Nova vest
Tenis

Sreda, 20.11.2019.

14:08

Đoković rutinski – Srbija pobedila Japan!

Novak Đoković je pobedio Jošihita Nišioku i doneo trijumf Srbiji protiv Japana u drugom kolu Dejvis kupa.

Izvor: LN

Autor: LN

Đoković rutinski – Srbija pobedila Japan!
Photo by Alex Pantling/Getty Images

Đoković je pobedio Nišioku za nešto više od sat vremena tenisa, sa 6:1, 5:2.

Srbija je time pobedila Japan sa 2-0, pošto je prethodno Filip Krajinović bio bolji od Juičija Sugite, i osvojila prvi bod u drugom kolu, pošto je u prvom bila slobodna.

Srpski teniser igrao je sve bolje i bolje kako je meč odmicao. Duel je otvorio brejkom, ali mu ga je Nišioka odmah vratio i smanjio prednost.

Ipak, usledio je novi brejk Đokovića koji je koristio izuzetno slabe servise Japanca, kojem je početni udarac najslabije oružje u pristojno bogatom arsenalu.

Novak je konstantno pritiskao protivnika, slao duboke i precizne lopte, a Nišioka je delovao usplahireno i bez prave taktike i odgovora, često pokušavajući da se brani nekoliko metara udaljen od osnovne linije.

Taktika mu nije pomagala, a Đoković je podizao nivo igre. Svi udarci radili su pristojno, bez previše oscilacija, a problem su ponekad zadavali prespori drugi servisi Japanca sa kojima Novak često nije znao šta da radi.

Napravio je još dva brejka u drugom setu i rutinski priveo meč kraju, pa je usledilo veliko slavlje reprezentacije Srbije i njenih navijača.

Ovaj meč ste mogli da ispratite putem našeg lajv bloga, gde ćete moći da pratite i dublove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve