Nova vest
Auto-moto 0

2.3.2024.

18:00

Ferstapen je liga za sebe – Red Bul nastavio dominaciju

Maks Ferstapen pobednik je trke za VN Bahreina.

Srđan Novaković
Profimedia

Vozač Red Bula je tako nastavio tamo gde je stao u prošloj sezoni i na dominantan način došao do premijerne pobede na stazi Sakir.

Da će Red Bul biti ove sezone još bolji pokazatelj je da su na ovoj stazi ostvarili duplu pobedu, jer je Serhio Peres završio na drugom mestu.

Treći je bio Karlos Sajns koji je tako odbranio čast Ferarija, koji jeste bolji u odnosu na prošlu sezonu, ali to i dalje nije dovoljno za Maksa Ferstapena.

Miran start trke. Maks Ferstapen je ostao na prvom mestu, pokušao je Lekler da obiđe Holanđanina u prvoj krivini, ali u tome nije uspeo. Nije bilo promena na vrhu poretka posle starta. Najviše je na startu trke izgubio Niko Hulkenberg koji je zbog kontakta sa Strolom pao na poslednje mesto.

Ferstapen je kada se sagleda cela trka, pitanje pobednika rešio posle dva kruga kada je pobegao Lekleru i do kraja trke je samo povećavao prednost.

Posle tri kruga Rasel je obišao Leklera za drugo mesto. Lekler je onda nastavio da greši i ubrzo je gubio pozicije od Peresa i Sajnsa. Imao je Monačanin dosta problema sa bolidom, velike probleme sa upravljivošću bolida je imao Šarl, ali je uspeo da doveze bolid do kraja trke.

Probleme su imali i vozači Mercedesa. Više ih je imao Luis Hamilton koji nije odvezao čistu trku, dok Rasel se borio sa Peresom i vozačima Ferarija, ali nije uspeo da ih pobedi.

Sajns je vodio više od polovine trke borbu sa Peresom, ali je Čeko na poslednjem boksu otišao na meke gume i tako zaključao borbu za drugo mesto, ali Ferari može biti zadovoljan kako deluje na tvrdim gumama, sa kojim su imali dosta problema, a sada to deluje mnogo bolje. I sigurno da možemo očekivati bolje rezultate od crvenih u ovoj godini.

Meklaren je dosta bolji u odnosu na prošlu godinu, ali su posle prve trke četvrti na gridu iza velike trojke.

Poredak do desetog mesta, Lekler, Rasel, Noris, Hamilton, Pjastri, Alonso i Strol.

Sledeća trka je na programu devetog marta kada će se voziti velika nagrada Saudijske Arabije.

Završeno

06:46

06:45

51. krug – Noris može da zakuva


Lando je sve bliži Raselu, veliki bi udarac za Mercedes bi bio kada bi posle izgubljene borbe sa Ferarijem sada to učinili sa Meklarernom.
 

06:45

Kraj trke


Maks Ferstapen je pobednik trke za VN Bahreina , ispred Serhija Peresa i Karlosa Sajnsa, koji će biti na podijumu.
 

06:44

47. krug – Greška Rasela


Čekao je Lekler svoju šansu i dočekao je. Sada je Rasel vratio Lekleru greškom koji je Šarl napravio na početku trke. Lekler je sada četvrti i deluje da do kraja trke nećemo imati promene u poretku kada je u pitanju vrh karavana.
 

06:43

24. krug – Ferari blizu


Jeste kada se sve sabere jeste Ferari napravio korak napred u odnosu na prošlu sezonu, ali to i dalje nije dovoljno za Maksa Ferstapena. Sada crveni bolid mogo bolje deluje na tvrdim gumama. Sajnsa ne dozvoljava Peresu da mu pobegne, dok Lekler drži priključak za Raselom, iako ima problema sa bolidom.
 

06:43

32. krug – Rasel obavio drugo stajanje


I drugi put je Džordž Rasel bio u boksu, sada je pitanje kako će na to reagovati Sajns i Lekler. A velike probleme u boksu je imao Valteri Botas koji je proveo čak 25 sekundi u boksu.
 

06:43

37. krug – Peres na meke gume


Interesantan potez Red Bula, koji je Peresu stavi meke gume na 20 krugova do kraja. Sada ćemo videti koliko će Peres moći da pobegne Sajnsu koji je na tvrdim gumama.

Maks je iskoristio trenutak i prešao na meke gume i sada mu ostaje na odveze još 19 krugova i da upiše prvu pobedu u novoj sezoni.
 

06:42

06:41

14- krug – Peres ispred Rasela


Sjajno sada deluje Red Bul na tvrdim gumama, i to je dobar podatak za ljude u garaži da vide kako Red Bul je brz i stabilan na ovim gumamam. Peres je trenutno četvrti, ali su ispred njega Albon i Alonso koji još nisu imali stajanje, tako da bi Meksikanac trebalo da se vrati na drugo mesto.
 

06:41

18. krug – Sajns nastavlja da napreduje


Posle Leklera, Sajns je obišao i Rasela po drugi put, deluje da može Španac da uđe u borbu sa Peresom za drugo mesto. Videćemo šta nas čeka dalje. Mercedes slab na tvrdim gumama, imaju problema oboijca vozača Mercedesa.
 

06:40

10. krug – Hamilton bolji od Alonsa


Duel dvojice bivših klupskih kolega je dobio Luis, koji je posle malo lošijeg starta trke sada počeo bolje da vozi i trenutno se nalazi na devetom mestu.

Prvo izletanje na stazi je imao Logan Sardžent koji je prvo stao pokraj staze, ali je posle nekoliko trenutaka uspeo da pokrene bolid i nastavi trku.
 

06:40

11. krug – Sajnsa dobija bitku

Nije ovo idilična trka Šarla Leklera koji nastavlja da gubi pozicije. Sajnsa je sada obišao svog klupskog kolegu za treće mesto.

U sledećem krugu na zamenu pneumatika je otišao Rasel, a posle Lekler, obojica su na stazi se vratili na tvrdim gumama.

06:39

3. krug – Rasel obilazi Leklera

Sjajan potez Britanca koji je obišao Leklera za drugo mesto. Ovo je još jedan pokazatelj da rezultati Mercedesa na treninzima nisu slučajnojst. Lekler sada mora da se brani i od Peresa, dok Rasel smanjuje prednost u odnosu na Maksa.

06:38

Start trke


Posle kruga za zagrevanje, sve je bilo sprmno za start trke.

Ostao je Maks na prvom mestu, pokušao je Lekler da obiđe Ferstapena na prvoj krivini, ali nije uspeo, na vrhu karavana nema promena pozicija. Najviše je izgubio NIko Hulkenberg koji je izgubii deset pozcija, zbog kontakta sa Strolom.
 

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu