Četvrtak, 02.02.2023.

11:20

Zvezda hvata poslednji voz za plej-of

Košarkaši Crvene zvezde gostuju ekipi Olimpije Milano u 23. kolu Evrolige (četvrtak, 20.30).

Izvor: B92

Zvezda hvata poslednji voz za plej-of IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

DekiNS

pre 1 godinu

Dan kada je objavljeno da dolazi Kampaco pisao sam u komentarima da je svlacionica mrtva nakon toga. Dan kada su zabranili registraciju usled nedokazivosti porekla 4 miliona palih sa neba u sred sezone je dan kada je Zvezda krenula 200 na sat u totalni kolaps i propast. Na sve to mi nemamo igru vec godinama. Sve nam se svodi ako nas sudije puste da igramo hrkljus puste i onda napred ako krene sut, krene, a cesto ne krene. A to nije kosarka. To je oo-ruk.

7+7=14

pre 1 godinu

Nije ovo poslednji voz daleko od toga... Ovde može da se izgubi 7 u nizu i da se dobije 7 u nizu pod dobrom formom.
(Maxx, 2. februar 2023 11:22)

Može, ali do kraja regularnog dela je ostalo još 12 kola.

pejton

pre 1 godinu

I Partizanu i Zvezdi je pobegao poslednji voz za neku izgledniju poziciju 3-6 mesta u regularnom delu sezone (ne vidim ko moze da ugrozi Real i Oli na prva dva mesta).
Trenutno i jednima i drugima preostaje borba za 7-8 mesto. Tu smo autsajderi protiv Reala i Olija bez prednosti domaceg terena.

Ne lozite se komsije sa onom pobedom protiv Olimpijakosa u gostima jer ako im bude trebalo ponizice i nas i vas u po Beograda. Mnogo su jaki ove sezone.

dejo

pre 1 godinu

Ne razumem kako je poslednji voz a oni koji se bore za top 8 imaju 1 pobedu više? čemu drama
(Oh boze, 02. februar 2023 11:23)

Sve si objasnio! Pravi se lažna drama i pritisak na igrače i stručni štab... ima još mnogo da se igra, stvari se ove sezone vrlo lako menjaju...

Republika Srpska Republika

pre 1 godinu

Meni se od pocetka nije svideo fokus na domace igrace, a da se nije vodilo racuna u kakvom su kosarkaskom stanju. Drugo da su to neki mrak igraci. Ne, osim Nedovica, imamo gomilu veterana, Markovic, Raduljica, Kuzmic, Lazic, malo mladje Mitrovica, Dobrica i Lazarevica koji su samo prosecni igraci. I ok, talentovani Petrusev i malo manje Ilic. Da su to Raduljica, Kuzmic i Markovic od pre 7-8 godina pa da budemo presrecni. Pogledajte poslednje kolo Evrolige. Zalgiris 9 domacih igraca, Zvezda 8, Asvel i Pao po 6, Makabi, Valensija, Alba, Bajern i Partizan po 5, Fener, Virtus i Monako po 4, Milano, Efes, Oly i Real po 3, Barsa 2 i Baskonija samo jedan domaci igrac. Cetiri najjace spanske ekipe imaju ukupno 11 stranaca. Visok nivo kosarke sa domacim igracima moze da se igra jedino u USA i nigde vise. Da li je kod nas bio populizam ili nesto deseto ne interesuje me. Sad me napadnite, ali ovog momenta bih potpisao Partizanov roster, jer mi je stvarno dosta price da su Zalgiris i Zvezda nesto posebno, a svi ostali su Kameruni i Teksasi. Pa bicu i Nikaragva ako treba, samo da su tu rezultati.

Max Von Sidow

pre 1 godinu

Rukovodstvo kluba je napravilo grešku dovodjenjem Kampaca, tu smo i onako bili dobro popunjeni. Bolje je bilo dovesti tri igrača i to dva centra i krilnog centra, mislim da bi kompozicija tima bila bolja i da bi imali respektabilniji tim.
(Petar, 2. februar 2023 12:55)

Budimo realni i vratimo film unazad. Da ste doveli jos dva centra imali bi ih 8 i oborili apsolutni rekord u kosarci.
Otimanje igraca ispred Partizana je bio vas glavni moto, pogotovo centara i krilnih centara. Neki od vasih sest koje ste doveli bili su i nama interesantni, pamtim dobro. Mozemo samo sanjati o nekom kvalitetnom domacem igracu a da nije zagrizeni partizanovac. Otud i ovoliko crnih igraca i hvala im, dobro se bore za nase boje. Ima tu i do filozofije igre dosta. Poenta je bila da se moze non stop igrati u niskom bloku, s velikim brojem faulova i tako ubijati veoma agresivnom odbranom protivnike.
E, sad, nije profunkcionisalo kako treba, ali ko to moze unapred znati. Stalno se zalite, sad i vase velicane domace igrace nazivate EK igracima.

Nikad zadovoljni a pogledajte samo doselekciju tima nad kojom se i Evropa zacudila. Vildoza, Kampaco, Ivanovic, a racunam tu i vec dogovorenog Polonaru. To ni Real nije nikada uradio. Ja sam zadovoljan Partozanovim rosterom, jedino bi nam za ABU falio jedan makar osrednji centar da rastereti Lesora i sve pet.

macconi

pre 1 godinu

Strani igraci,selekcija tima i trener na pocetku sezone su ubedljivo najgori od kada Zvezda igra Evroligu...popravila se situacija dolaskom Duska Ivanovica i Vildoze...O Kampacu ne treba pricati zato sto covek ne igra...Zasto je doveden Raduljica,centre nemamo...ubija nas u skokovima ko stigne ,iako igramo dobru odbranu...Mitrovic je prespor za cetvorku,slab za centra...Dobric i njegov ulaz i floter...Dobric,Mitrovic,Markovic,Kuzmic,Ivanovic,imamo gomilu limitiranih igraca koji nisu kalibar za Evroligu,i pri tome rade stvari koje ne treba da rade,a stranci su neupotrebljivi...i konacno kada su se povecale finansije i spremana nova pojacanja posto je Ivanovic izvukao iz ovog tima maksimim i doveo ga pred top 8 zonu usledila je zabrana...jos na sve to je sezona naporna...nemamo kapacitet i prosto ovo je neki maksimum...sve iznad ovoga je uspeh.

Mladen

pre 1 godinu

Dosta vise sa pritiscima, zadnji voz zadnji voz, ovde bukvalno svaka ekipa moze da izbori plejof do kraja. Dosta vise ove price zadnji voz, pa zadnji voz, ima bukvalno jos 10 kola ...

šef

pre 1 godinu

Koga boli uvo za EL! Za tri godine neće postojati u ovom obliku. Bitna je ABA, odatle se muze kinta. Mi nemamo preCednika, nate, da nam plaća ulaznice, porez, itd. A srpska liga je ugašena prošle godine! "avangarda" se zaigrala!!!

Fox Mulder

pre 1 godinu

Virtus nam je pokazao koliko su naši igrači slabi jedan na jedan na niskom postu i to će sada svi da koriste.
(Petar P, 2. februar 2023 12:18)

Nema šta Virtus da pokaže, to vidi svako ko je odgledao deset košarkaških utakmica. Nemamo centra, nama se dva krilna centra, Mitrović i Petrušev smenjuju na pozicijama. Ilić je neiskusan. Na Bentila, Kuzmića i Raduljicu više ne vredi trošiti reči. Nadamo se povratku Martina, ej, radujemo se povratku centra od 201 santimetra. Kuku majko. Pa mi smo toliko loši pod košem da bi nam i Brodžijanski bio veliko pojačanje. A hoćemo u F8 i to nekompletni. Ovo je krajnje neozbiljno.

CZ

pre 1 godinu

Zvezda može do pobede ali da nikako ne srlja pogotovo u prvih 10 min. Ono što je Virtus poceo agesivno,brzo Zvezda nije smela da prihvati,mi uvek bolje prodjemo kad igramo mirno i stalozeno,nemamo mnogo igrača trojkasa i zato bolje strpljivo i pametno.Milanezi nisu bolji od nas!

Petar

pre 1 godinu

Ni pobeda ni poraz ne znače smak Sveta, igraće se košarka i dalje, ali bilo bi dobro da se da sve od sebe da se ostvari pobeda u Milanu. Ne treba smetnuti sa uma da je Olimpija" projektovana" fa se bori za ulazak u plej off, ali povrede ključnih igrača su doprinele da sada budu tu gde jesu.... Liga je izjednačena ( ne mislim da je posebno kvalitetna) i svako može svakog pobediti ...

Petar P

pre 1 godinu

Zvezda je u padu forme. Očekivano ili ne? Ja bih rekao očekivano. Imamo brojne nedostatke u igri, naročito po pitanju efikasnosti i po pitanju zaštite obruča. Nova energija koju je trener Ivanović doneo se trenutno topi pod pritiskom objektivnih faktora. Kao i posle povrede, povređeni igrač može da odigra par utakmica odlično na svežinu i ogromnu želju ali posle dolazi do pada. Konstantno dobra igra je posledica dobrih priprema, kondicije i adekvatne postavke igre u kojoj svaki igrač radi tačno ono što treba. To Zvezda ni ove godine nije imala. Pogrešan roster se ponovo ponavlja iako smo mogli da izvučemo pouku i posle Obradovićeve epizode. Nisu to male greške i teško ih je ispraviti u trku. Adams, Holland, Raduljica, Kuzmić, pa i Bentil su ili jako bledo igrali ili bili potpuno neupotrebljivi. Pogrešan izbor trenera, ponovo kockanje sa mlađim trenerom, nas je ponovo uvuklo u situaciju da pravu igru počinjemo da gradimo od polovine sezone. Greška sa prijavom finansijskog statusa je došla kao kamen oko vrata u trenutku kada smo bili u naletu i kada je sa par akvizicija (Kampazzo i Polonara) situacija dodatno mogla da se popravi i tada ni top 8 ne bi bio daleko. Sve to smo propustili i dolazi do pada koji će u jednom trenutku stati, igraće i Kampazzo ali očigladno je da će za Evroligu biti kasno. Ostaje nam fokus na ABA i da to osvojimo kako bi sledeće sezone bili sigurni učesnici Evrolige i da ako bog da treći put ne ponavljamo iste greške. Ovo što Messina priča je čista kurtoazija. Virtus nam je pokazao koliko su naši igrači slabi jedan na jedan na niskom postu i to će sada svi da koriste. Sa ovako lošim šutom koji nas prati od početka sezone, ne možemo da igramo značajniju ulogu u Evroligi, jedino u ABA. Tako stoje stvari. Da bismo bili konkurentni i nadali se nečemu značajnijem potrebno je da zaključamo reket i da nam šut za 3 poena bude preko 40% i to konstantno a ne samo na par utakmica, a to će biti jako teško. Bez obzira na sve moramo da ostanemo optimisti, šanse iako male još postoje. I kod drugih klubova će dolaziti do pada forme a ukoliko u tim trenucima naša forma bude u usponu onda je svašta moguće. U tom slučaju ni Messina ni drugi treneri neće mirno spavati. Ostalo je još samo to da vidimo.

Petar

pre 1 godinu

Rukovodstvo kluba je napravilo grešku dovodjenjem Kampaca, tu smo i onako bili dobro popunjeni. Bolje je bilo dovesti tri igrača i to dva centra i krilnog centra, mislim da bi kompozicija tima bila bolja i da bi imali respektabilniji tim.

whiteCREED

pre 1 godinu

Grobar objavi komentar gde poželi sreću Delijama večeras i post skupi više dislajkovanneko lajkova a drugi post gde piše" svim srcem uz Milano, zbog brata Mesine" više lajkova nego dislajkova. Realnost naše košarke...

Stefan

pre 1 godinu

Ja kao grobar imam da kazem da vi niste normalni 2%. Pa vama niko zivi u ovoj ekipi ne valja. Taj isti Nedovic pogadja 2 trojke protiv nas koje na duge staze mogu da imaju ogromnu tezinu. Petrusev moze bolje, a covjek bukvalno igra sezonu gdje je jedan od najboljih igraca u El na svojoj poziciji. Vildoza, ne moram o njemu nista reci. Dobric igra taman onoliko koliko igrac njegovog kalibra i treba da da ovakvoj zvezdi. Jedino razocaranje po meni ove godine je Bentil.
Daleko je ovo danas od poslednjeg voza. Jeste da ne bih imao nista protiv da se vratite sa 2 poraza iz Italije, nece se ovdje nista znati jos najmanje 6,7 kola.

Djurisilo

pre 1 godinu

Poslednji voz zato sto ekipe koje su u top8 trenutno imaju 2 pobede vise i ako Zvezda izgubi a ostali pobede imace 3 pobede vise.. Malo je nerealno za ocekivati da ekipe koje su u top8 ispuste te 3 pobede viska do kraja sezone. Eto, iz tog razloga se smatra da je ovo poslednji voz. A tu je i kriza koja moze da se produbi porazom i da u jos vecem problemu odu na gostovanje Makabiju. A tamo su jos manje sanse za pobedu nego veceras.

Mmrak

pre 1 godinu

@Maxx

Druze, moze se dobiti 7 puta za redom ali malo sutra. U drugom delu sezone se igra dosta ozbiljnija kosarka, vi ste vezali 6 pobeda a od tih 6 pet komara u neizvesnim zavrsnicama i sa relativno slabijim ekipama (iz donjeg dela tabele tada). Sada se vidi vas pravi kvalitet i unece na terenu. Kako se zategla odbrana protivnika vi 17 izgubljenih loptinu proseku :)

Lajavi krelac

pre 1 godinu

Armani sa onakviom igračima i Mesinom na klupi jednostavno MORA da ide u F8. Smem da se kladim da će u narednih 10 utakmica jedva dve izgubiti. Zvezda u padu forme, umorni i sa lošom igrom visokih igrača (Hajns, Dejvis, Luvavu i Vojtman će pojesti Mitrovića i Petruševa, Ilić je još zelen, a ostali su van svake kategorije normalnosti, počev od Bentila), a teško da će neko zaustaviti Napijera, Tonuta, Hola i Berona, tako da će sve ispod 20 za Armani biti iznenađenje.
Dakle, Zvezda loše igra, a za to je kriv Kampaco. Nesvesno, naravno. Zvezda trenira sa njim, igrači uigravaju akcije sa njim, Mitrović i Patrušev znaju da će ih videti čim se izdvoje negde nasamo, navikli da nađu pozicije i da ih Fakundo nalazi tamo gde su. Ali na terenu njega nema, možda nesvesno očekuju da Vildoza ili Džoni imaju "oči na temenu" kao Faku, pa su prečesto u pozicijama na koje su navikli na treningu, ali tih lopti nema.

A zašto je odbrana loša, na to ni Ivanović ne može da nađe odgovor. Isti igrači, isti zadaci, iste kretnje, a opet sve sporije i lošije nego pre samo 15 dana. Ne znam postoji li neko ko bi to mnogao da objasni?? Osim nekog psihologa.

A i ako nekim čudom sa ovako lošom igrom Zvezda bude egal, tu su trojica u narandžastom da se spreči iznenađenje. Čak i da Beron sa metar u autu šutne pobedničku trojku to će biti priznato, a sudije će pauzirati plaćeno par utakmica i opet po starom.

Realno

pre 1 godinu

Ako Zvezda izgubi, nije smak sveta, ima jos dosta do kraja, mada bi sebi znatno smanjila sanse za top 8. Zvezda je na 2 pobede od osmog mesta. Mene vise brine sto je Dusko Ivanovic procitan, a nema mnogo vremena za treninge i promenu taktike. Partizan i Virtus su zatvorili niski post i odsekli visoke igrace, a oba tima su pustili bekovsku liniju da igraju. Protiv Partizana Nedovic, Dobric i Vildoza su odigrali odlicno, ali nedovoljno za pobedu. Protiv Virtusa, Nedovic i Dobric se nisu videli. Etore je lisica, znace da zatvori i bekovsku liniju. Videcemo...

basketaš

pre 1 godinu

Zvezda mora da vrati igru u reketu. Nedović i Vildoza izginu za svaki koš, i ako su skautirani do najsitnijeg detalja, oni isporučuju svoje. Užasno je teško kada sve ostane na njima a poslednjih par mečeva se ostatak ekipe sakrio iza njih dvojice. Nije to igra koju je Duško postavio. Mora se to hitno resetovati.

Petrušev da se otrezni, Mitrović takođe, Bentil da uzima svoje čiste šuteve koje može da pogađa, Dobrić manje srlja itd. Lično bih opet uključio i Kuzmića bar na 10 minuta da zagradi, pokupi neki ofanzivni skok. Pefi Marković takođe zaslužuje više minuta, ovakav Džoni ništa ne može. Srećno!

evropejac

pre 1 godinu

Jel možemo tu famoznu prvu četvrtinu da budemo makar rezultatski u egalu? Mislim da je to uslov za pobedu, mi skoro redovno gubimo u prvom delu i posle jurimo rezultat! Nekad uspemo da dobijemo utakmicu iz minusa od 8-10 poena (Žalgiris i Virtus u BG, Partizan u gostima) ali uglavnom uvek gubimo! Jedini osetniji plus u prvom delu smo imali protiv Monaka, Bajerna i Makabija u BG! Padamo na samom početku, što je nelogično!

komentator

pre 1 godinu

Teško, ekipu je uhvatila kriza, umor je sustigao pojedine igrače a i pročitali su nam igru kratkih dodavanja! Ključno je da smanjimo broj izgubljenih lopti a posebno za direktne poene protivnika! U Bolonji smo pravili takve početničke greške u dodavanjima, da je bilo žalosno za gledanje! Što manje Džonija na terenu, što više Markovića i da se vrati Petrušev! Iz krize se izlazi pobedama i samopouzdanjem, napred Zvezda!

Laki

pre 1 godinu

Bas naprotiv Nikola igra korektno sasvim jer izlazi iz povrede, nema neke greske koje su presudne, a ne možeš očekivati da pleše kao Kari. Najveći problem slabih igara u poslednje vreme je loša igra viskokih igrača Zvezde, upari Nikoli sa nekim atletskim centrom koji može da poleti, pa ćeš videti razliku.

Puntrer

pre 1 godinu

Ima još mnogo da se igra. Zvezda ima odličnu ekipu i pobeda ne bi bila neko veliko iznenadjenje. Ovih par poraza nisu znak nekog pada forme ili bilo čega, već činjenice da je evroliga potpuno ujednačena. Navijači kao i uvek očekuju lake pobede ali to ove godine nije tako Jedini koji za klasu odskače to je Real. Puno sreće večeras! Pozdrav sa juga!

Kali the greek

pre 1 godinu

Bolje je da dobijemo makabi
Nego armani ako bih mogao da biram
A onda albu kuci i tintoreto sa Kampazzom u minhenu za 13-13

Ps. Jos nije zadnji voz za zvezdu
Dok Partizanu Zalgiris uzima i poslednju sansu za plej of

Dejo

pre 1 godinu

Nije bas da je danas zadnji voz,ima jos da se igra 11 kola posle ove utakmice,ako ih dobijemo 8 od tih 11 proci cemo i ako danas izgubimo,a danas tesko da cemo dobiti,jednostavno smo u padu forme i treba nam jedno nedelju dana da se dignemo,poraz od Partizana nas je dosta kostao i rezultatski i psihicki sto se vidi na parketu,nema dovoljno agresivnosti u odbrani i igra u napadu je sporija,a imamo ipak i limitiran tim,koji je svoj vrhunac dao kada je dosao Ivanovic ali nemoguce da taj tim moze celu sezonu da igra tako.

laki

pre 1 godinu

Teško. Nemamo krštenog centra. Martin povredjen, Ne može sam Vildosa, uz pomoć Nedovića. Unazad četiri sezone Zvezda je tim sa najviše povredjenih igrača. Šta je uzrok? Verovatno nedovoljna fizička sprema. Ne pamtim kada je tim bio kompletan. U NBA se igra čvršće pa nema toliko povreda. Jokić odigrao već 40 utakmica samo sa 4-5 izostao

tamoneko

pre 1 godinu

Nažažost ne hvata.

Kada sam posle Žalgirisa i onakvog poraza napisao da smo ispali iz trke za Top 8, nema ko me nije napao.

A relanost je da smo u toj utakmici, u onih zadnjih 5 minuta videli sve mane skrivane do tad.

Čini mi se čak i da je Kampazov dolazak narušio određenu hemiju u ekipi.
Nekako više ne izgledamo kao tim.

O Dobriću kao igraču, a Ivanoviću kao pleju - sada ne bih trošio reči. Ono je plač majke Božije.

NECCA

pre 1 godinu

Pazi ovog matorog lisca Mesine...boji se Bentila....primi ga u zagrljaj odmah i uzmi ga mi cemo platimo da ostane u tvom zagrljaju jos punoooo leta....

vp

pre 1 godinu

U padu smo forme, sto je naravno normalno. Svako ga ima pre ili kasnije. Sada je samo momenat da se iz njega, posle 3-4 losije utakmice, vratimo

Deki

pre 1 godinu

Ajmo momci samo čvrsto i do pobede, možete vi to. I savet Nedoviću, sine kada probijes prvu liniju odbrane, kada dole napune reket, ukljuci glavu sine i baci pas napolje biće neko sam.

Cerebro

pre 1 godinu

Nikola Ivanovic guši ekipi kada ce to stručni štab da vidi, ako Holins može da presedi celu utakmicu, može i Ivanovic, Bukvalno su isti braća po statistici. Netreba da ima popusta Nikola jer je očajan

ejj

pre 1 godinu

Cim sam video da smo primili 19 trojki od raspale Cedevite znao sam da nesto nije dobro u timu, da li je to Nikola Ivanovic ili nešto treće ne znam ali nešto ne funkcioniše

Krle

pre 1 godinu

Zvezda je taj voz propustila pa moze se reci i kradjom sudija i porazom od barse,sad treba sve snage i misli da se usmere na aba ligu da se pobegulje isprase ko po navici pa nel kmece i beze ko po obicaju

Dejo

pre 1 godinu

Nije bas da je danas zadnji voz,ima jos da se igra 11 kola posle ove utakmice,ako ih dobijemo 8 od tih 11 proci cemo i ako danas izgubimo,a danas tesko da cemo dobiti,jednostavno smo u padu forme i treba nam jedno nedelju dana da se dignemo,poraz od Partizana nas je dosta kostao i rezultatski i psihicki sto se vidi na parketu,nema dovoljno agresivnosti u odbrani i igra u napadu je sporija,a imamo ipak i limitiran tim,koji je svoj vrhunac dao kada je dosao Ivanovic ali nemoguce da taj tim moze celu sezonu da igra tako.

Deki

pre 1 godinu

Ajmo momci samo čvrsto i do pobede, možete vi to. I savet Nedoviću, sine kada probijes prvu liniju odbrane, kada dole napune reket, ukljuci glavu sine i baci pas napolje biće neko sam.

tamoneko

pre 1 godinu

Nažažost ne hvata.

Kada sam posle Žalgirisa i onakvog poraza napisao da smo ispali iz trke za Top 8, nema ko me nije napao.

A relanost je da smo u toj utakmici, u onih zadnjih 5 minuta videli sve mane skrivane do tad.

Čini mi se čak i da je Kampazov dolazak narušio određenu hemiju u ekipi.
Nekako više ne izgledamo kao tim.

O Dobriću kao igraču, a Ivanoviću kao pleju - sada ne bih trošio reči. Ono je plač majke Božije.

Fox Mulder

pre 1 godinu

Virtus nam je pokazao koliko su naši igrači slabi jedan na jedan na niskom postu i to će sada svi da koriste.
(Petar P, 2. februar 2023 12:18)

Nema šta Virtus da pokaže, to vidi svako ko je odgledao deset košarkaških utakmica. Nemamo centra, nama se dva krilna centra, Mitrović i Petrušev smenjuju na pozicijama. Ilić je neiskusan. Na Bentila, Kuzmića i Raduljicu više ne vredi trošiti reči. Nadamo se povratku Martina, ej, radujemo se povratku centra od 201 santimetra. Kuku majko. Pa mi smo toliko loši pod košem da bi nam i Brodžijanski bio veliko pojačanje. A hoćemo u F8 i to nekompletni. Ovo je krajnje neozbiljno.

vp

pre 1 godinu

U padu smo forme, sto je naravno normalno. Svako ga ima pre ili kasnije. Sada je samo momenat da se iz njega, posle 3-4 losije utakmice, vratimo

Realno

pre 1 godinu

Ako Zvezda izgubi, nije smak sveta, ima jos dosta do kraja, mada bi sebi znatno smanjila sanse za top 8. Zvezda je na 2 pobede od osmog mesta. Mene vise brine sto je Dusko Ivanovic procitan, a nema mnogo vremena za treninge i promenu taktike. Partizan i Virtus su zatvorili niski post i odsekli visoke igrace, a oba tima su pustili bekovsku liniju da igraju. Protiv Partizana Nedovic, Dobric i Vildoza su odigrali odlicno, ali nedovoljno za pobedu. Protiv Virtusa, Nedovic i Dobric se nisu videli. Etore je lisica, znace da zatvori i bekovsku liniju. Videcemo...

Mmrak

pre 1 godinu

@Maxx

Druze, moze se dobiti 7 puta za redom ali malo sutra. U drugom delu sezone se igra dosta ozbiljnija kosarka, vi ste vezali 6 pobeda a od tih 6 pet komara u neizvesnim zavrsnicama i sa relativno slabijim ekipama (iz donjeg dela tabele tada). Sada se vidi vas pravi kvalitet i unece na terenu. Kako se zategla odbrana protivnika vi 17 izgubljenih loptinu proseku :)

komentator

pre 1 godinu

Teško, ekipu je uhvatila kriza, umor je sustigao pojedine igrače a i pročitali su nam igru kratkih dodavanja! Ključno je da smanjimo broj izgubljenih lopti a posebno za direktne poene protivnika! U Bolonji smo pravili takve početničke greške u dodavanjima, da je bilo žalosno za gledanje! Što manje Džonija na terenu, što više Markovića i da se vrati Petrušev! Iz krize se izlazi pobedama i samopouzdanjem, napred Zvezda!

ejj

pre 1 godinu

Cim sam video da smo primili 19 trojki od raspale Cedevite znao sam da nesto nije dobro u timu, da li je to Nikola Ivanovic ili nešto treće ne znam ali nešto ne funkcioniše

Stefan

pre 1 godinu

Ja kao grobar imam da kazem da vi niste normalni 2%. Pa vama niko zivi u ovoj ekipi ne valja. Taj isti Nedovic pogadja 2 trojke protiv nas koje na duge staze mogu da imaju ogromnu tezinu. Petrusev moze bolje, a covjek bukvalno igra sezonu gdje je jedan od najboljih igraca u El na svojoj poziciji. Vildoza, ne moram o njemu nista reci. Dobric igra taman onoliko koliko igrac njegovog kalibra i treba da da ovakvoj zvezdi. Jedino razocaranje po meni ove godine je Bentil.
Daleko je ovo danas od poslednjeg voza. Jeste da ne bih imao nista protiv da se vratite sa 2 poraza iz Italije, nece se ovdje nista znati jos najmanje 6,7 kola.

Djurisilo

pre 1 godinu

Poslednji voz zato sto ekipe koje su u top8 trenutno imaju 2 pobede vise i ako Zvezda izgubi a ostali pobede imace 3 pobede vise.. Malo je nerealno za ocekivati da ekipe koje su u top8 ispuste te 3 pobede viska do kraja sezone. Eto, iz tog razloga se smatra da je ovo poslednji voz. A tu je i kriza koja moze da se produbi porazom i da u jos vecem problemu odu na gostovanje Makabiju. A tamo su jos manje sanse za pobedu nego veceras.

evropejac

pre 1 godinu

Jel možemo tu famoznu prvu četvrtinu da budemo makar rezultatski u egalu? Mislim da je to uslov za pobedu, mi skoro redovno gubimo u prvom delu i posle jurimo rezultat! Nekad uspemo da dobijemo utakmicu iz minusa od 8-10 poena (Žalgiris i Virtus u BG, Partizan u gostima) ali uglavnom uvek gubimo! Jedini osetniji plus u prvom delu smo imali protiv Monaka, Bajerna i Makabija u BG! Padamo na samom početku, što je nelogično!

laki

pre 1 godinu

Teško. Nemamo krštenog centra. Martin povredjen, Ne može sam Vildosa, uz pomoć Nedovića. Unazad četiri sezone Zvezda je tim sa najviše povredjenih igrača. Šta je uzrok? Verovatno nedovoljna fizička sprema. Ne pamtim kada je tim bio kompletan. U NBA se igra čvršće pa nema toliko povreda. Jokić odigrao već 40 utakmica samo sa 4-5 izostao

basketaš

pre 1 godinu

Zvezda mora da vrati igru u reketu. Nedović i Vildoza izginu za svaki koš, i ako su skautirani do najsitnijeg detalja, oni isporučuju svoje. Užasno je teško kada sve ostane na njima a poslednjih par mečeva se ostatak ekipe sakrio iza njih dvojice. Nije to igra koju je Duško postavio. Mora se to hitno resetovati.

Petrušev da se otrezni, Mitrović takođe, Bentil da uzima svoje čiste šuteve koje može da pogađa, Dobrić manje srlja itd. Lično bih opet uključio i Kuzmića bar na 10 minuta da zagradi, pokupi neki ofanzivni skok. Pefi Marković takođe zaslužuje više minuta, ovakav Džoni ništa ne može. Srećno!

whiteCREED

pre 1 godinu

Grobar objavi komentar gde poželi sreću Delijama večeras i post skupi više dislajkovanneko lajkova a drugi post gde piše" svim srcem uz Milano, zbog brata Mesine" više lajkova nego dislajkova. Realnost naše košarke...

Puntrer

pre 1 godinu

Ima još mnogo da se igra. Zvezda ima odličnu ekipu i pobeda ne bi bila neko veliko iznenadjenje. Ovih par poraza nisu znak nekog pada forme ili bilo čega, već činjenice da je evroliga potpuno ujednačena. Navijači kao i uvek očekuju lake pobede ali to ove godine nije tako Jedini koji za klasu odskače to je Real. Puno sreće večeras! Pozdrav sa juga!

Cerebro

pre 1 godinu

Nikola Ivanovic guši ekipi kada ce to stručni štab da vidi, ako Holins može da presedi celu utakmicu, može i Ivanovic, Bukvalno su isti braća po statistici. Netreba da ima popusta Nikola jer je očajan

Petar P

pre 1 godinu

Zvezda je u padu forme. Očekivano ili ne? Ja bih rekao očekivano. Imamo brojne nedostatke u igri, naročito po pitanju efikasnosti i po pitanju zaštite obruča. Nova energija koju je trener Ivanović doneo se trenutno topi pod pritiskom objektivnih faktora. Kao i posle povrede, povređeni igrač može da odigra par utakmica odlično na svežinu i ogromnu želju ali posle dolazi do pada. Konstantno dobra igra je posledica dobrih priprema, kondicije i adekvatne postavke igre u kojoj svaki igrač radi tačno ono što treba. To Zvezda ni ove godine nije imala. Pogrešan roster se ponovo ponavlja iako smo mogli da izvučemo pouku i posle Obradovićeve epizode. Nisu to male greške i teško ih je ispraviti u trku. Adams, Holland, Raduljica, Kuzmić, pa i Bentil su ili jako bledo igrali ili bili potpuno neupotrebljivi. Pogrešan izbor trenera, ponovo kockanje sa mlađim trenerom, nas je ponovo uvuklo u situaciju da pravu igru počinjemo da gradimo od polovine sezone. Greška sa prijavom finansijskog statusa je došla kao kamen oko vrata u trenutku kada smo bili u naletu i kada je sa par akvizicija (Kampazzo i Polonara) situacija dodatno mogla da se popravi i tada ni top 8 ne bi bio daleko. Sve to smo propustili i dolazi do pada koji će u jednom trenutku stati, igraće i Kampazzo ali očigladno je da će za Evroligu biti kasno. Ostaje nam fokus na ABA i da to osvojimo kako bi sledeće sezone bili sigurni učesnici Evrolige i da ako bog da treći put ne ponavljamo iste greške. Ovo što Messina priča je čista kurtoazija. Virtus nam je pokazao koliko su naši igrači slabi jedan na jedan na niskom postu i to će sada svi da koriste. Sa ovako lošim šutom koji nas prati od početka sezone, ne možemo da igramo značajniju ulogu u Evroligi, jedino u ABA. Tako stoje stvari. Da bismo bili konkurentni i nadali se nečemu značajnijem potrebno je da zaključamo reket i da nam šut za 3 poena bude preko 40% i to konstantno a ne samo na par utakmica, a to će biti jako teško. Bez obzira na sve moramo da ostanemo optimisti, šanse iako male još postoje. I kod drugih klubova će dolaziti do pada forme a ukoliko u tim trenucima naša forma bude u usponu onda je svašta moguće. U tom slučaju ni Messina ni drugi treneri neće mirno spavati. Ostalo je još samo to da vidimo.

Max Von Sidow

pre 1 godinu

Rukovodstvo kluba je napravilo grešku dovodjenjem Kampaca, tu smo i onako bili dobro popunjeni. Bolje je bilo dovesti tri igrača i to dva centra i krilnog centra, mislim da bi kompozicija tima bila bolja i da bi imali respektabilniji tim.
(Petar, 2. februar 2023 12:55)

Budimo realni i vratimo film unazad. Da ste doveli jos dva centra imali bi ih 8 i oborili apsolutni rekord u kosarci.
Otimanje igraca ispred Partizana je bio vas glavni moto, pogotovo centara i krilnih centara. Neki od vasih sest koje ste doveli bili su i nama interesantni, pamtim dobro. Mozemo samo sanjati o nekom kvalitetnom domacem igracu a da nije zagrizeni partizanovac. Otud i ovoliko crnih igraca i hvala im, dobro se bore za nase boje. Ima tu i do filozofije igre dosta. Poenta je bila da se moze non stop igrati u niskom bloku, s velikim brojem faulova i tako ubijati veoma agresivnom odbranom protivnike.
E, sad, nije profunkcionisalo kako treba, ali ko to moze unapred znati. Stalno se zalite, sad i vase velicane domace igrace nazivate EK igracima.

Nikad zadovoljni a pogledajte samo doselekciju tima nad kojom se i Evropa zacudila. Vildoza, Kampaco, Ivanovic, a racunam tu i vec dogovorenog Polonaru. To ni Real nije nikada uradio. Ja sam zadovoljan Partozanovim rosterom, jedino bi nam za ABU falio jedan makar osrednji centar da rastereti Lesora i sve pet.

Mladen

pre 1 godinu

Dosta vise sa pritiscima, zadnji voz zadnji voz, ovde bukvalno svaka ekipa moze da izbori plejof do kraja. Dosta vise ove price zadnji voz, pa zadnji voz, ima bukvalno jos 10 kola ...

Petar

pre 1 godinu

Rukovodstvo kluba je napravilo grešku dovodjenjem Kampaca, tu smo i onako bili dobro popunjeni. Bolje je bilo dovesti tri igrača i to dva centra i krilnog centra, mislim da bi kompozicija tima bila bolja i da bi imali respektabilniji tim.

CZ

pre 1 godinu

Zvezda može do pobede ali da nikako ne srlja pogotovo u prvih 10 min. Ono što je Virtus poceo agesivno,brzo Zvezda nije smela da prihvati,mi uvek bolje prodjemo kad igramo mirno i stalozeno,nemamo mnogo igrača trojkasa i zato bolje strpljivo i pametno.Milanezi nisu bolji od nas!

Lajavi krelac

pre 1 godinu

Armani sa onakviom igračima i Mesinom na klupi jednostavno MORA da ide u F8. Smem da se kladim da će u narednih 10 utakmica jedva dve izgubiti. Zvezda u padu forme, umorni i sa lošom igrom visokih igrača (Hajns, Dejvis, Luvavu i Vojtman će pojesti Mitrovića i Petruševa, Ilić je još zelen, a ostali su van svake kategorije normalnosti, počev od Bentila), a teško da će neko zaustaviti Napijera, Tonuta, Hola i Berona, tako da će sve ispod 20 za Armani biti iznenađenje.
Dakle, Zvezda loše igra, a za to je kriv Kampaco. Nesvesno, naravno. Zvezda trenira sa njim, igrači uigravaju akcije sa njim, Mitrović i Patrušev znaju da će ih videti čim se izdvoje negde nasamo, navikli da nađu pozicije i da ih Fakundo nalazi tamo gde su. Ali na terenu njega nema, možda nesvesno očekuju da Vildoza ili Džoni imaju "oči na temenu" kao Faku, pa su prečesto u pozicijama na koje su navikli na treningu, ali tih lopti nema.

A zašto je odbrana loša, na to ni Ivanović ne može da nađe odgovor. Isti igrači, isti zadaci, iste kretnje, a opet sve sporije i lošije nego pre samo 15 dana. Ne znam postoji li neko ko bi to mnogao da objasni?? Osim nekog psihologa.

A i ako nekim čudom sa ovako lošom igrom Zvezda bude egal, tu su trojica u narandžastom da se spreči iznenađenje. Čak i da Beron sa metar u autu šutne pobedničku trojku to će biti priznato, a sudije će pauzirati plaćeno par utakmica i opet po starom.

Petar

pre 1 godinu

Ni pobeda ni poraz ne znače smak Sveta, igraće se košarka i dalje, ali bilo bi dobro da se da sve od sebe da se ostvari pobeda u Milanu. Ne treba smetnuti sa uma da je Olimpija" projektovana" fa se bori za ulazak u plej off, ali povrede ključnih igrača su doprinele da sada budu tu gde jesu.... Liga je izjednačena ( ne mislim da je posebno kvalitetna) i svako može svakog pobediti ...

šef

pre 1 godinu

Koga boli uvo za EL! Za tri godine neće postojati u ovom obliku. Bitna je ABA, odatle se muze kinta. Mi nemamo preCednika, nate, da nam plaća ulaznice, porez, itd. A srpska liga je ugašena prošle godine! "avangarda" se zaigrala!!!

NECCA

pre 1 godinu

Pazi ovog matorog lisca Mesine...boji se Bentila....primi ga u zagrljaj odmah i uzmi ga mi cemo platimo da ostane u tvom zagrljaju jos punoooo leta....

Republika Srpska Republika

pre 1 godinu

Meni se od pocetka nije svideo fokus na domace igrace, a da se nije vodilo racuna u kakvom su kosarkaskom stanju. Drugo da su to neki mrak igraci. Ne, osim Nedovica, imamo gomilu veterana, Markovic, Raduljica, Kuzmic, Lazic, malo mladje Mitrovica, Dobrica i Lazarevica koji su samo prosecni igraci. I ok, talentovani Petrusev i malo manje Ilic. Da su to Raduljica, Kuzmic i Markovic od pre 7-8 godina pa da budemo presrecni. Pogledajte poslednje kolo Evrolige. Zalgiris 9 domacih igraca, Zvezda 8, Asvel i Pao po 6, Makabi, Valensija, Alba, Bajern i Partizan po 5, Fener, Virtus i Monako po 4, Milano, Efes, Oly i Real po 3, Barsa 2 i Baskonija samo jedan domaci igrac. Cetiri najjace spanske ekipe imaju ukupno 11 stranaca. Visok nivo kosarke sa domacim igracima moze da se igra jedino u USA i nigde vise. Da li je kod nas bio populizam ili nesto deseto ne interesuje me. Sad me napadnite, ali ovog momenta bih potpisao Partizanov roster, jer mi je stvarno dosta price da su Zalgiris i Zvezda nesto posebno, a svi ostali su Kameruni i Teksasi. Pa bicu i Nikaragva ako treba, samo da su tu rezultati.

Krle

pre 1 godinu

Zvezda je taj voz propustila pa moze se reci i kradjom sudija i porazom od barse,sad treba sve snage i misli da se usmere na aba ligu da se pobegulje isprase ko po navici pa nel kmece i beze ko po obicaju

macconi

pre 1 godinu

Strani igraci,selekcija tima i trener na pocetku sezone su ubedljivo najgori od kada Zvezda igra Evroligu...popravila se situacija dolaskom Duska Ivanovica i Vildoze...O Kampacu ne treba pricati zato sto covek ne igra...Zasto je doveden Raduljica,centre nemamo...ubija nas u skokovima ko stigne ,iako igramo dobru odbranu...Mitrovic je prespor za cetvorku,slab za centra...Dobric i njegov ulaz i floter...Dobric,Mitrovic,Markovic,Kuzmic,Ivanovic,imamo gomilu limitiranih igraca koji nisu kalibar za Evroligu,i pri tome rade stvari koje ne treba da rade,a stranci su neupotrebljivi...i konacno kada su se povecale finansije i spremana nova pojacanja posto je Ivanovic izvukao iz ovog tima maksimim i doveo ga pred top 8 zonu usledila je zabrana...jos na sve to je sezona naporna...nemamo kapacitet i prosto ovo je neki maksimum...sve iznad ovoga je uspeh.

Kali the greek

pre 1 godinu

Bolje je da dobijemo makabi
Nego armani ako bih mogao da biram
A onda albu kuci i tintoreto sa Kampazzom u minhenu za 13-13

Ps. Jos nije zadnji voz za zvezdu
Dok Partizanu Zalgiris uzima i poslednju sansu za plej of

Laki

pre 1 godinu

Bas naprotiv Nikola igra korektno sasvim jer izlazi iz povrede, nema neke greske koje su presudne, a ne možeš očekivati da pleše kao Kari. Najveći problem slabih igara u poslednje vreme je loša igra viskokih igrača Zvezde, upari Nikoli sa nekim atletskim centrom koji može da poleti, pa ćeš videti razliku.

7+7=14

pre 1 godinu

Nije ovo poslednji voz daleko od toga... Ovde može da se izgubi 7 u nizu i da se dobije 7 u nizu pod dobrom formom.
(Maxx, 2. februar 2023 11:22)

Može, ali do kraja regularnog dela je ostalo još 12 kola.

pejton

pre 1 godinu

I Partizanu i Zvezdi je pobegao poslednji voz za neku izgledniju poziciju 3-6 mesta u regularnom delu sezone (ne vidim ko moze da ugrozi Real i Oli na prva dva mesta).
Trenutno i jednima i drugima preostaje borba za 7-8 mesto. Tu smo autsajderi protiv Reala i Olija bez prednosti domaceg terena.

Ne lozite se komsije sa onom pobedom protiv Olimpijakosa u gostima jer ako im bude trebalo ponizice i nas i vas u po Beograda. Mnogo su jaki ove sezone.

dejo

pre 1 godinu

Ne razumem kako je poslednji voz a oni koji se bore za top 8 imaju 1 pobedu više? čemu drama
(Oh boze, 02. februar 2023 11:23)

Sve si objasnio! Pravi se lažna drama i pritisak na igrače i stručni štab... ima još mnogo da se igra, stvari se ove sezone vrlo lako menjaju...

DekiNS

pre 1 godinu

Dan kada je objavljeno da dolazi Kampaco pisao sam u komentarima da je svlacionica mrtva nakon toga. Dan kada su zabranili registraciju usled nedokazivosti porekla 4 miliona palih sa neba u sred sezone je dan kada je Zvezda krenula 200 na sat u totalni kolaps i propast. Na sve to mi nemamo igru vec godinama. Sve nam se svodi ako nas sudije puste da igramo hrkljus puste i onda napred ako krene sut, krene, a cesto ne krene. A to nije kosarka. To je oo-ruk.

Kali the greek

pre 1 godinu

Bolje je da dobijemo makabi
Nego armani ako bih mogao da biram
A onda albu kuci i tintoreto sa Kampazzom u minhenu za 13-13

Ps. Jos nije zadnji voz za zvezdu
Dok Partizanu Zalgiris uzima i poslednju sansu za plej of

Krle

pre 1 godinu

Zvezda je taj voz propustila pa moze se reci i kradjom sudija i porazom od barse,sad treba sve snage i misli da se usmere na aba ligu da se pobegulje isprase ko po navici pa nel kmece i beze ko po obicaju

Puntrer

pre 1 godinu

Ima još mnogo da se igra. Zvezda ima odličnu ekipu i pobeda ne bi bila neko veliko iznenadjenje. Ovih par poraza nisu znak nekog pada forme ili bilo čega, već činjenice da je evroliga potpuno ujednačena. Navijači kao i uvek očekuju lake pobede ali to ove godine nije tako Jedini koji za klasu odskače to je Real. Puno sreće večeras! Pozdrav sa juga!

šef

pre 1 godinu

Koga boli uvo za EL! Za tri godine neće postojati u ovom obliku. Bitna je ABA, odatle se muze kinta. Mi nemamo preCednika, nate, da nam plaća ulaznice, porez, itd. A srpska liga je ugašena prošle godine! "avangarda" se zaigrala!!!

Deki

pre 1 godinu

Ajmo momci samo čvrsto i do pobede, možete vi to. I savet Nedoviću, sine kada probijes prvu liniju odbrane, kada dole napune reket, ukljuci glavu sine i baci pas napolje biće neko sam.

Dejo

pre 1 godinu

Nije bas da je danas zadnji voz,ima jos da se igra 11 kola posle ove utakmice,ako ih dobijemo 8 od tih 11 proci cemo i ako danas izgubimo,a danas tesko da cemo dobiti,jednostavno smo u padu forme i treba nam jedno nedelju dana da se dignemo,poraz od Partizana nas je dosta kostao i rezultatski i psihicki sto se vidi na parketu,nema dovoljno agresivnosti u odbrani i igra u napadu je sporija,a imamo ipak i limitiran tim,koji je svoj vrhunac dao kada je dosao Ivanovic ali nemoguce da taj tim moze celu sezonu da igra tako.

komentator

pre 1 godinu

Teško, ekipu je uhvatila kriza, umor je sustigao pojedine igrače a i pročitali su nam igru kratkih dodavanja! Ključno je da smanjimo broj izgubljenih lopti a posebno za direktne poene protivnika! U Bolonji smo pravili takve početničke greške u dodavanjima, da je bilo žalosno za gledanje! Što manje Džonija na terenu, što više Markovića i da se vrati Petrušev! Iz krize se izlazi pobedama i samopouzdanjem, napred Zvezda!

Cerebro

pre 1 godinu

Nikola Ivanovic guši ekipi kada ce to stručni štab da vidi, ako Holins može da presedi celu utakmicu, može i Ivanovic, Bukvalno su isti braća po statistici. Netreba da ima popusta Nikola jer je očajan

tamoneko

pre 1 godinu

Nažažost ne hvata.

Kada sam posle Žalgirisa i onakvog poraza napisao da smo ispali iz trke za Top 8, nema ko me nije napao.

A relanost je da smo u toj utakmici, u onih zadnjih 5 minuta videli sve mane skrivane do tad.

Čini mi se čak i da je Kampazov dolazak narušio određenu hemiju u ekipi.
Nekako više ne izgledamo kao tim.

O Dobriću kao igraču, a Ivanoviću kao pleju - sada ne bih trošio reči. Ono je plač majke Božije.

laki

pre 1 godinu

Teško. Nemamo krštenog centra. Martin povredjen, Ne može sam Vildosa, uz pomoć Nedovića. Unazad četiri sezone Zvezda je tim sa najviše povredjenih igrača. Šta je uzrok? Verovatno nedovoljna fizička sprema. Ne pamtim kada je tim bio kompletan. U NBA se igra čvršće pa nema toliko povreda. Jokić odigrao već 40 utakmica samo sa 4-5 izostao

vp

pre 1 godinu

U padu smo forme, sto je naravno normalno. Svako ga ima pre ili kasnije. Sada je samo momenat da se iz njega, posle 3-4 losije utakmice, vratimo

whiteCREED

pre 1 godinu

Grobar objavi komentar gde poželi sreću Delijama večeras i post skupi više dislajkovanneko lajkova a drugi post gde piše" svim srcem uz Milano, zbog brata Mesine" više lajkova nego dislajkova. Realnost naše košarke...

CZ

pre 1 godinu

Zvezda može do pobede ali da nikako ne srlja pogotovo u prvih 10 min. Ono što je Virtus poceo agesivno,brzo Zvezda nije smela da prihvati,mi uvek bolje prodjemo kad igramo mirno i stalozeno,nemamo mnogo igrača trojkasa i zato bolje strpljivo i pametno.Milanezi nisu bolji od nas!

basketaš

pre 1 godinu

Zvezda mora da vrati igru u reketu. Nedović i Vildoza izginu za svaki koš, i ako su skautirani do najsitnijeg detalja, oni isporučuju svoje. Užasno je teško kada sve ostane na njima a poslednjih par mečeva se ostatak ekipe sakrio iza njih dvojice. Nije to igra koju je Duško postavio. Mora se to hitno resetovati.

Petrušev da se otrezni, Mitrović takođe, Bentil da uzima svoje čiste šuteve koje može da pogađa, Dobrić manje srlja itd. Lično bih opet uključio i Kuzmića bar na 10 minuta da zagradi, pokupi neki ofanzivni skok. Pefi Marković takođe zaslužuje više minuta, ovakav Džoni ništa ne može. Srećno!

Laki

pre 1 godinu

Bas naprotiv Nikola igra korektno sasvim jer izlazi iz povrede, nema neke greske koje su presudne, a ne možeš očekivati da pleše kao Kari. Najveći problem slabih igara u poslednje vreme je loša igra viskokih igrača Zvezde, upari Nikoli sa nekim atletskim centrom koji može da poleti, pa ćeš videti razliku.

dejo

pre 1 godinu

Ne razumem kako je poslednji voz a oni koji se bore za top 8 imaju 1 pobedu više? čemu drama
(Oh boze, 02. februar 2023 11:23)

Sve si objasnio! Pravi se lažna drama i pritisak na igrače i stručni štab... ima još mnogo da se igra, stvari se ove sezone vrlo lako menjaju...

Petar P

pre 1 godinu

Zvezda je u padu forme. Očekivano ili ne? Ja bih rekao očekivano. Imamo brojne nedostatke u igri, naročito po pitanju efikasnosti i po pitanju zaštite obruča. Nova energija koju je trener Ivanović doneo se trenutno topi pod pritiskom objektivnih faktora. Kao i posle povrede, povređeni igrač može da odigra par utakmica odlično na svežinu i ogromnu želju ali posle dolazi do pada. Konstantno dobra igra je posledica dobrih priprema, kondicije i adekvatne postavke igre u kojoj svaki igrač radi tačno ono što treba. To Zvezda ni ove godine nije imala. Pogrešan roster se ponovo ponavlja iako smo mogli da izvučemo pouku i posle Obradovićeve epizode. Nisu to male greške i teško ih je ispraviti u trku. Adams, Holland, Raduljica, Kuzmić, pa i Bentil su ili jako bledo igrali ili bili potpuno neupotrebljivi. Pogrešan izbor trenera, ponovo kockanje sa mlađim trenerom, nas je ponovo uvuklo u situaciju da pravu igru počinjemo da gradimo od polovine sezone. Greška sa prijavom finansijskog statusa je došla kao kamen oko vrata u trenutku kada smo bili u naletu i kada je sa par akvizicija (Kampazzo i Polonara) situacija dodatno mogla da se popravi i tada ni top 8 ne bi bio daleko. Sve to smo propustili i dolazi do pada koji će u jednom trenutku stati, igraće i Kampazzo ali očigladno je da će za Evroligu biti kasno. Ostaje nam fokus na ABA i da to osvojimo kako bi sledeće sezone bili sigurni učesnici Evrolige i da ako bog da treći put ne ponavljamo iste greške. Ovo što Messina priča je čista kurtoazija. Virtus nam je pokazao koliko su naši igrači slabi jedan na jedan na niskom postu i to će sada svi da koriste. Sa ovako lošim šutom koji nas prati od početka sezone, ne možemo da igramo značajniju ulogu u Evroligi, jedino u ABA. Tako stoje stvari. Da bismo bili konkurentni i nadali se nečemu značajnijem potrebno je da zaključamo reket i da nam šut za 3 poena bude preko 40% i to konstantno a ne samo na par utakmica, a to će biti jako teško. Bez obzira na sve moramo da ostanemo optimisti, šanse iako male još postoje. I kod drugih klubova će dolaziti do pada forme a ukoliko u tim trenucima naša forma bude u usponu onda je svašta moguće. U tom slučaju ni Messina ni drugi treneri neće mirno spavati. Ostalo je još samo to da vidimo.

NECCA

pre 1 godinu

Pazi ovog matorog lisca Mesine...boji se Bentila....primi ga u zagrljaj odmah i uzmi ga mi cemo platimo da ostane u tvom zagrljaju jos punoooo leta....

Mmrak

pre 1 godinu

@Maxx

Druze, moze se dobiti 7 puta za redom ali malo sutra. U drugom delu sezone se igra dosta ozbiljnija kosarka, vi ste vezali 6 pobeda a od tih 6 pet komara u neizvesnim zavrsnicama i sa relativno slabijim ekipama (iz donjeg dela tabele tada). Sada se vidi vas pravi kvalitet i unece na terenu. Kako se zategla odbrana protivnika vi 17 izgubljenih loptinu proseku :)

Mladen

pre 1 godinu

Dosta vise sa pritiscima, zadnji voz zadnji voz, ovde bukvalno svaka ekipa moze da izbori plejof do kraja. Dosta vise ove price zadnji voz, pa zadnji voz, ima bukvalno jos 10 kola ...

ejj

pre 1 godinu

Cim sam video da smo primili 19 trojki od raspale Cedevite znao sam da nesto nije dobro u timu, da li je to Nikola Ivanovic ili nešto treće ne znam ali nešto ne funkcioniše

Petar

pre 1 godinu

Rukovodstvo kluba je napravilo grešku dovodjenjem Kampaca, tu smo i onako bili dobro popunjeni. Bolje je bilo dovesti tri igrača i to dva centra i krilnog centra, mislim da bi kompozicija tima bila bolja i da bi imali respektabilniji tim.

Max Von Sidow

pre 1 godinu

Rukovodstvo kluba je napravilo grešku dovodjenjem Kampaca, tu smo i onako bili dobro popunjeni. Bolje je bilo dovesti tri igrača i to dva centra i krilnog centra, mislim da bi kompozicija tima bila bolja i da bi imali respektabilniji tim.
(Petar, 2. februar 2023 12:55)

Budimo realni i vratimo film unazad. Da ste doveli jos dva centra imali bi ih 8 i oborili apsolutni rekord u kosarci.
Otimanje igraca ispred Partizana je bio vas glavni moto, pogotovo centara i krilnih centara. Neki od vasih sest koje ste doveli bili su i nama interesantni, pamtim dobro. Mozemo samo sanjati o nekom kvalitetnom domacem igracu a da nije zagrizeni partizanovac. Otud i ovoliko crnih igraca i hvala im, dobro se bore za nase boje. Ima tu i do filozofije igre dosta. Poenta je bila da se moze non stop igrati u niskom bloku, s velikim brojem faulova i tako ubijati veoma agresivnom odbranom protivnike.
E, sad, nije profunkcionisalo kako treba, ali ko to moze unapred znati. Stalno se zalite, sad i vase velicane domace igrace nazivate EK igracima.

Nikad zadovoljni a pogledajte samo doselekciju tima nad kojom se i Evropa zacudila. Vildoza, Kampaco, Ivanovic, a racunam tu i vec dogovorenog Polonaru. To ni Real nije nikada uradio. Ja sam zadovoljan Partozanovim rosterom, jedino bi nam za ABU falio jedan makar osrednji centar da rastereti Lesora i sve pet.

Republika Srpska Republika

pre 1 godinu

Meni se od pocetka nije svideo fokus na domace igrace, a da se nije vodilo racuna u kakvom su kosarkaskom stanju. Drugo da su to neki mrak igraci. Ne, osim Nedovica, imamo gomilu veterana, Markovic, Raduljica, Kuzmic, Lazic, malo mladje Mitrovica, Dobrica i Lazarevica koji su samo prosecni igraci. I ok, talentovani Petrusev i malo manje Ilic. Da su to Raduljica, Kuzmic i Markovic od pre 7-8 godina pa da budemo presrecni. Pogledajte poslednje kolo Evrolige. Zalgiris 9 domacih igraca, Zvezda 8, Asvel i Pao po 6, Makabi, Valensija, Alba, Bajern i Partizan po 5, Fener, Virtus i Monako po 4, Milano, Efes, Oly i Real po 3, Barsa 2 i Baskonija samo jedan domaci igrac. Cetiri najjace spanske ekipe imaju ukupno 11 stranaca. Visok nivo kosarke sa domacim igracima moze da se igra jedino u USA i nigde vise. Da li je kod nas bio populizam ili nesto deseto ne interesuje me. Sad me napadnite, ali ovog momenta bih potpisao Partizanov roster, jer mi je stvarno dosta price da su Zalgiris i Zvezda nesto posebno, a svi ostali su Kameruni i Teksasi. Pa bicu i Nikaragva ako treba, samo da su tu rezultati.

evropejac

pre 1 godinu

Jel možemo tu famoznu prvu četvrtinu da budemo makar rezultatski u egalu? Mislim da je to uslov za pobedu, mi skoro redovno gubimo u prvom delu i posle jurimo rezultat! Nekad uspemo da dobijemo utakmicu iz minusa od 8-10 poena (Žalgiris i Virtus u BG, Partizan u gostima) ali uglavnom uvek gubimo! Jedini osetniji plus u prvom delu smo imali protiv Monaka, Bajerna i Makabija u BG! Padamo na samom početku, što je nelogično!

Lajavi krelac

pre 1 godinu

Armani sa onakviom igračima i Mesinom na klupi jednostavno MORA da ide u F8. Smem da se kladim da će u narednih 10 utakmica jedva dve izgubiti. Zvezda u padu forme, umorni i sa lošom igrom visokih igrača (Hajns, Dejvis, Luvavu i Vojtman će pojesti Mitrovića i Petruševa, Ilić je još zelen, a ostali su van svake kategorije normalnosti, počev od Bentila), a teško da će neko zaustaviti Napijera, Tonuta, Hola i Berona, tako da će sve ispod 20 za Armani biti iznenađenje.
Dakle, Zvezda loše igra, a za to je kriv Kampaco. Nesvesno, naravno. Zvezda trenira sa njim, igrači uigravaju akcije sa njim, Mitrović i Patrušev znaju da će ih videti čim se izdvoje negde nasamo, navikli da nađu pozicije i da ih Fakundo nalazi tamo gde su. Ali na terenu njega nema, možda nesvesno očekuju da Vildoza ili Džoni imaju "oči na temenu" kao Faku, pa su prečesto u pozicijama na koje su navikli na treningu, ali tih lopti nema.

A zašto je odbrana loša, na to ni Ivanović ne može da nađe odgovor. Isti igrači, isti zadaci, iste kretnje, a opet sve sporije i lošije nego pre samo 15 dana. Ne znam postoji li neko ko bi to mnogao da objasni?? Osim nekog psihologa.

A i ako nekim čudom sa ovako lošom igrom Zvezda bude egal, tu su trojica u narandžastom da se spreči iznenađenje. Čak i da Beron sa metar u autu šutne pobedničku trojku to će biti priznato, a sudije će pauzirati plaćeno par utakmica i opet po starom.

macconi

pre 1 godinu

Strani igraci,selekcija tima i trener na pocetku sezone su ubedljivo najgori od kada Zvezda igra Evroligu...popravila se situacija dolaskom Duska Ivanovica i Vildoze...O Kampacu ne treba pricati zato sto covek ne igra...Zasto je doveden Raduljica,centre nemamo...ubija nas u skokovima ko stigne ,iako igramo dobru odbranu...Mitrovic je prespor za cetvorku,slab za centra...Dobric i njegov ulaz i floter...Dobric,Mitrovic,Markovic,Kuzmic,Ivanovic,imamo gomilu limitiranih igraca koji nisu kalibar za Evroligu,i pri tome rade stvari koje ne treba da rade,a stranci su neupotrebljivi...i konacno kada su se povecale finansije i spremana nova pojacanja posto je Ivanovic izvukao iz ovog tima maksimim i doveo ga pred top 8 zonu usledila je zabrana...jos na sve to je sezona naporna...nemamo kapacitet i prosto ovo je neki maksimum...sve iznad ovoga je uspeh.

Petar

pre 1 godinu

Ni pobeda ni poraz ne znače smak Sveta, igraće se košarka i dalje, ali bilo bi dobro da se da sve od sebe da se ostvari pobeda u Milanu. Ne treba smetnuti sa uma da je Olimpija" projektovana" fa se bori za ulazak u plej off, ali povrede ključnih igrača su doprinele da sada budu tu gde jesu.... Liga je izjednačena ( ne mislim da je posebno kvalitetna) i svako može svakog pobediti ...

Realno

pre 1 godinu

Ako Zvezda izgubi, nije smak sveta, ima jos dosta do kraja, mada bi sebi znatno smanjila sanse za top 8. Zvezda je na 2 pobede od osmog mesta. Mene vise brine sto je Dusko Ivanovic procitan, a nema mnogo vremena za treninge i promenu taktike. Partizan i Virtus su zatvorili niski post i odsekli visoke igrace, a oba tima su pustili bekovsku liniju da igraju. Protiv Partizana Nedovic, Dobric i Vildoza su odigrali odlicno, ali nedovoljno za pobedu. Protiv Virtusa, Nedovic i Dobric se nisu videli. Etore je lisica, znace da zatvori i bekovsku liniju. Videcemo...

Stefan

pre 1 godinu

Ja kao grobar imam da kazem da vi niste normalni 2%. Pa vama niko zivi u ovoj ekipi ne valja. Taj isti Nedovic pogadja 2 trojke protiv nas koje na duge staze mogu da imaju ogromnu tezinu. Petrusev moze bolje, a covjek bukvalno igra sezonu gdje je jedan od najboljih igraca u El na svojoj poziciji. Vildoza, ne moram o njemu nista reci. Dobric igra taman onoliko koliko igrac njegovog kalibra i treba da da ovakvoj zvezdi. Jedino razocaranje po meni ove godine je Bentil.
Daleko je ovo danas od poslednjeg voza. Jeste da ne bih imao nista protiv da se vratite sa 2 poraza iz Italije, nece se ovdje nista znati jos najmanje 6,7 kola.

pejton

pre 1 godinu

I Partizanu i Zvezdi je pobegao poslednji voz za neku izgledniju poziciju 3-6 mesta u regularnom delu sezone (ne vidim ko moze da ugrozi Real i Oli na prva dva mesta).
Trenutno i jednima i drugima preostaje borba za 7-8 mesto. Tu smo autsajderi protiv Reala i Olija bez prednosti domaceg terena.

Ne lozite se komsije sa onom pobedom protiv Olimpijakosa u gostima jer ako im bude trebalo ponizice i nas i vas u po Beograda. Mnogo su jaki ove sezone.

Djurisilo

pre 1 godinu

Poslednji voz zato sto ekipe koje su u top8 trenutno imaju 2 pobede vise i ako Zvezda izgubi a ostali pobede imace 3 pobede vise.. Malo je nerealno za ocekivati da ekipe koje su u top8 ispuste te 3 pobede viska do kraja sezone. Eto, iz tog razloga se smatra da je ovo poslednji voz. A tu je i kriza koja moze da se produbi porazom i da u jos vecem problemu odu na gostovanje Makabiju. A tamo su jos manje sanse za pobedu nego veceras.

Fox Mulder

pre 1 godinu

Virtus nam je pokazao koliko su naši igrači slabi jedan na jedan na niskom postu i to će sada svi da koriste.
(Petar P, 2. februar 2023 12:18)

Nema šta Virtus da pokaže, to vidi svako ko je odgledao deset košarkaških utakmica. Nemamo centra, nama se dva krilna centra, Mitrović i Petrušev smenjuju na pozicijama. Ilić je neiskusan. Na Bentila, Kuzmića i Raduljicu više ne vredi trošiti reči. Nadamo se povratku Martina, ej, radujemo se povratku centra od 201 santimetra. Kuku majko. Pa mi smo toliko loši pod košem da bi nam i Brodžijanski bio veliko pojačanje. A hoćemo u F8 i to nekompletni. Ovo je krajnje neozbiljno.

7+7=14

pre 1 godinu

Nije ovo poslednji voz daleko od toga... Ovde može da se izgubi 7 u nizu i da se dobije 7 u nizu pod dobrom formom.
(Maxx, 2. februar 2023 11:22)

Može, ali do kraja regularnog dela je ostalo još 12 kola.

DekiNS

pre 1 godinu

Dan kada je objavljeno da dolazi Kampaco pisao sam u komentarima da je svlacionica mrtva nakon toga. Dan kada su zabranili registraciju usled nedokazivosti porekla 4 miliona palih sa neba u sred sezone je dan kada je Zvezda krenula 200 na sat u totalni kolaps i propast. Na sve to mi nemamo igru vec godinama. Sve nam se svodi ako nas sudije puste da igramo hrkljus puste i onda napred ako krene sut, krene, a cesto ne krene. A to nije kosarka. To je oo-ruk.