Nova vest
Tenis

Nedelja, 29.01.2023.

17:55

"Đokovićeve titule iz Australije se mogu porediti sa Nadalovim Rolan Garosima"

Mats Vilander, nekadašnji teniser i trenutno komentator, imao je zanimljivu izjavu posle finala Australijan opena.

Izvor:

Autor:

Foto: Profimedia

Šveđanin smatra da je Đokovićeve titule sa Aistralijan opena moguće porediti sa Rolan Garosima koje je osvojio Rafael Nadal, iako ih srpskih teniser ima četiri manje od Španca.

"Lako možete da uporedite Đokovićevih 10 titula na Australijan openu sa Nadalovih 14 na Rolan Garosu. Kada slavite toliko puta na tvrdoj podlozi, to znači da morate da pobedite najbolje igrače jer svi znaju na njoj da igraju", rekao je Vilander.

On je prokomentarisao i Đokovićeve suze nakon kraja meča sa Stefanosom Cicipasom.

"Ni ja se ne sećam da sam ikada video ovakvog Novaka. Svakako da je potreban i određeni emotivni napor da bi se osvojila 22. grend slem titula. Zato i ima tih 22, jer je emotivno mnogo ulagao", kaže Mats. Šveđanin dodaje da nikad nešto slično nije doživeo.

"Nikada nisam osetio tu vrstu emocija u bilo kom meču na turniru tokom karijere, čak ni kad sam bio mlađi. Osvojio je 22 slema i to je glavni razlog. Uključen je u to, sve vreme je uključen", zaključio je Vilander.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d