Nova vest
Borilački sportovi 73

23.4.2024.

9:58

Hrvatski prvak sveta napadnut u Beogradu – završio u Hitnoj

Nikica Radonić, hrvatski svetski i evropski prvak u kikboksu, napadnut je u Beogradu gde se nalazi zbog učešća na Evropskom prvenstvu u boksu.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Bokserski savez Srbije (BSS)

Radonića su neidentifikovana lica napala u jednom parku gde je Hrvat vežbao posle pobede nad Poljakom Patrikom Boruckim i plasmana u četvrtfinale.

"Izašao sam iz hotela u kojem smo bili smešteni na trčanje i da vežbam u jednom parku, ali sa leđa mi je prišao tip govoreći: ‘Da vidim kako ti to radiš‘, dok su me dvojica njegovih pomagača opkolila. Nisam bio sto posto siguran da li jedan od njih ima nož, pa sam se izmakao i prošao pored ovog. Dok sam se kretao izvrnuo sam nogu…Nisam pretrpeo ni jedan udarac, ali sam 'srušio‘ nogu i završio u Hitnoj pomoći. Posle sam proveo dobar deo dana u policiji", rekao je Radonić za "Slobodnu Dalmaciju" i dodao:

"Natekla mi je noga, ne mogu da se oslonim na nju. Da je borba za pet dana, mogao bih ući u ring, ovako teško. Nisam to očekivao. To su verovatno bili neki huligani i narkomani koji se okupljaju u tom parku, kako su mi posle rekli u policiji."

Radonić će najverovatnije zbog ovoga morati da preda četvrtfinalni meč, a u njegovom klubu Splitu su besni zbog ovakvog razvoja događaja.

"Ovo je sramota! Očekujemo brzu reakciju Hrvatskog bokserskog saveza i Ministarstva spoljnih poslova. Da se ovo igrom slučaja dogodilo nekim srpskim sportašima u Splitu ili Zagrebu, sve bi se podiglo na noge u Hrvatskoj i Srbiji. Zar nije tužno da jedan mladi sportista ne može da izađe pola sata iz hotela u obližnji park, normalno obučen bez ikakvih oznaka na sebi, a da na kraju mora da strahuje hoće li ga neki huligan izbosti nožem? Kakva je to organizacija?", upitao je Zvonimir Giljanović iz tog kluba.

Evropsko prvenstvo u Beogradu je počelo 18. aprila i trajaće sve do 28.

Podeli:

Komentari 73

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 73

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu