Portugalci ne brinu zbog poraza

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.06.2008.

17:47

Default images

Fudbalski reprezentativac Portugala Žoao Mutinjo izjavio je da poraz od Švajcarske (0:2) u trećem kolu Evropskog prvenstva neće uzdrmati tu ekipu u pripremama za četvrtfinalni meč na turniru. "Iako smo izgubili, neki segmenti naše igre bili su veoma dobri i te stvari moramo da ponovimo i u četvrtfinalnom meču. Poraz od Švajcaraca nas neće poremetiti", rekao je Mutinjo.

Portugalci su protiv Švajcarske igrali u kombinovanom sastavu, pošto su u prva dva kola zabeležili dve pobede i osigurali plasman u četvrtfinale.

"Moramo da se 'podignemo' i da sačuvamo motivaciju. Pred nama je veoma važna utakmica i to je sada najvažnije", dodao je Mutinjo.

Selektor Portugala Luis Felipe Skolari naveo je da je njegova ekipa poražena, pošto je promašila nekoliko veoma dobrih šansi za gol.

"Protiv Švajcarske smo odigrali običnu utakmicu, u kojoj su neki reprezentativci pružili dobre partija. Imali smo svoje šanse, ali ih nismo iskoristili", objasnio je Skolari.

Najbolji igrač Portugala Kristijano Ronaldo nije želeo da pridaje preveliki značaj jučerašnjem neuspehu.

"Moguće je da rezultat ne bi bio drugačiji, čak i da sam ja igrao. Znali smo da nam meč sa Švajcarcima ništa ne znači i sada moramo da se koncentrišemo na četvrtifnalni duel", kazao je Ronaldo.

Portugal još uvek ne zna ime protivnika u četvrtfinalu, ali najveće šanse za to, prema mišljenju stručnjaka, navijača i kladioničara, imaju Nemci.

"Veoma dobro poznajemo nemačku selekciju i znamo da na meču sa Hrvatskom koji su izgubili nisu pokazali svoje pravo lice", zaključio je Skolari.

Portugal je u Grupi A osvojio prvo mesto sa šest bodova, koliko ima i drugoplasirana Turska. Bez plasmana u četvrtfinale u ovoj grupi ostali su Češka i Švajcarska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: