zato strpljenje gospodo,pogotovo moji cigani

Gazda

pre 7 meseci

To je ujedno i jedina slucnost izmedju proslosezonskog Partizana i ovosezonske Zvezde. Zvezda ne lici na tim koji moze da dobije 16 od naredne 21 utakmice.

Kajgana

pre 7 meseci

Partizan ima 60 miliona eura budzet ove godine.
Zvezda ima oko 4 miliona eura.

Kos razlika +15 zvezda i +17 partizan.

Isti smo a razliak u budzetu drasticna.
(NikolaCZV, 09. decembar 2023 13:27)

Uh… pa zar nije i 600 miliona ?

Darko

pre 7 meseci

Sve dok ne oterate onoga ko vas je doveo do toga da igrate rekreativno, nema pomoći.

Neverovatno je kako se iz godine u godinu ponavlja isti obrazac toliko dugo, i svi srećni. Nije bilo potrebno da Partizan ponovo pokazuje kako vas farbaju, jer je Vujošević to pokazivao godinama ranije. Samo se pogledajte u ogledalo. Iskreno, voleo bih da ponovo vidim Crvenu Zvezdu a ne privatni klub iz predgrađa.

nesa80

pre 7 meseci

to ko kad bi ja rekao-partizan je prosle godine u regulalarnom delu dobio real kuci mora i sad pobediti,jednostavno to mora tako jer je tako bilo i prosle godine,i ko garantuje da ce partizan ove godine dobiti taj mocni real,...e tako je ovo neko napisao pod moranjem da ce se zvezdi desiti taj obrt,oce oce samo ne znam sa kojim igracima,bolje da vode brigu da ih alba i asvel ne stignu a ne sta je partizan radio prosle godine,pomirite se sa cinjenicom da je ovaj tim zvezde duplo gori nego proslogodisnji a i taj nije otisao u top 8,razbice oni nekog favorita tim trojkama i slavice 6 dana i to ce im biti sve od radosti uz pobede ovih donjih na tabelu

fenomen

pre 7 meseci

Kao što je Željko rekao Partizan mora pobedjivati i na strani. Po mojoj računici tri brejka su dovoljna plus za svaki poraz kući mora se dodati pobeda na strani. Imamo 7 6 i od toga na strani jednu pobedu i kući jedan poraz.. Imamo kući još 10 utakmica i na strani 11. Računam da je 20 pobeda dovoljno za razigravanje ali priželjkujem jedno od prva 4 mesta radi domaćinstva. Iako možemo i na strani dobiti ipak smo jači u našoj areni.
Fmp ima dobre igrače, po imenima neki su i fantastični (Teo, Nedović ) ali gazda ne valja.

G

pre 7 meseci

Ja ne znas kakvi su ovi navijaci Zvezde sto samo kukaju.Pa ne mozemo hocete nase i rezultat to ne ide zajedno.Dok smo igrali sa Barsom,Baskoniom Olimpijakosem,Armanijem i ostale ekipe sa timom kada je vodio Radonjic gubili smo po 15 minimum razlike mozda se pobedi neka na stranu ali vecinom smi gubili.

PeraKojot

pre 7 meseci

Na pocetku sezone je Partizan imao nekoliko tesnih poraza. To su resili i sada igraju sigurnije. Tu je sad Zvezda. Malo da porade na psihi u prvom poluvremenu i dobijace utakmice. Ja navijam za Zvezdu, ali voleo bih sou i da oba nasa kluba budu na F4. I ne, ne mrzim Partizan. Voleo bih sve da dobiju do kraja, a i Zvezda. Pa kad se sretnu, ko je bolji nek prodje ;)

Neko iz mase

pre 7 meseci

Partizan naredne tri igra u gostima i ako makar jednu ne pobedi a Zvezda dobije sve tri kuci i eto nas na istom.
Jos je rano bilo sta prognozirati. Nazalost, zbog povreda, Partizan ne igra na nivou na kojem bi trebao da igra. Iskreno, prijatno sam iznenadjen da imaju vise pobeda u dosadasnjem delu. Zvezdina najveca greska, po mom misljenju, je sto su otpustili Ivanovica. Bili su egal odlicnom Partizanu prosle sezone. Ove sezone dosta novih igraca, ali trener kao Ivanovic bi to odlicno ukomponovao. Samo je potrebno vreme kao sto je trebalo i Obradovicu da napravi F4 ekipu. Politicari iz uprave FMP/Zvezde to nisu prepoznali i desilo se sto se desilo. Politicari jedino sto znaju je da narodu prodaju price kako su fekalije ustvari cokolada.

Kajgana

pre 7 meseci

Da, samo sto je Partizan u usponu tek sada, dok Zvezda kako igra, osim neke drasticne promene ne vidim kako može bolje… skor jeste kakav je ali sutacija u ekipama ipak nije ista. Ni kako god, ne želim ništa loše komšijama, naprotiv, da imamo oba kluba u PO, bilo bi lepo za sve ljubitelje košarke u Srbiji.

777

pre 7 meseci

Ne mozes da nemas srece u toliko utakmica? A najsmesnije je kada neki igraci CZ daju izjavu nismo imali srece? Da li to ima po malo veze sa znanjem i nekim drugim faktorima a ne sa srecom?

Dezurni smarac

pre 7 meseci

Treba napomenuti da bez dve kradje protiv Pao i Monaka Partizan bi imao skor 5:8!
(Gospodin Prilepak, 9. decembar 2023 12:18)

Bas naprotiv, Partizan je drasticno ostecen protiv Olimpijakosa, Bajerna i Efesa, a bogami i Baskonije mada u manjoj meri.

View

pre 7 meseci

U Španiji nisu izgubljene utakmice na sreću. Obe su gubili celu utakmicu i to u većem delu sa 10+ razlike. Pokušali su da "ukradu" pobede ali nisu uspeli. Da su uspeli to bi bilo na sreću.

gilibardy

pre 7 meseci

Partizan i Zvezda u košarci ne mogu da se porede ni po jednom parametru. To pokazuje prošlost, sadašnjost a veoma brzo i budućnost ...

Da vam kažem nešto

pre 7 meseci

Pa Zvezdin je problem sistemski.Uprava je problem,nema sistem u radu,nema konstantnosti na mestu trenera,svake godine novi tim,a i za taj tim slab skauting...
Uostalom podatak da u 10 zadnjih sezona Evrolige Zvezda ima 1 prolaz u eliminacionu rundu sve govori.
Partizan u zadnjih 10 sezona u EL ima 5 prolaza u eliminacionu rundu i 1 F4...
Partizan je imao sistem sa Vujoševićem,ali i tada je imao prvih 4-5 sezona prikucan pri dnu EL,rezultati su tek kasnije došli,ali je trener i sistem bio isti.
I sad ima Obradovića i kostur tima koji su ti 2-3 godine.
Ogromne pare država daje i za jedne i za druge,ali ih izgleda Zvezda baca u vetar...

Boki

pre 7 meseci

Lepo je što navijači komšijskog kluba prate utakmice Partizana. Žoc svake nedelje održi po jedan ili dva sportsko-pedagoška seminara. Nevolja je što komšije to gledaju ne da bi nešto naučile već da bi kasnije pisale zajedljive komentare o nekakvom pristrasno suđenju. Upljuvaše se pričama o državnom projektu, o Ostoji, o Igokei, dok im klub vodi iskompleksirana neznalica sa hipertrofiranom ambicijom.
Komšije, dok se ne oslobodite tog štetočine ništa nećete postići u Evropi. To je čovek koji je najveća prepreka uspostavljanju stabilnom i smislenom sistemu bez koga nema uspeha. Svake godine promenite po dva trenera i deset igrača i očekujete instant uspeh. Ne ide to tako. Ali, navijači zaslepljeni ljubavlju prema klubu (tu ljubav poštujem) to ne primećuju.
Strpljenje, sistematičnost i stručnost su ključ. Pošto nemate ništa od toga, nije ni čudo što svake godine ponavljate iste greške i iste modele i nikako da shvate.

Radoslav

pre 7 meseci

Partizan ima 60 miliona eura budzet ove godine.
Zvezda ima oko 4 miliona eura.

Kos razlika +15 zvezda i +17 partizan.

Isti smo a razliak u budzetu drasticna.
(NikolaCZV, 9. decembar 2023 13:27) Ma vi ste u stvari mnogo bolji,ne ustrucavaj se da to kazes,istina je istina.

Las

pre 7 meseci

Momče "1Djokovic", ti si ključ dela Zvezdinih problema. Oči imaš, ali ne vidiš, ili je još gore, ako se ne razumeš, a možda ti nije ni pamet najbistrija. Nadam se da nije ovo poslednje.
Ajd da stavimo po strani to što je KKP sada toliko bolji (mada, brini, biće do poslednjeg dana sezone bolji i još mnogo bolji od tvog tima), ali šta se dešava sa CZ, tj najboljom ekipom ikada, timom koji juriša na trofej EL (pored ostalih trofeja, sve su to reči "legende", pa da ga parafraziram)?
Dakle, ajde zaboravi na nas i razmisli o svemu što ste sami najavili. Nadam se jedino da nećeš odgovor i razlog pronaći u povredi Hange (i do skora Lazića).

Mik jug

pre 7 meseci

Iako Partizanovac, sad dajem komentar kao neutralan navijač. Glavna razlika izmedju Partizana i Zvezde, jeste sto je Partizan zadržao kostur ekipe od prethodne 2-3 godine na čelu sa Obradovićem. Zvezda je dovela skoro celu novu ekipu i na sve to promenila trenera u toku sezone. Partizan jesu napustili Lesor i Egzum, ali ostali du Panter, Ledej, Naneli, Aleksa, Smajlagic, Anđušić i još 2-3 igrača koja su tu već godinama. Za Partizan se može reci da ništa u boljoj formi nisu sada, nego u isto vreme prošle godine, nego jednostavno su ekipa koja sada pobedjuje upravo na tu uigranost, borbu, nemaju pritisak domaćeg terena, druga godina u Evroligi.. A Zvezda to sve treba da prodje, da prelezi i prevazidje te neke stvari koji će doneti prevagu za pobedu. Od Partizana očekujem da još izgledaju bolje, a Zvezda da pokuša da izvuče makar borbu za play in.

Boki

pre 7 meseci

Lepo je što navijači komšijskog kluba prate utakmice Partizana. Žoc svake nedelje održi po jedan ili dva sportsko-pedagoška seminara. Nevolja je što komšije to gledaju ne da bi nešto naučile već da bi kasnije pisale zajedljive komentare o nekakvom pristrasno suđenju. Upljuvaše se pričama o državnom projektu, o Ostoji, o Igokei, dok im klub vodi iskompleksirana neznalica sa hipertrofiranom ambicijom.
Komšije, dok se ne oslobodite tog štetočine ništa nećete postići u Evropi. To je čovek koji je najveća prepreka uspostavljanju stabilnom i smislenom sistemu bez koga nema uspeha. Svake godine promenite po dva trenera i deset igrača i očekujete instant uspeh. Ne ide to tako. Ali, navijači zaslepljeni ljubavlju prema klubu (tu ljubav poštujem) to ne primećuju.
Strpljenje, sistematičnost i stručnost su ključ. Pošto nemate ništa od toga, nije ni čudo što svake godine ponavljate iste greške i iste modele i nikako da shvate.

pre 7 meseci

pa Partizan je igrao tri meca kod kuce zaredom i kao domacinska ekipa i sudjenje eto tri vezane pobede a Zvezda dve zaredom dva gostovanja to vam je ta razlika...
(super, 9. decembar 2023 12:43)

Sto znaci da si ti u prnicipu zadovoljan kakonigra Zvezda i da samo tako nastave?

Неко123

pre 7 meseci

Како то кад имају најјачи тим у историји? Беше нападају титулу у свим такмичењима у којима учествују? Или ће нас касније убеђивати да се не пале на то?

Zvezdaš

pre 7 meseci

Sledeće godine u euro-kup I to je to,možda tamo stignemo do f4 naravno sa istim budzetom. Ovde smo jad I čemer, svako nas podsmeva.

CommonSense

pre 7 meseci

Za plej in biće potrebno najmanje 17:17, a možda i 18:16. Znači da do kraja Zvezda mora da ima bar 13:6 ili 14:7. Za ovu ekipu, bez izmena, sa gomilom istrošenih polurekreativaca, tako nešto je naučna fantastika!

Hrundi Bakshi

pre 7 meseci

Iako Partizanovac, sad dajem komentar kao neutralan navijač. Glavna razlika izmedju Partizana i Zvezde, jeste sto je Partizan zadržao kostur ekipe od prethodne 2-3 godine na čelu sa Obradovićem. Zvezda je dovela skoro celu novu ekipu i na sve to promenila trenera u toku sezone. Partizan jesu napustili Lesor i Egzum, ali ostali du Panter, Ledej, Naneli, Aleksa, Smajlagic, Anđušić i još 2-3 igrača koja su tu već godinama. Za Partizan se može reci da ništa u boljoj formi nisu sada, nego u isto vreme prošle godine, nego jednostavno su ekipa koja sada pobedjuje upravo na tu uigranost, borbu, nemaju pritisak domaćeg terena, druga godina u Evroligi.. A Zvezda to sve treba da prodje, da prelezi i prevazidje te neke stvari koji će doneti prevagu za pobedu. Od Partizana očekujem da još izgledaju bolje, a Zvezda da pokuša da izvuče makar borbu za play in.
(Mik jug, 9. decembar 2023 12:36) # Link komentara

Imas naklon od velikog cigana.
Sve tacno od reci do reci.
(urke, 09. decembar 2023

I ja potpisujem.
Zvezda bolje da je zadrzala Kalinu (beše igrao prosle g?),Dobrica,Petruseva i onog crnca sto je bio ok,valjda Holand. Sa parama za Nejpira i Hangu i jos par beskorisnih igraca,siguran sam da je mogla da ih zadrzi.

Las

pre 7 meseci

Nase dve ekipe i kluba nisu ni za poredjenje.
Sa druge strane, da kazem i da nam ne treba niko vise od igraca da bi smo bili u F4, a ni da osvojimo EL, samo nek svi momci budu zdravi od marta!

па да

pre 7 meseci

Zvezda nema to sto ima Partizan. Zvezdas sam, i zao mi je. Ali njihove udarne igle se bore, napaljeni su na pobedu, ne krste se da sve prodje kako treba(Nedovic - predposlednji napad u Baskoniji), nego uzimaju u svoje ruke mec.
Prosto kod njih je to na nekom drugom nivou.
(marko, 9. decembar 2023 13:07)

Тачно тако, можда сам мало пристрасан али погледај изразе лица Партизанових играча кад се утакмица приводи крају па их упореди са играчима ЦЗ у истој ситуацији, дијаметрално супротни. Први зраче одлучношћу, тачно знају како ће шта да ураде и из које позиције ће да шутирају, нема смушености у њима, нарочито код ових главних играча: Пантера, Алексе, Нанелија и Ледеја. Звездашима то недостаје.

Ajk

pre 7 meseci

@1Djokovic

Da li si realan? 11 godina igrate EL i isto toliko imate karticu 'No limit' za državni bankomat i ti kukaš kako je Partizan zadržao kostur ekipe jer eto ima budžet za to! Pa ko je vama branio da to radite? Da nije neko odozgo? Zvezdi neko nešto branio u poslednjih 11 godina!?
Budi realan i prihvati da je vaš najveći problem što ne možete da izadjete iz predgradja, što vam je cilj bio da budete bolji od Partizana, što i nije teško bilo s obzirom da smo bili na dnu! Svake sezone menjate trenere kao čarape, zar zaista misliš da igrači žele da igraju u takvoj atmosferi nekoliko sezona? Jedva čekaju da pobegnu iz takvog kluba, menjanje trenera, ambicije u EL ravne nuli...
Partizan se izdigao iz tog mulja, nama su sada rivali Real, Fener, Oly, Pao...a vi lagano, tempirajte formu za finale ABA lige.
Sportski pozdrav

statuskan

pre 7 meseci

Kao navijač Partizana smatram da niko sem Reala nije siguran za plej-of kao što sam siguran da svi sem Albe i Asvela imaju šanse za isti!

marko

pre 7 meseci

Zvezda nema to sto ima Partizan. Zvezdas sam, i zao mi je. Ali njihove udarne igle se bore, napaljeni su na pobedu, ne krste se da sve prodje kako treba(Nedovic - predposlednji napad u Baskoniji), nego uzimaju u svoje ruke mec.

Prosto kod njih je to na nekom drugom nivou. Dosao je Caboklo, i za par meseci ce biti napaljen kao i ovi..

Kod nas ako neko dodje, nema uz koga da se napali da dobija meceve.

Nas najstari igrac najvise trci, i tera maladje da igraju brze(mislim na Tea)…gura Davidovca da izvwse loptu kada nam daju trojku..

Prosto nemaju taj zar u ocima, onda nemaju ni zelju..predaju se pre kraja..

I kada se lomi mec, mi nemamo igraca koji zna da resi mec na jed posed..

Zvezdas sam, i bas mi je zao, ali nije daleko od isto s sve gore..

urke

pre 7 meseci

Iako Partizanovac, sad dajem komentar kao neutralan navijač. Glavna razlika izmedju Partizana i Zvezde, jeste sto je Partizan zadržao kostur ekipe od prethodne 2-3 godine na čelu sa Obradovićem. Zvezda je dovela skoro celu novu ekipu i na sve to promenila trenera u toku sezone. Partizan jesu napustili Lesor i Egzum, ali ostali du Panter, Ledej, Naneli, Aleksa, Smajlagic, Anđušić i još 2-3 igrača koja su tu već godinama. Za Partizan se može reci da ništa u boljoj formi nisu sada, nego u isto vreme prošle godine, nego jednostavno su ekipa koja sada pobedjuje upravo na tu uigranost, borbu, nemaju pritisak domaćeg terena, druga godina u Evroligi.. A Zvezda to sve treba da prodje, da prelezi i prevazidje te neke stvari koji će doneti prevagu za pobedu. Od Partizana očekujem da još izgledaju bolje, a Zvezda da pokuša da izvuče makar borbu za play in.
(Mik jug, 9. decembar 2023 12:36) # Link komentara

Imas naklon od velikog cigana.
Sve tacno od reci do reci.

Kali the greek

pre 7 meseci

Jedina razlika je u trajanju zutih minuta
I jedni i drugi ih imaju
A zvezdine amplitude su vece

Ps. Zvezda je oba druga poluvremena razbila spance
30 razlike fener
17 Efes i td

Paranoid Android

pre 7 meseci

Kao navijač Partizana smatram da niko sem Reala nije siguran za plej-of kao što sam siguran da svi sem Albe i Asvela imaju šanse za isti!

Slažem se s tim što Asvel sa Pocekom neće biti lak zalogaj ni komšijama u njihovoj novoj hali (gostuju) a ni nama par kola kasnije kod kuće ...

Sa njim (iako ga smatram šoumenom više nego trenerom) su se prilično "razbudili".

Sve u svemu, još 21 kolo, ima tu da se igra i igra!

Antusa

pre 7 meseci

Tabela je vrlo promenljiva, začas se sve promeni. Sećam se da je Panatinaikos nedavno došao prepotentan u Beograd sa 4 pozicije na tabeli kao lako će im ovde biti a sada je Partizan 6 a PAO 11.