Nova vest
Košarka

Četvrtak, 08.09.2022.

23:23

Pešić o Indijanapolisu: Da me niste podsetili, ne bih se setio VIDEO

Selektor Srbije Svetislav Pešić izjavio je nakon meča sa Poljskom da se verovatno ne bi setio da je godišnjica Indijanapolisa.

Izvor:

Autor:

Pešić o Indijanapolisu: Da me niste podsetili, ne bih se setio VIDEO
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Karijevi izabranici su te 2002. godine napravili podvig o kome će još dugo da se priča.

Naš nacionalni tim je prevashodno savladao favorizovanu selekciju SAD-a u čtvrtfinalu, potom Novi Zeland u polufinalu, da bi zatim protiv Argentine pokazali zašto se uz Srbiju pripisuje epitet "zemlja košarke".

"Pravo da vam kažem, da me nista podsetili danas, verovatno se ne bih setio, ali naravno to je jedan od događaja koji su mene još više motivisali da i dalje treniram. Jednom sam rekao, kada smo dobili zlato, sa leve strane je bila Nemačka rep i tamo je bilo deset mojih igrača i moj sin Marko. Tada sam pitao sebe, šta bi ti još želeo u životu da uradiš? Tada me je burazer zvao i rekao ‘Idi u penziju‘", rekao je Pešić nakon susreta sa Poljskom.

Povodom 20 godina od osvajanja zlatne medalje u Indijanapolisu, predsednik KSS-a, Predrag Danilović, uručio je poklon Pešiću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve