Nova vest
Borilački sportovi 7

23.4.2024.

13:31

Hrvati posle napada u Beogradu: "Idemo u kafiće, nismo ugroženi – čak navijaju za nas"

Predstavnici bokserske reprezentacije Hrvatske nisu se žalili zbog incidenta koji se dogodio u Beogradu na Evropskom prvenstvu.

Izvor: 24sata.hr

TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr

Hrvati ističu da im bezbednost nije ugrožena uprkos napadu na člana njihovog tima Nikicu Radonića.

Svetski i evropski šampion u boksu i kikboksu (do 86kg) napadnut je u jednom parku gde je izašao da trči.

"Sigurnost nam nije ugrožena. Evo, naše devojke odlaze i u hrvatskoj trenirci u obližnju trgovinu, svi odemo do kafića, sve bez ikakvog problema. A taj se incident mogao dogoditi bokseru iz bilo koje države. On nije nosio hrvatska obeležja, niti je bio u krugu dvorane ili hotela, išao je da trči u park, gde su ga dvojica-trojica pitala šta to radi, čime se bavi, pa kad im je odgovorio da je bokser, rekli su da im pokaže kako to radi, jedan je hteo da ga udari, i on se okrenuo i otrčao dalje, izbegao je konflikt, ali je pritom pogrešno stao", rekao je selektor Hrvatske Pero Veočić.

Radonić je ispričao svom timu šta se dogodilo.

"Prijavio mi je što se dogodilo, ne mogu reći ni da je to bio napad, ljudi iz naše delegacije pozvali su policiju, on je tražio da ode u Hitnu pomoć da slika nogu, nije ništa slomio, ali otekla mu je i šepa pa se ne oseća spremnim za borbu te je otišao kući u Split. Nagovarao sam ga da ostane, makar do vaganja, jer borba je trebalo da mu bude tek za dva dana. Ali nije psihički izdržao. U prvoj borbi je zaradio dva šava jer je dobio udarac laktom, pa taj incident, pa povreda noge, a i supruga ubrzo treba da mu se porodi... Sve mu se nakupilo".

Dok su iz Radonićevog kluba u Splitu besni i očekuju reakciju Saveza i države jer "da se to dogodilo srpskim sportistima u Splitu ili Zagrebu sve bi se podiglo na noge u Hrvatskoj i Srbiji", iz reprezentacije ističu da nema nikakvih problema u Beogradu.

"Nismo se žalili ni na šta, jako se dobro osećamo ovde, organizacija je odlična, njega su domaćini vozili i u policiju i u bolnicu, maksimalno su korektni, a čak i u dvorani gladatelji navijaju za naše borce", zaključio je Veočić.

Podeli:

Komentari 7

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu