Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.06.2021.

20:00

Moćna Italija nadigrala Švajcarsku!

Fudbalska reprezentacija Italije savladala je Švajcarsku u Rimu rezultatom 3:0 (1:0) u drugom kolu grupe A Evropskog prvenstva.

Izvor: MT

Autor: MT

Moćna Italija nadigrala Švajcarsku!
EPA-EFE/Riccardo Antimiani

Izabranici Roberta Mančinija su plasman u osminu finala osigurali posle samo jedne pobede, one nad Turskom, a sada su samo potvrdili dobru formu.

"Azuri" su zabeležili i sedmi uzastopni trijumf ove godine bez primljenog gola, a njihov junak bio je Manuel Lokateli, koji je postigao dva pogotka. U završnici, u strelce se upisao i Čiro Imobile.

Italijanima će u poslednjem kolu protiv Velsa biti dovoljan i bod, kako bi obezbedili prvo mesto u grupi.

Švajcarska je samo na momente delovala kao ozbiljna selekcija, tako da to ove večeri nije bilo dovoljno da se izbegne prvi poraz na kontinentalnoj smotri.

"Sajdžije" će u trećem kolu igrati sa Turskom, a pobeda im ostavlja nadu da će se naći među četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Pred završnu rundu, Italija je prva sa šest, Vels drugi sa četiri boda, a slede Švajcarska sa jednim, te Turska, koja je i dalje bez bodova, ali i bez postignutog gola.

Pročitajte još Vels srušio Tursku u Bakuu!

Prva zanimljiva situacija na meču viđena je u 19. minutu, kada je Kjeliniju VAR poništio gol zbog igranja rukom.

Ubrzo je kapiten domaćih morao da napusti teren zbog povrede, a samo nekoliko minuta kasnije, u 26. minutu, Italija je povela.

Berardi je pobegao Rodrigezu, loptu poslao u peterac, gde se odjednom stvorio Manuel Lokateli i zakucao loptu u mrežu Zomera.

Italija je čitavu utakmicu imala kontrolu, dok su gosti raspoloženi bili samo u uvodnim fazama duela, oba poluvremena.

Sve je to kratko trajalo, a drugi gol, koji je praktično prelomio duel, postignut je u 52. minutu. Strelac je ponovo bio Lokateli, ovoga puta snažnim i vrlo preciznim udarcem iz daljine.

Ekipa Vladimira Petkovića je pokušavala da se vrati, ali su stopostotne prilike izostale.

Italija je do kraja stigla da postigne još jedan gol. Sa oko 25 metara pogodio je Čiro Imobile i tako stavio tačku na novu sjajnu partiju čete Roberta Mančinija.

Tok meča mogli ste da pratite UŽIVO u LIVEBLOGU B92.net.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

13 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d