- Davis Cup Finale 2019 -

"Pobeda za Roberta, znamo koliko mu je teško"

Rafael Nadal je pobedu u četvrtfinalu nad Argentinom posvetio timskom kolegi Robertu Bautisti Agutu koji se povukao sa takmičenja zbog smrti oca.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Alex Pantling/Getty Images
Photo by Alex Pantling/Getty Images

Bautista Agut, kojem je u maju preminula majka, u četvrtak je hitno otputovao za Kasteljon, a njegovo mesto na terenu je zauzeo Pablo Karenjo Busta.

Nadal je posle trijumfa u dublu, koji je završen u jedan sat iza ponoći, rekao da su misli svih članova tima uz Bautistu Aguta.

"Ova pobeda je za Roberta i njegove najmilije koji prolaze kroz veoma teške momente. On je veoma jaka ličnost i već se suočavao sa teškim situacijama, čak i u ovim momentima nam je slao poruke podrške. Nadam se da će sve ovo uspeti da prevaziđe, želimo mu da bude jak", rekao je Nadal.

On je pohvalio publiku koja je Špance pogurala do trijumfa.

"Ljudi uvek odgovaraju na ono što vide na terenu i jedini način da im pomognete je da ih uključite u zbivanja i date im ono što oni žele da vide. Neverovatni su, atmosfera je sjajna, mogu samo da im se zahvalim. Njihova podrška nam je dala dodatni adrenalin koji nam je bio potreban", dodao je Nadal.

O pobedi nad Argentinom rekao je da nije lako izborena.

"Imali smo samo tu opciju, da dobijemo dva meča kako znamo i umemo. Idete korak po korak. Dobro sam odigrao u singlu protiv Švarcmana, a u dublu je presudilo nekoliko poena. Marsel je odigrao sjajno na mreži, mnogo mi je pomogao. Publika nas je podržavala do poslednjeg poena, iako je bila prošla ponoć. Moramo da odigramo dobro i protiv Britanaca u polufinalu", zaključio je Nadal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.