Četvrtak, 30.06.2016.

20:30

Portugal bez pobede do polufinala!

Fudbaleri Portugala plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva pobedom nad Poljskom 5:3 na penale, posle 1:1 tokom 120 minuta.

Izvor: AK

Portugal bez pobede do polufinala! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

368 Komentari

Sortiraj po:

Adams

pre 7 godina

Ronaldo je dao samo 2 gola u knokaut fazi SP-a i EP-a. Nema ga nikad u bitnim utakmicama! Ronaldo je prosecan igrac kada igra za Portugal

Darko

pre 7 godina

Država se zove Portugalija. Vi samo budite uporni u nepismenosti. Možda lingvisti izmene pravopis zbog vas. (sve je moguće, 1. jul 2016 12:02)

A ti budi uporniji pa možda promene Senegal u Senegalija, i Avganistan u Avganistanija

Duca

pre 7 godina

Hrvati sad ce jos malo Kvarezzmma da udje!
(bucko, 30. jun 2016

Znajući ko je sve vama ulazio, i šta će tek da vam uđe (već u sledećim kvalifikacijama...), ja se ne bih javljao o toj temi haha.

Judge Dredd

pre 7 godina

Pozdrav za sudiju Dreda, uz citat iz "Recnika jezickih nedoumica" I. Klajna: "Portugal je bolji oblik, jer se ova zemlja tako zove i u originalu, dok je Portugalija uzeto iz nemackog..." ne verujem da je dr. Klajn kupio svoju diplomu osnovne skole, ja sigurno nisam, a za Vas ne znam. Mozda niste imali srece sa nastavnicima srpskog jezika...
(boy capel, 1. jul 2016 09:02)

Moji nastavnici su bili o.k. i u srpskom jeziku je postojala samo Portugalija. Svakom može da se potkrade greška, pa i uvaženom dr Klajnu koji nije germanista. Nemci ne kažu "Portugalien", već Portugal, pa je njegova tvrdnja netačna.
Ako bi tražili uticaj nekog drugog jezika na naše "Portugalija" pre bismo ga našli kod naših suseda Mađara koji kažu "Portugalia"... kao i Rumuni, Rusi, Ukrajinci, Poljaci, Albanci...

bbr

pre 7 godina

panker???nema ga nigde?mislis covek koji je ove godine sam prosao cetvrtfinale sa Realnom u LS pa onda sam prosao i polufinale ls izbacivski Romu i Volfsburg,ili covek koji je opet sam razbio Barselonu gde su se ti isti Mesi,Inijesta nisu ni videli.Igra lose na sampionatu(osim one jedne utakmice gde je sam razbio) a sa druge strane Inijestina Spanija je ispala a pre toga se brukala protiv Hrvata,Mesija da ne spominjemo,njega u vecim utakmicama nema ni na Sp ni u tek zavrsenom Kopa.Ko su saigraci Mesija i Inijeste a ko Ronaldu,nasi treba da se stide sto nisu na Ep kad pogledas sastav Portugala,njima je Nani siguran u 11 a kod nas ne bi imalo mesta na klupi.

Miran san

pre 7 godina

Za ove kojima je smešno "Portugalija": knjiga Žozea Saramaga, portugalskog nobelovca, prevedena je ovde kao "Putovanje kroz Portugaliju", ne tako davno, 2012. I u drugim njegovim knjigama, koje su ovde, srećom, majstorski prevedene, koristi se oblik "Portugalija". To je i dalje uobičajeno u književnim prevodima. Ali, možda će se vremenom promeniti, pošto očigledno stižu pismenije generacije. I samo da ponovim, to nije stvar jezičkog čistunstva, nego je u pisanju pravilo da se koriste književno (dakle, književno) uobičajeni oblici, čak i kada su pogrešni, s čisto lingvističkog stanovišta (Meksiko - iako je pravilno Mehiko). U svakom slučaju, lepo je što je ova debata dotakla i neka nefudbalska pitanja.

LOL

pre 7 godina

Panker nemoj da lupas gluposti. Ronaldo je jedan od najboljih ikada to sto ti mislis da su Mesi, Zidan, Berkgkamp, Bagio, Ronaldinho na svakom mecu dali gol i asistirali nekom to je tvoj problem ali realnost je drugacija...

baroon

pre 7 godina

Kako bez pobede? A kockaste? U 117'? Kvarežma? Ste zaboravili?
(gandra šajkaš, 01. jul 2016 01:24)

Jesi dig`o pare na kladzi ako je to bila pobeda?

cobo

pre 7 godina

boy capel*
Zvanicno se zove República Portuguesa-Portugalska Republika, Poljska se zove Polska a za ove kojima se pricinilo da cuju "Hej Slaveni",moram da im kazem da su blizu,jer SFRJ je "posudila" himnu od Polske .

Miran san

pre 7 godina

ne verujem da je dr. Klajn kupio svoju diplomu osnovne skole, ja sigurno nisam, a za Vas ne znam. Mozda niste imali srece sa nastavnicima srpskog jezika...
(boy capel, 1. jul 2016 09:02)

Klajn samo kaže šta je pravilnije, ali koristi se ono uobičajeno. Kao Nemačka, Engleska, Meksiko (pravilno je Mehiko), itd.

Inače, za one koji to naglašavaju, "Portugal" ne kažu samo Hrvati, nego svi zapadno od Drine. To je prosto stvar uobičajenog izgovora, u ovoj ili onoj sredini. Možda će u novoj generaciji nešto drugo postati uobičajeno, recimo, taj kladioničarski pravopis. Tvoja nastavnica srpskog je sigurno govorila Portugalija.

Melenci

pre 7 godina

Panter,toliko si zapenio,toliko istrazivao kako bi Ronalda unizio,a znas i sam i to jako dobro da je ON doveo Portugal do EP.Od njega dosta sto se ovog prvenstva tice.Portugalija i da je stala u osmini finala bio bi ok.rezultat,ovako nikad ne otpisuj Ronalda.

wiener

pre 7 godina

vi ljudi sto insistirate da se portugal i dan danas zove portugalija zivite u proslom veku. ajde da i tajland zovemo sijam onda. jezici se menjaju. i moji roditelji bez problema prihvataju rec portugal, a neko sad tamo insistira na "cistoci" srpskog.

znalac

pre 7 godina

realno me ne interesuje portugal al svi vi satro prozivate portugal ogavno dosli bez pobede bla bla, a kako si nasi klinci prosle god osvojili svetsko? pa ste im i pravili docek. tad je to bilo najsladje a ovo posto nije vase je odvrtatno. realno svaka im cast jer su prosecna ekipa a dosli do polufinala

Апоплекс

pre 7 godina

(Komša, 1. jul 2016 09:15)

Вау, и Иван Клајн би се препао глупости твог аргумента.

Figo

pre 7 godina

Portugal je jedna od najdosadnijih ekipa jos od Figa i drustva... Najparadoksalnije bi bilo da jedna ovakva ekipa jos i osvoji (na penale) prvenstvo.
(M, 1. jul 2016 08:45)
Dve utakmice igraju 120 minuta i jednu penal seriju. Tebi je to dosadno? Pa to je vrhunac fudbala, ta penal serija, kad se sve resava u jednom sutu a ti cekas 2 sata da vidis kakav je taj sut i ciji je taj sut. I dan danas se prepricavaju penali koje su najveci igraci u istoriji promasili ili dali. Portugalci su dali najlepse nesto na ovom prvenstvu u vidu ove akcije, u vidu Ronaldovog gola petom i u vidu kontre koju su izveli protiv Hrvata. Moguce najbolja utakmica na prvenstvu, opet Portugalci i Madjari 3-3. U grupi su imali na svakoj utakmici po 10-ak sansi. I promasen penal i svakakva uzbudjenja. Tebi je to dosadna ekipa? Ti onda ne znas da uzivas u fudbalu...

Апоплекс

pre 7 godina

(Komša, 1. jul 2016 09:15)

Колико тупав аргумент, онда треба да говоримо Јунајтед стејтс оф Америка, Дојчланд... Просто, ужасно глуп аргумент

marko

pre 7 godina

A kada je Portugal 96', 00' i 04' ubedljivo zasluzio da osvoji titule..tada nikada nije pricao kako igraju i lepotu fudbala,ali nisu nista osvojili,tako da,podrzavam ih zbog svih tih godina da osvoje titulu prvaka Evrope jer su sa svojim igrama vec skoro 50 godina to i zasluzili kao nacija.

Danilo

pre 7 godina

Taj koga pljujete i ne bi da stavljate u isti kos cak ni sa Laudrupom je postigao 260 golova za Real sto nikome nikad nije poslo.za rukom niti ce ikad.Da ne pominjem njegove partije u Junajtedu. Vas argument su penali. Pa.koliko je dao iz penala od tih 260, imate li podatak ili samo lupate. Ni meni se ne svidja njegova zalizana kosa i ponasanje ali znam da priznam kad je neko klasa.

panker

pre 7 godina

Ja razumem da ne volite Ronalda, ali ovoliko osporavanje i omalovazavanje coveka... U najmanju ruku je smesno. Definitivno je van forme na prvenstvu, a pozitivno u svemu tome je da ne forsira vec razigrava. ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Obelix, 1. jul 2016 00:29)

"pozitivno je to sto ne forsira vec razigrava" ..kad ne upadoh sa stolicde od smeha :)) Junace ,Ronaldo ima ubedljivo,al bez premca najvise udaraca ka golu na euru, forsiranje je blaga rec sta on radi. Nerezonski sutevi,pod blokom sutevi,sa 35+ m iz slobodnjaka, ..Toliko potrosenih lopti,koje su se mogle racionalnije iskoristiti da nisam video skoro jednog igraca da toliko forsira!! Frajera ne samo da ga nema u velikim utakmicama,odavno je dobio tu etiketu,nego mu treba mali milion sansi sa zabija i ovim slabijim..Na euru ,mu i to slabije ide iako su mu saigraci namestili pregrst i cistih prilika,izmedju ostalog i sinoc par njih,al samoproglaseni najbolji igrac sveta zadnjih 20 god ,promasuje i citavu loptu :) Svaka cast na svem sto je postigao u karijeri,zaista,ali nejga stavljat u kos sa Mesijem,zubom,Zidanom,Ronaldnihom,Baggom,Bergkampom,Laudrupom,Iniestom,Maradonom,Krojfom..je tragikomicno .

boy capel

pre 7 godina

Pozdrav za sudiju Dreda, uz citat iz "Recnika jezickih nedoumica" I. Klajna: "Portugal je bolji oblik, jer se ova zemlja tako zove i u originalu, dok je Portugalija uzeto iz nemackog..." ne verujem da je dr. Klajn kupio svoju diplomu osnovne skole, ja sigurno nisam, a za Vas ne znam. Mozda niste imali srece sa nastavnicima srpskog jezika...

Jasnq

pre 7 godina

Ta slovenska braća nas najmanje vole od svih evropskih naroda , pa čak manje i od Nemaca. Izvinite sto mesam ovo sa sportom , ali braca danas ne postoje .Najveći borci za Kosovo.
Napred Portugal !

Komša

pre 7 godina

@sagres
Portugalci kažu Portugal?
Pa šta? Kako Nemci kažu za Nemačku i kako sebe nazivaju?Što njih ne zovemo u originalu?
Kao u Radovanu :
-Ne zovem se ja Rumenka nego Ru.
-Ne zoveš se ti ,ja te zovem !

hmmmm

pre 7 godina

koliko negativnih komentara na racun Portugala. Meni kicno su igrali bolji fudbal nego Poljaci. Poljaci kad su dali gol, povukli se, Portugal iz sjajne akcije zbog cega se i gleda fudbal, dao gol, i dalje igrao lepsi fudbal nego Poljaci. Izgleda da vecina komentatora mrzi PO zbog Ronalda ili zato sto su izbacili Hrvate. Nadam se da ce i Belgija proci, pa da gledamo najlepsi fudbal u polufinalu, a inace Portugal ima dve pobede i tri neresena, nemojte izvrcati stvari.

Mirko Kojotovski

pre 7 godina

ovim znalcima od komentatora sa portala b92 mogu da kazem da u fudbalu se računa samo jedna"1"pobeda i to u finalu.Sve ostalo je nebitno.Portugalija u grupi je bila dominantna ali sa rupom u odbrani.Sreca pa imaju izvrsnog selektora koji je video šta i kako dalje.Znaci trebalo je od ofanzivne ekipe sa pojedincima stvoriti TIM.Pokazali su u zadnja dva meča kako se igra na rezultat.Pokazali su timsku organizovanu igru u kojoj je rođena sledeća zvezda Sančez.Sa 18 igra kao da je 38.Neverovatan talenat.Ronaldo Nani su postali uzor kako se tim stavlja ispred ličnog.Sa ovakvom igrom dovoljna im je jedna pobeda i to u finalu.Nemci i Talijani su mnogo puta osvajali nikakvom igrom a to se zaboravlja jer samo piše i pamti ime pobednika...Sve ostalo je nebitno.Belgija ima zvezde ali tim nema.Verujem u Portugaliju i Italiju u finalu ako nas ne iznenadi Island...

GOXY78

pre 7 godina

Sve me ovo podseca na prvenstvo Evrope u Portugaliji kada su Grci osvojili prvenstvo a znamo da nisu igrali najbolji fudbal na tom turniru,sada je ovo ista situacija,ne bi me cudilo da Portugalci i budu prvaci iako realno to u ovom momentu nezasluzuju...valjda je to karma...sve se nekad i nekome vraca 😉

M

pre 7 godina

Portugal je jedna od najdosadnijih ekipa jos od Figa i drustva... Neverovatno je koliko je fudbal uopste izgubio na zanimljivosti. Cekakamo ta evropka i svetska prvenstva ne bi li videli nesto posebno ali izgleda da je svako sledece samo jos gore. Jedini sport koji se jos uvek opire ozbiljnijim promenama. Najparadoksalnije bi bilo da jedna ovakva ekipa jos i osvoji (na penale) prvenstvo.

Швабија до тунгузије

pre 7 godina

мени драго да је Португал даље. Био сам једно време у Португалу и тај народ је љубазан и гостопримљив, супер клопа и кафа.

Melenci

pre 7 godina

ne treba smetnuti sa uma da nije bilo Ronalda ne bi bilo ni Portugalije na EP.Moze i njemu da se desi da promasuje.Ovog puta je to od prevelikog pritiska i zelje cak i za njega.A Mesi u Agenitini,promasio kljucan penal?To ga ne cini losim fudbalerom.Utakmica nije bila toliko losa,a najbolji su bili Sncez i Pepe.

Сребрни летач

pre 7 godina

Грчка је макар добијала мечеве 2004 али да може без победе да се стигне до полуфинала је смешно и лоше за фудбал. Португалија заслужује да је неко не само победи него понизи. Ко Немци Селесао на светском. Е то је права ствар. Напред Исланд! Ратнички дух викинга сеје страх по Европи поново! Хуууууух! \m/

da komšiji crkne krava

pre 7 godina

Napisao sam pre par dana kako je trebalo da Mađari daju još jedan gol i isteraju ove ubice fudbala sa šampionata. Mislio sam da nakon Portugalije 2004 i anti-fudbala Grčke više neće da se ponovi nešta tako grozno. Grci su bar pobeđivali svoje utakmice. Znam, znam, svima nam je bilo drago (ili nam je pao kamen sa srca) kad su izbacili Hrvate, kakav god fudbal igrali, ali brate pa ovo bi trebalo zakonom da se zabrani. Sad se vidi koliko je kvaran novi sistem gde nakon grupa samo 8 jako nesrećnih ide kući (čak i oni koji su nekog pobedili kao Šiptari i Turci), a ovakve ubice fudbala i njihova zvezda Penaldo se provuku do polufinala. Sad samo treba da se opet javi Kvarežma i da kuje u zvezde super moćnu Portugaliju i baca fudbalsku filozofiju. Vratite nam šampionat sa 16 reprezentacija gde neće moći da se provlače ove ant-reklame fudbala. Neću više da gledam Portugaliju, ali ću da navijam ko god bude igrao protiv njih.

šta ti dečko radiš

pre 7 godina

Dok su imali kolonije ime ove države sa svim svojim kolonijama zajedno je bilo Portugalija, a sada je samo Portugal. Ne znam zašto je to teško nekima da shvate.

Bojan Todorović

pre 7 godina

Ne znam ko i zbog cea forsira ovog praznog i bezvrednog uspaljeng lipicanera, ali je ocigledno uoran i jak. Naduvenko realno ne bi mogao ni cipele da cisti pravim velikanima ovog sporta, ali gej lobi ili neko slican u stanju je da pravi i pitu od g....a i da nas ubedjuje kako je dobra, odlicna.
Tako su pre par godina nesrecnu Kejt Apton neki uticajni likovi proglasili za lepoticu i fosirali je tako uporno i bolesno da su povodljive budale zaista poverovale u to, a ona sirotica ne bi na Adi smela da proseta a da ne bude ismejana. I ovaj nabedjeni fudbaler.....nikad, nigde, nista....cak ni kad mu sazvacu. Eeej preko 40 slobodnih udaraca - golova 0!! Nula! Ziro!!! Pa ja bih dao bar dva. Bejl bi dao deset, Mesi bi dao dvadeset. A on - NULA.
To i jeste. Nula. Prazni, Uspaljeni lipicaner za poziranje i becenje.

fudbalski ekspert

pre 7 godina

Portugalija je porazila svog protivnika u prethodnom kolu, dakle ima 1 pobedu, 4 neresene i bez porza se plasirala u polufinale!
Svaka im cast, uz napomenu da smo ih mi igracki pregazili na JNA i samo zahvaljujuci katastrofalnom sudjenju nismo pobedili!

Inace Portugalija igra u formaciji 4-4-2 sto je krajnje netipicno za njih, do sada su uvek igrali 4-5-1 sa jedim centarforom i veoma ofanzivnim krilima.

JPR23

pre 7 godina

5 remija i odes u polufinale... Ovo ni Italijanima ne bi uspelo.. Mada kad se dobro razmisli, minsa Curcicem smo mogli, ovako dosadnu igru, fudbal nikakav, to znamo...

Judge Dredd

pre 7 godina

Minus svakom ko je napisao "Portugal"!!! A ove prepotentne neznalice koje zbog zbog ispravnog izgovora "Portugalija" još i kritikuju komentatora su očigledno osnovnu školu završile preko veze.

xxx

pre 7 godina

Inace kaze se stvarno PORTUGALIJA, pogledajte pravopis, hrvati govore PORTUGAL. (SRBENDA, 30. jun 2016 23:55)

Ili možda cijeli svijet govori PORTUGAL. Zašto naglašavaš hrvate? Kompleksi?

Stevan

pre 7 godina

Znaci fudbal je zvanicno propao. Jedan glupi Portugal koji sa 5 remija prodje u polufinale.. Ma mislim stvarno..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (heheh, 30. jun 2016 23:50)

A šta su to Poljaci uradili u ovom meču da bi prošli dalje?

sagres

pre 7 godina

Inace kaze se stvarno PORTUGALIJA, pogledajte pravopis, hrvati govore PORTUGAL.
(SRBENDA, 30. jun 2016 23:55)

Portugalci kazu Portugal tako da je to najpravilnije i originalno!

први српски бек

pre 7 godina

sad su portugalci ovakvi i onakvi a kad su izgubili od mrtve grcke u finalu onda je to bilo ok...ne bi me zacudilo kad bi im se sad vratilo za to prvenstvo 2004. godine...

s 1000

pre 7 godina

Portugal je u skoro svim utakmicama stvarao sanse, a golove nisu dali mozda i zato sto nisu imali srece. Penali su sastavni deo igre i treba ih pogoditi. A posteno bili su i bolji tim danas.

ford

pre 7 godina

Koliko se secam,Italija je na S.P. davnih godina izasla jedva iz grupe sa sve iksevima(moderan sam..),mislim da su sve odigrali 1-1,ali nisam bas siguran za rezultate,demencija,razumecete..I postadose sampioni sveta!Al opet sumnjam da su Portugis na tom nivou,sem ako ne 'poludi' CR7, a tad je sve moguce..Iz njihovog ugla,ostale su jos samo dve..!!!

garfild

pre 7 godina

Ne zelim da me neko shvati pogresno ali pogledajte koliko samo srece ima Ronaldo u reprezentaciji a koliko je Messi nema,nesto nevjerovatno.

neutralni felsh

pre 7 godina

Kad se samo setim legende Milojka Pantića, pa ne znam samo šta biste za njega rekli! :D
(Lady Stark, 30. jun 2016 23:55)


lopta kod anrija, on prica trezege, lopta kod trezegea, on kaze anry... onda udje i anelka i procesor se pregreje ;)

lucho

pre 7 godina

Vidim svi pocinju komentare prosli bez pobede do polufinala,nikad gore u istoriji fudbala.. Ne bih se slozio posto su osim hrvata sve druge nadigrali igrali su i napadacki najvise sutirali pogadjali stative promasili i penal protiv Austrije.. Na neki nacin sve im se sad vratilo ovim ulaskom u polufinale.Nisu blistali ali sta reci onda za Ruse i Engleze i slicne ekipe.

boy capel

pre 7 godina

Za one koji su u nedoumici kako se izgovara prezime strelca gola za Portugal, neka se raspitaju kod onih koji znaju portugalski. Krivokapic se raspitao. Sto se kvaliteta fudbala tice: srecom da postoji daljinski upravljac. Bila bi katastrofa i da su prosli Poljaci. Sta reci, najdosadnije prvenstvo u istoriji. Retkima koji cene estetiku u fudbalu, preostalo je samo da navijaju za Italiju. Zato sto imaju najlepse dresove...

izi

pre 7 godina

Ne volim Portugal ali sta pricate dosli do.finala nisu dobili jednu.utakmicu, da ste vi zivi.zdravi dobili su svih 5 da nisu dobili ne bi bili tu gde jesu, penali, produzeci sve je to sastvani deo fudbala iz kojeg dobijamo pobednika ko je mentalno i fizicki spremniji i jaci.

mlad i neukusan

pre 7 godina

@losmi
Misliš zato što ih nisi dovoljno odgledao. Da, verovatno bi samo reprezentacije petorke trebalo da igraju završnicu EP. Zamisli, neko je doterao 24 selekcije samo da bi jedna, Island, izbacila Englesku. Kad bi se vratili lepo na sistem iz 1976 to se ne bi desilo....

Neko iz mase

pre 7 godina

Već stavljeno 300 din na Italijane da osvajaju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Petar, 30. jun 2016 23:45)

100 dinara na finale Belgija -Italija pre početka prvenstva, kvota 90 ;)

Dr

pre 7 godina

Gde je tu fudbalska pravda? Tim koji nema pobedu je dosao u polufinale EP.
(Sab, 30. jun 2016 23:44)

Ali nemaju ni poraz. Tako da je nekako i logicno sto su polufinalu.

Gladiator

pre 7 godina

Pa zna li ovaj Ronaldo ista drugo u fudbalu ili samo da ceka loptu u sesnestercu.
(sinki, 30. jun 2016 22:36)

Izgleda da ne zna ni to...
(palop, 30. jun 2016 22:51)

Hehehe Zidane i Mesi provalio sam vas odma :)

Markic

pre 7 godina

Svi pricaju kako odose u polufinale bez pobede. A je l ima neko da ih nadigrao, tacnije bio bolji ??? Za Hrvate pricaju da su "bili bolji" a svi smo videli koliko(?!) ako su uopste i bili. E pa ovako, Portugalci ginu, trce vise od svakog, timski dobro stoje, jedan su za drugog. Stvaraju sanse, nemaju srece da daju gol, slazem se, ali taj Portugal sto sad kukate kako ih prati sreca 2012. na Euru je ispao od Spanije u polufinalu na penale (Bruno Alves pogodio precku), a pre toga su izbacili Cesku i Holandiju (Ronaldo im dao golove ako se secate) igrali su odlican fudbal, 2004. ista prica, Grcka presla u 6 tekmi centar dala po gol i osvojila, finale je bila posebna prica Portugal imao nekih 20+ suteva na gol, ovi par. Iako sam za azure, vreme je mozda da ova generacija sa Nanijem, Ronaldom i Kvarezmom donese nesto sto se duguje njihovoj naciji, s obzirom na prikazano u zadnjih 20 godina, ne bi bilo nezasluzeno sigurno da osvoje jedno evropsko. Ovo sto pobedjuju u produzecima, penalima, upravo to su velike pobede, gde je prevaga iskustvom u takvim tekmama, dovoljno je cak i sad da odigraju "jednu pravu" i u finalu su! Ja im zelim svu srecu pa kako bude. Ps nemojte samo da mi pricate da je Poljska veceras trebala da prodje u polufinale, volim ih Sloveni su, nas narod, ali kad se podvuce crta posle svega vidjenog veceras, Portugal je bio bolji i zasluzeno je u polufinalu. Pozdrav

NikolaKG80

pre 7 godina

Utakmica je bila toliko dosadna da sam zaspao na leđima, a inače spavam na stomaku. Toliko sam čvrsto zaspao da me nije probudilo ni ushićenje komentatora nakon penala. Znači prođoše Portugalci bez pobede... Treba i to znati.

Miki

pre 7 godina

A da je prošla Poljska, po vama bi to bilo pravedno ? Posle loše sreće u grupnoj fazi, sad se sreća okrenula na njihovu stranu. Kad su Madjari, Austrijanci i Islandjani imali sreće, pa može i Portugal. Adios.

neutralni felsh

pre 7 godina

jes da sam navijao za broderse poljake (mada volim i fado, bio sam u lizboi, prelep stari grad, bio sam dva dana posle mi nestale pare) ali fudbalski je bolje sto je prosao portugal.
mada, ronaldo realno skoro nista nije pokazao, vise se otvarao i prodirao onaj cupavi crni suarez. dobar je za desnog beka, da ne luta mnogo po terenu, jer ovde je umeo i da se pogubi, kao neko krilce. od portugala se ocekivalo vise, ali pojela ih je trema i oprez, rani gol poljaka.
i jos nesto, ovi moderne tzv manje i tzv. luzer ekipe, vise ne fermaju nikog ni dva posto. zatvore se, ali su cvrsti i umeju da podju napred, a i loptu da nagaze. osim ceha, rusa i madjara, koji su ipak razocarali.
poljska veceras je ziv primer, svaka cast na igri.

Milojko

pre 7 godina

Pratim fudbal 10 godina i ovaj Portugal je najača reprezentacija svih vremena. Imaju i najboljeg igrača ikada. On će sve svoje najbolje fudbalske veštine pokazati sada u polufinalu i finalu. Ne može biti sreća u pet utakmica to je igra na rezultat. Tako su i Italijani osvojili 4 titule prvaka Sveta i 1 Evropsku titulu u fudbalu. Velika je ovo ekipa i jako moćna, svaka im čast kako se bore junački za svoju državu Portugaliju. Finale Portugalija-Italija i ima da uživamo, bila bi to prava muška utakmica, prštalo bi na sve strane, koškanje, podbadanje a možda i neka tuča. To su sve stvari zbog kojih milioni ljudi u Svetu uživaju uz ovu prelepu igru.

Владо Бања Лука

pre 7 godina

Поново на Б92 гомила фудбалских незналица који се питају како је то Португал стигао у финале!? Пљују по Роналду и остатку екипе!? Стварно бесмисао... Људи одиграли тактички савршену осмину и четвртфинале. Опрезни, али опет у нападу добри. Брих им није судио чист пенал (оно гурање Роналда с леђа у шеснаестерцу). Али добро, шта дјеца знају о фудбалу. Диве се Уефалони која пуни Леванте и Селту. Елем, навијао сам за Пољаке јер су Словени и њихови навијачи су углавном уз Србију и на својим мечевима подржавају српски Космет. Али, Пољаци апсолутно нису заслужили да прођу овај меч. Тотално опрезна и јалова игра. Па, и они су тукли у групи најгору екипу, екипу Украјине и тако прошли даље. У осмини добили Швајцарце на пенале... И шта сад? Требали су добити и четвртфинале на пенале!? Па, не може стално!

Jole

pre 7 godina

Hahahaha citam ove nase sto placu zbog Poljske i Levandovskog i jos vise mi je dragi sto je Portugal prosao dalje hahaha....pa sta se vi tu sad kao nesto nervirate,jel ste normalni ?

krkela

pre 7 godina

Sraman fudbal igra Portugal, realno ljudi..5 neresnih tekmi(doduse ni Poljaci nisu nista bolji )ali sa ovakvom igrom tesko da ce u finale, ako Belgijanci budu raspolzeni- naravno ako Vels..Voleo bi Nemacka da osvoji, po mom misljenju oni i Italijani su najbolji kao tim, bice to dobra tekma..

zvek

pre 7 godina

Pravilno je i Portugal i Portugalija. U Srbiji se nekad govorilo i Brazilija za Brazil i više je bila stvar novinarske tradicije nego nekog posebnog pravila - jer smo bespotrebno prevodili ime zemlje. Tek, kada je u Brazilu izgrađen 1960-ih grad Brazilija, prosto se gledalo da se pobegne od konfuzije. U slučaju Portugala može se koristiti i jedn i drugo.

Spale

pre 7 godina

losmi

može se to gledati i drugačije! Kažeš nisu nikog pobedili?

Nisu ni od koga ni izgubili, igraju za rezultat, taktički besprekorno, niti jedan pojedinac ne odskače, svi su podređeni kolektivu.

Da li bi nekom smetalo da su naši fudbaleri stigli u polufinale EP bez pobede? Naravno da ne bi.

Pitaj nekog navijača Zvezde, da li mu smeta uspavanka iz Barija '91.

Svaka čast portugalcima!!!

Miran san

pre 7 godina

Proganjace me Renato SanŠes
(Ivke, 30. jun 2016 23:45)

Nemoj da te proganja, kaže se, najpribližnije, Renatu Sanšeš. Nije špansko nego portugalsko ime. I Portugalija, ne Portugal, makar kod nas, iako ni ovo drugo nije blam.

srdja

pre 7 godina

...Al ajde da su igrali sa nekim iz vrha,nego sve i jedna ekipa je prosek u najboljem slucaju. ...
(losmi, 30. jun 2016 23:53)

Svaka od tih "prosecnih" ekipa nas bi oducila od fudbala .

Апоплекс

pre 7 godina

Ја лепо кажем, Португалија! Хвала Б92 на уважавању српског правописа, што не допушта Клајну да потури хрватски!

Sole

pre 7 godina

Ne znam da li ste primetili , ali sve reprezentacije koje su postigle prvi gol na utakmici , a da je on iz penala , na kraju su izgubile utakmicu.

Nemke

pre 7 godina

Uh sto mi drago sto pobedio portugal,auh :) toliko ima vas iz Srbije sto se nervirate sto portugal odigrao sve neresene a stigao do polufinala...mene bas briga sta rade ali drago mi je da sad vi placete zbog njih.Da Bog da portugal prodje na penale i polufinale i onda na penale osvoji tako sto protivnik promasi prva tri penala a portugal pogodi prva tri ! hehe :)

lignjoslav

pre 7 godina

Jel portugal kriv sto je prosao sa pet remija u polufinale? Da je Srbija prosla ovako da li bi se ista priica vodila? A hrvati su propustili sansu veka, ova pobeda ih verovatno vise boli od onog gola u 119.

Ivan

pre 7 godina

Ajde malo o'ladite sa kuknjavom da se Portugalija provlaci...pa koliko su imali suteva na gol do sada (i u okvir gola), i protiv Islanda, i protiv Austrije, i Madjarske? Jedino protiv Hrvata su igrali zatvoreniju varijantu, i da, tu su relativno srecno prosli. Island je imao 2 suta na gol, Madjari su im dali 2 nevidjeno srecna gola, sa Austrijom je bila non-stop situacija da gol visi u vazduhu.

Misljenja sam da bi oni mnogo bolje igrali bez Ronalda, jer covek ne moze da se uklopi u koncepciju nacionalnog tima. Pretpostavljam da preko polovine ovih sto kukaju i arlaucu zapravo to rade jer je Ronaldo prosao dalje.

I ne zaboravite da oni ipak igraju tehnicki potkovan fudbal, sto se bas ne moze reci za Poljsku, da se razumemo, svaka cast i njima na postignutom, ne bi mi bilo zao ni da su oni prosli.

ccc?

pre 7 godina

Da su Poljaci pogodili sve penale a Portugal ne, to bi bilo zasluzeno? Produzeci i na kraju penali su deo pravila ove igre. Da li neko ima neki problem sa tim? Tacno je da Portugal u regularnom vremenu nije nikoga pobedio ali niko nije pobedio ni Portugal. A sto Portugal bolje izvodi jedanaesterce od protivnickih timova... to nije njihov problem.

Eh da

pre 7 godina

Kad vec spominjemo Mandzuku odnosno hrvate realno oni nisu trebali da prodju ni kvalifikacije a kamoli grupu (mnogo srece) na kraju su ispali od ispodprosecnog portugala kojeg bi i nasi splavari rasturili na ovom takmicenju. Napred braco Polaci !!!
(Milos, 30. jun 2016 21:53)

Milose, Milose, zar si jos budan?

c7-5

pre 7 godina

Za svo pljuvanje koje Ronaldo dozivljava vraca mu se na najbolji nacin. Ovako kao i u ovoj utakmici. Pobedama... neko ce da promasi penala a neko ce da ga pogodi..

4k4.Dex

pre 7 godina

Kaze neko ovde "Ronaldo je moderna verzija Inzagija nista posebno samo dosta jaci brzi snazniji..." prijatelju ti si upravo opisao boga fudbala!

Mladen Delic

pre 7 godina

Preporucujem svim gledaocima RTS-a da smanje ton na tv-eu i da komentarisu po svojoj volji jer se razumete u sve kao Mara u .......

MilosRU

pre 7 godina

Sta vam nije jasno sa onim "Portugalija"? Sasvim ispravno receno a vi sto se potsmevate coveku procitajte nesto umesto da samo fejsbucite. Mnogo bre nepismenog naroda.....sacuvaj me Boze.

Hoces Iskreno?

pre 7 godina

Koliko je ovaj Ronaldo prenapucan igrac...Necu da kazem da nije dobar ali on je cist golgeter i to je to,on je kao moderna verzija Inzagija samo dosta jaci,brzi,skocniji...Taj covek u bitnim utakmicama nema veze s vezom,koliko samo puta je to pokazao...Srce ko u zeca.I naravno,drugi su tu da ispravljaju kada on lose igra.Portugal nijednu utakmicu nije pobedio na celom prvenstvu a igra u polufinalu,bruka.
(nikola123, 30. jun 2016 23:50)

Nemoj da omalozavas Inzagija ! Covek je apsolutno uvek bio na mestu kad treba i gde treba i dao je mnogo bitnih golova kako za AC Milan tako i za Portugaliju. Dok za Ronalda tako nesto bas i ne moze da se kaze. 2 LS Osvojio zahvaljujuci Ramosu , a Portugalija ne moze da pobedi ni Madjare ! Toliko od njegovom kvalitetu.

Lik

pre 7 godina

Ljudi,ja ne znam sta je ovo sto se igra na EP,al nakon gledanja meceva Kopa Amerike,ja sam ubedjen da bi Argentina i Cile lagano ugazili sve ekipe na EP osim Nemaca i Italijana koji bi po meni jedini mogli da pariraju.
Portugal i Poljska izgledaju ko usporeni snimak pored Cileanaca,ko da gledam dva razlicita sporta.

Sab

pre 7 godina

Jedina utakmica u kojoj je Ronaldo ove sezone zablistao je utakmica protiv Volzburga kad je postigao 3 gola. Na ovom Evropskom prvenstvu se nije video. U Primeri je dao mnogo golova ekipama koje su igrale ili sa crvenim kartonom ili protiv slabih ekipa. Jeste dao 16 golova u LS, ali je te golove dao Sahtjoru, Malmeu, Romi, Volzburgu. Nije dao gol u oba meca PSZ-u, Mancesteru, u finalu Atletiku. Mesi do Zlatne lopte.

LOL

pre 7 godina

Mesi kuci place posle izjave Maradone da njegov tim nema lidera ekipe kakav je sam El Pibe de oro bio i sad kao slag na tortu Cristiano daje gol iz penala koji Mesi chiwawa nije mogao...

Slavisa V.

pre 7 godina

"Svaba navlaci za poljake. Cist penal nad Ronaldom..."
Slazem se da je bio penal, ali, cudno mi je da niko pre toga nije video penal za Poljsku. Pepe je kasno pustio Levandovskog, vec je bio u kaznenom prostoru, ali je sve proslo bez velike buke. Ronaldu ne bi napamet palo da pokusava da nastavi akciju, vec bi pao kao da ga je strela pogodila.

realno

pre 7 godina

Inace kaze se stvarno PORTUGALIJA, pogledajte pravopis, hrvati govore PORTUGAL.
(SRBENDA, 30. jun 2016 23:55)

Na engleskom , nemackom , francuskom i spanskom pise se PORTUGAL a izgovara PORTUGAL : https://en.wikipedia.org/wiki/Portugal

Obelix

pre 7 godina

Ja razumem da ne volite Ronalda, ali ovoliko osporavanje i omalovazavanje coveka... U najmanju ruku je smesno. Definitivno je van forme na prvenstvu, a pozitivno u svemu tome je da ne forsira vec razigrava. O tome koliko se podredio kolektivu dovoljno govori da je prvi sutnuo penal. Mozda ovo ne bi trebalo ni spominjati, ali se radi o Ronaldu. Sve u svemu vec vise od15ak godina redovno navijam za njih, od vremena Ruia Koste i Figa. Realno, polufinale je plafon ovog tima. Jedino ako Ronaldo zablista...

Markoni

pre 7 godina

Neverovatan podatak,Portugalci na ovom prvenstvu nisu nijednu utakmicu ni pobedili,a ni izgubili.Svih 5 su odigrali nereseno.Neverovatno.

Nebojša

pre 7 godina

Navijao sam za Portugal neću reći da je sramota ali svakako nesvakidašni način da se plasiraš u polufinale a da nikog ne pobediš samo u fudbalu.

barea

pre 7 godina

koju srecu ima portugal. nijednu utakmicu nisu pobedili od pocetka prvenstva u regularnom delu, neracubajuci produzetke i penale, i dosli do polufinala. bezveze novo pravilo kad ekipa sa 3 neresena prodje u drugi krug. i sad moze lako da osvoji

Lady Stark

pre 7 godina

Nadam se da je ljudima jasno da nisu komentatori krivi što je utakmica bila dosadna, mada je lepo počela. Da se igrao lep fudbal, komentatora ne biste ni primetili...

Kad se samo setim legende Milojka Pantića, pa ne znam samo šta biste za njega rekli! :D

Hulkenberg

pre 7 godina

Najmrznija i najgora reprezentacija Portugal i ovaj njihov najgori moguci fudbal zatvaranja i mrcvarenja,koliko samo srece imaju,i nesrecni Poljaci i ovaj promaseni penal tako idiotski..pi bre doslo mi tv da slomim!!!

Brondby

pre 7 godina

Samo Brondby idemooo

Samo Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby

samo Brondby Brondby Brondby


Samo Brondby Brondby Brondby


Samo Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Прозвасте човека Пеналдо, ето видите да ипак та особина понекад добро дође :) Браво Португалијо, сада је све могуће. Ужасна тактика Сантоша, Роналдо бесмислено блеји у 16 метара, не зна се који је центаршут био гори вечерас. А тек корнери, Кварежма редовно шаље у гол-аут.

losmi

pre 7 godina

Mislim da je ovo prvo veliko takmicenje da jedna ekipa u 5 utakmica nije dobila protivnika u 90 min i da igra polu finale . Neverovatno. Na sve to kad dodamo da je Portugal igrao sa Madjarskom,Islandom,Hravtskom,Poljskom,Islandom ,onda ovo dobija jos vise na tezini. Ne bi me uopste iznenadilo da na neki nacin ,ne znam ni ja kakav ,izbace i Belgiju i igraju finale. Najnezasluzniji polufinalista jednog velikog takmicenja u zadnjih bar 20 god od kako ja pratim fudbal. Ej ,medju si 4 najbolje ekipe eura a nisi dobio ni jednog protivnika u predvidjenih 90 minuta ! VRH ! Al ajde da su igrali sa nekim iz vrha,nego sve i jedna ekipa je prosek u najboljem slucaju.Da, ovaj malac Renato Sancez ce biti paklen igrac,slazem se pojedincima .

Evropljanin

pre 7 godina

Najantipaticnija ekipa prvenstva, bez ijedne pobede u 90 minuta, ulazi u krug cetiri najbolje evropske reprezentacije! Pa ovo je samoubistvo sprota i svega sto on predstavlja!

nikola123

pre 7 godina

Koliko je ovaj Ronaldo prenapucan igrac...Necu da kazem da nije dobar ali on je cist golgeter i to je to,on je kao moderna verzija Inzagija samo dosta jaci,brzi,skocniji...Taj covek u bitnim utakmicama nema veze s vezom,koliko samo puta je to pokazao...Srce ko u zeca.I naravno,drugi su tu da ispravljaju kada on lose igra.Portugal nijednu utakmicu nije pobedio na celom prvenstvu a igra u polufinalu,bruka.

Aleksandar

pre 7 godina

Bravo za Portugal bili su realno bolji tim. Cristiano Ronaldo realno najbolji igrac Evrope ikada ponovo u polufinalu Eurokupa, legenda evropskog fudbala koga sam ja pratio jos od 2005; Uzeo tri titule prvaka engleske za redom i ligu sampiona i zlatnu loptu i time postao prvi posle Besta koji je to sve uradio, posle oborio rekorde najslavnijeg kluba na svetu Real Madrida i postao njihov najbolji strelac i istoriji sto verovatno niko nece srusiti i naravno la decima i undecima...

Goran

pre 7 godina

Penaldo kad god je dvadesetak metara od gola brzo doda loptu saigracu, sto pre sw otarasi lopte i brzo u peterac, koliko smesan lik aoooo

Burgos

pre 7 godina

Hrvati sad ce jos malo Kvarezzmma da udje!
(bucko, 30. jun 2016 22:29)
Srbi sad još malo da uđe... A da vas nemam za koga ismijavat..hmm..eventualno za Estoniju,Kazahstan...

Mica

pre 7 godina

Preko 20 lopti je islo prema Ronaldu u petercu u 90 minuta. Eto objasnjenja kako on postize golove.
(Sab, 30. jun 2016 23:04)

S tim da igra u Realu i protivnik Espanjol pa i ja bi davao toliko golova. Kad bi se on pitao na utakmici da nesto sam uradi, mislim da bi se Real borio za opstanak.

Jabučilo

pre 7 godina

Ovi produžeci postaju sve besmisleniji... Svode se manje-više na čekanje penala. Trebalo bi uvesti da, ako ostane nerešeno, tim koji poslednji da gol šutira penal više (šest penala protiv pet). Tako bi se stimulisao napadački fudbal u produžecima, a ne fudbal na gol manje.

Peki

pre 7 godina

Navijao sam za Poljsku da prodje dalje ali kad sam video da golman Poljske pred izvodjenje penala dodiruje, baca i namesta loptu igracu (nesto kap baja) znao sam da nece odbraniti ni jedan.

rossonero u srcu

pre 7 godina

neka su ispali Poljaci, kad su mogli Svajcarsku mrtvo da prodju na penale a nisu zasluzili, tako mogu sad i da ispadnu!! Drago mi je zbog Portugala ali i dalje Forza Italia !!

Defo

pre 7 godina

Ronaldo moze da resi utakmicu u 120. minutu ali ljudi njegova igra je jadna i bedna, nisam mesijevac ali ono sto Mesi uradi na jednoj utakmici, driblinzi prodori proigravanja asistencije, Ronaldu treba pola godine igranja fudbala, Ronaldo je samo vrhunski golgeter i nista vise, osim majstorstva za gol ostalo jedna velika NULA! Na vecerasnnoj utakmici 90% vremena je proveo u 16 metara, umesto da se povece i do centra ako treba da pokusa nesto, ocajno zaista!

Petar

pre 7 godina

Kako losa taktika Portugalskog trenera ja ne verujem. Pa oni su sami odsekli Ronalda iz igre, naravno da ga nema nigde. Stavio ga u spicu sto nije a posle jos igra preko wingera na centarsuteve a Ronaldo mu ceka u kaznenom na te lopte. Pa nije on Drogba. Ako si ga vec stavio u spicu igraj mu u noge ili prostor, igraj preko njega?? Kad ste videli da Zlatan samo ceka u kaznenom 95% vremena na centarsuteve? Nikad jer se zna da treba sto vise napada preko njega a ovde Ronaldo potpuno odsecen od igre sa vlastitom taktikom.

Nikki

pre 7 godina

Jos pre meca je bilo jasno da ko god pobedi bice nezasluzeno u polufinalu cak je i cetvrtfinale diskutabilno zbog prelakog zreba. Evo Portugal ima priliku da bez pobede u 5 meceva ode u polufinale sto najverovatnije i hoce. Ali tamo im negine petarda od Belgije.

Mare

pre 7 godina

Bravooo Čukaaa !!! Pada i Videoton,i uz malo sreće da gledamo Zvezdu u Ligi Šampiona i Partizan i Čuku u LE,ili 3 predstavnika u grupama LE,a Voša će se obrukati u 3. Kolu,proći će 2.Kolo,a koga god da dobije na žrebu u 3. Kolu sa ovakvom igrom ispada.

Rade

pre 7 godina

Balerina na celom prvenstvu jedino sto radi je da pada i trazi penale a drugi resavaju utakmice a na kraju ce klinci koji se loze na penalda pricati kako ih je penaldo odveo tu dokle budu stigli. Prosto neverovatno. Tako i u Realu on puni Sahtjor i Malme a Ramos donosi trofeje kad je najbitnije, ali klinci pisu penaldo dao 16 golova haha

delboy_

pre 7 godina

U 90 minuta da ne pobedis "velesile" poput Islanda, Madjarske, Austrie ,Hrvatske i Poljske i da na kraju igras eventualno 1/2 finale...Ma dajte..Jedina svetla tacka ovog portugala je ovaj mali Sancez.Decko ce biti jedan od najboljih na svetu..ubedjen sam..Najbolji igrac Portugala na prvenstvu..Kako god,odoh spavat..siguran sam da ce se portuglaci nekako opet provuci..

Ludakris

pre 7 godina

Uživo: Portugalija pritiska Poljake...

Ja sam cuo za Portugal, ali za "Portugaliju" sad prvi put. I Senegal bi onda mogao biti Senegalija,

I nema driblaj, i nema dodaj...

pre 7 godina

Au kakve 2 krs ekipe a jedna ce proci dalje pa mozda cak i u finale a ispasce Italija ili Nemacka koja bi odrala i jedne i druge 5:0

romario

pre 7 godina

Uskoro ce se pokrenuti peticija za smenu gotovo svih komentatora sa RTS-a i konkurs za nove. Ne zelim da placam tv pretplatu da ovakvi likovi poput Alikapica,Mijaljevica,Strajnica imaju platu a da blage veze nemaju. Cuj ti njega...PORTUGALija,tukao,aliiiii,ouuuu. Ma dno dna!

Krug dvojke

pre 7 godina

Gde RTS pronadje ove komentatore.Jedan nas ubi sa statistikom, drugi melje i ne zatvara usta (sada ode na tenis) ovaj nas ubi sa izgovorom Portugalija i rece "igrac ide napolje". Gde napolje? Na ulicu?

Sto se tice igre ovi poljaci su drvosece.Ronaldo mnogo zeli.Voleo bih da u poslednjem minutu produzetka da gol.Moze coveku da ne ide

Crush

pre 7 godina

60% grada mi Portugalci. Hebo ih onaj ko ih pusti ovoliko da dodju u Svicu.
(sarajevo u srcu, 30. jun 2016 21:38)
Kaze Bosanac hahaha :) ironija lvl expert

sever

pre 7 godina

Kljucni igrac Portugala protiv Hrvatske je bio 19-godisnji Renato Sancez, koji je briljantno parirao Modricu. Veceras ponovo dominira, ima ga na svakom delu terena, bespostedno ulazi u duele i postize pogodak.

E zbog takvog igraca je Bajern izdvojio 35 milona eura i doveo ga pocetkom juna u svoje redove.

23

pre 7 godina

Ovaj komentator je stvarno katastrofa, ne može da ubode ime igrača stalno se ispravlja, fudbaleri tuku loptu itd. Posle njega Aca melem za uši

Belgi

pre 7 godina

Poljska odaje utisak najorganizovanije reprezentacije i igre na celom prvenstvu, dok Portugalci predstavljaju sve suprotno. Srljaju, traže Ronalda i u svom šesnaestercu, sredina im je jako nepovezana i ne zaslužuju 1/2 prvenstva. Sada kada je 1 0 za Poljsku, očekujem da stanu kao protiv Švajcaraca i to mi se ne sviđa jedino.

Петар

pre 7 godina

За неупућене,Пољска химна је по музици и тексту скоро иста као хеј Словени али иде хеј Пољаци уместо хеј Словени. Нек победе наша словенска браћа.

ledu

pre 7 godina

Kada je pocela himna Poljske, poceo sam u glas sa njima da pevam "hej sloveni", a onda sam posle par sekundi shvatio da je u pitanju njihova himna i smejao se sam sebi kao idiot jos nekih 10 sekundi

Arsenalovac

pre 7 godina

Očekujem zatvoren meč i nadam se prolasku Poljaka mada kako Portugal prolazi dosad,očekujem da će i večeras pobediti nekim bezveznim golom i proći dalje.Ajmo Levandovski,vreme je da pokažeš svoju klasu,šalji Ronalda kući!

Ajmo braco

pre 7 godina

Au ljudi moji, moj Aleksa, devet god. skocio na mene i majku i poceo da nas ljubi! A nama suze krenuse... Cekao je puno da njegov idol razvali mrezu. Kazem mu, duso moja ovako se bre igra za majku zemlju rodjenu!

budući dijasporac

pre 7 godina

Ovaj maneken je neverovatan. Da li će ikada centrirati iz nekog slobodnog udarca, ili će svaki put da šutne. Sloši mi se kad ga vidim.

Milos

pre 7 godina

Kad vec spominjemo Mandzuku odnosno hrvate realno oni nisu trebali da prodju ni kvalifikacije a kamoli grupu (mnogo srece) na kraju su ispali od ispodprosecnog portugala kojeg bi i nasi splavari rasturili na ovom takmicenju. Napred braco Polaci !!!

zuja

pre 7 godina

Svaba navlaci za poljake. Cist penal nad Ronaldom i zuti za poljaka zbog starta nad Ronaldom. Opet odbrana sa deset igraca i kontra. Valjda ce portugalci da uvale gol pa neka se ovi i dalje branw

CJ

pre 7 godina

Kad te u skoku gurne igrač koji nije ni blizu lopte niti pomišlja da ide na istu već isključivo ide na to da te udari, ja ne vidim zašto je problem da sudija svira faul.
Ronaldo možda jeste arogantan, iritantan, prepotentan ali sudija ne treba da sudi po tome da li mu je neko lep ili ne već po tome da li je faul ili ne.

Eric "In the ghetto" Cartman

pre 7 godina

Све ми је јасно, ал' да неко може да навија за тим у ком игра Пепе...

sarajevo u srcu

pre 7 godina

Hjoj,rekao sam prije pocetka prvenstva da ce Portugal daleko doci i cak sam stavio na kvoti 29.00 da osvoje a sad boga molim da ispadnu.
60% grada mi portugalci,to ima da sviraju do 3 nocas a trebam ja u 6 na posao.
Hebo ih onaj ko ih pusti ovoliko da dodju u Svicu.

Millennium

pre 7 godina

To što si ti nabrojala je što vi devojke i žene stavljate na listu želja. Ponekad dodate i pametan, ali to više forme radi nego što vas zaista interesuje. I pokazuje koliko slabo poznaješ muškarce, al dobro, mlada si, ima vremena, naučićeš. Ne, nas nije briga što je on lep, bogat itd, nas interesuje što je razmažena zvezda i maneken, pored sveg talenta. Mi smo cenili Zidana, ratnika Gatuza, Roberta Karlosa i ostale. Jer su viteški igrali igru.

pink floyd

pre 7 godina

samo da se ne zabunkerisu kao protiv svajcaraca i bice 3:0 lagano... ima li iko da voli ove portugalce ljigave a da razlog nije ronaldo?

Petar

pre 7 godina

Ja ne verujem kako losa taktika Portugala. Pa oni su sami odsekli Ronalda iz igre, prvo ga stavili u spic a posle igraju preko krika i pokusavaju sa centarsutevima. Niti je spic niti je Drogba da se tako igra. Ako ga vec dajes u spicu daj mi lopte u prostor ili u noge pa da moze da uradi nesto a ne da ceka u kaznenom centarsuteve. Jako lose.

Marko

pre 7 godina

Ovaj Pepe sasvim normalan lik kad ne igra u Realu. Hrvati su bolji od obe ekipe. I to debelo. Steta stvarno zbog fudbala. Obozavam napadacku igru.

Šta uradi to Ricardo Quaresma???

pre 7 godina

Ja poceo da pisem bice teska i tvrda utakmica moguce 0:0 produžetak do 120og minuta mozda i penali
Kad ono Lewandovski

vu

pre 7 godina

Idemo sad komentari kako je Sancez zver i vred svaku paru jer ce biti najbolji veznjak za par godina..Onda posle sledece utakmice (ako je bude) opet ide prica da je precenjen tinejdzer.Komentari na B92 ponekad su tragi-komicni :/

Crush

pre 7 godina

60% grada mi Portugalci. Hebo ih onaj ko ih pusti ovoliko da dodju u Svicu.
(sarajevo u srcu, 30. jun 2016 21:38)
Kaze Bosanac hahaha :) ironija lvl expert

losmi

pre 7 godina

Mislim da je ovo prvo veliko takmicenje da jedna ekipa u 5 utakmica nije dobila protivnika u 90 min i da igra polu finale . Neverovatno. Na sve to kad dodamo da je Portugal igrao sa Madjarskom,Islandom,Hravtskom,Poljskom,Islandom ,onda ovo dobija jos vise na tezini. Ne bi me uopste iznenadilo da na neki nacin ,ne znam ni ja kakav ,izbace i Belgiju i igraju finale. Najnezasluzniji polufinalista jednog velikog takmicenja u zadnjih bar 20 god od kako ja pratim fudbal. Ej ,medju si 4 najbolje ekipe eura a nisi dobio ni jednog protivnika u predvidjenih 90 minuta ! VRH ! Al ajde da su igrali sa nekim iz vrha,nego sve i jedna ekipa je prosek u najboljem slucaju.Da, ovaj malac Renato Sancez ce biti paklen igrac,slazem se pojedincima .

sever

pre 7 godina

Kljucni igrac Portugala protiv Hrvatske je bio 19-godisnji Renato Sancez, koji je briljantno parirao Modricu. Veceras ponovo dominira, ima ga na svakom delu terena, bespostedno ulazi u duele i postize pogodak.

E zbog takvog igraca je Bajern izdvojio 35 milona eura i doveo ga pocetkom juna u svoje redove.

Lady Stark

pre 7 godina

Nadam se da je ljudima jasno da nisu komentatori krivi što je utakmica bila dosadna, mada je lepo počela. Da se igrao lep fudbal, komentatora ne biste ni primetili...

Kad se samo setim legende Milojka Pantića, pa ne znam samo šta biste za njega rekli! :D

Defo

pre 7 godina

Ronaldo moze da resi utakmicu u 120. minutu ali ljudi njegova igra je jadna i bedna, nisam mesijevac ali ono sto Mesi uradi na jednoj utakmici, driblinzi prodori proigravanja asistencije, Ronaldu treba pola godine igranja fudbala, Ronaldo je samo vrhunski golgeter i nista vise, osim majstorstva za gol ostalo jedna velika NULA! Na vecerasnnoj utakmici 90% vremena je proveo u 16 metara, umesto da se povece i do centra ako treba da pokusa nesto, ocajno zaista!

nikola123

pre 7 godina

Koliko je ovaj Ronaldo prenapucan igrac...Necu da kazem da nije dobar ali on je cist golgeter i to je to,on je kao moderna verzija Inzagija samo dosta jaci,brzi,skocniji...Taj covek u bitnim utakmicama nema veze s vezom,koliko samo puta je to pokazao...Srce ko u zeca.I naravno,drugi su tu da ispravljaju kada on lose igra.Portugal nijednu utakmicu nije pobedio na celom prvenstvu a igra u polufinalu,bruka.

Petar

pre 7 godina

Kako losa taktika Portugalskog trenera ja ne verujem. Pa oni su sami odsekli Ronalda iz igre, naravno da ga nema nigde. Stavio ga u spicu sto nije a posle jos igra preko wingera na centarsuteve a Ronaldo mu ceka u kaznenom na te lopte. Pa nije on Drogba. Ako si ga vec stavio u spicu igraj mu u noge ili prostor, igraj preko njega?? Kad ste videli da Zlatan samo ceka u kaznenom 95% vremena na centarsuteve? Nikad jer se zna da treba sto vise napada preko njega a ovde Ronaldo potpuno odsecen od igre sa vlastitom taktikom.

delboy_

pre 7 godina

U 90 minuta da ne pobedis "velesile" poput Islanda, Madjarske, Austrie ,Hrvatske i Poljske i da na kraju igras eventualno 1/2 finale...Ma dajte..Jedina svetla tacka ovog portugala je ovaj mali Sancez.Decko ce biti jedan od najboljih na svetu..ubedjen sam..Najbolji igrac Portugala na prvenstvu..Kako god,odoh spavat..siguran sam da ce se portuglaci nekako opet provuci..

Nebojša

pre 7 godina

Navijao sam za Portugal neću reći da je sramota ali svakako nesvakidašni način da se plasiraš u polufinale a da nikog ne pobediš samo u fudbalu.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Прозвасте човека Пеналдо, ето видите да ипак та особина понекад добро дође :) Браво Португалијо, сада је све могуће. Ужасна тактика Сантоша, Роналдо бесмислено блеји у 16 метара, не зна се који је центаршут био гори вечерас. А тек корнери, Кварежма редовно шаље у гол-аут.

Burgos

pre 7 godina

Hrvati sad ce jos malo Kvarezzmma da udje!
(bucko, 30. jun 2016 22:29)
Srbi sad još malo da uđe... A da vas nemam za koga ismijavat..hmm..eventualno za Estoniju,Kazahstan...

Aleksandar

pre 7 godina

Bravo za Portugal bili su realno bolji tim. Cristiano Ronaldo realno najbolji igrac Evrope ikada ponovo u polufinalu Eurokupa, legenda evropskog fudbala koga sam ja pratio jos od 2005; Uzeo tri titule prvaka engleske za redom i ligu sampiona i zlatnu loptu i time postao prvi posle Besta koji je to sve uradio, posle oborio rekorde najslavnijeg kluba na svetu Real Madrida i postao njihov najbolji strelac i istoriji sto verovatno niko nece srusiti i naravno la decima i undecima...

Peki

pre 7 godina

Navijao sam za Poljsku da prodje dalje ali kad sam video da golman Poljske pred izvodjenje penala dodiruje, baca i namesta loptu igracu (nesto kap baja) znao sam da nece odbraniti ni jedan.

Evropljanin

pre 7 godina

Najantipaticnija ekipa prvenstva, bez ijedne pobede u 90 minuta, ulazi u krug cetiri najbolje evropske reprezentacije! Pa ovo je samoubistvo sprota i svega sto on predstavlja!

rossonero u srcu

pre 7 godina

neka su ispali Poljaci, kad su mogli Svajcarsku mrtvo da prodju na penale a nisu zasluzili, tako mogu sad i da ispadnu!! Drago mi je zbog Portugala ali i dalje Forza Italia !!

CJ

pre 7 godina

Kad te u skoku gurne igrač koji nije ni blizu lopte niti pomišlja da ide na istu već isključivo ide na to da te udari, ja ne vidim zašto je problem da sudija svira faul.
Ronaldo možda jeste arogantan, iritantan, prepotentan ali sudija ne treba da sudi po tome da li mu je neko lep ili ne već po tome da li je faul ili ne.

I nema driblaj, i nema dodaj...

pre 7 godina

Au kakve 2 krs ekipe a jedna ce proci dalje pa mozda cak i u finale a ispasce Italija ili Nemacka koja bi odrala i jedne i druge 5:0

romario

pre 7 godina

Uskoro ce se pokrenuti peticija za smenu gotovo svih komentatora sa RTS-a i konkurs za nove. Ne zelim da placam tv pretplatu da ovakvi likovi poput Alikapica,Mijaljevica,Strajnica imaju platu a da blage veze nemaju. Cuj ti njega...PORTUGALija,tukao,aliiiii,ouuuu. Ma dno dna!

Hulkenberg

pre 7 godina

Najmrznija i najgora reprezentacija Portugal i ovaj njihov najgori moguci fudbal zatvaranja i mrcvarenja,koliko samo srece imaju,i nesrecni Poljaci i ovaj promaseni penal tako idiotski..pi bre doslo mi tv da slomim!!!

marko

pre 7 godina

A kada je Portugal 96', 00' i 04' ubedljivo zasluzio da osvoji titule..tada nikada nije pricao kako igraju i lepotu fudbala,ali nisu nista osvojili,tako da,podrzavam ih zbog svih tih godina da osvoje titulu prvaka Evrope jer su sa svojim igrama vec skoro 50 godina to i zasluzili kao nacija.

Rade

pre 7 godina

Balerina na celom prvenstvu jedino sto radi je da pada i trazi penale a drugi resavaju utakmice a na kraju ce klinci koji se loze na penalda pricati kako ih je penaldo odveo tu dokle budu stigli. Prosto neverovatno. Tako i u Realu on puni Sahtjor i Malme a Ramos donosi trofeje kad je najbitnije, ali klinci pisu penaldo dao 16 golova haha

panker

pre 7 godina

Ja razumem da ne volite Ronalda, ali ovoliko osporavanje i omalovazavanje coveka... U najmanju ruku je smesno. Definitivno je van forme na prvenstvu, a pozitivno u svemu tome je da ne forsira vec razigrava. ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Obelix, 1. jul 2016 00:29)

"pozitivno je to sto ne forsira vec razigrava" ..kad ne upadoh sa stolicde od smeha :)) Junace ,Ronaldo ima ubedljivo,al bez premca najvise udaraca ka golu na euru, forsiranje je blaga rec sta on radi. Nerezonski sutevi,pod blokom sutevi,sa 35+ m iz slobodnjaka, ..Toliko potrosenih lopti,koje su se mogle racionalnije iskoristiti da nisam video skoro jednog igraca da toliko forsira!! Frajera ne samo da ga nema u velikim utakmicama,odavno je dobio tu etiketu,nego mu treba mali milion sansi sa zabija i ovim slabijim..Na euru ,mu i to slabije ide iako su mu saigraci namestili pregrst i cistih prilika,izmedju ostalog i sinoc par njih,al samoproglaseni najbolji igrac sveta zadnjih 20 god ,promasuje i citavu loptu :) Svaka cast na svem sto je postigao u karijeri,zaista,ali nejga stavljat u kos sa Mesijem,zubom,Zidanom,Ronaldnihom,Baggom,Bergkampom,Laudrupom,Iniestom,Maradonom,Krojfom..je tragikomicno .

Šta uradi to Ricardo Quaresma???

pre 7 godina

Ja poceo da pisem bice teska i tvrda utakmica moguce 0:0 produžetak do 120og minuta mozda i penali
Kad ono Lewandovski

Nikki

pre 7 godina

Jos pre meca je bilo jasno da ko god pobedi bice nezasluzeno u polufinalu cak je i cetvrtfinale diskutabilno zbog prelakog zreba. Evo Portugal ima priliku da bez pobede u 5 meceva ode u polufinale sto najverovatnije i hoce. Ali tamo im negine petarda od Belgije.

barea

pre 7 godina

koju srecu ima portugal. nijednu utakmicu nisu pobedili od pocetka prvenstva u regularnom delu, neracubajuci produzetke i penale, i dosli do polufinala. bezveze novo pravilo kad ekipa sa 3 neresena prodje u drugi krug. i sad moze lako da osvoji

znalac

pre 7 godina

realno me ne interesuje portugal al svi vi satro prozivate portugal ogavno dosli bez pobede bla bla, a kako si nasi klinci prosle god osvojili svetsko? pa ste im i pravili docek. tad je to bilo najsladje a ovo posto nije vase je odvrtatno. realno svaka im cast jer su prosecna ekipa a dosli do polufinala

Петар

pre 7 godina

За неупућене,Пољска химна је по музици и тексту скоро иста као хеј Словени али иде хеј Пољаци уместо хеј Словени. Нек победе наша словенска браћа.

Швабија до тунгузије

pre 7 godina

мени драго да је Португал даље. Био сам једно време у Португалу и тај народ је љубазан и гостопримљив, супер клопа и кафа.

Komša

pre 7 godina

@sagres
Portugalci kažu Portugal?
Pa šta? Kako Nemci kažu za Nemačku i kako sebe nazivaju?Što njih ne zovemo u originalu?
Kao u Radovanu :
-Ne zovem se ja Rumenka nego Ru.
-Ne zoveš se ti ,ja te zovem !

Markoni

pre 7 godina

Neverovatan podatak,Portugalci na ovom prvenstvu nisu nijednu utakmicu ni pobedili,a ni izgubili.Svih 5 su odigrali nereseno.Neverovatno.

Millennium

pre 7 godina

To što si ti nabrojala je što vi devojke i žene stavljate na listu želja. Ponekad dodate i pametan, ali to više forme radi nego što vas zaista interesuje. I pokazuje koliko slabo poznaješ muškarce, al dobro, mlada si, ima vremena, naučićeš. Ne, nas nije briga što je on lep, bogat itd, nas interesuje što je razmažena zvezda i maneken, pored sveg talenta. Mi smo cenili Zidana, ratnika Gatuza, Roberta Karlosa i ostale. Jer su viteški igrali igru.

Marko

pre 7 godina

Ovaj Pepe sasvim normalan lik kad ne igra u Realu. Hrvati su bolji od obe ekipe. I to debelo. Steta stvarno zbog fudbala. Obozavam napadacku igru.

ledu

pre 7 godina

Kada je pocela himna Poljske, poceo sam u glas sa njima da pevam "hej sloveni", a onda sam posle par sekundi shvatio da je u pitanju njihova himna i smejao se sam sebi kao idiot jos nekih 10 sekundi

Milos

pre 7 godina

Kad vec spominjemo Mandzuku odnosno hrvate realno oni nisu trebali da prodju ni kvalifikacije a kamoli grupu (mnogo srece) na kraju su ispali od ispodprosecnog portugala kojeg bi i nasi splavari rasturili na ovom takmicenju. Napred braco Polaci !!!

Krug dvojke

pre 7 godina

Gde RTS pronadje ove komentatore.Jedan nas ubi sa statistikom, drugi melje i ne zatvara usta (sada ode na tenis) ovaj nas ubi sa izgovorom Portugalija i rece "igrac ide napolje". Gde napolje? Na ulicu?

Sto se tice igre ovi poljaci su drvosece.Ronaldo mnogo zeli.Voleo bih da u poslednjem minutu produzetka da gol.Moze coveku da ne ide

Mare

pre 7 godina

Bravooo Čukaaa !!! Pada i Videoton,i uz malo sreće da gledamo Zvezdu u Ligi Šampiona i Partizan i Čuku u LE,ili 3 predstavnika u grupama LE,a Voša će se obrukati u 3. Kolu,proći će 2.Kolo,a koga god da dobije na žrebu u 3. Kolu sa ovakvom igrom ispada.

23

pre 7 godina

Ovaj komentator je stvarno katastrofa, ne može da ubode ime igrača stalno se ispravlja, fudbaleri tuku loptu itd. Posle njega Aca melem za uši

JPR23

pre 7 godina

5 remija i odes u polufinale... Ovo ni Italijanima ne bi uspelo.. Mada kad se dobro razmisli, minsa Curcicem smo mogli, ovako dosadnu igru, fudbal nikakav, to znamo...

Ludakris

pre 7 godina

Uživo: Portugalija pritiska Poljake...

Ja sam cuo za Portugal, ali za "Portugaliju" sad prvi put. I Senegal bi onda mogao biti Senegalija,

hmmmm

pre 7 godina

koliko negativnih komentara na racun Portugala. Meni kicno su igrali bolji fudbal nego Poljaci. Poljaci kad su dali gol, povukli se, Portugal iz sjajne akcije zbog cega se i gleda fudbal, dao gol, i dalje igrao lepsi fudbal nego Poljaci. Izgleda da vecina komentatora mrzi PO zbog Ronalda ili zato sto su izbacili Hrvate. Nadam se da ce i Belgija proci, pa da gledamo najlepsi fudbal u polufinalu, a inace Portugal ima dve pobede i tri neresena, nemojte izvrcati stvari.

zuja

pre 7 godina

Svaba navlaci za poljake. Cist penal nad Ronaldom i zuti za poljaka zbog starta nad Ronaldom. Opet odbrana sa deset igraca i kontra. Valjda ce portugalci da uvale gol pa neka se ovi i dalje branw

neutralni felsh

pre 7 godina

Kad se samo setim legende Milojka Pantića, pa ne znam samo šta biste za njega rekli! :D
(Lady Stark, 30. jun 2016 23:55)


lopta kod anrija, on prica trezege, lopta kod trezegea, on kaze anry... onda udje i anelka i procesor se pregreje ;)

Melenci

pre 7 godina

ne treba smetnuti sa uma da nije bilo Ronalda ne bi bilo ni Portugalije na EP.Moze i njemu da se desi da promasuje.Ovog puta je to od prevelikog pritiska i zelje cak i za njega.A Mesi u Agenitini,promasio kljucan penal?To ga ne cini losim fudbalerom.Utakmica nije bila toliko losa,a najbolji su bili Sncez i Pepe.

Brondby

pre 7 godina

Samo Brondby idemooo

Samo Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby

samo Brondby Brondby Brondby


Samo Brondby Brondby Brondby


Samo Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby

Сребрни летач

pre 7 godina

Грчка је макар добијала мечеве 2004 али да може без победе да се стигне до полуфинала је смешно и лоше за фудбал. Португалија заслужује да је неко не само победи него понизи. Ко Немци Селесао на светском. Е то је права ствар. Напред Исланд! Ратнички дух викинга сеје страх по Европи поново! Хуууууух! \m/

da komšiji crkne krava

pre 7 godina

Napisao sam pre par dana kako je trebalo da Mađari daju još jedan gol i isteraju ove ubice fudbala sa šampionata. Mislio sam da nakon Portugalije 2004 i anti-fudbala Grčke više neće da se ponovi nešta tako grozno. Grci su bar pobeđivali svoje utakmice. Znam, znam, svima nam je bilo drago (ili nam je pao kamen sa srca) kad su izbacili Hrvate, kakav god fudbal igrali, ali brate pa ovo bi trebalo zakonom da se zabrani. Sad se vidi koliko je kvaran novi sistem gde nakon grupa samo 8 jako nesrećnih ide kući (čak i oni koji su nekog pobedili kao Šiptari i Turci), a ovakve ubice fudbala i njihova zvezda Penaldo se provuku do polufinala. Sad samo treba da se opet javi Kvarežma i da kuje u zvezde super moćnu Portugaliju i baca fudbalsku filozofiju. Vratite nam šampionat sa 16 reprezentacija gde neće moći da se provlače ove ant-reklame fudbala. Neću više da gledam Portugaliju, ali ću da navijam ko god bude igrao protiv njih.

Arsenalovac

pre 7 godina

Očekujem zatvoren meč i nadam se prolasku Poljaka mada kako Portugal prolazi dosad,očekujem da će i večeras pobediti nekim bezveznim golom i proći dalje.Ajmo Levandovski,vreme je da pokažeš svoju klasu,šalji Ronalda kući!

Judge Dredd

pre 7 godina

Minus svakom ko je napisao "Portugal"!!! A ove prepotentne neznalice koje zbog zbog ispravnog izgovora "Portugalija" još i kritikuju komentatora su očigledno osnovnu školu završile preko veze.

Bojan Todorović

pre 7 godina

Ne znam ko i zbog cea forsira ovog praznog i bezvrednog uspaljeng lipicanera, ali je ocigledno uoran i jak. Naduvenko realno ne bi mogao ni cipele da cisti pravim velikanima ovog sporta, ali gej lobi ili neko slican u stanju je da pravi i pitu od g....a i da nas ubedjuje kako je dobra, odlicna.
Tako su pre par godina nesrecnu Kejt Apton neki uticajni likovi proglasili za lepoticu i fosirali je tako uporno i bolesno da su povodljive budale zaista poverovale u to, a ona sirotica ne bi na Adi smela da proseta a da ne bude ismejana. I ovaj nabedjeni fudbaler.....nikad, nigde, nista....cak ni kad mu sazvacu. Eeej preko 40 slobodnih udaraca - golova 0!! Nula! Ziro!!! Pa ja bih dao bar dva. Bejl bi dao deset, Mesi bi dao dvadeset. A on - NULA.
To i jeste. Nula. Prazni, Uspaljeni lipicaner za poziranje i becenje.

Mirko Kojotovski

pre 7 godina

ovim znalcima od komentatora sa portala b92 mogu da kazem da u fudbalu se računa samo jedna"1"pobeda i to u finalu.Sve ostalo je nebitno.Portugalija u grupi je bila dominantna ali sa rupom u odbrani.Sreca pa imaju izvrsnog selektora koji je video šta i kako dalje.Znaci trebalo je od ofanzivne ekipe sa pojedincima stvoriti TIM.Pokazali su u zadnja dva meča kako se igra na rezultat.Pokazali su timsku organizovanu igru u kojoj je rođena sledeća zvezda Sančez.Sa 18 igra kao da je 38.Neverovatan talenat.Ronaldo Nani su postali uzor kako se tim stavlja ispred ličnog.Sa ovakvom igrom dovoljna im je jedna pobeda i to u finalu.Nemci i Talijani su mnogo puta osvajali nikakvom igrom a to se zaboravlja jer samo piše i pamti ime pobednika...Sve ostalo je nebitno.Belgija ima zvezde ali tim nema.Verujem u Portugaliju i Italiju u finalu ako nas ne iznenadi Island...

Markic

pre 7 godina

Svi pricaju kako odose u polufinale bez pobede. A je l ima neko da ih nadigrao, tacnije bio bolji ??? Za Hrvate pricaju da su "bili bolji" a svi smo videli koliko(?!) ako su uopste i bili. E pa ovako, Portugalci ginu, trce vise od svakog, timski dobro stoje, jedan su za drugog. Stvaraju sanse, nemaju srece da daju gol, slazem se, ali taj Portugal sto sad kukate kako ih prati sreca 2012. na Euru je ispao od Spanije u polufinalu na penale (Bruno Alves pogodio precku), a pre toga su izbacili Cesku i Holandiju (Ronaldo im dao golove ako se secate) igrali su odlican fudbal, 2004. ista prica, Grcka presla u 6 tekmi centar dala po gol i osvojila, finale je bila posebna prica Portugal imao nekih 20+ suteva na gol, ovi par. Iako sam za azure, vreme je mozda da ova generacija sa Nanijem, Ronaldom i Kvarezmom donese nesto sto se duguje njihovoj naciji, s obzirom na prikazano u zadnjih 20 godina, ne bi bilo nezasluzeno sigurno da osvoje jedno evropsko. Ovo sto pobedjuju u produzecima, penalima, upravo to su velike pobede, gde je prevaga iskustvom u takvim tekmama, dovoljno je cak i sad da odigraju "jednu pravu" i u finalu su! Ja im zelim svu srecu pa kako bude. Ps nemojte samo da mi pricate da je Poljska veceras trebala da prodje u polufinale, volim ih Sloveni su, nas narod, ali kad se podvuce crta posle svega vidjenog veceras, Portugal je bio bolji i zasluzeno je u polufinalu. Pozdrav

Jasnq

pre 7 godina

Ta slovenska braća nas najmanje vole od svih evropskih naroda , pa čak manje i od Nemaca. Izvinite sto mesam ovo sa sportom , ali braca danas ne postoje .Najveći borci za Kosovo.
Napred Portugal !

Mica

pre 7 godina

Preko 20 lopti je islo prema Ronaldu u petercu u 90 minuta. Eto objasnjenja kako on postize golove.
(Sab, 30. jun 2016 23:04)

S tim da igra u Realu i protivnik Espanjol pa i ja bi davao toliko golova. Kad bi se on pitao na utakmici da nesto sam uradi, mislim da bi se Real borio za opstanak.

LOL

pre 7 godina

Panker nemoj da lupas gluposti. Ronaldo je jedan od najboljih ikada to sto ti mislis da su Mesi, Zidan, Berkgkamp, Bagio, Ronaldinho na svakom mecu dali gol i asistirali nekom to je tvoj problem ali realnost je drugacija...

Eric "In the ghetto" Cartman

pre 7 godina

Све ми је јасно, ал' да неко може да навија за тим у ком игра Пепе...

vu

pre 7 godina

Idemo sad komentari kako je Sancez zver i vred svaku paru jer ce biti najbolji veznjak za par godina..Onda posle sledece utakmice (ako je bude) opet ide prica da je precenjen tinejdzer.Komentari na B92 ponekad su tragi-komicni :/

Jabučilo

pre 7 godina

Ovi produžeci postaju sve besmisleniji... Svode se manje-više na čekanje penala. Trebalo bi uvesti da, ako ostane nerešeno, tim koji poslednji da gol šutira penal više (šest penala protiv pet). Tako bi se stimulisao napadački fudbal u produžecima, a ne fudbal na gol manje.

Figo

pre 7 godina

Portugal je jedna od najdosadnijih ekipa jos od Figa i drustva... Najparadoksalnije bi bilo da jedna ovakva ekipa jos i osvoji (na penale) prvenstvo.
(M, 1. jul 2016 08:45)
Dve utakmice igraju 120 minuta i jednu penal seriju. Tebi je to dosadno? Pa to je vrhunac fudbala, ta penal serija, kad se sve resava u jednom sutu a ti cekas 2 sata da vidis kakav je taj sut i ciji je taj sut. I dan danas se prepricavaju penali koje su najveci igraci u istoriji promasili ili dali. Portugalci su dali najlepse nesto na ovom prvenstvu u vidu ove akcije, u vidu Ronaldovog gola petom i u vidu kontre koju su izveli protiv Hrvata. Moguce najbolja utakmica na prvenstvu, opet Portugalci i Madjari 3-3. U grupi su imali na svakoj utakmici po 10-ak sansi. I promasen penal i svakakva uzbudjenja. Tebi je to dosadna ekipa? Ti onda ne znas da uzivas u fudbalu...

xxx

pre 7 godina

Inace kaze se stvarno PORTUGALIJA, pogledajte pravopis, hrvati govore PORTUGAL. (SRBENDA, 30. jun 2016 23:55)

Ili možda cijeli svijet govori PORTUGAL. Zašto naglašavaš hrvate? Kompleksi?

baroon

pre 7 godina

Kako bez pobede? A kockaste? U 117'? Kvarežma? Ste zaboravili?
(gandra šajkaš, 01. jul 2016 01:24)

Jesi dig`o pare na kladzi ako je to bila pobeda?

Miran san

pre 7 godina

Za ove kojima je smešno "Portugalija": knjiga Žozea Saramaga, portugalskog nobelovca, prevedena je ovde kao "Putovanje kroz Portugaliju", ne tako davno, 2012. I u drugim njegovim knjigama, koje su ovde, srećom, majstorski prevedene, koristi se oblik "Portugalija". To je i dalje uobičajeno u književnim prevodima. Ali, možda će se vremenom promeniti, pošto očigledno stižu pismenije generacije. I samo da ponovim, to nije stvar jezičkog čistunstva, nego je u pisanju pravilo da se koriste književno (dakle, književno) uobičajeni oblici, čak i kada su pogrešni, s čisto lingvističkog stanovišta (Meksiko - iako je pravilno Mehiko). U svakom slučaju, lepo je što je ova debata dotakla i neka nefudbalska pitanja.

Stevan

pre 7 godina

Znaci fudbal je zvanicno propao. Jedan glupi Portugal koji sa 5 remija prodje u polufinale.. Ma mislim stvarno..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (heheh, 30. jun 2016 23:50)

A šta su to Poljaci uradili u ovom meču da bi prošli dalje?

Duca

pre 7 godina

Hrvati sad ce jos malo Kvarezzmma da udje!
(bucko, 30. jun 2016

Znajući ko je sve vama ulazio, i šta će tek da vam uđe (već u sledećim kvalifikacijama...), ja se ne bih javljao o toj temi haha.

budući dijasporac

pre 7 godina

Ovaj maneken je neverovatan. Da li će ikada centrirati iz nekog slobodnog udarca, ili će svaki put da šutne. Sloši mi se kad ga vidim.

sarajevo u srcu

pre 7 godina

Hjoj,rekao sam prije pocetka prvenstva da ce Portugal daleko doci i cak sam stavio na kvoti 29.00 da osvoje a sad boga molim da ispadnu.
60% grada mi portugalci,to ima da sviraju do 3 nocas a trebam ja u 6 na posao.
Hebo ih onaj ko ih pusti ovoliko da dodju u Svicu.

Goran

pre 7 godina

Penaldo kad god je dvadesetak metara od gola brzo doda loptu saigracu, sto pre sw otarasi lopte i brzo u peterac, koliko smesan lik aoooo

Gladiator

pre 7 godina

Pa zna li ovaj Ronaldo ista drugo u fudbalu ili samo da ceka loptu u sesnestercu.
(sinki, 30. jun 2016 22:36)

Izgleda da ne zna ni to...
(palop, 30. jun 2016 22:51)

Hehehe Zidane i Mesi provalio sam vas odma :)

sagres

pre 7 godina

Inace kaze se stvarno PORTUGALIJA, pogledajte pravopis, hrvati govore PORTUGAL.
(SRBENDA, 30. jun 2016 23:55)

Portugalci kazu Portugal tako da je to najpravilnije i originalno!

fudbalski ekspert

pre 7 godina

Portugalija je porazila svog protivnika u prethodnom kolu, dakle ima 1 pobedu, 4 neresene i bez porza se plasirala u polufinale!
Svaka im cast, uz napomenu da smo ih mi igracki pregazili na JNA i samo zahvaljujuci katastrofalnom sudjenju nismo pobedili!

Inace Portugalija igra u formaciji 4-4-2 sto je krajnje netipicno za njih, do sada su uvek igrali 4-5-1 sa jedim centarforom i veoma ofanzivnim krilima.

M

pre 7 godina

Portugal je jedna od najdosadnijih ekipa jos od Figa i drustva... Neverovatno je koliko je fudbal uopste izgubio na zanimljivosti. Cekakamo ta evropka i svetska prvenstva ne bi li videli nesto posebno ali izgleda da je svako sledece samo jos gore. Jedini sport koji se jos uvek opire ozbiljnijim promenama. Najparadoksalnije bi bilo da jedna ovakva ekipa jos i osvoji (na penale) prvenstvo.

Апоплекс

pre 7 godina

Ја лепо кажем, Португалија! Хвала Б92 на уважавању српског правописа, што не допушта Клајну да потури хрватски!

izi

pre 7 godina

Ne volim Portugal ali sta pricate dosli do.finala nisu dobili jednu.utakmicu, da ste vi zivi.zdravi dobili su svih 5 da nisu dobili ne bi bili tu gde jesu, penali, produzeci sve je to sastvani deo fudbala iz kojeg dobijamo pobednika ko je mentalno i fizicki spremniji i jaci.

први српски бек

pre 7 godina

sad su portugalci ovakvi i onakvi a kad su izgubili od mrtve grcke u finalu onda je to bilo ok...ne bi me zacudilo kad bi im se sad vratilo za to prvenstvo 2004. godine...

cobo

pre 7 godina

boy capel*
Zvanicno se zove República Portuguesa-Portugalska Republika, Poljska se zove Polska a za ove kojima se pricinilo da cuju "Hej Slaveni",moram da im kazem da su blizu,jer SFRJ je "posudila" himnu od Polske .

lignjoslav

pre 7 godina

Jel portugal kriv sto je prosao sa pet remija u polufinale? Da je Srbija prosla ovako da li bi se ista priica vodila? A hrvati su propustili sansu veka, ova pobeda ih verovatno vise boli od onog gola u 119.

Spale

pre 7 godina

losmi

može se to gledati i drugačije! Kažeš nisu nikog pobedili?

Nisu ni od koga ni izgubili, igraju za rezultat, taktički besprekorno, niti jedan pojedinac ne odskače, svi su podređeni kolektivu.

Da li bi nekom smetalo da su naši fudbaleri stigli u polufinale EP bez pobede? Naravno da ne bi.

Pitaj nekog navijača Zvezde, da li mu smeta uspavanka iz Barija '91.

Svaka čast portugalcima!!!

GOXY78

pre 7 godina

Sve me ovo podseca na prvenstvo Evrope u Portugaliji kada su Grci osvojili prvenstvo a znamo da nisu igrali najbolji fudbal na tom turniru,sada je ovo ista situacija,ne bi me cudilo da Portugalci i budu prvaci iako realno to u ovom momentu nezasluzuju...valjda je to karma...sve se nekad i nekome vraca 😉

Miran san

pre 7 godina

ne verujem da je dr. Klajn kupio svoju diplomu osnovne skole, ja sigurno nisam, a za Vas ne znam. Mozda niste imali srece sa nastavnicima srpskog jezika...
(boy capel, 1. jul 2016 09:02)

Klajn samo kaže šta je pravilnije, ali koristi se ono uobičajeno. Kao Nemačka, Engleska, Meksiko (pravilno je Mehiko), itd.

Inače, za one koji to naglašavaju, "Portugal" ne kažu samo Hrvati, nego svi zapadno od Drine. To je prosto stvar uobičajenog izgovora, u ovoj ili onoj sredini. Možda će u novoj generaciji nešto drugo postati uobičajeno, recimo, taj kladioničarski pravopis. Tvoja nastavnica srpskog je sigurno govorila Portugalija.

wiener

pre 7 godina

vi ljudi sto insistirate da se portugal i dan danas zove portugalija zivite u proslom veku. ajde da i tajland zovemo sijam onda. jezici se menjaju. i moji roditelji bez problema prihvataju rec portugal, a neko sad tamo insistira na "cistoci" srpskog.

Ajmo braco

pre 7 godina

Au ljudi moji, moj Aleksa, devet god. skocio na mene i majku i poceo da nas ljubi! A nama suze krenuse... Cekao je puno da njegov idol razvali mrezu. Kazem mu, duso moja ovako se bre igra za majku zemlju rodjenu!

Obelix

pre 7 godina

Ja razumem da ne volite Ronalda, ali ovoliko osporavanje i omalovazavanje coveka... U najmanju ruku je smesno. Definitivno je van forme na prvenstvu, a pozitivno u svemu tome je da ne forsira vec razigrava. O tome koliko se podredio kolektivu dovoljno govori da je prvi sutnuo penal. Mozda ovo ne bi trebalo ni spominjati, ali se radi o Ronaldu. Sve u svemu vec vise od15ak godina redovno navijam za njih, od vremena Ruia Koste i Figa. Realno, polufinale je plafon ovog tima. Jedino ako Ronaldo zablista...

boy capel

pre 7 godina

Za one koji su u nedoumici kako se izgovara prezime strelca gola za Portugal, neka se raspitaju kod onih koji znaju portugalski. Krivokapic se raspitao. Sto se kvaliteta fudbala tice: srecom da postoji daljinski upravljac. Bila bi katastrofa i da su prosli Poljaci. Sta reci, najdosadnije prvenstvo u istoriji. Retkima koji cene estetiku u fudbalu, preostalo je samo da navijaju za Italiju. Zato sto imaju najlepse dresove...

s 1000

pre 7 godina

Portugal je u skoro svim utakmicama stvarao sanse, a golove nisu dali mozda i zato sto nisu imali srece. Penali su sastavni deo igre i treba ih pogoditi. A posteno bili su i bolji tim danas.

Danilo

pre 7 godina

Taj koga pljujete i ne bi da stavljate u isti kos cak ni sa Laudrupom je postigao 260 golova za Real sto nikome nikad nije poslo.za rukom niti ce ikad.Da ne pominjem njegove partije u Junajtedu. Vas argument su penali. Pa.koliko je dao iz penala od tih 260, imate li podatak ili samo lupate. Ni meni se ne svidja njegova zalizana kosa i ponasanje ali znam da priznam kad je neko klasa.

bbr

pre 7 godina

panker???nema ga nigde?mislis covek koji je ove godine sam prosao cetvrtfinale sa Realnom u LS pa onda sam prosao i polufinale ls izbacivski Romu i Volfsburg,ili covek koji je opet sam razbio Barselonu gde su se ti isti Mesi,Inijesta nisu ni videli.Igra lose na sampionatu(osim one jedne utakmice gde je sam razbio) a sa druge strane Inijestina Spanija je ispala a pre toga se brukala protiv Hrvata,Mesija da ne spominjemo,njega u vecim utakmicama nema ni na Sp ni u tek zavrsenom Kopa.Ko su saigraci Mesija i Inijeste a ko Ronaldu,nasi treba da se stide sto nisu na Ep kad pogledas sastav Portugala,njima je Nani siguran u 11 a kod nas ne bi imalo mesta na klupi.

Milojko

pre 7 godina

Pratim fudbal 10 godina i ovaj Portugal je najača reprezentacija svih vremena. Imaju i najboljeg igrača ikada. On će sve svoje najbolje fudbalske veštine pokazati sada u polufinalu i finalu. Ne može biti sreća u pet utakmica to je igra na rezultat. Tako su i Italijani osvojili 4 titule prvaka Sveta i 1 Evropsku titulu u fudbalu. Velika je ovo ekipa i jako moćna, svaka im čast kako se bore junački za svoju državu Portugaliju. Finale Portugalija-Italija i ima da uživamo, bila bi to prava muška utakmica, prštalo bi na sve strane, koškanje, podbadanje a možda i neka tuča. To su sve stvari zbog kojih milioni ljudi u Svetu uživaju uz ovu prelepu igru.

Miran san

pre 7 godina

Proganjace me Renato SanŠes
(Ivke, 30. jun 2016 23:45)

Nemoj da te proganja, kaže se, najpribližnije, Renatu Sanšeš. Nije špansko nego portugalsko ime. I Portugalija, ne Portugal, makar kod nas, iako ni ovo drugo nije blam.

šta ti dečko radiš

pre 7 godina

Dok su imali kolonije ime ove države sa svim svojim kolonijama zajedno je bilo Portugalija, a sada je samo Portugal. Ne znam zašto je to teško nekima da shvate.

boy capel

pre 7 godina

Pozdrav za sudiju Dreda, uz citat iz "Recnika jezickih nedoumica" I. Klajna: "Portugal je bolji oblik, jer se ova zemlja tako zove i u originalu, dok je Portugalija uzeto iz nemackog..." ne verujem da je dr. Klajn kupio svoju diplomu osnovne skole, ja sigurno nisam, a za Vas ne znam. Mozda niste imali srece sa nastavnicima srpskog jezika...

Апоплекс

pre 7 godina

(Komša, 1. jul 2016 09:15)

Колико тупав аргумент, онда треба да говоримо Јунајтед стејтс оф Америка, Дојчланд... Просто, ужасно глуп аргумент

Judge Dredd

pre 7 godina

Pozdrav za sudiju Dreda, uz citat iz "Recnika jezickih nedoumica" I. Klajna: "Portugal je bolji oblik, jer se ova zemlja tako zove i u originalu, dok je Portugalija uzeto iz nemackog..." ne verujem da je dr. Klajn kupio svoju diplomu osnovne skole, ja sigurno nisam, a za Vas ne znam. Mozda niste imali srece sa nastavnicima srpskog jezika...
(boy capel, 1. jul 2016 09:02)

Moji nastavnici su bili o.k. i u srpskom jeziku je postojala samo Portugalija. Svakom može da se potkrade greška, pa i uvaženom dr Klajnu koji nije germanista. Nemci ne kažu "Portugalien", već Portugal, pa je njegova tvrdnja netačna.
Ako bi tražili uticaj nekog drugog jezika na naše "Portugalija" pre bismo ga našli kod naših suseda Mađara koji kažu "Portugalia"... kao i Rumuni, Rusi, Ukrajinci, Poljaci, Albanci...

Ivan

pre 7 godina

Ajde malo o'ladite sa kuknjavom da se Portugalija provlaci...pa koliko su imali suteva na gol do sada (i u okvir gola), i protiv Islanda, i protiv Austrije, i Madjarske? Jedino protiv Hrvata su igrali zatvoreniju varijantu, i da, tu su relativno srecno prosli. Island je imao 2 suta na gol, Madjari su im dali 2 nevidjeno srecna gola, sa Austrijom je bila non-stop situacija da gol visi u vazduhu.

Misljenja sam da bi oni mnogo bolje igrali bez Ronalda, jer covek ne moze da se uklopi u koncepciju nacionalnog tima. Pretpostavljam da preko polovine ovih sto kukaju i arlaucu zapravo to rade jer je Ronaldo prosao dalje.

I ne zaboravite da oni ipak igraju tehnicki potkovan fudbal, sto se bas ne moze reci za Poljsku, da se razumemo, svaka cast i njima na postignutom, ne bi mi bilo zao ni da su oni prosli.

lucho

pre 7 godina

Vidim svi pocinju komentare prosli bez pobede do polufinala,nikad gore u istoriji fudbala.. Ne bih se slozio posto su osim hrvata sve druge nadigrali igrali su i napadacki najvise sutirali pogadjali stative promasili i penal protiv Austrije.. Na neki nacin sve im se sad vratilo ovim ulaskom u polufinale.Nisu blistali ali sta reci onda za Ruse i Engleze i slicne ekipe.

Petar

pre 7 godina

Ja ne verujem kako losa taktika Portugala. Pa oni su sami odsekli Ronalda iz igre, prvo ga stavili u spic a posle igraju preko krika i pokusavaju sa centarsutevima. Niti je spic niti je Drogba da se tako igra. Ako ga vec dajes u spicu daj mi lopte u prostor ili u noge pa da moze da uradi nesto a ne da ceka u kaznenom centarsuteve. Jako lose.

c7-5

pre 7 godina

Za svo pljuvanje koje Ronaldo dozivljava vraca mu se na najbolji nacin. Ovako kao i u ovoj utakmici. Pobedama... neko ce da promasi penala a neko ce da ga pogodi..

Владо Бања Лука

pre 7 godina

Поново на Б92 гомила фудбалских незналица који се питају како је то Португал стигао у финале!? Пљују по Роналду и остатку екипе!? Стварно бесмисао... Људи одиграли тактички савршену осмину и четвртфинале. Опрезни, али опет у нападу добри. Брих им није судио чист пенал (оно гурање Роналда с леђа у шеснаестерцу). Али добро, шта дјеца знају о фудбалу. Диве се Уефалони која пуни Леванте и Селту. Елем, навијао сам за Пољаке јер су Словени и њихови навијачи су углавном уз Србију и на својим мечевима подржавају српски Космет. Али, Пољаци апсолутно нису заслужили да прођу овај меч. Тотално опрезна и јалова игра. Па, и они су тукли у групи најгору екипу, екипу Украјине и тако прошли даље. У осмини добили Швајцарце на пенале... И шта сад? Требали су добити и четвртфинале на пенале!? Па, не може стално!

srdja

pre 7 godina

...Al ajde da su igrali sa nekim iz vrha,nego sve i jedna ekipa je prosek u najboljem slucaju. ...
(losmi, 30. jun 2016 23:53)

Svaka od tih "prosecnih" ekipa nas bi oducila od fudbala .

Dr

pre 7 godina

Gde je tu fudbalska pravda? Tim koji nema pobedu je dosao u polufinale EP.
(Sab, 30. jun 2016 23:44)

Ali nemaju ni poraz. Tako da je nekako i logicno sto su polufinalu.

Melenci

pre 7 godina

Panter,toliko si zapenio,toliko istrazivao kako bi Ronalda unizio,a znas i sam i to jako dobro da je ON doveo Portugal do EP.Od njega dosta sto se ovog prvenstva tice.Portugalija i da je stala u osmini finala bio bi ok.rezultat,ovako nikad ne otpisuj Ronalda.

Darko

pre 7 godina

Država se zove Portugalija. Vi samo budite uporni u nepismenosti. Možda lingvisti izmene pravopis zbog vas. (sve je moguće, 1. jul 2016 12:02)

A ti budi uporniji pa možda promene Senegal u Senegalija, i Avganistan u Avganistanija

pink floyd

pre 7 godina

samo da se ne zabunkerisu kao protiv svajcaraca i bice 3:0 lagano... ima li iko da voli ove portugalce ljigave a da razlog nije ronaldo?

MilosRU

pre 7 godina

Sta vam nije jasno sa onim "Portugalija"? Sasvim ispravno receno a vi sto se potsmevate coveku procitajte nesto umesto da samo fejsbucite. Mnogo bre nepismenog naroda.....sacuvaj me Boze.

4k4.Dex

pre 7 godina

Kaze neko ovde "Ronaldo je moderna verzija Inzagija nista posebno samo dosta jaci brzi snazniji..." prijatelju ti si upravo opisao boga fudbala!

ford

pre 7 godina

Koliko se secam,Italija je na S.P. davnih godina izasla jedva iz grupe sa sve iksevima(moderan sam..),mislim da su sve odigrali 1-1,ali nisam bas siguran za rezultate,demencija,razumecete..I postadose sampioni sveta!Al opet sumnjam da su Portugis na tom nivou,sem ako ne 'poludi' CR7, a tad je sve moguce..Iz njihovog ugla,ostale su jos samo dve..!!!

LOL

pre 7 godina

Mesi kuci place posle izjave Maradone da njegov tim nema lidera ekipe kakav je sam El Pibe de oro bio i sad kao slag na tortu Cristiano daje gol iz penala koji Mesi chiwawa nije mogao...

Eh da

pre 7 godina

Kad vec spominjemo Mandzuku odnosno hrvate realno oni nisu trebali da prodju ni kvalifikacije a kamoli grupu (mnogo srece) na kraju su ispali od ispodprosecnog portugala kojeg bi i nasi splavari rasturili na ovom takmicenju. Napred braco Polaci !!!
(Milos, 30. jun 2016 21:53)

Milose, Milose, zar si jos budan?

realno

pre 7 godina

Inace kaze se stvarno PORTUGALIJA, pogledajte pravopis, hrvati govore PORTUGAL.
(SRBENDA, 30. jun 2016 23:55)

Na engleskom , nemackom , francuskom i spanskom pise se PORTUGAL a izgovara PORTUGAL : https://en.wikipedia.org/wiki/Portugal

mlad i neukusan

pre 7 godina

@losmi
Misliš zato što ih nisi dovoljno odgledao. Da, verovatno bi samo reprezentacije petorke trebalo da igraju završnicu EP. Zamisli, neko je doterao 24 selekcije samo da bi jedna, Island, izbacila Englesku. Kad bi se vratili lepo na sistem iz 1976 to se ne bi desilo....

Апоплекс

pre 7 godina

(Komša, 1. jul 2016 09:15)

Вау, и Иван Клајн би се препао глупости твог аргумента.

ccc?

pre 7 godina

Da su Poljaci pogodili sve penale a Portugal ne, to bi bilo zasluzeno? Produzeci i na kraju penali su deo pravila ove igre. Da li neko ima neki problem sa tim? Tacno je da Portugal u regularnom vremenu nije nikoga pobedio ali niko nije pobedio ni Portugal. A sto Portugal bolje izvodi jedanaesterce od protivnickih timova... to nije njihov problem.

zvek

pre 7 godina

Pravilno je i Portugal i Portugalija. U Srbiji se nekad govorilo i Brazilija za Brazil i više je bila stvar novinarske tradicije nego nekog posebnog pravila - jer smo bespotrebno prevodili ime zemlje. Tek, kada je u Brazilu izgrađen 1960-ih grad Brazilija, prosto se gledalo da se pobegne od konfuzije. U slučaju Portugala može se koristiti i jedn i drugo.

garfild

pre 7 godina

Ne zelim da me neko shvati pogresno ali pogledajte koliko samo srece ima Ronaldo u reprezentaciji a koliko je Messi nema,nesto nevjerovatno.

Belgi

pre 7 godina

Poljska odaje utisak najorganizovanije reprezentacije i igre na celom prvenstvu, dok Portugalci predstavljaju sve suprotno. Srljaju, traže Ronalda i u svom šesnaestercu, sredina im je jako nepovezana i ne zaslužuju 1/2 prvenstva. Sada kada je 1 0 za Poljsku, očekujem da stanu kao protiv Švajcaraca i to mi se ne sviđa jedino.

Mladen Delic

pre 7 godina

Preporucujem svim gledaocima RTS-a da smanje ton na tv-eu i da komentarisu po svojoj volji jer se razumete u sve kao Mara u .......

Sole

pre 7 godina

Ne znam da li ste primetili , ali sve reprezentacije koje su postigle prvi gol na utakmici , a da je on iz penala , na kraju su izgubile utakmicu.

Nemke

pre 7 godina

Uh sto mi drago sto pobedio portugal,auh :) toliko ima vas iz Srbije sto se nervirate sto portugal odigrao sve neresene a stigao do polufinala...mene bas briga sta rade ali drago mi je da sad vi placete zbog njih.Da Bog da portugal prodje na penale i polufinale i onda na penale osvoji tako sto protivnik promasi prva tri penala a portugal pogodi prva tri ! hehe :)

Jole

pre 7 godina

Hahahaha citam ove nase sto placu zbog Poljske i Levandovskog i jos vise mi je dragi sto je Portugal prosao dalje hahaha....pa sta se vi tu sad kao nesto nervirate,jel ste normalni ?

Adams

pre 7 godina

Ronaldo je dao samo 2 gola u knokaut fazi SP-a i EP-a. Nema ga nikad u bitnim utakmicama! Ronaldo je prosecan igrac kada igra za Portugal

Lik

pre 7 godina

Ljudi,ja ne znam sta je ovo sto se igra na EP,al nakon gledanja meceva Kopa Amerike,ja sam ubedjen da bi Argentina i Cile lagano ugazili sve ekipe na EP osim Nemaca i Italijana koji bi po meni jedini mogli da pariraju.
Portugal i Poljska izgledaju ko usporeni snimak pored Cileanaca,ko da gledam dva razlicita sporta.

krkela

pre 7 godina

Sraman fudbal igra Portugal, realno ljudi..5 neresnih tekmi(doduse ni Poljaci nisu nista bolji )ali sa ovakvom igrom tesko da ce u finale, ako Belgijanci budu raspolzeni- naravno ako Vels..Voleo bi Nemacka da osvoji, po mom misljenju oni i Italijani su najbolji kao tim, bice to dobra tekma..

Miki

pre 7 godina

A da je prošla Poljska, po vama bi to bilo pravedno ? Posle loše sreće u grupnoj fazi, sad se sreća okrenula na njihovu stranu. Kad su Madjari, Austrijanci i Islandjani imali sreće, pa može i Portugal. Adios.

Neko iz mase

pre 7 godina

Već stavljeno 300 din na Italijane da osvajaju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Petar, 30. jun 2016 23:45)

100 dinara na finale Belgija -Italija pre početka prvenstva, kvota 90 ;)

NikolaKG80

pre 7 godina

Utakmica je bila toliko dosadna da sam zaspao na leđima, a inače spavam na stomaku. Toliko sam čvrsto zaspao da me nije probudilo ni ushićenje komentatora nakon penala. Znači prođoše Portugalci bez pobede... Treba i to znati.

Hoces Iskreno?

pre 7 godina

Koliko je ovaj Ronaldo prenapucan igrac...Necu da kazem da nije dobar ali on je cist golgeter i to je to,on je kao moderna verzija Inzagija samo dosta jaci,brzi,skocniji...Taj covek u bitnim utakmicama nema veze s vezom,koliko samo puta je to pokazao...Srce ko u zeca.I naravno,drugi su tu da ispravljaju kada on lose igra.Portugal nijednu utakmicu nije pobedio na celom prvenstvu a igra u polufinalu,bruka.
(nikola123, 30. jun 2016 23:50)

Nemoj da omalozavas Inzagija ! Covek je apsolutno uvek bio na mestu kad treba i gde treba i dao je mnogo bitnih golova kako za AC Milan tako i za Portugaliju. Dok za Ronalda tako nesto bas i ne moze da se kaze. 2 LS Osvojio zahvaljujuci Ramosu , a Portugalija ne moze da pobedi ni Madjare ! Toliko od njegovom kvalitetu.

Slavisa V.

pre 7 godina

"Svaba navlaci za poljake. Cist penal nad Ronaldom..."
Slazem se da je bio penal, ali, cudno mi je da niko pre toga nije video penal za Poljsku. Pepe je kasno pustio Levandovskog, vec je bio u kaznenom prostoru, ali je sve proslo bez velike buke. Ronaldu ne bi napamet palo da pokusava da nastavi akciju, vec bi pao kao da ga je strela pogodila.

Sab

pre 7 godina

Jedina utakmica u kojoj je Ronaldo ove sezone zablistao je utakmica protiv Volzburga kad je postigao 3 gola. Na ovom Evropskom prvenstvu se nije video. U Primeri je dao mnogo golova ekipama koje su igrale ili sa crvenim kartonom ili protiv slabih ekipa. Jeste dao 16 golova u LS, ali je te golove dao Sahtjoru, Malmeu, Romi, Volzburgu. Nije dao gol u oba meca PSZ-u, Mancesteru, u finalu Atletiku. Mesi do Zlatne lopte.

neutralni felsh

pre 7 godina

jes da sam navijao za broderse poljake (mada volim i fado, bio sam u lizboi, prelep stari grad, bio sam dva dana posle mi nestale pare) ali fudbalski je bolje sto je prosao portugal.
mada, ronaldo realno skoro nista nije pokazao, vise se otvarao i prodirao onaj cupavi crni suarez. dobar je za desnog beka, da ne luta mnogo po terenu, jer ovde je umeo i da se pogubi, kao neko krilce. od portugala se ocekivalo vise, ali pojela ih je trema i oprez, rani gol poljaka.
i jos nesto, ovi moderne tzv manje i tzv. luzer ekipe, vise ne fermaju nikog ni dva posto. zatvore se, ali su cvrsti i umeju da podju napred, a i loptu da nagaze. osim ceha, rusa i madjara, koji su ipak razocarali.
poljska veceras je ziv primer, svaka cast na igri.

Aleksandar

pre 7 godina

Bravo za Portugal bili su realno bolji tim. Cristiano Ronaldo realno najbolji igrac Evrope ikada ponovo u polufinalu Eurokupa, legenda evropskog fudbala koga sam ja pratio jos od 2005; Uzeo tri titule prvaka engleske za redom i ligu sampiona i zlatnu loptu i time postao prvi posle Besta koji je to sve uradio, posle oborio rekorde najslavnijeg kluba na svetu Real Madrida i postao njihov najbolji strelac i istoriji sto verovatno niko nece srusiti i naravno la decima i undecima...

Burgos

pre 7 godina

Hrvati sad ce jos malo Kvarezzmma da udje!
(bucko, 30. jun 2016 22:29)
Srbi sad još malo da uđe... A da vas nemam za koga ismijavat..hmm..eventualno za Estoniju,Kazahstan...

Defo

pre 7 godina

Ronaldo moze da resi utakmicu u 120. minutu ali ljudi njegova igra je jadna i bedna, nisam mesijevac ali ono sto Mesi uradi na jednoj utakmici, driblinzi prodori proigravanja asistencije, Ronaldu treba pola godine igranja fudbala, Ronaldo je samo vrhunski golgeter i nista vise, osim majstorstva za gol ostalo jedna velika NULA! Na vecerasnnoj utakmici 90% vremena je proveo u 16 metara, umesto da se povece i do centra ako treba da pokusa nesto, ocajno zaista!

losmi

pre 7 godina

Mislim da je ovo prvo veliko takmicenje da jedna ekipa u 5 utakmica nije dobila protivnika u 90 min i da igra polu finale . Neverovatno. Na sve to kad dodamo da je Portugal igrao sa Madjarskom,Islandom,Hravtskom,Poljskom,Islandom ,onda ovo dobija jos vise na tezini. Ne bi me uopste iznenadilo da na neki nacin ,ne znam ni ja kakav ,izbace i Belgiju i igraju finale. Najnezasluzniji polufinalista jednog velikog takmicenja u zadnjih bar 20 god od kako ja pratim fudbal. Ej ,medju si 4 najbolje ekipe eura a nisi dobio ni jednog protivnika u predvidjenih 90 minuta ! VRH ! Al ajde da su igrali sa nekim iz vrha,nego sve i jedna ekipa je prosek u najboljem slucaju.Da, ovaj malac Renato Sancez ce biti paklen igrac,slazem se pojedincima .

nikola123

pre 7 godina

Koliko je ovaj Ronaldo prenapucan igrac...Necu da kazem da nije dobar ali on je cist golgeter i to je to,on je kao moderna verzija Inzagija samo dosta jaci,brzi,skocniji...Taj covek u bitnim utakmicama nema veze s vezom,koliko samo puta je to pokazao...Srce ko u zeca.I naravno,drugi su tu da ispravljaju kada on lose igra.Portugal nijednu utakmicu nije pobedio na celom prvenstvu a igra u polufinalu,bruka.

Hulkenberg

pre 7 godina

Najmrznija i najgora reprezentacija Portugal i ovaj njihov najgori moguci fudbal zatvaranja i mrcvarenja,koliko samo srece imaju,i nesrecni Poljaci i ovaj promaseni penal tako idiotski..pi bre doslo mi tv da slomim!!!

Milos

pre 7 godina

Kad vec spominjemo Mandzuku odnosno hrvate realno oni nisu trebali da prodju ni kvalifikacije a kamoli grupu (mnogo srece) na kraju su ispali od ispodprosecnog portugala kojeg bi i nasi splavari rasturili na ovom takmicenju. Napred braco Polaci !!!

Evropljanin

pre 7 godina

Najantipaticnija ekipa prvenstva, bez ijedne pobede u 90 minuta, ulazi u krug cetiri najbolje evropske reprezentacije! Pa ovo je samoubistvo sprota i svega sto on predstavlja!

Ludakris

pre 7 godina

Uživo: Portugalija pritiska Poljake...

Ja sam cuo za Portugal, ali za "Portugaliju" sad prvi put. I Senegal bi onda mogao biti Senegalija,

Krug dvojke

pre 7 godina

Gde RTS pronadje ove komentatore.Jedan nas ubi sa statistikom, drugi melje i ne zatvara usta (sada ode na tenis) ovaj nas ubi sa izgovorom Portugalija i rece "igrac ide napolje". Gde napolje? Na ulicu?

Sto se tice igre ovi poljaci su drvosece.Ronaldo mnogo zeli.Voleo bih da u poslednjem minutu produzetka da gol.Moze coveku da ne ide

Jabučilo

pre 7 godina

Ovi produžeci postaju sve besmisleniji... Svode se manje-više na čekanje penala. Trebalo bi uvesti da, ako ostane nerešeno, tim koji poslednji da gol šutira penal više (šest penala protiv pet). Tako bi se stimulisao napadački fudbal u produžecima, a ne fudbal na gol manje.

panker

pre 7 godina

Ja razumem da ne volite Ronalda, ali ovoliko osporavanje i omalovazavanje coveka... U najmanju ruku je smesno. Definitivno je van forme na prvenstvu, a pozitivno u svemu tome je da ne forsira vec razigrava. ...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Obelix, 1. jul 2016 00:29)

"pozitivno je to sto ne forsira vec razigrava" ..kad ne upadoh sa stolicde od smeha :)) Junace ,Ronaldo ima ubedljivo,al bez premca najvise udaraca ka golu na euru, forsiranje je blaga rec sta on radi. Nerezonski sutevi,pod blokom sutevi,sa 35+ m iz slobodnjaka, ..Toliko potrosenih lopti,koje su se mogle racionalnije iskoristiti da nisam video skoro jednog igraca da toliko forsira!! Frajera ne samo da ga nema u velikim utakmicama,odavno je dobio tu etiketu,nego mu treba mali milion sansi sa zabija i ovim slabijim..Na euru ,mu i to slabije ide iako su mu saigraci namestili pregrst i cistih prilika,izmedju ostalog i sinoc par njih,al samoproglaseni najbolji igrac sveta zadnjih 20 god ,promasuje i citavu loptu :) Svaka cast na svem sto je postigao u karijeri,zaista,ali nejga stavljat u kos sa Mesijem,zubom,Zidanom,Ronaldnihom,Baggom,Bergkampom,Laudrupom,Iniestom,Maradonom,Krojfom..je tragikomicno .

Rade

pre 7 godina

Balerina na celom prvenstvu jedino sto radi je da pada i trazi penale a drugi resavaju utakmice a na kraju ce klinci koji se loze na penalda pricati kako ih je penaldo odveo tu dokle budu stigli. Prosto neverovatno. Tako i u Realu on puni Sahtjor i Malme a Ramos donosi trofeje kad je najbitnije, ali klinci pisu penaldo dao 16 golova haha

Brondby

pre 7 godina

Samo Brondby idemooo

Samo Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby

samo Brondby Brondby Brondby


Samo Brondby Brondby Brondby


Samo Brondby Brondby Brondby

Samo Brondby Brondby Brondby

da komšiji crkne krava

pre 7 godina

Napisao sam pre par dana kako je trebalo da Mađari daju još jedan gol i isteraju ove ubice fudbala sa šampionata. Mislio sam da nakon Portugalije 2004 i anti-fudbala Grčke više neće da se ponovi nešta tako grozno. Grci su bar pobeđivali svoje utakmice. Znam, znam, svima nam je bilo drago (ili nam je pao kamen sa srca) kad su izbacili Hrvate, kakav god fudbal igrali, ali brate pa ovo bi trebalo zakonom da se zabrani. Sad se vidi koliko je kvaran novi sistem gde nakon grupa samo 8 jako nesrećnih ide kući (čak i oni koji su nekog pobedili kao Šiptari i Turci), a ovakve ubice fudbala i njihova zvezda Penaldo se provuku do polufinala. Sad samo treba da se opet javi Kvarežma i da kuje u zvezde super moćnu Portugaliju i baca fudbalsku filozofiju. Vratite nam šampionat sa 16 reprezentacija gde neće moći da se provlače ove ant-reklame fudbala. Neću više da gledam Portugaliju, ali ću da navijam ko god bude igrao protiv njih.

Mica

pre 7 godina

Preko 20 lopti je islo prema Ronaldu u petercu u 90 minuta. Eto objasnjenja kako on postize golove.
(Sab, 30. jun 2016 23:04)

S tim da igra u Realu i protivnik Espanjol pa i ja bi davao toliko golova. Kad bi se on pitao na utakmici da nesto sam uradi, mislim da bi se Real borio za opstanak.

Bojan Todorović

pre 7 godina

Ne znam ko i zbog cea forsira ovog praznog i bezvrednog uspaljeng lipicanera, ali je ocigledno uoran i jak. Naduvenko realno ne bi mogao ni cipele da cisti pravim velikanima ovog sporta, ali gej lobi ili neko slican u stanju je da pravi i pitu od g....a i da nas ubedjuje kako je dobra, odlicna.
Tako su pre par godina nesrecnu Kejt Apton neki uticajni likovi proglasili za lepoticu i fosirali je tako uporno i bolesno da su povodljive budale zaista poverovale u to, a ona sirotica ne bi na Adi smela da proseta a da ne bude ismejana. I ovaj nabedjeni fudbaler.....nikad, nigde, nista....cak ni kad mu sazvacu. Eeej preko 40 slobodnih udaraca - golova 0!! Nula! Ziro!!! Pa ja bih dao bar dva. Bejl bi dao deset, Mesi bi dao dvadeset. A on - NULA.
To i jeste. Nula. Prazni, Uspaljeni lipicaner za poziranje i becenje.

Goran

pre 7 godina

Penaldo kad god je dvadesetak metara od gola brzo doda loptu saigracu, sto pre sw otarasi lopte i brzo u peterac, koliko smesan lik aoooo

romario

pre 7 godina

Uskoro ce se pokrenuti peticija za smenu gotovo svih komentatora sa RTS-a i konkurs za nove. Ne zelim da placam tv pretplatu da ovakvi likovi poput Alikapica,Mijaljevica,Strajnica imaju platu a da blage veze nemaju. Cuj ti njega...PORTUGALija,tukao,aliiiii,ouuuu. Ma dno dna!

Lady Stark

pre 7 godina

Nadam se da je ljudima jasno da nisu komentatori krivi što je utakmica bila dosadna, mada je lepo počela. Da se igrao lep fudbal, komentatora ne biste ni primetili...

Kad se samo setim legende Milojka Pantića, pa ne znam samo šta biste za njega rekli! :D

zuja

pre 7 godina

Svaba navlaci za poljake. Cist penal nad Ronaldom i zuti za poljaka zbog starta nad Ronaldom. Opet odbrana sa deset igraca i kontra. Valjda ce portugalci da uvale gol pa neka se ovi i dalje branw

Marko

pre 7 godina

Ovaj Pepe sasvim normalan lik kad ne igra u Realu. Hrvati su bolji od obe ekipe. I to debelo. Steta stvarno zbog fudbala. Obozavam napadacku igru.

Crush

pre 7 godina

60% grada mi Portugalci. Hebo ih onaj ko ih pusti ovoliko da dodju u Svicu.
(sarajevo u srcu, 30. jun 2016 21:38)
Kaze Bosanac hahaha :) ironija lvl expert

delboy_

pre 7 godina

U 90 minuta da ne pobedis "velesile" poput Islanda, Madjarske, Austrie ,Hrvatske i Poljske i da na kraju igras eventualno 1/2 finale...Ma dajte..Jedina svetla tacka ovog portugala je ovaj mali Sancez.Decko ce biti jedan od najboljih na svetu..ubedjen sam..Najbolji igrac Portugala na prvenstvu..Kako god,odoh spavat..siguran sam da ce se portuglaci nekako opet provuci..

marko

pre 7 godina

A kada je Portugal 96', 00' i 04' ubedljivo zasluzio da osvoji titule..tada nikada nije pricao kako igraju i lepotu fudbala,ali nisu nista osvojili,tako da,podrzavam ih zbog svih tih godina da osvoje titulu prvaka Evrope jer su sa svojim igrama vec skoro 50 godina to i zasluzili kao nacija.

barea

pre 7 godina

koju srecu ima portugal. nijednu utakmicu nisu pobedili od pocetka prvenstva u regularnom delu, neracubajuci produzetke i penale, i dosli do polufinala. bezveze novo pravilo kad ekipa sa 3 neresena prodje u drugi krug. i sad moze lako da osvoji

hmmmm

pre 7 godina

koliko negativnih komentara na racun Portugala. Meni kicno su igrali bolji fudbal nego Poljaci. Poljaci kad su dali gol, povukli se, Portugal iz sjajne akcije zbog cega se i gleda fudbal, dao gol, i dalje igrao lepsi fudbal nego Poljaci. Izgleda da vecina komentatora mrzi PO zbog Ronalda ili zato sto su izbacili Hrvate. Nadam se da ce i Belgija proci, pa da gledamo najlepsi fudbal u polufinalu, a inace Portugal ima dve pobede i tri neresena, nemojte izvrcati stvari.

Adriano_Galliani

pre 7 godina

Прозвасте човека Пеналдо, ето видите да ипак та особина понекад добро дође :) Браво Португалијо, сада је све могуће. Ужасна тактика Сантоша, Роналдо бесмислено блеји у 16 метара, не зна се који је центаршут био гори вечерас. А тек корнери, Кварежма редовно шаље у гол-аут.

Judge Dredd

pre 7 godina

Minus svakom ko je napisao "Portugal"!!! A ove prepotentne neznalice koje zbog zbog ispravnog izgovora "Portugalija" još i kritikuju komentatora su očigledno osnovnu školu završile preko veze.

Швабија до тунгузије

pre 7 godina

мени драго да је Португал даље. Био сам једно време у Португалу и тај народ је љубазан и гостопримљив, супер клопа и кафа.

sarajevo u srcu

pre 7 godina

Hjoj,rekao sam prije pocetka prvenstva da ce Portugal daleko doci i cak sam stavio na kvoti 29.00 da osvoje a sad boga molim da ispadnu.
60% grada mi portugalci,to ima da sviraju do 3 nocas a trebam ja u 6 na posao.
Hebo ih onaj ko ih pusti ovoliko da dodju u Svicu.

LOL

pre 7 godina

Panker nemoj da lupas gluposti. Ronaldo je jedan od najboljih ikada to sto ti mislis da su Mesi, Zidan, Berkgkamp, Bagio, Ronaldinho na svakom mecu dali gol i asistirali nekom to je tvoj problem ali realnost je drugacija...

Mare

pre 7 godina

Bravooo Čukaaa !!! Pada i Videoton,i uz malo sreće da gledamo Zvezdu u Ligi Šampiona i Partizan i Čuku u LE,ili 3 predstavnika u grupama LE,a Voša će se obrukati u 3. Kolu,proći će 2.Kolo,a koga god da dobije na žrebu u 3. Kolu sa ovakvom igrom ispada.

rossonero u srcu

pre 7 godina

neka su ispali Poljaci, kad su mogli Svajcarsku mrtvo da prodju na penale a nisu zasluzili, tako mogu sad i da ispadnu!! Drago mi je zbog Portugala ali i dalje Forza Italia !!

Сребрни летач

pre 7 godina

Грчка је макар добијала мечеве 2004 али да може без победе да се стигне до полуфинала је смешно и лоше за фудбал. Португалија заслужује да је неко не само победи него понизи. Ко Немци Селесао на светском. Е то је права ствар. Напред Исланд! Ратнички дух викинга сеје страх по Европи поново! Хуууууух! \m/

Jasnq

pre 7 godina

Ta slovenska braća nas najmanje vole od svih evropskih naroda , pa čak manje i od Nemaca. Izvinite sto mesam ovo sa sportom , ali braca danas ne postoje .Najveći borci za Kosovo.
Napred Portugal !

garfild

pre 7 godina

Ne zelim da me neko shvati pogresno ali pogledajte koliko samo srece ima Ronaldo u reprezentaciji a koliko je Messi nema,nesto nevjerovatno.

M

pre 7 godina

Portugal je jedna od najdosadnijih ekipa jos od Figa i drustva... Neverovatno je koliko je fudbal uopste izgubio na zanimljivosti. Cekakamo ta evropka i svetska prvenstva ne bi li videli nesto posebno ali izgleda da je svako sledece samo jos gore. Jedini sport koji se jos uvek opire ozbiljnijim promenama. Najparadoksalnije bi bilo da jedna ovakva ekipa jos i osvoji (na penale) prvenstvo.

fudbalski ekspert

pre 7 godina

Portugalija je porazila svog protivnika u prethodnom kolu, dakle ima 1 pobedu, 4 neresene i bez porza se plasirala u polufinale!
Svaka im cast, uz napomenu da smo ih mi igracki pregazili na JNA i samo zahvaljujuci katastrofalnom sudjenju nismo pobedili!

Inace Portugalija igra u formaciji 4-4-2 sto je krajnje netipicno za njih, do sada su uvek igrali 4-5-1 sa jedim centarforom i veoma ofanzivnim krilima.

Darko

pre 7 godina

Država se zove Portugalija. Vi samo budite uporni u nepismenosti. Možda lingvisti izmene pravopis zbog vas. (sve je moguće, 1. jul 2016 12:02)

A ti budi uporniji pa možda promene Senegal u Senegalija, i Avganistan u Avganistanija

Belgi

pre 7 godina

Poljska odaje utisak najorganizovanije reprezentacije i igre na celom prvenstvu, dok Portugalci predstavljaju sve suprotno. Srljaju, traže Ronalda i u svom šesnaestercu, sredina im je jako nepovezana i ne zaslužuju 1/2 prvenstva. Sada kada je 1 0 za Poljsku, očekujem da stanu kao protiv Švajcaraca i to mi se ne sviđa jedino.

Eric "In the ghetto" Cartman

pre 7 godina

Све ми је јасно, ал' да неко може да навија за тим у ком игра Пепе...

Petar

pre 7 godina

Kako losa taktika Portugalskog trenera ja ne verujem. Pa oni su sami odsekli Ronalda iz igre, naravno da ga nema nigde. Stavio ga u spicu sto nije a posle jos igra preko wingera na centarsuteve a Ronaldo mu ceka u kaznenom na te lopte. Pa nije on Drogba. Ako si ga vec stavio u spicu igraj mu u noge ili prostor, igraj preko njega?? Kad ste videli da Zlatan samo ceka u kaznenom 95% vremena na centarsuteve? Nikad jer se zna da treba sto vise napada preko njega a ovde Ronaldo potpuno odsecen od igre sa vlastitom taktikom.

xxx

pre 7 godina

Inace kaze se stvarno PORTUGALIJA, pogledajte pravopis, hrvati govore PORTUGAL. (SRBENDA, 30. jun 2016 23:55)

Ili možda cijeli svijet govori PORTUGAL. Zašto naglašavaš hrvate? Kompleksi?

vu

pre 7 godina

Idemo sad komentari kako je Sancez zver i vred svaku paru jer ce biti najbolji veznjak za par godina..Onda posle sledece utakmice (ako je bude) opet ide prica da je precenjen tinejdzer.Komentari na B92 ponekad su tragi-komicni :/

ledu

pre 7 godina

Kada je pocela himna Poljske, poceo sam u glas sa njima da pevam "hej sloveni", a onda sam posle par sekundi shvatio da je u pitanju njihova himna i smejao se sam sebi kao idiot jos nekih 10 sekundi

Milojko

pre 7 godina

Pratim fudbal 10 godina i ovaj Portugal je najača reprezentacija svih vremena. Imaju i najboljeg igrača ikada. On će sve svoje najbolje fudbalske veštine pokazati sada u polufinalu i finalu. Ne može biti sreća u pet utakmica to je igra na rezultat. Tako su i Italijani osvojili 4 titule prvaka Sveta i 1 Evropsku titulu u fudbalu. Velika je ovo ekipa i jako moćna, svaka im čast kako se bore junački za svoju državu Portugaliju. Finale Portugalija-Italija i ima da uživamo, bila bi to prava muška utakmica, prštalo bi na sve strane, koškanje, podbadanje a možda i neka tuča. To su sve stvari zbog kojih milioni ljudi u Svetu uživaju uz ovu prelepu igru.

sever

pre 7 godina

Kljucni igrac Portugala protiv Hrvatske je bio 19-godisnji Renato Sancez, koji je briljantno parirao Modricu. Veceras ponovo dominira, ima ga na svakom delu terena, bespostedno ulazi u duele i postize pogodak.

E zbog takvog igraca je Bajern izdvojio 35 milona eura i doveo ga pocetkom juna u svoje redove.

šta ti dečko radiš

pre 7 godina

Dok su imali kolonije ime ove države sa svim svojim kolonijama zajedno je bilo Portugalija, a sada je samo Portugal. Ne znam zašto je to teško nekima da shvate.

bbr

pre 7 godina

panker???nema ga nigde?mislis covek koji je ove godine sam prosao cetvrtfinale sa Realnom u LS pa onda sam prosao i polufinale ls izbacivski Romu i Volfsburg,ili covek koji je opet sam razbio Barselonu gde su se ti isti Mesi,Inijesta nisu ni videli.Igra lose na sampionatu(osim one jedne utakmice gde je sam razbio) a sa druge strane Inijestina Spanija je ispala a pre toga se brukala protiv Hrvata,Mesija da ne spominjemo,njega u vecim utakmicama nema ni na Sp ni u tek zavrsenom Kopa.Ko su saigraci Mesija i Inijeste a ko Ronaldu,nasi treba da se stide sto nisu na Ep kad pogledas sastav Portugala,njima je Nani siguran u 11 a kod nas ne bi imalo mesta na klupi.

Ajmo braco

pre 7 godina

Au ljudi moji, moj Aleksa, devet god. skocio na mene i majku i poceo da nas ljubi! A nama suze krenuse... Cekao je puno da njegov idol razvali mrezu. Kazem mu, duso moja ovako se bre igra za majku zemlju rodjenu!

Nikki

pre 7 godina

Jos pre meca je bilo jasno da ko god pobedi bice nezasluzeno u polufinalu cak je i cetvrtfinale diskutabilno zbog prelakog zreba. Evo Portugal ima priliku da bez pobede u 5 meceva ode u polufinale sto najverovatnije i hoce. Ali tamo im negine petarda od Belgije.

sagres

pre 7 godina

Inace kaze se stvarno PORTUGALIJA, pogledajte pravopis, hrvati govore PORTUGAL.
(SRBENDA, 30. jun 2016 23:55)

Portugalci kazu Portugal tako da je to najpravilnije i originalno!

Šta uradi to Ricardo Quaresma???

pre 7 godina

Ja poceo da pisem bice teska i tvrda utakmica moguce 0:0 produžetak do 120og minuta mozda i penali
Kad ono Lewandovski

Millennium

pre 7 godina

To što si ti nabrojala je što vi devojke i žene stavljate na listu želja. Ponekad dodate i pametan, ali to više forme radi nego što vas zaista interesuje. I pokazuje koliko slabo poznaješ muškarce, al dobro, mlada si, ima vremena, naučićeš. Ne, nas nije briga što je on lep, bogat itd, nas interesuje što je razmažena zvezda i maneken, pored sveg talenta. Mi smo cenili Zidana, ratnika Gatuza, Roberta Karlosa i ostale. Jer su viteški igrali igru.

CJ

pre 7 godina

Kad te u skoku gurne igrač koji nije ni blizu lopte niti pomišlja da ide na istu već isključivo ide na to da te udari, ja ne vidim zašto je problem da sudija svira faul.
Ronaldo možda jeste arogantan, iritantan, prepotentan ali sudija ne treba da sudi po tome da li mu je neko lep ili ne već po tome da li je faul ili ne.

I nema driblaj, i nema dodaj...

pre 7 godina

Au kakve 2 krs ekipe a jedna ce proci dalje pa mozda cak i u finale a ispasce Italija ili Nemacka koja bi odrala i jedne i druge 5:0

boy capel

pre 7 godina

Pozdrav za sudiju Dreda, uz citat iz "Recnika jezickih nedoumica" I. Klajna: "Portugal je bolji oblik, jer se ova zemlja tako zove i u originalu, dok je Portugalija uzeto iz nemackog..." ne verujem da je dr. Klajn kupio svoju diplomu osnovne skole, ja sigurno nisam, a za Vas ne znam. Mozda niste imali srece sa nastavnicima srpskog jezika...

znalac

pre 7 godina

realno me ne interesuje portugal al svi vi satro prozivate portugal ogavno dosli bez pobede bla bla, a kako si nasi klinci prosle god osvojili svetsko? pa ste im i pravili docek. tad je to bilo najsladje a ovo posto nije vase je odvrtatno. realno svaka im cast jer su prosecna ekipa a dosli do polufinala

Arsenalovac

pre 7 godina

Očekujem zatvoren meč i nadam se prolasku Poljaka mada kako Portugal prolazi dosad,očekujem da će i večeras pobediti nekim bezveznim golom i proći dalje.Ajmo Levandovski,vreme je da pokažeš svoju klasu,šalji Ronalda kući!

Sab

pre 7 godina

Jedina utakmica u kojoj je Ronaldo ove sezone zablistao je utakmica protiv Volzburga kad je postigao 3 gola. Na ovom Evropskom prvenstvu se nije video. U Primeri je dao mnogo golova ekipama koje su igrale ili sa crvenim kartonom ili protiv slabih ekipa. Jeste dao 16 golova u LS, ali je te golove dao Sahtjoru, Malmeu, Romi, Volzburgu. Nije dao gol u oba meca PSZ-u, Mancesteru, u finalu Atletiku. Mesi do Zlatne lopte.

Hoces Iskreno?

pre 7 godina

Koliko je ovaj Ronaldo prenapucan igrac...Necu da kazem da nije dobar ali on je cist golgeter i to je to,on je kao moderna verzija Inzagija samo dosta jaci,brzi,skocniji...Taj covek u bitnim utakmicama nema veze s vezom,koliko samo puta je to pokazao...Srce ko u zeca.I naravno,drugi su tu da ispravljaju kada on lose igra.Portugal nijednu utakmicu nije pobedio na celom prvenstvu a igra u polufinalu,bruka.
(nikola123, 30. jun 2016 23:50)

Nemoj da omalozavas Inzagija ! Covek je apsolutno uvek bio na mestu kad treba i gde treba i dao je mnogo bitnih golova kako za AC Milan tako i za Portugaliju. Dok za Ronalda tako nesto bas i ne moze da se kaze. 2 LS Osvojio zahvaljujuci Ramosu , a Portugalija ne moze da pobedi ni Madjare ! Toliko od njegovom kvalitetu.

Figo

pre 7 godina

Portugal je jedna od najdosadnijih ekipa jos od Figa i drustva... Najparadoksalnije bi bilo da jedna ovakva ekipa jos i osvoji (na penale) prvenstvo.
(M, 1. jul 2016 08:45)
Dve utakmice igraju 120 minuta i jednu penal seriju. Tebi je to dosadno? Pa to je vrhunac fudbala, ta penal serija, kad se sve resava u jednom sutu a ti cekas 2 sata da vidis kakav je taj sut i ciji je taj sut. I dan danas se prepricavaju penali koje su najveci igraci u istoriji promasili ili dali. Portugalci su dali najlepse nesto na ovom prvenstvu u vidu ove akcije, u vidu Ronaldovog gola petom i u vidu kontre koju su izveli protiv Hrvata. Moguce najbolja utakmica na prvenstvu, opet Portugalci i Madjari 3-3. U grupi su imali na svakoj utakmici po 10-ak sansi. I promasen penal i svakakva uzbudjenja. Tebi je to dosadna ekipa? Ti onda ne znas da uzivas u fudbalu...

baroon

pre 7 godina

Kako bez pobede? A kockaste? U 117'? Kvarežma? Ste zaboravili?
(gandra šajkaš, 01. jul 2016 01:24)

Jesi dig`o pare na kladzi ako je to bila pobeda?

pink floyd

pre 7 godina

samo da se ne zabunkerisu kao protiv svajcaraca i bice 3:0 lagano... ima li iko da voli ove portugalce ljigave a da razlog nije ronaldo?

Петар

pre 7 godina

За неупућене,Пољска химна је по музици и тексту скоро иста као хеј Словени али иде хеј Пољаци уместо хеј Словени. Нек победе наша словенска браћа.

Nebojša

pre 7 godina

Navijao sam za Portugal neću reći da je sramota ali svakako nesvakidašni način da se plasiraš u polufinale a da nikog ne pobediš samo u fudbalu.

krkela

pre 7 godina

Sraman fudbal igra Portugal, realno ljudi..5 neresnih tekmi(doduse ni Poljaci nisu nista bolji )ali sa ovakvom igrom tesko da ce u finale, ako Belgijanci budu raspolzeni- naravno ako Vels..Voleo bi Nemacka da osvoji, po mom misljenju oni i Italijani su najbolji kao tim, bice to dobra tekma..

Mirko Kojotovski

pre 7 godina

ovim znalcima od komentatora sa portala b92 mogu da kazem da u fudbalu se računa samo jedna"1"pobeda i to u finalu.Sve ostalo je nebitno.Portugalija u grupi je bila dominantna ali sa rupom u odbrani.Sreca pa imaju izvrsnog selektora koji je video šta i kako dalje.Znaci trebalo je od ofanzivne ekipe sa pojedincima stvoriti TIM.Pokazali su u zadnja dva meča kako se igra na rezultat.Pokazali su timsku organizovanu igru u kojoj je rođena sledeća zvezda Sančez.Sa 18 igra kao da je 38.Neverovatan talenat.Ronaldo Nani su postali uzor kako se tim stavlja ispred ličnog.Sa ovakvom igrom dovoljna im je jedna pobeda i to u finalu.Nemci i Talijani su mnogo puta osvajali nikakvom igrom a to se zaboravlja jer samo piše i pamti ime pobednika...Sve ostalo je nebitno.Belgija ima zvezde ali tim nema.Verujem u Portugaliju i Italiju u finalu ako nas ne iznenadi Island...

wiener

pre 7 godina

vi ljudi sto insistirate da se portugal i dan danas zove portugalija zivite u proslom veku. ajde da i tajland zovemo sijam onda. jezici se menjaju. i moji roditelji bez problema prihvataju rec portugal, a neko sad tamo insistira na "cistoci" srpskog.

budući dijasporac

pre 7 godina

Ovaj maneken je neverovatan. Da li će ikada centrirati iz nekog slobodnog udarca, ili će svaki put da šutne. Sloši mi se kad ga vidim.

23

pre 7 godina

Ovaj komentator je stvarno katastrofa, ne može da ubode ime igrača stalno se ispravlja, fudbaleri tuku loptu itd. Posle njega Aca melem za uši

boy capel

pre 7 godina

Za one koji su u nedoumici kako se izgovara prezime strelca gola za Portugal, neka se raspitaju kod onih koji znaju portugalski. Krivokapic se raspitao. Sto se kvaliteta fudbala tice: srecom da postoji daljinski upravljac. Bila bi katastrofa i da su prosli Poljaci. Sta reci, najdosadnije prvenstvo u istoriji. Retkima koji cene estetiku u fudbalu, preostalo je samo da navijaju za Italiju. Zato sto imaju najlepse dresove...

GOXY78

pre 7 godina

Sve me ovo podseca na prvenstvo Evrope u Portugaliji kada su Grci osvojili prvenstvo a znamo da nisu igrali najbolji fudbal na tom turniru,sada je ovo ista situacija,ne bi me cudilo da Portugalci i budu prvaci iako realno to u ovom momentu nezasluzuju...valjda je to karma...sve se nekad i nekome vraca 😉

Komša

pre 7 godina

@sagres
Portugalci kažu Portugal?
Pa šta? Kako Nemci kažu za Nemačku i kako sebe nazivaju?Što njih ne zovemo u originalu?
Kao u Radovanu :
-Ne zovem se ja Rumenka nego Ru.
-Ne zoveš se ti ,ja te zovem !

Petar

pre 7 godina

Ja ne verujem kako losa taktika Portugala. Pa oni su sami odsekli Ronalda iz igre, prvo ga stavili u spic a posle igraju preko krika i pokusavaju sa centarsutevima. Niti je spic niti je Drogba da se tako igra. Ako ga vec dajes u spicu daj mi lopte u prostor ili u noge pa da moze da uradi nesto a ne da ceka u kaznenom centarsuteve. Jako lose.

Владо Бања Лука

pre 7 godina

Поново на Б92 гомила фудбалских незналица који се питају како је то Португал стигао у финале!? Пљују по Роналду и остатку екипе!? Стварно бесмисао... Људи одиграли тактички савршену осмину и четвртфинале. Опрезни, али опет у нападу добри. Брих им није судио чист пенал (оно гурање Роналда с леђа у шеснаестерцу). Али добро, шта дјеца знају о фудбалу. Диве се Уефалони која пуни Леванте и Селту. Елем, навијао сам за Пољаке јер су Словени и њихови навијачи су углавном уз Србију и на својим мечевима подржавају српски Космет. Али, Пољаци апсолутно нису заслужили да прођу овај меч. Тотално опрезна и јалова игра. Па, и они су тукли у групи најгору екипу, екипу Украјине и тако прошли даље. У осмини добили Швајцарце на пенале... И шта сад? Требали су добити и четвртфинале на пенале!? Па, не може стално!

neutralni felsh

pre 7 godina

jes da sam navijao za broderse poljake (mada volim i fado, bio sam u lizboi, prelep stari grad, bio sam dva dana posle mi nestale pare) ali fudbalski je bolje sto je prosao portugal.
mada, ronaldo realno skoro nista nije pokazao, vise se otvarao i prodirao onaj cupavi crni suarez. dobar je za desnog beka, da ne luta mnogo po terenu, jer ovde je umeo i da se pogubi, kao neko krilce. od portugala se ocekivalo vise, ali pojela ih je trema i oprez, rani gol poljaka.
i jos nesto, ovi moderne tzv manje i tzv. luzer ekipe, vise ne fermaju nikog ni dva posto. zatvore se, ali su cvrsti i umeju da podju napred, a i loptu da nagaze. osim ceha, rusa i madjara, koji su ipak razocarali.
poljska veceras je ziv primer, svaka cast na igri.

Jole

pre 7 godina

Hahahaha citam ove nase sto placu zbog Poljske i Levandovskog i jos vise mi je dragi sto je Portugal prosao dalje hahaha....pa sta se vi tu sad kao nesto nervirate,jel ste normalni ?

s 1000

pre 7 godina

Portugal je u skoro svim utakmicama stvarao sanse, a golove nisu dali mozda i zato sto nisu imali srece. Penali su sastavni deo igre i treba ih pogoditi. A posteno bili su i bolji tim danas.

JPR23

pre 7 godina

5 remija i odes u polufinale... Ovo ni Italijanima ne bi uspelo.. Mada kad se dobro razmisli, minsa Curcicem smo mogli, ovako dosadnu igru, fudbal nikakav, to znamo...

Melenci

pre 7 godina

ne treba smetnuti sa uma da nije bilo Ronalda ne bi bilo ni Portugalije na EP.Moze i njemu da se desi da promasuje.Ovog puta je to od prevelikog pritiska i zelje cak i za njega.A Mesi u Agenitini,promasio kljucan penal?To ga ne cini losim fudbalerom.Utakmica nije bila toliko losa,a najbolji su bili Sncez i Pepe.

Markoni

pre 7 godina

Neverovatan podatak,Portugalci na ovom prvenstvu nisu nijednu utakmicu ni pobedili,a ni izgubili.Svih 5 su odigrali nereseno.Neverovatno.

Peki

pre 7 godina

Navijao sam za Poljsku da prodje dalje ali kad sam video da golman Poljske pred izvodjenje penala dodiruje, baca i namesta loptu igracu (nesto kap baja) znao sam da nece odbraniti ni jedan.

Miki

pre 7 godina

A da je prošla Poljska, po vama bi to bilo pravedno ? Posle loše sreće u grupnoj fazi, sad se sreća okrenula na njihovu stranu. Kad su Madjari, Austrijanci i Islandjani imali sreće, pa može i Portugal. Adios.

Апоплекс

pre 7 godina

Ја лепо кажем, Португалија! Хвала Б92 на уважавању српског правописа, што не допушта Клајну да потури хрватски!

Melenci

pre 7 godina

Panter,toliko si zapenio,toliko istrazivao kako bi Ronalda unizio,a znas i sam i to jako dobro da je ON doveo Portugal do EP.Od njega dosta sto se ovog prvenstva tice.Portugalija i da je stala u osmini finala bio bi ok.rezultat,ovako nikad ne otpisuj Ronalda.

Judge Dredd

pre 7 godina

Pozdrav za sudiju Dreda, uz citat iz "Recnika jezickih nedoumica" I. Klajna: "Portugal je bolji oblik, jer se ova zemlja tako zove i u originalu, dok je Portugalija uzeto iz nemackog..." ne verujem da je dr. Klajn kupio svoju diplomu osnovne skole, ja sigurno nisam, a za Vas ne znam. Mozda niste imali srece sa nastavnicima srpskog jezika...
(boy capel, 1. jul 2016 09:02)

Moji nastavnici su bili o.k. i u srpskom jeziku je postojala samo Portugalija. Svakom može da se potkrade greška, pa i uvaženom dr Klajnu koji nije germanista. Nemci ne kažu "Portugalien", već Portugal, pa je njegova tvrdnja netačna.
Ako bi tražili uticaj nekog drugog jezika na naše "Portugalija" pre bismo ga našli kod naših suseda Mađara koji kažu "Portugalia"... kao i Rumuni, Rusi, Ukrajinci, Poljaci, Albanci...

Duca

pre 7 godina

Hrvati sad ce jos malo Kvarezzmma da udje!
(bucko, 30. jun 2016

Znajući ko je sve vama ulazio, i šta će tek da vam uđe (već u sledećim kvalifikacijama...), ja se ne bih javljao o toj temi haha.

Eh da

pre 7 godina

Kad vec spominjemo Mandzuku odnosno hrvate realno oni nisu trebali da prodju ni kvalifikacije a kamoli grupu (mnogo srece) na kraju su ispali od ispodprosecnog portugala kojeg bi i nasi splavari rasturili na ovom takmicenju. Napred braco Polaci !!!
(Milos, 30. jun 2016 21:53)

Milose, Milose, zar si jos budan?

Nemke

pre 7 godina

Uh sto mi drago sto pobedio portugal,auh :) toliko ima vas iz Srbije sto se nervirate sto portugal odigrao sve neresene a stigao do polufinala...mene bas briga sta rade ali drago mi je da sad vi placete zbog njih.Da Bog da portugal prodje na penale i polufinale i onda na penale osvoji tako sto protivnik promasi prva tri penala a portugal pogodi prva tri ! hehe :)

ccc?

pre 7 godina

Da su Poljaci pogodili sve penale a Portugal ne, to bi bilo zasluzeno? Produzeci i na kraju penali su deo pravila ove igre. Da li neko ima neki problem sa tim? Tacno je da Portugal u regularnom vremenu nije nikoga pobedio ali niko nije pobedio ni Portugal. A sto Portugal bolje izvodi jedanaesterce od protivnickih timova... to nije njihov problem.

Markic

pre 7 godina

Svi pricaju kako odose u polufinale bez pobede. A je l ima neko da ih nadigrao, tacnije bio bolji ??? Za Hrvate pricaju da su "bili bolji" a svi smo videli koliko(?!) ako su uopste i bili. E pa ovako, Portugalci ginu, trce vise od svakog, timski dobro stoje, jedan su za drugog. Stvaraju sanse, nemaju srece da daju gol, slazem se, ali taj Portugal sto sad kukate kako ih prati sreca 2012. na Euru je ispao od Spanije u polufinalu na penale (Bruno Alves pogodio precku), a pre toga su izbacili Cesku i Holandiju (Ronaldo im dao golove ako se secate) igrali su odlican fudbal, 2004. ista prica, Grcka presla u 6 tekmi centar dala po gol i osvojila, finale je bila posebna prica Portugal imao nekih 20+ suteva na gol, ovi par. Iako sam za azure, vreme je mozda da ova generacija sa Nanijem, Ronaldom i Kvarezmom donese nesto sto se duguje njihovoj naciji, s obzirom na prikazano u zadnjih 20 godina, ne bi bilo nezasluzeno sigurno da osvoje jedno evropsko. Ovo sto pobedjuju u produzecima, penalima, upravo to su velike pobede, gde je prevaga iskustvom u takvim tekmama, dovoljno je cak i sad da odigraju "jednu pravu" i u finalu su! Ja im zelim svu srecu pa kako bude. Ps nemojte samo da mi pricate da je Poljska veceras trebala da prodje u polufinale, volim ih Sloveni su, nas narod, ali kad se podvuce crta posle svega vidjenog veceras, Portugal je bio bolji i zasluzeno je u polufinalu. Pozdrav

izi

pre 7 godina

Ne volim Portugal ali sta pricate dosli do.finala nisu dobili jednu.utakmicu, da ste vi zivi.zdravi dobili su svih 5 da nisu dobili ne bi bili tu gde jesu, penali, produzeci sve je to sastvani deo fudbala iz kojeg dobijamo pobednika ko je mentalno i fizicki spremniji i jaci.

Dr

pre 7 godina

Gde je tu fudbalska pravda? Tim koji nema pobedu je dosao u polufinale EP.
(Sab, 30. jun 2016 23:44)

Ali nemaju ni poraz. Tako da je nekako i logicno sto su polufinalu.

NikolaKG80

pre 7 godina

Utakmica je bila toliko dosadna da sam zaspao na leđima, a inače spavam na stomaku. Toliko sam čvrsto zaspao da me nije probudilo ni ushićenje komentatora nakon penala. Znači prođoše Portugalci bez pobede... Treba i to znati.

lucho

pre 7 godina

Vidim svi pocinju komentare prosli bez pobede do polufinala,nikad gore u istoriji fudbala.. Ne bih se slozio posto su osim hrvata sve druge nadigrali igrali su i napadacki najvise sutirali pogadjali stative promasili i penal protiv Austrije.. Na neki nacin sve im se sad vratilo ovim ulaskom u polufinale.Nisu blistali ali sta reci onda za Ruse i Engleze i slicne ekipe.

Stevan

pre 7 godina

Znaci fudbal je zvanicno propao. Jedan glupi Portugal koji sa 5 remija prodje u polufinale.. Ma mislim stvarno..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (heheh, 30. jun 2016 23:50)

A šta su to Poljaci uradili u ovom meču da bi prošli dalje?

neutralni felsh

pre 7 godina

Kad se samo setim legende Milojka Pantića, pa ne znam samo šta biste za njega rekli! :D
(Lady Stark, 30. jun 2016 23:55)


lopta kod anrija, on prica trezege, lopta kod trezegea, on kaze anry... onda udje i anelka i procesor se pregreje ;)

Adams

pre 7 godina

Ronaldo je dao samo 2 gola u knokaut fazi SP-a i EP-a. Nema ga nikad u bitnim utakmicama! Ronaldo je prosecan igrac kada igra za Portugal

MilosRU

pre 7 godina

Sta vam nije jasno sa onim "Portugalija"? Sasvim ispravno receno a vi sto se potsmevate coveku procitajte nesto umesto da samo fejsbucite. Mnogo bre nepismenog naroda.....sacuvaj me Boze.

Neko iz mase

pre 7 godina

Već stavljeno 300 din na Italijane da osvajaju.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Petar, 30. jun 2016 23:45)

100 dinara na finale Belgija -Italija pre početka prvenstva, kvota 90 ;)

Danilo

pre 7 godina

Taj koga pljujete i ne bi da stavljate u isti kos cak ni sa Laudrupom je postigao 260 golova za Real sto nikome nikad nije poslo.za rukom niti ce ikad.Da ne pominjem njegove partije u Junajtedu. Vas argument su penali. Pa.koliko je dao iz penala od tih 260, imate li podatak ili samo lupate. Ni meni se ne svidja njegova zalizana kosa i ponasanje ali znam da priznam kad je neko klasa.

Slavisa V.

pre 7 godina

"Svaba navlaci za poljake. Cist penal nad Ronaldom..."
Slazem se da je bio penal, ali, cudno mi je da niko pre toga nije video penal za Poljsku. Pepe je kasno pustio Levandovskog, vec je bio u kaznenom prostoru, ali je sve proslo bez velike buke. Ronaldu ne bi napamet palo da pokusava da nastavi akciju, vec bi pao kao da ga je strela pogodila.

Lik

pre 7 godina

Ljudi,ja ne znam sta je ovo sto se igra na EP,al nakon gledanja meceva Kopa Amerike,ja sam ubedjen da bi Argentina i Cile lagano ugazili sve ekipe na EP osim Nemaca i Italijana koji bi po meni jedini mogli da pariraju.
Portugal i Poljska izgledaju ko usporeni snimak pored Cileanaca,ko da gledam dva razlicita sporta.

Mladen Delic

pre 7 godina

Preporucujem svim gledaocima RTS-a da smanje ton na tv-eu i da komentarisu po svojoj volji jer se razumete u sve kao Mara u .......

c7-5

pre 7 godina

Za svo pljuvanje koje Ronaldo dozivljava vraca mu se na najbolji nacin. Ovako kao i u ovoj utakmici. Pobedama... neko ce da promasi penala a neko ce da ga pogodi..

Obelix

pre 7 godina

Ja razumem da ne volite Ronalda, ali ovoliko osporavanje i omalovazavanje coveka... U najmanju ruku je smesno. Definitivno je van forme na prvenstvu, a pozitivno u svemu tome je da ne forsira vec razigrava. O tome koliko se podredio kolektivu dovoljno govori da je prvi sutnuo penal. Mozda ovo ne bi trebalo ni spominjati, ali se radi o Ronaldu. Sve u svemu vec vise od15ak godina redovno navijam za njih, od vremena Ruia Koste i Figa. Realno, polufinale je plafon ovog tima. Jedino ako Ronaldo zablista...

Spale

pre 7 godina

losmi

može se to gledati i drugačije! Kažeš nisu nikog pobedili?

Nisu ni od koga ni izgubili, igraju za rezultat, taktički besprekorno, niti jedan pojedinac ne odskače, svi su podređeni kolektivu.

Da li bi nekom smetalo da su naši fudbaleri stigli u polufinale EP bez pobede? Naravno da ne bi.

Pitaj nekog navijača Zvezde, da li mu smeta uspavanka iz Barija '91.

Svaka čast portugalcima!!!

zvek

pre 7 godina

Pravilno je i Portugal i Portugalija. U Srbiji se nekad govorilo i Brazilija za Brazil i više je bila stvar novinarske tradicije nego nekog posebnog pravila - jer smo bespotrebno prevodili ime zemlje. Tek, kada je u Brazilu izgrađen 1960-ih grad Brazilija, prosto se gledalo da se pobegne od konfuzije. U slučaju Portugala može se koristiti i jedn i drugo.

realno

pre 7 godina

Inace kaze se stvarno PORTUGALIJA, pogledajte pravopis, hrvati govore PORTUGAL.
(SRBENDA, 30. jun 2016 23:55)

Na engleskom , nemackom , francuskom i spanskom pise se PORTUGAL a izgovara PORTUGAL : https://en.wikipedia.org/wiki/Portugal

Miran san

pre 7 godina

Proganjace me Renato SanŠes
(Ivke, 30. jun 2016 23:45)

Nemoj da te proganja, kaže se, najpribližnije, Renatu Sanšeš. Nije špansko nego portugalsko ime. I Portugalija, ne Portugal, makar kod nas, iako ni ovo drugo nije blam.

4k4.Dex

pre 7 godina

Kaze neko ovde "Ronaldo je moderna verzija Inzagija nista posebno samo dosta jaci brzi snazniji..." prijatelju ti si upravo opisao boga fudbala!

Ivan

pre 7 godina

Ajde malo o'ladite sa kuknjavom da se Portugalija provlaci...pa koliko su imali suteva na gol do sada (i u okvir gola), i protiv Islanda, i protiv Austrije, i Madjarske? Jedino protiv Hrvata su igrali zatvoreniju varijantu, i da, tu su relativno srecno prosli. Island je imao 2 suta na gol, Madjari su im dali 2 nevidjeno srecna gola, sa Austrijom je bila non-stop situacija da gol visi u vazduhu.

Misljenja sam da bi oni mnogo bolje igrali bez Ronalda, jer covek ne moze da se uklopi u koncepciju nacionalnog tima. Pretpostavljam da preko polovine ovih sto kukaju i arlaucu zapravo to rade jer je Ronaldo prosao dalje.

I ne zaboravite da oni ipak igraju tehnicki potkovan fudbal, sto se bas ne moze reci za Poljsku, da se razumemo, svaka cast i njima na postignutom, ne bi mi bilo zao ni da su oni prosli.

Gladiator

pre 7 godina

Pa zna li ovaj Ronaldo ista drugo u fudbalu ili samo da ceka loptu u sesnestercu.
(sinki, 30. jun 2016 22:36)

Izgleda da ne zna ni to...
(palop, 30. jun 2016 22:51)

Hehehe Zidane i Mesi provalio sam vas odma :)

први српски бек

pre 7 godina

sad su portugalci ovakvi i onakvi a kad su izgubili od mrtve grcke u finalu onda je to bilo ok...ne bi me zacudilo kad bi im se sad vratilo za to prvenstvo 2004. godine...

Апоплекс

pre 7 godina

(Komša, 1. jul 2016 09:15)

Вау, и Иван Клајн би се препао глупости твог аргумента.

Апоплекс

pre 7 godina

(Komša, 1. jul 2016 09:15)

Колико тупав аргумент, онда треба да говоримо Јунајтед стејтс оф Америка, Дојчланд... Просто, ужасно глуп аргумент

Miran san

pre 7 godina

ne verujem da je dr. Klajn kupio svoju diplomu osnovne skole, ja sigurno nisam, a za Vas ne znam. Mozda niste imali srece sa nastavnicima srpskog jezika...
(boy capel, 1. jul 2016 09:02)

Klajn samo kaže šta je pravilnije, ali koristi se ono uobičajeno. Kao Nemačka, Engleska, Meksiko (pravilno je Mehiko), itd.

Inače, za one koji to naglašavaju, "Portugal" ne kažu samo Hrvati, nego svi zapadno od Drine. To je prosto stvar uobičajenog izgovora, u ovoj ili onoj sredini. Možda će u novoj generaciji nešto drugo postati uobičajeno, recimo, taj kladioničarski pravopis. Tvoja nastavnica srpskog je sigurno govorila Portugalija.

LOL

pre 7 godina

Mesi kuci place posle izjave Maradone da njegov tim nema lidera ekipe kakav je sam El Pibe de oro bio i sad kao slag na tortu Cristiano daje gol iz penala koji Mesi chiwawa nije mogao...

lignjoslav

pre 7 godina

Jel portugal kriv sto je prosao sa pet remija u polufinale? Da je Srbija prosla ovako da li bi se ista priica vodila? A hrvati su propustili sansu veka, ova pobeda ih verovatno vise boli od onog gola u 119.

Sole

pre 7 godina

Ne znam da li ste primetili , ali sve reprezentacije koje su postigle prvi gol na utakmici , a da je on iz penala , na kraju su izgubile utakmicu.

srdja

pre 7 godina

...Al ajde da su igrali sa nekim iz vrha,nego sve i jedna ekipa je prosek u najboljem slucaju. ...
(losmi, 30. jun 2016 23:53)

Svaka od tih "prosecnih" ekipa nas bi oducila od fudbala .

ford

pre 7 godina

Koliko se secam,Italija je na S.P. davnih godina izasla jedva iz grupe sa sve iksevima(moderan sam..),mislim da su sve odigrali 1-1,ali nisam bas siguran za rezultate,demencija,razumecete..I postadose sampioni sveta!Al opet sumnjam da su Portugis na tom nivou,sem ako ne 'poludi' CR7, a tad je sve moguce..Iz njihovog ugla,ostale su jos samo dve..!!!

mlad i neukusan

pre 7 godina

@losmi
Misliš zato što ih nisi dovoljno odgledao. Da, verovatno bi samo reprezentacije petorke trebalo da igraju završnicu EP. Zamisli, neko je doterao 24 selekcije samo da bi jedna, Island, izbacila Englesku. Kad bi se vratili lepo na sistem iz 1976 to se ne bi desilo....

cobo

pre 7 godina

boy capel*
Zvanicno se zove República Portuguesa-Portugalska Republika, Poljska se zove Polska a za ove kojima se pricinilo da cuju "Hej Slaveni",moram da im kazem da su blizu,jer SFRJ je "posudila" himnu od Polske .

Miran san

pre 7 godina

Za ove kojima je smešno "Portugalija": knjiga Žozea Saramaga, portugalskog nobelovca, prevedena je ovde kao "Putovanje kroz Portugaliju", ne tako davno, 2012. I u drugim njegovim knjigama, koje su ovde, srećom, majstorski prevedene, koristi se oblik "Portugalija". To je i dalje uobičajeno u književnim prevodima. Ali, možda će se vremenom promeniti, pošto očigledno stižu pismenije generacije. I samo da ponovim, to nije stvar jezičkog čistunstva, nego je u pisanju pravilo da se koriste književno (dakle, književno) uobičajeni oblici, čak i kada su pogrešni, s čisto lingvističkog stanovišta (Meksiko - iako je pravilno Mehiko). U svakom slučaju, lepo je što je ova debata dotakla i neka nefudbalska pitanja.