Subota, 26.06.2021.

10:58

Da nije bilo Beograda Ronaldo bi srušio rekord

Kristijano Ronaldo, najbolji portugalski fudbaler, srušio je nekoliko rekorda na EURO.

Izvor: MS

Da nije bilo Beograda Ronaldo bi srušio rekord IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Mirza Selimović

pre 2 godine

Kiki, 27. jun 2021 08:55)

Pa nije samo koliko je lopti iz svog kaznenog izbacio vec i koliko je opasnih napada sprecio tim vazdusnim duelima na sredini, par puta je direktno ukrao loptu i medju najboljima je na turniru.

A Messi je najgori na svetu sto se odbrane tice.

Kiki

pre 2 godine

(Mirza Selimović, 26. jun 2021 20:45)

Nisam znao da Argentina igra na EURU :D Poenta i jeste u tome sto je Mesi jedan od najgorih dok je Ronaldo daleko najgori.

Ronaldo je ocistio samo 2 lopte iz svog kaznenog prostora do sada na EURU. Toliko o njegovoj defanzivi hahah

Mirza Selimović

pre 2 godine

(Kiki, 26. jun 2021 20:25)

Nije nego medju najboljima sto se tice ofanzivnih igraca. Jedan od najgorih ofanzivnih igraca sto se defanzive tice je kapiten Argentine.

Vazdusni dueli su u Ronaldovom slucaju bili gotovo svi u odbrambene svrhe s obzirom da se Portugal branio i protiv Nemacke i Francuske i bili su na Portugalskoj polovini.

Kiki

pre 2 godine

(Mirza Selimovic, 26. jun 2021 19:37)

Pricali smo o defanzivi i defanzivnim zadacima, a ne o zracnim deulima hahah

Ronaldo je daleko najgori igrac na EURU sto se tice trcanja i defanzivnih zadataka.

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(kiki, 26. jun 2021 18:55)

Ronaldo protiv Madjarske:

Ground duels (won)
5 (3)
Aerial duels (won)
3 (1)
Tackles
1
protiv Nemacke:

Ground duels (won)
10 (8)
Aerial duels (won)
5 (3)
Clearances
1
Tackles
1

protiv Francuske:

Ground duels (won)
7 (4)
Aerial duels (won)
5 (3)
Clearances
1

kiki

pre 2 godine

(Mirza Selimović, 26. jun 2021 16:45)

Mesiju ni ne treba skok igra jer svakako daje vise golova od Ronalda :) Sta bi tek onda bilo da je Mesi i u tome dobar haha

kiki

pre 2 godine

(Mirza Selimovic, 26. jun 2021 18:16)

hahah kada Mesi trci po 8-9 km onda fanovi Ronalda govore kako on seta po terenu, kada Ronaldo toliko trci onda je to pravovremeno trcanje hahah

Inace, Ronaldo je daleko najgori igrac na EURU sto se tice defanzivnih zadataka i u svakoj kategoriji je medju najgorim igracima. Evo Ronaldove statistike:

Balls recovered - 2
Tackles - 1
Clearances attempted - 2

Ovo su podaci sa sluzbene stranice UEFA-e.

kiki

pre 2 godine

(jojufff, 26. jun 2021 17:19)

Postoji zato u fazi odbrane, pokrivanjem terena bez lopte? Jel ti ovo ozbiljno ili?

Sluzbeni podaci UEFA-e govore da je Ronaldo tek 106-i igrac na EURU po pretrcanim kilometrima, a pri tome je igrao sve utakmice 90 minuta.

Ronaldo je medju igracima koji su najmanje pretrcali na EURU, a da su igrali sve 3 utakmice po 90 minuta.

Ronaldo je igrac sa najmanje pretrcanih kilometara od svih igraca Portugala koji su sve tri utakmice odigrali 90 minuta. Samo je golman Rui Patrisio manje pretrcao od Ronalda.

Sa ovakvim "zalaganjem" i "trcanjem" na terenu Ronaldo moze igrati bez problema i do 45-e.

A Mesi je i magija i vodja i pobednik.

jojufff

pre 2 godine

Poenta je u tome da on ne postoji u asistencijama i kreiranjem sansi u poredjenju sa Mesijem.
(Kiki, 26. jun 2021 16:26)

Postoji zato u fazi odbrane, pokrivanjem terena bez lopte.. motivacijom.
messi je mozda magija...ovo je vođa i pobjednik.
bar bara...

Kiki

pre 2 godine

Mirza Selimović

Opet u nedostatku argumenata zanemarujes ono o cemu pisem :)

Poenta je u tome da on ne postoji u asistencijama i kreiranjem sansi u poredjenju sa Mesijem.

MladenZg

pre 2 godine

Ne razumijem jednu stvar, čak ni kod ozbiljnih novinara u Hrvatskoj, a bome ni u Srbiji i Europi: nikad nisu čuli za teoriju kaosa? Možda bi - da je lopta ušla, te da je pogodak priznat - Ronaldo recimo previše slavio sa suigračima, pa bi pod tim utjecajem recimo pilot aviona (iz nekog razloga) koji putuje iz Beograda spustio avion za 50 m, pa bi ušli u turbulencije, krivu procjenu, i paf! Ok, to je ekstreman primjer. Realniji je da bi svaka utakmica nakon recimo te pobjede drugačije završavala zbog teorije kaosa kojim bi bili "podvrgnuti" igrači i sam Ronaldo. Možda i poslije zabio još 15 golova, a možda bi slomio nogu.

Najgori takav primjer je kad npr. netko u 5. minuti utakmice fula penal, pa kasnije zabije dva gola iz igre, a komentator na kraju utakmice veli "e, da je zabio još onaj penal,imao bi hat trick". Ne bi, bratko, ne bi. Cijela utakmica bi se potpuno drugačije odvijala. Možda bi zabio još pet, a možda nula.

Mirza Selimović

pre 2 godine

(Kiki, 26. jun 2021 15:48)

Ne postoji u asistencijama a ima ih preko 200 u karijeri i najbolji je asistent i LS i na Evropskim prvenstvima? Koliko bi tek imao da postoji.

