Nova vest
Košarka

Četvrtak, 08.09.2022.

23:50

Kari otkrio dve ključne stvari za pobedu protiv Poljske

Svetislav Pešić rekao je da su energija i odnos prema igri ključ za ubedljivu pobedu protiv Poljske u poslednjem kolu Evropskog prvenstva.

Izvor: B92

Autor:B92

Kari otkrio dve ključne stvari za pobedu protiv Poljske
Foto: FIBA

"Dva važne stvari, energija, odnos prema igri, čestitam igračima. Od početka smo igrali sa energijom, sjajna koncentracija, dobre odluke u odbrani i naravno kada imate sve to, onda možete da kreirate dosta prednosti u napadu. Zato smo završili prvo poluvreme sa 70 odsto procenta. Važno je što je Nikola sa nama, potrebno mu je vreme, ali je pokazao koncentraciju i sjajan pristup", rekao je Pešić na konferenciji za medije.

"Odgovorili smo njihovoj fizici, igraju sa dosta kontakta i to je njihova karakteristika. Uspeli smo da se nametnemo našom odbranom i onda sve izgleda jednostavnije", dodao je selektor Srbije.

"Orlove" u osmini finala očekuje utakmica protiv Italije koja se igra u nedelju u 18 časova, piše na zvaničnom sajtu FIBA.

"Protiv Italije nas očekuje zahtevna utakmica, moramo da zadržimo fokus i koncentraciju", zaključio je selektor.

Pešić je govorio i godišnjici, 20 godina od osvajana Evrobasketa, a opširnije o tome pročitajte – OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve