Subota, 16.09.2017.

14:15

Šarićev otac: Dario nam se ne javlja, ne znamo gde je

Hrvatski košarkaš Dario Šarić bio je neraspoložen posle ispadanja Hrvatske sa Evrobasketa od Rusije. Jutarnji list piše da ni njegovi roditelji ne znaju gde je.

Izvor: MLJ

Šariæev otac: Dario nam se ne javlja, ne znamo gde je IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

Josip Šarićius Dario 9

pre 6 godina

a jesu neki ljubomorni na Šarića, Dario je sve samo ne prosiječan igrač, to je dokazao u NBA u prvoj sezoni bi da je bio Amer odnosno američki državljanin bi bio "rookie" godine, imao je bolje statse od svih ostalih, ali i "manu" što nije Amer pa je izvisio, uglavnom ovi naši "realni" Hrvati su mi gori od najgorih neprijatelja. to njihovo podcijenjivanje naših igrača mi je stvarno tragikomično, Dario nije ni Ukić ni Simon ni Tomas, Dario će na kraju karijere biti jedan od naših najuspješnijih NBA igrača i naravno reprezentativaca, tako da mi je jasno odkale izvire taj jal i bijes kada je on u pitanju. uglavnom, evo malo "prosiječnog" Daria u igri. https://watch.nba.com/video/2017/09/11/20170911-nba-first-team-rookie-dario-saric

nex

pre 6 godina

@miro split
Potpisujem ti svaku rec. Igraca kao Sarica bi pozeleo svaki klub,svaki trener. On nije imao skim igrati. Nazalost,Cro nema pleja. Ono sto igraju vasi plejevi,moze i onaj sto dodaje peskire. Preveze loptu i doda prvom slobodnom. Saric ce pokazati svoje kvalitete,polako

ketiS

pre 6 godina

U Saricevom "slucaju" se vise ne zna ko laze,a ko govori istinu. Jedan drugi hrvatski portal je preneo zapazanja jednog naseg novinara,koji je primetio da je zapravo Saric taj koji je uznemiravao saigrace,"tripujuci" da je nekakav vodja,koga svi moraju da slusaju. Bilo kako bilo,jasno je da taj decko ima "zescih" problema,ali je za to sam kriv. Umesto da na parketu dokaze igracke sposobnosti,dozvolio je da ga ponesu novinarski hvalospevi,koji nisu bas uvek ni objektivni,a ni dobronamerni. S druge strane,komentatori iz Srbije bi konacno trebali da prihvate da se Saric ne oseca Srbinom,niti ga bilo ko u Hrvatskoj tako dozivljava. Oni koji ga kritikuju,to cine iskljucivo zbog njegovih uzasno losih igara u kljucnim utakmicama(EP'15 Ceska,OI'16 Srbija,EP'17 Rusija) Zar ste sve ovo vec zaboravili?

Beli maharadža

pre 6 godina

.Ili nas volite ili ste iskopleksirani hrvatima.
(josip_zg, 16. septembar 2017 17:56)

Očigledno je da vas ne volimo. Biti iskompleksiran Hrvatima nakon tako divnih iskustava protiv njih unazad 20 godina je takodje isključeno. Tako da, eto... Ja bih rekao da se nasladjujemo tudjom mukom.

Milan

pre 6 godina

Šarić otac u vreme održavanja prvenstava uvek uveseljava narod čudnim izjavama. Kao da se trudi da sinu oteža život.
Pre dve godine mu je bila zapažena izjava: ma šta srbi, imaju samo tea i bjelicu a mi imamo NBA igrače.

Josip Šarićius Dario 9

pre 6 godina

Dario se izjašnjava Hrvatom, tako da je nebitno što je on stvarno, to je ko ovi Hrvati što se vide ko Jugoslaveni, mogu ja njima sto puta ponovit da su oni Hrvati, oni će meni sto puta uzvratit da su Jugoslaveni. ako se netko vidi na jedan način, to se ne može korigirat i gotovo, stanje svijesti je zeznuta stvar. a što se tiče Daria i da se vidi ko Srbin, bio bi mi jednako drag, ima srce šampiona, i iz aviona se vidi da je dobar dečko, da ima odlike pravog vođe tima, i da uz pravog trenera koji će mu dati pravu ulogu u reprezetnaciji može čuda raditi u budućnosti, ni najmanje ne sumnjam. Dario je velik, a to što je po nacionalnosti je manje bitno, nikada se nisam osvrtao što je tko po nacionalisti već kako igra za našu repreztenaciju, eto Dado Pršo je isto Srbin po nacionalisti, pa je igrao za Hrvatsku ko malo tko, zato se u HR mnogi čudili kada sam im ja rekao da je Srbin jer nisu mogli vjerovat s kojim žarom igra za Hrvastsku, pjevao je himnu uvijek i držao ruku na srcu, i tko ne bi cijenio takvog čovjeka ? mene Srbi uopće ne smetaju ko narod, da nema bolesne politike ne bi nikada ni ratovali međusobno. a što se tiče nacionalizma, ja sam nacionalist i osobno nemam nikakvih problema s Srbima, ako volim svoje ne znači da mrzim tuđe. zdravi nacionalizam, nije isto što i primitivizam i šovinizam. to nikada ne bih odobrio, taman mi od najbliže porodice dolazilo.

miro split

pre 6 godina

@Predrag Šarić
Sram te bilo ka čaču!Ne znaš di ti je dite,a ti sidiš doma.Šta si ga pustija da se druži sa ljudima ka šta je Aco Petrović.
Upa ti je sin u loše društvo.Ja san ga zadnji put vidija u obučenog u majicu na špaline i bija je u društvu nekih jedanajst momaka slično obučeni ka i sin ti.Predvodija ih je oni Aca Petrović ka uličnu hordu kojoj se ne zna ni glava ni rep.

eto

pre 6 godina

Došao mali Perica kući iz škole i kaže: "Tata, danas za malo nisam dobio 5". Kaže tata: "Super sine, dakle 4?" Ma jok "Ja dobio 2". "Pa kako si onda za malo dobio 5?" Pa dobio ovaj pored mene.

Veliki pozdrav svim hrvatskim ljubiteljima sporta od lale iz Ljubljane :)

ne volim srbe, volim teslu

pre 6 godina

@josip_zg
Ni ti nisi iznenadio, opet si dosao da citas na b92.
Mi brinemo za sve nase ljude. Kako se ophodite prema njemu, verovatno ce mu trebati pomoc, uveko je dobrodosao u svoju maticu.
Vi posto ne podnosite nikoga ko nije Hrvat, igrajte sa sa hrvatskim igracima kvalifikacije za evropski prvenstvo.

Alekso

pre 6 godina

Jasno je da igrac kao Saric cveta i pruza maksimum u jednom jasnom sistemu gde njegova polivalentnost moze da dodje do punog izrazaja. Cim to izostane..i nije ga za kriviti jer on nije za tu ulogu koja mu je nametnuta, Sto ne znaci da nije vrhunski igrac. Kada Hrvatska bude imala jasan sistem mogu necemu da se nadaju, a tako nesto inicira pre svega trener.

miro split

pre 6 godina

Dario Šarić je vrhunski igrač kojemu ne nedostaje ni volje ni motivacije da igra za reprezentaciju.Momak bi ima mista u bilo kojoj reprezentaciji u Evropi.
Problem sa Dariom je to da on nije tip igrača koji more sam rješit utakmicu.On jednostavno nije taj tip igrača.Problem je šta igra za reprezentaciju kojoj mu nema ko asistirat i dovest ga u priliku da pokaže svoje kvalitete.
Svaki ozbiljan selektor sastavlja ekipu tako da i ima svoju koncepciju igre u glavi i da traži igrače koji se mogu nadopunjavat i provest tu taktiku na terenu.Reprezentacija se ne sastavlja tako da se pogleda statistika i nakon zbrajanja zoveš one sa najboljim rezultatom.Zaludu su ti odlični centri i krila,ako ti u ekipi nemaš iole inteligentnog razigravača koji će znat šta triba uradit na parketu.Zaludu ti je sve ako ti na klupi nemaš trenera koji vidi razvoj događaja u momentu kad kreće prvi protivnikov napad.
Šarić je koleteralna žrtva nesposobni gubitnika i statista u reprezentaciji i šteta je za momka s kim igra i živi.
Želim mu da ima dovoljno pameti da zna da nije bitno šta se priča nego ko to priča,a pričaju oni koji Dariu nisu do kolina.

josip_zg

pre 6 godina

Haha niste me razocarali, objavili ste izjavu tate sarica.
Inace vijest je stara 3-4 dana, tako da malo kasnite.
I dalje mi je fascinantno da se zanimate za hrvatsku kosarku, iako smo odavno ispali sa natjecanja, a vi igrate u finalu.
Ili nas volite ili ste iskopleksirani hrvatima.

Joja

pre 6 godina

Bilo je reči o lošoj atmosferi u timu odmah nakon ispadanja... citirali su Lončara koji je čuo kako Popović i još jedan(ne mogu da se setim ko, mislim da je u pitanju Simon) ogovaraju Šarića. Navodno ni Savez nije dobro reagovao na njegov pristup reprezentaciji... Ko će ga znati. Očigledno je jedino da nešto kod njih debelo ne štima. Definitivno su svi oni pod prevelikim pritiskom, i Šarić je jednostavno pukao. Nije se OK postavio prema reprezentaciji, kao u ostalom ni većina njih, počev od selektora koji ih vidi na postolju, ali nema pojma kako da do njega dođe.

Takav pritisak se ozbiljno igra s glavom.

Milos

pre 6 godina

Blago nama u srbiji kada beremo brigu za jednog sarica inace nba igraca i to dobrog igraca i razmatramo sta mu je u krvnim zrncima. ne gledamo nas samo druge a zivimo tako dobro da su nam plate najmanje u evropi.

Miloje

pre 6 godina

Sjašite više sa dečka. Jedno je zezati paljevine koje dolaze na ovaj sajt da u komentarima prosipaju gluposti a sasvim drugo igrača koji je uvek bio korektan. Prezimenjače po babinoj liniji gore glavu i ignoriši budale - biće bolje i želim ti puno uspeha (osim kad igraš protiv Srbije).

strucnjak

pre 6 godina

Prilikom prvog neuspeha ga vredjaju na nacionalnoj osnovi tad postaje Srbin, a kad cepa mrezice u NBA-u onda je "hrvatski ponos"... Nije ni cudo sto je decko pukao od tolikog pritiska.

True Batman Fan

pre 6 godina

Uobrazeni egotriperi! Cela reprezentacija na celu sa selektorom! Skup sjajnih pojedinaca ali ocajan tim. Bez hemije, bez emocija, bez medjusobne podrske. Dok svoju sujetu ne stave iza interesa tima, nece oni ni omirisati pobednicko postolje a kamo li osvojiti neku medalju. I nesto mi uopste nije krivo!

Komša

pre 6 godina

Odneo djavo šalu.Skinite se momku sa grbače - maltret u ekipi,pritisak javnosti,kvazi stručnjaci gledaju samo statistiku i ono što bi on mogao da bude a ne u kakvim okolnostima momak radi.
Uništiće tog mladog čoveka a ni sami ne znaju razlog zašto to rade.

Losmi

pre 6 godina

Saric je mnogo precenjen. Po meni prosecan igrac sa prosecnim kosarkaskim znanjem i sa prosecnim fizickim predispozicijama. Gledao sam ga mnogo puta, nikada nisam video taj strasan talenat.
(yaya, 16. septembar 2017 14:54)
Ne lupaj! Saric i Bojan su vrhunski igraci! Hrvatski problem je u vodjenju ekipe! Niko jos nije osvojio turnir sa dve zvezde kojima je dozvoljeno sve, a ostatak tima sluzi da popuni brojno stanje. Ok, mozda amerima jer je i taj ostatak tima sacinjen od zvezda. Poenta je u timskom ucinku. Bogdan jeste verovatno najbolji igrac u ovom timu Srbije ali je i njegova igra podredjena timu i nista vise vredniji ucinak od Macvana, Milosavljevica ,Bobija, Stimca, Micica... Poenta je da igraju jedni za druge, a to ekipi donosi rezultat. Da banalizujem, jedna lasta ne cini prolece.

matori

pre 6 godina

treba da se prekrsti kao Srbin na terenu javno (bez obzira da li veruje ili ne ), da skine jedan teret sa pleća, pa će mu biti lakše psihički. ako to prođe, i ne bude imao problema, igraće bolje , rasterećenije....kao Dragić recimo....

Čaruga

pre 6 godina

Nije Dariu Šariću lako. Prevelika očekivanja od njega, a on nije (još uvek) kalibar za velika dela. Ovakav otac mu je dodatni teret i problem u karijeri.

yaya

pre 6 godina

Saric je mnogo precenjen. Po meni prosecan igrac sa prosecnim kosarkaskim znanjem i sa prosecnim fizickim predispozicijama.
Gledao sam ga mnogo puta, nikada nisam video taj strasan talenat.

Čaruga

pre 6 godina

Nije Dariu Šariću lako. Prevelika očekivanja od njega, a on nije (još uvek) kalibar za velika dela. Ovakav otac mu je dodatni teret i problem u karijeri.

strucnjak

pre 6 godina

Prilikom prvog neuspeha ga vredjaju na nacionalnoj osnovi tad postaje Srbin, a kad cepa mrezice u NBA-u onda je "hrvatski ponos"... Nije ni cudo sto je decko pukao od tolikog pritiska.

matori

pre 6 godina

treba da se prekrsti kao Srbin na terenu javno (bez obzira da li veruje ili ne ), da skine jedan teret sa pleća, pa će mu biti lakše psihički. ako to prođe, i ne bude imao problema, igraće bolje , rasterećenije....kao Dragić recimo....

Losmi

pre 6 godina

Saric je mnogo precenjen. Po meni prosecan igrac sa prosecnim kosarkaskim znanjem i sa prosecnim fizickim predispozicijama. Gledao sam ga mnogo puta, nikada nisam video taj strasan talenat.
(yaya, 16. septembar 2017 14:54)
Ne lupaj! Saric i Bojan su vrhunski igraci! Hrvatski problem je u vodjenju ekipe! Niko jos nije osvojio turnir sa dve zvezde kojima je dozvoljeno sve, a ostatak tima sluzi da popuni brojno stanje. Ok, mozda amerima jer je i taj ostatak tima sacinjen od zvezda. Poenta je u timskom ucinku. Bogdan jeste verovatno najbolji igrac u ovom timu Srbije ali je i njegova igra podredjena timu i nista vise vredniji ucinak od Macvana, Milosavljevica ,Bobija, Stimca, Micica... Poenta je da igraju jedni za druge, a to ekipi donosi rezultat. Da banalizujem, jedna lasta ne cini prolece.

Miloje

pre 6 godina

Sjašite više sa dečka. Jedno je zezati paljevine koje dolaze na ovaj sajt da u komentarima prosipaju gluposti a sasvim drugo igrača koji je uvek bio korektan. Prezimenjače po babinoj liniji gore glavu i ignoriši budale - biće bolje i želim ti puno uspeha (osim kad igraš protiv Srbije).

Komša

pre 6 godina

Odneo djavo šalu.Skinite se momku sa grbače - maltret u ekipi,pritisak javnosti,kvazi stručnjaci gledaju samo statistiku i ono što bi on mogao da bude a ne u kakvim okolnostima momak radi.
Uništiće tog mladog čoveka a ni sami ne znaju razlog zašto to rade.

miro split

pre 6 godina

Dario Šarić je vrhunski igrač kojemu ne nedostaje ni volje ni motivacije da igra za reprezentaciju.Momak bi ima mista u bilo kojoj reprezentaciji u Evropi.
Problem sa Dariom je to da on nije tip igrača koji more sam rješit utakmicu.On jednostavno nije taj tip igrača.Problem je šta igra za reprezentaciju kojoj mu nema ko asistirat i dovest ga u priliku da pokaže svoje kvalitete.
Svaki ozbiljan selektor sastavlja ekipu tako da i ima svoju koncepciju igre u glavi i da traži igrače koji se mogu nadopunjavat i provest tu taktiku na terenu.Reprezentacija se ne sastavlja tako da se pogleda statistika i nakon zbrajanja zoveš one sa najboljim rezultatom.Zaludu su ti odlični centri i krila,ako ti u ekipi nemaš iole inteligentnog razigravača koji će znat šta triba uradit na parketu.Zaludu ti je sve ako ti na klupi nemaš trenera koji vidi razvoj događaja u momentu kad kreće prvi protivnikov napad.
Šarić je koleteralna žrtva nesposobni gubitnika i statista u reprezentaciji i šteta je za momka s kim igra i živi.
Želim mu da ima dovoljno pameti da zna da nije bitno šta se priča nego ko to priča,a pričaju oni koji Dariu nisu do kolina.

eto

pre 6 godina

Došao mali Perica kući iz škole i kaže: "Tata, danas za malo nisam dobio 5". Kaže tata: "Super sine, dakle 4?" Ma jok "Ja dobio 2". "Pa kako si onda za malo dobio 5?" Pa dobio ovaj pored mene.

Veliki pozdrav svim hrvatskim ljubiteljima sporta od lale iz Ljubljane :)

True Batman Fan

pre 6 godina

Uobrazeni egotriperi! Cela reprezentacija na celu sa selektorom! Skup sjajnih pojedinaca ali ocajan tim. Bez hemije, bez emocija, bez medjusobne podrske. Dok svoju sujetu ne stave iza interesa tima, nece oni ni omirisati pobednicko postolje a kamo li osvojiti neku medalju. I nesto mi uopste nije krivo!

Joja

pre 6 godina

Bilo je reči o lošoj atmosferi u timu odmah nakon ispadanja... citirali su Lončara koji je čuo kako Popović i još jedan(ne mogu da se setim ko, mislim da je u pitanju Simon) ogovaraju Šarića. Navodno ni Savez nije dobro reagovao na njegov pristup reprezentaciji... Ko će ga znati. Očigledno je jedino da nešto kod njih debelo ne štima. Definitivno su svi oni pod prevelikim pritiskom, i Šarić je jednostavno pukao. Nije se OK postavio prema reprezentaciji, kao u ostalom ni većina njih, počev od selektora koji ih vidi na postolju, ali nema pojma kako da do njega dođe.

Takav pritisak se ozbiljno igra s glavom.

miro split

pre 6 godina

@Predrag Šarić
Sram te bilo ka čaču!Ne znaš di ti je dite,a ti sidiš doma.Šta si ga pustija da se druži sa ljudima ka šta je Aco Petrović.
Upa ti je sin u loše društvo.Ja san ga zadnji put vidija u obučenog u majicu na špaline i bija je u društvu nekih jedanajst momaka slično obučeni ka i sin ti.Predvodija ih je oni Aca Petrović ka uličnu hordu kojoj se ne zna ni glava ni rep.

Alekso

pre 6 godina

Jasno je da igrac kao Saric cveta i pruza maksimum u jednom jasnom sistemu gde njegova polivalentnost moze da dodje do punog izrazaja. Cim to izostane..i nije ga za kriviti jer on nije za tu ulogu koja mu je nametnuta, Sto ne znaci da nije vrhunski igrac. Kada Hrvatska bude imala jasan sistem mogu necemu da se nadaju, a tako nesto inicira pre svega trener.

ne volim srbe, volim teslu

pre 6 godina

@josip_zg
Ni ti nisi iznenadio, opet si dosao da citas na b92.
Mi brinemo za sve nase ljude. Kako se ophodite prema njemu, verovatno ce mu trebati pomoc, uveko je dobrodosao u svoju maticu.
Vi posto ne podnosite nikoga ko nije Hrvat, igrajte sa sa hrvatskim igracima kvalifikacije za evropski prvenstvo.

yaya

pre 6 godina

Saric je mnogo precenjen. Po meni prosecan igrac sa prosecnim kosarkaskim znanjem i sa prosecnim fizickim predispozicijama.
Gledao sam ga mnogo puta, nikada nisam video taj strasan talenat.

Josip Šarićius Dario 9

pre 6 godina

Dario se izjašnjava Hrvatom, tako da je nebitno što je on stvarno, to je ko ovi Hrvati što se vide ko Jugoslaveni, mogu ja njima sto puta ponovit da su oni Hrvati, oni će meni sto puta uzvratit da su Jugoslaveni. ako se netko vidi na jedan način, to se ne može korigirat i gotovo, stanje svijesti je zeznuta stvar. a što se tiče Daria i da se vidi ko Srbin, bio bi mi jednako drag, ima srce šampiona, i iz aviona se vidi da je dobar dečko, da ima odlike pravog vođe tima, i da uz pravog trenera koji će mu dati pravu ulogu u reprezetnaciji može čuda raditi u budućnosti, ni najmanje ne sumnjam. Dario je velik, a to što je po nacionalnosti je manje bitno, nikada se nisam osvrtao što je tko po nacionalisti već kako igra za našu repreztenaciju, eto Dado Pršo je isto Srbin po nacionalisti, pa je igrao za Hrvatsku ko malo tko, zato se u HR mnogi čudili kada sam im ja rekao da je Srbin jer nisu mogli vjerovat s kojim žarom igra za Hrvastsku, pjevao je himnu uvijek i držao ruku na srcu, i tko ne bi cijenio takvog čovjeka ? mene Srbi uopće ne smetaju ko narod, da nema bolesne politike ne bi nikada ni ratovali međusobno. a što se tiče nacionalizma, ja sam nacionalist i osobno nemam nikakvih problema s Srbima, ako volim svoje ne znači da mrzim tuđe. zdravi nacionalizam, nije isto što i primitivizam i šovinizam. to nikada ne bih odobrio, taman mi od najbliže porodice dolazilo.

Milos

pre 6 godina

Blago nama u srbiji kada beremo brigu za jednog sarica inace nba igraca i to dobrog igraca i razmatramo sta mu je u krvnim zrncima. ne gledamo nas samo druge a zivimo tako dobro da su nam plate najmanje u evropi.

Beli maharadža

pre 6 godina

.Ili nas volite ili ste iskopleksirani hrvatima.
(josip_zg, 16. septembar 2017 17:56)

Očigledno je da vas ne volimo. Biti iskompleksiran Hrvatima nakon tako divnih iskustava protiv njih unazad 20 godina je takodje isključeno. Tako da, eto... Ja bih rekao da se nasladjujemo tudjom mukom.

Milan

pre 6 godina

Šarić otac u vreme održavanja prvenstava uvek uveseljava narod čudnim izjavama. Kao da se trudi da sinu oteža život.
Pre dve godine mu je bila zapažena izjava: ma šta srbi, imaju samo tea i bjelicu a mi imamo NBA igrače.

josip_zg

pre 6 godina

Haha niste me razocarali, objavili ste izjavu tate sarica.
Inace vijest je stara 3-4 dana, tako da malo kasnite.
I dalje mi je fascinantno da se zanimate za hrvatsku kosarku, iako smo odavno ispali sa natjecanja, a vi igrate u finalu.
Ili nas volite ili ste iskopleksirani hrvatima.

ketiS

pre 6 godina

U Saricevom "slucaju" se vise ne zna ko laze,a ko govori istinu. Jedan drugi hrvatski portal je preneo zapazanja jednog naseg novinara,koji je primetio da je zapravo Saric taj koji je uznemiravao saigrace,"tripujuci" da je nekakav vodja,koga svi moraju da slusaju. Bilo kako bilo,jasno je da taj decko ima "zescih" problema,ali je za to sam kriv. Umesto da na parketu dokaze igracke sposobnosti,dozvolio je da ga ponesu novinarski hvalospevi,koji nisu bas uvek ni objektivni,a ni dobronamerni. S druge strane,komentatori iz Srbije bi konacno trebali da prihvate da se Saric ne oseca Srbinom,niti ga bilo ko u Hrvatskoj tako dozivljava. Oni koji ga kritikuju,to cine iskljucivo zbog njegovih uzasno losih igara u kljucnim utakmicama(EP'15 Ceska,OI'16 Srbija,EP'17 Rusija) Zar ste sve ovo vec zaboravili?

nex

pre 6 godina

@miro split
Potpisujem ti svaku rec. Igraca kao Sarica bi pozeleo svaki klub,svaki trener. On nije imao skim igrati. Nazalost,Cro nema pleja. Ono sto igraju vasi plejevi,moze i onaj sto dodaje peskire. Preveze loptu i doda prvom slobodnom. Saric ce pokazati svoje kvalitete,polako

Josip Šarićius Dario 9

pre 6 godina

a jesu neki ljubomorni na Šarića, Dario je sve samo ne prosiječan igrač, to je dokazao u NBA u prvoj sezoni bi da je bio Amer odnosno američki državljanin bi bio "rookie" godine, imao je bolje statse od svih ostalih, ali i "manu" što nije Amer pa je izvisio, uglavnom ovi naši "realni" Hrvati su mi gori od najgorih neprijatelja. to njihovo podcijenjivanje naših igrača mi je stvarno tragikomično, Dario nije ni Ukić ni Simon ni Tomas, Dario će na kraju karijere biti jedan od naših najuspješnijih NBA igrača i naravno reprezentativaca, tako da mi je jasno odkale izvire taj jal i bijes kada je on u pitanju. uglavnom, evo malo "prosiječnog" Daria u igri. https://watch.nba.com/video/2017/09/11/20170911-nba-first-team-rookie-dario-saric

yaya

pre 6 godina

Saric je mnogo precenjen. Po meni prosecan igrac sa prosecnim kosarkaskim znanjem i sa prosecnim fizickim predispozicijama.
Gledao sam ga mnogo puta, nikada nisam video taj strasan talenat.

josip_zg

pre 6 godina

Haha niste me razocarali, objavili ste izjavu tate sarica.
Inace vijest je stara 3-4 dana, tako da malo kasnite.
I dalje mi je fascinantno da se zanimate za hrvatsku kosarku, iako smo odavno ispali sa natjecanja, a vi igrate u finalu.
Ili nas volite ili ste iskopleksirani hrvatima.

matori

pre 6 godina

treba da se prekrsti kao Srbin na terenu javno (bez obzira da li veruje ili ne ), da skine jedan teret sa pleća, pa će mu biti lakše psihički. ako to prođe, i ne bude imao problema, igraće bolje , rasterećenije....kao Dragić recimo....

Losmi

pre 6 godina

Saric je mnogo precenjen. Po meni prosecan igrac sa prosecnim kosarkaskim znanjem i sa prosecnim fizickim predispozicijama. Gledao sam ga mnogo puta, nikada nisam video taj strasan talenat.
(yaya, 16. septembar 2017 14:54)
Ne lupaj! Saric i Bojan su vrhunski igraci! Hrvatski problem je u vodjenju ekipe! Niko jos nije osvojio turnir sa dve zvezde kojima je dozvoljeno sve, a ostatak tima sluzi da popuni brojno stanje. Ok, mozda amerima jer je i taj ostatak tima sacinjen od zvezda. Poenta je u timskom ucinku. Bogdan jeste verovatno najbolji igrac u ovom timu Srbije ali je i njegova igra podredjena timu i nista vise vredniji ucinak od Macvana, Milosavljevica ,Bobija, Stimca, Micica... Poenta je da igraju jedni za druge, a to ekipi donosi rezultat. Da banalizujem, jedna lasta ne cini prolece.

Milos

pre 6 godina

Blago nama u srbiji kada beremo brigu za jednog sarica inace nba igraca i to dobrog igraca i razmatramo sta mu je u krvnim zrncima. ne gledamo nas samo druge a zivimo tako dobro da su nam plate najmanje u evropi.

ne volim srbe, volim teslu

pre 6 godina

@josip_zg
Ni ti nisi iznenadio, opet si dosao da citas na b92.
Mi brinemo za sve nase ljude. Kako se ophodite prema njemu, verovatno ce mu trebati pomoc, uveko je dobrodosao u svoju maticu.
Vi posto ne podnosite nikoga ko nije Hrvat, igrajte sa sa hrvatskim igracima kvalifikacije za evropski prvenstvo.

Miloje

pre 6 godina

Sjašite više sa dečka. Jedno je zezati paljevine koje dolaze na ovaj sajt da u komentarima prosipaju gluposti a sasvim drugo igrača koji je uvek bio korektan. Prezimenjače po babinoj liniji gore glavu i ignoriši budale - biće bolje i želim ti puno uspeha (osim kad igraš protiv Srbije).

Čaruga

pre 6 godina

Nije Dariu Šariću lako. Prevelika očekivanja od njega, a on nije (još uvek) kalibar za velika dela. Ovakav otac mu je dodatni teret i problem u karijeri.

True Batman Fan

pre 6 godina

Uobrazeni egotriperi! Cela reprezentacija na celu sa selektorom! Skup sjajnih pojedinaca ali ocajan tim. Bez hemije, bez emocija, bez medjusobne podrske. Dok svoju sujetu ne stave iza interesa tima, nece oni ni omirisati pobednicko postolje a kamo li osvojiti neku medalju. I nesto mi uopste nije krivo!

strucnjak

pre 6 godina

Prilikom prvog neuspeha ga vredjaju na nacionalnoj osnovi tad postaje Srbin, a kad cepa mrezice u NBA-u onda je "hrvatski ponos"... Nije ni cudo sto je decko pukao od tolikog pritiska.

Josip Šarićius Dario 9

pre 6 godina

Dario se izjašnjava Hrvatom, tako da je nebitno što je on stvarno, to je ko ovi Hrvati što se vide ko Jugoslaveni, mogu ja njima sto puta ponovit da su oni Hrvati, oni će meni sto puta uzvratit da su Jugoslaveni. ako se netko vidi na jedan način, to se ne može korigirat i gotovo, stanje svijesti je zeznuta stvar. a što se tiče Daria i da se vidi ko Srbin, bio bi mi jednako drag, ima srce šampiona, i iz aviona se vidi da je dobar dečko, da ima odlike pravog vođe tima, i da uz pravog trenera koji će mu dati pravu ulogu u reprezetnaciji može čuda raditi u budućnosti, ni najmanje ne sumnjam. Dario je velik, a to što je po nacionalnosti je manje bitno, nikada se nisam osvrtao što je tko po nacionalisti već kako igra za našu repreztenaciju, eto Dado Pršo je isto Srbin po nacionalisti, pa je igrao za Hrvatsku ko malo tko, zato se u HR mnogi čudili kada sam im ja rekao da je Srbin jer nisu mogli vjerovat s kojim žarom igra za Hrvastsku, pjevao je himnu uvijek i držao ruku na srcu, i tko ne bi cijenio takvog čovjeka ? mene Srbi uopće ne smetaju ko narod, da nema bolesne politike ne bi nikada ni ratovali međusobno. a što se tiče nacionalizma, ja sam nacionalist i osobno nemam nikakvih problema s Srbima, ako volim svoje ne znači da mrzim tuđe. zdravi nacionalizam, nije isto što i primitivizam i šovinizam. to nikada ne bih odobrio, taman mi od najbliže porodice dolazilo.

eto

pre 6 godina

Došao mali Perica kući iz škole i kaže: "Tata, danas za malo nisam dobio 5". Kaže tata: "Super sine, dakle 4?" Ma jok "Ja dobio 2". "Pa kako si onda za malo dobio 5?" Pa dobio ovaj pored mene.

Veliki pozdrav svim hrvatskim ljubiteljima sporta od lale iz Ljubljane :)

miro split

pre 6 godina

@Predrag Šarić
Sram te bilo ka čaču!Ne znaš di ti je dite,a ti sidiš doma.Šta si ga pustija da se druži sa ljudima ka šta je Aco Petrović.
Upa ti je sin u loše društvo.Ja san ga zadnji put vidija u obučenog u majicu na špaline i bija je u društvu nekih jedanajst momaka slično obučeni ka i sin ti.Predvodija ih je oni Aca Petrović ka uličnu hordu kojoj se ne zna ni glava ni rep.

miro split

pre 6 godina

Dario Šarić je vrhunski igrač kojemu ne nedostaje ni volje ni motivacije da igra za reprezentaciju.Momak bi ima mista u bilo kojoj reprezentaciji u Evropi.
Problem sa Dariom je to da on nije tip igrača koji more sam rješit utakmicu.On jednostavno nije taj tip igrača.Problem je šta igra za reprezentaciju kojoj mu nema ko asistirat i dovest ga u priliku da pokaže svoje kvalitete.
Svaki ozbiljan selektor sastavlja ekipu tako da i ima svoju koncepciju igre u glavi i da traži igrače koji se mogu nadopunjavat i provest tu taktiku na terenu.Reprezentacija se ne sastavlja tako da se pogleda statistika i nakon zbrajanja zoveš one sa najboljim rezultatom.Zaludu su ti odlični centri i krila,ako ti u ekipi nemaš iole inteligentnog razigravača koji će znat šta triba uradit na parketu.Zaludu ti je sve ako ti na klupi nemaš trenera koji vidi razvoj događaja u momentu kad kreće prvi protivnikov napad.
Šarić je koleteralna žrtva nesposobni gubitnika i statista u reprezentaciji i šteta je za momka s kim igra i živi.
Želim mu da ima dovoljno pameti da zna da nije bitno šta se priča nego ko to priča,a pričaju oni koji Dariu nisu do kolina.

Beli maharadža

pre 6 godina

.Ili nas volite ili ste iskopleksirani hrvatima.
(josip_zg, 16. septembar 2017 17:56)

Očigledno je da vas ne volimo. Biti iskompleksiran Hrvatima nakon tako divnih iskustava protiv njih unazad 20 godina je takodje isključeno. Tako da, eto... Ja bih rekao da se nasladjujemo tudjom mukom.

ketiS

pre 6 godina

U Saricevom "slucaju" se vise ne zna ko laze,a ko govori istinu. Jedan drugi hrvatski portal je preneo zapazanja jednog naseg novinara,koji je primetio da je zapravo Saric taj koji je uznemiravao saigrace,"tripujuci" da je nekakav vodja,koga svi moraju da slusaju. Bilo kako bilo,jasno je da taj decko ima "zescih" problema,ali je za to sam kriv. Umesto da na parketu dokaze igracke sposobnosti,dozvolio je da ga ponesu novinarski hvalospevi,koji nisu bas uvek ni objektivni,a ni dobronamerni. S druge strane,komentatori iz Srbije bi konacno trebali da prihvate da se Saric ne oseca Srbinom,niti ga bilo ko u Hrvatskoj tako dozivljava. Oni koji ga kritikuju,to cine iskljucivo zbog njegovih uzasno losih igara u kljucnim utakmicama(EP'15 Ceska,OI'16 Srbija,EP'17 Rusija) Zar ste sve ovo vec zaboravili?

Komša

pre 6 godina

Odneo djavo šalu.Skinite se momku sa grbače - maltret u ekipi,pritisak javnosti,kvazi stručnjaci gledaju samo statistiku i ono što bi on mogao da bude a ne u kakvim okolnostima momak radi.
Uništiće tog mladog čoveka a ni sami ne znaju razlog zašto to rade.

Alekso

pre 6 godina

Jasno je da igrac kao Saric cveta i pruza maksimum u jednom jasnom sistemu gde njegova polivalentnost moze da dodje do punog izrazaja. Cim to izostane..i nije ga za kriviti jer on nije za tu ulogu koja mu je nametnuta, Sto ne znaci da nije vrhunski igrac. Kada Hrvatska bude imala jasan sistem mogu necemu da se nadaju, a tako nesto inicira pre svega trener.

Josip Šarićius Dario 9

pre 6 godina

a jesu neki ljubomorni na Šarića, Dario je sve samo ne prosiječan igrač, to je dokazao u NBA u prvoj sezoni bi da je bio Amer odnosno američki državljanin bi bio "rookie" godine, imao je bolje statse od svih ostalih, ali i "manu" što nije Amer pa je izvisio, uglavnom ovi naši "realni" Hrvati su mi gori od najgorih neprijatelja. to njihovo podcijenjivanje naših igrača mi je stvarno tragikomično, Dario nije ni Ukić ni Simon ni Tomas, Dario će na kraju karijere biti jedan od naših najuspješnijih NBA igrača i naravno reprezentativaca, tako da mi je jasno odkale izvire taj jal i bijes kada je on u pitanju. uglavnom, evo malo "prosiječnog" Daria u igri. https://watch.nba.com/video/2017/09/11/20170911-nba-first-team-rookie-dario-saric

Joja

pre 6 godina

Bilo je reči o lošoj atmosferi u timu odmah nakon ispadanja... citirali su Lončara koji je čuo kako Popović i još jedan(ne mogu da se setim ko, mislim da je u pitanju Simon) ogovaraju Šarića. Navodno ni Savez nije dobro reagovao na njegov pristup reprezentaciji... Ko će ga znati. Očigledno je jedino da nešto kod njih debelo ne štima. Definitivno su svi oni pod prevelikim pritiskom, i Šarić je jednostavno pukao. Nije se OK postavio prema reprezentaciji, kao u ostalom ni većina njih, počev od selektora koji ih vidi na postolju, ali nema pojma kako da do njega dođe.

Takav pritisak se ozbiljno igra s glavom.

Milan

pre 6 godina

Šarić otac u vreme održavanja prvenstava uvek uveseljava narod čudnim izjavama. Kao da se trudi da sinu oteža život.
Pre dve godine mu je bila zapažena izjava: ma šta srbi, imaju samo tea i bjelicu a mi imamo NBA igrače.

nex

pre 6 godina

@miro split
Potpisujem ti svaku rec. Igraca kao Sarica bi pozeleo svaki klub,svaki trener. On nije imao skim igrati. Nazalost,Cro nema pleja. Ono sto igraju vasi plejevi,moze i onaj sto dodaje peskire. Preveze loptu i doda prvom slobodnom. Saric ce pokazati svoje kvalitete,polako