Subota, 20.01.2024.

07:00

Đoković: Ja sam ponosni pravoslavni hrišćanin, ali i univerzalni pacifista

"Bog se javi", napisao je Novak Đoković na sočivu televizijskog objektiva nakon što je savladao Tomasa Ečeverija u trećem kolu Australijan opena.

Izvor:

Đoković: Ja sam ponosni pravoslavni hrišćanin, ali i univerzalni pacifista
Foto: Profimedia

Najbolji teniser sveta je poznat kao verujući čovek, a srpskim novinarima u Melburnu je objasnio šta za njega znači vera.

“Vera znači sve. Ja bez vere prestajem da postojim. Čovek mora da veruje u neku božansku energiju, u stvoritelja, u nešto iznad sebe, nešto veće. Svaka religija je drugačija - ja jesam ponosan što sam pravoslavni hrišćanin, ali takođe sebe smatram univerzalnim pacifistom. Smatram sebe čovekom koji želi mir svima u svetu i ne delim ljude po boji kože, religiji ili bilo čemu drugom", rekao je Đoković.
Potom je i dodatno elaborirao.

"Što se tiče vere u duhovno-filozofskom smislu… Kada čoveku ponestane motivacije i inspiracije svakodnevne, nezavisno od toga čime se bavi i gde se nalazi - molitve i vera u božansku intervenciju, i vera da te štiti i prati energija koja dolazi od svevišnjeg, i da ti ona osvetljav put, to je ono što čoveka uvek može da pokrene", dodao je Đoković i poentirao:

"To ništa ne košta, a mnogo znači."

Đoković put na Australijan openu nastavlja u nedelju kada će igrati protiv Adrijana Manrina najranije od 3.30 po srspkom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: