Nova vest
Košarka

Nedelja, 11.09.2022.

20:09

Micić: Idemo dalje

Vasilije Micić, reprezentativac Srbije, prokomentarisao je debakl na Evropskom prvenstvu.

Izvor: LN

Autor: LN

Micić: Idemo dalje
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Košarkaši Srbije završili su učešće na Evropskom prvenstvu porazom od Italije u osmini finala.

Micić je objasnio razloge poraza.

"Nisu lake utakmice, stvarno. Igrati osminu finala na jednu utakmicu, svako ima šansu, bez obzira na kvalitet, a to se i danas pokazilo. Nije dovoljno igrati 35 minuta, mora se igrati do kraja. Oni su u drugom poluvremenu imali neku dodatnu energiju, slobodu u tom napadu i rasterećenost...", izjavio je Micić.

Da li je Srbija više pala psihološki ili fizički?

"Ne znam. To je pitanje sad, kao da smo neki psiholozi. Fizički smo imali dovoljno snage, verujem da je više psiha bila problem, u smislu te stegnutosti. Kao da smo oklevali prilikom šuteva. To su sve stvari iz kojih treba da se nauči. Idemo dalje".

Micić je pokušao da objasni šta se tačno dogodilo u drugom poluvremenu.

"Nismo imalo dovoljno samopouzdanja da preuzmemo te dosta otvorene šuteve. Počeli smo da igramo stisnuto i osetilo se to. Oni su tada napravili neku ludačku seriju trojkama, igrač Spisu je imao neverovatno veče i to je to. Nema šta više da se kaže",
kazao je dvostruki uzastopni MVP Evrolige i klupski prvak Evrope.

Da li je bilo snage za povratak?

"Ne bih rekao da nije bilo snage, bilo je, ali nekako je sve bilo haotično. Ne znam da li je to bilo psihološki na našem nivou...".

Prokomentarisao je plejmejker Srbije i način igre Italijana.

"Igraju atipično sa pet spoljnih i fizički dosta jaki u odbrani. Definitivno da imaju neki stil igre koji nama ne odgovara toliko, ali nije to nikakav izgovor. Pre bih rekao da smo igrali utakmicu u rukama, ali kada je bilo prilike da se prelomi nismo pogodili...", dodao je Micić i rekao da ne želi da komentariše suđenje.

Povukao je paralelu Micić i sa utakmicom u Hamburgu koju je Srbija protiv Italije nedavno dobila.

"Ne bih rekao da je išta bilo drugačije, svi smo igrali istim stilom, ali su oni bili malo pripremljeniji za Jokića, iako je on dao 30 i nešto poena. Nije bilo lako da se igra na njega. Mislim da smo mi ostali imali preveliku odgovornost koju smo mogli i trebali da preuzmemo, a nije da nismo, ali nismo finiširali kako treba"
, podvukao je Vasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

295 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve