Subota, 16.09.2017.

12:55

Kokoškov: Sale rekao da smo favoriti? Ne može da me prevari

Selektor Slovenije Igor Kokoškov imao je interesantan komentar na izjavu selektora Srbije Aleksandra Đorđevića da je Slovenija favorit u finalu Evrobasketa.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Kokoškov: Sale rekao da smo favoriti? Ne može da me prevari IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

163 Komentari

Sortiraj po:

Sumadinac

pre 6 godina

Samo se nesto prrbrojavamo, ali ajde i ja......Doncici su Stbi iz Kline. Deda mu je bio carinik u Sloveniji pa se tamo i rodio, a sada mu jedan deda zivi u Smederevu a Rajko Doncic u Kragujevcu....pozdrav zs njih sve

sloven

pre 6 godina

U Sloveniji igraju apsolutno svi Slovenci. Cak je i Doncic prekjuce nasim medijima rekao da je on cist Slovenac i da trenutka nije razmisljao za koju ce zemlju igrati. Kao sto Stefanek osvoji medalju za Srbiju, Nadja Higl, kao sto Sulejmani igra za Srbiju... oni su Srbi.
(D, 16. septembar 2017 13:28)

Za Nadju Higl stvarno ne znam, ali znam da je Štefanek mešanac i da ima srpske krvi. Sulejmani je muslimanski Srbin, za koga će drugog igrati?
(Ser Pera, 17. septembar 2017 09:57)

Nađina majka je Srpkinja, a otac joj se zove Dragan, mada se mi "mešanci" uglavnom izjašnjavamo kao Srbi, retko ko je "čist" od nas Vojvođana, sem u nekim 100% jednonacionalnim selima..

genetik

pre 6 godina

bez obzira na situaciju svaki pravi sportista igra prvo za sebe pa onda za ostale ... A zašto igra za druge a ne za svoje to je nešto drugo i o tome drugom prilikom
Toliko....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dule Sumadonac, 17. septembar 2017 02:01)

Po tvojoj logiki da državljanstvo ide samo po ocu Kokoškov treba da trenira samo Bugare, jer je njegov deda bio Bugarin, znači, da je to i njegov otac i tako dalje...

Ser Pera

pre 6 godina

U Sloveniji igraju apsolutno svi Slovenci. Cak je i Doncic prekjuce nasim medijima rekao da je on cist Slovenac i da trenutka nije razmisljao za koju ce zemlju igrati. Kao sto Stefanek osvoji medalju za Srbiju, Nadja Higl, kao sto Sulejmani igra za Srbiju... oni su Srbi.
(D, 16. septembar 2017 13:28)

Za Nadju Higl stvarno ne znam, ali znam da je Štefanek mešanac i da ima srpske krvi. Sulejmani je muslimanski Srbin, za koga će drugog igrati?

Dule Sumadonac

pre 6 godina

prvo....svaki čovek bi trebao da najviše poštuje sebe pa onda sve druge....ako to nema u sebi onda džaba sve priče....bez obzira na situaciju svaki pravi sportista igra prvo za sebe pa onda za ostale ... A zašto igra za druge a ne za svoje to je nešto drugo i o tome drugom prilikom
Toliko....

gorenje&velenje

pre 6 godina

(мики, 16. septembar 2017 14:10)
izgleda da ti ne shvataš.
Dragić i Dončić imaju majke Slovenke, dakle mogu da budu i pripadnici slovenačke nacionalnosti isto kao i srpske.
Ali, pošto su rođeni u Sloveniji, odrasli u Sloveniji, ta zemlja im je omogućila da budu što jesu, i izjašnjavaju se kao Slovenci i igraju za njihovu reprezentaciju, da li ti treba nacrtati šta su oni?
Ili i dalje ne razumeš?

Marko

pre 6 godina

Na komentarusanju spoljnopolitickih tema primjetio sam da na ovom sajtu ima mnogo rusofoba, ajde to i mogu da shvatim, ipak je to strana, tudja zemlja, neko ruse smatra za prijatelje neko za neprijatelje, ali stvarno ne mogu da shvatim da ima ovoliko srbofoba, kako covek moze da mrzi svoj narod i svoju zemlju, to je kao da mrzis sebe, ko su ovi ljudi koji ovako komentarisu na srpskom portalu, ovo je bolesno. Molim vas objavite mi komentar.

Komša

pre 6 godina

@Doktor
Ne varate se doktore.Upravo na to sam hteo da ukažem u svom komentaru.Da pojasnim :
pre svakog meča,derbija pistoji neka vrsta psihološkog rata.U okviru tih priprema dešava se da treneri nekada pecnu rivala.Često je to samo prebacivanje tereta favorita ali ume da bude usmereno i na smanjivanje neke prednosti koju suparnik ima i u tim situacijama zvuči kao kriika sudjenja,organozacije takmičenja itd.
Ali nikada,nikada ni jedan trener ne upućuje žaoku drugom treneru - čak ni u zavijenoj formi.To se ne radi.
Primer - trener Makabija pre utakmica sa Partizanom u BG izjavljuje da će se žaliti ako Partizan bude pokušao da obori rekord posete u Areni.Time želi da pacifikuje publiku tako što će sama uprava KKP da utiče na njih kako ne bi ugrozila F4. Ali DV ne pominje- nečasno bi bilo.
Dalje,navijači CZ znaju sve šta je DV govorio o njihovom klibu. Da li se ikada,makar aludirajući obrario bilo kojem njihovom treneru? A ovi njemu? A ne postoje nezdraviji odnosi.
To se ne radi.Siguran sam da to nije prošlo neprimećeno kod našeg stručnog štaba ali bitno je da navijači,naročito oni tamo znaju.
Dočekajte ih kao što Grobari i Cigani dočekuju Barsu,Makabi...napravite Pionir.Nek osete.

Negativni

pre 6 godina

Ne razumem Srbe koji navijaju za Slovence. U bilo kom sportu.
(kratka pamet, 16. septembar 2017 21:30)

Kamo lepe sreće da je to jedina stvar koju ne razumeš. Nik ti je savršen.

Doktor

pre 6 godina

Možda ja pogrešno tumačim reči gdina Kokoškova, ali da je Saša Đorđević ikada o bilo kome govorio na ovaj način Srbija ne bi bila tu gde s pravom i svemu uprkos jeste. Ukoliko sam u pravu ovakva izjava bespotrebno je dizanje tenzije među suparnicima koji su kao retko ko poslednjih dana pokazali veliki fer plej i međusobno uvažavanje. No ok, sve ce se na kraju videti na parketu.

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Igor kokoskov je iz banatskog brestovca,inace 40 km od beograda ili 20 km od panceva,inace je to moje selo.
(Igor, 16. septembar 2017 20:27)

Potvrdjujem. Pozdrav za Brestovčane. :-)

Oxi

pre 6 godina

Brat je mio koje vjere bio, ako bratski cini i deluje. Previse se ide u generalizacije, a konkretan povod za raspravu o poreklu je cinjenica da je cak pet igraca reprezentacije Slovenije srpskog porekla, i da sa druge strane u finalu EP igraju protiv reprezentacije Srbije. To je jedan raritet koje tesko da je ikada zabelezen u istoriji sporta, a narocito ako se zna da u Sloveniji nema domicijelnih Srba, vec samo nekoliko desetina hiljada doseljenika koji su tamo dosli od kraja 50-ih godina 20 veka pa do danas...

jokara

pre 6 godina

Ubise Bobija, onog Gasola ne smijes ni pogledati ni dici ruke kad sutira, valjda se nece ponoviti ova bruka od sudjenja sa Rusima, sta tek Macvanu uradise...

LP

pre 6 godina

Najgore je biti Kokoskov sada. Ne bih mu bio u kozi. A o Slovencima sve najbolje i kao ljudima i kao kosarkasima. Od Daneua, Jelovca, Vilfana, Kotnika, Kraljevica, Subotica, Zdovca do ovih momaka danas sve sami dobri sportisti.

Okl

pre 6 godina

Ne mogu da shvatim da neko u 21. veku prebrojava krvna zrnca! Zar je bitno ko je Srbin, Slovenac, Hrvat, pobogu?! Igraju tamo gde su rodjeni ili gde su izabrali iz bilo kog razloga...mislim da nas Slovenci nazalost sutra dobijaju, ali i da je srebro super. Zaboravljamo da je svaka medalja preveliki uspeh, narocito za ovako malu zemlju kao sto je nasa.

dusan

pre 6 godina

valjda jugoslovenska skola kosarke
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (let 3, 16. septembar 2017 20:44)
Ne, srpska skola kosarke, posto je selektor Slovenije Srbin, kao i najbolji igraci Dragic i Doncic

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

Slovenci ce igrati rastereceno i opusteno. To je njihova velika prednost. Nemojmo se zavaravati srpskim trenerima i igracima. Oni ce "izginuti" vise za Sloveniju nego sto bi bilo kada za Srbiju. Ne zaboravimo onaj nas "janicarski sindrom", koji "cuci" u vecini nas. Beleze se i pamte samo pobede. Tapkanja po ramenu i komplimenti kako smoveliki, predstavljaju samo deo igre i to one koja se "ispod zita". Nismo bolji od Slovenaca dok ih ne pobedimo. Ako nasa zelja za pobedom bude veca, pregazicemo ih "kao plitki potok".

Leo

pre 6 godina

Znam samo dve stvari : PRVA da Slovenija igra sutra protiv bilo kog drugog sem nas navijao bi za njih i DRUGA ako sutra Slovenija sutra pobedi , pocetak recenice sam sebe objasnjava , pobedila je Slovenija i to je to , a ne Srbi u njihovoj reprezentacija. Pa navijali smo za Vidića stalno pa nikad nismo zvali Mancester srpskim klubom.

Marko

pre 6 godina

izljubiče se sutra košarkaši posle utakmice, a isto tako i navijači, ima tu u Slo dosta Srba, navijače naravno za svoje tako i treba a posle utakmice ima da zajedno popijemo....brača smo, neče bit smak sveta a bome ni kraj prijateljstva....ne mogu ni zamislit da igramo sa našim susjedima oni bi nam maltene rat objavili, a ovako, bitče super....niko tu kod nas u Slo nije zaboravio kako ste pre par godina u Beogradu navijali za nas...prava brača.

Istrebljivac Antimaterije

pre 6 godina

Ako Slovenci zele da pobede Srbiju u basketu morace da pozovu u svoju ekipu bar jos 5 Srba i da pojedu na tone srpskog pasulja sa suvim rebarcima.
Sutra Srbija uzima zlato. Ne mozete Slovenci sa prackom jurisati na srpsku tvrdjavu. Sila je to...

mihajlo

pre 6 godina

Mene licno ne zanima vise koje gde, nego bre Srbija. Rod rodjeni da mi je tamo, navijam i vucem tamo gde mi srce sto postotno vuce i verujem da je vecina takva. Dali mu otac, onaj, ovaj, dali se krsti sa tri prsta dali se u opste ne krsti nije vise bitno. Mi smo mi, oni su oni dok traje utakmica i trazi se pobeda za ZLATO. Posle utakmice moze se raspravljamo u kafani, drugarski o svemu i svacemu i slavimo svaki svoj uspeh do tada Srbija iznad svega i idemo do kraja. Najavili smo zlato i uzecemo zlato, pored svih peripetija, bice jos toliko vece.

Prekinite više sa nebulozama

pre 6 godina

valjda jugoslovenska skola kosarke
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (let 3, 16. septembar 2017 20:44)

Ne, srpska skola kosarke, posto je selektor Slovenije Srbin, kao i najbolji igraci Dragic i Doncic
(dusan, 16. septembar 2017 21:01)

Dragić i Dončić jesu Srbi ali nisu proizvod srpske škole košarke. Niti jedan jedini dan nisu proveli u Srbiji tapšući loptu o parket i šutirajući na koš niti su naši treneri napravili igrače od njih. Više su Lovernj i Veseli proizvodi srpske škole košarke nego njih dvojica.

alex

pre 6 godina

Kad čitam ove komentare imam osjećaj da se to ne raspravlja o sportu nego o genetici.., sve sami stručnjaci.. Koliko amerikanaca ima američki košarkarski tim?Po logici bi rekli da su svi amerikanci, po ovim genetskim stručnjacima bi kazali nijednog jer su svi poreklom iz evrope i afrike.

артиљерац

pre 6 godina

Ми сутра ладно добијамо Словенију.Немам ниједан озбиљан аргумент за то,и
они играју одличну кошарку,али тако некако осећам.Неће бити велика разлика,
али ћемо водити све време.

milan

pre 6 godina

ako treba da izgubimo zlatnu medalju od nekoga tj ako je tako sudjeno bice mi drago da to bude od slovenaca.
p.s. osvojite zlatnu medalju momci!!!

let 3

pre 6 godina

62

Ne znam kakav ce biti rezultat..ali znam da je pobedila Srpska skola kosarke..
(Dorijan Grej, 16. septembar 2017 19:55)


valjda jugoslovenska skola kosarke

Lampas

pre 6 godina

Igor Kokoskov ce ,nazalost, biti onaj faktor koji ce da odluci. 
Covek vec 20 godina radi sa najboljim svetskim trenerima i za njega je Sale mala maca.Inace,Igorovi roditelji su bili divni ljudi.Otac,veliki smeker Steva Kokoskov je nekada igrao fudbal za Vozdovac,bugarin po poreklu, dok mu je majka Milica,dipl.ek.rodena u Velikim Crljenima kod Lazarevca.
(ivan, 16. septembar 2017 19:41)

G. Ivane, ne mislim da ste Vašim komentarom hteli da uvredite bilo koga, naprotiv. Ipak, iskoristiću taj Vaš komentar da probam da ostavim jednu poruku ovde. Verujem da je većina koja ostavlja komentare na ovom blogu mladja od 30 godina, za razliku od mene, verovatno i od g. Ivana. I zato apelujem na sve te mlade ljude da prestanu sa prebrajanjem srpskih predaka Kokoškova, Dončića...bilo koga. Srbija je multinacionalna, multikulturalna, multikonfesionalna drzava i to je jedno od njenih najvećih bogatstava. Nemojte to da radite, jer time odbijate druge i drugačije. I ja sam to nekad radio i time povredio neke ljude. I sad mi je zao zbog toga. Nema sreće u ovoj zemlji dok se drugi i drugačiji njeni gradjani ne budu indentifikovali sa njenom zastavom, himnom. Ti ljudi su nase komsije i moramo zajedno da se pazimo, čuvamo i poštujemo. Samo tako ćemo napredovati i biti srećniji. Živela Srbija i svi njeni gradjani!

SloSlo

pre 6 godina

Imam jednu jedinu želju: finale u duhu onog najboljeg i fair u sportu - i sa strane košarkaša, i sa strane navijača.

Naravno, navijat ću za SLO, ali ću znati cijeniti i dobru igru Srbije.

j

pre 6 godina

@Cemu toliko potenciranje na tome da ce Kokoskov biti buduci trener, kao mladi strucnjak? Covek je od Saleta samo 4 godine mladji, a sto se strucnosti tice, vidimo da je Saletu nimalo ne manjka
(Realan, 16. septembar 2017 20:10)
Ocito da nisi dovoljno realan.Mozda Djordjevic nema u planu da bude vise selektor Srbije,sto je i kada se pogleda,neki razumljiv splet okolnosti s obzirom da je doveo reprezentaciju na najveci moguci nivo,kazem najveci moguci zato sto i po njegovim recima nije izvodljivo da dobijemo Amerikance u finalu vec da izgubimo sa sto manjom razlikom.Finale SP,OI i EP,nadam se sa zlatnom medaljnom je odlican nacin za njega da se oprosti za sada kao selektor i posveti klupskim uspesima sa Bajernom.On ce verovatno ostati i za samo SP ali posle je pitanje.Potenciranjem Kokoskova kao buduceg selektora se ne umanjuje Djordjevicevo vodjenje ekipe ili umanjuje strucnost nego njegova energija,motiv da nastavi i dalje sa reprezentacijom.Licno bih voleo da ostane jos dugo,dugo na klupi.Ma dozivotno :)

dr mr

pre 6 godina

Igor Kokoskov novi trener reprezanticeje Srbije,kad Sale ode,potpuno logicno i realno desavanje,msm da bi coveku bila velika cast...da sedne na klupu gde su sedeli...Duda,Zeljko,Pesic,Sale a nema sumlje da poseduje neophodno znanje a sada vec i iskustvo

jokara

pre 6 godina

Stvari koje su ponovljene milion puta i koje necemo nikada zaboraviti;

1 Nedostaje nam 7 igraca, cak se pominje i Markovic koji ne igra vise za reprezentaciju

2 Saric, Bogdanovic, Doncic i Dragic su Srbi, puni su nam forumi genijalnih geneticara.

3 Partizan, Zvezda i Vujosevic su stvorili ovu reprezentaciju !?

4 Nas Bogdan pojma nema :)

i tako u krug...

Realan

pre 6 godina

Cemu toliko potenciranje na tome da ce Kokoskov biti buduci trener, kao mladi strucnjak? Covek je od Saleta samo 4 godine mladji, a sto se strucnosti tice, vidimo da je Saletu nimalo ne manjka

Zoran_Ljubljana

pre 6 godina

Pozdravim svim Srbima na portalu b92 od jednog Slovenca iz Ljubljana, koji ima baku u Beogradu. Malo prebiram ove komente o nacionalnosti i baš mi je smešno. Znam Luku Dončića osobno i mogu, da kažem da je on više Slovenac nego 80% Sloveneca. On gine za slovenčki dres. Gogi isto. Tako, da nije bitno iz koje zemlje dolazi ko, niti nacionalnost. Bitno je da ginu za dres i navijače. Dončić bi mogao da igra za španjolsku ili Srbiju ali on je htio za Sloveniju. Inače ja imam ovdje puno Srba iz mešanih brakova i skoro svi če da navijaju za Sloveniju ALI svimi je draga Srbija. I ako pobjedi ona, niko neče se žaliti. Slovenci i Srbi smo bratski narod, koja nas djeli samo jedna zamlja, mada nisu svi Hrvati loši. Ali mi Srbi ih ne podnosimo. Tako da uvjek odlazim za Beograd z avionom, da mi ne treba kroz Hrvatsku. Eto, toliko od mene - srbski mi nije baš nešto alu nadam se, da ste me razumjeli. Svu sreču sutra bračo Srbi.

Marko Celje

pre 6 godina

Slovenec sem i navijam za Sloveniju, al voleo bi sutra navijati za naše usred Beograda, jer znam da bi posle utakmice ma bilo ko pobjedio , popio sa bračom Srbima po koju rakiju i koje pivce pa proslavio ono što je najvažnije barem za mene, veseliti se sa ljudima u dobrom sportu i u dobrom društvu...ajd živeli brača Srbini, sutra uživamo i samo uživamo.... zdravo navijanje za svoje, i poštivanje suparnika,sport treba da druži ljude a ne razdvaja...srečno.!!!

мерак

pre 6 godina

Свака част Словенцима али зна се ко сутра узима злато! Идемоооо шампиони

Imre

pre 6 godina

Citam i ne verujem da nekima jos uvek toliko vazno ko koje je nacionalnosti u sastavu nase I slovenacke reprezentacije?! Ja sam vojvodjanski madjar ili srpski madjar,kako hocete...moja kcerka je madjarica I reprezentativka srbije.....ponosni smo kada osvaja medalju za srbiju u omladinskom uzrastu uz nadu da ce tako biti I kasnije na seniorskom! Drzavljani smo I madjarske ali rodjeni smo u Srbiji I normalno je da se takmicimo pod njenom zastavom...... Kada neko igra za Francusku...mi komentarisemo.."francuzi dali gol".....a znamo da recimo u fudbalu 90% igraju fudbaleri koji su rodjeni u Africi.....a opet su Francuzi......Zasto smeta nekom ako je I druge nacionalnosti kao ja a igram za Srbiju,pa naravno da sam Srbin! Ko igra za Srbiju prihvata da je Srbin pa makar I da joj je maternji jezik drugaciji od srpskog..... Sutra punooooo srece za Srbiju! Pobedaaaaaaaa!

mihajlo

pre 6 godina

Ono sto je po meni sigurno, je to da sutra odlucuje u mnogome klupa, u tom slucaju dajem prednost Srbiji. Sa sve Stimcem i ostalim, sem ako Sale nebude forsiro nesto drugo.

spetnaz

pre 6 godina

Ljudi,pred sam pocetak i onog soka zbog neigranja prve petorke,mislio sam da necemo proci dalje od grupe,sad sam sebe psujem sto sam ijednog trenutka posumnjao u nase momke i Saleta...90% vas je sigurno bilo takvog misljenja...ono sto je sigurno,bar cemo uzeti srebro,a daj boze i zlato...i sad kad pomislim,da smo igrali u najjacem sastavu,meni bi bilo dosadno da gledam,pa mi bi se prosetali do finala glat,uz minimum 20 razlike protiv svakog...sta god se sutra desilo,niko vam ne moze nista zameriti,zato,srecno sutra i vidimo se na trgu...

tarmi

pre 6 godina

Evo, ja sam Srbin, živim u Sloveniji, navijam za Srbiju svim srcem. Tako je i sa većinom Srba u ovoj zemlji, pa i sa Dragićima i Dončićem - to je Goran i rekao prekjuče, kao i Saša Dončić. Igraće za Sloveniju i ostaviti srce na terenu, ali već sutra da se takva utakmica igra bez njih - zna se: krv nije voda.
Mada, juče jedan Srbin, rođeni Ljubljančanin, reče da navija za Srbiju, ali volio bi da pobijede Slovenci, jer zna da više nikad neće doći do ovakve prilike za zlato :D

marko celje

pre 6 godina

kažu malo prije kod nas u Sloveniji u tv dnevniku kako putuju Slovenski navijači u Tursku avtobusima pa kažu navijači na Hr granici svi carinici uvredljivi, arogantni, prgavi..a pita novinar kako na Srbski granici, kažu naši super, prijazni, nema problema, sve bez problema...evo pa kaži sad ko ima kulture...a sutra bratski duel za zlato...sretno naši, sretno brača.

radoznali posmatrač

pre 6 godina

Molio bih sve komentatore, koji veći značaj daju nacionalnostima igrača, nego samoj košarci, da mi odgovore da li sutra igraju Srbi protiv Slovenaca ili reprezentacija Srbije protiv reprezentacije Slovenije? Ako hoćete da se bavite nacional-šovinizmom pronađite neku drugu temu i moderatora portala, koji će te vaše tupave komentare da dopušta da se objavljuju, a ovu temu ostavite svima nama koji volimo sport, odnosno košarku. Bilo ko sutra da pobedi, pobediće sport - nebitno da li je to Srbija ili Slovenija.

Jovan

pre 6 godina

Ko je čiji, poreklom su Srbi, naravno, ne poriču to. Ali da su Srbi sposobni napraviti normalnu državu, normalno društvo, ne bi ljudi odavde odlazili. U medicini, IT-u, ekonomiji, kojoj god oblasti, ljudi odlaze, ali tu nema Evropskog prvenstva pa da se to očigledno vidi. Sami smo mi sebi krivi

Igor

pre 6 godina

Ma Sale ih procitao,ista taktila kao protiv rusa,da se sto vise zaustave za tri poena a bobi terminator da odradi svoje i ovo je lagano zlato cak mozda lakse od pobede protiv rusa.

mai ben rai

pre 6 godina

Ee ove priče više ko je čiji... Zamislite šta bi se pisalo na sportskim vestima u Africi kada igra Amerika proti nekoga... Eee ovaj Lebron je naš bre! Čukundeda mu je iz Ugande odveden. Durent je isto naš prababa mi je rekla da su njegovi iz Etiopije otišli tamo da beru pamuk...
Dajte da gledamo košarku i navijamo. I zapamtite nemaju Slovenci samo Srbe i Bosance u reprezentaciji.. imaju i Afrikanca Rendolfa ;-)

lapido

pre 6 godina

Nije Srbin, već Rusin.
(orčuša, 16. septembar 2017 18:16)
Da li je moguće da i dalje ima ljudi koji ne znaju da se ogroman broj Srba u Vojvodini, a pogotovo u Banatu i Šajkaškoj, preziva na "ev" i "ov"? Pa samo pogledajte "selebritije" svih vrsta u Srbiji - Jankov, Isakov, Kolarov, Selakov, Avramov, Berbakov, Veselinov, Mirkov, Jerkov, Popov, Bogosavljev, imaginarni Čvarkov, i nekima omiljeni Ivan Bogdanov... Izvolite - https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BA_%D1%81%D1%80%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%85_%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%B0_%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%BE%D0%BC_-%D0%B5%D0%B2_%D0%B8%D0%BB%D0%B8_-%D0%BE%D0%B2

antiDebil

pre 6 godina

Kokoskov je po meni najbolji mladi strucnjak na svetu
K (petarczv, 16. septembar 2017 18:33)

Nije on vise mlad strucnjak. Pricao je on jednom kako ga je Partizan poslao u Ameriku, tako da i on pripada crno belom svetu, sta da ti kazem ostrasceni panteru, to ti je sto ti je !!
Samo se nadam da ce Djordjevic, Danilovic, Tomasevic i Bodiroga prisustvovati Ivkovicevom oprostaju, posebno je bitno da to urade Djordjevic i Danilovic !

anica

pre 6 godina

Dokle vise tolerisete gluposti na temu klubova? Dokle? Zar nije normalno da se ponasamo kao Bogdanovic i Jovic, da pruzamo ruku jedno drugom i da shvatimo da od bitnijeg ima bitnije. Volim Zvezdu, neko Partizan, ali je reprezentacija ipak vrh piramide. Mnogo bljuvotina i gluposti. Zamislite koliko jadan moras biti da kroz pobede svoje drzave raspravljas ko je ciji igrac.

ivan

pre 6 godina

Igor Kokoskov ce ,nazalost, biti onaj faktor koji ce da odluci.
Covek vec 20 godina radi sa najboljim svetskim trenerima i za njega je Sale mala maca.Inace,Igorovi roditelji su bili divni ljudi.Otac,veliki smeker Steva Kokoskov je nekada igrao fudbal za Vozdovac,bugarin po poreklu, dok mu je majka Milica,dipl.ek.rodena u Velikim Crljenima kod Lazarevca.

analiticar_amater

pre 6 godina

Nadja Higl,Nemes,Stefanek,Ljajic i jos punooo njih osvajalo je za Srbiju medalje a nisu 100% a neki su cak 0% srbi ali ste svi prisvajali te medalje kao da jesu.A sada odjedanput klinci koji su se rodili u Sloveniji i tamo ucili kosarku,mama im je slovenka oni se prisvajaju,oni su srbi a ne slovenci i samo cekam sutra ako Slovenija pobedi sve te licemere koji ce pisati kako bez srba ne bi ovo i ono... a ako pobedi Srbija vise ih niko nikada nece spomenuti.A momci,i Goran i Luka su se juce na to samo nasmejali i rekli da su slovenci koji srce na terenu daju za Sloveniju,a da imaju i srpske pa i bosanske krvi u sebi.Ako ih prisvaja Srbija onda moze i BIH,jadni svi vi koji tako prebrojavate krvna zrnca tim momcima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dejan, 16. septembar 2017 17:46)

Evo citam iznova i iznova tvoj komentar i nije mi jasno sta si ti hteo da kazes? Nadja Higl, Stefanek i Nemes su nastupali za reprezentaciju Srbije i nismo mi imali sta tu da prisvajamo, jer su osvojili medalje kao reprezentativci Srbije te su samim tim to nase medalje. Ali zaista, sta si hteo da kazes? Sta smo mi to prisvojili? Cije su to medalje ako ne reprezentacije Srbije? Niko nije rekao da je medalja koju je Slovenija sada osvojila nasa, medalja pripada Sloveniji, sto ne menja cinjenicu da imaju Srba u ekipi. Bosanske krvi? Kakva je to krv? Dragicu je ako se ne varam otac Srbin iz Bosne, moze da ima samo srpske krvi, ne bosanske.

Marvin

pre 6 godina

Još malo pa će se znati ko je bolji. Dok čekamo meč za zlato evo link za uživanje u muzici velikih majstora
a nadam se da će podjedanko uživati i Slovenci i Srbi

https://www.youtube.com/watch?v=5blUBrTsG6I

Sloba

pre 6 godina

Ja prizeljkujem da vidim Srbiju u punom sastavu, zamislite klupu koja je osvojila medalju na EP. Fantasticno, hvala vam momci sto pravite cuda!

lalo

pre 6 godina

Mislim da će Slovenci dobiti ovo finale, naši imaju dosta pehova,oni su u naletu imaju spor sa Hrvatskom oko piranskog zaliva koji su dobili arbitražom i treba im sada publicitet da svi mediji u svetu objave ime Slovenija ... toliko.

WhistlerBGD

pre 6 godina

Bilo kako bilo momci bitno je da Jugoslavija igra finale sama protiv sebe hahaha :) Ko god da pobedi zasluzili ste ovo finale I jedni I drugi te nam priredite vrhunsko finale za pamcenje sa velikim zagrljajima na kraju!!!!!!!

Shi shi sho

pre 6 godina

Ovi što s bune protiv toga da jednu Nađu Higl mogu nazvati srpkinjom bez obzira na poreklo su isti oni što su izmislili pojam "Srbijanci".

puštajte komentar!

pre 6 godina

Nadam se da je ovaj covek buduci selektor Srbije.
(rango_unchained, 16. septembar 2017 17:28)

A zašto Sale ne bi ostao selektor? U čemu je fora sa ovom kokoškovfilijom?

Pokondirena tikvica

pre 6 godina

Ne pricam o Doncicu i Dragicu,Kokoskovu,nasoj reprezentaciji koja je drugi tim reprezentacije Srbije,prvi tim nije dosao a mozda bi se,kad bi ga napravili i treci tim borio za medalju.Ja pricam o Srbiji,odakle bre nama ovaj osecaj za kosarku?

petarczv

pre 6 godina

@Petar_slo 
Decko...nama fali:Teodisic-Prvi pley repke i najboljo igrac Evrope,Nedovic drugi bek repke,Kalinic prva trojka repke,Jokic-Najbolja cetvorka evrope i prva cetvorka repke,Bjelica-druga cetvorka repke i Raduljica-druga petica repke....sa tim igracima plus ovi samo Ameri se kolju,u evropi sa svima 25 razlike i to je apsolutno realno....pozz za Slovence..
(horusfilip, 16. septembar 2017 14:52)

Jokic je Centar a ne cetvorka

Ludak_u_razvoju

pre 6 godina

Sećam se kada je Sale izabran za selektora. Bila je trka izmedju njega i Kokoškova. Tada sam moram priznati i ja, ali i mnogi drugi bili saglasni da je možda bilo bolje rešenje da je izbor pao na Kokoškova, jer je bio iskusniji trener. Ali naravno, niko nije sumnjao u Saleta. Danas se lepo vidi da savez ne bi pogrešio da je uradio suprotno. Djordjević nas je košarkaški vratio u život, neizmerno mu hvala na tome i nadam se da će ostati selektor još mnogo godina. Ali za sledećeg selekotra, kada za to dodje vreme, dileme nema: Kokoškov zaslužuje to mesto jednoga dana, i veoma bih voleo da ga vidim u toj ulozi. Do tada mu želim puno, puno uspeha... Osim sutra, tad može malo i da omane. :)

Otac

pre 6 godina

Više od hiljade komentara, da su Dragić, Dončić itd Srbi, jer jim je otac Srbin. Kad je za vas igrao Mateja Kežman nisam našao nijedan komentar, da mu tamo nije mesto jer je njegov otac čisti Slovenac.

zemunski kej

pre 6 godina

Ako ne bude igrao Jovic a svi smo imali te distorzije skocnog zgloba ,nije strasno ali 5 dana ne mozes da potrcis,ne znam kako cemo moci da im se suprotstavimo, Ako Bogdanovic bude organizovao igru nece moci da sutira,Vasa nije predvidjen da bude glavni plej niti to moze,Prinudjeni smo na sablone bez kreativnosti .Bez pleja ni Djordjevic ne moze da smisli nista dobro,

N

pre 6 godina

Ziveo sam 30 godina u Kragujevcu, moji generacijama unazad Simadinci, preselio se u Kanadu, zena srpkinja iz Sarajeva, tast isto Sumadinac i sta, sutra moje dete kanadjanin? No, no... Ali kako bi neko mogao da trazi od mene da igram za Bugarsku da mi je deda odatle, ja to ne bih mogao... Gde odrastes, za to si vezan, tako da razumem i kosarkase... Druga strana medalje, u Srbiji je mnogo jaca i veca konkurencija, a sa 12 god ne znas potential, tu su putovanja, troskovi i slicne stvari, tako da svako je napravio izbor (Dragic, Doncic)...
E sad, 'ajmo po to zlato!!

Začuđeni u Zemlji Čuda

pre 6 godina

"ali sam siguran da će na zatvorenom sastanku sigurno reći: "Daj da pregazimo ove Slovence"

Budi siguran da će to reći!

MarkoZR

pre 6 godina

Nemojte molim vas luzerske komentare tipa : ``nema veze i ako izgubimo bla bla bla...``Nesto bas nisam video komentare tog tipa na slovenackim forumima,tamo su svi komentari tipa :``sutra dobijamo Srbe!``.Tako da u tom duhu : SUTRA CEMO ZGAZITI SLOVENCE,NEMAJU STA DA TRAZE PROTIV NAS,BOLJI SMO!!!

dr.gonzo

pre 6 godina

ovo treba promatrati samo kao takmicarsku tekmu ...pa da igram protiv rodjenog brata ja bi igrao da ga pobedim sa sto vise razlike..ili jesi ili nisi takmicar..nema tu sentimentalnosti..ovo je igra a ne rat!

chombe

pre 6 godina

U svakom slucaju, Kokoskove, ti si sledeci srpski kosarkaski selektor. Sale bi trebalo malo da odmori, uradio je sve sto je trebalo i sto se moglo.

Duck Dodgers

pre 6 godina

@bogatstvo multikulture
Amerikanci su uveli američko poreklo kao nacionalnost pre dvadeset i više godina... sada se četrdeset miliona građana SAD izjašnjava kako ima američko poreklo... sve su to bili potomci engleskih doseljenika... zato se sad i nalaze amerikanci engleskog porekla na deobi drugog mesta sa oko 25-30 miliona. .. dok su prvi nemačkog porekla sa oko 70 miliona... sada bi bilo oko 80 milona Amerikanaca sa engleskim poreklom... a taj broj je na popisu krajem šezdesetih u SAD, u jednom momentu prešao broj etničkih Engleza u Engleskoj. Eto sad je uvedeno američko poreklo i oni najintegrisaniji su postali Amerikanci po nacionalnosti... tako da to što vi pričate nije tačno. SAD ima i dalje većinsku protestantsko, germansku (Englezi, Nemci, Holanđani, Danci, Norvežani) belu većinu... Mene i ne čudi njihova tolika agresivnost, ali preduzetnički duh budući da su nastali od germanskih naroda.

jojo

pre 6 godina

Ne razumem ljude koji kažu da ne pominjemo da su Dragić i Dončić Srbi (plus Čančar, Nikolić, Zagorac). Pa niko ne spori da igraju i vole Sloveniju i da su u tom smislu pravi Slovenci, ali ova dva gospodina ni ne kriju da su Srbi. I nisu nama Nađa, Davor, Nemeš, Laslo... manje dragi što su drugog porekla. Naprotiv, plus i te zemlje odakle su imaju prava da se identifikuju sa njima, i obrnuto naravno. Ja da sam na mestu Dragića igrao bih za Sloveniju koja mi je sve dala ali isto kao on ne bih zaboravljao ko sam. Srećno nam bilo sutra.

Blueblueblue

pre 6 godina

Kokoskov je Srbin, svi ostali tamo su Slovenci, zeljni da pobede nas i time bi mogli da se hvale narednih 200 godina.

Za gospodina Djordjevica, za Srbiju se navija, za nasu tradiciju i sveti dres, mi smo vlasnici onolikih titula iz proslosti i mi smo trenutni vice-sampioni sveta i Olimpijade, nema drugarstva u boj se ide u nedelju.

Mike

pre 6 godina

"Neka udare u zid. Ovo je Sparta! Molim vas!
(Mike, 16. septembar 2017 16:24)"

Jeste, prepuni smo TV/tastatura junaka, a kad dođu izbori, na kojima samo treba da izađeš i zaokružiš bolju budućnost za sebe i svoje bližnje - mi ....
(Goran, 16. septembar 2017 17:07)

Druže pogrešio si temu za svoj komentar, a još više što se obraćaš pogrešnom čoveku.

Ti nastavi da radiš svoj posao po forumima, a mene zaobiđi i ostavi da svim srcem navijam za ove momke koji su spremni da svim srcem igraju za svoju domovinu.

Dejan

pre 6 godina

Nadja Higl,Nemes,Stefanek,Ljajic i jos punooo njih osvajalo je za Srbiju medalje a nisu 100% a neki su cak 0% srbi ali ste svi prisvajali te medalje kao da jesu.A sada odjedanput klinci koji su se rodili u Sloveniji i tamo ucili kosarku,mama im je slovenka oni se prisvajaju,oni su srbi a ne slovenci i samo cekam sutra ako Slovenija pobedi sve te licemere koji ce pisati kako bez srba ne bi ovo i ono... a ako pobedi Srbija vise ih niko nikada nece spomenuti.A momci,i Goran i Luka su se juce na to samo nasmejali i rekli da su slovenci koji srce na terenu daju za Sloveniju,a da imaju i srpske pa i bosanske krvi u sebi.Ako ih prisvaja Srbija onda moze i BIH,jadni svi vi koji tako prebrojavate krvna zrnca tim momcima.

Vaske

pre 6 godina

Sutra igraju dve najbolje reprezentacije na ovom prvenstvu i u duhu fer pleja suvisni su ovakvi komentari...Srbija vs Slovenija ili Slovenija vs Srbija ili SRBIJA VS SRBIJA pobedice TIM i TIMSKA IGRA

st

pre 6 godina

Sutra se igra za istoriju , slavu , za svoju zemlju, za hiljade decaka i devojcica kojima postajete idoli! Naravno respekt za svakog protivnika, ali samo toliko! Napred za Sbiju!

Goran

pre 6 godina

"Neka udare u zid. Ovo je Sparta! Molim vas!
(Mike, 16. septembar 2017 16:24)"

Jeste, prepuni smo TV/tastatura junaka, a kad dođu izbori, na kojima samo treba da izađeš i zaokružiš bolju budućnost za sebe i svoje bližnje - mi ....

marko

pre 6 godina

Nemojte više da pominjete Srbe u Slovenačkoj reprezentaciji, jako je to ružno. Oni igraju za Sloveniju i osećaju se kao Slovenci.
 (milutin)

Е свашта. Па само он зна како се осећа, а осећања су осећања, а националност је националност, а посао је посао. Дончић и Драгић су по барем једном родитељу Срби, и то нема никакве везе са осталим. Посао им је кошарка, и нормално је да ако су пристали да ће као професионалци играти поштено за свој тим. Да ли се они изјашњавају као Словенци или Срби, апсолутно је небитно и крајње некултурно тако нешто уопште и питати и о томе дискутовати. Дакле они се могу изјашњавати као Словенци, али им нико не може забранити да навијају и за Грузију ако им се оће. А могу се осећати срећно ако победи Словенија и истовремено и тужно пошто губи Србија. Што се мене тиче лично ми је драго због њих, али истовремено и мало безвезе да играмо против на неки начин својих у туђој репрезентацији. То је можда и највећи проблем са Кокошковим, пошто је он 100% овдашњи, чак је сматран и нашом будућношћу, мислим и даље да то јесте, а ето сад игра против своје земље и то за злато. лакше би било навијати а и играти против рецимо Немаца и сл. Кокошков је овдашња школа кошарке, овде студирао, учио тренерски посао, сви га знају, ....

Mailman

pre 6 godina

A što ste napisali "bivši" zemljaci? A posle Kokoškov - srbin. O čemu se radi?
(Mirko, 16. septembar 2017 17:09)

Da si pazljivije citao, shvatio bi da govore o Sloveniji i Srbiji, a ne Kokoskovu i Djordjevicu

Oxi

pre 6 godina

(milutin, 16. septembar 2017 14:38)
 Slovenci mogu biti ponosni na cinjenicu da im nastupa pet Srba, i da tim Srbima nikada ne bi palo na pamet da nastupaju za bilo koga drugog osim Slovenije. To govori koliko su oni jaki kao drzava i dobri kao drustvo, Slovencima se nikada ne bi moglo desiti da im se gradjani tako lako odricu njihove nacionalnosti i kao iz kluba u klub idu da nastupaju za druge drzave...

Mike

pre 6 godina

Kako me nervira ova "prijateljska" atmosfera između nas i Slovenije. Ne dajte se prevariti - 10000 Slovenaca u hali sutra iz 11 čartera biće ekstremno neprijateljski nastrojeni - mnogo gore od Grka 1995.
Kokoškov će poginuti za zlato sutra. Kakve emocije, otadžbina i bakrači! Samo pobeda mu je bitna, da bi mogao da je stavi u CV ne bi li što bolje prošao u NBA. Dragić i Dončić - nema tu "S" od Srbina. Nema tu mnogo zadovoljstva ako oni pobede. To je isto kao i Francuzi da su nas pobedili. Nema razlike!
Zato momci srce na teren, za vašu decu i porodice, za Srbiju, za vas i za sve nas - pokidajte ih bez milosti. Neka udare u zid. Ovo je Sparta! Molim vas!

Žikica-prva puška Srbije

pre 6 godina

milutin,


Najbolji teniser Beden je uzeo britanski pasoš i igra za njih!
Toliko o tome da Slovenci ne uzimaju druga državljanstva.

anica

pre 6 godina

D, 16. septembar 2017 13:28
U najmanju ruku si siromasnog duha. Ko kaze da Doncic i Dragic nisu Slovenci??? Srbin po ocu, je l to toliko smeta? Kada volis svoje, kada ti je to ponos...to nije uvreda ni za koga, kada neko ima veze sa Srbijom, meni je drago...ne znam za druge, niko ovde ne omalovazava Sloveniju, niti bilo koju naciju, niko ne omalovazava rodjene ljude tamo, niko ne broji krvna zrnca samo se iznose cinjenice.
Sve prolazi, nestaje...samo ponos ostaje. Ili jesi ili nisi...LAV!

vodokotlić

pre 6 godina

U Sloveniji igraju apsolutno svi Slovenci. Cak je i Doncic prekjuce nasim medijima rekao da je on cist Slovenac i da trenutka nije razmisljao za koju ce zemlju igrati. Kao sto Stefanek osvoji medalju za Srbiju, Nadja Higl, kao sto Sulejmani igra za Srbiju... oni su Srbi.
(D, 16. septembar 2017 13:28)

Ne razumem. Zar je onda Rajs Crnogorac? Zar je Dzenkins Srbin ako ima srpsko državljanstvo? Ili na primer Slovenački Rendolf?? Problem u svemu je što je reprezentacija izgubila smisao pa se dovode stranci. Druga stvar, na primer kod Dragića, njegov stric živi u Požarevcu... Šta onda to znači?

bogatstvo multikulture

pre 6 godina

Jel Mrle, a ako npr. Irskog doseljenika u USA nazoveš Amerikancem jel i to uvreda a? Ajde bre...
(sinko, 16. septembar 2017 15:41)

Pa biti Amerikanac, to nije nacionalnost, to je državljanstvo.

Oni su svi Amerikanci, dok ne počnu da se izjašnjavaju o nacionalnosti, a tada postaju latino (hispano), italo, ... itd.

Nemaca u Americi ima preko 50 miliona.

Srbi sa američkim pasošem su Srbi Amerikanci.

Amerika je jedinstvena u svetu po tome i nije za poređenje.

Vz

pre 6 godina

Živa istina! Imali smo mi po imenima mnogo bolje reprezentacije (Nesterovič, Lakovič, brača Lorbek, Smodiš, Brezec...) pa nismo ni nanjušili polufinale! Danas imamo TIM u kome svako ima svoju ulogu i zna šta mu je radit!
(Zlatko, 16. septembar 2017 15:40)
2009 je vecina tih koje si sada nabrojao igralo polufinale EP. Realno bolji tim od nas u tom trenutku po imenima, ali smo mi imali ekstremno talentovane momke i Dudu na klupi.

Zlatko

pre 6 godina

Živa istina! Imali smo mi po imenima mnogo bolje reprezentacije (Nesterovič, Lakovič, brača Lorbek, Smodiš, Brezec...) pa nismo ni nanjušili polufinale! Danas imamo TIM u kome svako ima svoju ulogu i zna šta mu je radit!

mihajlo

pre 6 godina

@milutin
Pa moras malo :), ipak se radi o ljudima tj. kosarkasima i dok su bili mali kao i njihovim roditeljima, iskljucicu ovde Doncica, nije bilo ni malo lako dok su stasili, probili se nekako u toj istoj Sloveniji, samo da ti kazem nisu jih bas mazili, sada je drugcije i zato je vazno, a i oni sami kad imaju priliku to i napominju, da u Sloveniji sem Slovenaca ima i drugih koji doprinose toj istoj drzavi jednakovredno i da u buduce, nevracajuci se u proslost, ne prolaze i ovi iza njih sto dolaze skroz iste probleme. Mogu da kazem, da je ranije bilo dosta i nacionalnoj bazi. Inace Rasa Nesterovic, jos jedan deklarirani Srbin iz Slo, ako se ne varam je i kum pravoslavne crkve u Ljubljani, ima sada neku funkciju i u kosarkarsko savezu Slovenije i zapravo on je predkozijo da se porazgovara sa Kokoskovim onako cisto neformalno, na kraju se ispostavilo kao pobeda. Da ne ispadne da srbujem, sta bi rekli komsije :) ali red je da se ispostave cinjenice, shvati da u drzavi ima i drugih nacionalnosti koji jednakovredno doprinosu istoj, pa tako i mi da obratimo paznju na nase ko sto neko spomeno Ljajica, pa ranije Sulejmanija, pa Stefaneka i ima toga jos. U finalu neka pobedi bolji, slavicemo zajedno :), kako kod bilo, ali za mene licno da slavi kao prva Srbija bez obzira ko igra za Sloveniju :).

hmmm

pre 6 godina

Zaustaviti šut za tri i slovenci su prosečna ekipa.
(Srbijanac, 16. septembar 2017 14:35)

Zaustavi Drim tim iz 92 da daju koševe i oni su ispod prosečna ekipa xD

Kosta

pre 6 godina

Dozvolite@..ti decko nemas nikakvu predstavu o sportu.Moras prvo da naucis sta je kolektivni a sta individualni sport.Nije bitno da nabrajas koliko Slovenija ima dobrih igraca,dva ili tri...ona ima 12 igraca koji cine jednu celinu a ta celina se zove kolektiv koji im je fenomenalan.To isto imamo i mi,po rejtingu sigurno nemamo vise boljih igraca kao sto pricas,ali upravo je zajednicki duh i kolektiv formula uspeha u kolektivnim sportovima.Moras mnogo da naucis.Srbija do pobede...

Komša

pre 6 godina

Fin,gospodski rad.Lepo skida teret favorita sa svoje ekipe a onda još kultirnije laska Saletu i udara po sujeti - Sale iskusniji od njega u trenerakom poslu? Pogledajte mu karijeru i nemojte se zavarati što je "samo" asistent.
Nadam se da će Sale ostati hladan kao i uvek.

Dozvolite

pre 6 godina

Slovenija ne moze nikako biti favorit. Imaju jednog krstenog igraca i jednog talentovanog tinejdzera. Jedini centar im veseli Vidmar, smesni igraci Muric, Blazic, Prepelic... da ne pominjem nekog Zagorca i Dimeca koji su im u rosteru. Ovaj sastav Srbije je drim tim za Sloveniju, njihova jedina prednost je Kokoskov, koji je deset puta bolji trener od Djordjevica.

Zuja

pre 6 godina

Valjda će Jović igrati. Bez njega nemamo šta da tražimo jednostavno on je sad prva violina tima i Marjanović-Kuzmić će biti odsečeni a tu smo trebali da imamo prednost. Osim asistencija i organizacije tu je i vrhunska odbrana. Tako da se nadam da će biti osposobljen za pola sata igre inače će nas Slovenci pregaziti 20 razlike. Videli ste juče u kakve smo muke upali kada je izašao, od lagane pobede 20 razlike pretvorilo se u o'ruk napade sa srećnim krajem po nas. Dakle osposobite ga kako znate i umete!

sinko

pre 6 godina

E sad sam se iznervirao ako su to CISTI SLOVENCI ja sam Kinez. Sve ok igra covek za svoju zemlju ali vredjati tako necij narod to je necuveno. Ajde sad ja bracu iz Slovenije da pitam sta ste vi po vroispovesti: budisti, katolici, pravoslavci, luteranci ? Ako mu je otac Srbin on je po pripadnosti narodu Srbin isto kao sto je Nadja Higl Nemica a Stefanek Hrvat i Albert Nadj Madjar . To ne znaci da vole Srbiju manje od mene niti sam ja nesto bolji od njih naprotiv to su veliki ljudi i prvi u onome cime se bave i svaka im cast na tome. Ali ako bi ih ja svesno nazivao Srbima to je cista prvokacija i uvreda za njih njihovu porodicu i njihove narode.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mrle, 16. septembar 2017 14:29)

Jel Mrle, a ako npr. Irskog doseljenika u USA nazoveš Amerikancem jel i to uvreda a? Ajde bre...

Dragan

pre 6 godina

Sale pred novinarima: Slovenci su apsolutni favoriti

Sale u svlacionici: Idemo da razbucamo te Slovence, ko su oni bre? Imaju skupe ugovore, strance, marketing, ali ajde da pokazemo ko je gazda. Da uzmemo to zlato pa kao '95 da pravimo zurku na balkonu ispred skupstine, neka gori Beograd! Hocu da svako da 150% sebe, da iskrvarite na terenu bre!

E, ovako ja zamisljam.

Rendolfe spavas li mirno stize Birca

Predo

pre 6 godina

Ja želim samo da pohvalim komentare (valjda se neće pokvariti), pametne nepristrasne, kao da ne pripadaju ovom podneblju. Da li vidite kako pozitivni ljudi (Kokoškov, Đorđević) izazivaju pozitivne reakcije i obrnuto (političari, a i neki ljudi iz sporta poput Mamića, pa i nekih iz Zvezde, Partizana itd.)

Mrle

pre 6 godina

E sad sam se iznervirao ako su to CISTI SLOVENCI ja sam Kinez. Sve ok igra covek za svoju zemlju ali vredjati tako necij narod to je necuveno. Ajde sad ja bracu iz Slovenije da pitam sta ste vi po vroispovesti: budisti, katolici, pravoslavci, luteranci ? Ako mu je otac Srbin on je po pripadnosti narodu Srbin isto kao sto je Nadja Higl Nemica a Stefanek Hrvat i Albert Nadj Madjar . To ne znaci da vole Srbiju manje od mene niti sam ja nesto bolji od njih naprotiv to su veliki ljudi i prvi u onome cime se bave i svaka im cast na tome. Ali ako bi ih ja svesno nazivao Srbima to je cista prvokacija i uvreda za njih njihovu porodicu i njihove narode.

horusfilip

pre 6 godina

@Petar_slo
Decko...nama fali:Teodisic-Prvi pley repke i najboljo igrac Evrope,Nedovic drugi bek repke,Kalinic prva trojka repke,Jokic-Najbolja cetvorka evrope i prva cetvorka repke,Bjelica-druga cetvorka repke i Raduljica-druga petica repke....sa tim igracima plus ovi samo Ameri se kolju,u evropi sa svima 25 razlike i to je apsolutno realno....pozz za Slovence..

Gde ja živim

pre 6 godina

Mnogo dobar lik je Kokoškov i vrlo racionalan čovek, ako Sale nekad odluči da se više ne živcira nadam se da će Igor preuzeti. A sutra dobra košarka i ko bude bolji neka slavi, zaslužio je. Napred Srbija.

ccc?

pre 6 godina

Ja volim timove koji najvise vole da šutiraju za tri a gde su sada? Oni u reketu nemaju sta da traze. Ako pomenete Spance, kako imaju centre, ja vam kazem da su ti centri igrali bez zara, energije, volje. Pa oni se nisu ni nervirali, niti je covek na njihovom licu i ponasanju mogao da vidi neku volju da nesto promene. Da li su nasi centri takvi? VI to dobro znate. Mi dobijamo sutra samo jaka odbrana i odgovoriti na njihovu brzu igru i protok lopte. Idemo majstori.

3x3

pre 6 godina

Ono sto je bitno jeste podrska navijaca, kako u virtualnom, tako i u stvarnom svetu na jedan kulturan i sportski nacin. Svaki drugi vid navijanja i komentarisanja je protivno nasoj kosarci i ekipi koja je predstavlja.

peter_slo

pre 6 godina

mi ćemo jednostavno pretrčati i umoriti Bobana, umoriti Bogdana (Jović neće moći da igra više od 2 minuta), i to je to
Kad nama ne bi falili Zoran Dragić i Jaka Klobučar (pa da zaboravimo na Udriha i Vujačića), onda i vi sa Teom i Jokičem ne bi imali laganog posla. G.Dragič,Dončić,Z.Dragić,Randolf,Vidmar poprilično impresivno a? A onda još Klobučar,Prepelić,Blažič,Murić,Čančar,Dimec ... nije loše. Ako bi pored svega ovoga imali još jednog Jokića ili Vučevića, onda nam i Srbi ne bi mogli sasvim ništa.

Nikola

pre 6 godina

@peter_slo
Koliko je malo dovoljno da neko umisli da je kosarkaska sila. Pa i Turci su imali medalju a to ne znaci da su kosarkaska sila.
Polje da ste zahvalni i toj jednoj medalji koju ste osvojili i da nastavite da radite, al trenutno cak i Hrvatska ima dosta jacu reprezentaciju po imenima od Slovenije. Nego da pokupimo mi ove nase trenere vi ne bi znali da bacite loptu na kos. Vi se bolje bavite spustovima i sankanjem a ovo ostavite da igraju drugi.
Pozdrav iz Srbije, zemlje kosarke.

Oxi

pre 6 godina

Sale je rekao da su Slovenci favoriti, ali posto za Sloveniju igra pet Srba Dragic, Doncic, Nikolic, Cancar i Zagorac, zapravo je Sale mislio na Srbiju. Voli Srbija da cascava komsije svojim sunarodnicima, ali je u slucaju kosarkaske reprezentacije Slovenije bas preterala, valjda nam se to nece obiti o glavu. Ipak su se oni odrekli Srbije, a time i prava na zlato u kosarci...

čovek iz senke

pre 6 godina

Saletovo trece finale...nadamo se da ce biti treca sreca, a i u Turskoj je Partizan osvojio titulu prvaka Evrope, 2001 je tadasnja reprezentacija uzela zlato...

мики

pre 6 godina

@D
припадност нацији је једна ствар, а етничко порекло сасвим друга. Дончић, Драгић и многи други су чисти Срби са словеначким пасошем. ко разуме, схватиће.

milutin

pre 6 godina

Nemojte više da pominjete Srbe u Slovenačkoj reprezentaciji, jako je to ružno. Oni igraju za Sloveniju i osećaju se kao Slovenci. Nama ne smeta da nam igraju Sulejmani u Ljajić u fudbalu, da Davor Štepanek osvaja medalje itd... Po nacionalnosti si ono kako se osećaš. Sutra je praznik košarke i obe ekipe zaslužuju zlato. Mnogo sam ponosan na naše momke, svaki put me iznova obraduju. Slovenci su me oduševili. Biće dobar basket sutra!

maximilijan

pre 6 godina

@D
Apsolutno ste u pravu. Davno smo izasli iz plemenskog drustva (nadam se, da budem oprezniji). Takozvani narodi su tada nastajali tako sto su svi uzimali pripadnost narodu kome je pripadao vladar! I to sad nesto znaci? A ne znace nista nove zemlje?
A i sta bi znacilo da niste u pravu - svaka medelja USA bi bila iz neke africke zemlje, GB, Nemacke, pa cak i Hrvatske ili Srbije?
Doncic, Dragic su Slovenci sa (etnoloski samo zanimljivim) delom srpskog porekla. Nisu svi pravoslavci Srbi, a ni obratno.
'Ajde sada da izbacimo sve nesrbe (sa manje od 50% "srpstva", kako god to merili) sa univerziteta, reprezentacija, rukovodstava, .... Kako bi to izgledalo? Kao ono kasnih 30-tih u Nemackoj, zar ne?

ja

pre 6 godina

Realno da je Srbija dosla u najjacem sastavu lagano bi ih tukli, Teodosic, Jokic i Bjelica imaju po 20 poena i 5-6 asistencija u rukama.

Ovako ce morati malo vise da se zapne

D

pre 6 godina

Словенци немате довољно Срба у тиму да би сте добили Србију.Фали вам бар још 4-5, а и онда нас не би сте добили, јер не може копија да буде боља од оригинала.Ово је лагано злато за Србију, задрхтаће рука Дончићу и Драгићу сутра, можда мозак хоће, али срце неће да им да.И Кокошков ће више славити титулу Србије, него Словеније хехе
(пентхаус, 16. septembar 2017 13:11)

U Sloveniji igraju apsolutno svi Slovenci. Cak je i Doncic prekjuce nasim medijima rekao da je on cist Slovenac i da trenutka nije razmisljao za koju ce zemlju igrati. Kao sto Stefanek osvoji medalju za Srbiju, Nadja Higl, kao sto Sulejmani igra za Srbiju... oni su Srbi.

Sarajevski SRBIN

pre 6 godina

Kakva gospodska izjava.
Sale je svjetska velicina, steta sto se i za ostale bitne zivotne stvari u drustvu ne pitaju ovakvi ljudi sa ovakvim biografijama. Sale ušao si u vjecnost i od srca ti zelimo mnogo uspjeha i onu jednu jedinu zlatnu koju nemas(olimpijske igre) da je dokucis.
Srbijo volimo te i sa druge strane Drine!!!

Danilo

pre 6 godina

Nekako se potrefi da su najveći majstori svoga posla i najveća gospoda, valjda ima neka tajna veza?
Nekako, što više znaš pravih znanja, bolja si osoba.
Imao sam sreće pa sam upoznao neke iz tog sveta.
Samo duboko poštovanje za njih.
A ostalima su pisali i Domanović, i posebno Nušić, a bogami i Kovačević.

lal

pre 6 godina

fun facts:
1. djordjevic od kadeta do klupe nikada nije izgubio pre polufinala...
2. djordjevic je jedini covek koji ima finala sa sp, ep i oi i kao igrac i kao trener...
3. sutra ce se u finalu evropskog prvenstva sukobiti filozofija sadasnjeg i buduceg trenera srpske reprezentacije...

vodokotlić

pre 6 godina

Bolji jesu jer igraju kao mi sa Teodosićem, napadački, ali u pozicionom napadu nemaju šanse protiv nas. Nisam verovao da ću ovo nekada izjaviti za finale, ali, ukoliko izgubimo, neću biti preterano tužan jer znam ko je sa druge strane i kakvi su ljudi Dragić, Dončić, Popović, Vidmar... kao i Igor. Da je neko drugi protivnik, to bi bila druga pesma, ali Bože moj.
I druga stvar je što nećemo izgubiti.

Fanatik de footbal

pre 6 godina

fun facts:
1. djordjevic od kadeta do klupe nikada nije izgubio pre polufinala...
2. djordjevic je jedini covek koji ima finala sa sp, ep i oi i kao igrac i kao trener...
3. sutra ce se u finalu evropskog prvenstva sukobiti filozofija sadasnjeg i buduceg trenera srpske reprezentacije...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lal, 16. septembar 2017 13:04)


Dodao bi jos nesto sto sam napisao u jednom drugom komentaru, Djordjevic je jedini covek koji pobedjuje verovatnocu (Cak Noris se ne racuna) ne zezam se ozbiljno to mislim.

Pedja himself

pre 6 godina

Pa iako nas pobede Slovenci zasluzili su zlato,borili su se srcem za svaki bod i svaka im cast,pravo iznenadjenje! Sto se tice nasih nisam realno ni ovo ocekivao tako da...veceras pobedjuje taktika i mudrost pa videcemo!

пентхаус

pre 6 godina

Словенци немате довољно Срба у тиму да би сте добили Србију.
Фали вам бар још 4-5, а и онда нас не би сте добили, јер не може копија да буде боља од оригинала.
Ово је лагано злато за Србију, задрхтаће рука Дончићу и Драгићу сутра, можда мозак хоће, али срце неће да им да.
И Кокошков ће више славити титулу Србије, него Словеније хехе

roberto

pre 6 godina

Čovek je gospodin. Zvuči pametno, priča lepo. Zna sve o košarci. Ima dobru ekipu, dobro ih vodi.Duboko poštovanje. Pravi reprezent vrednosti na kojima so odrastali svi mi koji smo trenirali košarku. Nadam se lepom košarkaškom finalu.

brm

pre 6 godina

Realno da je Srbija dosla u najjacem sastavu lagano bi ih tukli, Teodosic, Jokic i Bjelica imaju po 20 poena i 5-6 asistencija u rukama.

Ovako ce morati malo vise da se zapne
(ja, 16. septembar 2017 13:17)

Ma ne oni, samo da nam je svih 12 sa turnira zdravo. Ovo je deveta utakmica, a Lazićeva agresivnost bi baš mnogo značila u raznim fazama utakmice. Čak bi i juče mnogo pomogla i doprinela da se neki igrači manje troše. I igrači kao Kalinić i Simonovoć di digli ovu ekipu za 30-40%...Tea, Bjelicu i Jokića da ne pominjem. Oni su pojedinačno ono što su Dragić, Porzingis i Šved za svoje reprezentacije.

lal

pre 6 godina

fun facts:
1. djordjevic od kadeta do klupe nikada nije izgubio pre polufinala...
2. djordjevic je jedini covek koji ima finala sa sp, ep i oi i kao igrac i kao trener...
3. sutra ce se u finalu evropskog prvenstva sukobiti filozofija sadasnjeg i buduceg trenera srpske reprezentacije...

vodokotlić

pre 6 godina

Bolji jesu jer igraju kao mi sa Teodosićem, napadački, ali u pozicionom napadu nemaju šanse protiv nas. Nisam verovao da ću ovo nekada izjaviti za finale, ali, ukoliko izgubimo, neću biti preterano tužan jer znam ko je sa druge strane i kakvi su ljudi Dragić, Dončić, Popović, Vidmar... kao i Igor. Da je neko drugi protivnik, to bi bila druga pesma, ali Bože moj.
I druga stvar je što nećemo izgubiti.

roberto

pre 6 godina

Čovek je gospodin. Zvuči pametno, priča lepo. Zna sve o košarci. Ima dobru ekipu, dobro ih vodi.Duboko poštovanje. Pravi reprezent vrednosti na kojima so odrastali svi mi koji smo trenirali košarku. Nadam se lepom košarkaškom finalu.

D

pre 6 godina

Словенци немате довољно Срба у тиму да би сте добили Србију.Фали вам бар још 4-5, а и онда нас не би сте добили, јер не може копија да буде боља од оригинала.Ово је лагано злато за Србију, задрхтаће рука Дончићу и Драгићу сутра, можда мозак хоће, али срце неће да им да.И Кокошков ће више славити титулу Србије, него Словеније хехе
(пентхаус, 16. septembar 2017 13:11)

U Sloveniji igraju apsolutno svi Slovenci. Cak je i Doncic prekjuce nasim medijima rekao da je on cist Slovenac i da trenutka nije razmisljao za koju ce zemlju igrati. Kao sto Stefanek osvoji medalju za Srbiju, Nadja Higl, kao sto Sulejmani igra za Srbiju... oni su Srbi.

milutin

pre 6 godina

Nemojte više da pominjete Srbe u Slovenačkoj reprezentaciji, jako je to ružno. Oni igraju za Sloveniju i osećaju se kao Slovenci. Nama ne smeta da nam igraju Sulejmani u Ljajić u fudbalu, da Davor Štepanek osvaja medalje itd... Po nacionalnosti si ono kako se osećaš. Sutra je praznik košarke i obe ekipe zaslužuju zlato. Mnogo sam ponosan na naše momke, svaki put me iznova obraduju. Slovenci su me oduševili. Biće dobar basket sutra!

Fanatik de footbal

pre 6 godina

fun facts:
1. djordjevic od kadeta do klupe nikada nije izgubio pre polufinala...
2. djordjevic je jedini covek koji ima finala sa sp, ep i oi i kao igrac i kao trener...
3. sutra ce se u finalu evropskog prvenstva sukobiti filozofija sadasnjeg i buduceg trenera srpske reprezentacije...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lal, 16. septembar 2017 13:04)


Dodao bi jos nesto sto sam napisao u jednom drugom komentaru, Djordjevic je jedini covek koji pobedjuje verovatnocu (Cak Noris se ne racuna) ne zezam se ozbiljno to mislim.

Danilo

pre 6 godina

Nekako se potrefi da su najveći majstori svoga posla i najveća gospoda, valjda ima neka tajna veza?
Nekako, što više znaš pravih znanja, bolja si osoba.
Imao sam sreće pa sam upoznao neke iz tog sveta.
Samo duboko poštovanje za njih.
A ostalima su pisali i Domanović, i posebno Nušić, a bogami i Kovačević.

Gde ja živim

pre 6 godina

Mnogo dobar lik je Kokoškov i vrlo racionalan čovek, ako Sale nekad odluči da se više ne živcira nadam se da će Igor preuzeti. A sutra dobra košarka i ko bude bolji neka slavi, zaslužio je. Napred Srbija.

Sarajevski SRBIN

pre 6 godina

Kakva gospodska izjava.
Sale je svjetska velicina, steta sto se i za ostale bitne zivotne stvari u drustvu ne pitaju ovakvi ljudi sa ovakvim biografijama. Sale ušao si u vjecnost i od srca ti zelimo mnogo uspjeha i onu jednu jedinu zlatnu koju nemas(olimpijske igre) da je dokucis.
Srbijo volimo te i sa druge strane Drine!!!

Predo

pre 6 godina

Ja želim samo da pohvalim komentare (valjda se neće pokvariti), pametne nepristrasne, kao da ne pripadaju ovom podneblju. Da li vidite kako pozitivni ljudi (Kokoškov, Đorđević) izazivaju pozitivne reakcije i obrnuto (političari, a i neki ljudi iz sporta poput Mamića, pa i nekih iz Zvezde, Partizana itd.)

Mike

pre 6 godina

Kako me nervira ova "prijateljska" atmosfera između nas i Slovenije. Ne dajte se prevariti - 10000 Slovenaca u hali sutra iz 11 čartera biće ekstremno neprijateljski nastrojeni - mnogo gore od Grka 1995.
Kokoškov će poginuti za zlato sutra. Kakve emocije, otadžbina i bakrači! Samo pobeda mu je bitna, da bi mogao da je stavi u CV ne bi li što bolje prošao u NBA. Dragić i Dončić - nema tu "S" od Srbina. Nema tu mnogo zadovoljstva ako oni pobede. To je isto kao i Francuzi da su nas pobedili. Nema razlike!
Zato momci srce na teren, za vašu decu i porodice, za Srbiju, za vas i za sve nas - pokidajte ih bez milosti. Neka udare u zid. Ovo je Sparta! Molim vas!

Pedja himself

pre 6 godina

Pa iako nas pobede Slovenci zasluzili su zlato,borili su se srcem za svaki bod i svaka im cast,pravo iznenadjenje! Sto se tice nasih nisam realno ni ovo ocekivao tako da...veceras pobedjuje taktika i mudrost pa videcemo!

ja

pre 6 godina

Realno da je Srbija dosla u najjacem sastavu lagano bi ih tukli, Teodosic, Jokic i Bjelica imaju po 20 poena i 5-6 asistencija u rukama.

Ovako ce morati malo vise da se zapne

brm

pre 6 godina

Realno da je Srbija dosla u najjacem sastavu lagano bi ih tukli, Teodosic, Jokic i Bjelica imaju po 20 poena i 5-6 asistencija u rukama.

Ovako ce morati malo vise da se zapne
(ja, 16. septembar 2017 13:17)

Ma ne oni, samo da nam je svih 12 sa turnira zdravo. Ovo je deveta utakmica, a Lazićeva agresivnost bi baš mnogo značila u raznim fazama utakmice. Čak bi i juče mnogo pomogla i doprinela da se neki igrači manje troše. I igrači kao Kalinić i Simonovoć di digli ovu ekipu za 30-40%...Tea, Bjelicu i Jokića da ne pominjem. Oni su pojedinačno ono što su Dragić, Porzingis i Šved za svoje reprezentacije.

Dragan

pre 6 godina

Sale pred novinarima: Slovenci su apsolutni favoriti

Sale u svlacionici: Idemo da razbucamo te Slovence, ko su oni bre? Imaju skupe ugovore, strance, marketing, ali ajde da pokazemo ko je gazda. Da uzmemo to zlato pa kao '95 da pravimo zurku na balkonu ispred skupstine, neka gori Beograd! Hocu da svako da 150% sebe, da iskrvarite na terenu bre!

E, ovako ja zamisljam.

Rendolfe spavas li mirno stize Birca

Marko Celje

pre 6 godina

Slovenec sem i navijam za Sloveniju, al voleo bi sutra navijati za naše usred Beograda, jer znam da bi posle utakmice ma bilo ko pobjedio , popio sa bračom Srbima po koju rakiju i koje pivce pa proslavio ono što je najvažnije barem za mene, veseliti se sa ljudima u dobrom sportu i u dobrom društvu...ajd živeli brača Srbini, sutra uživamo i samo uživamo.... zdravo navijanje za svoje, i poštivanje suparnika,sport treba da druži ljude a ne razdvaja...srečno.!!!

marko celje

pre 6 godina

kažu malo prije kod nas u Sloveniji u tv dnevniku kako putuju Slovenski navijači u Tursku avtobusima pa kažu navijači na Hr granici svi carinici uvredljivi, arogantni, prgavi..a pita novinar kako na Srbski granici, kažu naši super, prijazni, nema problema, sve bez problema...evo pa kaži sad ko ima kulture...a sutra bratski duel za zlato...sretno naši, sretno brača.

Otac

pre 6 godina

Više od hiljade komentara, da su Dragić, Dončić itd Srbi, jer jim je otac Srbin. Kad je za vas igrao Mateja Kežman nisam našao nijedan komentar, da mu tamo nije mesto jer je njegov otac čisti Slovenac.

Imre

pre 6 godina

Citam i ne verujem da nekima jos uvek toliko vazno ko koje je nacionalnosti u sastavu nase I slovenacke reprezentacije?! Ja sam vojvodjanski madjar ili srpski madjar,kako hocete...moja kcerka je madjarica I reprezentativka srbije.....ponosni smo kada osvaja medalju za srbiju u omladinskom uzrastu uz nadu da ce tako biti I kasnije na seniorskom! Drzavljani smo I madjarske ali rodjeni smo u Srbiji I normalno je da se takmicimo pod njenom zastavom...... Kada neko igra za Francusku...mi komentarisemo.."francuzi dali gol".....a znamo da recimo u fudbalu 90% igraju fudbaleri koji su rodjeni u Africi.....a opet su Francuzi......Zasto smeta nekom ako je I druge nacionalnosti kao ja a igram za Srbiju,pa naravno da sam Srbin! Ko igra za Srbiju prihvata da je Srbin pa makar I da joj je maternji jezik drugaciji od srpskog..... Sutra punooooo srece za Srbiju! Pobedaaaaaaaa!

Zoran_Ljubljana

pre 6 godina

Pozdravim svim Srbima na portalu b92 od jednog Slovenca iz Ljubljana, koji ima baku u Beogradu. Malo prebiram ove komente o nacionalnosti i baš mi je smešno. Znam Luku Dončića osobno i mogu, da kažem da je on više Slovenac nego 80% Sloveneca. On gine za slovenčki dres. Gogi isto. Tako, da nije bitno iz koje zemlje dolazi ko, niti nacionalnost. Bitno je da ginu za dres i navijače. Dončić bi mogao da igra za španjolsku ili Srbiju ali on je htio za Sloveniju. Inače ja imam ovdje puno Srba iz mešanih brakova i skoro svi če da navijaju za Sloveniju ALI svimi je draga Srbija. I ako pobjedi ona, niko neče se žaliti. Slovenci i Srbi smo bratski narod, koja nas djeli samo jedna zamlja, mada nisu svi Hrvati loši. Ali mi Srbi ih ne podnosimo. Tako da uvjek odlazim za Beograd z avionom, da mi ne treba kroz Hrvatsku. Eto, toliko od mene - srbski mi nije baš nešto alu nadam se, da ste me razumjeli. Svu sreču sutra bračo Srbi.

hmmm

pre 6 godina

Zaustaviti šut za tri i slovenci su prosečna ekipa.
(Srbijanac, 16. septembar 2017 14:35)

Zaustavi Drim tim iz 92 da daju koševe i oni su ispod prosečna ekipa xD

puštajte komentar!

pre 6 godina

Nadam se da je ovaj covek buduci selektor Srbije.
(rango_unchained, 16. septembar 2017 17:28)

A zašto Sale ne bi ostao selektor? U čemu je fora sa ovom kokoškovfilijom?

ccc?

pre 6 godina

Ja volim timove koji najvise vole da šutiraju za tri a gde su sada? Oni u reketu nemaju sta da traze. Ako pomenete Spance, kako imaju centre, ja vam kazem da su ti centri igrali bez zara, energije, volje. Pa oni se nisu ni nervirali, niti je covek na njihovom licu i ponasanju mogao da vidi neku volju da nesto promene. Da li su nasi centri takvi? VI to dobro znate. Mi dobijamo sutra samo jaka odbrana i odgovoriti na njihovu brzu igru i protok lopte. Idemo majstori.

Ludak_u_razvoju

pre 6 godina

Sećam se kada je Sale izabran za selektora. Bila je trka izmedju njega i Kokoškova. Tada sam moram priznati i ja, ali i mnogi drugi bili saglasni da je možda bilo bolje rešenje da je izbor pao na Kokoškova, jer je bio iskusniji trener. Ali naravno, niko nije sumnjao u Saleta. Danas se lepo vidi da savez ne bi pogrešio da je uradio suprotno. Djordjević nas je košarkaški vratio u život, neizmerno mu hvala na tome i nadam se da će ostati selektor još mnogo godina. Ali za sledećeg selekotra, kada za to dodje vreme, dileme nema: Kokoškov zaslužuje to mesto jednoga dana, i veoma bih voleo da ga vidim u toj ulozi. Do tada mu želim puno, puno uspeha... Osim sutra, tad može malo i da omane. :)

мики

pre 6 godina

@D
припадност нацији је једна ствар, а етничко порекло сасвим друга. Дончић, Драгић и многи други су чисти Срби са словеначким пасошем. ко разуме, схватиће.

horusfilip

pre 6 godina

@Petar_slo
Decko...nama fali:Teodisic-Prvi pley repke i najboljo igrac Evrope,Nedovic drugi bek repke,Kalinic prva trojka repke,Jokic-Najbolja cetvorka evrope i prva cetvorka repke,Bjelica-druga cetvorka repke i Raduljica-druga petica repke....sa tim igracima plus ovi samo Ameri se kolju,u evropi sa svima 25 razlike i to je apsolutno realno....pozz za Slovence..

radoznali posmatrač

pre 6 godina

Molio bih sve komentatore, koji veći značaj daju nacionalnostima igrača, nego samoj košarci, da mi odgovore da li sutra igraju Srbi protiv Slovenaca ili reprezentacija Srbije protiv reprezentacije Slovenije? Ako hoćete da se bavite nacional-šovinizmom pronađite neku drugu temu i moderatora portala, koji će te vaše tupave komentare da dopušta da se objavljuju, a ovu temu ostavite svima nama koji volimo sport, odnosno košarku. Bilo ko sutra da pobedi, pobediće sport - nebitno da li je to Srbija ili Slovenija.

čovek iz senke

pre 6 godina

Saletovo trece finale...nadamo se da ce biti treca sreca, a i u Turskoj je Partizan osvojio titulu prvaka Evrope, 2001 je tadasnja reprezentacija uzela zlato...

dr.gonzo

pre 6 godina

ovo treba promatrati samo kao takmicarsku tekmu ...pa da igram protiv rodjenog brata ja bi igrao da ga pobedim sa sto vise razlike..ili jesi ili nisi takmicar..nema tu sentimentalnosti..ovo je igra a ne rat!

tarmi

pre 6 godina

Evo, ja sam Srbin, živim u Sloveniji, navijam za Srbiju svim srcem. Tako je i sa većinom Srba u ovoj zemlji, pa i sa Dragićima i Dončićem - to je Goran i rekao prekjuče, kao i Saša Dončić. Igraće za Sloveniju i ostaviti srce na terenu, ali već sutra da se takva utakmica igra bez njih - zna se: krv nije voda.
Mada, juče jedan Srbin, rođeni Ljubljančanin, reče da navija za Srbiju, ali volio bi da pobijede Slovenci, jer zna da više nikad neće doći do ovakve prilike za zlato :D

Komša

pre 6 godina

Fin,gospodski rad.Lepo skida teret favorita sa svoje ekipe a onda još kultirnije laska Saletu i udara po sujeti - Sale iskusniji od njega u trenerakom poslu? Pogledajte mu karijeru i nemojte se zavarati što je "samo" asistent.
Nadam se da će Sale ostati hladan kao i uvek.

analiticar_amater

pre 6 godina

Nadja Higl,Nemes,Stefanek,Ljajic i jos punooo njih osvajalo je za Srbiju medalje a nisu 100% a neki su cak 0% srbi ali ste svi prisvajali te medalje kao da jesu.A sada odjedanput klinci koji su se rodili u Sloveniji i tamo ucili kosarku,mama im je slovenka oni se prisvajaju,oni su srbi a ne slovenci i samo cekam sutra ako Slovenija pobedi sve te licemere koji ce pisati kako bez srba ne bi ovo i ono... a ako pobedi Srbija vise ih niko nikada nece spomenuti.A momci,i Goran i Luka su se juce na to samo nasmejali i rekli da su slovenci koji srce na terenu daju za Sloveniju,a da imaju i srpske pa i bosanske krvi u sebi.Ako ih prisvaja Srbija onda moze i BIH,jadni svi vi koji tako prebrojavate krvna zrnca tim momcima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dejan, 16. septembar 2017 17:46)

Evo citam iznova i iznova tvoj komentar i nije mi jasno sta si ti hteo da kazes? Nadja Higl, Stefanek i Nemes su nastupali za reprezentaciju Srbije i nismo mi imali sta tu da prisvajamo, jer su osvojili medalje kao reprezentativci Srbije te su samim tim to nase medalje. Ali zaista, sta si hteo da kazes? Sta smo mi to prisvojili? Cije su to medalje ako ne reprezentacije Srbije? Niko nije rekao da je medalja koju je Slovenija sada osvojila nasa, medalja pripada Sloveniji, sto ne menja cinjenicu da imaju Srba u ekipi. Bosanske krvi? Kakva je to krv? Dragicu je ako se ne varam otac Srbin iz Bosne, moze da ima samo srpske krvi, ne bosanske.

st

pre 6 godina

Sutra se igra za istoriju , slavu , za svoju zemlju, za hiljade decaka i devojcica kojima postajete idoli! Naravno respekt za svakog protivnika, ali samo toliko! Napred za Sbiju!

Lampas

pre 6 godina

Igor Kokoskov ce ,nazalost, biti onaj faktor koji ce da odluci. 
Covek vec 20 godina radi sa najboljim svetskim trenerima i za njega je Sale mala maca.Inace,Igorovi roditelji su bili divni ljudi.Otac,veliki smeker Steva Kokoskov je nekada igrao fudbal za Vozdovac,bugarin po poreklu, dok mu je majka Milica,dipl.ek.rodena u Velikim Crljenima kod Lazarevca.
(ivan, 16. septembar 2017 19:41)

G. Ivane, ne mislim da ste Vašim komentarom hteli da uvredite bilo koga, naprotiv. Ipak, iskoristiću taj Vaš komentar da probam da ostavim jednu poruku ovde. Verujem da je većina koja ostavlja komentare na ovom blogu mladja od 30 godina, za razliku od mene, verovatno i od g. Ivana. I zato apelujem na sve te mlade ljude da prestanu sa prebrajanjem srpskih predaka Kokoškova, Dončića...bilo koga. Srbija je multinacionalna, multikulturalna, multikonfesionalna drzava i to je jedno od njenih najvećih bogatstava. Nemojte to da radite, jer time odbijate druge i drugačije. I ja sam to nekad radio i time povredio neke ljude. I sad mi je zao zbog toga. Nema sreće u ovoj zemlji dok se drugi i drugačiji njeni gradjani ne budu indentifikovali sa njenom zastavom, himnom. Ti ljudi su nase komsije i moramo zajedno da se pazimo, čuvamo i poštujemo. Samo tako ćemo napredovati i biti srećniji. Živela Srbija i svi njeni gradjani!

mai ben rai

pre 6 godina

Ee ove priče više ko je čiji... Zamislite šta bi se pisalo na sportskim vestima u Africi kada igra Amerika proti nekoga... Eee ovaj Lebron je naš bre! Čukundeda mu je iz Ugande odveden. Durent je isto naš prababa mi je rekla da su njegovi iz Etiopije otišli tamo da beru pamuk...
Dajte da gledamo košarku i navijamo. I zapamtite nemaju Slovenci samo Srbe i Bosance u reprezentaciji.. imaju i Afrikanca Rendolfa ;-)

jojo

pre 6 godina

Ne razumem ljude koji kažu da ne pominjemo da su Dragić i Dončić Srbi (plus Čančar, Nikolić, Zagorac). Pa niko ne spori da igraju i vole Sloveniju i da su u tom smislu pravi Slovenci, ali ova dva gospodina ni ne kriju da su Srbi. I nisu nama Nađa, Davor, Nemeš, Laslo... manje dragi što su drugog porekla. Naprotiv, plus i te zemlje odakle su imaju prava da se identifikuju sa njima, i obrnuto naravno. Ja da sam na mestu Dragića igrao bih za Sloveniju koja mi je sve dala ali isto kao on ne bih zaboravljao ko sam. Srećno nam bilo sutra.

Sloba

pre 6 godina

Ja prizeljkujem da vidim Srbiju u punom sastavu, zamislite klupu koja je osvojila medalju na EP. Fantasticno, hvala vam momci sto pravite cuda!

anica

pre 6 godina

Dokle vise tolerisete gluposti na temu klubova? Dokle? Zar nije normalno da se ponasamo kao Bogdanovic i Jovic, da pruzamo ruku jedno drugom i da shvatimo da od bitnijeg ima bitnije. Volim Zvezdu, neko Partizan, ali je reprezentacija ipak vrh piramide. Mnogo bljuvotina i gluposti. Zamislite koliko jadan moras biti da kroz pobede svoje drzave raspravljas ko je ciji igrac.

MarkoZR

pre 6 godina

Nemojte molim vas luzerske komentare tipa : ``nema veze i ako izgubimo bla bla bla...``Nesto bas nisam video komentare tog tipa na slovenackim forumima,tamo su svi komentari tipa :``sutra dobijamo Srbe!``.Tako da u tom duhu : SUTRA CEMO ZGAZITI SLOVENCE,NEMAJU STA DA TRAZE PROTIV NAS,BOLJI SMO!!!

Blueblueblue

pre 6 godina

Kokoskov je Srbin, svi ostali tamo su Slovenci, zeljni da pobede nas i time bi mogli da se hvale narednih 200 godina.

Za gospodina Djordjevica, za Srbiju se navija, za nasu tradiciju i sveti dres, mi smo vlasnici onolikih titula iz proslosti i mi smo trenutni vice-sampioni sveta i Olimpijade, nema drugarstva u boj se ide u nedelju.

Oxi

pre 6 godina

(milutin, 16. septembar 2017 14:38)
 Slovenci mogu biti ponosni na cinjenicu da im nastupa pet Srba, i da tim Srbima nikada ne bi palo na pamet da nastupaju za bilo koga drugog osim Slovenije. To govori koliko su oni jaki kao drzava i dobri kao drustvo, Slovencima se nikada ne bi moglo desiti da im se gradjani tako lako odricu njihove nacionalnosti i kao iz kluba u klub idu da nastupaju za druge drzave...

maximilijan

pre 6 godina

@D
Apsolutno ste u pravu. Davno smo izasli iz plemenskog drustva (nadam se, da budem oprezniji). Takozvani narodi su tada nastajali tako sto su svi uzimali pripadnost narodu kome je pripadao vladar! I to sad nesto znaci? A ne znace nista nove zemlje?
A i sta bi znacilo da niste u pravu - svaka medelja USA bi bila iz neke africke zemlje, GB, Nemacke, pa cak i Hrvatske ili Srbije?
Doncic, Dragic su Slovenci sa (etnoloski samo zanimljivim) delom srpskog porekla. Nisu svi pravoslavci Srbi, a ni obratno.
'Ajde sada da izbacimo sve nesrbe (sa manje od 50% "srpstva", kako god to merili) sa univerziteta, reprezentacija, rukovodstava, .... Kako bi to izgledalo? Kao ono kasnih 30-tih u Nemackoj, zar ne?

SloSlo

pre 6 godina

Imam jednu jedinu želju: finale u duhu onog najboljeg i fair u sportu - i sa strane košarkaša, i sa strane navijača.

Naravno, navijat ću za SLO, ali ću znati cijeniti i dobru igru Srbije.

пентхаус

pre 6 godina

Словенци немате довољно Срба у тиму да би сте добили Србију.
Фали вам бар још 4-5, а и онда нас не би сте добили, јер не може копија да буде боља од оригинала.
Ово је лагано злато за Србију, задрхтаће рука Дончићу и Драгићу сутра, можда мозак хоће, али срце неће да им да.
И Кокошков ће више славити титулу Србије, него Словеније хехе

Dejan

pre 6 godina

Nadja Higl,Nemes,Stefanek,Ljajic i jos punooo njih osvajalo je za Srbiju medalje a nisu 100% a neki su cak 0% srbi ali ste svi prisvajali te medalje kao da jesu.A sada odjedanput klinci koji su se rodili u Sloveniji i tamo ucili kosarku,mama im je slovenka oni se prisvajaju,oni su srbi a ne slovenci i samo cekam sutra ako Slovenija pobedi sve te licemere koji ce pisati kako bez srba ne bi ovo i ono... a ako pobedi Srbija vise ih niko nikada nece spomenuti.A momci,i Goran i Luka su se juce na to samo nasmejali i rekli da su slovenci koji srce na terenu daju za Sloveniju,a da imaju i srpske pa i bosanske krvi u sebi.Ako ih prisvaja Srbija onda moze i BIH,jadni svi vi koji tako prebrojavate krvna zrnca tim momcima.

3x3

pre 6 godina

Ono sto je bitno jeste podrska navijaca, kako u virtualnom, tako i u stvarnom svetu na jedan kulturan i sportski nacin. Svaki drugi vid navijanja i komentarisanja je protivno nasoj kosarci i ekipi koja je predstavlja.

N

pre 6 godina

Ziveo sam 30 godina u Kragujevcu, moji generacijama unazad Simadinci, preselio se u Kanadu, zena srpkinja iz Sarajeva, tast isto Sumadinac i sta, sutra moje dete kanadjanin? No, no... Ali kako bi neko mogao da trazi od mene da igram za Bugarsku da mi je deda odatle, ja to ne bih mogao... Gde odrastes, za to si vezan, tako da razumem i kosarkase... Druga strana medalje, u Srbiji je mnogo jaca i veca konkurencija, a sa 12 god ne znas potential, tu su putovanja, troskovi i slicne stvari, tako da svako je napravio izbor (Dragic, Doncic)...
E sad, 'ajmo po to zlato!!

Mike

pre 6 godina

"Neka udare u zid. Ovo je Sparta! Molim vas!
(Mike, 16. septembar 2017 16:24)"

Jeste, prepuni smo TV/tastatura junaka, a kad dođu izbori, na kojima samo treba da izađeš i zaokružiš bolju budućnost za sebe i svoje bližnje - mi ....
(Goran, 16. septembar 2017 17:07)

Druže pogrešio si temu za svoj komentar, a još više što se obraćaš pogrešnom čoveku.

Ti nastavi da radiš svoj posao po forumima, a mene zaobiđi i ostavi da svim srcem navijam za ove momke koji su spremni da svim srcem igraju za svoju domovinu.

Mrle

pre 6 godina

E sad sam se iznervirao ako su to CISTI SLOVENCI ja sam Kinez. Sve ok igra covek za svoju zemlju ali vredjati tako necij narod to je necuveno. Ajde sad ja bracu iz Slovenije da pitam sta ste vi po vroispovesti: budisti, katolici, pravoslavci, luteranci ? Ako mu je otac Srbin on je po pripadnosti narodu Srbin isto kao sto je Nadja Higl Nemica a Stefanek Hrvat i Albert Nadj Madjar . To ne znaci da vole Srbiju manje od mene niti sam ja nesto bolji od njih naprotiv to su veliki ljudi i prvi u onome cime se bave i svaka im cast na tome. Ali ako bi ih ja svesno nazivao Srbima to je cista prvokacija i uvreda za njih njihovu porodicu i njihove narode.

Vz

pre 6 godina

Živa istina! Imali smo mi po imenima mnogo bolje reprezentacije (Nesterovič, Lakovič, brača Lorbek, Smodiš, Brezec...) pa nismo ni nanjušili polufinale! Danas imamo TIM u kome svako ima svoju ulogu i zna šta mu je radit!
(Zlatko, 16. septembar 2017 15:40)
2009 je vecina tih koje si sada nabrojao igralo polufinale EP. Realno bolji tim od nas u tom trenutku po imenima, ali smo mi imali ekstremno talentovane momke i Dudu na klupi.

Nikola

pre 6 godina

@peter_slo
Koliko je malo dovoljno da neko umisli da je kosarkaska sila. Pa i Turci su imali medalju a to ne znaci da su kosarkaska sila.
Polje da ste zahvalni i toj jednoj medalji koju ste osvojili i da nastavite da radite, al trenutno cak i Hrvatska ima dosta jacu reprezentaciju po imenima od Slovenije. Nego da pokupimo mi ove nase trenere vi ne bi znali da bacite loptu na kos. Vi se bolje bavite spustovima i sankanjem a ovo ostavite da igraju drugi.
Pozdrav iz Srbije, zemlje kosarke.

Prekinite više sa nebulozama

pre 6 godina

valjda jugoslovenska skola kosarke
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (let 3, 16. septembar 2017 20:44)

Ne, srpska skola kosarke, posto je selektor Slovenije Srbin, kao i najbolji igraci Dragic i Doncic
(dusan, 16. septembar 2017 21:01)

Dragić i Dončić jesu Srbi ali nisu proizvod srpske škole košarke. Niti jedan jedini dan nisu proveli u Srbiji tapšući loptu o parket i šutirajući na koš niti su naši treneri napravili igrače od njih. Više su Lovernj i Veseli proizvodi srpske škole košarke nego njih dvojica.

Marko

pre 6 godina

izljubiče se sutra košarkaši posle utakmice, a isto tako i navijači, ima tu u Slo dosta Srba, navijače naravno za svoje tako i treba a posle utakmice ima da zajedno popijemo....brača smo, neče bit smak sveta a bome ni kraj prijateljstva....ne mogu ni zamislit da igramo sa našim susjedima oni bi nam maltene rat objavili, a ovako, bitče super....niko tu kod nas u Slo nije zaboravio kako ste pre par godina u Beogradu navijali za nas...prava brača.

Začuđeni u Zemlji Čuda

pre 6 godina

"ali sam siguran da će na zatvorenom sastanku sigurno reći: "Daj da pregazimo ove Slovence"

Budi siguran da će to reći!

petarczv

pre 6 godina

@Petar_slo 
Decko...nama fali:Teodisic-Prvi pley repke i najboljo igrac Evrope,Nedovic drugi bek repke,Kalinic prva trojka repke,Jokic-Najbolja cetvorka evrope i prva cetvorka repke,Bjelica-druga cetvorka repke i Raduljica-druga petica repke....sa tim igracima plus ovi samo Ameri se kolju,u evropi sa svima 25 razlike i to je apsolutno realno....pozz za Slovence..
(horusfilip, 16. septembar 2017 14:52)

Jokic je Centar a ne cetvorka

Zuja

pre 6 godina

Valjda će Jović igrati. Bez njega nemamo šta da tražimo jednostavno on je sad prva violina tima i Marjanović-Kuzmić će biti odsečeni a tu smo trebali da imamo prednost. Osim asistencija i organizacije tu je i vrhunska odbrana. Tako da se nadam da će biti osposobljen za pola sata igre inače će nas Slovenci pregaziti 20 razlike. Videli ste juče u kakve smo muke upali kada je izašao, od lagane pobede 20 razlike pretvorilo se u o'ruk napade sa srećnim krajem po nas. Dakle osposobite ga kako znate i umete!

vodokotlić

pre 6 godina

U Sloveniji igraju apsolutno svi Slovenci. Cak je i Doncic prekjuce nasim medijima rekao da je on cist Slovenac i da trenutka nije razmisljao za koju ce zemlju igrati. Kao sto Stefanek osvoji medalju za Srbiju, Nadja Higl, kao sto Sulejmani igra za Srbiju... oni su Srbi.
(D, 16. septembar 2017 13:28)

Ne razumem. Zar je onda Rajs Crnogorac? Zar je Dzenkins Srbin ako ima srpsko državljanstvo? Ili na primer Slovenački Rendolf?? Problem u svemu je što je reprezentacija izgubila smisao pa se dovode stranci. Druga stvar, na primer kod Dragića, njegov stric živi u Požarevcu... Šta onda to znači?

Žikica-prva puška Srbije

pre 6 godina

milutin,


Najbolji teniser Beden je uzeo britanski pasoš i igra za njih!
Toliko o tome da Slovenci ne uzimaju druga državljanstva.

marko

pre 6 godina

Nemojte više da pominjete Srbe u Slovenačkoj reprezentaciji, jako je to ružno. Oni igraju za Sloveniju i osećaju se kao Slovenci.
 (milutin)

Е свашта. Па само он зна како се осећа, а осећања су осећања, а националност је националност, а посао је посао. Дончић и Драгић су по барем једном родитељу Срби, и то нема никакве везе са осталим. Посао им је кошарка, и нормално је да ако су пристали да ће као професионалци играти поштено за свој тим. Да ли се они изјашњавају као Словенци или Срби, апсолутно је небитно и крајње некултурно тако нешто уопште и питати и о томе дискутовати. Дакле они се могу изјашњавати као Словенци, али им нико не може забранити да навијају и за Грузију ако им се оће. А могу се осећати срећно ако победи Словенија и истовремено и тужно пошто губи Србија. Што се мене тиче лично ми је драго због њих, али истовремено и мало безвезе да играмо против на неки начин својих у туђој репрезентацији. То је можда и највећи проблем са Кокошковим, пошто је он 100% овдашњи, чак је сматран и нашом будућношћу, мислим и даље да то јесте, а ето сад игра против своје земље и то за злато. лакше би било навијати а и играти против рецимо Немаца и сл. Кокошков је овдашња школа кошарке, овде студирао, учио тренерски посао, сви га знају, ....

milan

pre 6 godina

ako treba da izgubimo zlatnu medalju od nekoga tj ako je tako sudjeno bice mi drago da to bude od slovenaca.
p.s. osvojite zlatnu medalju momci!!!

jokara

pre 6 godina

Stvari koje su ponovljene milion puta i koje necemo nikada zaboraviti;

1 Nedostaje nam 7 igraca, cak se pominje i Markovic koji ne igra vise za reprezentaciju

2 Saric, Bogdanovic, Doncic i Dragic su Srbi, puni su nam forumi genijalnih geneticara.

3 Partizan, Zvezda i Vujosevic su stvorili ovu reprezentaciju !?

4 Nas Bogdan pojma nema :)

i tako u krug...

Jovan

pre 6 godina

Ko je čiji, poreklom su Srbi, naravno, ne poriču to. Ali da su Srbi sposobni napraviti normalnu državu, normalno društvo, ne bi ljudi odavde odlazili. U medicini, IT-u, ekonomiji, kojoj god oblasti, ljudi odlaze, ali tu nema Evropskog prvenstva pa da se to očigledno vidi. Sami smo mi sebi krivi

spetnaz

pre 6 godina

Ljudi,pred sam pocetak i onog soka zbog neigranja prve petorke,mislio sam da necemo proci dalje od grupe,sad sam sebe psujem sto sam ijednog trenutka posumnjao u nase momke i Saleta...90% vas je sigurno bilo takvog misljenja...ono sto je sigurno,bar cemo uzeti srebro,a daj boze i zlato...i sad kad pomislim,da smo igrali u najjacem sastavu,meni bi bilo dosadno da gledam,pa mi bi se prosetali do finala glat,uz minimum 20 razlike protiv svakog...sta god se sutra desilo,niko vam ne moze nista zameriti,zato,srecno sutra i vidimo se na trgu...

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Igor kokoskov je iz banatskog brestovca,inace 40 km od beograda ili 20 km od panceva,inace je to moje selo.
(Igor, 16. septembar 2017 20:27)

Potvrdjujem. Pozdrav za Brestovčane. :-)

WhistlerBGD

pre 6 godina

Bilo kako bilo momci bitno je da Jugoslavija igra finale sama protiv sebe hahaha :) Ko god da pobedi zasluzili ste ovo finale I jedni I drugi te nam priredite vrhunsko finale za pamcenje sa velikim zagrljajima na kraju!!!!!!!

Kosta

pre 6 godina

Dozvolite@..ti decko nemas nikakvu predstavu o sportu.Moras prvo da naucis sta je kolektivni a sta individualni sport.Nije bitno da nabrajas koliko Slovenija ima dobrih igraca,dva ili tri...ona ima 12 igraca koji cine jednu celinu a ta celina se zove kolektiv koji im je fenomenalan.To isto imamo i mi,po rejtingu sigurno nemamo vise boljih igraca kao sto pricas,ali upravo je zajednicki duh i kolektiv formula uspeha u kolektivnim sportovima.Moras mnogo da naucis.Srbija do pobede...

Leo

pre 6 godina

Znam samo dve stvari : PRVA da Slovenija igra sutra protiv bilo kog drugog sem nas navijao bi za njih i DRUGA ako sutra Slovenija sutra pobedi , pocetak recenice sam sebe objasnjava , pobedila je Slovenija i to je to , a ne Srbi u njihovoj reprezentacija. Pa navijali smo za Vidića stalno pa nikad nismo zvali Mancester srpskim klubom.

mihajlo

pre 6 godina

@milutin
Pa moras malo :), ipak se radi o ljudima tj. kosarkasima i dok su bili mali kao i njihovim roditeljima, iskljucicu ovde Doncica, nije bilo ni malo lako dok su stasili, probili se nekako u toj istoj Sloveniji, samo da ti kazem nisu jih bas mazili, sada je drugcije i zato je vazno, a i oni sami kad imaju priliku to i napominju, da u Sloveniji sem Slovenaca ima i drugih koji doprinose toj istoj drzavi jednakovredno i da u buduce, nevracajuci se u proslost, ne prolaze i ovi iza njih sto dolaze skroz iste probleme. Mogu da kazem, da je ranije bilo dosta i nacionalnoj bazi. Inace Rasa Nesterovic, jos jedan deklarirani Srbin iz Slo, ako se ne varam je i kum pravoslavne crkve u Ljubljani, ima sada neku funkciju i u kosarkarsko savezu Slovenije i zapravo on je predkozijo da se porazgovara sa Kokoskovim onako cisto neformalno, na kraju se ispostavilo kao pobeda. Da ne ispadne da srbujem, sta bi rekli komsije :) ali red je da se ispostave cinjenice, shvati da u drzavi ima i drugih nacionalnosti koji jednakovredno doprinosu istoj, pa tako i mi da obratimo paznju na nase ko sto neko spomeno Ljajica, pa ranije Sulejmanija, pa Stefaneka i ima toga jos. U finalu neka pobedi bolji, slavicemo zajedno :), kako kod bilo, ali za mene licno da slavi kao prva Srbija bez obzira ko igra za Sloveniju :).

мерак

pre 6 godina

Свака част Словенцима али зна се ко сутра узима злато! Идемоооо шампиони

LP

pre 6 godina

Najgore je biti Kokoskov sada. Ne bih mu bio u kozi. A o Slovencima sve najbolje i kao ljudima i kao kosarkasima. Od Daneua, Jelovca, Vilfana, Kotnika, Kraljevica, Subotica, Zdovca do ovih momaka danas sve sami dobri sportisti.

Vaske

pre 6 godina

Sutra igraju dve najbolje reprezentacije na ovom prvenstvu i u duhu fer pleja suvisni su ovakvi komentari...Srbija vs Slovenija ili Slovenija vs Srbija ili SRBIJA VS SRBIJA pobedice TIM i TIMSKA IGRA

Mailman

pre 6 godina

A što ste napisali "bivši" zemljaci? A posle Kokoškov - srbin. O čemu se radi?
(Mirko, 16. septembar 2017 17:09)

Da si pazljivije citao, shvatio bi da govore o Sloveniji i Srbiji, a ne Kokoskovu i Djordjevicu

mihajlo

pre 6 godina

Mene licno ne zanima vise koje gde, nego bre Srbija. Rod rodjeni da mi je tamo, navijam i vucem tamo gde mi srce sto postotno vuce i verujem da je vecina takva. Dali mu otac, onaj, ovaj, dali se krsti sa tri prsta dali se u opste ne krsti nije vise bitno. Mi smo mi, oni su oni dok traje utakmica i trazi se pobeda za ZLATO. Posle utakmice moze se raspravljamo u kafani, drugarski o svemu i svacemu i slavimo svaki svoj uspeh do tada Srbija iznad svega i idemo do kraja. Najavili smo zlato i uzecemo zlato, pored svih peripetija, bice jos toliko vece.

Shi shi sho

pre 6 godina

Ovi što s bune protiv toga da jednu Nađu Higl mogu nazvati srpkinjom bez obzira na poreklo su isti oni što su izmislili pojam "Srbijanci".

артиљерац

pre 6 godina

Ми сутра ладно добијамо Словенију.Немам ниједан озбиљан аргумент за то,и
они играју одличну кошарку,али тако некако осећам.Неће бити велика разлика,
али ћемо водити све време.

lapido

pre 6 godina

Nije Srbin, već Rusin.
(orčuša, 16. septembar 2017 18:16)
Da li je moguće da i dalje ima ljudi koji ne znaju da se ogroman broj Srba u Vojvodini, a pogotovo u Banatu i Šajkaškoj, preziva na "ev" i "ov"? Pa samo pogledajte "selebritije" svih vrsta u Srbiji - Jankov, Isakov, Kolarov, Selakov, Avramov, Berbakov, Veselinov, Mirkov, Jerkov, Popov, Bogosavljev, imaginarni Čvarkov, i nekima omiljeni Ivan Bogdanov... Izvolite - https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BA_%D1%81%D1%80%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%85_%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%B0_%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%BE%D0%BC_-%D0%B5%D0%B2_%D0%B8%D0%BB%D0%B8_-%D0%BE%D0%B2

j

pre 6 godina

@Cemu toliko potenciranje na tome da ce Kokoskov biti buduci trener, kao mladi strucnjak? Covek je od Saleta samo 4 godine mladji, a sto se strucnosti tice, vidimo da je Saletu nimalo ne manjka
(Realan, 16. septembar 2017 20:10)
Ocito da nisi dovoljno realan.Mozda Djordjevic nema u planu da bude vise selektor Srbije,sto je i kada se pogleda,neki razumljiv splet okolnosti s obzirom da je doveo reprezentaciju na najveci moguci nivo,kazem najveci moguci zato sto i po njegovim recima nije izvodljivo da dobijemo Amerikance u finalu vec da izgubimo sa sto manjom razlikom.Finale SP,OI i EP,nadam se sa zlatnom medaljnom je odlican nacin za njega da se oprosti za sada kao selektor i posveti klupskim uspesima sa Bajernom.On ce verovatno ostati i za samo SP ali posle je pitanje.Potenciranjem Kokoskova kao buduceg selektora se ne umanjuje Djordjevicevo vodjenje ekipe ili umanjuje strucnost nego njegova energija,motiv da nastavi i dalje sa reprezentacijom.Licno bih voleo da ostane jos dugo,dugo na klupi.Ma dozivotno :)

jokara

pre 6 godina

Ubise Bobija, onog Gasola ne smijes ni pogledati ni dici ruke kad sutira, valjda se nece ponoviti ova bruka od sudjenja sa Rusima, sta tek Macvanu uradise...

Zlatko

pre 6 godina

Živa istina! Imali smo mi po imenima mnogo bolje reprezentacije (Nesterovič, Lakovič, brača Lorbek, Smodiš, Brezec...) pa nismo ni nanjušili polufinale! Danas imamo TIM u kome svako ima svoju ulogu i zna šta mu je radit!

Marko

pre 6 godina

Na komentarusanju spoljnopolitickih tema primjetio sam da na ovom sajtu ima mnogo rusofoba, ajde to i mogu da shvatim, ipak je to strana, tudja zemlja, neko ruse smatra za prijatelje neko za neprijatelje, ali stvarno ne mogu da shvatim da ima ovoliko srbofoba, kako covek moze da mrzi svoj narod i svoju zemlju, to je kao da mrzis sebe, ko su ovi ljudi koji ovako komentarisu na srpskom portalu, ovo je bolesno. Molim vas objavite mi komentar.

Duck Dodgers

pre 6 godina

@bogatstvo multikulture
Amerikanci su uveli američko poreklo kao nacionalnost pre dvadeset i više godina... sada se četrdeset miliona građana SAD izjašnjava kako ima američko poreklo... sve su to bili potomci engleskih doseljenika... zato se sad i nalaze amerikanci engleskog porekla na deobi drugog mesta sa oko 25-30 miliona. .. dok su prvi nemačkog porekla sa oko 70 miliona... sada bi bilo oko 80 milona Amerikanaca sa engleskim poreklom... a taj broj je na popisu krajem šezdesetih u SAD, u jednom momentu prešao broj etničkih Engleza u Engleskoj. Eto sad je uvedeno američko poreklo i oni najintegrisaniji su postali Amerikanci po nacionalnosti... tako da to što vi pričate nije tačno. SAD ima i dalje većinsku protestantsko, germansku (Englezi, Nemci, Holanđani, Danci, Norvežani) belu većinu... Mene i ne čudi njihova tolika agresivnost, ali preduzetnički duh budući da su nastali od germanskih naroda.

Pokondirena tikvica

pre 6 godina

Ne pricam o Doncicu i Dragicu,Kokoskovu,nasoj reprezentaciji koja je drugi tim reprezentacije Srbije,prvi tim nije dosao a mozda bi se,kad bi ga napravili i treci tim borio za medalju.Ja pricam o Srbiji,odakle bre nama ovaj osecaj za kosarku?

bogatstvo multikulture

pre 6 godina

Jel Mrle, a ako npr. Irskog doseljenika u USA nazoveš Amerikancem jel i to uvreda a? Ajde bre...
(sinko, 16. septembar 2017 15:41)

Pa biti Amerikanac, to nije nacionalnost, to je državljanstvo.

Oni su svi Amerikanci, dok ne počnu da se izjašnjavaju o nacionalnosti, a tada postaju latino (hispano), italo, ... itd.

Nemaca u Americi ima preko 50 miliona.

Srbi sa američkim pasošem su Srbi Amerikanci.

Amerika je jedinstvena u svetu po tome i nije za poređenje.

Negativni

pre 6 godina

Ne razumem Srbe koji navijaju za Slovence. U bilo kom sportu.
(kratka pamet, 16. septembar 2017 21:30)

Kamo lepe sreće da je to jedina stvar koju ne razumeš. Nik ti je savršen.

anica

pre 6 godina

D, 16. septembar 2017 13:28
U najmanju ruku si siromasnog duha. Ko kaze da Doncic i Dragic nisu Slovenci??? Srbin po ocu, je l to toliko smeta? Kada volis svoje, kada ti je to ponos...to nije uvreda ni za koga, kada neko ima veze sa Srbijom, meni je drago...ne znam za druge, niko ovde ne omalovazava Sloveniju, niti bilo koju naciju, niko ne omalovazava rodjene ljude tamo, niko ne broji krvna zrnca samo se iznose cinjenice.
Sve prolazi, nestaje...samo ponos ostaje. Ili jesi ili nisi...LAV!

Goran

pre 6 godina

"Neka udare u zid. Ovo je Sparta! Molim vas!
(Mike, 16. septembar 2017 16:24)"

Jeste, prepuni smo TV/tastatura junaka, a kad dođu izbori, na kojima samo treba da izađeš i zaokružiš bolju budućnost za sebe i svoje bližnje - mi ....

ivan

pre 6 godina

Igor Kokoskov ce ,nazalost, biti onaj faktor koji ce da odluci.
Covek vec 20 godina radi sa najboljim svetskim trenerima i za njega je Sale mala maca.Inace,Igorovi roditelji su bili divni ljudi.Otac,veliki smeker Steva Kokoskov je nekada igrao fudbal za Vozdovac,bugarin po poreklu, dok mu je majka Milica,dipl.ek.rodena u Velikim Crljenima kod Lazarevca.

Igor

pre 6 godina

Ma Sale ih procitao,ista taktila kao protiv rusa,da se sto vise zaustave za tri poena a bobi terminator da odradi svoje i ovo je lagano zlato cak mozda lakse od pobede protiv rusa.

Dozvolite

pre 6 godina

Slovenija ne moze nikako biti favorit. Imaju jednog krstenog igraca i jednog talentovanog tinejdzera. Jedini centar im veseli Vidmar, smesni igraci Muric, Blazic, Prepelic... da ne pominjem nekog Zagorca i Dimeca koji su im u rosteru. Ovaj sastav Srbije je drim tim za Sloveniju, njihova jedina prednost je Kokoskov, koji je deset puta bolji trener od Djordjevica.

antiDebil

pre 6 godina

Kokoskov je po meni najbolji mladi strucnjak na svetu
K (petarczv, 16. septembar 2017 18:33)

Nije on vise mlad strucnjak. Pricao je on jednom kako ga je Partizan poslao u Ameriku, tako da i on pripada crno belom svetu, sta da ti kazem ostrasceni panteru, to ti je sto ti je !!
Samo se nadam da ce Djordjevic, Danilovic, Tomasevic i Bodiroga prisustvovati Ivkovicevom oprostaju, posebno je bitno da to urade Djordjevic i Danilovic !

Realan

pre 6 godina

Cemu toliko potenciranje na tome da ce Kokoskov biti buduci trener, kao mladi strucnjak? Covek je od Saleta samo 4 godine mladji, a sto se strucnosti tice, vidimo da je Saletu nimalo ne manjka

alex

pre 6 godina

Kad čitam ove komentare imam osjećaj da se to ne raspravlja o sportu nego o genetici.., sve sami stručnjaci.. Koliko amerikanaca ima američki košarkarski tim?Po logici bi rekli da su svi amerikanci, po ovim genetskim stručnjacima bi kazali nijednog jer su svi poreklom iz evrope i afrike.

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

Slovenci ce igrati rastereceno i opusteno. To je njihova velika prednost. Nemojmo se zavaravati srpskim trenerima i igracima. Oni ce "izginuti" vise za Sloveniju nego sto bi bilo kada za Srbiju. Ne zaboravimo onaj nas "janicarski sindrom", koji "cuci" u vecini nas. Beleze se i pamte samo pobede. Tapkanja po ramenu i komplimenti kako smoveliki, predstavljaju samo deo igre i to one koja se "ispod zita". Nismo bolji od Slovenaca dok ih ne pobedimo. Ako nasa zelja za pobedom bude veca, pregazicemo ih "kao plitki potok".

let 3

pre 6 godina

62

Ne znam kakav ce biti rezultat..ali znam da je pobedila Srpska skola kosarke..
(Dorijan Grej, 16. septembar 2017 19:55)


valjda jugoslovenska skola kosarke

dusan

pre 6 godina

valjda jugoslovenska skola kosarke
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (let 3, 16. septembar 2017 20:44)
Ne, srpska skola kosarke, posto je selektor Slovenije Srbin, kao i najbolji igraci Dragic i Doncic

Istrebljivac Antimaterije

pre 6 godina

Ako Slovenci zele da pobede Srbiju u basketu morace da pozovu u svoju ekipu bar jos 5 Srba i da pojedu na tone srpskog pasulja sa suvim rebarcima.
Sutra Srbija uzima zlato. Ne mozete Slovenci sa prackom jurisati na srpsku tvrdjavu. Sila je to...

Oxi

pre 6 godina

Brat je mio koje vjere bio, ako bratski cini i deluje. Previse se ide u generalizacije, a konkretan povod za raspravu o poreklu je cinjenica da je cak pet igraca reprezentacije Slovenije srpskog porekla, i da sa druge strane u finalu EP igraju protiv reprezentacije Srbije. To je jedan raritet koje tesko da je ikada zabelezen u istoriji sporta, a narocito ako se zna da u Sloveniji nema domicijelnih Srba, vec samo nekoliko desetina hiljada doseljenika koji su tamo dosli od kraja 50-ih godina 20 veka pa do danas...

Oxi

pre 6 godina

Sale je rekao da su Slovenci favoriti, ali posto za Sloveniju igra pet Srba Dragic, Doncic, Nikolic, Cancar i Zagorac, zapravo je Sale mislio na Srbiju. Voli Srbija da cascava komsije svojim sunarodnicima, ali je u slucaju kosarkaske reprezentacije Slovenije bas preterala, valjda nam se to nece obiti o glavu. Ipak su se oni odrekli Srbije, a time i prava na zlato u kosarci...

Okl

pre 6 godina

Ne mogu da shvatim da neko u 21. veku prebrojava krvna zrnca! Zar je bitno ko je Srbin, Slovenac, Hrvat, pobogu?! Igraju tamo gde su rodjeni ili gde su izabrali iz bilo kog razloga...mislim da nas Slovenci nazalost sutra dobijaju, ali i da je srebro super. Zaboravljamo da je svaka medalja preveliki uspeh, narocito za ovako malu zemlju kao sto je nasa.

mihajlo

pre 6 godina

Ono sto je po meni sigurno, je to da sutra odlucuje u mnogome klupa, u tom slucaju dajem prednost Srbiji. Sa sve Stimcem i ostalim, sem ako Sale nebude forsiro nesto drugo.

dr mr

pre 6 godina

Igor Kokoskov novi trener reprezanticeje Srbije,kad Sale ode,potpuno logicno i realno desavanje,msm da bi coveku bila velika cast...da sedne na klupu gde su sedeli...Duda,Zeljko,Pesic,Sale a nema sumlje da poseduje neophodno znanje a sada vec i iskustvo

peter_slo

pre 6 godina

mi ćemo jednostavno pretrčati i umoriti Bobana, umoriti Bogdana (Jović neće moći da igra više od 2 minuta), i to je to
Kad nama ne bi falili Zoran Dragić i Jaka Klobučar (pa da zaboravimo na Udriha i Vujačića), onda i vi sa Teom i Jokičem ne bi imali laganog posla. G.Dragič,Dončić,Z.Dragić,Randolf,Vidmar poprilično impresivno a? A onda još Klobučar,Prepelić,Blažič,Murić,Čančar,Dimec ... nije loše. Ako bi pored svega ovoga imali još jednog Jokića ili Vučevića, onda nam i Srbi ne bi mogli sasvim ništa.

Marvin

pre 6 godina

Još malo pa će se znati ko je bolji. Dok čekamo meč za zlato evo link za uživanje u muzici velikih majstora
a nadam se da će podjedanko uživati i Slovenci i Srbi

https://www.youtube.com/watch?v=5blUBrTsG6I

Komša

pre 6 godina

@Doktor
Ne varate se doktore.Upravo na to sam hteo da ukažem u svom komentaru.Da pojasnim :
pre svakog meča,derbija pistoji neka vrsta psihološkog rata.U okviru tih priprema dešava se da treneri nekada pecnu rivala.Često je to samo prebacivanje tereta favorita ali ume da bude usmereno i na smanjivanje neke prednosti koju suparnik ima i u tim situacijama zvuči kao kriika sudjenja,organozacije takmičenja itd.
Ali nikada,nikada ni jedan trener ne upućuje žaoku drugom treneru - čak ni u zavijenoj formi.To se ne radi.
Primer - trener Makabija pre utakmica sa Partizanom u BG izjavljuje da će se žaliti ako Partizan bude pokušao da obori rekord posete u Areni.Time želi da pacifikuje publiku tako što će sama uprava KKP da utiče na njih kako ne bi ugrozila F4. Ali DV ne pominje- nečasno bi bilo.
Dalje,navijači CZ znaju sve šta je DV govorio o njihovom klibu. Da li se ikada,makar aludirajući obrario bilo kojem njihovom treneru? A ovi njemu? A ne postoje nezdraviji odnosi.
To se ne radi.Siguran sam da to nije prošlo neprimećeno kod našeg stručnog štaba ali bitno je da navijači,naročito oni tamo znaju.
Dočekajte ih kao što Grobari i Cigani dočekuju Barsu,Makabi...napravite Pionir.Nek osete.

gorenje&velenje

pre 6 godina

(мики, 16. septembar 2017 14:10)
izgleda da ti ne shvataš.
Dragić i Dončić imaju majke Slovenke, dakle mogu da budu i pripadnici slovenačke nacionalnosti isto kao i srpske.
Ali, pošto su rođeni u Sloveniji, odrasli u Sloveniji, ta zemlja im je omogućila da budu što jesu, i izjašnjavaju se kao Slovenci i igraju za njihovu reprezentaciju, da li ti treba nacrtati šta su oni?
Ili i dalje ne razumeš?

sinko

pre 6 godina

E sad sam se iznervirao ako su to CISTI SLOVENCI ja sam Kinez. Sve ok igra covek za svoju zemlju ali vredjati tako necij narod to je necuveno. Ajde sad ja bracu iz Slovenije da pitam sta ste vi po vroispovesti: budisti, katolici, pravoslavci, luteranci ? Ako mu je otac Srbin on je po pripadnosti narodu Srbin isto kao sto je Nadja Higl Nemica a Stefanek Hrvat i Albert Nadj Madjar . To ne znaci da vole Srbiju manje od mene niti sam ja nesto bolji od njih naprotiv to su veliki ljudi i prvi u onome cime se bave i svaka im cast na tome. Ali ako bi ih ja svesno nazivao Srbima to je cista prvokacija i uvreda za njih njihovu porodicu i njihove narode.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mrle, 16. septembar 2017 14:29)

Jel Mrle, a ako npr. Irskog doseljenika u USA nazoveš Amerikancem jel i to uvreda a? Ajde bre...

chombe

pre 6 godina

U svakom slucaju, Kokoskove, ti si sledeci srpski kosarkaski selektor. Sale bi trebalo malo da odmori, uradio je sve sto je trebalo i sto se moglo.

zemunski kej

pre 6 godina

Ako ne bude igrao Jovic a svi smo imali te distorzije skocnog zgloba ,nije strasno ali 5 dana ne mozes da potrcis,ne znam kako cemo moci da im se suprotstavimo, Ako Bogdanovic bude organizovao igru nece moci da sutira,Vasa nije predvidjen da bude glavni plej niti to moze,Prinudjeni smo na sablone bez kreativnosti .Bez pleja ni Djordjevic ne moze da smisli nista dobro,

lalo

pre 6 godina

Mislim da će Slovenci dobiti ovo finale, naši imaju dosta pehova,oni su u naletu imaju spor sa Hrvatskom oko piranskog zaliva koji su dobili arbitražom i treba im sada publicitet da svi mediji u svetu objave ime Slovenija ... toliko.

Doktor

pre 6 godina

Možda ja pogrešno tumačim reči gdina Kokoškova, ali da je Saša Đorđević ikada o bilo kome govorio na ovaj način Srbija ne bi bila tu gde s pravom i svemu uprkos jeste. Ukoliko sam u pravu ovakva izjava bespotrebno je dizanje tenzije među suparnicima koji su kao retko ko poslednjih dana pokazali veliki fer plej i međusobno uvažavanje. No ok, sve ce se na kraju videti na parketu.

Ser Pera

pre 6 godina

U Sloveniji igraju apsolutno svi Slovenci. Cak je i Doncic prekjuce nasim medijima rekao da je on cist Slovenac i da trenutka nije razmisljao za koju ce zemlju igrati. Kao sto Stefanek osvoji medalju za Srbiju, Nadja Higl, kao sto Sulejmani igra za Srbiju... oni su Srbi.
(D, 16. septembar 2017 13:28)

Za Nadju Higl stvarno ne znam, ali znam da je Štefanek mešanac i da ima srpske krvi. Sulejmani je muslimanski Srbin, za koga će drugog igrati?

sloven

pre 6 godina

U Sloveniji igraju apsolutno svi Slovenci. Cak je i Doncic prekjuce nasim medijima rekao da je on cist Slovenac i da trenutka nije razmisljao za koju ce zemlju igrati. Kao sto Stefanek osvoji medalju za Srbiju, Nadja Higl, kao sto Sulejmani igra za Srbiju... oni su Srbi.
(D, 16. septembar 2017 13:28)

Za Nadju Higl stvarno ne znam, ali znam da je Štefanek mešanac i da ima srpske krvi. Sulejmani je muslimanski Srbin, za koga će drugog igrati?
(Ser Pera, 17. septembar 2017 09:57)

Nađina majka je Srpkinja, a otac joj se zove Dragan, mada se mi "mešanci" uglavnom izjašnjavamo kao Srbi, retko ko je "čist" od nas Vojvođana, sem u nekim 100% jednonacionalnim selima..

Dule Sumadonac

pre 6 godina

prvo....svaki čovek bi trebao da najviše poštuje sebe pa onda sve druge....ako to nema u sebi onda džaba sve priče....bez obzira na situaciju svaki pravi sportista igra prvo za sebe pa onda za ostale ... A zašto igra za druge a ne za svoje to je nešto drugo i o tome drugom prilikom
Toliko....

Sumadinac

pre 6 godina

Samo se nesto prrbrojavamo, ali ajde i ja......Doncici su Stbi iz Kline. Deda mu je bio carinik u Sloveniji pa se tamo i rodio, a sada mu jedan deda zivi u Smederevu a Rajko Doncic u Kragujevcu....pozdrav zs njih sve

genetik

pre 6 godina

bez obzira na situaciju svaki pravi sportista igra prvo za sebe pa onda za ostale ... A zašto igra za druge a ne za svoje to je nešto drugo i o tome drugom prilikom
Toliko....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dule Sumadonac, 17. septembar 2017 02:01)

Po tvojoj logiki da državljanstvo ide samo po ocu Kokoškov treba da trenira samo Bugare, jer je njegov deda bio Bugarin, znači, da je to i njegov otac i tako dalje...

пентхаус

pre 6 godina

Словенци немате довољно Срба у тиму да би сте добили Србију.
Фали вам бар још 4-5, а и онда нас не би сте добили, јер не може копија да буде боља од оригинала.
Ово је лагано злато за Србију, задрхтаће рука Дончићу и Драгићу сутра, можда мозак хоће, али срце неће да им да.
И Кокошков ће више славити титулу Србије, него Словеније хехе

peter_slo

pre 6 godina

mi ćemo jednostavno pretrčati i umoriti Bobana, umoriti Bogdana (Jović neće moći da igra više od 2 minuta), i to je to
Kad nama ne bi falili Zoran Dragić i Jaka Klobučar (pa da zaboravimo na Udriha i Vujačića), onda i vi sa Teom i Jokičem ne bi imali laganog posla. G.Dragič,Dončić,Z.Dragić,Randolf,Vidmar poprilično impresivno a? A onda još Klobučar,Prepelić,Blažič,Murić,Čančar,Dimec ... nije loše. Ako bi pored svega ovoga imali još jednog Jokića ili Vučevića, onda nam i Srbi ne bi mogli sasvim ništa.

Dozvolite

pre 6 godina

Slovenija ne moze nikako biti favorit. Imaju jednog krstenog igraca i jednog talentovanog tinejdzera. Jedini centar im veseli Vidmar, smesni igraci Muric, Blazic, Prepelic... da ne pominjem nekog Zagorca i Dimeca koji su im u rosteru. Ovaj sastav Srbije je drim tim za Sloveniju, njihova jedina prednost je Kokoskov, koji je deset puta bolji trener od Djordjevica.

D

pre 6 godina

Словенци немате довољно Срба у тиму да би сте добили Србију.Фали вам бар још 4-5, а и онда нас не би сте добили, јер не може копија да буде боља од оригинала.Ово је лагано злато за Србију, задрхтаће рука Дончићу и Драгићу сутра, можда мозак хоће, али срце неће да им да.И Кокошков ће више славити титулу Србије, него Словеније хехе
(пентхаус, 16. septembar 2017 13:11)

U Sloveniji igraju apsolutno svi Slovenci. Cak je i Doncic prekjuce nasim medijima rekao da je on cist Slovenac i da trenutka nije razmisljao za koju ce zemlju igrati. Kao sto Stefanek osvoji medalju za Srbiju, Nadja Higl, kao sto Sulejmani igra za Srbiju... oni su Srbi.

Oxi

pre 6 godina

Sale je rekao da su Slovenci favoriti, ali posto za Sloveniju igra pet Srba Dragic, Doncic, Nikolic, Cancar i Zagorac, zapravo je Sale mislio na Srbiju. Voli Srbija da cascava komsije svojim sunarodnicima, ali je u slucaju kosarkaske reprezentacije Slovenije bas preterala, valjda nam se to nece obiti o glavu. Ipak su se oni odrekli Srbije, a time i prava na zlato u kosarci...

chombe

pre 6 godina

U svakom slucaju, Kokoskove, ti si sledeci srpski kosarkaski selektor. Sale bi trebalo malo da odmori, uradio je sve sto je trebalo i sto se moglo.

lalo

pre 6 godina

Mislim da će Slovenci dobiti ovo finale, naši imaju dosta pehova,oni su u naletu imaju spor sa Hrvatskom oko piranskog zaliva koji su dobili arbitražom i treba im sada publicitet da svi mediji u svetu objave ime Slovenija ... toliko.

Mike

pre 6 godina

Kako me nervira ova "prijateljska" atmosfera između nas i Slovenije. Ne dajte se prevariti - 10000 Slovenaca u hali sutra iz 11 čartera biće ekstremno neprijateljski nastrojeni - mnogo gore od Grka 1995.
Kokoškov će poginuti za zlato sutra. Kakve emocije, otadžbina i bakrači! Samo pobeda mu je bitna, da bi mogao da je stavi u CV ne bi li što bolje prošao u NBA. Dragić i Dončić - nema tu "S" od Srbina. Nema tu mnogo zadovoljstva ako oni pobede. To je isto kao i Francuzi da su nas pobedili. Nema razlike!
Zato momci srce na teren, za vašu decu i porodice, za Srbiju, za vas i za sve nas - pokidajte ih bez milosti. Neka udare u zid. Ovo je Sparta! Molim vas!

Nikola

pre 6 godina

@peter_slo
Koliko je malo dovoljno da neko umisli da je kosarkaska sila. Pa i Turci su imali medalju a to ne znaci da su kosarkaska sila.
Polje da ste zahvalni i toj jednoj medalji koju ste osvojili i da nastavite da radite, al trenutno cak i Hrvatska ima dosta jacu reprezentaciju po imenima od Slovenije. Nego da pokupimo mi ove nase trenere vi ne bi znali da bacite loptu na kos. Vi se bolje bavite spustovima i sankanjem a ovo ostavite da igraju drugi.
Pozdrav iz Srbije, zemlje kosarke.

ivan

pre 6 godina

Igor Kokoskov ce ,nazalost, biti onaj faktor koji ce da odluci.
Covek vec 20 godina radi sa najboljim svetskim trenerima i za njega je Sale mala maca.Inace,Igorovi roditelji su bili divni ljudi.Otac,veliki smeker Steva Kokoskov je nekada igrao fudbal za Vozdovac,bugarin po poreklu, dok mu je majka Milica,dipl.ek.rodena u Velikim Crljenima kod Lazarevca.

мики

pre 6 godina

@D
припадност нацији је једна ствар, а етничко порекло сасвим друга. Дончић, Драгић и многи други су чисти Срби са словеначким пасошем. ко разуме, схватиће.

antiDebil

pre 6 godina

Kokoskov je po meni najbolji mladi strucnjak na svetu
K (petarczv, 16. septembar 2017 18:33)

Nije on vise mlad strucnjak. Pricao je on jednom kako ga je Partizan poslao u Ameriku, tako da i on pripada crno belom svetu, sta da ti kazem ostrasceni panteru, to ti je sto ti je !!
Samo se nadam da ce Djordjevic, Danilovic, Tomasevic i Bodiroga prisustvovati Ivkovicevom oprostaju, posebno je bitno da to urade Djordjevic i Danilovic !

Okl

pre 6 godina

Ne mogu da shvatim da neko u 21. veku prebrojava krvna zrnca! Zar je bitno ko je Srbin, Slovenac, Hrvat, pobogu?! Igraju tamo gde su rodjeni ili gde su izabrali iz bilo kog razloga...mislim da nas Slovenci nazalost sutra dobijaju, ali i da je srebro super. Zaboravljamo da je svaka medalja preveliki uspeh, narocito za ovako malu zemlju kao sto je nasa.

Mrle

pre 6 godina

E sad sam se iznervirao ako su to CISTI SLOVENCI ja sam Kinez. Sve ok igra covek za svoju zemlju ali vredjati tako necij narod to je necuveno. Ajde sad ja bracu iz Slovenije da pitam sta ste vi po vroispovesti: budisti, katolici, pravoslavci, luteranci ? Ako mu je otac Srbin on je po pripadnosti narodu Srbin isto kao sto je Nadja Higl Nemica a Stefanek Hrvat i Albert Nadj Madjar . To ne znaci da vole Srbiju manje od mene niti sam ja nesto bolji od njih naprotiv to su veliki ljudi i prvi u onome cime se bave i svaka im cast na tome. Ali ako bi ih ja svesno nazivao Srbima to je cista prvokacija i uvreda za njih njihovu porodicu i njihove narode.

Goran

pre 6 godina

"Neka udare u zid. Ovo je Sparta! Molim vas!
(Mike, 16. septembar 2017 16:24)"

Jeste, prepuni smo TV/tastatura junaka, a kad dođu izbori, na kojima samo treba da izađeš i zaokružiš bolju budućnost za sebe i svoje bližnje - mi ....

analiticar_amater

pre 6 godina

Nadja Higl,Nemes,Stefanek,Ljajic i jos punooo njih osvajalo je za Srbiju medalje a nisu 100% a neki su cak 0% srbi ali ste svi prisvajali te medalje kao da jesu.A sada odjedanput klinci koji su se rodili u Sloveniji i tamo ucili kosarku,mama im je slovenka oni se prisvajaju,oni su srbi a ne slovenci i samo cekam sutra ako Slovenija pobedi sve te licemere koji ce pisati kako bez srba ne bi ovo i ono... a ako pobedi Srbija vise ih niko nikada nece spomenuti.A momci,i Goran i Luka su se juce na to samo nasmejali i rekli da su slovenci koji srce na terenu daju za Sloveniju,a da imaju i srpske pa i bosanske krvi u sebi.Ako ih prisvaja Srbija onda moze i BIH,jadni svi vi koji tako prebrojavate krvna zrnca tim momcima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dejan, 16. septembar 2017 17:46)

Evo citam iznova i iznova tvoj komentar i nije mi jasno sta si ti hteo da kazes? Nadja Higl, Stefanek i Nemes su nastupali za reprezentaciju Srbije i nismo mi imali sta tu da prisvajamo, jer su osvojili medalje kao reprezentativci Srbije te su samim tim to nase medalje. Ali zaista, sta si hteo da kazes? Sta smo mi to prisvojili? Cije su to medalje ako ne reprezentacije Srbije? Niko nije rekao da je medalja koju je Slovenija sada osvojila nasa, medalja pripada Sloveniji, sto ne menja cinjenicu da imaju Srba u ekipi. Bosanske krvi? Kakva je to krv? Dragicu je ako se ne varam otac Srbin iz Bosne, moze da ima samo srpske krvi, ne bosanske.

sinko

pre 6 godina

E sad sam se iznervirao ako su to CISTI SLOVENCI ja sam Kinez. Sve ok igra covek za svoju zemlju ali vredjati tako necij narod to je necuveno. Ajde sad ja bracu iz Slovenije da pitam sta ste vi po vroispovesti: budisti, katolici, pravoslavci, luteranci ? Ako mu je otac Srbin on je po pripadnosti narodu Srbin isto kao sto je Nadja Higl Nemica a Stefanek Hrvat i Albert Nadj Madjar . To ne znaci da vole Srbiju manje od mene niti sam ja nesto bolji od njih naprotiv to su veliki ljudi i prvi u onome cime se bave i svaka im cast na tome. Ali ako bi ih ja svesno nazivao Srbima to je cista prvokacija i uvreda za njih njihovu porodicu i njihove narode.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Mrle, 16. septembar 2017 14:29)

Jel Mrle, a ako npr. Irskog doseljenika u USA nazoveš Amerikancem jel i to uvreda a? Ajde bre...

let 3

pre 6 godina

62

Ne znam kakav ce biti rezultat..ali znam da je pobedila Srpska skola kosarke..
(Dorijan Grej, 16. septembar 2017 19:55)


valjda jugoslovenska skola kosarke

maximilijan

pre 6 godina

@D
Apsolutno ste u pravu. Davno smo izasli iz plemenskog drustva (nadam se, da budem oprezniji). Takozvani narodi su tada nastajali tako sto su svi uzimali pripadnost narodu kome je pripadao vladar! I to sad nesto znaci? A ne znace nista nove zemlje?
A i sta bi znacilo da niste u pravu - svaka medelja USA bi bila iz neke africke zemlje, GB, Nemacke, pa cak i Hrvatske ili Srbije?
Doncic, Dragic su Slovenci sa (etnoloski samo zanimljivim) delom srpskog porekla. Nisu svi pravoslavci Srbi, a ni obratno.
'Ajde sada da izbacimo sve nesrbe (sa manje od 50% "srpstva", kako god to merili) sa univerziteta, reprezentacija, rukovodstava, .... Kako bi to izgledalo? Kao ono kasnih 30-tih u Nemackoj, zar ne?

Istrebljivac Antimaterije

pre 6 godina

Ako Slovenci zele da pobede Srbiju u basketu morace da pozovu u svoju ekipu bar jos 5 Srba i da pojedu na tone srpskog pasulja sa suvim rebarcima.
Sutra Srbija uzima zlato. Ne mozete Slovenci sa prackom jurisati na srpsku tvrdjavu. Sila je to...

vodokotlić

pre 6 godina

U Sloveniji igraju apsolutno svi Slovenci. Cak je i Doncic prekjuce nasim medijima rekao da je on cist Slovenac i da trenutka nije razmisljao za koju ce zemlju igrati. Kao sto Stefanek osvoji medalju za Srbiju, Nadja Higl, kao sto Sulejmani igra za Srbiju... oni su Srbi.
(D, 16. septembar 2017 13:28)

Ne razumem. Zar je onda Rajs Crnogorac? Zar je Dzenkins Srbin ako ima srpsko državljanstvo? Ili na primer Slovenački Rendolf?? Problem u svemu je što je reprezentacija izgubila smisao pa se dovode stranci. Druga stvar, na primer kod Dragića, njegov stric živi u Požarevcu... Šta onda to znači?

dusan

pre 6 godina

valjda jugoslovenska skola kosarke
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (let 3, 16. septembar 2017 20:44)
Ne, srpska skola kosarke, posto je selektor Slovenije Srbin, kao i najbolji igraci Dragic i Doncic

Dejan

pre 6 godina

Nadja Higl,Nemes,Stefanek,Ljajic i jos punooo njih osvajalo je za Srbiju medalje a nisu 100% a neki su cak 0% srbi ali ste svi prisvajali te medalje kao da jesu.A sada odjedanput klinci koji su se rodili u Sloveniji i tamo ucili kosarku,mama im je slovenka oni se prisvajaju,oni su srbi a ne slovenci i samo cekam sutra ako Slovenija pobedi sve te licemere koji ce pisati kako bez srba ne bi ovo i ono... a ako pobedi Srbija vise ih niko nikada nece spomenuti.A momci,i Goran i Luka su se juce na to samo nasmejali i rekli da su slovenci koji srce na terenu daju za Sloveniju,a da imaju i srpske pa i bosanske krvi u sebi.Ako ih prisvaja Srbija onda moze i BIH,jadni svi vi koji tako prebrojavate krvna zrnca tim momcima.

zemunski kej

pre 6 godina

Ako ne bude igrao Jovic a svi smo imali te distorzije skocnog zgloba ,nije strasno ali 5 dana ne mozes da potrcis,ne znam kako cemo moci da im se suprotstavimo, Ako Bogdanovic bude organizovao igru nece moci da sutira,Vasa nije predvidjen da bude glavni plej niti to moze,Prinudjeni smo na sablone bez kreativnosti .Bez pleja ni Djordjevic ne moze da smisli nista dobro,

bogatstvo multikulture

pre 6 godina

Jel Mrle, a ako npr. Irskog doseljenika u USA nazoveš Amerikancem jel i to uvreda a? Ajde bre...
(sinko, 16. septembar 2017 15:41)

Pa biti Amerikanac, to nije nacionalnost, to je državljanstvo.

Oni su svi Amerikanci, dok ne počnu da se izjašnjavaju o nacionalnosti, a tada postaju latino (hispano), italo, ... itd.

Nemaca u Americi ima preko 50 miliona.

Srbi sa američkim pasošem su Srbi Amerikanci.

Amerika je jedinstvena u svetu po tome i nije za poređenje.

Doktor

pre 6 godina

Možda ja pogrešno tumačim reči gdina Kokoškova, ali da je Saša Đorđević ikada o bilo kome govorio na ovaj način Srbija ne bi bila tu gde s pravom i svemu uprkos jeste. Ukoliko sam u pravu ovakva izjava bespotrebno je dizanje tenzije među suparnicima koji su kao retko ko poslednjih dana pokazali veliki fer plej i međusobno uvažavanje. No ok, sve ce se na kraju videti na parketu.

milutin

pre 6 godina

Nemojte više da pominjete Srbe u Slovenačkoj reprezentaciji, jako je to ružno. Oni igraju za Sloveniju i osećaju se kao Slovenci. Nama ne smeta da nam igraju Sulejmani u Ljajić u fudbalu, da Davor Štepanek osvaja medalje itd... Po nacionalnosti si ono kako se osećaš. Sutra je praznik košarke i obe ekipe zaslužuju zlato. Mnogo sam ponosan na naše momke, svaki put me iznova obraduju. Slovenci su me oduševili. Biće dobar basket sutra!

horusfilip

pre 6 godina

@Petar_slo
Decko...nama fali:Teodisic-Prvi pley repke i najboljo igrac Evrope,Nedovic drugi bek repke,Kalinic prva trojka repke,Jokic-Najbolja cetvorka evrope i prva cetvorka repke,Bjelica-druga cetvorka repke i Raduljica-druga petica repke....sa tim igracima plus ovi samo Ameri se kolju,u evropi sa svima 25 razlike i to je apsolutno realno....pozz za Slovence..

Oxi

pre 6 godina

(milutin, 16. septembar 2017 14:38)
 Slovenci mogu biti ponosni na cinjenicu da im nastupa pet Srba, i da tim Srbima nikada ne bi palo na pamet da nastupaju za bilo koga drugog osim Slovenije. To govori koliko su oni jaki kao drzava i dobri kao drustvo, Slovencima se nikada ne bi moglo desiti da im se gradjani tako lako odricu njihove nacionalnosti i kao iz kluba u klub idu da nastupaju za druge drzave...

vodokotlić

pre 6 godina

Bolji jesu jer igraju kao mi sa Teodosićem, napadački, ali u pozicionom napadu nemaju šanse protiv nas. Nisam verovao da ću ovo nekada izjaviti za finale, ali, ukoliko izgubimo, neću biti preterano tužan jer znam ko je sa druge strane i kakvi su ljudi Dragić, Dončić, Popović, Vidmar... kao i Igor. Da je neko drugi protivnik, to bi bila druga pesma, ali Bože moj.
I druga stvar je što nećemo izgubiti.

hmmm

pre 6 godina

Zaustaviti šut za tri i slovenci su prosečna ekipa.
(Srbijanac, 16. septembar 2017 14:35)

Zaustavi Drim tim iz 92 da daju koševe i oni su ispod prosečna ekipa xD

marko

pre 6 godina

Nemojte više da pominjete Srbe u Slovenačkoj reprezentaciji, jako je to ružno. Oni igraju za Sloveniju i osećaju se kao Slovenci.
 (milutin)

Е свашта. Па само он зна како се осећа, а осећања су осећања, а националност је националност, а посао је посао. Дончић и Драгић су по барем једном родитељу Срби, и то нема никакве везе са осталим. Посао им је кошарка, и нормално је да ако су пристали да ће као професионалци играти поштено за свој тим. Да ли се они изјашњавају као Словенци или Срби, апсолутно је небитно и крајње некултурно тако нешто уопште и питати и о томе дискутовати. Дакле они се могу изјашњавати као Словенци, али им нико не може забранити да навијају и за Грузију ако им се оће. А могу се осећати срећно ако победи Словенија и истовремено и тужно пошто губи Србија. Што се мене тиче лично ми је драго због њих, али истовремено и мало безвезе да играмо против на неки начин својих у туђој репрезентацији. То је можда и највећи проблем са Кокошковим, пошто је он 100% овдашњи, чак је сматран и нашом будућношћу, мислим и даље да то јесте, а ето сад игра против своје земље и то за злато. лакше би било навијати а и играти против рецимо Немаца и сл. Кокошков је овдашња школа кошарке, овде студирао, учио тренерски посао, сви га знају, ....

ja

pre 6 godina

Realno da je Srbija dosla u najjacem sastavu lagano bi ih tukli, Teodosic, Jokic i Bjelica imaju po 20 poena i 5-6 asistencija u rukama.

Ovako ce morati malo vise da se zapne

Otac

pre 6 godina

Više od hiljade komentara, da su Dragić, Dončić itd Srbi, jer jim je otac Srbin. Kad je za vas igrao Mateja Kežman nisam našao nijedan komentar, da mu tamo nije mesto jer je njegov otac čisti Slovenac.

N

pre 6 godina

Ziveo sam 30 godina u Kragujevcu, moji generacijama unazad Simadinci, preselio se u Kanadu, zena srpkinja iz Sarajeva, tast isto Sumadinac i sta, sutra moje dete kanadjanin? No, no... Ali kako bi neko mogao da trazi od mene da igram za Bugarsku da mi je deda odatle, ja to ne bih mogao... Gde odrastes, za to si vezan, tako da razumem i kosarkase... Druga strana medalje, u Srbiji je mnogo jaca i veca konkurencija, a sa 12 god ne znas potential, tu su putovanja, troskovi i slicne stvari, tako da svako je napravio izbor (Dragic, Doncic)...
E sad, 'ajmo po to zlato!!

lal

pre 6 godina

fun facts:
1. djordjevic od kadeta do klupe nikada nije izgubio pre polufinala...
2. djordjevic je jedini covek koji ima finala sa sp, ep i oi i kao igrac i kao trener...
3. sutra ce se u finalu evropskog prvenstva sukobiti filozofija sadasnjeg i buduceg trenera srpske reprezentacije...

Fanatik de footbal

pre 6 godina

fun facts:
1. djordjevic od kadeta do klupe nikada nije izgubio pre polufinala...
2. djordjevic je jedini covek koji ima finala sa sp, ep i oi i kao igrac i kao trener...
3. sutra ce se u finalu evropskog prvenstva sukobiti filozofija sadasnjeg i buduceg trenera srpske reprezentacije...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (lal, 16. septembar 2017 13:04)


Dodao bi jos nesto sto sam napisao u jednom drugom komentaru, Djordjevic je jedini covek koji pobedjuje verovatnocu (Cak Noris se ne racuna) ne zezam se ozbiljno to mislim.

Mladen Mladenovic

pre 6 godina

Slovenci ce igrati rastereceno i opusteno. To je njihova velika prednost. Nemojmo se zavaravati srpskim trenerima i igracima. Oni ce "izginuti" vise za Sloveniju nego sto bi bilo kada za Srbiju. Ne zaboravimo onaj nas "janicarski sindrom", koji "cuci" u vecini nas. Beleze se i pamte samo pobede. Tapkanja po ramenu i komplimenti kako smoveliki, predstavljaju samo deo igre i to one koja se "ispod zita". Nismo bolji od Slovenaca dok ih ne pobedimo. Ako nasa zelja za pobedom bude veca, pregazicemo ih "kao plitki potok".

Pedja himself

pre 6 godina

Pa iako nas pobede Slovenci zasluzili su zlato,borili su se srcem za svaki bod i svaka im cast,pravo iznenadjenje! Sto se tice nasih nisam realno ni ovo ocekivao tako da...veceras pobedjuje taktika i mudrost pa videcemo!

MarkoZR

pre 6 godina

Nemojte molim vas luzerske komentare tipa : ``nema veze i ako izgubimo bla bla bla...``Nesto bas nisam video komentare tog tipa na slovenackim forumima,tamo su svi komentari tipa :``sutra dobijamo Srbe!``.Tako da u tom duhu : SUTRA CEMO ZGAZITI SLOVENCE,NEMAJU STA DA TRAZE PROTIV NAS,BOLJI SMO!!!

jojo

pre 6 godina

Ne razumem ljude koji kažu da ne pominjemo da su Dragić i Dončić Srbi (plus Čančar, Nikolić, Zagorac). Pa niko ne spori da igraju i vole Sloveniju i da su u tom smislu pravi Slovenci, ali ova dva gospodina ni ne kriju da su Srbi. I nisu nama Nađa, Davor, Nemeš, Laslo... manje dragi što su drugog porekla. Naprotiv, plus i te zemlje odakle su imaju prava da se identifikuju sa njima, i obrnuto naravno. Ja da sam na mestu Dragića igrao bih za Sloveniju koja mi je sve dala ali isto kao on ne bih zaboravljao ko sam. Srećno nam bilo sutra.

Dragan

pre 6 godina

Sale pred novinarima: Slovenci su apsolutni favoriti

Sale u svlacionici: Idemo da razbucamo te Slovence, ko su oni bre? Imaju skupe ugovore, strance, marketing, ali ajde da pokazemo ko je gazda. Da uzmemo to zlato pa kao '95 da pravimo zurku na balkonu ispred skupstine, neka gori Beograd! Hocu da svako da 150% sebe, da iskrvarite na terenu bre!

E, ovako ja zamisljam.

Rendolfe spavas li mirno stize Birca

Zuja

pre 6 godina

Valjda će Jović igrati. Bez njega nemamo šta da tražimo jednostavno on je sad prva violina tima i Marjanović-Kuzmić će biti odsečeni a tu smo trebali da imamo prednost. Osim asistencija i organizacije tu je i vrhunska odbrana. Tako da se nadam da će biti osposobljen za pola sata igre inače će nas Slovenci pregaziti 20 razlike. Videli ste juče u kakve smo muke upali kada je izašao, od lagane pobede 20 razlike pretvorilo se u o'ruk napade sa srećnim krajem po nas. Dakle osposobite ga kako znate i umete!

puštajte komentar!

pre 6 godina

Nadam se da je ovaj covek buduci selektor Srbije.
(rango_unchained, 16. septembar 2017 17:28)

A zašto Sale ne bi ostao selektor? U čemu je fora sa ovom kokoškovfilijom?

dr mr

pre 6 godina

Igor Kokoskov novi trener reprezanticeje Srbije,kad Sale ode,potpuno logicno i realno desavanje,msm da bi coveku bila velika cast...da sedne na klupu gde su sedeli...Duda,Zeljko,Pesic,Sale a nema sumlje da poseduje neophodno znanje a sada vec i iskustvo

roberto

pre 6 godina

Čovek je gospodin. Zvuči pametno, priča lepo. Zna sve o košarci. Ima dobru ekipu, dobro ih vodi.Duboko poštovanje. Pravi reprezent vrednosti na kojima so odrastali svi mi koji smo trenirali košarku. Nadam se lepom košarkaškom finalu.

brm

pre 6 godina

Realno da je Srbija dosla u najjacem sastavu lagano bi ih tukli, Teodosic, Jokic i Bjelica imaju po 20 poena i 5-6 asistencija u rukama.

Ovako ce morati malo vise da se zapne
(ja, 16. septembar 2017 13:17)

Ma ne oni, samo da nam je svih 12 sa turnira zdravo. Ovo je deveta utakmica, a Lazićeva agresivnost bi baš mnogo značila u raznim fazama utakmice. Čak bi i juče mnogo pomogla i doprinela da se neki igrači manje troše. I igrači kao Kalinić i Simonovoć di digli ovu ekipu za 30-40%...Tea, Bjelicu i Jokića da ne pominjem. Oni su pojedinačno ono što su Dragić, Porzingis i Šved za svoje reprezentacije.

mai ben rai

pre 6 godina

Ee ove priče više ko je čiji... Zamislite šta bi se pisalo na sportskim vestima u Africi kada igra Amerika proti nekoga... Eee ovaj Lebron je naš bre! Čukundeda mu je iz Ugande odveden. Durent je isto naš prababa mi je rekla da su njegovi iz Etiopije otišli tamo da beru pamuk...
Dajte da gledamo košarku i navijamo. I zapamtite nemaju Slovenci samo Srbe i Bosance u reprezentaciji.. imaju i Afrikanca Rendolfa ;-)

anica

pre 6 godina

D, 16. septembar 2017 13:28
U najmanju ruku si siromasnog duha. Ko kaze da Doncic i Dragic nisu Slovenci??? Srbin po ocu, je l to toliko smeta? Kada volis svoje, kada ti je to ponos...to nije uvreda ni za koga, kada neko ima veze sa Srbijom, meni je drago...ne znam za druge, niko ovde ne omalovazava Sloveniju, niti bilo koju naciju, niko ne omalovazava rodjene ljude tamo, niko ne broji krvna zrnca samo se iznose cinjenice.
Sve prolazi, nestaje...samo ponos ostaje. Ili jesi ili nisi...LAV!

Mike

pre 6 godina

"Neka udare u zid. Ovo je Sparta! Molim vas!
(Mike, 16. septembar 2017 16:24)"

Jeste, prepuni smo TV/tastatura junaka, a kad dođu izbori, na kojima samo treba da izađeš i zaokružiš bolju budućnost za sebe i svoje bližnje - mi ....
(Goran, 16. septembar 2017 17:07)

Druže pogrešio si temu za svoj komentar, a još više što se obraćaš pogrešnom čoveku.

Ti nastavi da radiš svoj posao po forumima, a mene zaobiđi i ostavi da svim srcem navijam za ove momke koji su spremni da svim srcem igraju za svoju domovinu.

tarmi

pre 6 godina

Evo, ja sam Srbin, živim u Sloveniji, navijam za Srbiju svim srcem. Tako je i sa većinom Srba u ovoj zemlji, pa i sa Dragićima i Dončićem - to je Goran i rekao prekjuče, kao i Saša Dončić. Igraće za Sloveniju i ostaviti srce na terenu, ali već sutra da se takva utakmica igra bez njih - zna se: krv nije voda.
Mada, juče jedan Srbin, rođeni Ljubljančanin, reče da navija za Srbiju, ali volio bi da pobijede Slovenci, jer zna da više nikad neće doći do ovakve prilike za zlato :D

Danilo

pre 6 godina

Nekako se potrefi da su najveći majstori svoga posla i najveća gospoda, valjda ima neka tajna veza?
Nekako, što više znaš pravih znanja, bolja si osoba.
Imao sam sreće pa sam upoznao neke iz tog sveta.
Samo duboko poštovanje za njih.
A ostalima su pisali i Domanović, i posebno Nušić, a bogami i Kovačević.

Ludak_u_razvoju

pre 6 godina

Sećam se kada je Sale izabran za selektora. Bila je trka izmedju njega i Kokoškova. Tada sam moram priznati i ja, ali i mnogi drugi bili saglasni da je možda bilo bolje rešenje da je izbor pao na Kokoškova, jer je bio iskusniji trener. Ali naravno, niko nije sumnjao u Saleta. Danas se lepo vidi da savez ne bi pogrešio da je uradio suprotno. Djordjević nas je košarkaški vratio u život, neizmerno mu hvala na tome i nadam se da će ostati selektor još mnogo godina. Ali za sledećeg selekotra, kada za to dodje vreme, dileme nema: Kokoškov zaslužuje to mesto jednoga dana, i veoma bih voleo da ga vidim u toj ulozi. Do tada mu želim puno, puno uspeha... Osim sutra, tad može malo i da omane. :)

petarczv

pre 6 godina

@Petar_slo 
Decko...nama fali:Teodisic-Prvi pley repke i najboljo igrac Evrope,Nedovic drugi bek repke,Kalinic prva trojka repke,Jokic-Najbolja cetvorka evrope i prva cetvorka repke,Bjelica-druga cetvorka repke i Raduljica-druga petica repke....sa tim igracima plus ovi samo Ameri se kolju,u evropi sa svima 25 razlike i to je apsolutno realno....pozz za Slovence..
(horusfilip, 16. septembar 2017 14:52)

Jokic je Centar a ne cetvorka

Zoran_Ljubljana

pre 6 godina

Pozdravim svim Srbima na portalu b92 od jednog Slovenca iz Ljubljana, koji ima baku u Beogradu. Malo prebiram ove komente o nacionalnosti i baš mi je smešno. Znam Luku Dončića osobno i mogu, da kažem da je on više Slovenac nego 80% Sloveneca. On gine za slovenčki dres. Gogi isto. Tako, da nije bitno iz koje zemlje dolazi ko, niti nacionalnost. Bitno je da ginu za dres i navijače. Dončić bi mogao da igra za španjolsku ili Srbiju ali on je htio za Sloveniju. Inače ja imam ovdje puno Srba iz mešanih brakova i skoro svi če da navijaju za Sloveniju ALI svimi je draga Srbija. I ako pobjedi ona, niko neče se žaliti. Slovenci i Srbi smo bratski narod, koja nas djeli samo jedna zamlja, mada nisu svi Hrvati loši. Ali mi Srbi ih ne podnosimo. Tako da uvjek odlazim za Beograd z avionom, da mi ne treba kroz Hrvatsku. Eto, toliko od mene - srbski mi nije baš nešto alu nadam se, da ste me razumjeli. Svu sreču sutra bračo Srbi.

lapido

pre 6 godina

Nije Srbin, već Rusin.
(orčuša, 16. septembar 2017 18:16)
Da li je moguće da i dalje ima ljudi koji ne znaju da se ogroman broj Srba u Vojvodini, a pogotovo u Banatu i Šajkaškoj, preziva na "ev" i "ov"? Pa samo pogledajte "selebritije" svih vrsta u Srbiji - Jankov, Isakov, Kolarov, Selakov, Avramov, Berbakov, Veselinov, Mirkov, Jerkov, Popov, Bogosavljev, imaginarni Čvarkov, i nekima omiljeni Ivan Bogdanov... Izvolite - https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BA_%D1%81%D1%80%D0%BF%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%85_%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B0_%D1%81%D0%B0_%D0%BD%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%BA%D0%BE%D0%BC_-%D0%B5%D0%B2_%D0%B8%D0%BB%D0%B8_-%D0%BE%D0%B2

jokara

pre 6 godina

Stvari koje su ponovljene milion puta i koje necemo nikada zaboraviti;

1 Nedostaje nam 7 igraca, cak se pominje i Markovic koji ne igra vise za reprezentaciju

2 Saric, Bogdanovic, Doncic i Dragic su Srbi, puni su nam forumi genijalnih geneticara.

3 Partizan, Zvezda i Vujosevic su stvorili ovu reprezentaciju !?

4 Nas Bogdan pojma nema :)

i tako u krug...

Marvin

pre 6 godina

Još malo pa će se znati ko je bolji. Dok čekamo meč za zlato evo link za uživanje u muzici velikih majstora
a nadam se da će podjedanko uživati i Slovenci i Srbi

https://www.youtube.com/watch?v=5blUBrTsG6I

Sloba

pre 6 godina

Ja prizeljkujem da vidim Srbiju u punom sastavu, zamislite klupu koja je osvojila medalju na EP. Fantasticno, hvala vam momci sto pravite cuda!

radoznali posmatrač

pre 6 godina

Molio bih sve komentatore, koji veći značaj daju nacionalnostima igrača, nego samoj košarci, da mi odgovore da li sutra igraju Srbi protiv Slovenaca ili reprezentacija Srbije protiv reprezentacije Slovenije? Ako hoćete da se bavite nacional-šovinizmom pronađite neku drugu temu i moderatora portala, koji će te vaše tupave komentare da dopušta da se objavljuju, a ovu temu ostavite svima nama koji volimo sport, odnosno košarku. Bilo ko sutra da pobedi, pobediće sport - nebitno da li je to Srbija ili Slovenija.

Jovan

pre 6 godina

Ko je čiji, poreklom su Srbi, naravno, ne poriču to. Ali da su Srbi sposobni napraviti normalnu državu, normalno društvo, ne bi ljudi odavde odlazili. U medicini, IT-u, ekonomiji, kojoj god oblasti, ljudi odlaze, ali tu nema Evropskog prvenstva pa da se to očigledno vidi. Sami smo mi sebi krivi

Negativni

pre 6 godina

Ne razumem Srbe koji navijaju za Slovence. U bilo kom sportu.
(kratka pamet, 16. septembar 2017 21:30)

Kamo lepe sreće da je to jedina stvar koju ne razumeš. Nik ti je savršen.

Marko

pre 6 godina

Na komentarusanju spoljnopolitickih tema primjetio sam da na ovom sajtu ima mnogo rusofoba, ajde to i mogu da shvatim, ipak je to strana, tudja zemlja, neko ruse smatra za prijatelje neko za neprijatelje, ali stvarno ne mogu da shvatim da ima ovoliko srbofoba, kako covek moze da mrzi svoj narod i svoju zemlju, to je kao da mrzis sebe, ko su ovi ljudi koji ovako komentarisu na srpskom portalu, ovo je bolesno. Molim vas objavite mi komentar.

st

pre 6 godina

Sutra se igra za istoriju , slavu , za svoju zemlju, za hiljade decaka i devojcica kojima postajete idoli! Naravno respekt za svakog protivnika, ali samo toliko! Napred za Sbiju!

Vaske

pre 6 godina

Sutra igraju dve najbolje reprezentacije na ovom prvenstvu i u duhu fer pleja suvisni su ovakvi komentari...Srbija vs Slovenija ili Slovenija vs Srbija ili SRBIJA VS SRBIJA pobedice TIM i TIMSKA IGRA

Marko Celje

pre 6 godina

Slovenec sem i navijam za Sloveniju, al voleo bi sutra navijati za naše usred Beograda, jer znam da bi posle utakmice ma bilo ko pobjedio , popio sa bračom Srbima po koju rakiju i koje pivce pa proslavio ono što je najvažnije barem za mene, veseliti se sa ljudima u dobrom sportu i u dobrom društvu...ajd živeli brača Srbini, sutra uživamo i samo uživamo.... zdravo navijanje za svoje, i poštivanje suparnika,sport treba da druži ljude a ne razdvaja...srečno.!!!

ccc?

pre 6 godina

Ja volim timove koji najvise vole da šutiraju za tri a gde su sada? Oni u reketu nemaju sta da traze. Ako pomenete Spance, kako imaju centre, ja vam kazem da su ti centri igrali bez zara, energije, volje. Pa oni se nisu ni nervirali, niti je covek na njihovom licu i ponasanju mogao da vidi neku volju da nesto promene. Da li su nasi centri takvi? VI to dobro znate. Mi dobijamo sutra samo jaka odbrana i odgovoriti na njihovu brzu igru i protok lopte. Idemo majstori.

marko celje

pre 6 godina

kažu malo prije kod nas u Sloveniji u tv dnevniku kako putuju Slovenski navijači u Tursku avtobusima pa kažu navijači na Hr granici svi carinici uvredljivi, arogantni, prgavi..a pita novinar kako na Srbski granici, kažu naši super, prijazni, nema problema, sve bez problema...evo pa kaži sad ko ima kulture...a sutra bratski duel za zlato...sretno naši, sretno brača.

Igor

pre 6 godina

Ma Sale ih procitao,ista taktila kao protiv rusa,da se sto vise zaustave za tri poena a bobi terminator da odradi svoje i ovo je lagano zlato cak mozda lakse od pobede protiv rusa.

артиљерац

pre 6 godina

Ми сутра ладно добијамо Словенију.Немам ниједан озбиљан аргумент за то,и
они играју одличну кошарку,али тако некако осећам.Неће бити велика разлика,
али ћемо водити све време.

Lampas

pre 6 godina

Igor Kokoskov ce ,nazalost, biti onaj faktor koji ce da odluci. 
Covek vec 20 godina radi sa najboljim svetskim trenerima i za njega je Sale mala maca.Inace,Igorovi roditelji su bili divni ljudi.Otac,veliki smeker Steva Kokoskov je nekada igrao fudbal za Vozdovac,bugarin po poreklu, dok mu je majka Milica,dipl.ek.rodena u Velikim Crljenima kod Lazarevca.
(ivan, 16. septembar 2017 19:41)

G. Ivane, ne mislim da ste Vašim komentarom hteli da uvredite bilo koga, naprotiv. Ipak, iskoristiću taj Vaš komentar da probam da ostavim jednu poruku ovde. Verujem da je većina koja ostavlja komentare na ovom blogu mladja od 30 godina, za razliku od mene, verovatno i od g. Ivana. I zato apelujem na sve te mlade ljude da prestanu sa prebrajanjem srpskih predaka Kokoškova, Dončića...bilo koga. Srbija je multinacionalna, multikulturalna, multikonfesionalna drzava i to je jedno od njenih najvećih bogatstava. Nemojte to da radite, jer time odbijate druge i drugačije. I ja sam to nekad radio i time povredio neke ljude. I sad mi je zao zbog toga. Nema sreće u ovoj zemlji dok se drugi i drugačiji njeni gradjani ne budu indentifikovali sa njenom zastavom, himnom. Ti ljudi su nase komsije i moramo zajedno da se pazimo, čuvamo i poštujemo. Samo tako ćemo napredovati i biti srećniji. Živela Srbija i svi njeni gradjani!

milan

pre 6 godina

ako treba da izgubimo zlatnu medalju od nekoga tj ako je tako sudjeno bice mi drago da to bude od slovenaca.
p.s. osvojite zlatnu medalju momci!!!

Ser Pera

pre 6 godina

U Sloveniji igraju apsolutno svi Slovenci. Cak je i Doncic prekjuce nasim medijima rekao da je on cist Slovenac i da trenutka nije razmisljao za koju ce zemlju igrati. Kao sto Stefanek osvoji medalju za Srbiju, Nadja Higl, kao sto Sulejmani igra za Srbiju... oni su Srbi.
(D, 16. septembar 2017 13:28)

Za Nadju Higl stvarno ne znam, ali znam da je Štefanek mešanac i da ima srpske krvi. Sulejmani je muslimanski Srbin, za koga će drugog igrati?

Duck Dodgers

pre 6 godina

@bogatstvo multikulture
Amerikanci su uveli američko poreklo kao nacionalnost pre dvadeset i više godina... sada se četrdeset miliona građana SAD izjašnjava kako ima američko poreklo... sve su to bili potomci engleskih doseljenika... zato se sad i nalaze amerikanci engleskog porekla na deobi drugog mesta sa oko 25-30 miliona. .. dok su prvi nemačkog porekla sa oko 70 miliona... sada bi bilo oko 80 milona Amerikanaca sa engleskim poreklom... a taj broj je na popisu krajem šezdesetih u SAD, u jednom momentu prešao broj etničkih Engleza u Engleskoj. Eto sad je uvedeno američko poreklo i oni najintegrisaniji su postali Amerikanci po nacionalnosti... tako da to što vi pričate nije tačno. SAD ima i dalje većinsku protestantsko, germansku (Englezi, Nemci, Holanđani, Danci, Norvežani) belu većinu... Mene i ne čudi njihova tolika agresivnost, ali preduzetnički duh budući da su nastali od germanskih naroda.

Blueblueblue

pre 6 godina

Kokoskov je Srbin, svi ostali tamo su Slovenci, zeljni da pobede nas i time bi mogli da se hvale narednih 200 godina.

Za gospodina Djordjevica, za Srbiju se navija, za nasu tradiciju i sveti dres, mi smo vlasnici onolikih titula iz proslosti i mi smo trenutni vice-sampioni sveta i Olimpijade, nema drugarstva u boj se ide u nedelju.

dr.gonzo

pre 6 godina

ovo treba promatrati samo kao takmicarsku tekmu ...pa da igram protiv rodjenog brata ja bi igrao da ga pobedim sa sto vise razlike..ili jesi ili nisi takmicar..nema tu sentimentalnosti..ovo je igra a ne rat!

SloSlo

pre 6 godina

Imam jednu jedinu želju: finale u duhu onog najboljeg i fair u sportu - i sa strane košarkaša, i sa strane navijača.

Naravno, navijat ću za SLO, ali ću znati cijeniti i dobru igru Srbije.

mihajlo

pre 6 godina

Ono sto je po meni sigurno, je to da sutra odlucuje u mnogome klupa, u tom slucaju dajem prednost Srbiji. Sa sve Stimcem i ostalim, sem ako Sale nebude forsiro nesto drugo.

jokara

pre 6 godina

Ubise Bobija, onog Gasola ne smijes ni pogledati ni dici ruke kad sutira, valjda se nece ponoviti ova bruka od sudjenja sa Rusima, sta tek Macvanu uradise...

Zlatko

pre 6 godina

Živa istina! Imali smo mi po imenima mnogo bolje reprezentacije (Nesterovič, Lakovič, brača Lorbek, Smodiš, Brezec...) pa nismo ni nanjušili polufinale! Danas imamo TIM u kome svako ima svoju ulogu i zna šta mu je radit!

Shi shi sho

pre 6 godina

Ovi što s bune protiv toga da jednu Nađu Higl mogu nazvati srpkinjom bez obzira na poreklo su isti oni što su izmislili pojam "Srbijanci".

j

pre 6 godina

@Cemu toliko potenciranje na tome da ce Kokoskov biti buduci trener, kao mladi strucnjak? Covek je od Saleta samo 4 godine mladji, a sto se strucnosti tice, vidimo da je Saletu nimalo ne manjka
(Realan, 16. septembar 2017 20:10)
Ocito da nisi dovoljno realan.Mozda Djordjevic nema u planu da bude vise selektor Srbije,sto je i kada se pogleda,neki razumljiv splet okolnosti s obzirom da je doveo reprezentaciju na najveci moguci nivo,kazem najveci moguci zato sto i po njegovim recima nije izvodljivo da dobijemo Amerikance u finalu vec da izgubimo sa sto manjom razlikom.Finale SP,OI i EP,nadam se sa zlatnom medaljnom je odlican nacin za njega da se oprosti za sada kao selektor i posveti klupskim uspesima sa Bajernom.On ce verovatno ostati i za samo SP ali posle je pitanje.Potenciranjem Kokoskova kao buduceg selektora se ne umanjuje Djordjevicevo vodjenje ekipe ili umanjuje strucnost nego njegova energija,motiv da nastavi i dalje sa reprezentacijom.Licno bih voleo da ostane jos dugo,dugo na klupi.Ma dozivotno :)

мерак

pre 6 godina

Свака част Словенцима али зна се ко сутра узима злато! Идемоооо шампиони

Prekinite više sa nebulozama

pre 6 godina

valjda jugoslovenska skola kosarke
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (let 3, 16. septembar 2017 20:44)

Ne, srpska skola kosarke, posto je selektor Slovenije Srbin, kao i najbolji igraci Dragic i Doncic
(dusan, 16. septembar 2017 21:01)

Dragić i Dončić jesu Srbi ali nisu proizvod srpske škole košarke. Niti jedan jedini dan nisu proveli u Srbiji tapšući loptu o parket i šutirajući na koš niti su naši treneri napravili igrače od njih. Više su Lovernj i Veseli proizvodi srpske škole košarke nego njih dvojica.

Komša

pre 6 godina

@Doktor
Ne varate se doktore.Upravo na to sam hteo da ukažem u svom komentaru.Da pojasnim :
pre svakog meča,derbija pistoji neka vrsta psihološkog rata.U okviru tih priprema dešava se da treneri nekada pecnu rivala.Često je to samo prebacivanje tereta favorita ali ume da bude usmereno i na smanjivanje neke prednosti koju suparnik ima i u tim situacijama zvuči kao kriika sudjenja,organozacije takmičenja itd.
Ali nikada,nikada ni jedan trener ne upućuje žaoku drugom treneru - čak ni u zavijenoj formi.To se ne radi.
Primer - trener Makabija pre utakmica sa Partizanom u BG izjavljuje da će se žaliti ako Partizan bude pokušao da obori rekord posete u Areni.Time želi da pacifikuje publiku tako što će sama uprava KKP da utiče na njih kako ne bi ugrozila F4. Ali DV ne pominje- nečasno bi bilo.
Dalje,navijači CZ znaju sve šta je DV govorio o njihovom klibu. Da li se ikada,makar aludirajući obrario bilo kojem njihovom treneru? A ovi njemu? A ne postoje nezdraviji odnosi.
To se ne radi.Siguran sam da to nije prošlo neprimećeno kod našeg stručnog štaba ali bitno je da navijači,naročito oni tamo znaju.
Dočekajte ih kao što Grobari i Cigani dočekuju Barsu,Makabi...napravite Pionir.Nek osete.

Sarajevski SRBIN

pre 6 godina

Kakva gospodska izjava.
Sale je svjetska velicina, steta sto se i za ostale bitne zivotne stvari u drustvu ne pitaju ovakvi ljudi sa ovakvim biografijama. Sale ušao si u vjecnost i od srca ti zelimo mnogo uspjeha i onu jednu jedinu zlatnu koju nemas(olimpijske igre) da je dokucis.
Srbijo volimo te i sa druge strane Drine!!!

Vz

pre 6 godina

Živa istina! Imali smo mi po imenima mnogo bolje reprezentacije (Nesterovič, Lakovič, brača Lorbek, Smodiš, Brezec...) pa nismo ni nanjušili polufinale! Danas imamo TIM u kome svako ima svoju ulogu i zna šta mu je radit!
(Zlatko, 16. septembar 2017 15:40)
2009 je vecina tih koje si sada nabrojao igralo polufinale EP. Realno bolji tim od nas u tom trenutku po imenima, ali smo mi imali ekstremno talentovane momke i Dudu na klupi.

Žikica-prva puška Srbije

pre 6 godina

milutin,


Najbolji teniser Beden je uzeo britanski pasoš i igra za njih!
Toliko o tome da Slovenci ne uzimaju druga državljanstva.

Mailman

pre 6 godina

A što ste napisali "bivši" zemljaci? A posle Kokoškov - srbin. O čemu se radi?
(Mirko, 16. septembar 2017 17:09)

Da si pazljivije citao, shvatio bi da govore o Sloveniji i Srbiji, a ne Kokoskovu i Djordjevicu

LP

pre 6 godina

Najgore je biti Kokoskov sada. Ne bih mu bio u kozi. A o Slovencima sve najbolje i kao ljudima i kao kosarkasima. Od Daneua, Jelovca, Vilfana, Kotnika, Kraljevica, Subotica, Zdovca do ovih momaka danas sve sami dobri sportisti.

Predo

pre 6 godina

Ja želim samo da pohvalim komentare (valjda se neće pokvariti), pametne nepristrasne, kao da ne pripadaju ovom podneblju. Da li vidite kako pozitivni ljudi (Kokoškov, Đorđević) izazivaju pozitivne reakcije i obrnuto (političari, a i neki ljudi iz sporta poput Mamića, pa i nekih iz Zvezde, Partizana itd.)

mihajlo

pre 6 godina

@milutin
Pa moras malo :), ipak se radi o ljudima tj. kosarkasima i dok su bili mali kao i njihovim roditeljima, iskljucicu ovde Doncica, nije bilo ni malo lako dok su stasili, probili se nekako u toj istoj Sloveniji, samo da ti kazem nisu jih bas mazili, sada je drugcije i zato je vazno, a i oni sami kad imaju priliku to i napominju, da u Sloveniji sem Slovenaca ima i drugih koji doprinose toj istoj drzavi jednakovredno i da u buduce, nevracajuci se u proslost, ne prolaze i ovi iza njih sto dolaze skroz iste probleme. Mogu da kazem, da je ranije bilo dosta i nacionalnoj bazi. Inace Rasa Nesterovic, jos jedan deklarirani Srbin iz Slo, ako se ne varam je i kum pravoslavne crkve u Ljubljani, ima sada neku funkciju i u kosarkarsko savezu Slovenije i zapravo on je predkozijo da se porazgovara sa Kokoskovim onako cisto neformalno, na kraju se ispostavilo kao pobeda. Da ne ispadne da srbujem, sta bi rekli komsije :) ali red je da se ispostave cinjenice, shvati da u drzavi ima i drugih nacionalnosti koji jednakovredno doprinosu istoj, pa tako i mi da obratimo paznju na nase ko sto neko spomeno Ljajica, pa ranije Sulejmanija, pa Stefaneka i ima toga jos. U finalu neka pobedi bolji, slavicemo zajedno :), kako kod bilo, ali za mene licno da slavi kao prva Srbija bez obzira ko igra za Sloveniju :).

Kosta

pre 6 godina

Dozvolite@..ti decko nemas nikakvu predstavu o sportu.Moras prvo da naucis sta je kolektivni a sta individualni sport.Nije bitno da nabrajas koliko Slovenija ima dobrih igraca,dva ili tri...ona ima 12 igraca koji cine jednu celinu a ta celina se zove kolektiv koji im je fenomenalan.To isto imamo i mi,po rejtingu sigurno nemamo vise boljih igraca kao sto pricas,ali upravo je zajednicki duh i kolektiv formula uspeha u kolektivnim sportovima.Moras mnogo da naucis.Srbija do pobede...

WhistlerBGD

pre 6 godina

Bilo kako bilo momci bitno je da Jugoslavija igra finale sama protiv sebe hahaha :) Ko god da pobedi zasluzili ste ovo finale I jedni I drugi te nam priredite vrhunsko finale za pamcenje sa velikim zagrljajima na kraju!!!!!!!

Imre

pre 6 godina

Citam i ne verujem da nekima jos uvek toliko vazno ko koje je nacionalnosti u sastavu nase I slovenacke reprezentacije?! Ja sam vojvodjanski madjar ili srpski madjar,kako hocete...moja kcerka je madjarica I reprezentativka srbije.....ponosni smo kada osvaja medalju za srbiju u omladinskom uzrastu uz nadu da ce tako biti I kasnije na seniorskom! Drzavljani smo I madjarske ali rodjeni smo u Srbiji I normalno je da se takmicimo pod njenom zastavom...... Kada neko igra za Francusku...mi komentarisemo.."francuzi dali gol".....a znamo da recimo u fudbalu 90% igraju fudbaleri koji su rodjeni u Africi.....a opet su Francuzi......Zasto smeta nekom ako je I druge nacionalnosti kao ja a igram za Srbiju,pa naravno da sam Srbin! Ko igra za Srbiju prihvata da je Srbin pa makar I da joj je maternji jezik drugaciji od srpskog..... Sutra punooooo srece za Srbiju! Pobedaaaaaaaa!

Marko

pre 6 godina

izljubiče se sutra košarkaši posle utakmice, a isto tako i navijači, ima tu u Slo dosta Srba, navijače naravno za svoje tako i treba a posle utakmice ima da zajedno popijemo....brača smo, neče bit smak sveta a bome ni kraj prijateljstva....ne mogu ni zamislit da igramo sa našim susjedima oni bi nam maltene rat objavili, a ovako, bitče super....niko tu kod nas u Slo nije zaboravio kako ste pre par godina u Beogradu navijali za nas...prava brača.

Oxi

pre 6 godina

Brat je mio koje vjere bio, ako bratski cini i deluje. Previse se ide u generalizacije, a konkretan povod za raspravu o poreklu je cinjenica da je cak pet igraca reprezentacije Slovenije srpskog porekla, i da sa druge strane u finalu EP igraju protiv reprezentacije Srbije. To je jedan raritet koje tesko da je ikada zabelezen u istoriji sporta, a narocito ako se zna da u Sloveniji nema domicijelnih Srba, vec samo nekoliko desetina hiljada doseljenika koji su tamo dosli od kraja 50-ih godina 20 veka pa do danas...

Dule Sumadonac

pre 6 godina

prvo....svaki čovek bi trebao da najviše poštuje sebe pa onda sve druge....ako to nema u sebi onda džaba sve priče....bez obzira na situaciju svaki pravi sportista igra prvo za sebe pa onda za ostale ... A zašto igra za druge a ne za svoje to je nešto drugo i o tome drugom prilikom
Toliko....

anica

pre 6 godina

Dokle vise tolerisete gluposti na temu klubova? Dokle? Zar nije normalno da se ponasamo kao Bogdanovic i Jovic, da pruzamo ruku jedno drugom i da shvatimo da od bitnijeg ima bitnije. Volim Zvezdu, neko Partizan, ali je reprezentacija ipak vrh piramide. Mnogo bljuvotina i gluposti. Zamislite koliko jadan moras biti da kroz pobede svoje drzave raspravljas ko je ciji igrac.

spetnaz

pre 6 godina

Ljudi,pred sam pocetak i onog soka zbog neigranja prve petorke,mislio sam da necemo proci dalje od grupe,sad sam sebe psujem sto sam ijednog trenutka posumnjao u nase momke i Saleta...90% vas je sigurno bilo takvog misljenja...ono sto je sigurno,bar cemo uzeti srebro,a daj boze i zlato...i sad kad pomislim,da smo igrali u najjacem sastavu,meni bi bilo dosadno da gledam,pa mi bi se prosetali do finala glat,uz minimum 20 razlike protiv svakog...sta god se sutra desilo,niko vam ne moze nista zameriti,zato,srecno sutra i vidimo se na trgu...

Realan

pre 6 godina

Cemu toliko potenciranje na tome da ce Kokoskov biti buduci trener, kao mladi strucnjak? Covek je od Saleta samo 4 godine mladji, a sto se strucnosti tice, vidimo da je Saletu nimalo ne manjka

Leo

pre 6 godina

Znam samo dve stvari : PRVA da Slovenija igra sutra protiv bilo kog drugog sem nas navijao bi za njih i DRUGA ako sutra Slovenija sutra pobedi , pocetak recenice sam sebe objasnjava , pobedila je Slovenija i to je to , a ne Srbi u njihovoj reprezentacija. Pa navijali smo za Vidića stalno pa nikad nismo zvali Mancester srpskim klubom.

mihajlo

pre 6 godina

Mene licno ne zanima vise koje gde, nego bre Srbija. Rod rodjeni da mi je tamo, navijam i vucem tamo gde mi srce sto postotno vuce i verujem da je vecina takva. Dali mu otac, onaj, ovaj, dali se krsti sa tri prsta dali se u opste ne krsti nije vise bitno. Mi smo mi, oni su oni dok traje utakmica i trazi se pobeda za ZLATO. Posle utakmice moze se raspravljamo u kafani, drugarski o svemu i svacemu i slavimo svaki svoj uspeh do tada Srbija iznad svega i idemo do kraja. Najavili smo zlato i uzecemo zlato, pored svih peripetija, bice jos toliko vece.

Gde ja živim

pre 6 godina

Mnogo dobar lik je Kokoškov i vrlo racionalan čovek, ako Sale nekad odluči da se više ne živcira nadam se da će Igor preuzeti. A sutra dobra košarka i ko bude bolji neka slavi, zaslužio je. Napred Srbija.

Komša

pre 6 godina

Fin,gospodski rad.Lepo skida teret favorita sa svoje ekipe a onda još kultirnije laska Saletu i udara po sujeti - Sale iskusniji od njega u trenerakom poslu? Pogledajte mu karijeru i nemojte se zavarati što je "samo" asistent.
Nadam se da će Sale ostati hladan kao i uvek.

Pokondirena tikvica

pre 6 godina

Ne pricam o Doncicu i Dragicu,Kokoskovu,nasoj reprezentaciji koja je drugi tim reprezentacije Srbije,prvi tim nije dosao a mozda bi se,kad bi ga napravili i treci tim borio za medalju.Ja pricam o Srbiji,odakle bre nama ovaj osecaj za kosarku?

Začuđeni u Zemlji Čuda

pre 6 godina

"ali sam siguran da će na zatvorenom sastanku sigurno reći: "Daj da pregazimo ove Slovence"

Budi siguran da će to reći!

3x3

pre 6 godina

Ono sto je bitno jeste podrska navijaca, kako u virtualnom, tako i u stvarnom svetu na jedan kulturan i sportski nacin. Svaki drugi vid navijanja i komentarisanja je protivno nasoj kosarci i ekipi koja je predstavlja.

alex

pre 6 godina

Kad čitam ove komentare imam osjećaj da se to ne raspravlja o sportu nego o genetici.., sve sami stručnjaci.. Koliko amerikanaca ima američki košarkarski tim?Po logici bi rekli da su svi amerikanci, po ovim genetskim stručnjacima bi kazali nijednog jer su svi poreklom iz evrope i afrike.

čovek iz senke

pre 6 godina

Saletovo trece finale...nadamo se da ce biti treca sreca, a i u Turskoj je Partizan osvojio titulu prvaka Evrope, 2001 je tadasnja reprezentacija uzela zlato...

Svetski Mega Car

pre 6 godina

Igor kokoskov je iz banatskog brestovca,inace 40 km od beograda ili 20 km od panceva,inace je to moje selo.
(Igor, 16. septembar 2017 20:27)

Potvrdjujem. Pozdrav za Brestovčane. :-)

genetik

pre 6 godina

bez obzira na situaciju svaki pravi sportista igra prvo za sebe pa onda za ostale ... A zašto igra za druge a ne za svoje to je nešto drugo i o tome drugom prilikom
Toliko....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Dule Sumadonac, 17. septembar 2017 02:01)

Po tvojoj logiki da državljanstvo ide samo po ocu Kokoškov treba da trenira samo Bugare, jer je njegov deda bio Bugarin, znači, da je to i njegov otac i tako dalje...

gorenje&velenje

pre 6 godina

(мики, 16. septembar 2017 14:10)
izgleda da ti ne shvataš.
Dragić i Dončić imaju majke Slovenke, dakle mogu da budu i pripadnici slovenačke nacionalnosti isto kao i srpske.
Ali, pošto su rođeni u Sloveniji, odrasli u Sloveniji, ta zemlja im je omogućila da budu što jesu, i izjašnjavaju se kao Slovenci i igraju za njihovu reprezentaciju, da li ti treba nacrtati šta su oni?
Ili i dalje ne razumeš?

sloven

pre 6 godina

U Sloveniji igraju apsolutno svi Slovenci. Cak je i Doncic prekjuce nasim medijima rekao da je on cist Slovenac i da trenutka nije razmisljao za koju ce zemlju igrati. Kao sto Stefanek osvoji medalju za Srbiju, Nadja Higl, kao sto Sulejmani igra za Srbiju... oni su Srbi.
(D, 16. septembar 2017 13:28)

Za Nadju Higl stvarno ne znam, ali znam da je Štefanek mešanac i da ima srpske krvi. Sulejmani je muslimanski Srbin, za koga će drugog igrati?
(Ser Pera, 17. septembar 2017 09:57)

Nađina majka je Srpkinja, a otac joj se zove Dragan, mada se mi "mešanci" uglavnom izjašnjavamo kao Srbi, retko ko je "čist" od nas Vojvođana, sem u nekim 100% jednonacionalnim selima..

Sumadinac

pre 6 godina

Samo se nesto prrbrojavamo, ali ajde i ja......Doncici su Stbi iz Kline. Deda mu je bio carinik u Sloveniji pa se tamo i rodio, a sada mu jedan deda zivi u Smederevu a Rajko Doncic u Kragujevcu....pozdrav zs njih sve