Nova vest
Auto-moto 0

9.4.2024.

14:56

Sajnsu se žuri – četiri tima zainteresovana

Vozač Ferarija Karlos Sajns rekao je da bi želeo da se ubrzaju pregovori oko njegovog angažmana, pošto želi što pre da obezbedi mesto u nekoj ekipi Formule 1 za 2025. godinu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Sajns će na kraju sezone napustiti Ferari, koji mu nije ponudio novi ugovor jer je za 2025. godinu angažovao sedmostrukog svetskog šampiona Luisa Hamiltona, koji na kraju godine odlazi iz Mercedesa.

Mediji su spekulisali da su za španskog vozača zainteresovani Mercedes, Aston Martin, Red Bul i Zauber, koji će postati Audi od 2026. godine.

Prelaskom u Mercedes zamenio bi Hamiltona, u Aston Martinu mogao bi da zameni Fernanda Alonsa, a u Red Bulu Serhija Peresa, osim ako Maks Verstapen iznenada ne napusti tim.

"Razgovaram sa nekoliko ekipa pošto bismo moj menadžment i ja to morali da radimo jer još nemam posao za sledeću godinu. Tako da razgovaramo sa svima. Treba ući u detalje i videti koje su realnije opcije i koje su najbolje opcije za mene i moju budućnost, a nemam novosti što se toga tiče. Jedino što mogu da kažem je da je sada vreme da se sve ubrza i nadamo se da će se sve srediti pre nego kasnije", rekao je Sajns, preneo je Skaj.

Sajns je prošle nedelje zauzeo treće mesto u trci u Japanu, iza dvojca Red Bula, Verstapena i Peresa. On je tada rekao da očekuje da za mesec dana sve bude poznato.

Sajns je 2015. godine debitovao u Formuli 1 i ostvario je tri pobede u karijeri. On je jedini vozač koji nije iz Red Bula, a da je pobedio u trci Formule 1 u poslednjih 18 meseci.

Ove sezone ima bolje rezultate od timskog kolege Šarla Leklera i zajedno sa Alonsom, najbolji je vozač koji nema ugovor za sledeću godinu.

Podeli:

Komentari 0

Pogledaj komentare Pošalji komentar

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu