Petak, 23.09.2022.

10:25

Srbija razočarala, ali MVP nije VIDEO

Košarkaši Srbije razočarali su na nedavno završenom Evrobasketu eliminacijom već u osmini finala turnira.

Izvor: B92

Srbija razoèarala, ali MVP nije VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

vlade

pre 1 godinu

@Džoni
veoma precizan komentar.. dodao bih, sada kada su se stvari slegle, da ekipa nije bila izbalansirana dovoljno u svim segmentima.. šta to znači.. prvo, sem najboljeg igrača na svetu i odličnog pleja i centra, imali smo još dva veterana po kvalitetu koja su u gornjem delu evropske košarke, a ostalo sve suv prosek u najboljem slučaju.. i pored toga, gotivio sam ih, videla se želja.. i pored toga sve bi bilo mnogo bolje, da su pripreme trajale mesec dana duže, da se sve individualne rupe, zakrpe, kako u odbrani, tako i u napadu, kada nemaš na parketu ove koji čine klasu.. iz tog razloga, mi nismo imali back up varijante ni za napad ni za odbranu, što se protiv Italije pokazalo kao ubitačno.. bez Jokića, Vase i Kaline, mi nismo znali da damo koš iz izgrađene akcije.. da bi se to anuliralo, potrebni su bili poeni iz tranzicije.. a za to, potrebna je odbrana, koja ruku na srce, timski nije delovala dobro ceo turnir.. i to su Žabari iskoristili, njihovim trojkama i našom kilavošću u napadu, jer su kol'ko tol'ko zatvorili Jokića, Vasu umarali, ostali odsutni, a Milutinov izašao iz povrede i realno nije tip back up igrača, ko se bavio nekim sportom, zna o čemu pišem.. to što je Kari odmarao Jokića na kraju, pa je sve otišlo dođavola, o tome je izlišno pisati.. možda ni ovaj nije imao više snage.. postavlja se glavno pitanje, zašto smo posle pet pobeda u grupi, dozvolili protiv Italije da nam ceo turnir stane u zadnjih desetak minuta?! tu treba tražiti ključ neuspeha, da opet ne doživimo isto.. ozbiljne ekipe nemaju takve crne serije kada je najpotrebnije, a vodili smo i 14 razlike.. ne da nije postojala druga petorka, nego deluje da nismo imali ni prvu.. onako kako smo odigrali, neka davno su igrali Nemci, Hrvati, Rusi, Turci, Francuzi i sve smo ih dobijali, manje više lagano.. čudi me samo od Pešića da je pustio stvari da idu tim tokom, jer ipak, nije on od juče, zna kako se dobija Amerika na njihovom terenu..

air jordan

pre 1 godinu

Bogdan je lider. Nije ga bilo. Mačvan je bio lider (iako nije bio najbolji igrač, svi su se skupljali (duhovno) oko njega). Nama je NAJMLAĐI igrač bio Vanja... 25 godina?

Uff, situacija nam ne ide dobro...
Jović, Petrušev, Pokuševski generacija na teren po 30 minuta, pa šta bude nek bude... takvi smo kakvi smo.
Valjda će se neko iskristalisati kao Lider.
(basket majstor NS, 23. septembar 2022 13:24) # Link komentara

Dobrica? Dobrica Cosic? Bogdan nije lider, on je igrac u oba pravca i ne treba mu statistika da bi neko rekao da je dobar igrac. Tvoj Dobrica je igrac statisticar koji igra u jednom pravcu i ne uzbudjuje se mnogo ako izgubi loptu, primi rampu, lose odigra odbranu ili omasi sut za tri poena kao sto je to radio celo evropsko prvenstvo. Covek igra sam za sebe i gde igra taj tim tesko moze sta da uradi, jel jednostavno ne postoji sport u kome mozes da igras samo ofanzivno, cak i u tenisu moras da prihvatis jak servis protivnika i da odigras dobar ritern da bi mogao posle toga da napadnes i osvojis poen. Dok je nama MVP igraca koji ne igraju odbranu, nikad nista osvojiti necemo.

JPR24

pre 1 godinu

Opravdao??Lik je uz Vasu invalid u odbrani.Moze tako igrati u nba u reg dijelu kad padne 300 koseva i niko i ne igra odbranu.Kad imas centra koji ne zna da igra odbranu to je nocna mora.Na kraju krajeva Melli mu je pokazao kako se igra ozb kosarka u oba pravca.
(Mr_Melbourne, 23. septembar 2022 10:27)


Zato tvoj Jusuf zna i dominira a ? Pa toliko je dobar da vas je on sam uništio svojim znanjem…

basket majstor NS

pre 1 godinu

Pešić je majstor stvaranja "hemije u svlačionici" tj momci izađu i spremni su dati 115% jedan za drugog... lepo, to je funkcionisalo i 2022-e, ali gde je Kari pogrešio?

Nije spremio dovoljno Lidera (oni koji kada kola krenu nizbrdo, mogu da ih zaustave pa da vrate gde treba)... nekada ih je dobijao "na gotovo" (Bodiroga - sve, Divac - komandant odbrane a ranije još bilo bolje Đorđević, Danilović).

Stojaković je primer sjajnog igrača koji NIJE lider za razliku od "natural born killer-a" Đorđevića. Ove godine jedino je Jokić bio Lider ali je istovremeno i dobrica na terenu, pa 1 nije dovoljan. Da bi 1 lider bio dovoljan, mora imati ludački visok transfer energije ka saigračima + da bude voljen od istih (Jordan je npr imao dovoljno energije, što je najteže, ali je bio omražen zbog naravi pa je morao doći Pipen).

Bogdan je lider. Nije ga bilo. Mačvan je bio lider (iako nije bio najbolji igrač, svi su se skupljali (duhovno) oko njega). Nama je NAJMLAĐI igrač bio Vanja... 25 godina?

Uff, situacija nam ne ide dobro...
Jović, Petrušev, Pokuševski generacija na teren po 30 minuta, pa šta bude nek bude... takvi smo kakvi smo.
Valjda će se neko iskristalisati kao Lider.

Niko Kao Ja

pre 1 godinu

Pisac clanka kaze: 'Turnir je pokazao da ne moze da se igra samo sa jednim vrhunskim igracem ......'

Nije turnir pokazao, nego je Pesic prouzrokovao da Srbija izgubi sa takvim igracem kao Jokic. Uprkos svim sto je Kari osvojio, ajde da se ne lazemo, on je zezno stvar. A u ovom forumu, ima niz dobrih komentara o tome kako je zeznuo.

naucio si

pre 1 godinu

@? Hrvatska igra pretkvalaifikacije za sljedece natjecanje, sto znaci da su Srbija Grcka i Slovenija ipak daleko ispred vas koji ste realno 5. liga Europe

naucio si

pre 1 godinu

@? Hrvatska igra pretkvalaifikacije za sljedece natjecanje, sto znaci da su Srbija Grcka i Slovenija ipak daleko ispred vas koji ste realno 5. liga Europe

Džoni

pre 1 godinu

Pešić je pre svega hteo da razigra Milutinova koji je nesporno uz Tavaresa verovatno najbolji centar EL, Italijani su do zadnjeg momenta smatrani kao protivnik koga ćemo dobiti sa ne preteranim angažovanjem. Vraćao se posle "viroze" ili ko zna čega nebitno, ali je hteo i da odmori Jokića za dalje, međutim kola su naglo krenula nizbrdo, Milutinov se nije snašao, odbranu smo igrali očajno, zatrpali nas sa 5,6 vezanih trojki i posle nije bilo povratka. Čovek je verovao u ekipu i bez Jokića, ali jednostavno nije išlo. Posle je zakasnio sa reakcijom i kad ga je uveo bilo je već kasno jer se igra raspala. Možemo da pričamo o Pešićevoj tvrdoglavosti, a možemo i o tome da kad imaš takvog EL centra u ekipi ne bi smelo mnogo da trpi kad izađe Jokić, on se na to oslonio i očigledno pogrešio.

chris jackson

pre 1 godinu

Ja sve nekako mogu shvatiti ali da drzis Jokica na klupi prvih pet minuta zadnje cetvrtine protiv Italije na klupi e to ne mogu nikako,to je katastrofalna odluka za koju nema opravdanja i zbog koje smo direktno i ispali tako rano...Doveo si ga da igra, kad ce igrati ako nece tada!?...Doncic i Janis na nekim utakmicama gotovo da nisu ni izlazili iz igre a Jokic u najvaznijoj utakmici na prvenstvu samo 28 minuta,pola zadnje cetvrtine sjedi i gleda kako Italijani prave nedostiznu razliku, pri tome smo sa njim na parketu u stalno u plusu, gledam i me vjerujem sta vidim, po meni nas je taj detalj kostao finala a mozda i titule, ovo je bila sansa kakvu dugo necemo imati

veljko

pre 1 godinu

Opravdao??Lik je uz Vasu invalid u odbrani.Moze tako igrati u nba u reg dijelu kad padne 300 koseva i niko i ne igra odbranu.Kad imas centra koji ne zna da igra odbranu to je nocna mora.Na kraju krajeva Melli mu je pokazao kako se igra ozb kosarka u oba pravca.
(Mr_Melbourne, 23. septembar 2022 10:27)
Мели одиграо добру одбрану, а Никола му увалио 32 коша за 25 минута? Колико би тек дао да је овај играо слабу одбрану? Ово ме подсети на коментар да је Гобер одиграо добру одбрану на Јокићу, а овај убацио 42 поена.

Dejan

pre 1 godinu

Postujem i gotivim Jokica. Pratim njegove nastupe u NBA svakodnevno, ali njegov problem kada igra za reprezentaciju je sto su NBA i evropska kosarka 2 razlicita sporta, a on se u zivotu nije takmicio u Evropi i tesko mu je da se prilagodi.

Joko hara

pre 1 godinu

Ne vredjajte Jokica, jer da on ne igra, ne bih se posteno nasmejao citav dan. Koji pokreti, guranje, uvaljivanje lakta, razvaljivanje protivnika isturenom nogom u napadu, skok i odraz poput puza, pa to nigde nema. Covek zna da doda loptu, pa to je fantasticno, a kazu da ima i dobar pregled igre. Pa kako sa tom visinom da nema. Zivio on nama jos 100 godina i nasmejavao nas jos dugo, a rezultati..... ma pustite rezultate, bitno je da je jedinstven i uz to i bogat zabavljac.

Прође и Јокић...

pre 1 godinu

Најбољи српски играч свих времена неће узети злато са репрезентацијом. Колико смо пропали. Сале, наша легенда му је дао споредну улогу уместо да се све врти око њега, сада саиграчи без карактера и петље и тако...

nikola

pre 1 godinu

Jasno je da ga je Kari cuvao za kraj turnira da mu tad da vecu minutazu, da resava kao u Denveru... Ali onda nam se desila Italija...Nije Kari glup, i svakako podrska svima, jer nikad nista nije moglo preko noci, pa ne moze ni sad...nek rade ljudi, bice to sve dobro...

posmatrač

pre 1 godinu

Imali smo potencijal za mnogo više. Razočarali su "samo" oni koji taj potencijal (Jokićev pre svih), nisu znali/umeli/hteli da iskoriste na pravi način. U kategoriju "nisu znali/umeli" spada pre svih Pešić, koji ako je i mogao da mu ograniči minutažu u grupi, ni u ludilu to nije smeo u utakmici protiv Italije. Takođe, i ne manje bitno, u kategoriju "nisu hteli" (pošto ne mogu da poverujem da nije znao/umeo) spada pre svih Micić, koji je svoju (ne)prikazanu saradnju sa Jokićem iz nekog razloga konstantno držao pod ručnom, i samo na momente nam pokazivao kako bi to moćno moglo da izgleda.
Neka objasni to prvo sebi, pa onda i svima ostalima, da se Jokić ne bi uzalud i bezveze cimao za ovakve i neke slične reprezentativne (polu)akcije u budućnosti. Dakle, ili igramo (kako treba), ili ne, a ne ovako.
Oni malo stariji dobro znaju da odnosi među našim najboljim igračima nisu uvek bili idealni, čak šta više, neki od njih gotovo da nisu ni razgovarali van terena, ali zato se na terenu dobro znalo, i ginulo se jedan za drugoga, tako da čovek nikada ne bi mogao ni da pomisli da ima bilo kakvih problema van terena. A ovo sad, sve kontra toga. Van terena svi kao Ok, i sve super, a na terenu neki "Mbape fazon" i ne dam ti loptu zato što sam i ja valjda neki MVP. Ok jesi, i MVP-ijevi nisu za bacanje, ali od jednog smo se već oprostili (čini se opravdano). Moramo li sad da se oprostimo od još jednog kako bi proigrali. Izvini Vaso, ali to nikako ne može biti Nikola, tako da pamet u glavu.

Хм

pre 1 godinu

Утисак је да су селектори (Ђорђевић и Пешић) премало користили Јокића, и у минутима на терену, а више у акцијама за њега (то су многи играчи рекли након 2019. године). Нити једна акција хај пост, једна једина за лоу пост, играчи су само пар пута правоовремено утрчали када Јокића удвоје (Недовић и Лучић), а да не пишем о празним минутима против Италије када је селектор забаговао, задремао, шта ли? Јанис и Дончић стално имају лопту, све је њима подређено, нормално да желе играти за национални тим. Према Јокићу се односе селектори као да је МВП пете лиге Запад. Нема једнакости у репрезентацији, Дражен Петровић није био једнак некада, Ђорђевић, Бодирога, Стојаковић - све је њима било подређено.

cm

pre 1 godinu

Moze li da prestane ovo hvaljenje MVP-a i pojedinaca u odnosu na kolektivnu igru? Naslov kao "orlovi su razocarali ali MVP nije" samo podgrejava euforicnu atmosferu linca a ne donosi realno sagledavanje stvari...

Samo zato sto odigrali slabo 5-6 minuta protiv Italijana i ispali, proglasavamo Orlove za razocaranje, a kad su igrali 9 i po utakmica dobro (ukljucujuci i pripremni period) onda su najbolji na svetu.

I molim nase navijace da prestanu da vicu MVP Micicu i Jokicu kada izvode slobodna bacanja (osim ako nije +10 na 30 sekundi do kraja). Vise puta se desilo tokom turnira i u prijateljskim utakmcama da mase slobodna bacanja. Naucite kada to treba da se vice (a bolje bi bilo i da jacu podrsku dajete kada se rezultat lomi)

Mr_Melbourne

pre 1 godinu

Opravdao??Lik je uz Vasu invalid u odbrani.Moze tako igrati u nba u reg dijelu kad padne 300 koseva i niko i ne igra odbranu.Kad imas centra koji ne zna da igra odbranu to je nocna mora.Na kraju krajeva Melli mu je pokazao kako se igra ozb kosarka u oba pravca.

Хм

pre 1 godinu

Утисак је да су селектори (Ђорђевић и Пешић) премало користили Јокића, и у минутима на терену, а више у акцијама за њега (то су многи играчи рекли након 2019. године). Нити једна акција хај пост, једна једина за лоу пост, играчи су само пар пута правоовремено утрчали када Јокића удвоје (Недовић и Лучић), а да не пишем о празним минутима против Италије када је селектор забаговао, задремао, шта ли? Јанис и Дончић стално имају лопту, све је њима подређено, нормално да желе играти за национални тим. Према Јокићу се односе селектори као да је МВП пете лиге Запад. Нема једнакости у репрезентацији, Дражен Петровић није био једнак некада, Ђорђевић, Бодирога, Стојаковић - све је њима било подређено.

posmatrač

pre 1 godinu

Imali smo potencijal za mnogo više. Razočarali su "samo" oni koji taj potencijal (Jokićev pre svih), nisu znali/umeli/hteli da iskoriste na pravi način. U kategoriju "nisu znali/umeli" spada pre svih Pešić, koji ako je i mogao da mu ograniči minutažu u grupi, ni u ludilu to nije smeo u utakmici protiv Italije. Takođe, i ne manje bitno, u kategoriju "nisu hteli" (pošto ne mogu da poverujem da nije znao/umeo) spada pre svih Micić, koji je svoju (ne)prikazanu saradnju sa Jokićem iz nekog razloga konstantno držao pod ručnom, i samo na momente nam pokazivao kako bi to moćno moglo da izgleda.
Neka objasni to prvo sebi, pa onda i svima ostalima, da se Jokić ne bi uzalud i bezveze cimao za ovakve i neke slične reprezentativne (polu)akcije u budućnosti. Dakle, ili igramo (kako treba), ili ne, a ne ovako.
Oni malo stariji dobro znaju da odnosi među našim najboljim igračima nisu uvek bili idealni, čak šta više, neki od njih gotovo da nisu ni razgovarali van terena, ali zato se na terenu dobro znalo, i ginulo se jedan za drugoga, tako da čovek nikada ne bi mogao ni da pomisli da ima bilo kakvih problema van terena. A ovo sad, sve kontra toga. Van terena svi kao Ok, i sve super, a na terenu neki "Mbape fazon" i ne dam ti loptu zato što sam i ja valjda neki MVP. Ok jesi, i MVP-ijevi nisu za bacanje, ali od jednog smo se već oprostili (čini se opravdano). Moramo li sad da se oprostimo od još jednog kako bi proigrali. Izvini Vaso, ali to nikako ne može biti Nikola, tako da pamet u glavu.

Džoni

pre 1 godinu

Pešić je pre svega hteo da razigra Milutinova koji je nesporno uz Tavaresa verovatno najbolji centar EL, Italijani su do zadnjeg momenta smatrani kao protivnik koga ćemo dobiti sa ne preteranim angažovanjem. Vraćao se posle "viroze" ili ko zna čega nebitno, ali je hteo i da odmori Jokića za dalje, međutim kola su naglo krenula nizbrdo, Milutinov se nije snašao, odbranu smo igrali očajno, zatrpali nas sa 5,6 vezanih trojki i posle nije bilo povratka. Čovek je verovao u ekipu i bez Jokića, ali jednostavno nije išlo. Posle je zakasnio sa reakcijom i kad ga je uveo bilo je već kasno jer se igra raspala. Možemo da pričamo o Pešićevoj tvrdoglavosti, a možemo i o tome da kad imaš takvog EL centra u ekipi ne bi smelo mnogo da trpi kad izađe Jokić, on se na to oslonio i očigledno pogrešio.

chris jackson

pre 1 godinu

Ja sve nekako mogu shvatiti ali da drzis Jokica na klupi prvih pet minuta zadnje cetvrtine protiv Italije na klupi e to ne mogu nikako,to je katastrofalna odluka za koju nema opravdanja i zbog koje smo direktno i ispali tako rano...Doveo si ga da igra, kad ce igrati ako nece tada!?...Doncic i Janis na nekim utakmicama gotovo da nisu ni izlazili iz igre a Jokic u najvaznijoj utakmici na prvenstvu samo 28 minuta,pola zadnje cetvrtine sjedi i gleda kako Italijani prave nedostiznu razliku, pri tome smo sa njim na parketu u stalno u plusu, gledam i me vjerujem sta vidim, po meni nas je taj detalj kostao finala a mozda i titule, ovo je bila sansa kakvu dugo necemo imati

Niko Kao Ja

pre 1 godinu

Pisac clanka kaze: 'Turnir je pokazao da ne moze da se igra samo sa jednim vrhunskim igracem ......'

Nije turnir pokazao, nego je Pesic prouzrokovao da Srbija izgubi sa takvim igracem kao Jokic. Uprkos svim sto je Kari osvojio, ajde da se ne lazemo, on je zezno stvar. A u ovom forumu, ima niz dobrih komentara o tome kako je zeznuo.

veljko

pre 1 godinu

Opravdao??Lik je uz Vasu invalid u odbrani.Moze tako igrati u nba u reg dijelu kad padne 300 koseva i niko i ne igra odbranu.Kad imas centra koji ne zna da igra odbranu to je nocna mora.Na kraju krajeva Melli mu je pokazao kako se igra ozb kosarka u oba pravca.
(Mr_Melbourne, 23. septembar 2022 10:27)
Мели одиграо добру одбрану, а Никола му увалио 32 коша за 25 минута? Колико би тек дао да је овај играо слабу одбрану? Ово ме подсети на коментар да је Гобер одиграо добру одбрану на Јокићу, а овај убацио 42 поена.

Прође и Јокић...

pre 1 godinu

Најбољи српски играч свих времена неће узети злато са репрезентацијом. Колико смо пропали. Сале, наша легенда му је дао споредну улогу уместо да се све врти око њега, сада саиграчи без карактера и петље и тако...

Mr_Melbourne

pre 1 godinu

Opravdao??Lik je uz Vasu invalid u odbrani.Moze tako igrati u nba u reg dijelu kad padne 300 koseva i niko i ne igra odbranu.Kad imas centra koji ne zna da igra odbranu to je nocna mora.Na kraju krajeva Melli mu je pokazao kako se igra ozb kosarka u oba pravca.

cm

pre 1 godinu

Moze li da prestane ovo hvaljenje MVP-a i pojedinaca u odnosu na kolektivnu igru? Naslov kao "orlovi su razocarali ali MVP nije" samo podgrejava euforicnu atmosferu linca a ne donosi realno sagledavanje stvari...

Samo zato sto odigrali slabo 5-6 minuta protiv Italijana i ispali, proglasavamo Orlove za razocaranje, a kad su igrali 9 i po utakmica dobro (ukljucujuci i pripremni period) onda su najbolji na svetu.

I molim nase navijace da prestanu da vicu MVP Micicu i Jokicu kada izvode slobodna bacanja (osim ako nije +10 na 30 sekundi do kraja). Vise puta se desilo tokom turnira i u prijateljskim utakmcama da mase slobodna bacanja. Naucite kada to treba da se vice (a bolje bi bilo i da jacu podrsku dajete kada se rezultat lomi)

JPR24

pre 1 godinu

Opravdao??Lik je uz Vasu invalid u odbrani.Moze tako igrati u nba u reg dijelu kad padne 300 koseva i niko i ne igra odbranu.Kad imas centra koji ne zna da igra odbranu to je nocna mora.Na kraju krajeva Melli mu je pokazao kako se igra ozb kosarka u oba pravca.
(Mr_Melbourne, 23. septembar 2022 10:27)


Zato tvoj Jusuf zna i dominira a ? Pa toliko je dobar da vas je on sam uništio svojim znanjem…

basket majstor NS

pre 1 godinu

Pešić je majstor stvaranja "hemije u svlačionici" tj momci izađu i spremni su dati 115% jedan za drugog... lepo, to je funkcionisalo i 2022-e, ali gde je Kari pogrešio?

Nije spremio dovoljno Lidera (oni koji kada kola krenu nizbrdo, mogu da ih zaustave pa da vrate gde treba)... nekada ih je dobijao "na gotovo" (Bodiroga - sve, Divac - komandant odbrane a ranije još bilo bolje Đorđević, Danilović).

Stojaković je primer sjajnog igrača koji NIJE lider za razliku od "natural born killer-a" Đorđevića. Ove godine jedino je Jokić bio Lider ali je istovremeno i dobrica na terenu, pa 1 nije dovoljan. Da bi 1 lider bio dovoljan, mora imati ludački visok transfer energije ka saigračima + da bude voljen od istih (Jordan je npr imao dovoljno energije, što je najteže, ali je bio omražen zbog naravi pa je morao doći Pipen).

Bogdan je lider. Nije ga bilo. Mačvan je bio lider (iako nije bio najbolji igrač, svi su se skupljali (duhovno) oko njega). Nama je NAJMLAĐI igrač bio Vanja... 25 godina?

Uff, situacija nam ne ide dobro...
Jović, Petrušev, Pokuševski generacija na teren po 30 minuta, pa šta bude nek bude... takvi smo kakvi smo.
Valjda će se neko iskristalisati kao Lider.

nikola

pre 1 godinu

Jasno je da ga je Kari cuvao za kraj turnira da mu tad da vecu minutazu, da resava kao u Denveru... Ali onda nam se desila Italija...Nije Kari glup, i svakako podrska svima, jer nikad nista nije moglo preko noci, pa ne moze ni sad...nek rade ljudi, bice to sve dobro...

naucio si

pre 1 godinu

@? Hrvatska igra pretkvalaifikacije za sljedece natjecanje, sto znaci da su Srbija Grcka i Slovenija ipak daleko ispred vas koji ste realno 5. liga Europe

Joko hara

pre 1 godinu

Ne vredjajte Jokica, jer da on ne igra, ne bih se posteno nasmejao citav dan. Koji pokreti, guranje, uvaljivanje lakta, razvaljivanje protivnika isturenom nogom u napadu, skok i odraz poput puza, pa to nigde nema. Covek zna da doda loptu, pa to je fantasticno, a kazu da ima i dobar pregled igre. Pa kako sa tom visinom da nema. Zivio on nama jos 100 godina i nasmejavao nas jos dugo, a rezultati..... ma pustite rezultate, bitno je da je jedinstven i uz to i bogat zabavljac.

naucio si

pre 1 godinu

@? Hrvatska igra pretkvalaifikacije za sljedece natjecanje, sto znaci da su Srbija Grcka i Slovenija ipak daleko ispred vas koji ste realno 5. liga Europe

Dejan

pre 1 godinu

Postujem i gotivim Jokica. Pratim njegove nastupe u NBA svakodnevno, ali njegov problem kada igra za reprezentaciju je sto su NBA i evropska kosarka 2 razlicita sporta, a on se u zivotu nije takmicio u Evropi i tesko mu je da se prilagodi.

vlade

pre 1 godinu

@Džoni
veoma precizan komentar.. dodao bih, sada kada su se stvari slegle, da ekipa nije bila izbalansirana dovoljno u svim segmentima.. šta to znači.. prvo, sem najboljeg igrača na svetu i odličnog pleja i centra, imali smo još dva veterana po kvalitetu koja su u gornjem delu evropske košarke, a ostalo sve suv prosek u najboljem slučaju.. i pored toga, gotivio sam ih, videla se želja.. i pored toga sve bi bilo mnogo bolje, da su pripreme trajale mesec dana duže, da se sve individualne rupe, zakrpe, kako u odbrani, tako i u napadu, kada nemaš na parketu ove koji čine klasu.. iz tog razloga, mi nismo imali back up varijante ni za napad ni za odbranu, što se protiv Italije pokazalo kao ubitačno.. bez Jokića, Vase i Kaline, mi nismo znali da damo koš iz izgrađene akcije.. da bi se to anuliralo, potrebni su bili poeni iz tranzicije.. a za to, potrebna je odbrana, koja ruku na srce, timski nije delovala dobro ceo turnir.. i to su Žabari iskoristili, njihovim trojkama i našom kilavošću u napadu, jer su kol'ko tol'ko zatvorili Jokića, Vasu umarali, ostali odsutni, a Milutinov izašao iz povrede i realno nije tip back up igrača, ko se bavio nekim sportom, zna o čemu pišem.. to što je Kari odmarao Jokića na kraju, pa je sve otišlo dođavola, o tome je izlišno pisati.. možda ni ovaj nije imao više snage.. postavlja se glavno pitanje, zašto smo posle pet pobeda u grupi, dozvolili protiv Italije da nam ceo turnir stane u zadnjih desetak minuta?! tu treba tražiti ključ neuspeha, da opet ne doživimo isto.. ozbiljne ekipe nemaju takve crne serije kada je najpotrebnije, a vodili smo i 14 razlike.. ne da nije postojala druga petorka, nego deluje da nismo imali ni prvu.. onako kako smo odigrali, neka davno su igrali Nemci, Hrvati, Rusi, Turci, Francuzi i sve smo ih dobijali, manje više lagano.. čudi me samo od Pešića da je pustio stvari da idu tim tokom, jer ipak, nije on od juče, zna kako se dobija Amerika na njihovom terenu..

air jordan

pre 1 godinu

Bogdan je lider. Nije ga bilo. Mačvan je bio lider (iako nije bio najbolji igrač, svi su se skupljali (duhovno) oko njega). Nama je NAJMLAĐI igrač bio Vanja... 25 godina?

Uff, situacija nam ne ide dobro...
Jović, Petrušev, Pokuševski generacija na teren po 30 minuta, pa šta bude nek bude... takvi smo kakvi smo.
Valjda će se neko iskristalisati kao Lider.
(basket majstor NS, 23. septembar 2022 13:24) # Link komentara

Dobrica? Dobrica Cosic? Bogdan nije lider, on je igrac u oba pravca i ne treba mu statistika da bi neko rekao da je dobar igrac. Tvoj Dobrica je igrac statisticar koji igra u jednom pravcu i ne uzbudjuje se mnogo ako izgubi loptu, primi rampu, lose odigra odbranu ili omasi sut za tri poena kao sto je to radio celo evropsko prvenstvo. Covek igra sam za sebe i gde igra taj tim tesko moze sta da uradi, jel jednostavno ne postoji sport u kome mozes da igras samo ofanzivno, cak i u tenisu moras da prihvatis jak servis protivnika i da odigras dobar ritern da bi mogao posle toga da napadnes i osvojis poen. Dok je nama MVP igraca koji ne igraju odbranu, nikad nista osvojiti necemo.

Mr_Melbourne

pre 1 godinu

Opravdao??Lik je uz Vasu invalid u odbrani.Moze tako igrati u nba u reg dijelu kad padne 300 koseva i niko i ne igra odbranu.Kad imas centra koji ne zna da igra odbranu to je nocna mora.Na kraju krajeva Melli mu je pokazao kako se igra ozb kosarka u oba pravca.

Joko hara

pre 1 godinu

Ne vredjajte Jokica, jer da on ne igra, ne bih se posteno nasmejao citav dan. Koji pokreti, guranje, uvaljivanje lakta, razvaljivanje protivnika isturenom nogom u napadu, skok i odraz poput puza, pa to nigde nema. Covek zna da doda loptu, pa to je fantasticno, a kazu da ima i dobar pregled igre. Pa kako sa tom visinom da nema. Zivio on nama jos 100 godina i nasmejavao nas jos dugo, a rezultati..... ma pustite rezultate, bitno je da je jedinstven i uz to i bogat zabavljac.

cm

pre 1 godinu

Moze li da prestane ovo hvaljenje MVP-a i pojedinaca u odnosu na kolektivnu igru? Naslov kao "orlovi su razocarali ali MVP nije" samo podgrejava euforicnu atmosferu linca a ne donosi realno sagledavanje stvari...

Samo zato sto odigrali slabo 5-6 minuta protiv Italijana i ispali, proglasavamo Orlove za razocaranje, a kad su igrali 9 i po utakmica dobro (ukljucujuci i pripremni period) onda su najbolji na svetu.

I molim nase navijace da prestanu da vicu MVP Micicu i Jokicu kada izvode slobodna bacanja (osim ako nije +10 na 30 sekundi do kraja). Vise puta se desilo tokom turnira i u prijateljskim utakmcama da mase slobodna bacanja. Naucite kada to treba da se vice (a bolje bi bilo i da jacu podrsku dajete kada se rezultat lomi)

air jordan

pre 1 godinu

Bogdan je lider. Nije ga bilo. Mačvan je bio lider (iako nije bio najbolji igrač, svi su se skupljali (duhovno) oko njega). Nama je NAJMLAĐI igrač bio Vanja... 25 godina?

Uff, situacija nam ne ide dobro...
Jović, Petrušev, Pokuševski generacija na teren po 30 minuta, pa šta bude nek bude... takvi smo kakvi smo.
Valjda će se neko iskristalisati kao Lider.
(basket majstor NS, 23. septembar 2022 13:24) # Link komentara

Dobrica? Dobrica Cosic? Bogdan nije lider, on je igrac u oba pravca i ne treba mu statistika da bi neko rekao da je dobar igrac. Tvoj Dobrica je igrac statisticar koji igra u jednom pravcu i ne uzbudjuje se mnogo ako izgubi loptu, primi rampu, lose odigra odbranu ili omasi sut za tri poena kao sto je to radio celo evropsko prvenstvo. Covek igra sam za sebe i gde igra taj tim tesko moze sta da uradi, jel jednostavno ne postoji sport u kome mozes da igras samo ofanzivno, cak i u tenisu moras da prihvatis jak servis protivnika i da odigras dobar ritern da bi mogao posle toga da napadnes i osvojis poen. Dok je nama MVP igraca koji ne igraju odbranu, nikad nista osvojiti necemo.

Dejan

pre 1 godinu

Postujem i gotivim Jokica. Pratim njegove nastupe u NBA svakodnevno, ali njegov problem kada igra za reprezentaciju je sto su NBA i evropska kosarka 2 razlicita sporta, a on se u zivotu nije takmicio u Evropi i tesko mu je da se prilagodi.

nikola

pre 1 godinu

Jasno je da ga je Kari cuvao za kraj turnira da mu tad da vecu minutazu, da resava kao u Denveru... Ali onda nam se desila Italija...Nije Kari glup, i svakako podrska svima, jer nikad nista nije moglo preko noci, pa ne moze ni sad...nek rade ljudi, bice to sve dobro...

Прође и Јокић...

pre 1 godinu

Најбољи српски играч свих времена неће узети злато са репрезентацијом. Колико смо пропали. Сале, наша легенда му је дао споредну улогу уместо да се све врти око њега, сада саиграчи без карактера и петље и тако...

Хм

pre 1 godinu

Утисак је да су селектори (Ђорђевић и Пешић) премало користили Јокића, и у минутима на терену, а више у акцијама за њега (то су многи играчи рекли након 2019. године). Нити једна акција хај пост, једна једина за лоу пост, играчи су само пар пута правоовремено утрчали када Јокића удвоје (Недовић и Лучић), а да не пишем о празним минутима против Италије када је селектор забаговао, задремао, шта ли? Јанис и Дончић стално имају лопту, све је њима подређено, нормално да желе играти за национални тим. Према Јокићу се односе селектори као да је МВП пете лиге Запад. Нема једнакости у репрезентацији, Дражен Петровић није био једнак некада, Ђорђевић, Бодирога, Стојаковић - све је њима било подређено.

JPR24

pre 1 godinu

Opravdao??Lik je uz Vasu invalid u odbrani.Moze tako igrati u nba u reg dijelu kad padne 300 koseva i niko i ne igra odbranu.Kad imas centra koji ne zna da igra odbranu to je nocna mora.Na kraju krajeva Melli mu je pokazao kako se igra ozb kosarka u oba pravca.
(Mr_Melbourne, 23. septembar 2022 10:27)


Zato tvoj Jusuf zna i dominira a ? Pa toliko je dobar da vas je on sam uništio svojim znanjem…

chris jackson

pre 1 godinu

Ja sve nekako mogu shvatiti ali da drzis Jokica na klupi prvih pet minuta zadnje cetvrtine protiv Italije na klupi e to ne mogu nikako,to je katastrofalna odluka za koju nema opravdanja i zbog koje smo direktno i ispali tako rano...Doveo si ga da igra, kad ce igrati ako nece tada!?...Doncic i Janis na nekim utakmicama gotovo da nisu ni izlazili iz igre a Jokic u najvaznijoj utakmici na prvenstvu samo 28 minuta,pola zadnje cetvrtine sjedi i gleda kako Italijani prave nedostiznu razliku, pri tome smo sa njim na parketu u stalno u plusu, gledam i me vjerujem sta vidim, po meni nas je taj detalj kostao finala a mozda i titule, ovo je bila sansa kakvu dugo necemo imati

veljko

pre 1 godinu

Opravdao??Lik je uz Vasu invalid u odbrani.Moze tako igrati u nba u reg dijelu kad padne 300 koseva i niko i ne igra odbranu.Kad imas centra koji ne zna da igra odbranu to je nocna mora.Na kraju krajeva Melli mu je pokazao kako se igra ozb kosarka u oba pravca.
(Mr_Melbourne, 23. septembar 2022 10:27)
Мели одиграо добру одбрану, а Никола му увалио 32 коша за 25 минута? Колико би тек дао да је овај играо слабу одбрану? Ово ме подсети на коментар да је Гобер одиграо добру одбрану на Јокићу, а овај убацио 42 поена.

Džoni

pre 1 godinu

Pešić je pre svega hteo da razigra Milutinova koji je nesporno uz Tavaresa verovatno najbolji centar EL, Italijani su do zadnjeg momenta smatrani kao protivnik koga ćemo dobiti sa ne preteranim angažovanjem. Vraćao se posle "viroze" ili ko zna čega nebitno, ali je hteo i da odmori Jokića za dalje, međutim kola su naglo krenula nizbrdo, Milutinov se nije snašao, odbranu smo igrali očajno, zatrpali nas sa 5,6 vezanih trojki i posle nije bilo povratka. Čovek je verovao u ekipu i bez Jokića, ali jednostavno nije išlo. Posle je zakasnio sa reakcijom i kad ga je uveo bilo je već kasno jer se igra raspala. Možemo da pričamo o Pešićevoj tvrdoglavosti, a možemo i o tome da kad imaš takvog EL centra u ekipi ne bi smelo mnogo da trpi kad izađe Jokić, on se na to oslonio i očigledno pogrešio.

posmatrač

pre 1 godinu

Imali smo potencijal za mnogo više. Razočarali su "samo" oni koji taj potencijal (Jokićev pre svih), nisu znali/umeli/hteli da iskoriste na pravi način. U kategoriju "nisu znali/umeli" spada pre svih Pešić, koji ako je i mogao da mu ograniči minutažu u grupi, ni u ludilu to nije smeo u utakmici protiv Italije. Takođe, i ne manje bitno, u kategoriju "nisu hteli" (pošto ne mogu da poverujem da nije znao/umeo) spada pre svih Micić, koji je svoju (ne)prikazanu saradnju sa Jokićem iz nekog razloga konstantno držao pod ručnom, i samo na momente nam pokazivao kako bi to moćno moglo da izgleda.
Neka objasni to prvo sebi, pa onda i svima ostalima, da se Jokić ne bi uzalud i bezveze cimao za ovakve i neke slične reprezentativne (polu)akcije u budućnosti. Dakle, ili igramo (kako treba), ili ne, a ne ovako.
Oni malo stariji dobro znaju da odnosi među našim najboljim igračima nisu uvek bili idealni, čak šta više, neki od njih gotovo da nisu ni razgovarali van terena, ali zato se na terenu dobro znalo, i ginulo se jedan za drugoga, tako da čovek nikada ne bi mogao ni da pomisli da ima bilo kakvih problema van terena. A ovo sad, sve kontra toga. Van terena svi kao Ok, i sve super, a na terenu neki "Mbape fazon" i ne dam ti loptu zato što sam i ja valjda neki MVP. Ok jesi, i MVP-ijevi nisu za bacanje, ali od jednog smo se već oprostili (čini se opravdano). Moramo li sad da se oprostimo od još jednog kako bi proigrali. Izvini Vaso, ali to nikako ne može biti Nikola, tako da pamet u glavu.

naucio si

pre 1 godinu

@? Hrvatska igra pretkvalaifikacije za sljedece natjecanje, sto znaci da su Srbija Grcka i Slovenija ipak daleko ispred vas koji ste realno 5. liga Europe

naucio si

pre 1 godinu

@? Hrvatska igra pretkvalaifikacije za sljedece natjecanje, sto znaci da su Srbija Grcka i Slovenija ipak daleko ispred vas koji ste realno 5. liga Europe

basket majstor NS

pre 1 godinu

Pešić je majstor stvaranja "hemije u svlačionici" tj momci izađu i spremni su dati 115% jedan za drugog... lepo, to je funkcionisalo i 2022-e, ali gde je Kari pogrešio?

Nije spremio dovoljno Lidera (oni koji kada kola krenu nizbrdo, mogu da ih zaustave pa da vrate gde treba)... nekada ih je dobijao "na gotovo" (Bodiroga - sve, Divac - komandant odbrane a ranije još bilo bolje Đorđević, Danilović).

Stojaković je primer sjajnog igrača koji NIJE lider za razliku od "natural born killer-a" Đorđevića. Ove godine jedino je Jokić bio Lider ali je istovremeno i dobrica na terenu, pa 1 nije dovoljan. Da bi 1 lider bio dovoljan, mora imati ludački visok transfer energije ka saigračima + da bude voljen od istih (Jordan je npr imao dovoljno energije, što je najteže, ali je bio omražen zbog naravi pa je morao doći Pipen).

Bogdan je lider. Nije ga bilo. Mačvan je bio lider (iako nije bio najbolji igrač, svi su se skupljali (duhovno) oko njega). Nama je NAJMLAĐI igrač bio Vanja... 25 godina?

Uff, situacija nam ne ide dobro...
Jović, Petrušev, Pokuševski generacija na teren po 30 minuta, pa šta bude nek bude... takvi smo kakvi smo.
Valjda će se neko iskristalisati kao Lider.

Niko Kao Ja

pre 1 godinu

Pisac clanka kaze: 'Turnir je pokazao da ne moze da se igra samo sa jednim vrhunskim igracem ......'

Nije turnir pokazao, nego je Pesic prouzrokovao da Srbija izgubi sa takvim igracem kao Jokic. Uprkos svim sto je Kari osvojio, ajde da se ne lazemo, on je zezno stvar. A u ovom forumu, ima niz dobrih komentara o tome kako je zeznuo.

vlade

pre 1 godinu

@Džoni
veoma precizan komentar.. dodao bih, sada kada su se stvari slegle, da ekipa nije bila izbalansirana dovoljno u svim segmentima.. šta to znači.. prvo, sem najboljeg igrača na svetu i odličnog pleja i centra, imali smo još dva veterana po kvalitetu koja su u gornjem delu evropske košarke, a ostalo sve suv prosek u najboljem slučaju.. i pored toga, gotivio sam ih, videla se želja.. i pored toga sve bi bilo mnogo bolje, da su pripreme trajale mesec dana duže, da se sve individualne rupe, zakrpe, kako u odbrani, tako i u napadu, kada nemaš na parketu ove koji čine klasu.. iz tog razloga, mi nismo imali back up varijante ni za napad ni za odbranu, što se protiv Italije pokazalo kao ubitačno.. bez Jokića, Vase i Kaline, mi nismo znali da damo koš iz izgrađene akcije.. da bi se to anuliralo, potrebni su bili poeni iz tranzicije.. a za to, potrebna je odbrana, koja ruku na srce, timski nije delovala dobro ceo turnir.. i to su Žabari iskoristili, njihovim trojkama i našom kilavošću u napadu, jer su kol'ko tol'ko zatvorili Jokića, Vasu umarali, ostali odsutni, a Milutinov izašao iz povrede i realno nije tip back up igrača, ko se bavio nekim sportom, zna o čemu pišem.. to što je Kari odmarao Jokića na kraju, pa je sve otišlo dođavola, o tome je izlišno pisati.. možda ni ovaj nije imao više snage.. postavlja se glavno pitanje, zašto smo posle pet pobeda u grupi, dozvolili protiv Italije da nam ceo turnir stane u zadnjih desetak minuta?! tu treba tražiti ključ neuspeha, da opet ne doživimo isto.. ozbiljne ekipe nemaju takve crne serije kada je najpotrebnije, a vodili smo i 14 razlike.. ne da nije postojala druga petorka, nego deluje da nismo imali ni prvu.. onako kako smo odigrali, neka davno su igrali Nemci, Hrvati, Rusi, Turci, Francuzi i sve smo ih dobijali, manje više lagano.. čudi me samo od Pešića da je pustio stvari da idu tim tokom, jer ipak, nije on od juče, zna kako se dobija Amerika na njihovom terenu..