Ponedeljak, 12.09.2022.

13:40

Utučeni "orlovi" stigli u Beograd FOTO/VIDEO

Košarkaši Srbije stigli su u Beograd, nakon eliminacije sa Evrobasketa.

Izvor: B92

Utuèeni "orlovi" stigli u Beograd FOTO/VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

Сасвим обичан навијач

pre 1 godinu

Благо нама могу само да кажем. Читајући коментаре могу само да констатујем колико смо ми лоши као народ. Поред оволико лоших мисли није ни чудо што живимо како живимо. Што се тиче наше репрезентације, а управо гледам Финце и Шпанце, не могу да се отмем од неке туге због чињенице како је све испало, а сигуран сам да је нашима сада баш тешко јер видим да су изгледали као права екипа. Једноставно су подлегли притиску, Поцеко је генијално, мада не и морално обавио свој посао, једноствано није бирао средства да подигне и мотивише екипу. Фалило нам је нешто што су имали претходне генерације које су освајали медаље а то је та ватра и спремност да се и потуче на терену о чему је пуно пута причао и сам Ђорђевић. Елем, све је ово скупо плаћена школа и надам се да ћемо сви нешто научити из овога.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Dragan Borca, Pera Zdera, da li ste videli monstruoznu blokadu Meli-a nad Jokicem?
Sta mislite o tome?
(mvp prevara, 12. septembar 2022 16:53)

:) Koji si ti sam sebi car :) ...zbog ovakvih srecnika koji se raduju kada neko tamo odigra dobru odbranu nad nekim nasim a sasvim "slucajno" takvoj igracini, takvog kvaliteta, koji je na ovom prvenstvu najbolje odigrao od svih reprezentativaca i dao sve sto je imao, i ne treba vise da se odaziva i igra... Pa neka ta blokada bude bitnija za poraz od Vasinih 1 pd 8 za 3p i -11 indeksa itd, da ne najbrajam koliko je ocajnih izdanja i odluka sinoc bilo.

Jedno je kritikovati i biti objektivan (a istina je da je Jokic igrao malo a opet imao najvecih +11 na parketu) a drugo nasladjivati se kroz ironican i negativan ton podsmeha takvom svetskom kosarkaskom biseru a nasem.

Inace, odlicna blokada, svaka cast Meliju! :) Odlicna partija.

ja

pre 1 godinu

Vratiti Djordjevica i dati mu dozivotni ugovor. Partizan i Zvezda su paraziti koji trose drzavne pare i pune dzepove strancima. Zabraniti im da imaju preko 3-4 stranca u timu. Prze se milioni na konto nekih euro takmicenja u kojima svakako imaju samo epizodne uloge. Sad je trenutak da se spasi kosarka ili mozemo sa Hrvatima da se uhvatimo pod ruku.
(Nemanja, 12. septembar 2022 16:43)

Ako se Zvezdi i Partizanu ograniči budžet i broj stranaca, onda će postati kao Cibona. Eto, to im je najjači klub, razvijaju mlade hrvatske igrače, i je li im to nešto pomoglo u smislu boljih rezultata reprezentacije? Ne bih rekao.

Срђан

pre 1 godinu

Priznajem, slabo pratim sport (pa i košarku) u novije vreme i morao sam da izguglam ko je taj Spisu. Ukratko, niko! A dao nam trojki k'o Sale Litvaniji??? Moj Miciću, čega li si ti MVP?

Cvrle

pre 1 godinu

Završili smo učešće na EP, ništa od medalja, sada se raja može na miru fokusirati na predstojeći EU prajd, možda tu kao domaćini zaradimo neku medalju za organizaciju.

Nemanja

pre 1 godinu

Vratiti Djordjevica i dati mu dozivotni ugovor. Partizan i Zvezda su paraziti koji trose drzavne pare i pune dzepove strancima. Zabraniti im da imaju preko 3-4 stranca u timu. Prze se milioni na konto nekih euro takmicenja u kojima svakako imaju samo epizodne uloge. Sad je trenutak da se spasi kosarka ili mozemo sa Hrvatima da se uhvatimo pod ruku.

Aleksa78

pre 1 godinu

Vlak- koja " sledeća utakmica" , jel ti pratis uopšte, ispali su, kraj! Sledeća možda za neke je 2025 u ovom sastavu. Nema se pravo na " los dan" kad je svaka odlučujuća. Nije da neću moći da spavam zbog njih, ali nema reči podrške uopšte ( skoro) niko od njih, pogotovo selektor.

Kuki

pre 1 godinu

Po komentarima u zadnjih nedelju dana mozemo da zaklhucimo da smo mi jedan veoma nadmen i malodusan narod. Do juce se pisu hvalospevi, kako smo najbolji, kako cemo sve da pregazimo do finala sa Grcima. A posle jucerasnjeg poraza se pise kako je kosarka umrla, kako je sve crno.
Pa nije sve crno. Ovi momci su odigrali deset pdlicnih utakmica i jednu losu. To nas je nazalost puno kostalo. Morali bi malo da poradimo na psiholoskom planu reprezentacije. Jer samo je pririsak koji nisu izdrzali uzrok ovog poraza. Italijani su i pored
nase slabije odbrane i zbunjenosti imali sjajno sutersko vece, a mi katastrofalno i sa otvorenih pozicija. Uz malo bolju psiholosku pripremu i uz jos nekoliko igraca bice uspesnije na svetskom nadam se. Sad vec nismo u toliko losoj situaciji, i to zaslugom ovih momaka. Ne treba pljuvati ove momke, treba gledati napred. I za sve jos jednom, mi jesmo vele sila u kosarci.

Aca

pre 1 godinu

Podrska svim momcima kao i strucnom stabu, hteli su najbolje, nisu uspeli.1 mec sve je moguce.Mi ove momke imamo, druge nemam, Lebrona nemamo.Nego da zbijemo redove, damo im podrsku bice jos meceva.I hvala Bogu da nemamo kao druge selekcije strance pa kakvi god da budmo.

Aspera

pre 1 godinu

Glavu gore momci, biti će još utakmica, naučite nešto iz ovog poraza i glavu gore, podrška momcima!!!
(nekoizmase, 12. septembar 2022 15:31)

Pa ne znam bas koliko ce to "biti jos utakmica" da se pomilimo da budemo na evropskom 2025 kad ce pola ovih sto sada igraju biti pred penziju a mozda i u penziji
(Maksimus, 12. septembar 2022 15:54)

Kuridza, Lucic, Kalinic i Nedovic ce tada matori ili u penziji. Ostali ce imati 30 godina, Marinkovic ni toliko.

Miki

pre 1 godinu

pokupili su "NEKE" suteve...druze ubacili su vam 16 trojki!!!
(dd, 12. septembar 2022 13:59)


Uz to ubacili su ih skoro sve sa istog mesta.

dzoco

pre 1 godinu

misljenja sam da i u pobjedama i u porazima onaj ko voli kosarku,onaj ko voli reprezentaciju treba da doceka kosarkase...,I tek sad se slazem sa Jokicem i ako u prvom mahu nisam,kada kaze da mi ne volimo kosarku vec da volimo rezultat.

slobodan

pre 1 godinu

"Orlovi", a ? Zašto to radite, ne samo vi sa B92? Čemu to insistiranje i teranje inata, da ne kažem provociranje srpskog naroda? Ne znam koliko puta sam na ovom sajtu skrenuo pažnju na to da se "orlovima" ponose i sa tim nazivom identifikuju Albanci sa KIM. Šćip-tar u prevodu znači "sin orla" i oni vole kad ih nazivate "orlovima". Srbi to nikada za sebe nisu prihvatili. P.S. Moram bar da budem iskren da B92 jedini objavljuje moje komentare na tu temu i za takav gest hvala i svaka čast.

Aspera

pre 1 godinu

(Dragan Borca, 12. septembar 2022 15:49)

Sta ima veze koliko je ekipa koje mogu da ubace 15 trojki ako imas Stojakovica i Scepanovica koji mogu svaki po 15 da ubaci. To sto nisu sutirali po 10 puta na utakmici to ne znaci da to ne bi uspesno radili bez obzira sto su igrali nekada kada se igralo sporije.

Bojan

pre 1 godinu

Osim Jokica i Micica, u ovoj ekipi nema igraca koji je nosilac igre u svom timu. Realno da smo igrali protiv ekipe tipa Poljske prosli bi i do polufinala. Ovaj tim Italije nam nikako ne lezi. Izgledali su brzi i jaci od nasih, a o sutu da ne govorimo.

Pacman007

pre 1 godinu

Kad smo kod izjava igraca cudi me da niko ne komentarise upadljivo cutanje Jokica jos od samog okupljanja kao najvece zvezde ovog tima. Covek koji u Americi redovno daje izjave nakon svake utakmice nije izrekao jednu jedinu rec bilo kom novinaru a kamoli da je slucajno izasao na konferenciju zajedno sa selektorom. Nije valjda da bas niko nije probao da mu pridje, znaju li sportski novinari o cemu se tu radi ili srpsku javnost to ne treba da interesuje!?

Maksimus

pre 1 godinu

Glavu gore momci, biti će još utakmica, naučite nešto iz ovog poraza i glavu gore, podrška momcima!!!
(nekoizmase, 12. septembar 2022 15:31)

Pa ne znam bas koliko ce to "biti jos utakmica" da se pomilimo da budemo na evropskom 2025 kad ce pola ovih sto sada igraju biti pred penziju a mozda i u penziji

Takoje

pre 1 godinu

Da bi..kad bi..
Opet prazne priće ko na prošlom prvenstvu protiv Slovenije.Pa i dobro da niste pobedili jer bi vas Slovenija razturila ko kantu.

garda

pre 1 godinu

Kod nas su uvek "najbolji" oni koji ne igraju, jer da su oni bili tu mi bismo sve polupali. A zaboravljamo da smo i sa njima isto prolazili, nekada i gore. Prosto, nemamo trenutno kvalitet za vise, nas ubijaju trojkama a mi kao trojkase umesto Djordjevica, Danilovica, Sase Obradovica, Stojkovica, Paspalja, Gurovica, imamo Lucica, Gudurica, Jaramaza, Micica. Razlika je velika.

DirkDiggler

pre 1 godinu

mozemo li i pesica da cujemo?a da ne bude tipa,virus i povreda.I zabari su igrali bez galinarija.objasni nam kako to da te djanmarko poceko procitao i objasnio ti?zasto ne mozete da prelomite tekmu na +14?Da li je do tebe i tvog vodjenja tekme ili je tim jednostavno limitiran?

Miki

pre 1 godinu

Izgubili uz domaću navijačku atmosferu i bez trenera protivničke ekipe.
Sprdnja,..
Ko hoće da ih hvali samo napred,ja neću.
Tako se ne igra za svoju zemlju,ako koga treba da žalim to su oni što su platili kartu da gledaju oni sramotu.

Ćale

pre 1 godinu

Pustite ljude, verujem da im ovaj poraz nije lako pao. Da nisu imali zelju, ne bi se ni odazvali i rizikovali povrede
(Realno, 12. septembar 2022 13:51)

Mice male. Zamisli sportisti su rizikovali povrede. E, znaš da su mogli da se sapletu i popadaju niz stepenice kada su iz hotela izlazili. Ali oni su se ŽRTVOVALI. Ne serendaj mnogo. Hoćeš želju i napor da vidiš? Pogledaj kako su italijani igrali.

Zašto Jokić nije čuvao Melija kao što je ovaj čuvao njega? Nema želje, bajkane. Neće da se trudi u odbrani, a neće ni Micić. Ne mogu Lučić i Kalinić da pokriju ceo teren.

Dragan Borca

pre 1 godinu

Micic me totalno razocarao. Ne zbog promasenih suteva i predugog drzanja lopte vec uzasne indolentnosti u odbrani. Sad kada sam odgledao sazetak uveren sam da bi dobili utakmicu samo da je Micic bio angazovaniji u odbrani kod one serije Italijana. Cak i uz sve experimentalne brljotine Pesica dobili bi. A da ne pricam sto bi utakmicu sigurno dobili da je Jokic igrao 35 minuta. Vec posle par napada se videlo kako Milutinov nema tu sta traziti na onako nisku petorku Italijana. Cak sto je najludje da je samo stavio Jaramaza i Marikovica da mu trce spolja brane trojke umesto indolentnog Micica ali Pesica je ocigledno pregazilo vreme jer je sve radio po kliseu.

I ja ne znam kako nekima ne dosadi porediti ovu modernu atomsku kosarku sa onom od pre 20-30 godina. Danas skoro svako moze da saspe 15 trojki kada naleti takav dan, i mnogo je teze osvajati medalje. Mislio sam idemo do finala ali ovako lose vodjenje Pesica i indolentnost Micica u odbrani zaista nisam ocekivao. Nije problem kada sutiras lose ako nadoknadis to pozrtvovanjem u odbrani. Micic nas je zestoko ukanalio. Ne znam zasto ljudi prozivaju Kalinica, Lucica i ostale, njima je to neki limit. Problem je kada MVP Evrolige odigra za reprezentaciju na nivou smorenog Bartona iz Denvera. Pesic kao Malone, kao braca rodjena. Jako lose reakcije na situaciju na terenu i neprepoznavanje momentuma.

Zamisli ti on uvodi Jokica u grupi na +25 u igru a u kljucnoj utakmici drzi ga na klupi dok se lomi utakmica. Neobjasnjivo.

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Momci,čekamo vas ispred skupštine !
(Fića, 12. septembar 2022 14:37)

I posle zameriti igračima što ne žele da igraju za reprezentaciju.

Mirka

pre 1 godinu

Pravi navijači su uz svoje i kad gube. Momci, dali ste sve od sebe koliko je bilo moguće u tom trenutku. Svima se desi da nam nije dan, samo se zamera sportistima. Volela bih da vidim ove "stručnjake za košarku" na terenu. Glavu gore, još su godine pred vama.

veliki strumf

pre 1 godinu

Погледајте наше Италије на 68-71. Само што су прешли центар, Спису се извлачи на 8 метара од коша по средини. Нико га уопште не прати, Мицић стоји ко зна где. Спосу узима лопту и креће на шут и тек тада се Мицић сети да треба да му приђе. Доцкан, наравно, остао је предалеко од њега и човек опали тројку сам самцит у 5-6. секунди напада из идеалне позиције. Невероватна индолентност. По сличној матрици смо примили све тројке у том периоду. Нпр. ону тројку за 68-69 исто убацио Спису потпуно сам у углу, ама баш нигде нико близу њега. Једноставно, Мицића а и остале је болело уво за одбрану, на памет им није стало да јуре играча, отежају им шутеве, направе фаулове… они су од 68-66 отишли на 70-82, а да ми нисмо урадили ама баш ништа да спречимо 5 тројки у серији!

veliki

pre 1 godinu

Narod ima mnogo većih problema ali mediji odvače pažnju naroda od stvarnih problema, pa ispada sad narod pati zbog ispadanja košarkaša sa EP ali ni malo ne pati zbog loseg standarda, raslojenosti u društvu i raznih konflikata u društvu. Narod ipak više muče male plate, veliki troškovi, odlazak mladih u inostranstvo, skromne medicinske usluge, partitokracija, raslojavanje društva, nasilje raznih vrsta, razni ekstremizmi u društvu, veliki mortalitet, mali natalitet itd.
(hušhuš, 12. septembar 2022 14:39) Овакве политичке флоскуле ми невиђено иду на живце! Ако су народу мале плате нека промене посао и потраже веће плате (верујте ми да их има, али ако седиш и не предузимач ништа наравно да неће бити). Или нека почну приватни бизнис! Капитализам је, није више 1982. када држава даје плате!!! Млади су УВЕК одлазили у иностранство (погледајте наше серије одвајкада) па иду и сада али мање него раније и то много мање (већина их се врати након школовања). Разлика је што много странаца сада долази у Србију због вишег животног стандарда (до скоро смо само ми одлазили а овде нико није долазио). Медицинске услуге? Никад више и бољих болница, апарата! Када смо то имали боље здравство??? Шта је све направљено, 3 клиничка центра, Дедиње 2, колико болница и домова здравља… Партитократија КАДА НИЈЕ БИЛА??? Мислите кад једна власт оде да ће то да се угаси? Ахахах да да. Ово остало да не коментаришем. То нема никакве везе са кошарком, ми као нација волимо спорт. Воле га и Италијани иако су и они финансијски у чабру скроз! Па јавни дуг им 160%, задужили су генерације и генерације. А тек ће, јер још ни јесен није почела!!!

Vlak

pre 1 godinu

Momci, dobro došli kući! Želim Vam puno zdravlja i uspeha u daljoj karijeri. Za Vaš trud, rad, zalaganje, odricanje da budete sa svojim porodicama i odete na odmor kao svi (ili velika većina) mladih ljudi, zaslužujete veliko poštovanje svih građana ove zemlje. Ovo juče je bila samo jedna utakmica u vašim karijerama u kojoj niste imali sreće i nije bio vaš dan. Toliko ste znoja prolili od kada trenirate i igrate ovu prelepu igru da sam siguran da će svaka sledeća utakmica biti mnogo, mnogo bolja.

Slave

pre 1 godinu

Ljudi, nemamo kvalitet, sta vam je? Glavne igrace iz prve postave, Lucica i Gudurica cekamo 10 godina, kao sto smo Micica cekali. Ko da nam igra? Od koga smo ocekivali nesto? Jedino Kalinic na visini. Kuridzinu pozrtvovanost ne racunam za neki visoki plasman, nije dovopjno.

Kradu mi nick

pre 1 godinu

Pa dobro, sta sada, ide se dalje ko i uvek u zivotu! Napadate samo!!! Vazno da se momci nisu povredili a pobedice na Svetskom, naucili su nesto!

Westbrook

pre 1 godinu

Pustite ljude, verujem da im ovaj poraz nije lako pao. Da nisu imali zelju, ne bi se ni odazvali i rizikovali povrede
To im je poso da igraju, nema sta on da rizikuje povredu ili ne, nije ucio skolu nego juri loptu nema izgovora naporne utakmice i slicno, kad prebrojava pare onda im je dobro..

limes

pre 1 godinu

Sudije su trebale da isključe Pešića, verovatno bi dobili. Drži Jokića na klupi a bez njega smo ko bez glave. Dve trojke Melija su bile povod da Pešić počne "izmišljati toplu vodu" i sve zabrlja. Pešić je arogantni starac, ogromna greška, napisao sam ovo isto kad su ga postavili!

dorcol

pre 1 godinu

za ove sto kazu da nas u narednih 5 meceva italijani ne bi dobili, samo mali podsetnik - od zadnje tri dve su nas dobili, a ovu sto smo dobili bio je prijateljski turnir gde smo bili jako blizu poraza; tako da zadnje dve zvanicne utakmice i to najbitnije u tom trenutku smo izgubili, nema svrhe pisati sta bi bilo kad bi bilo jer se i sad mislilo da ce biti lagana pobeda i da nam ne mogu nista

dorcol

pre 1 godinu

za ove sto kazu da nas u narednih 5 meceva italijani ne bi dobili, samo mali podsetnik - od zadnje tri dve su nas dobili, a ovu sto smo dobili bio je prijateljski turnir gde smo bili jako blizu poraza; tako da zadnje dve zvanicne utakmice i to najbitnije u tom trenutku smo izgubili, nema svrhe pisati sta bi bilo kad bi bilo jer se i sad mislilo da ce biti lagana pobeda i da nam ne mogu nista

sasa the king

pre 1 godinu

Sad treba izbrojati do 10, i sabrati se za plasman na SP, tu je spas. Ako ne uspemo, bice lose.
Sto se tice utakmice juce, autsajder uvek ima manji pritisak od pobede, odatle sigurnije ruke, plus 16 trojki…bas ih je us..o. Plus Pesicevw pogresne izmene, i to je to. U narednih 5 utakmica, ne bi nas dobili ni jednu.

hušhuš

pre 1 godinu

Bizne li stvari? Ko to gleda? Da pitaš 100 ljudi na ulici bilo koje drzave na svijetu ko je prvak u košarci na bilo kojem SP, EP ili Olimpijskim 99 ih ne bi znalo. Mediji naduvaju priču, očekivanja, nacionalizam a onda kao šok. Ma koji šok? Igračima život isti, pare imaju, klubove imaju, malo su razočarani jer su čitali portale i znali za očekivanja ali realno već sutra če da zaborave na šok i da žive svoje živote. A narod? Narod ima mnogo većih problema ali mediji odvače pažnju naroda od stvarnih problema, pa ispada sad narod pati zbog ispadanja košarkaša sa EP ali ni malo ne pati zbog loseg standarda, raslojenosti u društvu i raznih konflikata u društvu. Narod ipak više muče male plate, veliki troškovi, odlazak mladih u inostranstvo, skromne medicinske usluge, partitokracija, raslojavanje društva, nasilje raznih vrsta, razni ekstremizmi u društvu, veliki mortalitet, mali natalitet itd.

satelit

pre 1 godinu

Poslednja generacija koja je mogla nesto ,falio Bogdan i Teo da smiri i na terenu postavi akcije..posto Pesic to ne zna i nikad i nije Bog zna sta znao,Bodiroja,Stojakovic ,gurovic mu doneli titule...Za sledece EP dolaze slabe generacije mladih,Bogdan ce biti stariji,Jokic veliko pitanje da li ce se odazvati ako ne bude bilo kvaliteta.. Pleja za buducnost ni na vidiku bar za zamenu Vasi ..Sumorno! POTROSENA generacija!

Мајор

pre 1 godinu

Главу горе, то је спорт! Заиста није фраза, да смо играли 10 добили би 9 утакмица против истих. Играли сммо најлепшу кошарку, а деси се и лош дан. Сви они заслужују честитке, биће боље.Србија!!!

Vrle

pre 1 godinu

Glavu gore momci,nekada pobedimo,nekada izgubimo. Bitno je da ste dali sve od sebe.Vise srece vam zelim sledeci put.Ja cu vas uvek podrzavati!

Marko Nis

pre 1 godinu

Mene bas zanima kako si podbacio bas ti Lucicu. Masis zicere, trojka ti je misaona imanica lupaju ti banane. Sta ste mislili sad ce Jokic sve da pobedi sam a mi cemo da se slikamo i dajemo izjave.

Voza

pre 1 godinu

Postajemo autsajderi, kao u vaterpolu, kao u rukometu. Sve je uništeno, sledeće prvenstvo za 4 godine. Ostalo preskačemo. Sad kad pocne evroliga, dva kluba, a sve stranci, sumrak.

Niksha

pre 1 godinu

Jos jednom, svaka cast momci na borbi. Jedna utakmica ne utice na vasu velicinu. To je sport. Idemo dalje. Vratice se na sledecem takmicenju.
Veliko hvala i bravo za Pesica. Covek zna sta radi.

Niksha

pre 1 godinu

Jos jednom, svaka cast momci na borbi. Jedna utakmica ne utice na vasu velicinu. To je sport. Idemo dalje. Vratice se na sledecem takmicenju.
Veliko hvala i bravo za Pesica. Covek zna sta radi.

Voza

pre 1 godinu

Postajemo autsajderi, kao u vaterpolu, kao u rukometu. Sve je uništeno, sledeće prvenstvo za 4 godine. Ostalo preskačemo. Sad kad pocne evroliga, dva kluba, a sve stranci, sumrak.

Marko Nis

pre 1 godinu

Mene bas zanima kako si podbacio bas ti Lucicu. Masis zicere, trojka ti je misaona imanica lupaju ti banane. Sta ste mislili sad ce Jokic sve da pobedi sam a mi cemo da se slikamo i dajemo izjave.

limes

pre 1 godinu

Sudije su trebale da isključe Pešića, verovatno bi dobili. Drži Jokića na klupi a bez njega smo ko bez glave. Dve trojke Melija su bile povod da Pešić počne "izmišljati toplu vodu" i sve zabrlja. Pešić je arogantni starac, ogromna greška, napisao sam ovo isto kad su ga postavili!

sasa the king

pre 1 godinu

Sad treba izbrojati do 10, i sabrati se za plasman na SP, tu je spas. Ako ne uspemo, bice lose.
Sto se tice utakmice juce, autsajder uvek ima manji pritisak od pobede, odatle sigurnije ruke, plus 16 trojki…bas ih je us..o. Plus Pesicevw pogresne izmene, i to je to. U narednih 5 utakmica, ne bi nas dobili ni jednu.

hušhuš

pre 1 godinu

Bizne li stvari? Ko to gleda? Da pitaš 100 ljudi na ulici bilo koje drzave na svijetu ko je prvak u košarci na bilo kojem SP, EP ili Olimpijskim 99 ih ne bi znalo. Mediji naduvaju priču, očekivanja, nacionalizam a onda kao šok. Ma koji šok? Igračima život isti, pare imaju, klubove imaju, malo su razočarani jer su čitali portale i znali za očekivanja ali realno već sutra če da zaborave na šok i da žive svoje živote. A narod? Narod ima mnogo većih problema ali mediji odvače pažnju naroda od stvarnih problema, pa ispada sad narod pati zbog ispadanja košarkaša sa EP ali ni malo ne pati zbog loseg standarda, raslojenosti u društvu i raznih konflikata u društvu. Narod ipak više muče male plate, veliki troškovi, odlazak mladih u inostranstvo, skromne medicinske usluge, partitokracija, raslojavanje društva, nasilje raznih vrsta, razni ekstremizmi u društvu, veliki mortalitet, mali natalitet itd.

veliki strumf

pre 1 godinu

Погледајте наше Италије на 68-71. Само што су прешли центар, Спису се извлачи на 8 метара од коша по средини. Нико га уопште не прати, Мицић стоји ко зна где. Спосу узима лопту и креће на шут и тек тада се Мицић сети да треба да му приђе. Доцкан, наравно, остао је предалеко од њега и човек опали тројку сам самцит у 5-6. секунди напада из идеалне позиције. Невероватна индолентност. По сличној матрици смо примили све тројке у том периоду. Нпр. ону тројку за 68-69 исто убацио Спису потпуно сам у углу, ама баш нигде нико близу њега. Једноставно, Мицића а и остале је болело уво за одбрану, на памет им није стало да јуре играча, отежају им шутеве, направе фаулове… они су од 68-66 отишли на 70-82, а да ми нисмо урадили ама баш ништа да спречимо 5 тројки у серији!

dzoco

pre 1 godinu

misljenja sam da i u pobjedama i u porazima onaj ko voli kosarku,onaj ko voli reprezentaciju treba da doceka kosarkase...,I tek sad se slazem sa Jokicem i ako u prvom mahu nisam,kada kaze da mi ne volimo kosarku vec da volimo rezultat.

Kuki

pre 1 godinu

Po komentarima u zadnjih nedelju dana mozemo da zaklhucimo da smo mi jedan veoma nadmen i malodusan narod. Do juce se pisu hvalospevi, kako smo najbolji, kako cemo sve da pregazimo do finala sa Grcima. A posle jucerasnjeg poraza se pise kako je kosarka umrla, kako je sve crno.
Pa nije sve crno. Ovi momci su odigrali deset pdlicnih utakmica i jednu losu. To nas je nazalost puno kostalo. Morali bi malo da poradimo na psiholoskom planu reprezentacije. Jer samo je pririsak koji nisu izdrzali uzrok ovog poraza. Italijani su i pored
nase slabije odbrane i zbunjenosti imali sjajno sutersko vece, a mi katastrofalno i sa otvorenih pozicija. Uz malo bolju psiholosku pripremu i uz jos nekoliko igraca bice uspesnije na svetskom nadam se. Sad vec nismo u toliko losoj situaciji, i to zaslugom ovih momaka. Ne treba pljuvati ove momke, treba gledati napred. I za sve jos jednom, mi jesmo vele sila u kosarci.

Nemanja

pre 1 godinu

Vratiti Djordjevica i dati mu dozivotni ugovor. Partizan i Zvezda su paraziti koji trose drzavne pare i pune dzepove strancima. Zabraniti im da imaju preko 3-4 stranca u timu. Prze se milioni na konto nekih euro takmicenja u kojima svakako imaju samo epizodne uloge. Sad je trenutak da se spasi kosarka ili mozemo sa Hrvatima da se uhvatimo pod ruku.

Dragan Borca

pre 1 godinu

Micic me totalno razocarao. Ne zbog promasenih suteva i predugog drzanja lopte vec uzasne indolentnosti u odbrani. Sad kada sam odgledao sazetak uveren sam da bi dobili utakmicu samo da je Micic bio angazovaniji u odbrani kod one serije Italijana. Cak i uz sve experimentalne brljotine Pesica dobili bi. A da ne pricam sto bi utakmicu sigurno dobili da je Jokic igrao 35 minuta. Vec posle par napada se videlo kako Milutinov nema tu sta traziti na onako nisku petorku Italijana. Cak sto je najludje da je samo stavio Jaramaza i Marikovica da mu trce spolja brane trojke umesto indolentnog Micica ali Pesica je ocigledno pregazilo vreme jer je sve radio po kliseu.

I ja ne znam kako nekima ne dosadi porediti ovu modernu atomsku kosarku sa onom od pre 20-30 godina. Danas skoro svako moze da saspe 15 trojki kada naleti takav dan, i mnogo je teze osvajati medalje. Mislio sam idemo do finala ali ovako lose vodjenje Pesica i indolentnost Micica u odbrani zaista nisam ocekivao. Nije problem kada sutiras lose ako nadoknadis to pozrtvovanjem u odbrani. Micic nas je zestoko ukanalio. Ne znam zasto ljudi prozivaju Kalinica, Lucica i ostale, njima je to neki limit. Problem je kada MVP Evrolige odigra za reprezentaciju na nivou smorenog Bartona iz Denvera. Pesic kao Malone, kao braca rodjena. Jako lose reakcije na situaciju na terenu i neprepoznavanje momentuma.

Zamisli ti on uvodi Jokica u grupi na +25 u igru a u kljucnoj utakmici drzi ga na klupi dok se lomi utakmica. Neobjasnjivo.

Vrle

pre 1 godinu

Glavu gore momci,nekada pobedimo,nekada izgubimo. Bitno je da ste dali sve od sebe.Vise srece vam zelim sledeci put.Ja cu vas uvek podrzavati!

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Momci,čekamo vas ispred skupštine !
(Fića, 12. septembar 2022 14:37)

I posle zameriti igračima što ne žele da igraju za reprezentaciju.

dorcol

pre 1 godinu

za ove sto kazu da nas u narednih 5 meceva italijani ne bi dobili, samo mali podsetnik - od zadnje tri dve su nas dobili, a ovu sto smo dobili bio je prijateljski turnir gde smo bili jako blizu poraza; tako da zadnje dve zvanicne utakmice i to najbitnije u tom trenutku smo izgubili, nema svrhe pisati sta bi bilo kad bi bilo jer se i sad mislilo da ce biti lagana pobeda i da nam ne mogu nista

Pacman007

pre 1 godinu

Kad smo kod izjava igraca cudi me da niko ne komentarise upadljivo cutanje Jokica jos od samog okupljanja kao najvece zvezde ovog tima. Covek koji u Americi redovno daje izjave nakon svake utakmice nije izrekao jednu jedinu rec bilo kom novinaru a kamoli da je slucajno izasao na konferenciju zajedno sa selektorom. Nije valjda da bas niko nije probao da mu pridje, znaju li sportski novinari o cemu se tu radi ili srpsku javnost to ne treba da interesuje!?

Ćale

pre 1 godinu

Pustite ljude, verujem da im ovaj poraz nije lako pao. Da nisu imali zelju, ne bi se ni odazvali i rizikovali povrede
(Realno, 12. septembar 2022 13:51)

Mice male. Zamisli sportisti su rizikovali povrede. E, znaš da su mogli da se sapletu i popadaju niz stepenice kada su iz hotela izlazili. Ali oni su se ŽRTVOVALI. Ne serendaj mnogo. Hoćeš želju i napor da vidiš? Pogledaj kako su italijani igrali.

Zašto Jokić nije čuvao Melija kao što je ovaj čuvao njega? Nema želje, bajkane. Neće da se trudi u odbrani, a neće ni Micić. Ne mogu Lučić i Kalinić da pokriju ceo teren.

dorcol

pre 1 godinu

za ove sto kazu da nas u narednih 5 meceva italijani ne bi dobili, samo mali podsetnik - od zadnje tri dve su nas dobili, a ovu sto smo dobili bio je prijateljski turnir gde smo bili jako blizu poraza; tako da zadnje dve zvanicne utakmice i to najbitnije u tom trenutku smo izgubili, nema svrhe pisati sta bi bilo kad bi bilo jer se i sad mislilo da ce biti lagana pobeda i da nam ne mogu nista

Slave

pre 1 godinu

Ljudi, nemamo kvalitet, sta vam je? Glavne igrace iz prve postave, Lucica i Gudurica cekamo 10 godina, kao sto smo Micica cekali. Ko da nam igra? Od koga smo ocekivali nesto? Jedino Kalinic na visini. Kuridzinu pozrtvovanost ne racunam za neki visoki plasman, nije dovopjno.

garda

pre 1 godinu

Kod nas su uvek "najbolji" oni koji ne igraju, jer da su oni bili tu mi bismo sve polupali. A zaboravljamo da smo i sa njima isto prolazili, nekada i gore. Prosto, nemamo trenutno kvalitet za vise, nas ubijaju trojkama a mi kao trojkase umesto Djordjevica, Danilovica, Sase Obradovica, Stojkovica, Paspalja, Gurovica, imamo Lucica, Gudurica, Jaramaza, Micica. Razlika je velika.

Vlak

pre 1 godinu

Momci, dobro došli kući! Želim Vam puno zdravlja i uspeha u daljoj karijeri. Za Vaš trud, rad, zalaganje, odricanje da budete sa svojim porodicama i odete na odmor kao svi (ili velika većina) mladih ljudi, zaslužujete veliko poštovanje svih građana ove zemlje. Ovo juče je bila samo jedna utakmica u vašim karijerama u kojoj niste imali sreće i nije bio vaš dan. Toliko ste znoja prolili od kada trenirate i igrate ovu prelepu igru da sam siguran da će svaka sledeća utakmica biti mnogo, mnogo bolja.

Срђан

pre 1 godinu

Priznajem, slabo pratim sport (pa i košarku) u novije vreme i morao sam da izguglam ko je taj Spisu. Ukratko, niko! A dao nam trojki k'o Sale Litvaniji??? Moj Miciću, čega li si ti MVP?

Cvrle

pre 1 godinu

Završili smo učešće na EP, ništa od medalja, sada se raja može na miru fokusirati na predstojeći EU prajd, možda tu kao domaćini zaradimo neku medalju za organizaciju.

Mirka

pre 1 godinu

Pravi navijači su uz svoje i kad gube. Momci, dali ste sve od sebe koliko je bilo moguće u tom trenutku. Svima se desi da nam nije dan, samo se zamera sportistima. Volela bih da vidim ove "stručnjake za košarku" na terenu. Glavu gore, još su godine pred vama.

Miki

pre 1 godinu

Izgubili uz domaću navijačku atmosferu i bez trenera protivničke ekipe.
Sprdnja,..
Ko hoće da ih hvali samo napred,ja neću.
Tako se ne igra za svoju zemlju,ako koga treba da žalim to su oni što su platili kartu da gledaju oni sramotu.

slobodan

pre 1 godinu

"Orlovi", a ? Zašto to radite, ne samo vi sa B92? Čemu to insistiranje i teranje inata, da ne kažem provociranje srpskog naroda? Ne znam koliko puta sam na ovom sajtu skrenuo pažnju na to da se "orlovima" ponose i sa tim nazivom identifikuju Albanci sa KIM. Šćip-tar u prevodu znači "sin orla" i oni vole kad ih nazivate "orlovima". Srbi to nikada za sebe nisu prihvatili. P.S. Moram bar da budem iskren da B92 jedini objavljuje moje komentare na tu temu i za takav gest hvala i svaka čast.

Мајор

pre 1 godinu

Главу горе, то је спорт! Заиста није фраза, да смо играли 10 добили би 9 утакмица против истих. Играли сммо најлепшу кошарку, а деси се и лош дан. Сви они заслужују честитке, биће боље.Србија!!!

Westbrook

pre 1 godinu

Pustite ljude, verujem da im ovaj poraz nije lako pao. Da nisu imali zelju, ne bi se ni odazvali i rizikovali povrede
To im je poso da igraju, nema sta on da rizikuje povredu ili ne, nije ucio skolu nego juri loptu nema izgovora naporne utakmice i slicno, kad prebrojava pare onda im je dobro..

Miki

pre 1 godinu

pokupili su "NEKE" suteve...druze ubacili su vam 16 trojki!!!
(dd, 12. septembar 2022 13:59)


Uz to ubacili su ih skoro sve sa istog mesta.

Aca

pre 1 godinu

Podrska svim momcima kao i strucnom stabu, hteli su najbolje, nisu uspeli.1 mec sve je moguce.Mi ove momke imamo, druge nemam, Lebrona nemamo.Nego da zbijemo redove, damo im podrsku bice jos meceva.I hvala Bogu da nemamo kao druge selekcije strance pa kakvi god da budmo.

Aspera

pre 1 godinu

(Dragan Borca, 12. septembar 2022 15:49)

Sta ima veze koliko je ekipa koje mogu da ubace 15 trojki ako imas Stojakovica i Scepanovica koji mogu svaki po 15 da ubaci. To sto nisu sutirali po 10 puta na utakmici to ne znaci da to ne bi uspesno radili bez obzira sto su igrali nekada kada se igralo sporije.

DirkDiggler

pre 1 godinu

mozemo li i pesica da cujemo?a da ne bude tipa,virus i povreda.I zabari su igrali bez galinarija.objasni nam kako to da te djanmarko poceko procitao i objasnio ti?zasto ne mozete da prelomite tekmu na +14?Da li je do tebe i tvog vodjenja tekme ili je tim jednostavno limitiran?

Maksimus

pre 1 godinu

Glavu gore momci, biti će još utakmica, naučite nešto iz ovog poraza i glavu gore, podrška momcima!!!
(nekoizmase, 12. septembar 2022 15:31)

Pa ne znam bas koliko ce to "biti jos utakmica" da se pomilimo da budemo na evropskom 2025 kad ce pola ovih sto sada igraju biti pred penziju a mozda i u penziji

Bojan

pre 1 godinu

Osim Jokica i Micica, u ovoj ekipi nema igraca koji je nosilac igre u svom timu. Realno da smo igrali protiv ekipe tipa Poljske prosli bi i do polufinala. Ovaj tim Italije nam nikako ne lezi. Izgledali su brzi i jaci od nasih, a o sutu da ne govorimo.

Aleksa78

pre 1 godinu

Vlak- koja " sledeća utakmica" , jel ti pratis uopšte, ispali su, kraj! Sledeća možda za neke je 2025 u ovom sastavu. Nema se pravo na " los dan" kad je svaka odlučujuća. Nije da neću moći da spavam zbog njih, ali nema reči podrške uopšte ( skoro) niko od njih, pogotovo selektor.

satelit

pre 1 godinu

Poslednja generacija koja je mogla nesto ,falio Bogdan i Teo da smiri i na terenu postavi akcije..posto Pesic to ne zna i nikad i nije Bog zna sta znao,Bodiroja,Stojakovic ,gurovic mu doneli titule...Za sledece EP dolaze slabe generacije mladih,Bogdan ce biti stariji,Jokic veliko pitanje da li ce se odazvati ako ne bude bilo kvaliteta.. Pleja za buducnost ni na vidiku bar za zamenu Vasi ..Sumorno! POTROSENA generacija!

Takoje

pre 1 godinu

Da bi..kad bi..
Opet prazne priće ko na prošlom prvenstvu protiv Slovenije.Pa i dobro da niste pobedili jer bi vas Slovenija razturila ko kantu.

Kradu mi nick

pre 1 godinu

Pa dobro, sta sada, ide se dalje ko i uvek u zivotu! Napadate samo!!! Vazno da se momci nisu povredili a pobedice na Svetskom, naucili su nesto!

Aspera

pre 1 godinu

Glavu gore momci, biti će još utakmica, naučite nešto iz ovog poraza i glavu gore, podrška momcima!!!
(nekoizmase, 12. septembar 2022 15:31)

Pa ne znam bas koliko ce to "biti jos utakmica" da se pomilimo da budemo na evropskom 2025 kad ce pola ovih sto sada igraju biti pred penziju a mozda i u penziji
(Maksimus, 12. septembar 2022 15:54)

Kuridza, Lucic, Kalinic i Nedovic ce tada matori ili u penziji. Ostali ce imati 30 godina, Marinkovic ni toliko.

Pera Ždera

pre 1 godinu

Dragan Borca, Pera Zdera, da li ste videli monstruoznu blokadu Meli-a nad Jokicem?
Sta mislite o tome?
(mvp prevara, 12. septembar 2022 16:53)

:) Koji si ti sam sebi car :) ...zbog ovakvih srecnika koji se raduju kada neko tamo odigra dobru odbranu nad nekim nasim a sasvim "slucajno" takvoj igracini, takvog kvaliteta, koji je na ovom prvenstvu najbolje odigrao od svih reprezentativaca i dao sve sto je imao, i ne treba vise da se odaziva i igra... Pa neka ta blokada bude bitnija za poraz od Vasinih 1 pd 8 za 3p i -11 indeksa itd, da ne najbrajam koliko je ocajnih izdanja i odluka sinoc bilo.

Jedno je kritikovati i biti objektivan (a istina je da je Jokic igrao malo a opet imao najvecih +11 na parketu) a drugo nasladjivati se kroz ironican i negativan ton podsmeha takvom svetskom kosarkaskom biseru a nasem.

Inace, odlicna blokada, svaka cast Meliju! :) Odlicna partija.

veliki

pre 1 godinu

Narod ima mnogo većih problema ali mediji odvače pažnju naroda od stvarnih problema, pa ispada sad narod pati zbog ispadanja košarkaša sa EP ali ni malo ne pati zbog loseg standarda, raslojenosti u društvu i raznih konflikata u društvu. Narod ipak više muče male plate, veliki troškovi, odlazak mladih u inostranstvo, skromne medicinske usluge, partitokracija, raslojavanje društva, nasilje raznih vrsta, razni ekstremizmi u društvu, veliki mortalitet, mali natalitet itd.
(hušhuš, 12. septembar 2022 14:39) Овакве политичке флоскуле ми невиђено иду на живце! Ако су народу мале плате нека промене посао и потраже веће плате (верујте ми да их има, али ако седиш и не предузимач ништа наравно да неће бити). Или нека почну приватни бизнис! Капитализам је, није више 1982. када држава даје плате!!! Млади су УВЕК одлазили у иностранство (погледајте наше серије одвајкада) па иду и сада али мање него раније и то много мање (већина их се врати након школовања). Разлика је што много странаца сада долази у Србију због вишег животног стандарда (до скоро смо само ми одлазили а овде нико није долазио). Медицинске услуге? Никад више и бољих болница, апарата! Када смо то имали боље здравство??? Шта је све направљено, 3 клиничка центра, Дедиње 2, колико болница и домова здравља… Партитократија КАДА НИЈЕ БИЛА??? Мислите кад једна власт оде да ће то да се угаси? Ахахах да да. Ово остало да не коментаришем. То нема никакве везе са кошарком, ми као нација волимо спорт. Воле га и Италијани иако су и они финансијски у чабру скроз! Па јавни дуг им 160%, задужили су генерације и генерације. А тек ће, јер још ни јесен није почела!!!

ja

pre 1 godinu

Vratiti Djordjevica i dati mu dozivotni ugovor. Partizan i Zvezda su paraziti koji trose drzavne pare i pune dzepove strancima. Zabraniti im da imaju preko 3-4 stranca u timu. Prze se milioni na konto nekih euro takmicenja u kojima svakako imaju samo epizodne uloge. Sad je trenutak da se spasi kosarka ili mozemo sa Hrvatima da se uhvatimo pod ruku.
(Nemanja, 12. septembar 2022 16:43)

Ako se Zvezdi i Partizanu ograniči budžet i broj stranaca, onda će postati kao Cibona. Eto, to im je najjači klub, razvijaju mlade hrvatske igrače, i je li im to nešto pomoglo u smislu boljih rezultata reprezentacije? Ne bih rekao.

Сасвим обичан навијач

pre 1 godinu

Благо нама могу само да кажем. Читајући коментаре могу само да констатујем колико смо ми лоши као народ. Поред оволико лоших мисли није ни чудо што живимо како живимо. Што се тиче наше репрезентације, а управо гледам Финце и Шпанце, не могу да се отмем од неке туге због чињенице како је све испало, а сигуран сам да је нашима сада баш тешко јер видим да су изгледали као права екипа. Једноставно су подлегли притиску, Поцеко је генијално, мада не и морално обавио свој посао, једноствано није бирао средства да подигне и мотивише екипу. Фалило нам је нешто што су имали претходне генерације које су освајали медаље а то је та ватра и спремност да се и потуче на терену о чему је пуно пута причао и сам Ђорђевић. Елем, све је ово скупо плаћена школа и надам се да ћемо сви нешто научити из овога.

Niksha

pre 1 godinu

Jos jednom, svaka cast momci na borbi. Jedna utakmica ne utice na vasu velicinu. To je sport. Idemo dalje. Vratice se na sledecem takmicenju.
Veliko hvala i bravo za Pesica. Covek zna sta radi.

veliki

pre 1 godinu

Narod ima mnogo većih problema ali mediji odvače pažnju naroda od stvarnih problema, pa ispada sad narod pati zbog ispadanja košarkaša sa EP ali ni malo ne pati zbog loseg standarda, raslojenosti u društvu i raznih konflikata u društvu. Narod ipak više muče male plate, veliki troškovi, odlazak mladih u inostranstvo, skromne medicinske usluge, partitokracija, raslojavanje društva, nasilje raznih vrsta, razni ekstremizmi u društvu, veliki mortalitet, mali natalitet itd.
(hušhuš, 12. septembar 2022 14:39) Овакве политичке флоскуле ми невиђено иду на живце! Ако су народу мале плате нека промене посао и потраже веће плате (верујте ми да их има, али ако седиш и не предузимач ништа наравно да неће бити). Или нека почну приватни бизнис! Капитализам је, није више 1982. када држава даје плате!!! Млади су УВЕК одлазили у иностранство (погледајте наше серије одвајкада) па иду и сада али мање него раније и то много мање (већина их се врати након школовања). Разлика је што много странаца сада долази у Србију због вишег животног стандарда (до скоро смо само ми одлазили а овде нико није долазио). Медицинске услуге? Никад више и бољих болница, апарата! Када смо то имали боље здравство??? Шта је све направљено, 3 клиничка центра, Дедиње 2, колико болница и домова здравља… Партитократија КАДА НИЈЕ БИЛА??? Мислите кад једна власт оде да ће то да се угаси? Ахахах да да. Ово остало да не коментаришем. То нема никакве везе са кошарком, ми као нација волимо спорт. Воле га и Италијани иако су и они финансијски у чабру скроз! Па јавни дуг им 160%, задужили су генерације и генерације. А тек ће, јер још ни јесен није почела!!!

Мајор

pre 1 godinu

Главу горе, то је спорт! Заиста није фраза, да смо играли 10 добили би 9 утакмица против истих. Играли сммо најлепшу кошарку, а деси се и лош дан. Сви они заслужују честитке, биће боље.Србија!!!

Voza

pre 1 godinu

Postajemo autsajderi, kao u vaterpolu, kao u rukometu. Sve je uništeno, sledeće prvenstvo za 4 godine. Ostalo preskačemo. Sad kad pocne evroliga, dva kluba, a sve stranci, sumrak.

sasa the king

pre 1 godinu

Sad treba izbrojati do 10, i sabrati se za plasman na SP, tu je spas. Ako ne uspemo, bice lose.
Sto se tice utakmice juce, autsajder uvek ima manji pritisak od pobede, odatle sigurnije ruke, plus 16 trojki…bas ih je us..o. Plus Pesicevw pogresne izmene, i to je to. U narednih 5 utakmica, ne bi nas dobili ni jednu.

Ćale

pre 1 godinu

Pustite ljude, verujem da im ovaj poraz nije lako pao. Da nisu imali zelju, ne bi se ni odazvali i rizikovali povrede
(Realno, 12. septembar 2022 13:51)

Mice male. Zamisli sportisti su rizikovali povrede. E, znaš da su mogli da se sapletu i popadaju niz stepenice kada su iz hotela izlazili. Ali oni su se ŽRTVOVALI. Ne serendaj mnogo. Hoćeš želju i napor da vidiš? Pogledaj kako su italijani igrali.

Zašto Jokić nije čuvao Melija kao što je ovaj čuvao njega? Nema želje, bajkane. Neće da se trudi u odbrani, a neće ni Micić. Ne mogu Lučić i Kalinić da pokriju ceo teren.

limes

pre 1 godinu

Sudije su trebale da isključe Pešića, verovatno bi dobili. Drži Jokića na klupi a bez njega smo ko bez glave. Dve trojke Melija su bile povod da Pešić počne "izmišljati toplu vodu" i sve zabrlja. Pešić je arogantni starac, ogromna greška, napisao sam ovo isto kad su ga postavili!

slobodan

pre 1 godinu

"Orlovi", a ? Zašto to radite, ne samo vi sa B92? Čemu to insistiranje i teranje inata, da ne kažem provociranje srpskog naroda? Ne znam koliko puta sam na ovom sajtu skrenuo pažnju na to da se "orlovima" ponose i sa tim nazivom identifikuju Albanci sa KIM. Šćip-tar u prevodu znači "sin orla" i oni vole kad ih nazivate "orlovima". Srbi to nikada za sebe nisu prihvatili. P.S. Moram bar da budem iskren da B92 jedini objavljuje moje komentare na tu temu i za takav gest hvala i svaka čast.

Kradu mi nick

pre 1 godinu

Pa dobro, sta sada, ide se dalje ko i uvek u zivotu! Napadate samo!!! Vazno da se momci nisu povredili a pobedice na Svetskom, naucili su nesto!

Westbrook

pre 1 godinu

Pustite ljude, verujem da im ovaj poraz nije lako pao. Da nisu imali zelju, ne bi se ni odazvali i rizikovali povrede
To im je poso da igraju, nema sta on da rizikuje povredu ili ne, nije ucio skolu nego juri loptu nema izgovora naporne utakmice i slicno, kad prebrojava pare onda im je dobro..

Marko Nis

pre 1 godinu

Mene bas zanima kako si podbacio bas ti Lucicu. Masis zicere, trojka ti je misaona imanica lupaju ti banane. Sta ste mislili sad ce Jokic sve da pobedi sam a mi cemo da se slikamo i dajemo izjave.

hušhuš

pre 1 godinu

Bizne li stvari? Ko to gleda? Da pitaš 100 ljudi na ulici bilo koje drzave na svijetu ko je prvak u košarci na bilo kojem SP, EP ili Olimpijskim 99 ih ne bi znalo. Mediji naduvaju priču, očekivanja, nacionalizam a onda kao šok. Ma koji šok? Igračima život isti, pare imaju, klubove imaju, malo su razočarani jer su čitali portale i znali za očekivanja ali realno već sutra če da zaborave na šok i da žive svoje živote. A narod? Narod ima mnogo većih problema ali mediji odvače pažnju naroda od stvarnih problema, pa ispada sad narod pati zbog ispadanja košarkaša sa EP ali ni malo ne pati zbog loseg standarda, raslojenosti u društvu i raznih konflikata u društvu. Narod ipak više muče male plate, veliki troškovi, odlazak mladih u inostranstvo, skromne medicinske usluge, partitokracija, raslojavanje društva, nasilje raznih vrsta, razni ekstremizmi u društvu, veliki mortalitet, mali natalitet itd.

Takoje

pre 1 godinu

Da bi..kad bi..
Opet prazne priće ko na prošlom prvenstvu protiv Slovenije.Pa i dobro da niste pobedili jer bi vas Slovenija razturila ko kantu.

Vrle

pre 1 godinu

Glavu gore momci,nekada pobedimo,nekada izgubimo. Bitno je da ste dali sve od sebe.Vise srece vam zelim sledeci put.Ja cu vas uvek podrzavati!

Toto-ko-tunjo

pre 1 godinu

Momci,čekamo vas ispred skupštine !
(Fića, 12. septembar 2022 14:37)

I posle zameriti igračima što ne žele da igraju za reprezentaciju.

Bojan

pre 1 godinu

Osim Jokica i Micica, u ovoj ekipi nema igraca koji je nosilac igre u svom timu. Realno da smo igrali protiv ekipe tipa Poljske prosli bi i do polufinala. Ovaj tim Italije nam nikako ne lezi. Izgledali su brzi i jaci od nasih, a o sutu da ne govorimo.

Vlak

pre 1 godinu

Momci, dobro došli kući! Želim Vam puno zdravlja i uspeha u daljoj karijeri. Za Vaš trud, rad, zalaganje, odricanje da budete sa svojim porodicama i odete na odmor kao svi (ili velika većina) mladih ljudi, zaslužujete veliko poštovanje svih građana ove zemlje. Ovo juče je bila samo jedna utakmica u vašim karijerama u kojoj niste imali sreće i nije bio vaš dan. Toliko ste znoja prolili od kada trenirate i igrate ovu prelepu igru da sam siguran da će svaka sledeća utakmica biti mnogo, mnogo bolja.

Mirka

pre 1 godinu

Pravi navijači su uz svoje i kad gube. Momci, dali ste sve od sebe koliko je bilo moguće u tom trenutku. Svima se desi da nam nije dan, samo se zamera sportistima. Volela bih da vidim ove "stručnjake za košarku" na terenu. Glavu gore, još su godine pred vama.

Nemanja

pre 1 godinu

Vratiti Djordjevica i dati mu dozivotni ugovor. Partizan i Zvezda su paraziti koji trose drzavne pare i pune dzepove strancima. Zabraniti im da imaju preko 3-4 stranca u timu. Prze se milioni na konto nekih euro takmicenja u kojima svakako imaju samo epizodne uloge. Sad je trenutak da se spasi kosarka ili mozemo sa Hrvatima da se uhvatimo pod ruku.

Slave

pre 1 godinu

Ljudi, nemamo kvalitet, sta vam je? Glavne igrace iz prve postave, Lucica i Gudurica cekamo 10 godina, kao sto smo Micica cekali. Ko da nam igra? Od koga smo ocekivali nesto? Jedino Kalinic na visini. Kuridzinu pozrtvovanost ne racunam za neki visoki plasman, nije dovopjno.

Pacman007

pre 1 godinu

Kad smo kod izjava igraca cudi me da niko ne komentarise upadljivo cutanje Jokica jos od samog okupljanja kao najvece zvezde ovog tima. Covek koji u Americi redovno daje izjave nakon svake utakmice nije izrekao jednu jedinu rec bilo kom novinaru a kamoli da je slucajno izasao na konferenciju zajedno sa selektorom. Nije valjda da bas niko nije probao da mu pridje, znaju li sportski novinari o cemu se tu radi ili srpsku javnost to ne treba da interesuje!?

dzoco

pre 1 godinu

misljenja sam da i u pobjedama i u porazima onaj ko voli kosarku,onaj ko voli reprezentaciju treba da doceka kosarkase...,I tek sad se slazem sa Jokicem i ako u prvom mahu nisam,kada kaze da mi ne volimo kosarku vec da volimo rezultat.

Maksimus

pre 1 godinu

Glavu gore momci, biti će još utakmica, naučite nešto iz ovog poraza i glavu gore, podrška momcima!!!
(nekoizmase, 12. septembar 2022 15:31)

Pa ne znam bas koliko ce to "biti jos utakmica" da se pomilimo da budemo na evropskom 2025 kad ce pola ovih sto sada igraju biti pred penziju a mozda i u penziji

Aca

pre 1 godinu

Podrska svim momcima kao i strucnom stabu, hteli su najbolje, nisu uspeli.1 mec sve je moguce.Mi ove momke imamo, druge nemam, Lebrona nemamo.Nego da zbijemo redove, damo im podrsku bice jos meceva.I hvala Bogu da nemamo kao druge selekcije strance pa kakvi god da budmo.

Cvrle

pre 1 godinu

Završili smo učešće na EP, ništa od medalja, sada se raja može na miru fokusirati na predstojeći EU prajd, možda tu kao domaćini zaradimo neku medalju za organizaciju.

Dragan Borca

pre 1 godinu

Micic me totalno razocarao. Ne zbog promasenih suteva i predugog drzanja lopte vec uzasne indolentnosti u odbrani. Sad kada sam odgledao sazetak uveren sam da bi dobili utakmicu samo da je Micic bio angazovaniji u odbrani kod one serije Italijana. Cak i uz sve experimentalne brljotine Pesica dobili bi. A da ne pricam sto bi utakmicu sigurno dobili da je Jokic igrao 35 minuta. Vec posle par napada se videlo kako Milutinov nema tu sta traziti na onako nisku petorku Italijana. Cak sto je najludje da je samo stavio Jaramaza i Marikovica da mu trce spolja brane trojke umesto indolentnog Micica ali Pesica je ocigledno pregazilo vreme jer je sve radio po kliseu.

I ja ne znam kako nekima ne dosadi porediti ovu modernu atomsku kosarku sa onom od pre 20-30 godina. Danas skoro svako moze da saspe 15 trojki kada naleti takav dan, i mnogo je teze osvajati medalje. Mislio sam idemo do finala ali ovako lose vodjenje Pesica i indolentnost Micica u odbrani zaista nisam ocekivao. Nije problem kada sutiras lose ako nadoknadis to pozrtvovanjem u odbrani. Micic nas je zestoko ukanalio. Ne znam zasto ljudi prozivaju Kalinica, Lucica i ostale, njima je to neki limit. Problem je kada MVP Evrolige odigra za reprezentaciju na nivou smorenog Bartona iz Denvera. Pesic kao Malone, kao braca rodjena. Jako lose reakcije na situaciju na terenu i neprepoznavanje momentuma.

Zamisli ti on uvodi Jokica u grupi na +25 u igru a u kljucnoj utakmici drzi ga na klupi dok se lomi utakmica. Neobjasnjivo.

Miki

pre 1 godinu

Izgubili uz domaću navijačku atmosferu i bez trenera protivničke ekipe.
Sprdnja,..
Ko hoće da ih hvali samo napred,ja neću.
Tako se ne igra za svoju zemlju,ako koga treba da žalim to su oni što su platili kartu da gledaju oni sramotu.

Aleksa78

pre 1 godinu

Vlak- koja " sledeća utakmica" , jel ti pratis uopšte, ispali su, kraj! Sledeća možda za neke je 2025 u ovom sastavu. Nema se pravo na " los dan" kad je svaka odlučujuća. Nije da neću moći da spavam zbog njih, ali nema reči podrške uopšte ( skoro) niko od njih, pogotovo selektor.

Kuki

pre 1 godinu

Po komentarima u zadnjih nedelju dana mozemo da zaklhucimo da smo mi jedan veoma nadmen i malodusan narod. Do juce se pisu hvalospevi, kako smo najbolji, kako cemo sve da pregazimo do finala sa Grcima. A posle jucerasnjeg poraza se pise kako je kosarka umrla, kako je sve crno.
Pa nije sve crno. Ovi momci su odigrali deset pdlicnih utakmica i jednu losu. To nas je nazalost puno kostalo. Morali bi malo da poradimo na psiholoskom planu reprezentacije. Jer samo je pririsak koji nisu izdrzali uzrok ovog poraza. Italijani su i pored
nase slabije odbrane i zbunjenosti imali sjajno sutersko vece, a mi katastrofalno i sa otvorenih pozicija. Uz malo bolju psiholosku pripremu i uz jos nekoliko igraca bice uspesnije na svetskom nadam se. Sad vec nismo u toliko losoj situaciji, i to zaslugom ovih momaka. Ne treba pljuvati ove momke, treba gledati napred. I za sve jos jednom, mi jesmo vele sila u kosarci.

ja

pre 1 godinu

Vratiti Djordjevica i dati mu dozivotni ugovor. Partizan i Zvezda su paraziti koji trose drzavne pare i pune dzepove strancima. Zabraniti im da imaju preko 3-4 stranca u timu. Prze se milioni na konto nekih euro takmicenja u kojima svakako imaju samo epizodne uloge. Sad je trenutak da se spasi kosarka ili mozemo sa Hrvatima da se uhvatimo pod ruku.
(Nemanja, 12. septembar 2022 16:43)

Ako se Zvezdi i Partizanu ograniči budžet i broj stranaca, onda će postati kao Cibona. Eto, to im je najjači klub, razvijaju mlade hrvatske igrače, i je li im to nešto pomoglo u smislu boljih rezultata reprezentacije? Ne bih rekao.

Aspera

pre 1 godinu

Glavu gore momci, biti će još utakmica, naučite nešto iz ovog poraza i glavu gore, podrška momcima!!!
(nekoizmase, 12. septembar 2022 15:31)

Pa ne znam bas koliko ce to "biti jos utakmica" da se pomilimo da budemo na evropskom 2025 kad ce pola ovih sto sada igraju biti pred penziju a mozda i u penziji
(Maksimus, 12. septembar 2022 15:54)

Kuridza, Lucic, Kalinic i Nedovic ce tada matori ili u penziji. Ostali ce imati 30 godina, Marinkovic ni toliko.

Aspera

pre 1 godinu

(Dragan Borca, 12. septembar 2022 15:49)

Sta ima veze koliko je ekipa koje mogu da ubace 15 trojki ako imas Stojakovica i Scepanovica koji mogu svaki po 15 da ubaci. To sto nisu sutirali po 10 puta na utakmici to ne znaci da to ne bi uspesno radili bez obzira sto su igrali nekada kada se igralo sporije.

satelit

pre 1 godinu

Poslednja generacija koja je mogla nesto ,falio Bogdan i Teo da smiri i na terenu postavi akcije..posto Pesic to ne zna i nikad i nije Bog zna sta znao,Bodiroja,Stojakovic ,gurovic mu doneli titule...Za sledece EP dolaze slabe generacije mladih,Bogdan ce biti stariji,Jokic veliko pitanje da li ce se odazvati ako ne bude bilo kvaliteta.. Pleja za buducnost ni na vidiku bar za zamenu Vasi ..Sumorno! POTROSENA generacija!

dorcol

pre 1 godinu

za ove sto kazu da nas u narednih 5 meceva italijani ne bi dobili, samo mali podsetnik - od zadnje tri dve su nas dobili, a ovu sto smo dobili bio je prijateljski turnir gde smo bili jako blizu poraza; tako da zadnje dve zvanicne utakmice i to najbitnije u tom trenutku smo izgubili, nema svrhe pisati sta bi bilo kad bi bilo jer se i sad mislilo da ce biti lagana pobeda i da nam ne mogu nista

dorcol

pre 1 godinu

za ove sto kazu da nas u narednih 5 meceva italijani ne bi dobili, samo mali podsetnik - od zadnje tri dve su nas dobili, a ovu sto smo dobili bio je prijateljski turnir gde smo bili jako blizu poraza; tako da zadnje dve zvanicne utakmice i to najbitnije u tom trenutku smo izgubili, nema svrhe pisati sta bi bilo kad bi bilo jer se i sad mislilo da ce biti lagana pobeda i da nam ne mogu nista

Pera Ždera

pre 1 godinu

Dragan Borca, Pera Zdera, da li ste videli monstruoznu blokadu Meli-a nad Jokicem?
Sta mislite o tome?
(mvp prevara, 12. septembar 2022 16:53)

:) Koji si ti sam sebi car :) ...zbog ovakvih srecnika koji se raduju kada neko tamo odigra dobru odbranu nad nekim nasim a sasvim "slucajno" takvoj igracini, takvog kvaliteta, koji je na ovom prvenstvu najbolje odigrao od svih reprezentativaca i dao sve sto je imao, i ne treba vise da se odaziva i igra... Pa neka ta blokada bude bitnija za poraz od Vasinih 1 pd 8 za 3p i -11 indeksa itd, da ne najbrajam koliko je ocajnih izdanja i odluka sinoc bilo.

Jedno je kritikovati i biti objektivan (a istina je da je Jokic igrao malo a opet imao najvecih +11 na parketu) a drugo nasladjivati se kroz ironican i negativan ton podsmeha takvom svetskom kosarkaskom biseru a nasem.

Inace, odlicna blokada, svaka cast Meliju! :) Odlicna partija.

veliki strumf

pre 1 godinu

Погледајте наше Италије на 68-71. Само што су прешли центар, Спису се извлачи на 8 метара од коша по средини. Нико га уопште не прати, Мицић стоји ко зна где. Спосу узима лопту и креће на шут и тек тада се Мицић сети да треба да му приђе. Доцкан, наравно, остао је предалеко од њега и човек опали тројку сам самцит у 5-6. секунди напада из идеалне позиције. Невероватна индолентност. По сличној матрици смо примили све тројке у том периоду. Нпр. ону тројку за 68-69 исто убацио Спису потпуно сам у углу, ама баш нигде нико близу њега. Једноставно, Мицића а и остале је болело уво за одбрану, на памет им није стало да јуре играча, отежају им шутеве, направе фаулове… они су од 68-66 отишли на 70-82, а да ми нисмо урадили ама баш ништа да спречимо 5 тројки у серији!

garda

pre 1 godinu

Kod nas su uvek "najbolji" oni koji ne igraju, jer da su oni bili tu mi bismo sve polupali. A zaboravljamo da smo i sa njima isto prolazili, nekada i gore. Prosto, nemamo trenutno kvalitet za vise, nas ubijaju trojkama a mi kao trojkase umesto Djordjevica, Danilovica, Sase Obradovica, Stojkovica, Paspalja, Gurovica, imamo Lucica, Gudurica, Jaramaza, Micica. Razlika je velika.

Срђан

pre 1 godinu

Priznajem, slabo pratim sport (pa i košarku) u novije vreme i morao sam da izguglam ko je taj Spisu. Ukratko, niko! A dao nam trojki k'o Sale Litvaniji??? Moj Miciću, čega li si ti MVP?

DirkDiggler

pre 1 godinu

mozemo li i pesica da cujemo?a da ne bude tipa,virus i povreda.I zabari su igrali bez galinarija.objasni nam kako to da te djanmarko poceko procitao i objasnio ti?zasto ne mozete da prelomite tekmu na +14?Da li je do tebe i tvog vodjenja tekme ili je tim jednostavno limitiran?

Miki

pre 1 godinu

pokupili su "NEKE" suteve...druze ubacili su vam 16 trojki!!!
(dd, 12. septembar 2022 13:59)


Uz to ubacili su ih skoro sve sa istog mesta.

Сасвим обичан навијач

pre 1 godinu

Благо нама могу само да кажем. Читајући коментаре могу само да констатујем колико смо ми лоши као народ. Поред оволико лоших мисли није ни чудо што живимо како живимо. Што се тиче наше репрезентације, а управо гледам Финце и Шпанце, не могу да се отмем од неке туге због чињенице како је све испало, а сигуран сам да је нашима сада баш тешко јер видим да су изгледали као права екипа. Једноставно су подлегли притиску, Поцеко је генијално, мада не и морално обавио свој посао, једноствано није бирао средства да подигне и мотивише екипу. Фалило нам је нешто што су имали претходне генерације које су освајали медаље а то је та ватра и спремност да се и потуче на терену о чему је пуно пута причао и сам Ђорђевић. Елем, све је ово скупо плаћена школа и надам се да ћемо сви нешто научити из овога.