Goblin

pre 2 godine

(Kalevra, 26. jun 2021 14:08)

Oduvao si sa komentarom. Pozdrav sa tog "trulog i satanizovanog " zapada. Nismo na zalost svesni koliko nam ispiraju mozak i truju mrznjom. Ni ja sam nisam bio svestan, ili bar ne u tolikoj meri dok se nisam skrasio vani. Kad bi samo nekako mogli progledati i reci dosta je, al tesko je nakon visedecenijskog urusavanja sistema vrednovanja, urusavanje institucija, partokratije i sistematskog zatucanja stanovnistva!

Neka nam je sa srecom!

Kiki

pre 2 godine

(Mirza Selimović, 26. jun 2021 14:42)

Isto kao sto Ronaldo nepostoji u driblinzima, kreiranju sansi i asistencijama :)

Ajde mi daj ti statistiku da je Ronaldo medju najboljim u tome :)

Kada sam video Mesija da izbaci loptu kod kornera? To je bas cudno za nekoga ko je visok 169cm da ga ne vidjas u 16ercu kod kornera :D

Ronaldo je igrac sa najmanje pretrcanih kilometara od svih igraca Portugala koji su sve tri utakmice odigrali 90 minuta. Samo je golman Rui Patrisio manje pretrcao od Ronalda.

Mirza Selimović

pre 2 godine

Kiki, 26. jun 2021 15:27)

Ronaldo ne postoji u asistencijama? A ima preko 200 asistencija i najbolji je asistent i LS i na Evropskim prvenstvima.

Kiki

pre 2 godine

(Mirza Selimović, 26. jun 2021 15:35)

Poenta je u tome da on ne postoji u asistencijama i kreiranjem sansi u poredjenju sa Mesijem. Mesi ga je vec davno prestigao u tome iako je 2 i pol godine mladi.

Mirza Selimović

pre 2 godine

Inace, prvi je Golovin sa 36km. Covek trci po 12km na utakmici.
(kiki, 26. jun 2021 14:08)

Ronaldo je medju najboljima u defanzivnim zadacima (clearances,aerial duels,tackles, interceptions) sto se ofanzivnih igraca tice, rame uz rame sa Lukakuom, Moratom,Grizmanom,Benzemom... Messi na primer u tim kategorijama ne postoji, jer kad si ti njega video da izbaci loptu kod kornera ili da presece pas protivnika.

Mario

pre 2 godine

Srbi,narod kome je izvodjenje penala izgleda rutina a ne jedan od najtezih pokusaja u sportu. Toliko omalovazavati izvodjenje penala i pobede posle njih, pa to mogu samo oni. Karakter, hrabrost, srce, smirenost, sve to stane u jedan sut. E ako se tome ismevate, sve govori o vasim stavovima. Ne znam koja to ekipa osim ona sa najvecim srcem moze pobediti rivala posle 3 produzetka i 2x na penale? Ostatak sveta malo drugacije gleda na to od vas.

Kalevra

pre 2 godine

@ Vladan RS

Imaju samo što ti toga nisi svjestan....U državi Srbiji se već 30 godina vrši eksperiment sistematskog ispiranja mozga nad vlastitim stanovništvom....stari dobro isprobani recept iz SSSR -a.....svaki dan ćeš na našim m portalima pročitati stotine vijesti o nekim lošim stvarima koje su se desile na zapadu....ko je koga ubio,ko je koga pokrao,ko je koga prevario...kad si zadnji put pročitao da je neko nekog ubio u Rusiji,kad si zadnji put pročitao da je neka firma u Rusiji propala....u prevodu zli truli satanistički zapad gdje ništa ne valja i gdje jedu male bebe i raj Rusija u kojoj vlada blagostanje i idila i koja svaki dan napravi novo moćno oružje od kojeg nema odbrane.....A onda se zapitaj zašto tri miliona Srba živi i radi na mrskom trulom zapadu a ne u Rusiji.....zašto građani Srbije nose Nike Adidas Diesel Lewis itd a ne čuvene Ruske brendove garderobe 😂😂😂😂....zašto voze Mercedes BMW Audi Opel Golf Reno a ne Ladu ili Moskvič....Zašto se na našim portalima pljuju samo sportisti koji dolaze sa zapada LeBeon Harden Davis Irwing Ronaldo Mesi Nadal Federer Hamilton...kad si pročitao neki negativan komentar za nekog Ruskog sportisti.....zašto se u ovoj državi za svakog ko nema kolektivno mišljenje čopora kaže da je ustaša....i još nešto za tvoje i mišljenje ostalih 7 miliona zatucanih ludaka ispranog mozga me zaboli ona stvar...🤘🤘🤘🤘

Mario

pre 2 godine

@plavi bechar
Samo sto mi vama ne spocitavamo kako ste dosli do tog trofeja, kao ni za Zvezdu. E to je razlika,jer su i penali fudbal. Jedino sto vam zameramo je nebitno prvenstvo petlica i jugoslovenska titula Zvezde svih nacija koje su igrale tada. A ti pitaj neku naciju da li bi menjali klupski trofej Evrope i titulu petlica koji posle nisu ni ozbiljni fudbaleri (cast izuzecima) sa srebrnom medaljom na Mondijalu. Vi znam da ne biste menjali. Ma kako da ne. ha ha ha

kiki

pre 2 godine

(Feran Tores, 26. jun 2021 12:52)

Zato je Ronaldo bas poznat po tome sto trci na terenu haha. Sluzbeni podaci UEFA-e govore da je Ronaldo tek 106-i igrac na EURU po pretrcanim kilometrima, a pri tome je igrao sve utakmice 90 minuta.

Ronaldo je medju igracima koji su najmanje pretrcali na EURU, a da su igrali sve 3 utakmice po 90 minuta.

Inace, prvi je Golovin sa 36km. Covek trci po 12km na utakmici.

Kalevra

pre 2 godine

@ Vladan RS

Imaju samo što ti toga nisi svjestan....U državi Srbiji se već 30 godina vrši eksperiment sistematskog ispiranja mozga nad vlastitim stanovništvom....stari dobro isprobani recept iz SSSR -a.....svaki dan ćeš na našim m portalima pročitati stotine vijesti o nekim lošim stvarima koje su se desile na zapadu....ko je koga ubio,ko je koga pokrao,ko je koga prevario...kad si zadnji put pročitao da je neko nekog ubio u Rusiji,kad si zadnji put pročitao da je neka firma u Rusiji propala....u prevodu zli truli satanistički zapad gdje ništa ne valja i gdje jedu male bebe i raj Rusija u kojoj vlada blagostanje i idila i koja svaki dan napravi novo moćno oružje od kojeg nema odbrane.....A onda se zapitaj zašto tri miliona Srba živi i radi na mrskom trulom zapadu a ne u Rusiji.....zašto građani Srbije nose Nike Adidas Diesel Lewis itd a ne čuvene Ruske brendove garderobe 😂😂😂😂....zašto voze Mercedes BMW Audi Opel Golf Reno a ne Ladu ili Moskvič....Zašto se na našim portalima pljuju samo sportisti koji dolaze sa zapada LeBeon Harden Davis Irwing Ronaldo Mesi Nadal Federer Hamilton...kad si pročitao neki negativan komentar za nekog Ruskog sportisti.....zašto se u ovoj državi za svakog ko nema kolektivno mišljenje čopora kaže da je ustaša....i još nešto za tvoje i mišljenje ostalih 7 miliona zatucanih ludaka ispranog mozga me zaboli ona stvar...🤘🤘🤘🤘

plavi bechar

pre 2 godine

Srbi,narod kome je izvodjenje penala izgleda rutina a ne jedan od najtezih pokusaja u sportu. Toliko omalovazavati izvodjenje penala i pobede posle njih, pa to mogu samo oni. Karakter, hrabrost, srce, smirenost, sve to stane u jedan sut. E ako se tome ismevate, sve govori o vasim stavovima. Ne znam koja to ekipa osim ona sa najvecim srcem moze pobediti rivala posle 3 produzetka i 2x na penale? Ostatak sveta malo drugacije gleda na to od vas.
(Mario, 26. jun 2021 14:18)

Hrvati, narod koji je zaboravio da su upravo Srbi velikog srca osvojili SP do 20 godina posle 4 uzastopna meca u kojima su igrali produzetke. Hrvati, narod koji i dalje nema nikakav fudbalski trofej ali ne prestaje da iskazuje komplekse prema 4 srpskih trofeja na srpskim sajtovima.

Vladan R

pre 2 godine

@kalvera

I mene zaista nerviraju, svi ti likovi sa prozivkama tipa, Penaldo, Lesi, Prevariola, Luzerpul, Uefalona i slično, ali ko tebi drma kavez. Taj recnik, u komentari, govori o tebi, da ništa bolji nisu. Usput budi receno, kakve veze Rusi, Rusija i rusofili, imaju veze sa mracenjem, prvo pomenutih likova.

Mikii

pre 2 godine

Greska. Da je bilo Beograda 2021. a da nije bilo Beograda 2019. kada mu je priznat gol iz cistog ofsajda, opet i dalje ne bi srusio rekord. Tako da je sto se Beograda tice sve na svom mestu, jedan priznat neregularan gol je ponisten jednim nepriznatim regularnim. Mirna Backa.

Feran Tores

pre 2 godine

Dajte još 5 penala za Kristinu, da poobara rekorde Univerzuma! Dao čovek 3 gola iz penala i 1 sa 2 metra u praznu mrežu i sad je wooow.
(veliki strumf, 26. jun 2021 12:27)




Da se razumeš u fudbal znao bi na kakvom nivou mora biti osećaj za gol da bo uopšte ušao u takvu situaciju, čovek u jednom sprintu od gola do gola više pretrčao nego Mesi sa celu utakmicu.

Kalevra

pre 2 godine

@ Veliki Šteumf

A što Tadić,Jović,Mitrović ne daju gol iz penala na Euru....???
Ti si samo jedan od nekoliko miliona bolesnih ksenofoba u ovoj državi koji mrzite i pljujete po svemu što nije Srpsko ili gazde Rusije....da je tri gola iz penala dao Džuba iz Rusije sigurno ti nebi ostavio ovaj komentar....
Kad si toliko pametan što ti ne daš gol iz penala..... zatucana balkanska majmunčina ispranog mozga nezadovoljan svojim životom.(glup si,sirotinja si)i sve ti se svodi na pljuvanje onih koji su uspješni a prije svega bogati....to je ono što vama zatucanim pavijanima najviše smeta,smeta vam što ti uspjesi i ljudi zarade za jedan dan ono što pavijani neće za cijeli život.....Ronaldo je uspješan ,slavan,bogat a ti propalica,sirotinja i bezvrijedni anonimus.....😂😂😂😂

veliki strumf

pre 2 godine

Dajte još 5 penala za Kristinu, da poobara rekorde Univerzuma! Dao čovek 3 gola iz penala i 1 sa 2 metra u praznu mrežu i sad je wooow.

Mikii

pre 2 godine

Greska. Da je bilo Beograda 2021. a da nije bilo Beograda 2019. kada mu je priznat gol iz cistog ofsajda, opet i dalje ne bi srusio rekord. Tako da je sto se Beograda tice sve na svom mestu, jedan priznat neregularan gol je ponisten jednim nepriznatim regularnim. Mirna Backa.

veliki strumf

pre 2 godine

Dajte još 5 penala za Kristinu, da poobara rekorde Univerzuma! Dao čovek 3 gola iz penala i 1 sa 2 metra u praznu mrežu i sad je wooow.

Feran Tores

pre 2 godine

Dajte još 5 penala za Kristinu, da poobara rekorde Univerzuma! Dao čovek 3 gola iz penala i 1 sa 2 metra u praznu mrežu i sad je wooow.
(veliki strumf, 26. jun 2021 12:27)




Da se razumeš u fudbal znao bi na kakvom nivou mora biti osećaj za gol da bo uopšte ušao u takvu situaciju, čovek u jednom sprintu od gola do gola više pretrčao nego Mesi sa celu utakmicu.

Kalevra

pre 2 godine

@ Veliki Šteumf

A što Tadić,Jović,Mitrović ne daju gol iz penala na Euru....???
Ti si samo jedan od nekoliko miliona bolesnih ksenofoba u ovoj državi koji mrzite i pljujete po svemu što nije Srpsko ili gazde Rusije....da je tri gola iz penala dao Džuba iz Rusije sigurno ti nebi ostavio ovaj komentar....
Kad si toliko pametan što ti ne daš gol iz penala..... zatucana balkanska majmunčina ispranog mozga nezadovoljan svojim životom.(glup si,sirotinja si)i sve ti se svodi na pljuvanje onih koji su uspješni a prije svega bogati....to je ono što vama zatucanim pavijanima najviše smeta,smeta vam što ti uspjesi i ljudi zarade za jedan dan ono što pavijani neće za cijeli život.....Ronaldo je uspješan ,slavan,bogat a ti propalica,sirotinja i bezvrijedni anonimus.....😂😂😂😂

Kalevra

pre 2 godine

@ Vladan RS

Imaju samo što ti toga nisi svjestan....U državi Srbiji se već 30 godina vrši eksperiment sistematskog ispiranja mozga nad vlastitim stanovništvom....stari dobro isprobani recept iz SSSR -a.....svaki dan ćeš na našim m portalima pročitati stotine vijesti o nekim lošim stvarima koje su se desile na zapadu....ko je koga ubio,ko je koga pokrao,ko je koga prevario...kad si zadnji put pročitao da je neko nekog ubio u Rusiji,kad si zadnji put pročitao da je neka firma u Rusiji propala....u prevodu zli truli satanistički zapad gdje ništa ne valja i gdje jedu male bebe i raj Rusija u kojoj vlada blagostanje i idila i koja svaki dan napravi novo moćno oružje od kojeg nema odbrane.....A onda se zapitaj zašto tri miliona Srba živi i radi na mrskom trulom zapadu a ne u Rusiji.....zašto građani Srbije nose Nike Adidas Diesel Lewis itd a ne čuvene Ruske brendove garderobe 😂😂😂😂....zašto voze Mercedes BMW Audi Opel Golf Reno a ne Ladu ili Moskvič....Zašto se na našim portalima pljuju samo sportisti koji dolaze sa zapada LeBeon Harden Davis Irwing Ronaldo Mesi Nadal Federer Hamilton...kad si pročitao neki negativan komentar za nekog Ruskog sportisti.....zašto se u ovoj državi za svakog ko nema kolektivno mišljenje čopora kaže da je ustaša....i još nešto za tvoje i mišljenje ostalih 7 miliona zatucanih ludaka ispranog mozga me zaboli ona stvar...🤘🤘🤘🤘

Vladan R

pre 2 godine

@kalvera

I mene zaista nerviraju, svi ti likovi sa prozivkama tipa, Penaldo, Lesi, Prevariola, Luzerpul, Uefalona i slično, ali ko tebi drma kavez. Taj recnik, u komentari, govori o tebi, da ništa bolji nisu. Usput budi receno, kakve veze Rusi, Rusija i rusofili, imaju veze sa mracenjem, prvo pomenutih likova.

Kalevra

pre 2 godine

@ Vladan RS

Imaju samo što ti toga nisi svjestan....U državi Srbiji se već 30 godina vrši eksperiment sistematskog ispiranja mozga nad vlastitim stanovništvom....stari dobro isprobani recept iz SSSR -a.....svaki dan ćeš na našim m portalima pročitati stotine vijesti o nekim lošim stvarima koje su se desile na zapadu....ko je koga ubio,ko je koga pokrao,ko je koga prevario...kad si zadnji put pročitao da je neko nekog ubio u Rusiji,kad si zadnji put pročitao da je neka firma u Rusiji propala....u prevodu zli truli satanistički zapad gdje ništa ne valja i gdje jedu male bebe i raj Rusija u kojoj vlada blagostanje i idila i koja svaki dan napravi novo moćno oružje od kojeg nema odbrane.....A onda se zapitaj zašto tri miliona Srba živi i radi na mrskom trulom zapadu a ne u Rusiji.....zašto građani Srbije nose Nike Adidas Diesel Lewis itd a ne čuvene Ruske brendove garderobe 😂😂😂😂....zašto voze Mercedes BMW Audi Opel Golf Reno a ne Ladu ili Moskvič....Zašto se na našim portalima pljuju samo sportisti koji dolaze sa zapada LeBeon Harden Davis Irwing Ronaldo Mesi Nadal Federer Hamilton...kad si pročitao neki negativan komentar za nekog Ruskog sportisti.....zašto se u ovoj državi za svakog ko nema kolektivno mišljenje čopora kaže da je ustaša....i još nešto za tvoje i mišljenje ostalih 7 miliona zatucanih ludaka ispranog mozga me zaboli ona stvar...🤘🤘🤘🤘

Mirza Selimović

pre 2 godine

Inace, prvi je Golovin sa 36km. Covek trci po 12km na utakmici.
(kiki, 26. jun 2021 14:08)

Ronaldo je medju najboljima u defanzivnim zadacima (clearances,aerial duels,tackles, interceptions) sto se ofanzivnih igraca tice, rame uz rame sa Lukakuom, Moratom,Grizmanom,Benzemom... Messi na primer u tim kategorijama ne postoji, jer kad si ti njega video da izbaci loptu kod kornera ili da presece pas protivnika.

Mirza Selimović

pre 2 godine

Kiki, 26. jun 2021 15:27)

Ronaldo ne postoji u asistencijama? A ima preko 200 asistencija i najbolji je asistent i LS i na Evropskim prvenstvima.

jojufff

pre 2 godine

Poenta je u tome da on ne postoji u asistencijama i kreiranjem sansi u poredjenju sa Mesijem.
(Kiki, 26. jun 2021 16:26)

Postoji zato u fazi odbrane, pokrivanjem terena bez lopte.. motivacijom.
messi je mozda magija...ovo je vođa i pobjednik.
bar bara...

Goblin

pre 2 godine

(Kalevra, 26. jun 2021 14:08)

Oduvao si sa komentarom. Pozdrav sa tog "trulog i satanizovanog " zapada. Nismo na zalost svesni koliko nam ispiraju mozak i truju mrznjom. Ni ja sam nisam bio svestan, ili bar ne u tolikoj meri dok se nisam skrasio vani. Kad bi samo nekako mogli progledati i reci dosta je, al tesko je nakon visedecenijskog urusavanja sistema vrednovanja, urusavanje institucija, partokratije i sistematskog zatucanja stanovnistva!

Neka nam je sa srecom!

Mario

pre 2 godine

Srbi,narod kome je izvodjenje penala izgleda rutina a ne jedan od najtezih pokusaja u sportu. Toliko omalovazavati izvodjenje penala i pobede posle njih, pa to mogu samo oni. Karakter, hrabrost, srce, smirenost, sve to stane u jedan sut. E ako se tome ismevate, sve govori o vasim stavovima. Ne znam koja to ekipa osim ona sa najvecim srcem moze pobediti rivala posle 3 produzetka i 2x na penale? Ostatak sveta malo drugacije gleda na to od vas.

Mirza Selimović

pre 2 godine

(Kiki, 26. jun 2021 20:25)

Nije nego medju najboljima sto se tice ofanzivnih igraca. Jedan od najgorih ofanzivnih igraca sto se defanzive tice je kapiten Argentine.

Vazdusni dueli su u Ronaldovom slucaju bili gotovo svi u odbrambene svrhe s obzirom da se Portugal branio i protiv Nemacke i Francuske i bili su na Portugalskoj polovini.

plavi bechar

pre 2 godine

Srbi,narod kome je izvodjenje penala izgleda rutina a ne jedan od najtezih pokusaja u sportu. Toliko omalovazavati izvodjenje penala i pobede posle njih, pa to mogu samo oni. Karakter, hrabrost, srce, smirenost, sve to stane u jedan sut. E ako se tome ismevate, sve govori o vasim stavovima. Ne znam koja to ekipa osim ona sa najvecim srcem moze pobediti rivala posle 3 produzetka i 2x na penale? Ostatak sveta malo drugacije gleda na to od vas.
(Mario, 26. jun 2021 14:18)

Hrvati, narod koji je zaboravio da su upravo Srbi velikog srca osvojili SP do 20 godina posle 4 uzastopna meca u kojima su igrali produzetke. Hrvati, narod koji i dalje nema nikakav fudbalski trofej ali ne prestaje da iskazuje komplekse prema 4 srpskih trofeja na srpskim sajtovima.

Mario

pre 2 godine

@plavi bechar
Samo sto mi vama ne spocitavamo kako ste dosli do tog trofeja, kao ni za Zvezdu. E to je razlika,jer su i penali fudbal. Jedino sto vam zameramo je nebitno prvenstvo petlica i jugoslovenska titula Zvezde svih nacija koje su igrale tada. A ti pitaj neku naciju da li bi menjali klupski trofej Evrope i titulu petlica koji posle nisu ni ozbiljni fudbaleri (cast izuzecima) sa srebrnom medaljom na Mondijalu. Vi znam da ne biste menjali. Ma kako da ne. ha ha ha

Mirza Selimović

pre 2 godine

(Kiki, 26. jun 2021 15:48)

Ne postoji u asistencijama a ima ih preko 200 u karijeri i najbolji je asistent i LS i na Evropskim prvenstvima? Koliko bi tek imao da postoji.

MladenZg

pre 2 godine

Ne razumijem jednu stvar, čak ni kod ozbiljnih novinara u Hrvatskoj, a bome ni u Srbiji i Europi: nikad nisu čuli za teoriju kaosa? Možda bi - da je lopta ušla, te da je pogodak priznat - Ronaldo recimo previše slavio sa suigračima, pa bi pod tim utjecajem recimo pilot aviona (iz nekog razloga) koji putuje iz Beograda spustio avion za 50 m, pa bi ušli u turbulencije, krivu procjenu, i paf! Ok, to je ekstreman primjer. Realniji je da bi svaka utakmica nakon recimo te pobjede drugačije završavala zbog teorije kaosa kojim bi bili "podvrgnuti" igrači i sam Ronaldo. Možda i poslije zabio još 15 golova, a možda bi slomio nogu.

Najgori takav primjer je kad npr. netko u 5. minuti utakmice fula penal, pa kasnije zabije dva gola iz igre, a komentator na kraju utakmice veli "e, da je zabio još onaj penal,imao bi hat trick". Ne bi, bratko, ne bi. Cijela utakmica bi se potpuno drugačije odvijala. Možda bi zabio još pet, a možda nula.

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(kiki, 26. jun 2021 18:55)

Ronaldo protiv Madjarske:

Ground duels (won)
5 (3)
Aerial duels (won)
3 (1)
Tackles
1
protiv Nemacke:

Ground duels (won)
10 (8)
Aerial duels (won)
5 (3)
Clearances
1
Tackles
1

protiv Francuske:

Ground duels (won)
7 (4)
Aerial duels (won)
5 (3)
Clearances
1

kiki

pre 2 godine

(jojufff, 26. jun 2021 17:19)

Postoji zato u fazi odbrane, pokrivanjem terena bez lopte? Jel ti ovo ozbiljno ili?

Sluzbeni podaci UEFA-e govore da je Ronaldo tek 106-i igrac na EURU po pretrcanim kilometrima, a pri tome je igrao sve utakmice 90 minuta.

Ronaldo je medju igracima koji su najmanje pretrcali na EURU, a da su igrali sve 3 utakmice po 90 minuta.

Ronaldo je igrac sa najmanje pretrcanih kilometara od svih igraca Portugala koji su sve tri utakmice odigrali 90 minuta. Samo je golman Rui Patrisio manje pretrcao od Ronalda.

Sa ovakvim "zalaganjem" i "trcanjem" na terenu Ronaldo moze igrati bez problema i do 45-e.

A Mesi je i magija i vodja i pobednik.

kiki

pre 2 godine

(Feran Tores, 26. jun 2021 12:52)

Zato je Ronaldo bas poznat po tome sto trci na terenu haha. Sluzbeni podaci UEFA-e govore da je Ronaldo tek 106-i igrac na EURU po pretrcanim kilometrima, a pri tome je igrao sve utakmice 90 minuta.

Ronaldo je medju igracima koji su najmanje pretrcali na EURU, a da su igrali sve 3 utakmice po 90 minuta.

Inace, prvi je Golovin sa 36km. Covek trci po 12km na utakmici.

Kiki

pre 2 godine

(Mirza Selimović, 26. jun 2021 14:42)

Isto kao sto Ronaldo nepostoji u driblinzima, kreiranju sansi i asistencijama :)

Ajde mi daj ti statistiku da je Ronaldo medju najboljim u tome :)

Kada sam video Mesija da izbaci loptu kod kornera? To je bas cudno za nekoga ko je visok 169cm da ga ne vidjas u 16ercu kod kornera :D

Ronaldo je igrac sa najmanje pretrcanih kilometara od svih igraca Portugala koji su sve tri utakmice odigrali 90 minuta. Samo je golman Rui Patrisio manje pretrcao od Ronalda.

Kiki

pre 2 godine

(Mirza Selimović, 26. jun 2021 15:35)

Poenta je u tome da on ne postoji u asistencijama i kreiranjem sansi u poredjenju sa Mesijem. Mesi ga je vec davno prestigao u tome iako je 2 i pol godine mladi.

Kiki

pre 2 godine

Mirza Selimović

Opet u nedostatku argumenata zanemarujes ono o cemu pisem :)

Poenta je u tome da on ne postoji u asistencijama i kreiranjem sansi u poredjenju sa Mesijem.

kiki

pre 2 godine

(Mirza Selimović, 26. jun 2021 16:45)

Mesiju ni ne treba skok igra jer svakako daje vise golova od Ronalda :) Sta bi tek onda bilo da je Mesi i u tome dobar haha

kiki

pre 2 godine

(Mirza Selimovic, 26. jun 2021 18:16)

hahah kada Mesi trci po 8-9 km onda fanovi Ronalda govore kako on seta po terenu, kada Ronaldo toliko trci onda je to pravovremeno trcanje hahah

Inace, Ronaldo je daleko najgori igrac na EURU sto se tice defanzivnih zadataka i u svakoj kategoriji je medju najgorim igracima. Evo Ronaldove statistike:

Balls recovered - 2
Tackles - 1
Clearances attempted - 2

Ovo su podaci sa sluzbene stranice UEFA-e.

Kiki

pre 2 godine

(Mirza Selimovic, 26. jun 2021 19:37)

Pricali smo o defanzivi i defanzivnim zadacima, a ne o zracnim deulima hahah

Ronaldo je daleko najgori igrac na EURU sto se tice trcanja i defanzivnih zadataka.

Mirza Selimović

pre 2 godine

Kiki, 27. jun 2021 08:55)

Pa nije samo koliko je lopti iz svog kaznenog izbacio vec i koliko je opasnih napada sprecio tim vazdusnim duelima na sredini, par puta je direktno ukrao loptu i medju najboljima je na turniru.

A Messi je najgori na svetu sto se odbrane tice.

Kiki

pre 2 godine

(Mirza Selimović, 26. jun 2021 20:45)

Nisam znao da Argentina igra na EURU :D Poenta i jeste u tome sto je Mesi jedan od najgorih dok je Ronaldo daleko najgori.

Ronaldo je ocistio samo 2 lopte iz svog kaznenog prostora do sada na EURU. Toliko o njegovoj defanzivi hahah

veliki strumf

pre 2 godine

Dajte još 5 penala za Kristinu, da poobara rekorde Univerzuma! Dao čovek 3 gola iz penala i 1 sa 2 metra u praznu mrežu i sad je wooow.

Kalevra

pre 2 godine

@ Veliki Šteumf

A što Tadić,Jović,Mitrović ne daju gol iz penala na Euru....???
Ti si samo jedan od nekoliko miliona bolesnih ksenofoba u ovoj državi koji mrzite i pljujete po svemu što nije Srpsko ili gazde Rusije....da je tri gola iz penala dao Džuba iz Rusije sigurno ti nebi ostavio ovaj komentar....
Kad si toliko pametan što ti ne daš gol iz penala..... zatucana balkanska majmunčina ispranog mozga nezadovoljan svojim životom.(glup si,sirotinja si)i sve ti se svodi na pljuvanje onih koji su uspješni a prije svega bogati....to je ono što vama zatucanim pavijanima najviše smeta,smeta vam što ti uspjesi i ljudi zarade za jedan dan ono što pavijani neće za cijeli život.....Ronaldo je uspješan ,slavan,bogat a ti propalica,sirotinja i bezvrijedni anonimus.....😂😂😂😂

Feran Tores

pre 2 godine

Dajte još 5 penala za Kristinu, da poobara rekorde Univerzuma! Dao čovek 3 gola iz penala i 1 sa 2 metra u praznu mrežu i sad je wooow.
(veliki strumf, 26. jun 2021 12:27)




Da se razumeš u fudbal znao bi na kakvom nivou mora biti osećaj za gol da bo uopšte ušao u takvu situaciju, čovek u jednom sprintu od gola do gola više pretrčao nego Mesi sa celu utakmicu.

kiki

pre 2 godine

(Mirza Selimovic, 26. jun 2021 18:16)

hahah kada Mesi trci po 8-9 km onda fanovi Ronalda govore kako on seta po terenu, kada Ronaldo toliko trci onda je to pravovremeno trcanje hahah

Inace, Ronaldo je daleko najgori igrac na EURU sto se tice defanzivnih zadataka i u svakoj kategoriji je medju najgorim igracima. Evo Ronaldove statistike:

Balls recovered - 2
Tackles - 1
Clearances attempted - 2

Ovo su podaci sa sluzbene stranice UEFA-e.

Kiki

pre 2 godine

(Mirza Selimovic, 26. jun 2021 19:37)

Pricali smo o defanzivi i defanzivnim zadacima, a ne o zracnim deulima hahah

Ronaldo je daleko najgori igrac na EURU sto se tice trcanja i defanzivnih zadataka.

Mikii

pre 2 godine

Greska. Da je bilo Beograda 2021. a da nije bilo Beograda 2019. kada mu je priznat gol iz cistog ofsajda, opet i dalje ne bi srusio rekord. Tako da je sto se Beograda tice sve na svom mestu, jedan priznat neregularan gol je ponisten jednim nepriznatim regularnim. Mirna Backa.

Kiki

pre 2 godine

(Mirza Selimović, 26. jun 2021 15:35)

Poenta je u tome da on ne postoji u asistencijama i kreiranjem sansi u poredjenju sa Mesijem. Mesi ga je vec davno prestigao u tome iako je 2 i pol godine mladi.

plavi bechar

pre 2 godine

Srbi,narod kome je izvodjenje penala izgleda rutina a ne jedan od najtezih pokusaja u sportu. Toliko omalovazavati izvodjenje penala i pobede posle njih, pa to mogu samo oni. Karakter, hrabrost, srce, smirenost, sve to stane u jedan sut. E ako se tome ismevate, sve govori o vasim stavovima. Ne znam koja to ekipa osim ona sa najvecim srcem moze pobediti rivala posle 3 produzetka i 2x na penale? Ostatak sveta malo drugacije gleda na to od vas.
(Mario, 26. jun 2021 14:18)

Hrvati, narod koji je zaboravio da su upravo Srbi velikog srca osvojili SP do 20 godina posle 4 uzastopna meca u kojima su igrali produzetke. Hrvati, narod koji i dalje nema nikakav fudbalski trofej ali ne prestaje da iskazuje komplekse prema 4 srpskih trofeja na srpskim sajtovima.

Kiki

pre 2 godine

Mirza Selimović

Opet u nedostatku argumenata zanemarujes ono o cemu pisem :)

Poenta je u tome da on ne postoji u asistencijama i kreiranjem sansi u poredjenju sa Mesijem.

kiki

pre 2 godine

(jojufff, 26. jun 2021 17:19)

Postoji zato u fazi odbrane, pokrivanjem terena bez lopte? Jel ti ovo ozbiljno ili?

Sluzbeni podaci UEFA-e govore da je Ronaldo tek 106-i igrac na EURU po pretrcanim kilometrima, a pri tome je igrao sve utakmice 90 minuta.

Ronaldo je medju igracima koji su najmanje pretrcali na EURU, a da su igrali sve 3 utakmice po 90 minuta.

Ronaldo je igrac sa najmanje pretrcanih kilometara od svih igraca Portugala koji su sve tri utakmice odigrali 90 minuta. Samo je golman Rui Patrisio manje pretrcao od Ronalda.

Sa ovakvim "zalaganjem" i "trcanjem" na terenu Ronaldo moze igrati bez problema i do 45-e.

A Mesi je i magija i vodja i pobednik.

kiki

pre 2 godine

(Feran Tores, 26. jun 2021 12:52)

Zato je Ronaldo bas poznat po tome sto trci na terenu haha. Sluzbeni podaci UEFA-e govore da je Ronaldo tek 106-i igrac na EURU po pretrcanim kilometrima, a pri tome je igrao sve utakmice 90 minuta.

Ronaldo je medju igracima koji su najmanje pretrcali na EURU, a da su igrali sve 3 utakmice po 90 minuta.

Inace, prvi je Golovin sa 36km. Covek trci po 12km na utakmici.

kiki

pre 2 godine

(Mirza Selimović, 26. jun 2021 16:45)

Mesiju ni ne treba skok igra jer svakako daje vise golova od Ronalda :) Sta bi tek onda bilo da je Mesi i u tome dobar haha

Kalevra

pre 2 godine

@ Vladan RS

Imaju samo što ti toga nisi svjestan....U državi Srbiji se već 30 godina vrši eksperiment sistematskog ispiranja mozga nad vlastitim stanovništvom....stari dobro isprobani recept iz SSSR -a.....svaki dan ćeš na našim m portalima pročitati stotine vijesti o nekim lošim stvarima koje su se desile na zapadu....ko je koga ubio,ko je koga pokrao,ko je koga prevario...kad si zadnji put pročitao da je neko nekog ubio u Rusiji,kad si zadnji put pročitao da je neka firma u Rusiji propala....u prevodu zli truli satanistički zapad gdje ništa ne valja i gdje jedu male bebe i raj Rusija u kojoj vlada blagostanje i idila i koja svaki dan napravi novo moćno oružje od kojeg nema odbrane.....A onda se zapitaj zašto tri miliona Srba živi i radi na mrskom trulom zapadu a ne u Rusiji.....zašto građani Srbije nose Nike Adidas Diesel Lewis itd a ne čuvene Ruske brendove garderobe 😂😂😂😂....zašto voze Mercedes BMW Audi Opel Golf Reno a ne Ladu ili Moskvič....Zašto se na našim portalima pljuju samo sportisti koji dolaze sa zapada LeBeon Harden Davis Irwing Ronaldo Mesi Nadal Federer Hamilton...kad si pročitao neki negativan komentar za nekog Ruskog sportisti.....zašto se u ovoj državi za svakog ko nema kolektivno mišljenje čopora kaže da je ustaša....i još nešto za tvoje i mišljenje ostalih 7 miliona zatucanih ludaka ispranog mozga me zaboli ona stvar...🤘🤘🤘🤘

Kalevra

pre 2 godine

@ Vladan RS

Imaju samo što ti toga nisi svjestan....U državi Srbiji se već 30 godina vrši eksperiment sistematskog ispiranja mozga nad vlastitim stanovništvom....stari dobro isprobani recept iz SSSR -a.....svaki dan ćeš na našim m portalima pročitati stotine vijesti o nekim lošim stvarima koje su se desile na zapadu....ko je koga ubio,ko je koga pokrao,ko je koga prevario...kad si zadnji put pročitao da je neko nekog ubio u Rusiji,kad si zadnji put pročitao da je neka firma u Rusiji propala....u prevodu zli truli satanistički zapad gdje ništa ne valja i gdje jedu male bebe i raj Rusija u kojoj vlada blagostanje i idila i koja svaki dan napravi novo moćno oružje od kojeg nema odbrane.....A onda se zapitaj zašto tri miliona Srba živi i radi na mrskom trulom zapadu a ne u Rusiji.....zašto građani Srbije nose Nike Adidas Diesel Lewis itd a ne čuvene Ruske brendove garderobe 😂😂😂😂....zašto voze Mercedes BMW Audi Opel Golf Reno a ne Ladu ili Moskvič....Zašto se na našim portalima pljuju samo sportisti koji dolaze sa zapada LeBeon Harden Davis Irwing Ronaldo Mesi Nadal Federer Hamilton...kad si pročitao neki negativan komentar za nekog Ruskog sportisti.....zašto se u ovoj državi za svakog ko nema kolektivno mišljenje čopora kaže da je ustaša....i još nešto za tvoje i mišljenje ostalih 7 miliona zatucanih ludaka ispranog mozga me zaboli ona stvar...🤘🤘🤘🤘

Kiki

pre 2 godine

(Mirza Selimović, 26. jun 2021 14:42)

Isto kao sto Ronaldo nepostoji u driblinzima, kreiranju sansi i asistencijama :)

Ajde mi daj ti statistiku da je Ronaldo medju najboljim u tome :)

Kada sam video Mesija da izbaci loptu kod kornera? To je bas cudno za nekoga ko je visok 169cm da ga ne vidjas u 16ercu kod kornera :D

Ronaldo je igrac sa najmanje pretrcanih kilometara od svih igraca Portugala koji su sve tri utakmice odigrali 90 minuta. Samo je golman Rui Patrisio manje pretrcao od Ronalda.

Vladan R

pre 2 godine

@kalvera

I mene zaista nerviraju, svi ti likovi sa prozivkama tipa, Penaldo, Lesi, Prevariola, Luzerpul, Uefalona i slično, ali ko tebi drma kavez. Taj recnik, u komentari, govori o tebi, da ništa bolji nisu. Usput budi receno, kakve veze Rusi, Rusija i rusofili, imaju veze sa mracenjem, prvo pomenutih likova.

Mario

pre 2 godine

Srbi,narod kome je izvodjenje penala izgleda rutina a ne jedan od najtezih pokusaja u sportu. Toliko omalovazavati izvodjenje penala i pobede posle njih, pa to mogu samo oni. Karakter, hrabrost, srce, smirenost, sve to stane u jedan sut. E ako se tome ismevate, sve govori o vasim stavovima. Ne znam koja to ekipa osim ona sa najvecim srcem moze pobediti rivala posle 3 produzetka i 2x na penale? Ostatak sveta malo drugacije gleda na to od vas.

Mario

pre 2 godine

@plavi bechar
Samo sto mi vama ne spocitavamo kako ste dosli do tog trofeja, kao ni za Zvezdu. E to je razlika,jer su i penali fudbal. Jedino sto vam zameramo je nebitno prvenstvo petlica i jugoslovenska titula Zvezde svih nacija koje su igrale tada. A ti pitaj neku naciju da li bi menjali klupski trofej Evrope i titulu petlica koji posle nisu ni ozbiljni fudbaleri (cast izuzecima) sa srebrnom medaljom na Mondijalu. Vi znam da ne biste menjali. Ma kako da ne. ha ha ha

Mirza Selimović

pre 2 godine

Inace, prvi je Golovin sa 36km. Covek trci po 12km na utakmici.
(kiki, 26. jun 2021 14:08)

Ronaldo je medju najboljima u defanzivnim zadacima (clearances,aerial duels,tackles, interceptions) sto se ofanzivnih igraca tice, rame uz rame sa Lukakuom, Moratom,Grizmanom,Benzemom... Messi na primer u tim kategorijama ne postoji, jer kad si ti njega video da izbaci loptu kod kornera ili da presece pas protivnika.

Goblin

pre 2 godine

(Kalevra, 26. jun 2021 14:08)

Oduvao si sa komentarom. Pozdrav sa tog "trulog i satanizovanog " zapada. Nismo na zalost svesni koliko nam ispiraju mozak i truju mrznjom. Ni ja sam nisam bio svestan, ili bar ne u tolikoj meri dok se nisam skrasio vani. Kad bi samo nekako mogli progledati i reci dosta je, al tesko je nakon visedecenijskog urusavanja sistema vrednovanja, urusavanje institucija, partokratije i sistematskog zatucanja stanovnistva!

Neka nam je sa srecom!

Mirza Selimović

pre 2 godine

(Kiki, 26. jun 2021 15:48)

Ne postoji u asistencijama a ima ih preko 200 u karijeri i najbolji je asistent i LS i na Evropskim prvenstvima? Koliko bi tek imao da postoji.

Mirza Selimovic

pre 2 godine

(kiki, 26. jun 2021 18:55)

Ronaldo protiv Madjarske:

Ground duels (won)
5 (3)
Aerial duels (won)
3 (1)
Tackles
1
protiv Nemacke:

Ground duels (won)
10 (8)
Aerial duels (won)
5 (3)
Clearances
1
Tackles
1

protiv Francuske:

Ground duels (won)
7 (4)
Aerial duels (won)
5 (3)
Clearances
1

jojufff

pre 2 godine

Poenta je u tome da on ne postoji u asistencijama i kreiranjem sansi u poredjenju sa Mesijem.
(Kiki, 26. jun 2021 16:26)

Postoji zato u fazi odbrane, pokrivanjem terena bez lopte.. motivacijom.
messi je mozda magija...ovo je vođa i pobjednik.
bar bara...

Kiki

pre 2 godine

(Mirza Selimović, 26. jun 2021 20:45)

Nisam znao da Argentina igra na EURU :D Poenta i jeste u tome sto je Mesi jedan od najgorih dok je Ronaldo daleko najgori.

Ronaldo je ocistio samo 2 lopte iz svog kaznenog prostora do sada na EURU. Toliko o njegovoj defanzivi hahah

Mirza Selimović

pre 2 godine

Kiki, 26. jun 2021 15:27)

Ronaldo ne postoji u asistencijama? A ima preko 200 asistencija i najbolji je asistent i LS i na Evropskim prvenstvima.

MladenZg

pre 2 godine

Ne razumijem jednu stvar, čak ni kod ozbiljnih novinara u Hrvatskoj, a bome ni u Srbiji i Europi: nikad nisu čuli za teoriju kaosa? Možda bi - da je lopta ušla, te da je pogodak priznat - Ronaldo recimo previše slavio sa suigračima, pa bi pod tim utjecajem recimo pilot aviona (iz nekog razloga) koji putuje iz Beograda spustio avion za 50 m, pa bi ušli u turbulencije, krivu procjenu, i paf! Ok, to je ekstreman primjer. Realniji je da bi svaka utakmica nakon recimo te pobjede drugačije završavala zbog teorije kaosa kojim bi bili "podvrgnuti" igrači i sam Ronaldo. Možda i poslije zabio još 15 golova, a možda bi slomio nogu.

Najgori takav primjer je kad npr. netko u 5. minuti utakmice fula penal, pa kasnije zabije dva gola iz igre, a komentator na kraju utakmice veli "e, da je zabio još onaj penal,imao bi hat trick". Ne bi, bratko, ne bi. Cijela utakmica bi se potpuno drugačije odvijala. Možda bi zabio još pet, a možda nula.

Mirza Selimović

pre 2 godine

(Kiki, 26. jun 2021 20:25)

Nije nego medju najboljima sto se tice ofanzivnih igraca. Jedan od najgorih ofanzivnih igraca sto se defanzive tice je kapiten Argentine.

Vazdusni dueli su u Ronaldovom slucaju bili gotovo svi u odbrambene svrhe s obzirom da se Portugal branio i protiv Nemacke i Francuske i bili su na Portugalskoj polovini.

Mirza Selimović

pre 2 godine

Kiki, 27. jun 2021 08:55)

Pa nije samo koliko je lopti iz svog kaznenog izbacio vec i koliko je opasnih napada sprecio tim vazdusnim duelima na sredini, par puta je direktno ukrao loptu i medju najboljima je na turniru.

A Messi je najgori na svetu sto se odbrane tice.