Subota, 10.07.2021.

16:10

Škoti razbesneli Engleze – "Hrabro srce" i Mančini FOTO

Finale EURO na programu je u nedelju između Engleske i Italije, ali se dan pre umešala "treća strana".

Izvor: MS

Škoti razbesneli Engleze – "Hrabro srce" i Manèini FOTO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

Mythbuster

pre 2 godine

Ja ne mrzim apsolutno nikog (ni engleze ni italijane ni škote ni albance...). Niti volim ikog . Volim svoje. Ostali su sustinski nebitni, sem iz aspekta saradnje. Nek se svako pita šta je njegovo i neće biti zabune. Zašto je ljudima lako to da razluče u okviru porodice , a teško u okviru nacije , ne znam. Zabole me ko će da pobedi. Ko god da pobedi znam da nisu naši. Mogu na miru da uživam u fudbalu.
(Alkos, 10. jul 2021 21:08)

Apsolutno si u pravu. Odgovor na tvoje pitanje u vezi porodice i nacije, to je zbog toga što je porodica nešto realno a nacija nešto izmišljeno (nerealno,nestvarno...)

Zok1

pre 2 godine

Ljudi, ovo je fudbal. Škotska i Engleska imaju odvojene reprezentacije, Škotima je dodijalo kada im Englezi trljaju nos sa titulom iz 1966. Nešto slično kao kada su navijači Zvezde i Partizana davili jedni druge sa finalom Kupa šampiona (pre Barija) i titulom Kupa šampiona (posle Barija). Ja ću navijati za Italijane, ali ne zato što mrzim Engleze, nego zato što mi se više sviđa taj stil igre. Ali pre svega želim da se dobro zabavim gledajući utakmicu. Uživajte u igri, ko će biti pobednik i nije tako bitno.

Daleko smo mi - Iza

pre 2 godine

Koja paranoja među Srbadijom.
Shvatite bez obzira na sve trzavice UK će opstati duže od Srbije.
Kod nas se gledaju samo krvna zrnce a kod njih pored svega ima i realnog razuma.

Alkos

pre 2 godine

Ja ne mrzim apsolutno nikog (ni engleze ni italijane ni škote ni albance...). Niti volim ikog . Volim svoje. Ostali su sustinski nebitni, sem iz aspekta saradnje. Nek se svako pita šta je njegovo i neće biti zabune. Zašto je ljudima lako to da razluče u okviru porodice , a teško u okviru nacije , ne znam. Zabole me ko će da pobedi. Ko god da pobedi znam da nisu naši. Mogu na miru da uživam u fudbalu.

Raspad

pre 2 godine

Puno normalnije od one regija psihodelije na Sport klubu. Hrvat koji bi zezao Srbe zbog neplasmana bi dobio otkaz kao ustasa, ovi se foliraju da im je svejedno umjesto da se sale
da navijaju protiv zhog rivalstva. Ovo je razlog sto su jedni skupa u normalnoj drzavi a drugi su okoncali tu psihozu od zemlje u krvi do koljena

Komša

pre 2 godine

Pijani zlotvor, 10. jul 2021 20:22)
Ne znam ko ih mrzi zbog 27.marta.To jeste bilo u nasem interesu,sad što su oni videli svoju matematiku u tome ,to je druga stvar.
Ima malo sizofrenog u tome da se optužuju Englezi što su nam uvalili Sovjete a sa druge strane su Sivjeti ok.Rekao bih da svaka preterana netrpeljivost prema Englezima ide od onih koji su se formirali pod jakim uticajem sovjetofilsko- austrofilskih priča i reinterpretacija istorijskih dogadjaja.

U suštini - imperije nemaju prijatelje nego interese.Voleti ili mrzeti impreriju je infantilno jer ona ce u svakoj situaciji učiniti isključivo ono što je u njenom interesu ne mareci cesto ni za svoje gradjane (samo u onoj meri koliko du joj bitni).
Jedine prave imperije (nacije koje imaju jako izraženu imperijalnu svest) su Rusija i Engleska.
U pravu si za jedno - treba učiti.

Na stranu sve to - fora sa naslovnom stranom je odlična...Što se tiče odnosa Skota i Engleza to je slično rusko - čečenskim odnosima.Svaka pobuna je u stvari tvrdjenje pazara (dršte nas da se ne odcepimo).Igrica koju i jedni i drugibigraju vekovima...

Navijam za Engleze sutra.
Ovu pošalicu smatram veoma duhovitom.

Mislim da je fora u tome da zveknemo po koje pivo ,grickalica malo i da se nadamo dobroj utakmici.
Dva sata kvalitetnog programa.
Nadam se.

Mediterano Blanco

pre 2 godine

Ljudima treba objasniti da nas ne mrze ni englezi,nemci amerikanci i da više od 99posto i ne znaju ko su srbi.2012 godine na olimpijadi u Londonu naši sportski novinari su pitali za Srbiju i nijedan englez nije čuo za Srbiju.Kada su pominjali Matića,Baneta Iv. i Novaka njih su znali.Iz ovoga proizilazi da nas Mrze elite Zapadnih zemalja zato što volimo slobodu i uvek se borimo za nju zato što uvek biramo da budemo vukovi i živimo slobodno a ne verni psi.I zato treba da budemo ponosni(ako srbin želiš biti ti to nemoj kriti)Nas nažalost najviše mrze bivši srbi koji su prodali veru za večeru i sad moraju da budu verni psi vezani lancem koje kada su veliki sukobi I i II svetski rat, rat 90tih i 99 gazde puštaju sa lanca i oni su tada kao hrabri.Bez pujdanja gazdi i njihove moćne podrške nikad psi sami ne bi smeli da napadnu vukove.Nažalost mi smo sada na perfidan način napadnuti a da to većina srba nije ni sfesna.
(Krivi što smo živi, 10. jul 2021 20:29)
Banalizuješ malo,elitama-mocnicima-lobistima-okultistima iz zapadnih zemalja nije trn u oku Srbija i Srbi kao takvi,vec geo-strateški položaj Balkana,koji je krucijalan još iz doba antike pa do današnjih dana,nema teorije zavere protiv Srbe i Srbije kao nebeskom narodu,to je obicna mitomanija koja je deo turskog-orientalnog nasledja kod nas.A ta elita nisu veci Zapadnjaci od mene ili tebe e sada kod Kineza i Arapa je totalno druga prica,pre svega je veliki kulturološki jaz izmedju njih i nas.

Krivi što smo živi

pre 2 godine

Ljudima treba objasniti da nas ne mrze ni englezi,nemci amerikanci i da više od 99posto i ne znaju ko su srbi.2012 godine na olimpijadi u Londonu naši sportski novinari su pitali za Srbiju i nijedan englez nije čuo za Srbiju.Kada su pominjali Matića,Baneta Iv. i Novaka njih su znali.Iz ovoga proizilazi da nas Mrze elite Zapadnih zemalja zato što volimo slobodu i uvek se borimo za nju zato što uvek biramo da budemo vukovi i živimo slobodno a ne verni psi.I zato treba da budemo ponosni(ako srbin želiš biti ti to nemoj kriti)Nas nažalost najviše mrze bivši srbi koji su prodali veru za večeru i sad moraju da budu verni psi vezani lancem koje kada su veliki sukobi I i II svetski rat, rat 90tih i 99 gazde puštaju sa lanca i oni su tada kao hrabri.Bez pujdanja gazdi i njihove moćne podrške nikad psi sami ne bi smeli da napadnu vukove.Nažalost mi smo sada na perfidan način napadnuti a da to većina srba nije ni sfesna.Zahvaljujući političarima oteli su nam rude, izvore i sve što vredi za male pare uveli notare,sudske izvršitelje i truju nas iz vazduha a mi svi čekamo da nam Bog pomogne a da nismo ni potražili od Boga pomoć.A Patrijah Pavle je lepo rekao da kada mi kao ljudi budemo bolji biće i svima nama bolje.To jest kada budemo bolji prema prvom komšiji bratu sestri a ne budemo zavidni tada će i svima nama biti bolje.

Pijani zlotvor

pre 2 godine

Hrvati i srbi ne vole engleze, jedni zbog bleiburga a drugi zbog tog prevrata u bg.
Ali englezi su u svoje zlatno doba bili prvorazredni maheri koji su po umijecu presisali i same bizantince. Pazi, oni su indiju s tolikim stanovnistvom drzali s administracijom od svega 30 000 ljudi.
30k uhljeba u hr ili srbiji nije sposobno voditi ni par zupanija kako treba a ovi su drzali za yaya cijeli jedan potkontinent i uspjesno okretali jedne protiv drugih pritom pobiruci abnormalne pare. Engleze ne treba mrziti, od njih treba uciti.
Pogle ww2.
Podrzali su tita vise nego rusi, istodobno su neko vrijeme podrzavali cetnike, kralj je bio u londonu, a onda kad je rat zavrsio spasili su pavelica za slucaj da ako se tito pobuni kako bi imali opciju b. :D
Bolesno su inteligentni manipulatori i nije moguce ne diviti se tako necem.
No to sve je zavrsilo, london vise nije engleski grad, blm, lgbt... to ih razara iznutra. Nadam se da ce se ipak uspjeti izvuci.

Brigate Rosse

pre 2 godine

Engleze mrze jer su pametni.Uvek rade u svom interesu.Najveci civilizatori naroda.Gde su oni oterani,ostaje rasulo.Imaju zakone stare po nekoliko vekova koji funkcionisu.Ne morate da ih volite,ali treba da ih postujete.Ovde su komentari iz ciste zavisti,a ne zdravog razuma.
Napred Englezi.

neinformisan

pre 2 godine

Sta je bilo englezi, jos hocete da vas vole? Pa niko nece navija za vas a da nije od vase rase koju ste rasejali po citavoj planeti ne bi li je pokorili..forza italia!

filip

pre 2 godine

Ne znam šta je ovde šokantno?! Engleze organski ne podnose, Škoti, Irci i Velšani.
(Biću Slobodan, 10. jul 2021 16:17)

Škoti, Irci i Velšani su Kelti a englezi su nemačko pleme zvano anglosaksonci. Ti isti saksonci su nas Srbe iz Lužica proterali na Balkan. Tako da to što genetski i intuitivno ne podnosimo engleze ima razloga.

Zorz Vea

pre 2 godine

Kao u "Simpsonovima" kad Henk Skorpio pita Homera koja ti je najmanje omiljena zemlja Francuska ili Italija, pa Homer odgovori Francuska a Henk kaže top rečenicu:"Niko nikad ne kaže Italija!". Sutra za Italiju pa kud puklo da puklo a puće na pola...

Samo sloga Srbina spasava!

Živela Srbija!

Kancelar i ja

pre 2 godine

(Oliver, 10. jul 2021 17:20)

Hrabro srce je fenomanalan film, jedan od najboljih koje sam gledao, spektal i drama kakvih malo ima. Ali, molim te, nemoj učiti istoriju iz njega, jer je iskasapljena do neprepoznatiljvosti. Ako te zanimaju detalji o tome, potraži na YT kanal History Buffs, imaju priloge o istorijskoj tačnosti raznih popularnih filmova. Među njima se Hrabro srce kotira pri samom dnu, što se tiče toga.

Mali Hijavata

pre 2 godine

Nije baš tako. Katolika u Škotskoj nema više od 20-22%, znači sve da su i svi katolici glasali za nezavisnost, opet ispada da je više od pola glasova došlo od protestanata.
(Kancelar i ja, 10. jul 2021 16:51

Svi katolici u Škotskoj su potomci irskih izbeglica. Nije džabe boja Seltika zelena. Cela Irska navija za Seltik.

Exo

pre 2 godine

(Oliver, 10. jul 2021 17:20)

Italijani su još za vrijeme Rimskog Carstva brutalno ubijali Varvare, Gale i ostala plemena koja su im stajala na putu. Glavna zabava im je bila održavanje gladijatorskih borbi gdje bi vrlo često na borilište puštali lavove i druge divlje životinje da se bore na život ili smrt protiv zarobljenika i neistomišljenika. Interesantno je to da su bili fašisti za vrijeme II svjetskog rata i samim tim stali na stranu najvećih zlotvora u istoriji čovječanstva, dakle, podržavali su i logore poput Aušvica i Jasenovca. Još jedan intereseantan fakt je da se NATO bombardovanje odigravalo sa poletišta Aviano, pogađaš, nalazi se u Italiji.
Ni mi Srbi nismo cvjećke naravno, glasali smo za Slobu Miloševića dok Ratka Mladića i Radovana Karadžića slavimo kao heroje iako, da smo iole normalni ogradili bi se od tih zlotvora. Ne postoji narod koji nije činio loše stvari kroz istoriju, ali postoje i one dobre, Englezi su svijetu podarili mnoge individue koji su promjenili tok istorije počevši od nauke, industrije, zaštite životne sredine, kulture, sporta itd.

Max

pre 2 godine

Svim srcem uz Italiju iako ih ne volim previse. Ne njih kao ljude vec nacine na koje su igrali( katenaco) ili gol za1:0 pa parkiranje busa iza golmana. Ono sto mene zanima i molio bih da mi neko od komentatora odgovori je slijedece: zasto se ne igra utakmica za trece mjesto?

Pijani zlotvor

pre 2 godine

Skoti i katalonci su si priustili brutalni, sto bi klinci rekli, krindz.
Bato, jerry bio referendoom, bio je.
Godinama teroriziraju posten svijet sa sprehom o kiltovima, gajdama, zlim englezima, navijaju protiv njih non stop, o hrabrom srcu... i dodje tako dan odluke i oni kao zadnje kukavice zaokruze ostanak. Hahaha!
Znaci, nije trebalo otici na ispovijed i pricestiti se, pa napravit oprostajku s frendovima, vodit ljubav s curom da zatrudni kako bi, ako pogines, tvoje ime ostalo... a onda u ruke uzeti kalasnjikov.
Ne. Samo su trebali zasiljiti olovke.
I nista. Kakav epic fail.
Ne zelim ni cuti vise za njihova sranja, a vi pricajte sto hocete- englezi su face koji su osvojili 1/4 planeta. Skoti su za njih obicni gorstacki seljoberi. Prije se mogu identificirati sa englezima jer imaju bolji standard, morski su narod za razliku od skota i velsana koji su vise brdjani, imaju bolju umjetnost i nogomet od okolnih naroda.
Ali u ovom mecu, jasno, navijat cu za italiju.

mr

pre 2 godine

Skoti su slovenci i hrvati Velike Britanije.
(Separatisticki talog, 10. jul 2021 17:11)

А парадоксално да смо ми Срби за Шкоте, а ови бивш за унитаристе Енглезе. Ајд ми за Шкоте се и да објаснити, али како они за Енглезе вероватно ни шизофренија не може да објасни.

RX

pre 2 godine

Secam se kada sam bio klinac gledam Mancinija i Mihajlovica daju intervju jedan pored drugog, Mancini u odelu, parla italijanski, ja se mislim covece kakav gospodin, sad kada sam postao mudriji shvatam da je pored Sinise Mihajlovica svako gospodin...

Samo kažem

pre 2 godine

Alo B92
Šta bi od ovoga?

Komentare koji sadrže govor mržnje*, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, ne objavljujemo.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške, tehničke i druge propuste ne objavljujemo, kao i komentare koji se odnose na uređivačku politiku, ali će biti prosleđeni urednicima i na tome se zahvaljujemo.

Molimo vas da obratite pažnju na pravopisnu i gramatičku ispravnost komentara koje šaljete, prednost će imati komentari koji su napisani bez pravopisnih i gramatičkih grešaka

Ni jednu tačku ne ispunjavate. Žalosno.

Oliver

pre 2 godine

Mel Gibson je unistio Engleze u tri filma:Hrabro srce, Patriota i Galipolje. Englezi su imali pravo prve bračne noći sa Skotima. Zamislite to ponizenje da morate svoju zenu da date engleskom pkemucu prve bračne noći!! Englezi su ubijali Irce,otuda IRA i terorusticke akcije. Ubijali su americke patriote i rodoljube dok se nisu konacno otcepili od britanske krune. Ubijali su svoje saveznike Australijance i novozelandjane tako sto su ih poturili goloruke na turske mitraljeze na galipoljama u prvom svetskom ratu. Glavni krivac je bio Cercil,potonji "veliki premijer. Ubijali su Indijce i Pakistance dok su drzali indijski potkontinent,ubijali su Palestince,prevarili su nas Srbe nekoliko puta u 20.vekz,27.marta 1941,bombardovali su nas 1944. i 1999,podrzali komuniste,hteli da proture rezoluciju o genocidnosti srpskog naroda..ovo je samo delimican spisak engleskih zlocina tokom istorije.. Zato,napred Italija,Forza Italia,osvetite sve zrtve monstruoznih engleskih politika tokom vekova!

Flash

pre 2 godine

...sve do jednog politički komentari...
Sutra se igra fudbalska utakmica ljudi.
Italija je bila iznenadjenje svojom netipičnom igrom do polufinala.U polufinalu oni "stari"Italijani,posed lopte 30%, tri puta manje pasova od protivnika.Takav će fudbal i sutra igrati...hvala lepo

lennox

pre 2 godine

A zasto pudlice Skoti nisu i sami u tih 55 godina nesto znacajno osvojili u fudbalu ili uopste u sportu ako ih engleska titula svetskog prvaka u fudbalu iz '66. toliko iritira?

Bili d Kid

pre 2 godine

Mi 23 godine pričamo o Mijatoviću i prečCi, treba neko da nas zaustavi
(Nemanja, 10. jul 2021 16:22)

A Mijatović još Crnogorac, zamisli. Stvarno bruka :)
Daj ljudi uživajte u fudbalu, otvorite pivo i navijajte za koga hoćete.

Jim Beam

pre 2 godine

@Biću Slobodan
Nije baš tako. Imaju svoj lokalni identitet, ali se međusobno itekako poštuju i zato su zajedno. Bio tamo, sam ziveo 18 meseci pa se uverio. To je tamo na nivou prozivanja kao kod nas izmedju gradova tipa Čačani, Beogradjani, Užičani, nije toliko izraženo kao na Balkanu. Da je suprotno, ne bi Irci i Škoti sa ponosom rekli da pričaju engleski jezik niti bi bili zajedno u istoj državi. U manjim sredinama imas i nacionalnizma kao kod nas, ali u velikim je potpuno nebitno.

Inače, posle ovakvog prvenstva naravno da gotovo svako navija za Italijane, mnogo i po prvi put u životu :) Jednostavno, nije fer da neko ovako uzme titulu kao Englezi.

Sabre

pre 2 godine

Hahahaha ovo je carski. A ovi Skoti sto su u fazonu "jao, sramota, navijacu za Engleze" su isti mentalni sklop koji je zdusno podrzavao Hrvate na ovom prvenstvu a lomio se da im smisli izgovore kada se ispostavilo da su igrali pod ustaskom zastavom...

Bluesteel

pre 2 godine

realno, engleze kao naciju, narod, niko na svetu ne podnosi.
(Liberty, 10. jul 2021 16:31
Ako moram da biram Engleska pre Italije. Bar imaju bolju muziku

Kancelar i ja

pre 2 godine

(Aron, 10. jul 2021 16:21)

Nije baš tako. Katolika u Škotskoj nema više od 20-22%, znači sve da su i svi katolici glasali za nezavisnost, opet ispada da je više od pola glasova došlo od protestanata.

:D

pre 2 godine

Srbi će se pridružiti i podržati Škote. Jer su i sami manje bitni u odnosu na suseda - Hr.
(Biba, 10. jul 2021 16:17)

Je, je po zlu koje se cini susjedima su Srbi doista nebitni pored nas susjeda Hrvata koji smo svjetski prvaci u tome, isto kao Skoti pored Engleza. Svatko svome.

jahorinac

pre 2 godine

Engleski olos im sad nedozvoljava referendum za nazavisnost nakon izlaska iz EU. A zna se da su skoti vecinom za EU.
Olos Engleski.
Ujedinjene nacije im naloze da vrate Cagos Mauricijusu oni se prave blesavi, internacionalnil sud pravde takodje.
Kolonije u 21. veku gosopodo i onda takva djubrad pricaju o demokratiji i upiru prstom u druge.
Ucite decu da mrze engleze, najveci sljam u univerzumu.
(ikac klisa, 10. jul 2021 16:53)

Kao da je moja ruka pisala..

Xxx

pre 2 godine

Ne voli ih niko od komsija. Kad smo igrali sa Velsom onomad, njihovi navijaci u gradu, po kaficima, prate Engleska - Skotska. Naravno, svi navijaju za Skote. Poveli Skoti ono ludnica...

Aron

pre 2 godine

Ne bih rekao da je tako. Bilo je glasanje pre par godina i Škoti su se odlučili većinom od 55% da ostanu u Britaniji. Ta podela ide ide religijskom linijom, Protestanti su za ostanak a Katolici za odlazak. Ima dobra scena iz filma "Treinspoting 2" gde glavni likovi ulaze u protestanski bar da bi im oteli ljudima platne kartice, ali su se izvukli jer su pevali improvizovanu antikatlolicku pesmu.

ikac klisa

pre 2 godine

Engleski olos im sad nedozvoljava referendum za nazavisnost nakon izlaska iz EU. A zna se da su skoti vecinom za EU.
Olos Engleski.
Ujedinjene nacije im naloze da vrate Cagos Mauricijusu oni se prave blesavi, internacionalni sud pravde takodje.
Kolonije u 21. veku gosopodo i onda takva djubrad pricaju o demokratiji i upiru prstom u druge.
Ucite decu da mrze engleze, najveci sljam u univerzumu.

Eugen

pre 2 godine

Ne znam šta je ovde šokantno?! Engleze organski ne podnose, Škoti, Irci i Velšani.
(Biću Slobodan, 10. jul 2021 16:17)

Pa ako ih organski ne podnose, zasto se onda ne odcepe od Engleske? Sve je to fukara koja ne bi znala sta bi sa sobom kad bi se odcepila, ali vazno je da stalno laju, tj, kevcu na Englesku.

milos

pre 2 godine

Mislim da je posle utakmice sa Danskom i ono malo ljudi sto je navijalo za engleze (osim engleza) promenilo misljenje i da se svi nadamo pobedi Italije

milos

pre 2 godine

Mislim da je posle utakmice sa Danskom i ono malo ljudi sto je navijalo za engleze (osim engleza) promenilo misljenje i da se svi nadamo pobedi Italije

Oliver

pre 2 godine

Mel Gibson je unistio Engleze u tri filma:Hrabro srce, Patriota i Galipolje. Englezi su imali pravo prve bračne noći sa Skotima. Zamislite to ponizenje da morate svoju zenu da date engleskom pkemucu prve bračne noći!! Englezi su ubijali Irce,otuda IRA i terorusticke akcije. Ubijali su americke patriote i rodoljube dok se nisu konacno otcepili od britanske krune. Ubijali su svoje saveznike Australijance i novozelandjane tako sto su ih poturili goloruke na turske mitraljeze na galipoljama u prvom svetskom ratu. Glavni krivac je bio Cercil,potonji "veliki premijer. Ubijali su Indijce i Pakistance dok su drzali indijski potkontinent,ubijali su Palestince,prevarili su nas Srbe nekoliko puta u 20.vekz,27.marta 1941,bombardovali su nas 1944. i 1999,podrzali komuniste,hteli da proture rezoluciju o genocidnosti srpskog naroda..ovo je samo delimican spisak engleskih zlocina tokom istorije.. Zato,napred Italija,Forza Italia,osvetite sve zrtve monstruoznih engleskih politika tokom vekova!

Sabre

pre 2 godine

Hahahaha ovo je carski. A ovi Skoti sto su u fazonu "jao, sramota, navijacu za Engleze" su isti mentalni sklop koji je zdusno podrzavao Hrvate na ovom prvenstvu a lomio se da im smisli izgovore kada se ispostavilo da su igrali pod ustaskom zastavom...

jahorinac

pre 2 godine

Engleski olos im sad nedozvoljava referendum za nazavisnost nakon izlaska iz EU. A zna se da su skoti vecinom za EU.
Olos Engleski.
Ujedinjene nacije im naloze da vrate Cagos Mauricijusu oni se prave blesavi, internacionalnil sud pravde takodje.
Kolonije u 21. veku gosopodo i onda takva djubrad pricaju o demokratiji i upiru prstom u druge.
Ucite decu da mrze engleze, najveci sljam u univerzumu.
(ikac klisa, 10. jul 2021 16:53)

Kao da je moja ruka pisala..

ikac klisa

pre 2 godine

Engleski olos im sad nedozvoljava referendum za nazavisnost nakon izlaska iz EU. A zna se da su skoti vecinom za EU.
Olos Engleski.
Ujedinjene nacije im naloze da vrate Cagos Mauricijusu oni se prave blesavi, internacionalni sud pravde takodje.
Kolonije u 21. veku gosopodo i onda takva djubrad pricaju o demokratiji i upiru prstom u druge.
Ucite decu da mrze engleze, najveci sljam u univerzumu.

Xxx

pre 2 godine

Ne voli ih niko od komsija. Kad smo igrali sa Velsom onomad, njihovi navijaci u gradu, po kaficima, prate Engleska - Skotska. Naravno, svi navijaju za Skote. Poveli Skoti ono ludnica...

RX

pre 2 godine

Secam se kada sam bio klinac gledam Mancinija i Mihajlovica daju intervju jedan pored drugog, Mancini u odelu, parla italijanski, ja se mislim covece kakav gospodin, sad kada sam postao mudriji shvatam da je pored Sinise Mihajlovica svako gospodin...

Jim Beam

pre 2 godine

@Biću Slobodan
Nije baš tako. Imaju svoj lokalni identitet, ali se međusobno itekako poštuju i zato su zajedno. Bio tamo, sam ziveo 18 meseci pa se uverio. To je tamo na nivou prozivanja kao kod nas izmedju gradova tipa Čačani, Beogradjani, Užičani, nije toliko izraženo kao na Balkanu. Da je suprotno, ne bi Irci i Škoti sa ponosom rekli da pričaju engleski jezik niti bi bili zajedno u istoj državi. U manjim sredinama imas i nacionalnizma kao kod nas, ali u velikim je potpuno nebitno.

Inače, posle ovakvog prvenstva naravno da gotovo svako navija za Italijane, mnogo i po prvi put u životu :) Jednostavno, nije fer da neko ovako uzme titulu kao Englezi.

Samo kažem

pre 2 godine

Alo B92
Šta bi od ovoga?

Komentare koji sadrže govor mržnje*, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, ne objavljujemo.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške, tehničke i druge propuste ne objavljujemo, kao i komentare koji se odnose na uređivačku politiku, ali će biti prosleđeni urednicima i na tome se zahvaljujemo.

Molimo vas da obratite pažnju na pravopisnu i gramatičku ispravnost komentara koje šaljete, prednost će imati komentari koji su napisani bez pravopisnih i gramatičkih grešaka

Ni jednu tačku ne ispunjavate. Žalosno.

Bili d Kid

pre 2 godine

Mi 23 godine pričamo o Mijatoviću i prečCi, treba neko da nas zaustavi
(Nemanja, 10. jul 2021 16:22)

A Mijatović još Crnogorac, zamisli. Stvarno bruka :)
Daj ljudi uživajte u fudbalu, otvorite pivo i navijajte za koga hoćete.

Kancelar i ja

pre 2 godine

(Aron, 10. jul 2021 16:21)

Nije baš tako. Katolika u Škotskoj nema više od 20-22%, znači sve da su i svi katolici glasali za nezavisnost, opet ispada da je više od pola glasova došlo od protestanata.

:D

pre 2 godine

Srbi će se pridružiti i podržati Škote. Jer su i sami manje bitni u odnosu na suseda - Hr.
(Biba, 10. jul 2021 16:17)

Je, je po zlu koje se cini susjedima su Srbi doista nebitni pored nas susjeda Hrvata koji smo svjetski prvaci u tome, isto kao Skoti pored Engleza. Svatko svome.

Aron

pre 2 godine

Ne bih rekao da je tako. Bilo je glasanje pre par godina i Škoti su se odlučili većinom od 55% da ostanu u Britaniji. Ta podela ide ide religijskom linijom, Protestanti su za ostanak a Katolici za odlazak. Ima dobra scena iz filma "Treinspoting 2" gde glavni likovi ulaze u protestanski bar da bi im oteli ljudima platne kartice, ali su se izvukli jer su pevali improvizovanu antikatlolicku pesmu.

Pijani zlotvor

pre 2 godine

Skoti i katalonci su si priustili brutalni, sto bi klinci rekli, krindz.
Bato, jerry bio referendoom, bio je.
Godinama teroriziraju posten svijet sa sprehom o kiltovima, gajdama, zlim englezima, navijaju protiv njih non stop, o hrabrom srcu... i dodje tako dan odluke i oni kao zadnje kukavice zaokruze ostanak. Hahaha!
Znaci, nije trebalo otici na ispovijed i pricestiti se, pa napravit oprostajku s frendovima, vodit ljubav s curom da zatrudni kako bi, ako pogines, tvoje ime ostalo... a onda u ruke uzeti kalasnjikov.
Ne. Samo su trebali zasiljiti olovke.
I nista. Kakav epic fail.
Ne zelim ni cuti vise za njihova sranja, a vi pricajte sto hocete- englezi su face koji su osvojili 1/4 planeta. Skoti su za njih obicni gorstacki seljoberi. Prije se mogu identificirati sa englezima jer imaju bolji standard, morski su narod za razliku od skota i velsana koji su vise brdjani, imaju bolju umjetnost i nogomet od okolnih naroda.
Ali u ovom mecu, jasno, navijat cu za italiju.

mr

pre 2 godine

Skoti su slovenci i hrvati Velike Britanije.
(Separatisticki talog, 10. jul 2021 17:11)

А парадоксално да смо ми Срби за Шкоте, а ови бивш за унитаристе Енглезе. Ајд ми за Шкоте се и да објаснити, али како они за Енглезе вероватно ни шизофренија не може да објасни.

filip

pre 2 godine

Ne znam šta je ovde šokantno?! Engleze organski ne podnose, Škoti, Irci i Velšani.
(Biću Slobodan, 10. jul 2021 16:17)

Škoti, Irci i Velšani su Kelti a englezi su nemačko pleme zvano anglosaksonci. Ti isti saksonci su nas Srbe iz Lužica proterali na Balkan. Tako da to što genetski i intuitivno ne podnosimo engleze ima razloga.

Eugen

pre 2 godine

Ne znam šta je ovde šokantno?! Engleze organski ne podnose, Škoti, Irci i Velšani.
(Biću Slobodan, 10. jul 2021 16:17)

Pa ako ih organski ne podnose, zasto se onda ne odcepe od Engleske? Sve je to fukara koja ne bi znala sta bi sa sobom kad bi se odcepila, ali vazno je da stalno laju, tj, kevcu na Englesku.

Mali Hijavata

pre 2 godine

Nije baš tako. Katolika u Škotskoj nema više od 20-22%, znači sve da su i svi katolici glasali za nezavisnost, opet ispada da je više od pola glasova došlo od protestanata.
(Kancelar i ja, 10. jul 2021 16:51

Svi katolici u Škotskoj su potomci irskih izbeglica. Nije džabe boja Seltika zelena. Cela Irska navija za Seltik.

Exo

pre 2 godine

(Oliver, 10. jul 2021 17:20)

Italijani su još za vrijeme Rimskog Carstva brutalno ubijali Varvare, Gale i ostala plemena koja su im stajala na putu. Glavna zabava im je bila održavanje gladijatorskih borbi gdje bi vrlo često na borilište puštali lavove i druge divlje životinje da se bore na život ili smrt protiv zarobljenika i neistomišljenika. Interesantno je to da su bili fašisti za vrijeme II svjetskog rata i samim tim stali na stranu najvećih zlotvora u istoriji čovječanstva, dakle, podržavali su i logore poput Aušvica i Jasenovca. Još jedan intereseantan fakt je da se NATO bombardovanje odigravalo sa poletišta Aviano, pogađaš, nalazi se u Italiji.
Ni mi Srbi nismo cvjećke naravno, glasali smo za Slobu Miloševića dok Ratka Mladića i Radovana Karadžića slavimo kao heroje iako, da smo iole normalni ogradili bi se od tih zlotvora. Ne postoji narod koji nije činio loše stvari kroz istoriju, ali postoje i one dobre, Englezi su svijetu podarili mnoge individue koji su promjenili tok istorije počevši od nauke, industrije, zaštite životne sredine, kulture, sporta itd.

Zorz Vea

pre 2 godine

Kao u "Simpsonovima" kad Henk Skorpio pita Homera koja ti je najmanje omiljena zemlja Francuska ili Italija, pa Homer odgovori Francuska a Henk kaže top rečenicu:"Niko nikad ne kaže Italija!". Sutra za Italiju pa kud puklo da puklo a puće na pola...

Samo sloga Srbina spasava!

Živela Srbija!

neinformisan

pre 2 godine

Sta je bilo englezi, jos hocete da vas vole? Pa niko nece navija za vas a da nije od vase rase koju ste rasejali po citavoj planeti ne bi li je pokorili..forza italia!

Bluesteel

pre 2 godine

realno, engleze kao naciju, narod, niko na svetu ne podnosi.
(Liberty, 10. jul 2021 16:31
Ako moram da biram Engleska pre Italije. Bar imaju bolju muziku

Kancelar i ja

pre 2 godine

(Oliver, 10. jul 2021 17:20)

Hrabro srce je fenomanalan film, jedan od najboljih koje sam gledao, spektal i drama kakvih malo ima. Ali, molim te, nemoj učiti istoriju iz njega, jer je iskasapljena do neprepoznatiljvosti. Ako te zanimaju detalji o tome, potraži na YT kanal History Buffs, imaju priloge o istorijskoj tačnosti raznih popularnih filmova. Među njima se Hrabro srce kotira pri samom dnu, što se tiče toga.

Flash

pre 2 godine

...sve do jednog politički komentari...
Sutra se igra fudbalska utakmica ljudi.
Italija je bila iznenadjenje svojom netipičnom igrom do polufinala.U polufinalu oni "stari"Italijani,posed lopte 30%, tri puta manje pasova od protivnika.Takav će fudbal i sutra igrati...hvala lepo

lennox

pre 2 godine

A zasto pudlice Skoti nisu i sami u tih 55 godina nesto znacajno osvojili u fudbalu ili uopste u sportu ako ih engleska titula svetskog prvaka u fudbalu iz '66. toliko iritira?

Mediterano Blanco

pre 2 godine

Ljudima treba objasniti da nas ne mrze ni englezi,nemci amerikanci i da više od 99posto i ne znaju ko su srbi.2012 godine na olimpijadi u Londonu naši sportski novinari su pitali za Srbiju i nijedan englez nije čuo za Srbiju.Kada su pominjali Matića,Baneta Iv. i Novaka njih su znali.Iz ovoga proizilazi da nas Mrze elite Zapadnih zemalja zato što volimo slobodu i uvek se borimo za nju zato što uvek biramo da budemo vukovi i živimo slobodno a ne verni psi.I zato treba da budemo ponosni(ako srbin želiš biti ti to nemoj kriti)Nas nažalost najviše mrze bivši srbi koji su prodali veru za večeru i sad moraju da budu verni psi vezani lancem koje kada su veliki sukobi I i II svetski rat, rat 90tih i 99 gazde puštaju sa lanca i oni su tada kao hrabri.Bez pujdanja gazdi i njihove moćne podrške nikad psi sami ne bi smeli da napadnu vukove.Nažalost mi smo sada na perfidan način napadnuti a da to većina srba nije ni sfesna.
(Krivi što smo živi, 10. jul 2021 20:29)
Banalizuješ malo,elitama-mocnicima-lobistima-okultistima iz zapadnih zemalja nije trn u oku Srbija i Srbi kao takvi,vec geo-strateški položaj Balkana,koji je krucijalan još iz doba antike pa do današnjih dana,nema teorije zavere protiv Srbe i Srbije kao nebeskom narodu,to je obicna mitomanija koja je deo turskog-orientalnog nasledja kod nas.A ta elita nisu veci Zapadnjaci od mene ili tebe e sada kod Kineza i Arapa je totalno druga prica,pre svega je veliki kulturološki jaz izmedju njih i nas.

Max

pre 2 godine

Svim srcem uz Italiju iako ih ne volim previse. Ne njih kao ljude vec nacine na koje su igrali( katenaco) ili gol za1:0 pa parkiranje busa iza golmana. Ono sto mene zanima i molio bih da mi neko od komentatora odgovori je slijedece: zasto se ne igra utakmica za trece mjesto?

Pijani zlotvor

pre 2 godine

Hrvati i srbi ne vole engleze, jedni zbog bleiburga a drugi zbog tog prevrata u bg.
Ali englezi su u svoje zlatno doba bili prvorazredni maheri koji su po umijecu presisali i same bizantince. Pazi, oni su indiju s tolikim stanovnistvom drzali s administracijom od svega 30 000 ljudi.
30k uhljeba u hr ili srbiji nije sposobno voditi ni par zupanija kako treba a ovi su drzali za yaya cijeli jedan potkontinent i uspjesno okretali jedne protiv drugih pritom pobiruci abnormalne pare. Engleze ne treba mrziti, od njih treba uciti.
Pogle ww2.
Podrzali su tita vise nego rusi, istodobno su neko vrijeme podrzavali cetnike, kralj je bio u londonu, a onda kad je rat zavrsio spasili su pavelica za slucaj da ako se tito pobuni kako bi imali opciju b. :D
Bolesno su inteligentni manipulatori i nije moguce ne diviti se tako necem.
No to sve je zavrsilo, london vise nije engleski grad, blm, lgbt... to ih razara iznutra. Nadam se da ce se ipak uspjeti izvuci.

Alkos

pre 2 godine

Ja ne mrzim apsolutno nikog (ni engleze ni italijane ni škote ni albance...). Niti volim ikog . Volim svoje. Ostali su sustinski nebitni, sem iz aspekta saradnje. Nek se svako pita šta je njegovo i neće biti zabune. Zašto je ljudima lako to da razluče u okviru porodice , a teško u okviru nacije , ne znam. Zabole me ko će da pobedi. Ko god da pobedi znam da nisu naši. Mogu na miru da uživam u fudbalu.

Brigate Rosse

pre 2 godine

Engleze mrze jer su pametni.Uvek rade u svom interesu.Najveci civilizatori naroda.Gde su oni oterani,ostaje rasulo.Imaju zakone stare po nekoliko vekova koji funkcionisu.Ne morate da ih volite,ali treba da ih postujete.Ovde su komentari iz ciste zavisti,a ne zdravog razuma.
Napred Englezi.

Komša

pre 2 godine

Pijani zlotvor, 10. jul 2021 20:22)
Ne znam ko ih mrzi zbog 27.marta.To jeste bilo u nasem interesu,sad što su oni videli svoju matematiku u tome ,to je druga stvar.
Ima malo sizofrenog u tome da se optužuju Englezi što su nam uvalili Sovjete a sa druge strane su Sivjeti ok.Rekao bih da svaka preterana netrpeljivost prema Englezima ide od onih koji su se formirali pod jakim uticajem sovjetofilsko- austrofilskih priča i reinterpretacija istorijskih dogadjaja.

U suštini - imperije nemaju prijatelje nego interese.Voleti ili mrzeti impreriju je infantilno jer ona ce u svakoj situaciji učiniti isključivo ono što je u njenom interesu ne mareci cesto ni za svoje gradjane (samo u onoj meri koliko du joj bitni).
Jedine prave imperije (nacije koje imaju jako izraženu imperijalnu svest) su Rusija i Engleska.
U pravu si za jedno - treba učiti.

Na stranu sve to - fora sa naslovnom stranom je odlična...Što se tiče odnosa Skota i Engleza to je slično rusko - čečenskim odnosima.Svaka pobuna je u stvari tvrdjenje pazara (dršte nas da se ne odcepimo).Igrica koju i jedni i drugibigraju vekovima...

Navijam za Engleze sutra.
Ovu pošalicu smatram veoma duhovitom.

Mislim da je fora u tome da zveknemo po koje pivo ,grickalica malo i da se nadamo dobroj utakmici.
Dva sata kvalitetnog programa.
Nadam se.

Raspad

pre 2 godine

Puno normalnije od one regija psihodelije na Sport klubu. Hrvat koji bi zezao Srbe zbog neplasmana bi dobio otkaz kao ustasa, ovi se foliraju da im je svejedno umjesto da se sale
da navijaju protiv zhog rivalstva. Ovo je razlog sto su jedni skupa u normalnoj drzavi a drugi su okoncali tu psihozu od zemlje u krvi do koljena

Krivi što smo živi

pre 2 godine

Ljudima treba objasniti da nas ne mrze ni englezi,nemci amerikanci i da više od 99posto i ne znaju ko su srbi.2012 godine na olimpijadi u Londonu naši sportski novinari su pitali za Srbiju i nijedan englez nije čuo za Srbiju.Kada su pominjali Matića,Baneta Iv. i Novaka njih su znali.Iz ovoga proizilazi da nas Mrze elite Zapadnih zemalja zato što volimo slobodu i uvek se borimo za nju zato što uvek biramo da budemo vukovi i živimo slobodno a ne verni psi.I zato treba da budemo ponosni(ako srbin želiš biti ti to nemoj kriti)Nas nažalost najviše mrze bivši srbi koji su prodali veru za večeru i sad moraju da budu verni psi vezani lancem koje kada su veliki sukobi I i II svetski rat, rat 90tih i 99 gazde puštaju sa lanca i oni su tada kao hrabri.Bez pujdanja gazdi i njihove moćne podrške nikad psi sami ne bi smeli da napadnu vukove.Nažalost mi smo sada na perfidan način napadnuti a da to većina srba nije ni sfesna.Zahvaljujući političarima oteli su nam rude, izvore i sve što vredi za male pare uveli notare,sudske izvršitelje i truju nas iz vazduha a mi svi čekamo da nam Bog pomogne a da nismo ni potražili od Boga pomoć.A Patrijah Pavle je lepo rekao da kada mi kao ljudi budemo bolji biće i svima nama bolje.To jest kada budemo bolji prema prvom komšiji bratu sestri a ne budemo zavidni tada će i svima nama biti bolje.

Daleko smo mi - Iza

pre 2 godine

Koja paranoja među Srbadijom.
Shvatite bez obzira na sve trzavice UK će opstati duže od Srbije.
Kod nas se gledaju samo krvna zrnce a kod njih pored svega ima i realnog razuma.

Zok1

pre 2 godine

Ljudi, ovo je fudbal. Škotska i Engleska imaju odvojene reprezentacije, Škotima je dodijalo kada im Englezi trljaju nos sa titulom iz 1966. Nešto slično kao kada su navijači Zvezde i Partizana davili jedni druge sa finalom Kupa šampiona (pre Barija) i titulom Kupa šampiona (posle Barija). Ja ću navijati za Italijane, ali ne zato što mrzim Engleze, nego zato što mi se više sviđa taj stil igre. Ali pre svega želim da se dobro zabavim gledajući utakmicu. Uživajte u igri, ko će biti pobednik i nije tako bitno.

Mythbuster

pre 2 godine

Ja ne mrzim apsolutno nikog (ni engleze ni italijane ni škote ni albance...). Niti volim ikog . Volim svoje. Ostali su sustinski nebitni, sem iz aspekta saradnje. Nek se svako pita šta je njegovo i neće biti zabune. Zašto je ljudima lako to da razluče u okviru porodice , a teško u okviru nacije , ne znam. Zabole me ko će da pobedi. Ko god da pobedi znam da nisu naši. Mogu na miru da uživam u fudbalu.
(Alkos, 10. jul 2021 21:08)

Apsolutno si u pravu. Odgovor na tvoje pitanje u vezi porodice i nacije, to je zbog toga što je porodica nešto realno a nacija nešto izmišljeno (nerealno,nestvarno...)

lennox

pre 2 godine

A zasto pudlice Skoti nisu i sami u tih 55 godina nesto znacajno osvojili u fudbalu ili uopste u sportu ako ih engleska titula svetskog prvaka u fudbalu iz '66. toliko iritira?

Eugen

pre 2 godine

Ne znam šta je ovde šokantno?! Engleze organski ne podnose, Škoti, Irci i Velšani.
(Biću Slobodan, 10. jul 2021 16:17)

Pa ako ih organski ne podnose, zasto se onda ne odcepe od Engleske? Sve je to fukara koja ne bi znala sta bi sa sobom kad bi se odcepila, ali vazno je da stalno laju, tj, kevcu na Englesku.

Bluesteel

pre 2 godine

realno, engleze kao naciju, narod, niko na svetu ne podnosi.
(Liberty, 10. jul 2021 16:31
Ako moram da biram Engleska pre Italije. Bar imaju bolju muziku

RX

pre 2 godine

Secam se kada sam bio klinac gledam Mancinija i Mihajlovica daju intervju jedan pored drugog, Mancini u odelu, parla italijanski, ja se mislim covece kakav gospodin, sad kada sam postao mudriji shvatam da je pored Sinise Mihajlovica svako gospodin...

Exo

pre 2 godine

(Oliver, 10. jul 2021 17:20)

Italijani su još za vrijeme Rimskog Carstva brutalno ubijali Varvare, Gale i ostala plemena koja su im stajala na putu. Glavna zabava im je bila održavanje gladijatorskih borbi gdje bi vrlo često na borilište puštali lavove i druge divlje životinje da se bore na život ili smrt protiv zarobljenika i neistomišljenika. Interesantno je to da su bili fašisti za vrijeme II svjetskog rata i samim tim stali na stranu najvećih zlotvora u istoriji čovječanstva, dakle, podržavali su i logore poput Aušvica i Jasenovca. Još jedan intereseantan fakt je da se NATO bombardovanje odigravalo sa poletišta Aviano, pogađaš, nalazi se u Italiji.
Ni mi Srbi nismo cvjećke naravno, glasali smo za Slobu Miloševića dok Ratka Mladića i Radovana Karadžića slavimo kao heroje iako, da smo iole normalni ogradili bi se od tih zlotvora. Ne postoji narod koji nije činio loše stvari kroz istoriju, ali postoje i one dobre, Englezi su svijetu podarili mnoge individue koji su promjenili tok istorije počevši od nauke, industrije, zaštite životne sredine, kulture, sporta itd.

Flash

pre 2 godine

...sve do jednog politički komentari...
Sutra se igra fudbalska utakmica ljudi.
Italija je bila iznenadjenje svojom netipičnom igrom do polufinala.U polufinalu oni "stari"Italijani,posed lopte 30%, tri puta manje pasova od protivnika.Takav će fudbal i sutra igrati...hvala lepo

Aron

pre 2 godine

Ne bih rekao da je tako. Bilo je glasanje pre par godina i Škoti su se odlučili većinom od 55% da ostanu u Britaniji. Ta podela ide ide religijskom linijom, Protestanti su za ostanak a Katolici za odlazak. Ima dobra scena iz filma "Treinspoting 2" gde glavni likovi ulaze u protestanski bar da bi im oteli ljudima platne kartice, ali su se izvukli jer su pevali improvizovanu antikatlolicku pesmu.

Pijani zlotvor

pre 2 godine

Skoti i katalonci su si priustili brutalni, sto bi klinci rekli, krindz.
Bato, jerry bio referendoom, bio je.
Godinama teroriziraju posten svijet sa sprehom o kiltovima, gajdama, zlim englezima, navijaju protiv njih non stop, o hrabrom srcu... i dodje tako dan odluke i oni kao zadnje kukavice zaokruze ostanak. Hahaha!
Znaci, nije trebalo otici na ispovijed i pricestiti se, pa napravit oprostajku s frendovima, vodit ljubav s curom da zatrudni kako bi, ako pogines, tvoje ime ostalo... a onda u ruke uzeti kalasnjikov.
Ne. Samo su trebali zasiljiti olovke.
I nista. Kakav epic fail.
Ne zelim ni cuti vise za njihova sranja, a vi pricajte sto hocete- englezi su face koji su osvojili 1/4 planeta. Skoti su za njih obicni gorstacki seljoberi. Prije se mogu identificirati sa englezima jer imaju bolji standard, morski su narod za razliku od skota i velsana koji su vise brdjani, imaju bolju umjetnost i nogomet od okolnih naroda.
Ali u ovom mecu, jasno, navijat cu za italiju.

Daleko smo mi - Iza

pre 2 godine

Koja paranoja među Srbadijom.
Shvatite bez obzira na sve trzavice UK će opstati duže od Srbije.
Kod nas se gledaju samo krvna zrnce a kod njih pored svega ima i realnog razuma.

Brigate Rosse

pre 2 godine

Engleze mrze jer su pametni.Uvek rade u svom interesu.Najveci civilizatori naroda.Gde su oni oterani,ostaje rasulo.Imaju zakone stare po nekoliko vekova koji funkcionisu.Ne morate da ih volite,ali treba da ih postujete.Ovde su komentari iz ciste zavisti,a ne zdravog razuma.
Napred Englezi.

Oliver

pre 2 godine

Mel Gibson je unistio Engleze u tri filma:Hrabro srce, Patriota i Galipolje. Englezi su imali pravo prve bračne noći sa Skotima. Zamislite to ponizenje da morate svoju zenu da date engleskom pkemucu prve bračne noći!! Englezi su ubijali Irce,otuda IRA i terorusticke akcije. Ubijali su americke patriote i rodoljube dok se nisu konacno otcepili od britanske krune. Ubijali su svoje saveznike Australijance i novozelandjane tako sto su ih poturili goloruke na turske mitraljeze na galipoljama u prvom svetskom ratu. Glavni krivac je bio Cercil,potonji "veliki premijer. Ubijali su Indijce i Pakistance dok su drzali indijski potkontinent,ubijali su Palestince,prevarili su nas Srbe nekoliko puta u 20.vekz,27.marta 1941,bombardovali su nas 1944. i 1999,podrzali komuniste,hteli da proture rezoluciju o genocidnosti srpskog naroda..ovo je samo delimican spisak engleskih zlocina tokom istorije.. Zato,napred Italija,Forza Italia,osvetite sve zrtve monstruoznih engleskih politika tokom vekova!

Sabre

pre 2 godine

Hahahaha ovo je carski. A ovi Skoti sto su u fazonu "jao, sramota, navijacu za Engleze" su isti mentalni sklop koji je zdusno podrzavao Hrvate na ovom prvenstvu a lomio se da im smisli izgovore kada se ispostavilo da su igrali pod ustaskom zastavom...

ikac klisa

pre 2 godine

Engleski olos im sad nedozvoljava referendum za nazavisnost nakon izlaska iz EU. A zna se da su skoti vecinom za EU.
Olos Engleski.
Ujedinjene nacije im naloze da vrate Cagos Mauricijusu oni se prave blesavi, internacionalni sud pravde takodje.
Kolonije u 21. veku gosopodo i onda takva djubrad pricaju o demokratiji i upiru prstom u druge.
Ucite decu da mrze engleze, najveci sljam u univerzumu.

Krivi što smo živi

pre 2 godine

Ljudima treba objasniti da nas ne mrze ni englezi,nemci amerikanci i da više od 99posto i ne znaju ko su srbi.2012 godine na olimpijadi u Londonu naši sportski novinari su pitali za Srbiju i nijedan englez nije čuo za Srbiju.Kada su pominjali Matića,Baneta Iv. i Novaka njih su znali.Iz ovoga proizilazi da nas Mrze elite Zapadnih zemalja zato što volimo slobodu i uvek se borimo za nju zato što uvek biramo da budemo vukovi i živimo slobodno a ne verni psi.I zato treba da budemo ponosni(ako srbin želiš biti ti to nemoj kriti)Nas nažalost najviše mrze bivši srbi koji su prodali veru za večeru i sad moraju da budu verni psi vezani lancem koje kada su veliki sukobi I i II svetski rat, rat 90tih i 99 gazde puštaju sa lanca i oni su tada kao hrabri.Bez pujdanja gazdi i njihove moćne podrške nikad psi sami ne bi smeli da napadnu vukove.Nažalost mi smo sada na perfidan način napadnuti a da to većina srba nije ni sfesna.Zahvaljujući političarima oteli su nam rude, izvore i sve što vredi za male pare uveli notare,sudske izvršitelje i truju nas iz vazduha a mi svi čekamo da nam Bog pomogne a da nismo ni potražili od Boga pomoć.A Patrijah Pavle je lepo rekao da kada mi kao ljudi budemo bolji biće i svima nama bolje.To jest kada budemo bolji prema prvom komšiji bratu sestri a ne budemo zavidni tada će i svima nama biti bolje.

milos

pre 2 godine

Mislim da je posle utakmice sa Danskom i ono malo ljudi sto je navijalo za engleze (osim engleza) promenilo misljenje i da se svi nadamo pobedi Italije

Bili d Kid

pre 2 godine

Mi 23 godine pričamo o Mijatoviću i prečCi, treba neko da nas zaustavi
(Nemanja, 10. jul 2021 16:22)

A Mijatović još Crnogorac, zamisli. Stvarno bruka :)
Daj ljudi uživajte u fudbalu, otvorite pivo i navijajte za koga hoćete.

jahorinac

pre 2 godine

Engleski olos im sad nedozvoljava referendum za nazavisnost nakon izlaska iz EU. A zna se da su skoti vecinom za EU.
Olos Engleski.
Ujedinjene nacije im naloze da vrate Cagos Mauricijusu oni se prave blesavi, internacionalnil sud pravde takodje.
Kolonije u 21. veku gosopodo i onda takva djubrad pricaju o demokratiji i upiru prstom u druge.
Ucite decu da mrze engleze, najveci sljam u univerzumu.
(ikac klisa, 10. jul 2021 16:53)

Kao da je moja ruka pisala..

mr

pre 2 godine

Skoti su slovenci i hrvati Velike Britanije.
(Separatisticki talog, 10. jul 2021 17:11)

А парадоксално да смо ми Срби за Шкоте, а ови бивш за унитаристе Енглезе. Ајд ми за Шкоте се и да објаснити, али како они за Енглезе вероватно ни шизофренија не може да објасни.

Jim Beam

pre 2 godine

@Biću Slobodan
Nije baš tako. Imaju svoj lokalni identitet, ali se međusobno itekako poštuju i zato su zajedno. Bio tamo, sam ziveo 18 meseci pa se uverio. To je tamo na nivou prozivanja kao kod nas izmedju gradova tipa Čačani, Beogradjani, Užičani, nije toliko izraženo kao na Balkanu. Da je suprotno, ne bi Irci i Škoti sa ponosom rekli da pričaju engleski jezik niti bi bili zajedno u istoj državi. U manjim sredinama imas i nacionalnizma kao kod nas, ali u velikim je potpuno nebitno.

Inače, posle ovakvog prvenstva naravno da gotovo svako navija za Italijane, mnogo i po prvi put u životu :) Jednostavno, nije fer da neko ovako uzme titulu kao Englezi.

:D

pre 2 godine

Srbi će se pridružiti i podržati Škote. Jer su i sami manje bitni u odnosu na suseda - Hr.
(Biba, 10. jul 2021 16:17)

Je, je po zlu koje se cini susjedima su Srbi doista nebitni pored nas susjeda Hrvata koji smo svjetski prvaci u tome, isto kao Skoti pored Engleza. Svatko svome.

filip

pre 2 godine

Ne znam šta je ovde šokantno?! Engleze organski ne podnose, Škoti, Irci i Velšani.
(Biću Slobodan, 10. jul 2021 16:17)

Škoti, Irci i Velšani su Kelti a englezi su nemačko pleme zvano anglosaksonci. Ti isti saksonci su nas Srbe iz Lužica proterali na Balkan. Tako da to što genetski i intuitivno ne podnosimo engleze ima razloga.

Pijani zlotvor

pre 2 godine

Hrvati i srbi ne vole engleze, jedni zbog bleiburga a drugi zbog tog prevrata u bg.
Ali englezi su u svoje zlatno doba bili prvorazredni maheri koji su po umijecu presisali i same bizantince. Pazi, oni su indiju s tolikim stanovnistvom drzali s administracijom od svega 30 000 ljudi.
30k uhljeba u hr ili srbiji nije sposobno voditi ni par zupanija kako treba a ovi su drzali za yaya cijeli jedan potkontinent i uspjesno okretali jedne protiv drugih pritom pobiruci abnormalne pare. Engleze ne treba mrziti, od njih treba uciti.
Pogle ww2.
Podrzali su tita vise nego rusi, istodobno su neko vrijeme podrzavali cetnike, kralj je bio u londonu, a onda kad je rat zavrsio spasili su pavelica za slucaj da ako se tito pobuni kako bi imali opciju b. :D
Bolesno su inteligentni manipulatori i nije moguce ne diviti se tako necem.
No to sve je zavrsilo, london vise nije engleski grad, blm, lgbt... to ih razara iznutra. Nadam se da ce se ipak uspjeti izvuci.

Komša

pre 2 godine

Pijani zlotvor, 10. jul 2021 20:22)
Ne znam ko ih mrzi zbog 27.marta.To jeste bilo u nasem interesu,sad što su oni videli svoju matematiku u tome ,to je druga stvar.
Ima malo sizofrenog u tome da se optužuju Englezi što su nam uvalili Sovjete a sa druge strane su Sivjeti ok.Rekao bih da svaka preterana netrpeljivost prema Englezima ide od onih koji su se formirali pod jakim uticajem sovjetofilsko- austrofilskih priča i reinterpretacija istorijskih dogadjaja.

U suštini - imperije nemaju prijatelje nego interese.Voleti ili mrzeti impreriju je infantilno jer ona ce u svakoj situaciji učiniti isključivo ono što je u njenom interesu ne mareci cesto ni za svoje gradjane (samo u onoj meri koliko du joj bitni).
Jedine prave imperije (nacije koje imaju jako izraženu imperijalnu svest) su Rusija i Engleska.
U pravu si za jedno - treba učiti.

Na stranu sve to - fora sa naslovnom stranom je odlična...Što se tiče odnosa Skota i Engleza to je slično rusko - čečenskim odnosima.Svaka pobuna je u stvari tvrdjenje pazara (dršte nas da se ne odcepimo).Igrica koju i jedni i drugibigraju vekovima...

Navijam za Engleze sutra.
Ovu pošalicu smatram veoma duhovitom.

Mislim da je fora u tome da zveknemo po koje pivo ,grickalica malo i da se nadamo dobroj utakmici.
Dva sata kvalitetnog programa.
Nadam se.

Samo kažem

pre 2 godine

Alo B92
Šta bi od ovoga?

Komentare koji sadrže govor mržnje*, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, ne objavljujemo.

Komentare kojima nam skrećete pažnju na slovne greške, tehničke i druge propuste ne objavljujemo, kao i komentare koji se odnose na uređivačku politiku, ali će biti prosleđeni urednicima i na tome se zahvaljujemo.

Molimo vas da obratite pažnju na pravopisnu i gramatičku ispravnost komentara koje šaljete, prednost će imati komentari koji su napisani bez pravopisnih i gramatičkih grešaka

Ni jednu tačku ne ispunjavate. Žalosno.

neinformisan

pre 2 godine

Sta je bilo englezi, jos hocete da vas vole? Pa niko nece navija za vas a da nije od vase rase koju ste rasejali po citavoj planeti ne bi li je pokorili..forza italia!

Zorz Vea

pre 2 godine

Kao u "Simpsonovima" kad Henk Skorpio pita Homera koja ti je najmanje omiljena zemlja Francuska ili Italija, pa Homer odgovori Francuska a Henk kaže top rečenicu:"Niko nikad ne kaže Italija!". Sutra za Italiju pa kud puklo da puklo a puće na pola...

Samo sloga Srbina spasava!

Živela Srbija!

Mediterano Blanco

pre 2 godine

Ljudima treba objasniti da nas ne mrze ni englezi,nemci amerikanci i da više od 99posto i ne znaju ko su srbi.2012 godine na olimpijadi u Londonu naši sportski novinari su pitali za Srbiju i nijedan englez nije čuo za Srbiju.Kada su pominjali Matića,Baneta Iv. i Novaka njih su znali.Iz ovoga proizilazi da nas Mrze elite Zapadnih zemalja zato što volimo slobodu i uvek se borimo za nju zato što uvek biramo da budemo vukovi i živimo slobodno a ne verni psi.I zato treba da budemo ponosni(ako srbin želiš biti ti to nemoj kriti)Nas nažalost najviše mrze bivši srbi koji su prodali veru za večeru i sad moraju da budu verni psi vezani lancem koje kada su veliki sukobi I i II svetski rat, rat 90tih i 99 gazde puštaju sa lanca i oni su tada kao hrabri.Bez pujdanja gazdi i njihove moćne podrške nikad psi sami ne bi smeli da napadnu vukove.Nažalost mi smo sada na perfidan način napadnuti a da to većina srba nije ni sfesna.
(Krivi što smo živi, 10. jul 2021 20:29)
Banalizuješ malo,elitama-mocnicima-lobistima-okultistima iz zapadnih zemalja nije trn u oku Srbija i Srbi kao takvi,vec geo-strateški položaj Balkana,koji je krucijalan još iz doba antike pa do današnjih dana,nema teorije zavere protiv Srbe i Srbije kao nebeskom narodu,to je obicna mitomanija koja je deo turskog-orientalnog nasledja kod nas.A ta elita nisu veci Zapadnjaci od mene ili tebe e sada kod Kineza i Arapa je totalno druga prica,pre svega je veliki kulturološki jaz izmedju njih i nas.

Kancelar i ja

pre 2 godine

(Aron, 10. jul 2021 16:21)

Nije baš tako. Katolika u Škotskoj nema više od 20-22%, znači sve da su i svi katolici glasali za nezavisnost, opet ispada da je više od pola glasova došlo od protestanata.

Raspad

pre 2 godine

Puno normalnije od one regija psihodelije na Sport klubu. Hrvat koji bi zezao Srbe zbog neplasmana bi dobio otkaz kao ustasa, ovi se foliraju da im je svejedno umjesto da se sale
da navijaju protiv zhog rivalstva. Ovo je razlog sto su jedni skupa u normalnoj drzavi a drugi su okoncali tu psihozu od zemlje u krvi do koljena

Xxx

pre 2 godine

Ne voli ih niko od komsija. Kad smo igrali sa Velsom onomad, njihovi navijaci u gradu, po kaficima, prate Engleska - Skotska. Naravno, svi navijaju za Skote. Poveli Skoti ono ludnica...

Kancelar i ja

pre 2 godine

(Oliver, 10. jul 2021 17:20)

Hrabro srce je fenomanalan film, jedan od najboljih koje sam gledao, spektal i drama kakvih malo ima. Ali, molim te, nemoj učiti istoriju iz njega, jer je iskasapljena do neprepoznatiljvosti. Ako te zanimaju detalji o tome, potraži na YT kanal History Buffs, imaju priloge o istorijskoj tačnosti raznih popularnih filmova. Među njima se Hrabro srce kotira pri samom dnu, što se tiče toga.

Max

pre 2 godine

Svim srcem uz Italiju iako ih ne volim previse. Ne njih kao ljude vec nacine na koje su igrali( katenaco) ili gol za1:0 pa parkiranje busa iza golmana. Ono sto mene zanima i molio bih da mi neko od komentatora odgovori je slijedece: zasto se ne igra utakmica za trece mjesto?

Zok1

pre 2 godine

Ljudi, ovo je fudbal. Škotska i Engleska imaju odvojene reprezentacije, Škotima je dodijalo kada im Englezi trljaju nos sa titulom iz 1966. Nešto slično kao kada su navijači Zvezde i Partizana davili jedni druge sa finalom Kupa šampiona (pre Barija) i titulom Kupa šampiona (posle Barija). Ja ću navijati za Italijane, ali ne zato što mrzim Engleze, nego zato što mi se više sviđa taj stil igre. Ali pre svega želim da se dobro zabavim gledajući utakmicu. Uživajte u igri, ko će biti pobednik i nije tako bitno.

Alkos

pre 2 godine

Ja ne mrzim apsolutno nikog (ni engleze ni italijane ni škote ni albance...). Niti volim ikog . Volim svoje. Ostali su sustinski nebitni, sem iz aspekta saradnje. Nek se svako pita šta je njegovo i neće biti zabune. Zašto je ljudima lako to da razluče u okviru porodice , a teško u okviru nacije , ne znam. Zabole me ko će da pobedi. Ko god da pobedi znam da nisu naši. Mogu na miru da uživam u fudbalu.

Mali Hijavata

pre 2 godine

Nije baš tako. Katolika u Škotskoj nema više od 20-22%, znači sve da su i svi katolici glasali za nezavisnost, opet ispada da je više od pola glasova došlo od protestanata.
(Kancelar i ja, 10. jul 2021 16:51

Svi katolici u Škotskoj su potomci irskih izbeglica. Nije džabe boja Seltika zelena. Cela Irska navija za Seltik.

Mythbuster

pre 2 godine

Ja ne mrzim apsolutno nikog (ni engleze ni italijane ni škote ni albance...). Niti volim ikog . Volim svoje. Ostali su sustinski nebitni, sem iz aspekta saradnje. Nek se svako pita šta je njegovo i neće biti zabune. Zašto je ljudima lako to da razluče u okviru porodice , a teško u okviru nacije , ne znam. Zabole me ko će da pobedi. Ko god da pobedi znam da nisu naši. Mogu na miru da uživam u fudbalu.
(Alkos, 10. jul 2021 21:08)

Apsolutno si u pravu. Odgovor na tvoje pitanje u vezi porodice i nacije, to je zbog toga što je porodica nešto realno a nacija nešto izmišljeno (nerealno,nestvarno...)