Nedelja, 15.06.2008.

22:47

Nihat odveo Turke u četvrtfinale!!!

Izvor: B92

Nihat odveo Turke u èetvrtfinale!!! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

79 Komentari

Sortiraj po:

Sir

pre 15 godina

ist koj zahvalnost mislis?, kad niste branili nista. Vec su frankoponi i Zirinski i hrvatski gardi su borili i branili becu. Ko ti je ucijo istoriju?

sir

pre 15 godina

Ist
Pa jesmo spasili bec i nijemce i madari i austrijanci. TO JE BIJO NIKOLA ZIRINSKI, I FRANKOPONI. Pa srbi nisu se branili nego su isli u HR u austrougarskoj kada turska je popapala srbiju.

u_transu_YoS

pre 15 godina

Samo malo... I, sta ce biti u BOSNI? Ma ima da ste tihi ko 'uve i da navijate za ove bolje Hrvati. Novi sampion,novi sampion,ole oleee ole ole oleeeeeee Turkeeeeee...

12th Carragher

pre 15 godina

1996 Uvedeno pravilo zlatnog gola, na stetu Ceha... Njemacka prvak Evrope.
2004 Uvedeno pravilo srebrnog gola, opet pate Cesi... Grcka prvak Evrope.
2008 Pravilo penala u grupnoj fazi, opet Cesi (penala nije bilo) ali Turska ce biti prvak.
Mnogi su naveli da Turski tim nema tehnike, a sta su onda Arda, Sabri, Altintop,donekle Tuncaj a svakako Nihat koji tek ulazi u formu.
Ako se oporave centralni bekovi nisam bas siguran da ce Hrvatima ili bilo kome biti lako.
Volkan nije neki veliki hendikep...
Navijam za finale Spanija Turska

Bimmer

pre 15 godina

U ovoj utakmici je pobedio fudbal, i drago mi je što napadačka igra dominira na ovom prvenstvu (Holandija, Hrvatska, Turska, Španija). Sa druge strane sa uživanjem pratim krah Italije i njihovog anti-fudbala. Česi nisu zaslužili ni Švajcarsku da pobede, gde su odneli tri boda ni krivi ni dužni. Turci su sa srcem izvojevali dve pobede i to je za poštovanje.Btw. mi bi mogli nešto tu i da naučimo.

miki

pre 15 godina

E, da vi znate kako je sinoc bilo u Istanbulu!!;))
Cestitke Turcima! ovo je sport, ne zaboravite i vratite te dezurne sekire nazad, dzaba se radujete, nema rata...Pozdrav ljubiteljima sporta i dobronamjernima, ovi ostali nek se pogledaju u ogledalu, ako ga jos drze kuci:)))

Ist

pre 15 godina

Jos jedanput Hrvati brane Bec od Turaka.
(Goran, Zadar, 16. jun 2008 10:52)

Da da, pretrgli su vam se preci od branjenja pa su ponovo morali Srbi da spasavaju Ugare i Nemce i na kraju od zahvalnosti dobili samo mrznju

Vlado

pre 15 godina

U Beču će vjerovatno biti veoma borbeno do samog kraja. Nisam priželjkivao ovaj susret jer znam da će kod nas u Mostaru svakako doći do nekog belaja.

Zagreb calling

pre 15 godina

Nešto ne razumijem, zašto Bosanci, Bošnjaci ili kao već da ih nazovem (Muslimani) navijaju za Tursku ? Genetski su Slaveni ( islamizirani Srbi ili Hrvati). U vrijeme Otomaskog carstva držali su Bosnu među najzaostalijim dijelom Europe. Da nije bilo Austro-Ugarske bila bi veća civilizacijska rupa od Albanije. Znači Tursku ne mogu nikako pamtiti po dobru a to je bilo i prije 150 godina. Ako ćemo po nekim kulturološkim normama bliži su bilo kojem narod iz ex-Yu, nego Turcima. Vjera - Bosanski muslimani ( načinu života, ponašanju, ...) više imaaju zajedničko s krćanima nego s tamo nekim muslimanima iz Turske. Zato opet ne mogu shaviti zašto navijaju za Tursku ? Pa u toku rata skoro 500 000 ih je bilo sještemo u Hr. Da ne govorim koliko ih radi u HR, koliko imau rodbine, koliko su povezani s HR, pa zašto braćo za Tursku !

revtom

pre 15 godina

Turci nemaju sanse, jedan Koller im sprintom ostavi cijelu odbranu...sta ce tek Olic da im napravi...Olic - vlasnik dosada najbrzeg istrcanog sprinta na EURU - 32km/h! Idemo na Portugal u 1/2 finale!
Inace, susjedi primite cestitke na plasmanu na Svjetsko rukometno kod nas iduce godine!
Pozdrav iz Hrvatske!

Plamen

pre 15 godina

Samo jedna primjedba: Igra Hrvatske NIJE jugoslavenska škola nogometa, nego hrvatska, da je JUGOSLAVENSKA (ne mislim ovdje na srpsku) ne bi dobili ni Nijemce ni Engleze dvaput! Hrvatsku vode mladi stručnjaci koji nemaju veze sa starom gardom Miljanićevaca niti jugoslavenskom školom nogometa (uz duzno poštovanje nekim velikim trenerima)!

pele

pre 15 godina

molim neko da prokometarise situaciju kod 2:0 u sesnaestercu turaka ono kad je turčin podigao visoko nogu i okrznuo glavu valjda plasila.po meni indirekt ili penal.neko je spomenuo da je sudija bio protiv turaka pa posle ove greške suca malo mi je smesna izjava dotičnog

Srdjan, Ceska

pre 15 godina

Cesi su sami krivi za rezultat. Zao mi je Cecha, jer je stvarno branio celu tekmu. Zato se odbrana dobro uklopila u svajcarski ambijent, izm je ja.
U svakom slucaju i pored mog pljuvanja po televizoru sinoc, tekma je bila kao iz snova - uzbudljiva, jaka, tvrda. Samo da mi je na dva sata biti sinocu u Istanbulu! Pozdrav Turcima i drzimo palceve protiv Hrvata!!! Bice zanimljivo gledati tekmu u Bosni!!

Munze Konza

pre 15 godina

Fantastična utakmica, koja (što rekli komentatori) vraća veru u fudbal, i potvrđuje onu našu da "boj ne bije svijetlo oružje". Činjenica je da su Česi i po imenima i po kvalitetu i po mestu reprezentacije na UEFA listi i po svemu ostalom - jači od Turaka. Činjenica je i da su Turci pokazali da imaju "nešto" (ono "nešto" što ih je još pre par vekova nagonilo na Beč), a da Česi to nemaju - zato Turci danas pevaju.

Za Turke navijam jer mi je najbolji ortak sa posla Turčin, i zato što sam ga navabio da navija za Partizan. Zato što su Turci od usta odvajali da dođu na ovu utakmicu. Zato što je fudbal jedina satisfakcija koju mogu dobiti nesrećni turski gastosi u Nemačkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, jedino u čemu mogu da se ravnopravno bore sa ostatkom Evrope. Zato što su urlali kao manijaci celu utakmicu, čak i kad su gubili. Zato što su nam sličniji nego što mislimo (a svakako više nego što bismo, ovako blazirani, "na pragu evropske unije" želeli da budu). Zato što su Turci za priznavanje Kosova imali sasvim jasan razlog (činjenica je da više vole Severni Kipar od Srbije), a da Česi nisu imali nikakav razlog. E zato - Turkiyeeeeeeee!

dalmatinac

pre 15 godina

neće to biti utakmica di će odlućivati kvaliteta, tehnika, taktika...samo želja, volja, karakter...nisu se turci još namjerili na ovakve kao što smo mi...vidit će te da ćemo mi kontrolirat sredinu terena

skeptik

pre 15 godina

@gjuro
Ma ne, mislio sam na Cehe i Turke. Smesan fudbal. I slazem se da ste vi dosta bolji, upravo zato sto ste uspeli da pobedite neke od najboljih evropskih ekipa, sto ovima ne bi uspelo nikad (osim ako im se sklone, kao Nemci u kvalifikacijama). Ali bojim se da razlika u kvalitetu ne garantuje i da cete proci, seti se 2002. i turskog polufinala SP. Bili su jednako besmisleni, a treci na svetu.

ko_koga_i_ko_kome?

pre 15 godina

Turci prodjose samo zato sto su Cesi bili glupi ko k...c!
Umjesto da uvedu dva defanzivna igraca i umjesto Kollera da uvedu Barosa za kontre, oni otvaraju igru pozada i puse tri nenormalna gola! Pa djeca od 12-14 godina nebi takve greske pravili! Nema veze, za Hrvatsku je bolje, Turska ce da izgubi sa 2:0, jer Hrvatska Repka ima vezni red i dobru obranu, a Cesima je to nedostajalo! I ona dva gola sto su Cesi dali, nisu bili neobranjivi! Polufinale ce biti Hrvatska-Njemacka i Spanjolska-Nizozemska!! Finale Njemacka-Nizozemska i Nizozemska osvaja! Njemacka ce ovaj puta uz pomoc sudaca pobjediti Hrvatsku u polufinalu, jer drugacije ne mogu! A Finale osvaja Nizozemska, jer su mnogo jaci od Njemaca, a i vrijeme je da osvoje nesto! Svi rezultati u cetvrtfinalu zavrsavaju sa 2:0 za navedene polufinaliste! Sve ove podatke mi je otkrio Michel Platini!;)
Zivi bili pa vidjeli! Pozdrav

Dragan T

pre 15 godina

Svaka cast Turcima na zasluzenoj pobedi! Molim ove turske homofobike da realno gledaju na stvari, a ne da se vode pricama iz davnina. Ovo je 21. vek. I preporucio bih svima da odu u Tursku i vide kakvo ce ih gostoprimstvo docekati. Kakvo sam ja misljenje imao o Turskoj pre nego sto sam otisao, mislio sam da ce me pojesti vec prvog dana. Turska je prelepa, a Turci su izvrsni domacini.

Seni seviyorum Turkiye! Go Turkey!

Sirp - Belgrad

gjuro

pre 15 godina

@skeptik: velis jadan nogomet sto smo mi (Hrvatska) medju 10 u Europi?? Pa zasto vi niste? Jesmo pobijedili Njemacku, Englesku, Italiju, sta jos treba? Ako smo njih sve dobili, vi niste nikad onda ne znam sta je cudno sto smo medju 8 usli! Tursku cemo pobijedit jer smo puno bolja momcad eto pozdrav!

Nikolaj

pre 15 godina

Ne zamerite,ovo je komentar ispravki!Kao prvo:
@br.9,
Ajd' nekako bi se i moglo reci da Cech nosi neku (nazovi) krpu na glavi,ali je i dalje najbolji golman na svetu,a to nije moje misljenje vec cinjenica.Usput,s obzirom da je kisa padala sve vreme,moguce je da se desi i najboljem da prokliza (gledaj formulu posto o fudbalu puno znas).Kao drugo,drugi koga smatras carem (tu se jedino slazem da je car)"Sar",ne zove se Edwin Van Der,vec samo Edwin,a prezime mu je Van Der Sar (mozda si znao,a mrzelo te da pises).
@br.17
Pre svega,i vrapci znaju da je to utakmica visokog rizika jer,kada pogledas koliko Hrvata i Turaka zaposelo Ottakringer strasse (Balkan strasse)u Becu od pocetka prvenstva,morace pored pomoci u vidu Hrvatskih i Turskih policajaca da pozovu i Srpske policajce (da ne bude da se nismo kvalifikovali za Euro 2008).Hocu da kazem da nema tu mnogo para na vise kartona.Zapravo,bice:"Sto vise kartona,manje para!"

kenan

pre 15 godina

Ovo je Fudbal ili Sport,Srbski gledoci nece da vide istinu,Kao obicno nemaju argumenata, Sto Turci dugo poluvreme rasturali Cehe,Nisu Cesi igrali lose nego Turci igrli dobro.PS Znaci nisu sportski odgojeni!!!!!!!TÜRKIYE,TÜRKEI,TURSKA.

Gospar

pre 15 godina

I ladno odose Svajcarci u kup UEFA.
(Lionac, 15. jun 2008 23:55)

Hahahhahahahahaha... vi srbi ste stvarno najsmjesniji ljudi na svijetu. BTW pozdrav iz Dubrovnika

Sevastokrator

pre 15 godina

RODJENI (svim Mostarcima)
Kad se setim Veleza, svih legendi tog kluba, velikana grada Mostara... dodje mi da (slagacu) zaplacem.
Ne mogu da verujem da je kod vas jos uvek napeto poput primicaca Pogrebnjaka (vidi pod vesti), a po zadnjim razglednicama kuzim-kapiram-kontam grad k'o "lutka", imate dva kluba (koja nista ne vrede) itd. I jos vam nije dosta njasra ...

POZORNOST: U SLUCAJU OPASNOSTI RASKLOPITI MOST!

Opasni Turci

pre 15 godina

Hrvatima ce protiv Turaka biti znatno teze nego sto bi bilo protiv Ceske! Jer, ceska i hrvatska reprezentacija gaje donekle slican fudbal, s tom razlikom sto Hrvati imaju znatno vecu motivaciju. Sa Turcima je vec druga prica: bore se do kraja, imaju dobre igrace, a odsustvo golmana Volkana cak je prednost za njih - jer je Volkan danas bio slab, dvaput su mu lopte preko prstiju usle u mrezu! Utakmica ce svakako biti uzbudljiva - dok bi utakmica Hrvatska-Ceska obilovala nadmudrivanjem, rastezanjem, i cekanjem na gresku protivnika. Ovako, pripremite se za pravi fudbalski boj! Ko pobedi - sa srecom mu u polufinalu (osim ako ne udare na Ruse, tad cu, naravno, uz Rusiju biti).

Zeka peka

pre 15 godina

Za ovaj trenutak kad je Nihat postigao treci gol se zivi. On je trenutno za Turke isto sto i Djordjevic za nas sa onom trojkom protiv Hrvata...

MUKI

pre 15 godina

e tako se igra... srce na teren .... niko u evropi nema tekvu veru u sebe i kolektivni duh kao TURCI.... hvala sto ste mi ulepsali vece i znam za koga da navijam u sledecoj vasoj utakmici (naravno da necu za Hrvatsku... hehehe) .....TURKIYE.... TURKIYE.... TURKIYE

R2D2

pre 15 godina

Ej momci, pa nije Ceska zadnja u grupi A nego Svajcarska. Bez obzira na gol razliku gleda se medjusobni mec. Ako meni ne verujete pogledajte zvanicni sajt. Ajd brzo ispravljajte.

Pozdrav

Što da činim

pre 15 godina

Ya koga da navijamo u 1/4 finala.Turska-Hrvatska. Volio bih da izgube obije reprezentacije ali pošto ne mogu pitaću Voju Ko[tunicu kome da držim palčeve!

Zex

pre 15 godina

Eto Turci vec drugi put u 90. min. daju gol zato ce ih Hrvati rasafiti ,ne zato sto volim hrvate nego zato sto su turci ustvari kanta.

Arda

pre 15 godina

Turska Croacia,xmmmm...moglo bi ladno 5:0 za Tursku,ali laganice tri je dovoljno da se ne bih mnogo forsirali jer ih ceka polu finale.

Pero Potonjak

pre 15 godina

"Je li Cesi, je l' 'ocete da priznate nezavisno Kosovo? E eto vam ga!
(Steve, 15. jun 2008 23:00)"

Pa i Turci su medju prvima priznali, kratka je pamet u Srba ...

Mehmed El Fatih

pre 15 godina

Bravo majstori! Idemo ponovo da osvajamo Evropu. Tako se bori, kao akindžije! Hrvatska je bolji tim, Turci će biti bez Volkana i Aurelia, ali poslije ovoga ništa me ne bi čudilo.

posmatrac iz daleka

pre 15 godina

Gledajuci zadnjih petnaestak minuta ne mogu da se otmem utisku da je Ceh (jedan od najboljih golana u Evropi) dobio DEBELE pare (na poluvremenu):-) !?!?!?!

Turcin

pre 15 godina

Nesha,zelim ovom prilikom da te pozdravim,CARE! Ne bi se slozio s tobom u vezi tehnike Turaka. To su sjajni tehnicari,pocni od Arde,Kazima, preko Altintopa sve do Nihata to su sve vrhunski tehnicari koji igraju za velike klubove. Ja sam odusevljen tekmom a pogotovo pobedom...Slavimo,slavimo, i slavicemo! Gazi gazi Turska, sve do finala!!!

Johnzy, Beograd

pre 15 godina

Svaka cast Turcima na fenomenalnom fudbalu, zbog ovakvih utakmica se gleda i voli fudbal, ali mislim da ce ih komsije dobiti. Ajmo, napred Hrvatska do finala!

Marsovac

pre 15 godina

Iako sam do pocetka utakmice zeleo da Cesi prodju dalje, brzo sam promenio misljenje na samom pocetku.Prema Turcima je svo vreme vrsena sudijska nepravda, delio im je sudija zute kartone ko bombone.Na kraju sam bio jako srecan i zadovoljan kada sam video da su Turci prosliu dalje.U cetvrtfinalu tesko da ce sta moci protiv Hrvata, ali videcemo.

herc

pre 15 godina

Osobno bih volio Čehe u četvrtfinalu jer mislim da bi nam više odgovarali po stilu igre, a mislim da ćemo teško ali ipak pobijediti. (al će bit ogromne frke u Mostaru jako vjerovatno)

Milan

pre 15 godina

Karol Brikner je najveći krivac za eliminaciju Čeha!
Vršio je totalno pogrešne izmene u nameri da sačuva vođstvo.
Prvo: umesto prodornog Sionka, koji je idealan za brze kontre po desnom boku, ubacuje u igru Vlčeka. Pametna izmena bila bi Baroš umesto Kolera jer jednog statičnog i već ostarelog igrača, koji ne može da odigra svih 90 minuta u istom ritmu, bi zamenio mnogo brži, okretniji i tehnički potkovaniji, što bi povećalo opasnost od kontri za Turke i onemogućilo ih da napadnu svim silama jer bi morali da budu stalno koncentrisani na defanzivu i da jednim okom motre na Češke napadače.
Drugo: Kadlec umesto Plašila. Ponovo se iz igre izvlači brz krilni igrač i umesto njega uvodi mlad i neiskusan bek u trenucima kada je ekipi potrebna dodatna sigurnost u odbrani. Mnogo mudrija izmena bi bila Sivok (ako je uopšte i bio na klupi) umesto Polaka. Sivok je defanzivni vezni igrač, kao i Galašek, i bio bi dobrodošao kao pomoć u prekidanju protivničkih akcija na prelomnim tačkama.
Ali šta je tu je. Nama, navijačima Češke, ostaje samo da žalimo i da sportski čestitamo Turcima koji su pokazali da imaju moćan mentalitet.

u_transu_YoS

pre 15 godina

alooo,aloooooo, i sta sam rekao ja? Kakva tekma, mwaah... Samo HuRsVtATsE da pobedimo i eto nas u polu finalu... Napred Turci!!!!!!!!1

Bez_Cenzure

pre 15 godina

I tako Hrvatska dobi lakšeg protivnika. Realno Česi su kao tim kvalitetniji i pružili bi veći otpor Hrvatima. Turci su u problemu i sa kartonima. Turci su ipak prosječan tim.

FoRzA_PxFxCx

pre 15 godina

Nikad ne reci nikad!!!
Svaka cast za borbu do kraja.
Zao mi je Ceha, ali i najbolji grese, sta da se radi.

P.S. Aca me je slatko nasmejao sa onim ,,Ceskoslovacka''!!!

torca du

pre 15 godina

molim acu znalca i ostale kompleksaše da nam savjetuju kako protiv Turske jer jedino oni nas mogu odvesti na pravi put,več su nebrojeno puta pokazali da su veliki znalci pa otud i nadimak aca znalac,ako ti bude teško posavjetuj se sa bez cenzure ili nemanjom delijom,hvala,adiooooo

Logoras

pre 15 godina

Joj pa gdje Turska covjece oce gorit Bosna pa i Hercegovina.Hrvati navijaju normala za Hrvatsku a Muslimani za Tursku biti ce nereda pogotovo u mom Mostaru.

Toma88 KG

pre 15 godina

I posle kazu "sto covek pije?" :) Ovi Turci dva puta za redom neke preokrete prave. Red je da ispadnu. "Treca sreca" se kaze. Ipak je Hrvatima (JugoslAvenska skola nogometa) mesto medju najboljima, a ne Turcima koji se od juce bave sportovima i to razno - raznim... :D

Giolle

pre 15 godina

Kladionicarima bih preporucio da u 1\4 finalu igraju vise zutih kartona. Lagano pare u dzep.
Prvi crveni ne znam ko ce da dobije, al' bice ih...
Licice to na utakmicu Portugal-Holandija (SP 2006)
Zelim svima lagani dobitak...

Pacan

pre 15 godina

Velika borba Turaka i katastrofalna greska Ceha ide na ruku Hrvatskoj jer je Ceska jaca repka od turaka uz to ce Turci igrati bez dva kljucna igraca.Cesi zao mi je vas ali ste sami krivi za to. Drugo poluvreme ste bili ocajni.

Nesha

pre 15 godina

Ovo sto su uradili turci mi nikada ne bi smo mogli. Pokazali su da imaju zelje i hrabrosti iako mozda tehnicki nisu bas potkovani. Znam da u srbiji ne postoji neke prevelika simpatija za tursku, ali mene su turci odusevili i pored portugalaca od sada navijam i za njih na ovom prvenstvu. Mnogo volim kada srce i zelja pobede.

whiskey you're the devil you're leading me astray..

pre 15 godina

majka muju šišala na struju,struja jaka ubila ludaka...

joj kakva tekma,ne treba puno zamerati čehu al nihat ludak...on je kriv za sve zajedno sa briknerom...

prodjoše muje bog te vido...pašće i 'rvati

maki_nk

pre 15 godina

luda utakmica!!! turci sve kao da nece pa tri golcine!!! kako ih ubise!!! na kraju mi bilo zao jadnog ceha a posebno ceske igrace!!! vode 2:0 i super odrzavaju taj rezultat ali su turci unijeli srce u igru, dobili su malo srece i naravno pobijedili!!!

Miroslav Marcikic

pre 15 godina

Ima nesto u ljudskom karakteru, a sto se takodje reflektuje i u sferi sporta, a to se zove M..A, a to Cesi definitivno nemaju dok kod Turaka sa time nikada nije bio problem, zato su i drzali ceo Balkan pod svojom komandom. Dok naciji austrijskih lakeja predstoji povratak kuci, sta je tu je, napred hrabri, dole bez....ci, poozdrav svima, M.
P. S.
u, d,
m, u, d, i,
tko razume shvatice, ne......

baron_luka

pre 15 godina

meni je ceh i dalje najbolji golman i mnogo ga gotivim...i zao mi je sto se ovo njemu dogodilo!!!

navijao sam za cehe,svim srcem,i zao mi je ,kao i vecini,sto su ispali...pogotovo od ovih turaka!!!

CEH JE KRALJ!

Pero Potonjak

pre 15 godina

"Je li Cesi, je l' 'ocete da priznate nezavisno Kosovo? E eto vam ga!
(Steve, 15. jun 2008 23:00)"

Pa i Turci su medju prvima priznali, kratka je pamet u Srba ...

Milan

pre 15 godina

Karol Brikner je najveći krivac za eliminaciju Čeha!
Vršio je totalno pogrešne izmene u nameri da sačuva vođstvo.
Prvo: umesto prodornog Sionka, koji je idealan za brze kontre po desnom boku, ubacuje u igru Vlčeka. Pametna izmena bila bi Baroš umesto Kolera jer jednog statičnog i već ostarelog igrača, koji ne može da odigra svih 90 minuta u istom ritmu, bi zamenio mnogo brži, okretniji i tehnički potkovaniji, što bi povećalo opasnost od kontri za Turke i onemogućilo ih da napadnu svim silama jer bi morali da budu stalno koncentrisani na defanzivu i da jednim okom motre na Češke napadače.
Drugo: Kadlec umesto Plašila. Ponovo se iz igre izvlači brz krilni igrač i umesto njega uvodi mlad i neiskusan bek u trenucima kada je ekipi potrebna dodatna sigurnost u odbrani. Mnogo mudrija izmena bi bila Sivok (ako je uopšte i bio na klupi) umesto Polaka. Sivok je defanzivni vezni igrač, kao i Galašek, i bio bi dobrodošao kao pomoć u prekidanju protivničkih akcija na prelomnim tačkama.
Ali šta je tu je. Nama, navijačima Češke, ostaje samo da žalimo i da sportski čestitamo Turcima koji su pokazali da imaju moćan mentalitet.

baron_luka

pre 15 godina

meni je ceh i dalje najbolji golman i mnogo ga gotivim...i zao mi je sto se ovo njemu dogodilo!!!

navijao sam za cehe,svim srcem,i zao mi je ,kao i vecini,sto su ispali...pogotovo od ovih turaka!!!

CEH JE KRALJ!

Logoras

pre 15 godina

Joj pa gdje Turska covjece oce gorit Bosna pa i Hercegovina.Hrvati navijaju normala za Hrvatsku a Muslimani za Tursku biti ce nereda pogotovo u mom Mostaru.

Sevastokrator

pre 15 godina

RODJENI (svim Mostarcima)
Kad se setim Veleza, svih legendi tog kluba, velikana grada Mostara... dodje mi da (slagacu) zaplacem.
Ne mogu da verujem da je kod vas jos uvek napeto poput primicaca Pogrebnjaka (vidi pod vesti), a po zadnjim razglednicama kuzim-kapiram-kontam grad k'o "lutka", imate dva kluba (koja nista ne vrede) itd. I jos vam nije dosta njasra ...

POZORNOST: U SLUCAJU OPASNOSTI RASKLOPITI MOST!

Miroslav Marcikic

pre 15 godina

Ima nesto u ljudskom karakteru, a sto se takodje reflektuje i u sferi sporta, a to se zove M..A, a to Cesi definitivno nemaju dok kod Turaka sa time nikada nije bio problem, zato su i drzali ceo Balkan pod svojom komandom. Dok naciji austrijskih lakeja predstoji povratak kuci, sta je tu je, napred hrabri, dole bez....ci, poozdrav svima, M.
P. S.
u, d,
m, u, d, i,
tko razume shvatice, ne......

Gospar

pre 15 godina

I ladno odose Svajcarci u kup UEFA.
(Lionac, 15. jun 2008 23:55)

Hahahhahahahahaha... vi srbi ste stvarno najsmjesniji ljudi na svijetu. BTW pozdrav iz Dubrovnika

Nesha

pre 15 godina

Ovo sto su uradili turci mi nikada ne bi smo mogli. Pokazali su da imaju zelje i hrabrosti iako mozda tehnicki nisu bas potkovani. Znam da u srbiji ne postoji neke prevelika simpatija za tursku, ali mene su turci odusevili i pored portugalaca od sada navijam i za njih na ovom prvenstvu. Mnogo volim kada srce i zelja pobede.

Johnzy, Beograd

pre 15 godina

Svaka cast Turcima na fenomenalnom fudbalu, zbog ovakvih utakmica se gleda i voli fudbal, ali mislim da ce ih komsije dobiti. Ajmo, napred Hrvatska do finala!

Pacan

pre 15 godina

Velika borba Turaka i katastrofalna greska Ceha ide na ruku Hrvatskoj jer je Ceska jaca repka od turaka uz to ce Turci igrati bez dva kljucna igraca.Cesi zao mi je vas ali ste sami krivi za to. Drugo poluvreme ste bili ocajni.

Toma88 KG

pre 15 godina

I posle kazu "sto covek pije?" :) Ovi Turci dva puta za redom neke preokrete prave. Red je da ispadnu. "Treca sreca" se kaze. Ipak je Hrvatima (JugoslAvenska skola nogometa) mesto medju najboljima, a ne Turcima koji se od juce bave sportovima i to razno - raznim... :D

Što da činim

pre 15 godina

Ya koga da navijamo u 1/4 finala.Turska-Hrvatska. Volio bih da izgube obije reprezentacije ali pošto ne mogu pitaću Voju Ko[tunicu kome da držim palčeve!

Dragan T

pre 15 godina

Svaka cast Turcima na zasluzenoj pobedi! Molim ove turske homofobike da realno gledaju na stvari, a ne da se vode pricama iz davnina. Ovo je 21. vek. I preporucio bih svima da odu u Tursku i vide kakvo ce ih gostoprimstvo docekati. Kakvo sam ja misljenje imao o Turskoj pre nego sto sam otisao, mislio sam da ce me pojesti vec prvog dana. Turska je prelepa, a Turci su izvrsni domacini.

Seni seviyorum Turkiye! Go Turkey!

Sirp - Belgrad

maki_nk

pre 15 godina

luda utakmica!!! turci sve kao da nece pa tri golcine!!! kako ih ubise!!! na kraju mi bilo zao jadnog ceha a posebno ceske igrace!!! vode 2:0 i super odrzavaju taj rezultat ali su turci unijeli srce u igru, dobili su malo srece i naravno pobijedili!!!

gjuro

pre 15 godina

@skeptik: velis jadan nogomet sto smo mi (Hrvatska) medju 10 u Europi?? Pa zasto vi niste? Jesmo pobijedili Njemacku, Englesku, Italiju, sta jos treba? Ako smo njih sve dobili, vi niste nikad onda ne znam sta je cudno sto smo medju 8 usli! Tursku cemo pobijedit jer smo puno bolja momcad eto pozdrav!

FoRzA_PxFxCx

pre 15 godina

Nikad ne reci nikad!!!
Svaka cast za borbu do kraja.
Zao mi je Ceha, ali i najbolji grese, sta da se radi.

P.S. Aca me je slatko nasmejao sa onim ,,Ceskoslovacka''!!!

Bez_Cenzure

pre 15 godina

I tako Hrvatska dobi lakšeg protivnika. Realno Česi su kao tim kvalitetniji i pružili bi veći otpor Hrvatima. Turci su u problemu i sa kartonima. Turci su ipak prosječan tim.

Plamen

pre 15 godina

Samo jedna primjedba: Igra Hrvatske NIJE jugoslavenska škola nogometa, nego hrvatska, da je JUGOSLAVENSKA (ne mislim ovdje na srpsku) ne bi dobili ni Nijemce ni Engleze dvaput! Hrvatsku vode mladi stručnjaci koji nemaju veze sa starom gardom Miljanićevaca niti jugoslavenskom školom nogometa (uz duzno poštovanje nekim velikim trenerima)!

torca du

pre 15 godina

molim acu znalca i ostale kompleksaše da nam savjetuju kako protiv Turske jer jedino oni nas mogu odvesti na pravi put,več su nebrojeno puta pokazali da su veliki znalci pa otud i nadimak aca znalac,ako ti bude teško posavjetuj se sa bez cenzure ili nemanjom delijom,hvala,adiooooo

Opasni Turci

pre 15 godina

Hrvatima ce protiv Turaka biti znatno teze nego sto bi bilo protiv Ceske! Jer, ceska i hrvatska reprezentacija gaje donekle slican fudbal, s tom razlikom sto Hrvati imaju znatno vecu motivaciju. Sa Turcima je vec druga prica: bore se do kraja, imaju dobre igrace, a odsustvo golmana Volkana cak je prednost za njih - jer je Volkan danas bio slab, dvaput su mu lopte preko prstiju usle u mrezu! Utakmica ce svakako biti uzbudljiva - dok bi utakmica Hrvatska-Ceska obilovala nadmudrivanjem, rastezanjem, i cekanjem na gresku protivnika. Ovako, pripremite se za pravi fudbalski boj! Ko pobedi - sa srecom mu u polufinalu (osim ako ne udare na Ruse, tad cu, naravno, uz Rusiju biti).

Marsovac

pre 15 godina

Iako sam do pocetka utakmice zeleo da Cesi prodju dalje, brzo sam promenio misljenje na samom pocetku.Prema Turcima je svo vreme vrsena sudijska nepravda, delio im je sudija zute kartone ko bombone.Na kraju sam bio jako srecan i zadovoljan kada sam video da su Turci prosliu dalje.U cetvrtfinalu tesko da ce sta moci protiv Hrvata, ali videcemo.

Zeka peka

pre 15 godina

Za ovaj trenutak kad je Nihat postigao treci gol se zivi. On je trenutno za Turke isto sto i Djordjevic za nas sa onom trojkom protiv Hrvata...

kenan

pre 15 godina

Ovo je Fudbal ili Sport,Srbski gledoci nece da vide istinu,Kao obicno nemaju argumenata, Sto Turci dugo poluvreme rasturali Cehe,Nisu Cesi igrali lose nego Turci igrli dobro.PS Znaci nisu sportski odgojeni!!!!!!!TÜRKIYE,TÜRKEI,TURSKA.

u_transu_YoS

pre 15 godina

alooo,aloooooo, i sta sam rekao ja? Kakva tekma, mwaah... Samo HuRsVtATsE da pobedimo i eto nas u polu finalu... Napred Turci!!!!!!!!1

MUKI

pre 15 godina

e tako se igra... srce na teren .... niko u evropi nema tekvu veru u sebe i kolektivni duh kao TURCI.... hvala sto ste mi ulepsali vece i znam za koga da navijam u sledecoj vasoj utakmici (naravno da necu za Hrvatsku... hehehe) .....TURKIYE.... TURKIYE.... TURKIYE

Zex

pre 15 godina

Eto Turci vec drugi put u 90. min. daju gol zato ce ih Hrvati rasafiti ,ne zato sto volim hrvate nego zato sto su turci ustvari kanta.

Munze Konza

pre 15 godina

Fantastična utakmica, koja (što rekli komentatori) vraća veru u fudbal, i potvrđuje onu našu da "boj ne bije svijetlo oružje". Činjenica je da su Česi i po imenima i po kvalitetu i po mestu reprezentacije na UEFA listi i po svemu ostalom - jači od Turaka. Činjenica je i da su Turci pokazali da imaju "nešto" (ono "nešto" što ih je još pre par vekova nagonilo na Beč), a da Česi to nemaju - zato Turci danas pevaju.

Za Turke navijam jer mi je najbolji ortak sa posla Turčin, i zato što sam ga navabio da navija za Partizan. Zato što su Turci od usta odvajali da dođu na ovu utakmicu. Zato što je fudbal jedina satisfakcija koju mogu dobiti nesrećni turski gastosi u Nemačkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, jedino u čemu mogu da se ravnopravno bore sa ostatkom Evrope. Zato što su urlali kao manijaci celu utakmicu, čak i kad su gubili. Zato što su nam sličniji nego što mislimo (a svakako više nego što bismo, ovako blazirani, "na pragu evropske unije" želeli da budu). Zato što su Turci za priznavanje Kosova imali sasvim jasan razlog (činjenica je da više vole Severni Kipar od Srbije), a da Česi nisu imali nikakav razlog. E zato - Turkiyeeeeeeee!

whiskey you're the devil you're leading me astray..

pre 15 godina

majka muju šišala na struju,struja jaka ubila ludaka...

joj kakva tekma,ne treba puno zamerati čehu al nihat ludak...on je kriv za sve zajedno sa briknerom...

prodjoše muje bog te vido...pašće i 'rvati

Turcin

pre 15 godina

Nesha,zelim ovom prilikom da te pozdravim,CARE! Ne bi se slozio s tobom u vezi tehnike Turaka. To su sjajni tehnicari,pocni od Arde,Kazima, preko Altintopa sve do Nihata to su sve vrhunski tehnicari koji igraju za velike klubove. Ja sam odusevljen tekmom a pogotovo pobedom...Slavimo,slavimo, i slavicemo! Gazi gazi Turska, sve do finala!!!

skeptik

pre 15 godina

@gjuro
Ma ne, mislio sam na Cehe i Turke. Smesan fudbal. I slazem se da ste vi dosta bolji, upravo zato sto ste uspeli da pobedite neke od najboljih evropskih ekipa, sto ovima ne bi uspelo nikad (osim ako im se sklone, kao Nemci u kvalifikacijama). Ali bojim se da razlika u kvalitetu ne garantuje i da cete proci, seti se 2002. i turskog polufinala SP. Bili su jednako besmisleni, a treci na svetu.

pele

pre 15 godina

molim neko da prokometarise situaciju kod 2:0 u sesnaestercu turaka ono kad je turčin podigao visoko nogu i okrznuo glavu valjda plasila.po meni indirekt ili penal.neko je spomenuo da je sudija bio protiv turaka pa posle ove greške suca malo mi je smesna izjava dotičnog

Giolle

pre 15 godina

Kladionicarima bih preporucio da u 1\4 finalu igraju vise zutih kartona. Lagano pare u dzep.
Prvi crveni ne znam ko ce da dobije, al' bice ih...
Licice to na utakmicu Portugal-Holandija (SP 2006)
Zelim svima lagani dobitak...

herc

pre 15 godina

Osobno bih volio Čehe u četvrtfinalu jer mislim da bi nam više odgovarali po stilu igre, a mislim da ćemo teško ali ipak pobijediti. (al će bit ogromne frke u Mostaru jako vjerovatno)

R2D2

pre 15 godina

Ej momci, pa nije Ceska zadnja u grupi A nego Svajcarska. Bez obzira na gol razliku gleda se medjusobni mec. Ako meni ne verujete pogledajte zvanicni sajt. Ajd brzo ispravljajte.

Pozdrav

Arda

pre 15 godina

Turska Croacia,xmmmm...moglo bi ladno 5:0 za Tursku,ali laganice tri je dovoljno da se ne bih mnogo forsirali jer ih ceka polu finale.

Nikolaj

pre 15 godina

Ne zamerite,ovo je komentar ispravki!Kao prvo:
@br.9,
Ajd' nekako bi se i moglo reci da Cech nosi neku (nazovi) krpu na glavi,ali je i dalje najbolji golman na svetu,a to nije moje misljenje vec cinjenica.Usput,s obzirom da je kisa padala sve vreme,moguce je da se desi i najboljem da prokliza (gledaj formulu posto o fudbalu puno znas).Kao drugo,drugi koga smatras carem (tu se jedino slazem da je car)"Sar",ne zove se Edwin Van Der,vec samo Edwin,a prezime mu je Van Der Sar (mozda si znao,a mrzelo te da pises).
@br.17
Pre svega,i vrapci znaju da je to utakmica visokog rizika jer,kada pogledas koliko Hrvata i Turaka zaposelo Ottakringer strasse (Balkan strasse)u Becu od pocetka prvenstva,morace pored pomoci u vidu Hrvatskih i Turskih policajaca da pozovu i Srpske policajce (da ne bude da se nismo kvalifikovali za Euro 2008).Hocu da kazem da nema tu mnogo para na vise kartona.Zapravo,bice:"Sto vise kartona,manje para!"

ko_koga_i_ko_kome?

pre 15 godina

Turci prodjose samo zato sto su Cesi bili glupi ko k...c!
Umjesto da uvedu dva defanzivna igraca i umjesto Kollera da uvedu Barosa za kontre, oni otvaraju igru pozada i puse tri nenormalna gola! Pa djeca od 12-14 godina nebi takve greske pravili! Nema veze, za Hrvatsku je bolje, Turska ce da izgubi sa 2:0, jer Hrvatska Repka ima vezni red i dobru obranu, a Cesima je to nedostajalo! I ona dva gola sto su Cesi dali, nisu bili neobranjivi! Polufinale ce biti Hrvatska-Njemacka i Spanjolska-Nizozemska!! Finale Njemacka-Nizozemska i Nizozemska osvaja! Njemacka ce ovaj puta uz pomoc sudaca pobjediti Hrvatsku u polufinalu, jer drugacije ne mogu! A Finale osvaja Nizozemska, jer su mnogo jaci od Njemaca, a i vrijeme je da osvoje nesto! Svi rezultati u cetvrtfinalu zavrsavaju sa 2:0 za navedene polufinaliste! Sve ove podatke mi je otkrio Michel Platini!;)
Zivi bili pa vidjeli! Pozdrav

Zagreb calling

pre 15 godina

Nešto ne razumijem, zašto Bosanci, Bošnjaci ili kao već da ih nazovem (Muslimani) navijaju za Tursku ? Genetski su Slaveni ( islamizirani Srbi ili Hrvati). U vrijeme Otomaskog carstva držali su Bosnu među najzaostalijim dijelom Europe. Da nije bilo Austro-Ugarske bila bi veća civilizacijska rupa od Albanije. Znači Tursku ne mogu nikako pamtiti po dobru a to je bilo i prije 150 godina. Ako ćemo po nekim kulturološkim normama bliži su bilo kojem narod iz ex-Yu, nego Turcima. Vjera - Bosanski muslimani ( načinu života, ponašanju, ...) više imaaju zajedničko s krćanima nego s tamo nekim muslimanima iz Turske. Zato opet ne mogu shaviti zašto navijaju za Tursku ? Pa u toku rata skoro 500 000 ih je bilo sještemo u Hr. Da ne govorim koliko ih radi u HR, koliko imau rodbine, koliko su povezani s HR, pa zašto braćo za Tursku !

posmatrac iz daleka

pre 15 godina

Gledajuci zadnjih petnaestak minuta ne mogu da se otmem utisku da je Ceh (jedan od najboljih golana u Evropi) dobio DEBELE pare (na poluvremenu):-) !?!?!?!

dalmatinac

pre 15 godina

neće to biti utakmica di će odlućivati kvaliteta, tehnika, taktika...samo želja, volja, karakter...nisu se turci još namjerili na ovakve kao što smo mi...vidit će te da ćemo mi kontrolirat sredinu terena

revtom

pre 15 godina

Turci nemaju sanse, jedan Koller im sprintom ostavi cijelu odbranu...sta ce tek Olic da im napravi...Olic - vlasnik dosada najbrzeg istrcanog sprinta na EURU - 32km/h! Idemo na Portugal u 1/2 finale!
Inace, susjedi primite cestitke na plasmanu na Svjetsko rukometno kod nas iduce godine!
Pozdrav iz Hrvatske!

Bimmer

pre 15 godina

U ovoj utakmici je pobedio fudbal, i drago mi je što napadačka igra dominira na ovom prvenstvu (Holandija, Hrvatska, Turska, Španija). Sa druge strane sa uživanjem pratim krah Italije i njihovog anti-fudbala. Česi nisu zaslužili ni Švajcarsku da pobede, gde su odneli tri boda ni krivi ni dužni. Turci su sa srcem izvojevali dve pobede i to je za poštovanje.Btw. mi bi mogli nešto tu i da naučimo.

miki

pre 15 godina

E, da vi znate kako je sinoc bilo u Istanbulu!!;))
Cestitke Turcima! ovo je sport, ne zaboravite i vratite te dezurne sekire nazad, dzaba se radujete, nema rata...Pozdrav ljubiteljima sporta i dobronamjernima, ovi ostali nek se pogledaju u ogledalu, ako ga jos drze kuci:)))

Mehmed El Fatih

pre 15 godina

Bravo majstori! Idemo ponovo da osvajamo Evropu. Tako se bori, kao akindžije! Hrvatska je bolji tim, Turci će biti bez Volkana i Aurelia, ali poslije ovoga ništa me ne bi čudilo.

Srdjan, Ceska

pre 15 godina

Cesi su sami krivi za rezultat. Zao mi je Cecha, jer je stvarno branio celu tekmu. Zato se odbrana dobro uklopila u svajcarski ambijent, izm je ja.
U svakom slucaju i pored mog pljuvanja po televizoru sinoc, tekma je bila kao iz snova - uzbudljiva, jaka, tvrda. Samo da mi je na dva sata biti sinocu u Istanbulu! Pozdrav Turcima i drzimo palceve protiv Hrvata!!! Bice zanimljivo gledati tekmu u Bosni!!

Vlado

pre 15 godina

U Beču će vjerovatno biti veoma borbeno do samog kraja. Nisam priželjkivao ovaj susret jer znam da će kod nas u Mostaru svakako doći do nekog belaja.

Ist

pre 15 godina

Jos jedanput Hrvati brane Bec od Turaka.
(Goran, Zadar, 16. jun 2008 10:52)

Da da, pretrgli su vam se preci od branjenja pa su ponovo morali Srbi da spasavaju Ugare i Nemce i na kraju od zahvalnosti dobili samo mrznju

12th Carragher

pre 15 godina

1996 Uvedeno pravilo zlatnog gola, na stetu Ceha... Njemacka prvak Evrope.
2004 Uvedeno pravilo srebrnog gola, opet pate Cesi... Grcka prvak Evrope.
2008 Pravilo penala u grupnoj fazi, opet Cesi (penala nije bilo) ali Turska ce biti prvak.
Mnogi su naveli da Turski tim nema tehnike, a sta su onda Arda, Sabri, Altintop,donekle Tuncaj a svakako Nihat koji tek ulazi u formu.
Ako se oporave centralni bekovi nisam bas siguran da ce Hrvatima ili bilo kome biti lako.
Volkan nije neki veliki hendikep...
Navijam za finale Spanija Turska

u_transu_YoS

pre 15 godina

Samo malo... I, sta ce biti u BOSNI? Ma ima da ste tihi ko 'uve i da navijate za ove bolje Hrvati. Novi sampion,novi sampion,ole oleee ole ole oleeeeeee Turkeeeeee...

sir

pre 15 godina

Ist
Pa jesmo spasili bec i nijemce i madari i austrijanci. TO JE BIJO NIKOLA ZIRINSKI, I FRANKOPONI. Pa srbi nisu se branili nego su isli u HR u austrougarskoj kada turska je popapala srbiju.

Sir

pre 15 godina

ist koj zahvalnost mislis?, kad niste branili nista. Vec su frankoponi i Zirinski i hrvatski gardi su borili i branili becu. Ko ti je ucijo istoriju?

Miroslav Marcikic

pre 15 godina

Ima nesto u ljudskom karakteru, a sto se takodje reflektuje i u sferi sporta, a to se zove M..A, a to Cesi definitivno nemaju dok kod Turaka sa time nikada nije bio problem, zato su i drzali ceo Balkan pod svojom komandom. Dok naciji austrijskih lakeja predstoji povratak kuci, sta je tu je, napred hrabri, dole bez....ci, poozdrav svima, M.
P. S.
u, d,
m, u, d, i,
tko razume shvatice, ne......

Toma88 KG

pre 15 godina

I posle kazu "sto covek pije?" :) Ovi Turci dva puta za redom neke preokrete prave. Red je da ispadnu. "Treca sreca" se kaze. Ipak je Hrvatima (JugoslAvenska skola nogometa) mesto medju najboljima, a ne Turcima koji se od juce bave sportovima i to razno - raznim... :D

u_transu_YoS

pre 15 godina

alooo,aloooooo, i sta sam rekao ja? Kakva tekma, mwaah... Samo HuRsVtATsE da pobedimo i eto nas u polu finalu... Napred Turci!!!!!!!!1

Logoras

pre 15 godina

Joj pa gdje Turska covjece oce gorit Bosna pa i Hercegovina.Hrvati navijaju normala za Hrvatsku a Muslimani za Tursku biti ce nereda pogotovo u mom Mostaru.

baron_luka

pre 15 godina

meni je ceh i dalje najbolji golman i mnogo ga gotivim...i zao mi je sto se ovo njemu dogodilo!!!

navijao sam za cehe,svim srcem,i zao mi je ,kao i vecini,sto su ispali...pogotovo od ovih turaka!!!

CEH JE KRALJ!

Zex

pre 15 godina

Eto Turci vec drugi put u 90. min. daju gol zato ce ih Hrvati rasafiti ,ne zato sto volim hrvate nego zato sto su turci ustvari kanta.

Gospar

pre 15 godina

I ladno odose Svajcarci u kup UEFA.
(Lionac, 15. jun 2008 23:55)

Hahahhahahahahaha... vi srbi ste stvarno najsmjesniji ljudi na svijetu. BTW pozdrav iz Dubrovnika

gjuro

pre 15 godina

@skeptik: velis jadan nogomet sto smo mi (Hrvatska) medju 10 u Europi?? Pa zasto vi niste? Jesmo pobijedili Njemacku, Englesku, Italiju, sta jos treba? Ako smo njih sve dobili, vi niste nikad onda ne znam sta je cudno sto smo medju 8 usli! Tursku cemo pobijedit jer smo puno bolja momcad eto pozdrav!

MUKI

pre 15 godina

e tako se igra... srce na teren .... niko u evropi nema tekvu veru u sebe i kolektivni duh kao TURCI.... hvala sto ste mi ulepsali vece i znam za koga da navijam u sledecoj vasoj utakmici (naravno da necu za Hrvatsku... hehehe) .....TURKIYE.... TURKIYE.... TURKIYE

Što da činim

pre 15 godina

Ya koga da navijamo u 1/4 finala.Turska-Hrvatska. Volio bih da izgube obije reprezentacije ali pošto ne mogu pitaću Voju Ko[tunicu kome da držim palčeve!

Pero Potonjak

pre 15 godina

"Je li Cesi, je l' 'ocete da priznate nezavisno Kosovo? E eto vam ga!
(Steve, 15. jun 2008 23:00)"

Pa i Turci su medju prvima priznali, kratka je pamet u Srba ...

Zagreb calling

pre 15 godina

Nešto ne razumijem, zašto Bosanci, Bošnjaci ili kao već da ih nazovem (Muslimani) navijaju za Tursku ? Genetski su Slaveni ( islamizirani Srbi ili Hrvati). U vrijeme Otomaskog carstva držali su Bosnu među najzaostalijim dijelom Europe. Da nije bilo Austro-Ugarske bila bi veća civilizacijska rupa od Albanije. Znači Tursku ne mogu nikako pamtiti po dobru a to je bilo i prije 150 godina. Ako ćemo po nekim kulturološkim normama bliži su bilo kojem narod iz ex-Yu, nego Turcima. Vjera - Bosanski muslimani ( načinu života, ponašanju, ...) više imaaju zajedničko s krćanima nego s tamo nekim muslimanima iz Turske. Zato opet ne mogu shaviti zašto navijaju za Tursku ? Pa u toku rata skoro 500 000 ih je bilo sještemo u Hr. Da ne govorim koliko ih radi u HR, koliko imau rodbine, koliko su povezani s HR, pa zašto braćo za Tursku !

Ist

pre 15 godina

Jos jedanput Hrvati brane Bec od Turaka.
(Goran, Zadar, 16. jun 2008 10:52)

Da da, pretrgli su vam se preci od branjenja pa su ponovo morali Srbi da spasavaju Ugare i Nemce i na kraju od zahvalnosti dobili samo mrznju

Milan

pre 15 godina

Karol Brikner je najveći krivac za eliminaciju Čeha!
Vršio je totalno pogrešne izmene u nameri da sačuva vođstvo.
Prvo: umesto prodornog Sionka, koji je idealan za brze kontre po desnom boku, ubacuje u igru Vlčeka. Pametna izmena bila bi Baroš umesto Kolera jer jednog statičnog i već ostarelog igrača, koji ne može da odigra svih 90 minuta u istom ritmu, bi zamenio mnogo brži, okretniji i tehnički potkovaniji, što bi povećalo opasnost od kontri za Turke i onemogućilo ih da napadnu svim silama jer bi morali da budu stalno koncentrisani na defanzivu i da jednim okom motre na Češke napadače.
Drugo: Kadlec umesto Plašila. Ponovo se iz igre izvlači brz krilni igrač i umesto njega uvodi mlad i neiskusan bek u trenucima kada je ekipi potrebna dodatna sigurnost u odbrani. Mnogo mudrija izmena bi bila Sivok (ako je uopšte i bio na klupi) umesto Polaka. Sivok je defanzivni vezni igrač, kao i Galašek, i bio bi dobrodošao kao pomoć u prekidanju protivničkih akcija na prelomnim tačkama.
Ali šta je tu je. Nama, navijačima Češke, ostaje samo da žalimo i da sportski čestitamo Turcima koji su pokazali da imaju moćan mentalitet.

herc

pre 15 godina

Osobno bih volio Čehe u četvrtfinalu jer mislim da bi nam više odgovarali po stilu igre, a mislim da ćemo teško ali ipak pobijediti. (al će bit ogromne frke u Mostaru jako vjerovatno)

Bez_Cenzure

pre 15 godina

I tako Hrvatska dobi lakšeg protivnika. Realno Česi su kao tim kvalitetniji i pružili bi veći otpor Hrvatima. Turci su u problemu i sa kartonima. Turci su ipak prosječan tim.

posmatrac iz daleka

pre 15 godina

Gledajuci zadnjih petnaestak minuta ne mogu da se otmem utisku da je Ceh (jedan od najboljih golana u Evropi) dobio DEBELE pare (na poluvremenu):-) !?!?!?!

Johnzy, Beograd

pre 15 godina

Svaka cast Turcima na fenomenalnom fudbalu, zbog ovakvih utakmica se gleda i voli fudbal, ali mislim da ce ih komsije dobiti. Ajmo, napred Hrvatska do finala!

Arda

pre 15 godina

Turska Croacia,xmmmm...moglo bi ladno 5:0 za Tursku,ali laganice tri je dovoljno da se ne bih mnogo forsirali jer ih ceka polu finale.

Nikolaj

pre 15 godina

Ne zamerite,ovo je komentar ispravki!Kao prvo:
@br.9,
Ajd' nekako bi se i moglo reci da Cech nosi neku (nazovi) krpu na glavi,ali je i dalje najbolji golman na svetu,a to nije moje misljenje vec cinjenica.Usput,s obzirom da je kisa padala sve vreme,moguce je da se desi i najboljem da prokliza (gledaj formulu posto o fudbalu puno znas).Kao drugo,drugi koga smatras carem (tu se jedino slazem da je car)"Sar",ne zove se Edwin Van Der,vec samo Edwin,a prezime mu je Van Der Sar (mozda si znao,a mrzelo te da pises).
@br.17
Pre svega,i vrapci znaju da je to utakmica visokog rizika jer,kada pogledas koliko Hrvata i Turaka zaposelo Ottakringer strasse (Balkan strasse)u Becu od pocetka prvenstva,morace pored pomoci u vidu Hrvatskih i Turskih policajaca da pozovu i Srpske policajce (da ne bude da se nismo kvalifikovali za Euro 2008).Hocu da kazem da nema tu mnogo para na vise kartona.Zapravo,bice:"Sto vise kartona,manje para!"

kenan

pre 15 godina

Ovo je Fudbal ili Sport,Srbski gledoci nece da vide istinu,Kao obicno nemaju argumenata, Sto Turci dugo poluvreme rasturali Cehe,Nisu Cesi igrali lose nego Turci igrli dobro.PS Znaci nisu sportski odgojeni!!!!!!!TÜRKIYE,TÜRKEI,TURSKA.

skeptik

pre 15 godina

@gjuro
Ma ne, mislio sam na Cehe i Turke. Smesan fudbal. I slazem se da ste vi dosta bolji, upravo zato sto ste uspeli da pobedite neke od najboljih evropskih ekipa, sto ovima ne bi uspelo nikad (osim ako im se sklone, kao Nemci u kvalifikacijama). Ali bojim se da razlika u kvalitetu ne garantuje i da cete proci, seti se 2002. i turskog polufinala SP. Bili su jednako besmisleni, a treci na svetu.

ko_koga_i_ko_kome?

pre 15 godina

Turci prodjose samo zato sto su Cesi bili glupi ko k...c!
Umjesto da uvedu dva defanzivna igraca i umjesto Kollera da uvedu Barosa za kontre, oni otvaraju igru pozada i puse tri nenormalna gola! Pa djeca od 12-14 godina nebi takve greske pravili! Nema veze, za Hrvatsku je bolje, Turska ce da izgubi sa 2:0, jer Hrvatska Repka ima vezni red i dobru obranu, a Cesima je to nedostajalo! I ona dva gola sto su Cesi dali, nisu bili neobranjivi! Polufinale ce biti Hrvatska-Njemacka i Spanjolska-Nizozemska!! Finale Njemacka-Nizozemska i Nizozemska osvaja! Njemacka ce ovaj puta uz pomoc sudaca pobjediti Hrvatsku u polufinalu, jer drugacije ne mogu! A Finale osvaja Nizozemska, jer su mnogo jaci od Njemaca, a i vrijeme je da osvoje nesto! Svi rezultati u cetvrtfinalu zavrsavaju sa 2:0 za navedene polufinaliste! Sve ove podatke mi je otkrio Michel Platini!;)
Zivi bili pa vidjeli! Pozdrav

Munze Konza

pre 15 godina

Fantastična utakmica, koja (što rekli komentatori) vraća veru u fudbal, i potvrđuje onu našu da "boj ne bije svijetlo oružje". Činjenica je da su Česi i po imenima i po kvalitetu i po mestu reprezentacije na UEFA listi i po svemu ostalom - jači od Turaka. Činjenica je i da su Turci pokazali da imaju "nešto" (ono "nešto" što ih je još pre par vekova nagonilo na Beč), a da Česi to nemaju - zato Turci danas pevaju.

Za Turke navijam jer mi je najbolji ortak sa posla Turčin, i zato što sam ga navabio da navija za Partizan. Zato što su Turci od usta odvajali da dođu na ovu utakmicu. Zato što je fudbal jedina satisfakcija koju mogu dobiti nesrećni turski gastosi u Nemačkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, jedino u čemu mogu da se ravnopravno bore sa ostatkom Evrope. Zato što su urlali kao manijaci celu utakmicu, čak i kad su gubili. Zato što su nam sličniji nego što mislimo (a svakako više nego što bismo, ovako blazirani, "na pragu evropske unije" želeli da budu). Zato što su Turci za priznavanje Kosova imali sasvim jasan razlog (činjenica je da više vole Severni Kipar od Srbije), a da Česi nisu imali nikakav razlog. E zato - Turkiyeeeeeeee!

Plamen

pre 15 godina

Samo jedna primjedba: Igra Hrvatske NIJE jugoslavenska škola nogometa, nego hrvatska, da je JUGOSLAVENSKA (ne mislim ovdje na srpsku) ne bi dobili ni Nijemce ni Engleze dvaput! Hrvatsku vode mladi stručnjaci koji nemaju veze sa starom gardom Miljanićevaca niti jugoslavenskom školom nogometa (uz duzno poštovanje nekim velikim trenerima)!

Pacan

pre 15 godina

Velika borba Turaka i katastrofalna greska Ceha ide na ruku Hrvatskoj jer je Ceska jaca repka od turaka uz to ce Turci igrati bez dva kljucna igraca.Cesi zao mi je vas ali ste sami krivi za to. Drugo poluvreme ste bili ocajni.

Marsovac

pre 15 godina

Iako sam do pocetka utakmice zeleo da Cesi prodju dalje, brzo sam promenio misljenje na samom pocetku.Prema Turcima je svo vreme vrsena sudijska nepravda, delio im je sudija zute kartone ko bombone.Na kraju sam bio jako srecan i zadovoljan kada sam video da su Turci prosliu dalje.U cetvrtfinalu tesko da ce sta moci protiv Hrvata, ali videcemo.

Giolle

pre 15 godina

Kladionicarima bih preporucio da u 1\4 finalu igraju vise zutih kartona. Lagano pare u dzep.
Prvi crveni ne znam ko ce da dobije, al' bice ih...
Licice to na utakmicu Portugal-Holandija (SP 2006)
Zelim svima lagani dobitak...

maki_nk

pre 15 godina

luda utakmica!!! turci sve kao da nece pa tri golcine!!! kako ih ubise!!! na kraju mi bilo zao jadnog ceha a posebno ceske igrace!!! vode 2:0 i super odrzavaju taj rezultat ali su turci unijeli srce u igru, dobili su malo srece i naravno pobijedili!!!

torca du

pre 15 godina

molim acu znalca i ostale kompleksaše da nam savjetuju kako protiv Turske jer jedino oni nas mogu odvesti na pravi put,več su nebrojeno puta pokazali da su veliki znalci pa otud i nadimak aca znalac,ako ti bude teško posavjetuj se sa bez cenzure ili nemanjom delijom,hvala,adiooooo

FoRzA_PxFxCx

pre 15 godina

Nikad ne reci nikad!!!
Svaka cast za borbu do kraja.
Zao mi je Ceha, ali i najbolji grese, sta da se radi.

P.S. Aca me je slatko nasmejao sa onim ,,Ceskoslovacka''!!!

whiskey you're the devil you're leading me astray..

pre 15 godina

majka muju šišala na struju,struja jaka ubila ludaka...

joj kakva tekma,ne treba puno zamerati čehu al nihat ludak...on je kriv za sve zajedno sa briknerom...

prodjoše muje bog te vido...pašće i 'rvati

Nesha

pre 15 godina

Ovo sto su uradili turci mi nikada ne bi smo mogli. Pokazali su da imaju zelje i hrabrosti iako mozda tehnicki nisu bas potkovani. Znam da u srbiji ne postoji neke prevelika simpatija za tursku, ali mene su turci odusevili i pored portugalaca od sada navijam i za njih na ovom prvenstvu. Mnogo volim kada srce i zelja pobede.

Zeka peka

pre 15 godina

Za ovaj trenutak kad je Nihat postigao treci gol se zivi. On je trenutno za Turke isto sto i Djordjevic za nas sa onom trojkom protiv Hrvata...

R2D2

pre 15 godina

Ej momci, pa nije Ceska zadnja u grupi A nego Svajcarska. Bez obzira na gol razliku gleda se medjusobni mec. Ako meni ne verujete pogledajte zvanicni sajt. Ajd brzo ispravljajte.

Pozdrav

Turcin

pre 15 godina

Nesha,zelim ovom prilikom da te pozdravim,CARE! Ne bi se slozio s tobom u vezi tehnike Turaka. To su sjajni tehnicari,pocni od Arde,Kazima, preko Altintopa sve do Nihata to su sve vrhunski tehnicari koji igraju za velike klubove. Ja sam odusevljen tekmom a pogotovo pobedom...Slavimo,slavimo, i slavicemo! Gazi gazi Turska, sve do finala!!!

Mehmed El Fatih

pre 15 godina

Bravo majstori! Idemo ponovo da osvajamo Evropu. Tako se bori, kao akindžije! Hrvatska je bolji tim, Turci će biti bez Volkana i Aurelia, ali poslije ovoga ništa me ne bi čudilo.

Sevastokrator

pre 15 godina

RODJENI (svim Mostarcima)
Kad se setim Veleza, svih legendi tog kluba, velikana grada Mostara... dodje mi da (slagacu) zaplacem.
Ne mogu da verujem da je kod vas jos uvek napeto poput primicaca Pogrebnjaka (vidi pod vesti), a po zadnjim razglednicama kuzim-kapiram-kontam grad k'o "lutka", imate dva kluba (koja nista ne vrede) itd. I jos vam nije dosta njasra ...

POZORNOST: U SLUCAJU OPASNOSTI RASKLOPITI MOST!

Opasni Turci

pre 15 godina

Hrvatima ce protiv Turaka biti znatno teze nego sto bi bilo protiv Ceske! Jer, ceska i hrvatska reprezentacija gaje donekle slican fudbal, s tom razlikom sto Hrvati imaju znatno vecu motivaciju. Sa Turcima je vec druga prica: bore se do kraja, imaju dobre igrace, a odsustvo golmana Volkana cak je prednost za njih - jer je Volkan danas bio slab, dvaput su mu lopte preko prstiju usle u mrezu! Utakmica ce svakako biti uzbudljiva - dok bi utakmica Hrvatska-Ceska obilovala nadmudrivanjem, rastezanjem, i cekanjem na gresku protivnika. Ovako, pripremite se za pravi fudbalski boj! Ko pobedi - sa srecom mu u polufinalu (osim ako ne udare na Ruse, tad cu, naravno, uz Rusiju biti).

Dragan T

pre 15 godina

Svaka cast Turcima na zasluzenoj pobedi! Molim ove turske homofobike da realno gledaju na stvari, a ne da se vode pricama iz davnina. Ovo je 21. vek. I preporucio bih svima da odu u Tursku i vide kakvo ce ih gostoprimstvo docekati. Kakvo sam ja misljenje imao o Turskoj pre nego sto sam otisao, mislio sam da ce me pojesti vec prvog dana. Turska je prelepa, a Turci su izvrsni domacini.

Seni seviyorum Turkiye! Go Turkey!

Sirp - Belgrad

dalmatinac

pre 15 godina

neće to biti utakmica di će odlućivati kvaliteta, tehnika, taktika...samo želja, volja, karakter...nisu se turci još namjerili na ovakve kao što smo mi...vidit će te da ćemo mi kontrolirat sredinu terena

Srdjan, Ceska

pre 15 godina

Cesi su sami krivi za rezultat. Zao mi je Cecha, jer je stvarno branio celu tekmu. Zato se odbrana dobro uklopila u svajcarski ambijent, izm je ja.
U svakom slucaju i pored mog pljuvanja po televizoru sinoc, tekma je bila kao iz snova - uzbudljiva, jaka, tvrda. Samo da mi je na dva sata biti sinocu u Istanbulu! Pozdrav Turcima i drzimo palceve protiv Hrvata!!! Bice zanimljivo gledati tekmu u Bosni!!

pele

pre 15 godina

molim neko da prokometarise situaciju kod 2:0 u sesnaestercu turaka ono kad je turčin podigao visoko nogu i okrznuo glavu valjda plasila.po meni indirekt ili penal.neko je spomenuo da je sudija bio protiv turaka pa posle ove greške suca malo mi je smesna izjava dotičnog

revtom

pre 15 godina

Turci nemaju sanse, jedan Koller im sprintom ostavi cijelu odbranu...sta ce tek Olic da im napravi...Olic - vlasnik dosada najbrzeg istrcanog sprinta na EURU - 32km/h! Idemo na Portugal u 1/2 finale!
Inace, susjedi primite cestitke na plasmanu na Svjetsko rukometno kod nas iduce godine!
Pozdrav iz Hrvatske!

Vlado

pre 15 godina

U Beču će vjerovatno biti veoma borbeno do samog kraja. Nisam priželjkivao ovaj susret jer znam da će kod nas u Mostaru svakako doći do nekog belaja.

Bimmer

pre 15 godina

U ovoj utakmici je pobedio fudbal, i drago mi je što napadačka igra dominira na ovom prvenstvu (Holandija, Hrvatska, Turska, Španija). Sa druge strane sa uživanjem pratim krah Italije i njihovog anti-fudbala. Česi nisu zaslužili ni Švajcarsku da pobede, gde su odneli tri boda ni krivi ni dužni. Turci su sa srcem izvojevali dve pobede i to je za poštovanje.Btw. mi bi mogli nešto tu i da naučimo.

miki

pre 15 godina

E, da vi znate kako je sinoc bilo u Istanbulu!!;))
Cestitke Turcima! ovo je sport, ne zaboravite i vratite te dezurne sekire nazad, dzaba se radujete, nema rata...Pozdrav ljubiteljima sporta i dobronamjernima, ovi ostali nek se pogledaju u ogledalu, ako ga jos drze kuci:)))

12th Carragher

pre 15 godina

1996 Uvedeno pravilo zlatnog gola, na stetu Ceha... Njemacka prvak Evrope.
2004 Uvedeno pravilo srebrnog gola, opet pate Cesi... Grcka prvak Evrope.
2008 Pravilo penala u grupnoj fazi, opet Cesi (penala nije bilo) ali Turska ce biti prvak.
Mnogi su naveli da Turski tim nema tehnike, a sta su onda Arda, Sabri, Altintop,donekle Tuncaj a svakako Nihat koji tek ulazi u formu.
Ako se oporave centralni bekovi nisam bas siguran da ce Hrvatima ili bilo kome biti lako.
Volkan nije neki veliki hendikep...
Navijam za finale Spanija Turska

u_transu_YoS

pre 15 godina

Samo malo... I, sta ce biti u BOSNI? Ma ima da ste tihi ko 'uve i da navijate za ove bolje Hrvati. Novi sampion,novi sampion,ole oleee ole ole oleeeeeee Turkeeeeee...

sir

pre 15 godina

Ist
Pa jesmo spasili bec i nijemce i madari i austrijanci. TO JE BIJO NIKOLA ZIRINSKI, I FRANKOPONI. Pa srbi nisu se branili nego su isli u HR u austrougarskoj kada turska je popapala srbiju.

Sir

pre 15 godina

ist koj zahvalnost mislis?, kad niste branili nista. Vec su frankoponi i Zirinski i hrvatski gardi su borili i branili becu. Ko ti je ucijo istoriju?