Nova vest
Tenis

Petak, 27.01.2023.

13:15

"Novak me je naterao da igram loše"

Američki teniser Tomi Pol govorio je na konferenciji za medije posle ispadanja sa Australijan opena od Novaka Đokovića.

Izvor: B92

Autor:B92

Foto: EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Prvi međusobni meč pripao je srpskom teniseru rezultatom 7:5, 6:1, 6:2, za malo manje od dva i po časa igre.

"Mislim da sam riternirao vrlo dobro. Osećao sam da je meč išao vrlo brzo od početka, riternirao je vrlo dobro. Pogađao je duboko. Nije mi dozvolio da sprovedem bilo koji plan", rekao je Pol i dodao:

"Izaći na teren bilo je kul, ali uopšte nije prijalo biti ovako potučen. Bilo je sjajno videti nivo na kojem sam i videti kako da ja budem taj koji pobeđuje. Bilo je to dobro iskustvo. Nije mi dozvolio da izvršim nijedan plan koji sam imao".

Pol izuzetno poštuje Đokovića, koji će igrati 10. finale u Melburnu.

"Mnogo igrača ima veliko poštovanje prema njegovoj igri. Definitivno je neverovatan igrač, posebno ovde u Australiji. Niko ne želi da ga vidi u svom delu žreba. Ali, ovo je polufinale Slema, ne možeš da igraš protiv lošeg igrača. Igrati protiv njega ovde je bilo kul iskustvo. Znao sam da će da igra vrlo dobro. Želeo sam da igram bolje danas. Naterao me je da igram loše. Sjajan igrač", istakao je Pol.

Polu su propali planovi koje je imao.

"Drugi servis mu je bio bolji nego što sam mislio. Deo plana je bio da napadnem drugi servis. Definitivno me je iznenadio. U važnim poenima imao je dobar drugi servis. Skoro svaki poen, prosečna brzina drugog servisa je bila veća nego što sam mislio", rekao je Pol.

Novak će u finalu igrati protiv Stefanosa Cicipasa u nedelju od 09.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

17 h

U fokusu

Vidi sve