Nova vest
Tenis

Sreda, 01.02.2023.

13:15

Australijski novinar oštro po Đokoviću: Šta je on uradio za tenis?

Australijski novinar Skot Galan podigao prašinu posle teksta o Đokoviću

Izvor: B92

Autor:B92

Australijski novinar oštro po Đokoviću: Šta je on uradio za tenis?
EPA-EFE/James Ross

Najbolji svetski teniser Novak Đoković je u nedelju po 10. put osvojio Australijan open, jer je u finalu bio bolji od Stefanosa Cicipasa sa 3-0 u setovima.

Ovom novom Gren slem titulom, Srbin je stigao do broja od 22 titule, sa kojim se izjednačio sa Rafaelom Nadalom u toj trci.

Gotovo nema tenisera koji nije čestitao Novaku na novoj tituli, ali jednom Australijskom novinaru Skotu Galanu koji nije imao lepe reči prema Đokoviću.

"Postoji i druga strana priče, ona o inspiraciji, osvajanju srca, prokrčiti put za ljude, učiniti svet boljim, ponuditi nešto više od udaranja loptice preko mreže uspešnije od drugog tenisera. Čak i da pričamo o suvoj statistici, i dalje nije u korist Novaka Đokovića" rekao je novinar.

Pa nastavio u istom tonu

"Uprkos povredi Nadala u Melburnu, španski teniser planira da se pojavi na Rolan Garosu gde osvaja titule i sa zavezanim rukama. Takođe, šta god mislili o Margaret Kort, ona je osvojila 24 grend slem titule, odnosno čak 64 ako u obzir uzmemo i dublove i miks-dublove. Tu je i Serena Vilijams koja ima 23 grend slema, pa Štefi Graf sa 22 kao jedina koja je osvojila svaki grend slem po bar četiri puta, dok ima i 'zlatni slem' (sva četiri grend slema i zlato na Olimpijskim igrama). Pa onda tu je i Rod Lejver koji je jedini dva puta osvajao kalendarski slem i to dva puta, a Đoković to nijednom nije uspeo. Nije osvojio najviše Australijan opena (Kort), nije osvojio najviše puta Rolan Garos (Nadal) niti Vimlbdon (Federer), dok u svojoj biografiji ima i samo tri titule na Ju-Es openu" rekao je australijski novinar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

282 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

7 d