Nova vest
Tenis

Petak, 27.01.2023.

14:40

Đoković: To je za mene san

Novak Đoković prokomentarisao je obaranje rekorda Andrea Agasija.

Izvor: B92

Autor:B92

Đoković: To je za mene san
Foto: Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

Srbin je protiv Tomija Pola (7:5, 6:1, 6:2) zabeležio 27. uzastopnu pobedu na Australijan openu.

Nadmašio je Agasijev niz od 26 trijumfa u nizu od pre skoro 20 godina.

"Nisam se čuo neko vreme sa Agasijem. Inače smo u kontaktu. Imali smo profesionalni odnos, ostali smo prijatelji. Posle toga je radio sa Dimitrovim, sada zajedno sa Štepanekom pomaže Kordi. On je neko koga izuzetno volim, poštujem. Legenda našeg sporta. Revoluciju je napravio u sportu, pre svega igrom, ali i karakterom. Mnogo novih navijača je doveo u tenis. On će uvek ostati za mene velika legenda i neko koga cenim. Sama činjenica da sam neki njegov rekord oborio je za mene san. Njega i Samprasa sam najviše gledao. Budio sam se noću da ih gledam. To su dva tenisera koja su obeležila moje detinjstvo", kaže jedan od najboljih tenisera svih vremena.

Đoković će deseti put igrati finale AO, a pobedio je u svih prethodnih devet.

"Svestan sam, ali i oni jesu, samo možda ne žele da budu, ali to je druga priča. Znate način na koji sam tretiran u sportskoj javnosti, da li je fer ili ne... Svestan sam, da nisam, teško da bih bio ovde. Sama činjenica da imam priliku da opet napravim istoriju je nešto što me strašno motiviše, inspiriše. To je jedan od najvećih razloga zašto putujem po svetu i neke stvari radim po hiljaditi put. U nekim stvarima uživam, blagosloven jesam i zahvalan sam. U nekima ne, kao što je razdvojenost od dece. Ali uvek može da se izbalansira. I dalje igram u formi da mogu da osvajam Grend slem titule. Dok god je tako, uvek ima razloga nastaviti dalje. Imam podršku od najmilijih. Imam ljubav i strast prema sportu. Igram sa sinom, volim da igram s kim god. Nisam zasićen. Drugačija su moja gledanja sada nego što je bilo pre 10 godina. Svaka prilika je zlatna prilika. Na ovo gledam kao na neki presudan momenat, kao na poslednje finale. Znam da neće biti, ali tako pristupam. Daću sve od sebe da osvojim novu titulu", rekao je Đoković.

Đoković će se za desetu titulu, a 22. GS boriti sa Stefanosem Cicipasom u nedelju od 9.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve