Ponedeljak, 30.01.2023.

17:37

"Novak će uzeti bar još tri grend slema"

Novak Đoković je trijumfalno završio još jednu kampanju početkom sezone u Australiji.

Izvor: Z.K.

"Novak æe uzeti bar još tri grend slema" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Banconi

pre 1 godinu

Od poslednjih 16 GS na kojima je igrao, odnosno 18 koliko ih je bilo (povratak posle emotivne i zdravstvene pauze 2018), Djoković je pobedio na 10, igrao finale na 2, izbacili ga sa jednog, na dva nije učestvovao, to je za ovih nepunih 5 godina. Pre toga je osvojio 11 GS u periodu 2011-2016, do pauze od skoro dve godine.

Djuro Radetich

pre 1 godinu

Vjerovatno hoce, bitno je da ima jedan GS vise od Nadala na kraja karijere. U tom slucaju nece biti nikakve dileme ko je GOAT.

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Nole kad bi uzeo ove godine sva 4 GS, nisam siguran koliko bi dalje imao motiva da igra tenis?!
Možda bi trebalo da postavi svoj cilj na 10 Vimbldona i kad uzme taj 10-ti, lepo da kaže : " Ćao ragaci, nema više!"
Znači još ove i najmanje 2 godine aktivnog igranja tenisa ako Bog da, pa koliko uzme GS, a samo da Vimbldon uzima redovno.
Ali ako cepne sva 4 ove godine, bojim se ode motivacija za neko duže vreme. Baš kako se desilo nakon one serije 2015 i 16 ako se ne varam!
(Neo@, 31. januar 2023 18:42)

Ne varas se, Novak se definitivno resetovao nakon osvajanja svog prvog RG, malo se i zasitio, a svakako i poprilicno emotivno istrosio, ali, ispalo je i izaslo na bolje. Rekao bih da se resetovao i nakon poraza u Njujorku 2021.

Neo@

pre 1 godinu

Nole kad bi uzeo ove godine sva 4 GS, nisam siguran koliko bi dalje imao motiva da igra tenis?!
Možda bi trebalo da postavi svoj cilj na 10 Vimbldona i kad uzme taj 10-ti, lepo da kaže : " Ćao ragaci, nema više!"
Znači još ove i najmanje 2 godine aktivnog igranja tenisa ako Bog da, pa koliko uzme GS, a samo da Vimbldon uzima redovno.
Ali ako cepne sva 4 ove godine, bojim se ode motivacija za neko duže vreme. Baš kako se desilo nakon one serije 2015 i 16 ako se ne varam!

Pirotehnicar aka Dezurni smarac

pre 1 godinu

(Ivan Veljković, 31. januar 2023 15:39)

Nadal je osvojo 2 GS posle navrsene 35. godine zivota.

(Aleks, 31. januar 2023 17:18)

Dodaj tu i Vimbldon '20 mada razumem zbog cega ne racunas to jer na otkazivanje istog Djokovic nikako nije mogao da utice, ali, 100% sam siguran da bi osvojio ga i te godine.

Ја

pre 1 godinu

Ноле ће узети онолико ГС колико буде хтио. Сам је у једном интервјуу рекао да је тијело спремно да игра још дуго дуго, али да се оно не пита ништа. Што значи да је психа Нолету најважнија и ако он не буде имао мотивацију може још сутра да каже стоп.
Много је важније да надалина не освоји овогодишњи Ролан Гарос, јер би га то итекако дотукло. То би за њега практично значило пензију. Нарочито ако би Ноле био тај који би подигао пехар. Онда би Нолету требао само 1 слем па би могао у пензију.

Надалина на другим слемовима нема велике шансе осим ако не "купи" који. Али чисто сумњам да би млађи пристали да га пусте.

Vrg

pre 1 godinu

"To traži veliku posvećenost. Zato su ta tri momka, Rodžer, Novak i Rafa tu gde su. Gladniji su titula od ostalih igrača, disciplinovanijih i rade sve što je potrebno" - kaze Mekinro.

Mnogo je maksimalno gladnih i 100% posvecenih, ali ne mogu svi da budu Novak, Rafa i Federer. Tj. ne moze niko osim njih.
Hocu da kazem da nije samo glad i posvecenost, nego i glava i talenat i predispozicije i porodica i sta sve jos ne.

Straight Outta München

pre 1 godinu

Kakva je mentalna gromada i koliko je posvecen, nije nemoguce da osvoji ukupno 5 ove i sledece godine. Realno ako ga posluzi zdravlje i ako bude imao motivaciju kada predje Nadala po broju GS, da ce zaustaviti na broju 27-28…
Medjutim videcemo, ako se recimo Rafa povuce, a on bude imao Slem vise od njega, moguce da ce mu motivacija oslabiti. Zbog toga se nadam da ce Nadal igrati jos 2-3 sezone.

Aca

pre 1 godinu

Ostavite coveka na miru vise sa licitiranjem :uzece bar jos 3, bar jos 5 ,minimum 30....Pa nisu slemovi pasulj bre..Ne nabijajte mu pritisak vise. Ako uzme - uzme ,hvala mu, i hvala bogu, ali imajte milosti prema coveku,uradio je mnogo vise nego sto je iki verovao da je moguce

*Ajde Nole bar jos 3 molim te !!!!!!!!!!!!!!

Milan

pre 1 godinu

sad ce verujem mnogi da me napadnu i da kazu ma sta Rafa moze na Roland Garros-u, on je zreo za penziju. Sve mogu da razumem, ali da se Rafa otpisuje na Roland Garros-u to jednostavno ne moze i ne sme da se radi. Znamo svi sta je Rafa na sljaci i prosto ne sumnjam da vec sad baca sve karte na Roland Garros.'

(Stefan94, 31. januar 2023 13:03)

Biće zanimčjivo videti jer Novak ima više mišića nego ikada i forhend udara jače i sa više spina, nema turnire koje će igrati u martu mozda ni u februaru, mislim da je bolje da ne igra Dubai nego da odmah počne pripreme za sljaku i za dodatnu implementacij i poztpunu promenu u jos agresivniju verziju totalnog tenisa koji igra a koju da je odigrao u finalu Cicipas ne bi presao treći gem u setovima. I onda da se sastanu dva velika sampiona mislim da ce okolnosti ove godine vrućina i sunčan dan u finalu ići u prilog Rafi jer prerhodne dve ili tri godine nisu ali videcemo kakav će njegov ranking biti pred turnir. Igraci koji mogu da ugroze Novaka su oni mladji ja cu da istaknem Kordu i Alkarasa i njih treba da se pazi. videcemo u svakom slučaju

Aleks

pre 1 godinu

1. Finale WM izgubljeno od Marija, kada nije ličio na sebe.
2. Finale RG kada je izgubio od Vavrinke zbog nekog pritiska preteranog
3. Finale RG kada se "upecao" na mrežicu i izgubio od Rafe
4. 2017-a cela skoro i 18-a kada je bio u saunu
5. 2020 USopen kada je izbačen zbog sudije, bio u naletu forme
6. 2021-e od Medvedeva izgubio finale zbog pritiska
7. 2022 dva GSa izgubio zbog politike
Sve u svemu, barem 10 GS titula je ispustio, da ne preterano
Ali,ok, I on je čovek od krvi i mesa...

pesadinac

pre 1 godinu

Sad' kad' Rafa umrtvi celo telo, mumificira se i uzme još 100 RG
(Axl, 31. januar 2023 16

Ja bio ubedjen da je on to uradio jos pre 5 godina.
On je odavno balzamovan, ukrucen i otpisan kao ozbiljan konkurent ne samo Djokovicu nego i svim drugim boljim igracima.

kvisko

pre 1 godinu

Tri je malo jer ko su mu ozbiljni konkurenti, ja ih ne vidim.
Nadal je sad neki nizi nivo, neko koga ce redovno mlatiti svi bolji igraci u ovom momentu. Mozda donekle Cicipas, Ruud i Alkaraz ostali su svi do jednog moment igraci, igraju dobro na jednom turniru i onda ih dugo nigde nema.
Ako ostane zdrav i bude imao volje da se bori naredne dve godine, mislim da ce zavrsiti karijeru sa najmanje 25 do 28 GS-ova plus jos nekoliko drugih rekorda.

Platipus perica

pre 1 godinu

Bili Škot, Švajcarac, Španac i Srbin i igrali tenis. Ja baš ne znam, sada kako je taj vic išao, samo znam da ih je na karjau Srbin sve nadmudrio... Idemo dalje...

grandiozo

pre 1 godinu

To je samo za ovu godinu,uzima Wibldon,Rolan Garos i US open,konačno sva četiri u nizu,nadam se da će nastaviti dalje i sledeće godine,negde oko 28GS,pa neka tada mrzitelji podvuku crtu ko je GOAT,a broj nedelja na prvom mestu prelazi cifru od 400,s tim što će ovu godinu da završi na prvom mestu osmi put,niko nikad u narednih 100godina a I šire..

*Blackfish

pre 1 godinu

Ja bih bio oprezan u prognozama. Usao je u godine i sve je blizi momenat kada ce to krenuti da ostavlja traga. Kada se to dogodi, vise nece biti konkurentan ni za jednu. To moze da se dogodi za godinu dana ili za tri, to ne mozemo znati. Ne daj boze neka povreda. Isto tako, Rafa moze uzeti jos koji RG. Ima jos da se igra...
Ajmo Noleeeeee

Piro

pre 1 godinu

Beše jednom velika četvorka a onda otpade Škot. Od velike trojke posle prvi otpade Švajcarac, onaj koga su pre vremena proglasili najboljim svih vremena a pokazalo se da nije bio najbolji ni u svom vremenu.
Od preostalig dvojca posustaje polako Španac. Kad Srbin odmakne za ta bar jos 3 GS od prvog pratioca, svaka priča i polemika će biti suvišna. Uzivajmo dok pratimo pisanje istorije.
(Dragan -Sava, 31. januar 2023 14:08)

Otpali Škot, Švajcarac i Španac, ostao samo S-RBIN:-D

Ivan Veljković

pre 1 godinu

Skroz je u pravu Mekinro naravno. Samo da Noleta povrede mimoiđu i da bude ful motivisan i posvećen i apsolutno u tom slučaju ima ogromne ogromne šanse da uzme još 3 Slema sigurno, možda i koji više, jer izuzetni je atleta, fizički odlično pripremljen a teniski znamo koliki je velemajstor. Sa još 3 Slema što bi ukupno bilo 25 gotovo 100% bi obezbedio najviše Slemova u istoriji i time bi njegov maestralni teniski opus bio u potpunosti zaokružen. Teško je verovati da će Rafa uzeti više od 3 Slema do kraja karijere, eventualno još 2 Garosa pod uslovom da bude ful spreman, što znači da bi Nole sa 25 bio sigurno prvi u istoriji za dugo dugo vremena. Rafa i Federer su posle 35-te osvojili po 3 Slema, nema razloga da to ne uradi i Nole naravno, samo da ga povrede zaobiđu, motivacije neće manjkati.

Aragorn

pre 1 godinu

3 ? Uzima još 5-7 minimalno.
(Bleki, 31. januar 2023 12:56) Naravno, ako budu nameštali žreb kao na AO i prošle godine na Wim možda i osvoji. Šteta što te sponskorske titule bez krštenih protivnika neće niko uzimati za ozbiljno.

Boki

pre 1 godinu

O bre vajni stručnjaci za tenis kako ne uzimate u obzir kakva je konkurencije bila kada je Federer bio na vrhuncu. Znatno slabija a onde se pojavljuju Rafa i jedan dečkić sa Balkana, po imenu Novak, koji počinje da pobeđuje oba velikana teniske igre. Maloli je.Nole je odavno dokazao svoje kvalitete i oboriće sve rekorde, osim u lepom plesanju, ma koliko ga mrzeli stranci a i domaći navijači. Jednostavno tajna njegovog uspeha je - rodila ga majka za šampiona.

Dragan -Sava

pre 1 godinu

Beše jednom velika četvorka a onda otpade Škot. Od velike trojke posle prvi otpade Švajcarac, onaj koga su pre vremena proglasili najboljim svih vremena a pokazalo se da nije bio najbolji ni u svom vremenu.
Od preostalig dvojca posustaje polako Španac. Kad Srbin odmakne za ta bar jos 3 GS od prvog pratioca, svaka priča i polemika će biti suvišna. Uzivajmo dok pratimo pisanje istorije.

John

pre 1 godinu

Nije nemoguće. Idemo redom:
RG - Zna se čija je to kuća i ko je favorit sve i da na štakama izađe na Šatrije. Međutim, samo Novak ume da ga i pobedi i uzme RG, nikome to do sada nije uspelo na istom RG. Federer je uzeo 2009, ali je Nadal ispao od Soderlinga. Vavrinka uzeo 2015, ali je Nadal ispao protiv Đokovića u četvrtfinalu (pa onda ono nesrećno polufinale protiv Mareja od dva dana). I još napada rekordnih 23. (mada napadaju obojica)
W - Trenutno nema boljeg "travaša" od Đokovića. A i to je "njegov" turnir, ne kao AO, ali mu i tu dobro ide.
USO - Najbaksuzniji slem za njega. Šest izgubljenih finala, plus ona nesrećna diskvalifikacija. Ali, opet, njegova omiljena podloga. Vreme je da se skine prokletstvo.

Dakle, ako ga povrede mimođu i sreća malo pogleda ima ozbiljne šanse da uzme bar dva ove godine.

Darko

pre 1 godinu

Dokle vise stavljate Federera u isti kos. on je mnogo iza. Jeste plesao po terenu kao balerina ali samo to i nista vise. Vecina rekorda je u vlasnistvu Novaka i Nadala

sempervivum

pre 1 godinu

Пре неколико година смо сањали да се Новак изједначи по броју ГС са Федерером, а Федереров број недеља на првом месту је изгледао недостижан, али стварно. Ипак, десило се да је Новак све то стигао, а број недеља значајно пребацио. Сад је реално да ће имати највећи број слемова, а недостижно изгледа да стигне Федерерове 103 титуле (или Конорсових 109), али ко зна... сад је све могуће.

Slavko

pre 1 godinu

Neznam koliko ce osvoiti ali znam da hoce osvoiti US Open ako ide i ako bude zdrav i ove i sledece, zato sto nece se povuci dok ne bude isti ili bolji od Rogera a to znaci minimum 5 a sada ima 3. Znam da ce osvoiti jos minimum dva Vimbloda za da bude bolji od Rogera na Vimbldona.
Tako da Novak sigurno ima motivaciju da stigne do broja 6 u USA, i do broja 9 na Vimbldonu.

Piksi

pre 1 godinu

Mislim da će Nole biti i konkurentan da osvoji grend slem u svojoj 45 godini. Mislim da bih mogao da magične cifre od 30 grend slema. Mnogo zavisi od ove i naredne godine. A onda lagano na Wimbeldonu titulu po titulu.

Рајко Четник Z армија

pre 1 godinu

Браво за текст, свака му је ка Његошева.
Основни проблем генерација које долазе после ове велике тројке је мотивација тј недостатак мотивације што резултира да само блесну па нестану ( Тим, Чилић, Зверев, Меда...).

Slavko

pre 1 godinu

Neznam koliko ce osvoiti ali znam da hoce osvoiti US Open ako ide i ako bude zdrav i ove i sledece, zato sto nece se povuci dok ne bude isti ili bolji od Rogera a to znaci minimum 5 a sada ima 3. Znam da ce osvoiti jos minimum dva Vimbloda za da bude bolji od Rogera na Vimbldona.
Tako da Novak sigurno ima motivaciju da stigne do broja 6 u USA, i do broja 9 na Vimbldonu.

Bellator

pre 1 godinu

Па мислили смо прво да ће бити велики шампион који може да узме 2-3 слема током каријере, онда када нас је одушевио нај већи оптимисти су му прогнозирали да може да иде до 10 пошто је вансеријски таленат. После тога је почело и да се верује да може да парира Надалу и Федереру и да се укључи у трку. Сада је већ свима јасно да је најбољи тенисер икада и само је питање докле ће стићи. По броју грен слемова, реално би било између 25 и 30.

Seebad Dorf

pre 1 godinu

Nece, ove godine, Rafa uzima RG, Meda Vimbldon, a Alkaraz Ameriku. Svu svoju energiju cu da usresredim na navijanje protiv Djokovica, foliranta koji podrzava jednu stranku i jednog coveka u Srbiji!

Sima

pre 1 godinu

Jedino ko moze njega da pobedi je on sam i povrede, inace uzima jos 6 gren slemova lagano.Jednostavno sa ovakom igrom i mentalnom snagom on konkurenciju nema!

Asteriks

pre 1 godinu

Odgovor za Jovana,na prvi komentar.....Novak se uvijek vracao jos jaci posle bolnih poraza,deportacija i diskvalifikacija zato sto zna da u zivotu ima mnogo bitnijih stvari od trofeja i sportskih rezultata,ne dozivljava to nesto sto je katastrofa,vec dio sportskog zivota....Mnogi sportisti nemaju takvo razmisljanje,nego posle nekih teskih poraza oni ne mogu to da izbace iz glave i onda potonu....Strpljenje,dusevni mir,stabilna i mirna glavu u kombinaciji sa velikim trudom i radom,kao i poseban rezim ishrane,sto je jednako vazno kao i trening,e to donosi rezultat....Naravno nije sve ni u tome,moras da imas taj neki urodjeni gen velikog pobjednika,jer mnogi su trenirali,pokusavali i nisu uspjeli napraviti karijeru.

Stefan94

pre 1 godinu

Posto je pocelo da se prica da ce SAD ukinuti cuvena pravila za covid-19 bilo bi strasno da No1e osvoji Wimbledon i US Open.

A sto se tice Roland Garros-a, mislim da je tu pre svega bitno spreciti Rafu da ne osvoji. U slucaju da No1e osvoji onda svi znamo sta bi to znacilo za debatu o tome ko je najbolji svih vremena.

E sad ce verujem mnogi da me napadnu i da kazu ma sta Rafa moze na Roland Garros-u, on je zreo za penziju. Sve mogu da razumem, ali da se Rafa otpisuje na Roland Garros-u to jednostavno ne moze i ne sme da se radi. Znamo svi sta je Rafa na sljaci i prosto ne sumnjam da vec sad baca sve karte na Roland Garros.

I sad jedna sta bi bilo kad bi bilo konstatacija. Cak i ako Rafa osvoji Roland Garros mislim da nece biti nista nesto mnogo strasno zato sto No1e jednostavno kida na ostalim grend slemovima i tesko Rafa moze da dodje do titule na nekom drugom grend slem turniru.

Isto tako mislim da ce ovo biti najtezi Roland Garros za Rafu u karijeri. Morace bas, bas rudarski da radi da bi ga osvojio, a mozda ni to ne bude dovoljno za titulu.

Samo da nam je No1e ziv i zdrav i prosto nemam dilemu da ce na kraju karijere biti najveci ikada, ako to vec nije i sada. Do kraja karijere to ce i matematicki da potvrdi.

Ps. Boze zdravlja dao bi jedan grend slem 2024. godine samo da No1e osvoji Olimpijske igre koje su mu u Tokiju izmakle ne znam ni sam kako.

Jovan

pre 1 godinu

A možda i više...
Ovaj čovek može sve, zaslužio je svaki rekord. Najčvršći sportista po pitanju mentalne snage na planeti zemlji. Zabrane, deportacije, diskvalifikacije, porazi na gren slemovima i sa olimpijskih igara ga nisu psihički uništili. On se posle svega toga vratio kao šampion.

Jovan

pre 1 godinu

A možda i više...
Ovaj čovek može sve, zaslužio je svaki rekord. Najčvršći sportista po pitanju mentalne snage na planeti zemlji. Zabrane, deportacije, diskvalifikacije, porazi na gren slemovima i sa olimpijskih igara ga nisu psihički uništili. On se posle svega toga vratio kao šampion.

Bellator

pre 1 godinu

Па мислили смо прво да ће бити велики шампион који може да узме 2-3 слема током каријере, онда када нас је одушевио нај већи оптимисти су му прогнозирали да може да иде до 10 пошто је вансеријски таленат. После тога је почело и да се верује да може да парира Надалу и Федереру и да се укључи у трку. Сада је већ свима јасно да је најбољи тенисер икада и само је питање докле ће стићи. По броју грен слемова, реално би било између 25 и 30.

Darko

pre 1 godinu

Dokle vise stavljate Federera u isti kos. on je mnogo iza. Jeste plesao po terenu kao balerina ali samo to i nista vise. Vecina rekorda je u vlasnistvu Novaka i Nadala

Рајко Четник Z армија

pre 1 godinu

Браво за текст, свака му је ка Његошева.
Основни проблем генерација које долазе после ове велике тројке је мотивација тј недостатак мотивације што резултира да само блесну па нестану ( Тим, Чилић, Зверев, Меда...).

Dragan -Sava

pre 1 godinu

Beše jednom velika četvorka a onda otpade Škot. Od velike trojke posle prvi otpade Švajcarac, onaj koga su pre vremena proglasili najboljim svih vremena a pokazalo se da nije bio najbolji ni u svom vremenu.
Od preostalig dvojca posustaje polako Španac. Kad Srbin odmakne za ta bar jos 3 GS od prvog pratioca, svaka priča i polemika će biti suvišna. Uzivajmo dok pratimo pisanje istorije.

John

pre 1 godinu

Nije nemoguće. Idemo redom:
RG - Zna se čija je to kuća i ko je favorit sve i da na štakama izađe na Šatrije. Međutim, samo Novak ume da ga i pobedi i uzme RG, nikome to do sada nije uspelo na istom RG. Federer je uzeo 2009, ali je Nadal ispao od Soderlinga. Vavrinka uzeo 2015, ali je Nadal ispao protiv Đokovića u četvrtfinalu (pa onda ono nesrećno polufinale protiv Mareja od dva dana). I još napada rekordnih 23. (mada napadaju obojica)
W - Trenutno nema boljeg "travaša" od Đokovića. A i to je "njegov" turnir, ne kao AO, ali mu i tu dobro ide.
USO - Najbaksuzniji slem za njega. Šest izgubljenih finala, plus ona nesrećna diskvalifikacija. Ali, opet, njegova omiljena podloga. Vreme je da se skine prokletstvo.

Dakle, ako ga povrede mimođu i sreća malo pogleda ima ozbiljne šanse da uzme bar dva ove godine.

Stefan94

pre 1 godinu

Posto je pocelo da se prica da ce SAD ukinuti cuvena pravila za covid-19 bilo bi strasno da No1e osvoji Wimbledon i US Open.

A sto se tice Roland Garros-a, mislim da je tu pre svega bitno spreciti Rafu da ne osvoji. U slucaju da No1e osvoji onda svi znamo sta bi to znacilo za debatu o tome ko je najbolji svih vremena.

E sad ce verujem mnogi da me napadnu i da kazu ma sta Rafa moze na Roland Garros-u, on je zreo za penziju. Sve mogu da razumem, ali da se Rafa otpisuje na Roland Garros-u to jednostavno ne moze i ne sme da se radi. Znamo svi sta je Rafa na sljaci i prosto ne sumnjam da vec sad baca sve karte na Roland Garros.

I sad jedna sta bi bilo kad bi bilo konstatacija. Cak i ako Rafa osvoji Roland Garros mislim da nece biti nista nesto mnogo strasno zato sto No1e jednostavno kida na ostalim grend slemovima i tesko Rafa moze da dodje do titule na nekom drugom grend slem turniru.

Isto tako mislim da ce ovo biti najtezi Roland Garros za Rafu u karijeri. Morace bas, bas rudarski da radi da bi ga osvojio, a mozda ni to ne bude dovoljno za titulu.

Samo da nam je No1e ziv i zdrav i prosto nemam dilemu da ce na kraju karijere biti najveci ikada, ako to vec nije i sada. Do kraja karijere to ce i matematicki da potvrdi.

Ps. Boze zdravlja dao bi jedan grend slem 2024. godine samo da No1e osvoji Olimpijske igre koje su mu u Tokiju izmakle ne znam ni sam kako.

Boki

pre 1 godinu

O bre vajni stručnjaci za tenis kako ne uzimate u obzir kakva je konkurencije bila kada je Federer bio na vrhuncu. Znatno slabija a onde se pojavljuju Rafa i jedan dečkić sa Balkana, po imenu Novak, koji počinje da pobeđuje oba velikana teniske igre. Maloli je.Nole je odavno dokazao svoje kvalitete i oboriće sve rekorde, osim u lepom plesanju, ma koliko ga mrzeli stranci a i domaći navijači. Jednostavno tajna njegovog uspeha je - rodila ga majka za šampiona.

Piro

pre 1 godinu

Beše jednom velika četvorka a onda otpade Škot. Od velike trojke posle prvi otpade Švajcarac, onaj koga su pre vremena proglasili najboljim svih vremena a pokazalo se da nije bio najbolji ni u svom vremenu.
Od preostalig dvojca posustaje polako Španac. Kad Srbin odmakne za ta bar jos 3 GS od prvog pratioca, svaka priča i polemika će biti suvišna. Uzivajmo dok pratimo pisanje istorije.
(Dragan -Sava, 31. januar 2023 14:08)

Otpali Škot, Švajcarac i Španac, ostao samo S-RBIN:-D

sempervivum

pre 1 godinu

Пре неколико година смо сањали да се Новак изједначи по броју ГС са Федерером, а Федереров број недеља на првом месту је изгледао недостижан, али стварно. Ипак, десило се да је Новак све то стигао, а број недеља значајно пребацио. Сад је реално да ће имати највећи број слемова, а недостижно изгледа да стигне Федерерове 103 титуле (или Конорсових 109), али ко зна... сад је све могуће.

Piksi

pre 1 godinu

Mislim da će Nole biti i konkurentan da osvoji grend slem u svojoj 45 godini. Mislim da bih mogao da magične cifre od 30 grend slema. Mnogo zavisi od ove i naredne godine. A onda lagano na Wimbeldonu titulu po titulu.

Slavko

pre 1 godinu

Neznam koliko ce osvoiti ali znam da hoce osvoiti US Open ako ide i ako bude zdrav i ove i sledece, zato sto nece se povuci dok ne bude isti ili bolji od Rogera a to znaci minimum 5 a sada ima 3. Znam da ce osvoiti jos minimum dva Vimbloda za da bude bolji od Rogera na Vimbldona.
Tako da Novak sigurno ima motivaciju da stigne do broja 6 u USA, i do broja 9 na Vimbldonu.

*Blackfish

pre 1 godinu

Ja bih bio oprezan u prognozama. Usao je u godine i sve je blizi momenat kada ce to krenuti da ostavlja traga. Kada se to dogodi, vise nece biti konkurentan ni za jednu. To moze da se dogodi za godinu dana ili za tri, to ne mozemo znati. Ne daj boze neka povreda. Isto tako, Rafa moze uzeti jos koji RG. Ima jos da se igra...
Ajmo Noleeeeee

Sima

pre 1 godinu

Jedino ko moze njega da pobedi je on sam i povrede, inace uzima jos 6 gren slemova lagano.Jednostavno sa ovakom igrom i mentalnom snagom on konkurenciju nema!

grandiozo

pre 1 godinu

To je samo za ovu godinu,uzima Wibldon,Rolan Garos i US open,konačno sva četiri u nizu,nadam se da će nastaviti dalje i sledeće godine,negde oko 28GS,pa neka tada mrzitelji podvuku crtu ko je GOAT,a broj nedelja na prvom mestu prelazi cifru od 400,s tim što će ovu godinu da završi na prvom mestu osmi put,niko nikad u narednih 100godina a I šire..

Asteriks

pre 1 godinu

Odgovor za Jovana,na prvi komentar.....Novak se uvijek vracao jos jaci posle bolnih poraza,deportacija i diskvalifikacija zato sto zna da u zivotu ima mnogo bitnijih stvari od trofeja i sportskih rezultata,ne dozivljava to nesto sto je katastrofa,vec dio sportskog zivota....Mnogi sportisti nemaju takvo razmisljanje,nego posle nekih teskih poraza oni ne mogu to da izbace iz glave i onda potonu....Strpljenje,dusevni mir,stabilna i mirna glavu u kombinaciji sa velikim trudom i radom,kao i poseban rezim ishrane,sto je jednako vazno kao i trening,e to donosi rezultat....Naravno nije sve ni u tome,moras da imas taj neki urodjeni gen velikog pobjednika,jer mnogi su trenirali,pokusavali i nisu uspjeli napraviti karijeru.

Ivan Veljković

pre 1 godinu

Skroz je u pravu Mekinro naravno. Samo da Noleta povrede mimoiđu i da bude ful motivisan i posvećen i apsolutno u tom slučaju ima ogromne ogromne šanse da uzme još 3 Slema sigurno, možda i koji više, jer izuzetni je atleta, fizički odlično pripremljen a teniski znamo koliki je velemajstor. Sa još 3 Slema što bi ukupno bilo 25 gotovo 100% bi obezbedio najviše Slemova u istoriji i time bi njegov maestralni teniski opus bio u potpunosti zaokružen. Teško je verovati da će Rafa uzeti više od 3 Slema do kraja karijere, eventualno još 2 Garosa pod uslovom da bude ful spreman, što znači da bi Nole sa 25 bio sigurno prvi u istoriji za dugo dugo vremena. Rafa i Federer su posle 35-te osvojili po 3 Slema, nema razloga da to ne uradi i Nole naravno, samo da ga povrede zaobiđu, motivacije neće manjkati.

Aca

pre 1 godinu

Ostavite coveka na miru vise sa licitiranjem :uzece bar jos 3, bar jos 5 ,minimum 30....Pa nisu slemovi pasulj bre..Ne nabijajte mu pritisak vise. Ako uzme - uzme ,hvala mu, i hvala bogu, ali imajte milosti prema coveku,uradio je mnogo vise nego sto je iki verovao da je moguce

*Ajde Nole bar jos 3 molim te !!!!!!!!!!!!!!

Platipus perica

pre 1 godinu

Bili Škot, Švajcarac, Španac i Srbin i igrali tenis. Ja baš ne znam, sada kako je taj vic išao, samo znam da ih je na karjau Srbin sve nadmudrio... Idemo dalje...

Aleks

pre 1 godinu

1. Finale WM izgubljeno od Marija, kada nije ličio na sebe.
2. Finale RG kada je izgubio od Vavrinke zbog nekog pritiska preteranog
3. Finale RG kada se "upecao" na mrežicu i izgubio od Rafe
4. 2017-a cela skoro i 18-a kada je bio u saunu
5. 2020 USopen kada je izbačen zbog sudije, bio u naletu forme
6. 2021-e od Medvedeva izgubio finale zbog pritiska
7. 2022 dva GSa izgubio zbog politike
Sve u svemu, barem 10 GS titula je ispustio, da ne preterano
Ali,ok, I on je čovek od krvi i mesa...

Vrg

pre 1 godinu

"To traži veliku posvećenost. Zato su ta tri momka, Rodžer, Novak i Rafa tu gde su. Gladniji su titula od ostalih igrača, disciplinovanijih i rade sve što je potrebno" - kaze Mekinro.

Mnogo je maksimalno gladnih i 100% posvecenih, ali ne mogu svi da budu Novak, Rafa i Federer. Tj. ne moze niko osim njih.
Hocu da kazem da nije samo glad i posvecenost, nego i glava i talenat i predispozicije i porodica i sta sve jos ne.

Slavko

pre 1 godinu

Neznam koliko ce osvoiti ali znam da hoce osvoiti US Open ako ide i ako bude zdrav i ove i sledece, zato sto nece se povuci dok ne bude isti ili bolji od Rogera a to znaci minimum 5 a sada ima 3. Znam da ce osvoiti jos minimum dva Vimbloda za da bude bolji od Rogera na Vimbldona.
Tako da Novak sigurno ima motivaciju da stigne do broja 6 u USA, i do broja 9 na Vimbldonu.

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Nole kad bi uzeo ove godine sva 4 GS, nisam siguran koliko bi dalje imao motiva da igra tenis?!
Možda bi trebalo da postavi svoj cilj na 10 Vimbldona i kad uzme taj 10-ti, lepo da kaže : " Ćao ragaci, nema više!"
Znači još ove i najmanje 2 godine aktivnog igranja tenisa ako Bog da, pa koliko uzme GS, a samo da Vimbldon uzima redovno.
Ali ako cepne sva 4 ove godine, bojim se ode motivacija za neko duže vreme. Baš kako se desilo nakon one serije 2015 i 16 ako se ne varam!
(Neo@, 31. januar 2023 18:42)

Ne varas se, Novak se definitivno resetovao nakon osvajanja svog prvog RG, malo se i zasitio, a svakako i poprilicno emotivno istrosio, ali, ispalo je i izaslo na bolje. Rekao bih da se resetovao i nakon poraza u Njujorku 2021.

Milan

pre 1 godinu

sad ce verujem mnogi da me napadnu i da kazu ma sta Rafa moze na Roland Garros-u, on je zreo za penziju. Sve mogu da razumem, ali da se Rafa otpisuje na Roland Garros-u to jednostavno ne moze i ne sme da se radi. Znamo svi sta je Rafa na sljaci i prosto ne sumnjam da vec sad baca sve karte na Roland Garros.'

(Stefan94, 31. januar 2023 13:03)

Biće zanimčjivo videti jer Novak ima više mišića nego ikada i forhend udara jače i sa više spina, nema turnire koje će igrati u martu mozda ni u februaru, mislim da je bolje da ne igra Dubai nego da odmah počne pripreme za sljaku i za dodatnu implementacij i poztpunu promenu u jos agresivniju verziju totalnog tenisa koji igra a koju da je odigrao u finalu Cicipas ne bi presao treći gem u setovima. I onda da se sastanu dva velika sampiona mislim da ce okolnosti ove godine vrućina i sunčan dan u finalu ići u prilog Rafi jer prerhodne dve ili tri godine nisu ali videcemo kakav će njegov ranking biti pred turnir. Igraci koji mogu da ugroze Novaka su oni mladji ja cu da istaknem Kordu i Alkarasa i njih treba da se pazi. videcemo u svakom slučaju

Djuro Radetich

pre 1 godinu

Vjerovatno hoce, bitno je da ima jedan GS vise od Nadala na kraja karijere. U tom slucaju nece biti nikakve dileme ko je GOAT.

kvisko

pre 1 godinu

Tri je malo jer ko su mu ozbiljni konkurenti, ja ih ne vidim.
Nadal je sad neki nizi nivo, neko koga ce redovno mlatiti svi bolji igraci u ovom momentu. Mozda donekle Cicipas, Ruud i Alkaraz ostali su svi do jednog moment igraci, igraju dobro na jednom turniru i onda ih dugo nigde nema.
Ako ostane zdrav i bude imao volje da se bori naredne dve godine, mislim da ce zavrsiti karijeru sa najmanje 25 do 28 GS-ova plus jos nekoliko drugih rekorda.

Ја

pre 1 godinu

Ноле ће узети онолико ГС колико буде хтио. Сам је у једном интервјуу рекао да је тијело спремно да игра још дуго дуго, али да се оно не пита ништа. Што значи да је психа Нолету најважнија и ако он не буде имао мотивацију може још сутра да каже стоп.
Много је важније да надалина не освоји овогодишњи Ролан Гарос, јер би га то итекако дотукло. То би за њега практично значило пензију. Нарочито ако би Ноле био тај који би подигао пехар. Онда би Нолету требао само 1 слем па би могао у пензију.

Надалина на другим слемовима нема велике шансе осим ако не "купи" који. Али чисто сумњам да би млађи пристали да га пусте.

Banconi

pre 1 godinu

Od poslednjih 16 GS na kojima je igrao, odnosno 18 koliko ih je bilo (povratak posle emotivne i zdravstvene pauze 2018), Djoković je pobedio na 10, igrao finale na 2, izbacili ga sa jednog, na dva nije učestvovao, to je za ovih nepunih 5 godina. Pre toga je osvojio 11 GS u periodu 2011-2016, do pauze od skoro dve godine.

Straight Outta München

pre 1 godinu

Kakva je mentalna gromada i koliko je posvecen, nije nemoguce da osvoji ukupno 5 ove i sledece godine. Realno ako ga posluzi zdravlje i ako bude imao motivaciju kada predje Nadala po broju GS, da ce zaustaviti na broju 27-28…
Medjutim videcemo, ako se recimo Rafa povuce, a on bude imao Slem vise od njega, moguce da ce mu motivacija oslabiti. Zbog toga se nadam da ce Nadal igrati jos 2-3 sezone.

Pirotehnicar aka Dezurni smarac

pre 1 godinu

(Ivan Veljković, 31. januar 2023 15:39)

Nadal je osvojo 2 GS posle navrsene 35. godine zivota.

(Aleks, 31. januar 2023 17:18)

Dodaj tu i Vimbldon '20 mada razumem zbog cega ne racunas to jer na otkazivanje istog Djokovic nikako nije mogao da utice, ali, 100% sam siguran da bi osvojio ga i te godine.

pesadinac

pre 1 godinu

Sad' kad' Rafa umrtvi celo telo, mumificira se i uzme još 100 RG
(Axl, 31. januar 2023 16

Ja bio ubedjen da je on to uradio jos pre 5 godina.
On je odavno balzamovan, ukrucen i otpisan kao ozbiljan konkurent ne samo Djokovicu nego i svim drugim boljim igracima.

Aragorn

pre 1 godinu

3 ? Uzima još 5-7 minimalno.
(Bleki, 31. januar 2023 12:56) Naravno, ako budu nameštali žreb kao na AO i prošle godine na Wim možda i osvoji. Šteta što te sponskorske titule bez krštenih protivnika neće niko uzimati za ozbiljno.

Neo@

pre 1 godinu

Nole kad bi uzeo ove godine sva 4 GS, nisam siguran koliko bi dalje imao motiva da igra tenis?!
Možda bi trebalo da postavi svoj cilj na 10 Vimbldona i kad uzme taj 10-ti, lepo da kaže : " Ćao ragaci, nema više!"
Znači još ove i najmanje 2 godine aktivnog igranja tenisa ako Bog da, pa koliko uzme GS, a samo da Vimbldon uzima redovno.
Ali ako cepne sva 4 ove godine, bojim se ode motivacija za neko duže vreme. Baš kako se desilo nakon one serije 2015 i 16 ako se ne varam!

Seebad Dorf

pre 1 godinu

Nece, ove godine, Rafa uzima RG, Meda Vimbldon, a Alkaraz Ameriku. Svu svoju energiju cu da usresredim na navijanje protiv Djokovica, foliranta koji podrzava jednu stranku i jednog coveka u Srbiji!

Seebad Dorf

pre 1 godinu

Nece, ove godine, Rafa uzima RG, Meda Vimbldon, a Alkaraz Ameriku. Svu svoju energiju cu da usresredim na navijanje protiv Djokovica, foliranta koji podrzava jednu stranku i jednog coveka u Srbiji!

Aragorn

pre 1 godinu

3 ? Uzima još 5-7 minimalno.
(Bleki, 31. januar 2023 12:56) Naravno, ako budu nameštali žreb kao na AO i prošle godine na Wim možda i osvoji. Šteta što te sponskorske titule bez krštenih protivnika neće niko uzimati za ozbiljno.

Piksi

pre 1 godinu

Mislim da će Nole biti i konkurentan da osvoji grend slem u svojoj 45 godini. Mislim da bih mogao da magične cifre od 30 grend slema. Mnogo zavisi od ove i naredne godine. A onda lagano na Wimbeldonu titulu po titulu.

Darko

pre 1 godinu

Dokle vise stavljate Federera u isti kos. on je mnogo iza. Jeste plesao po terenu kao balerina ali samo to i nista vise. Vecina rekorda je u vlasnistvu Novaka i Nadala

*Blackfish

pre 1 godinu

Ja bih bio oprezan u prognozama. Usao je u godine i sve je blizi momenat kada ce to krenuti da ostavlja traga. Kada se to dogodi, vise nece biti konkurentan ni za jednu. To moze da se dogodi za godinu dana ili za tri, to ne mozemo znati. Ne daj boze neka povreda. Isto tako, Rafa moze uzeti jos koji RG. Ima jos da se igra...
Ajmo Noleeeeee

pesadinac

pre 1 godinu

Sad' kad' Rafa umrtvi celo telo, mumificira se i uzme još 100 RG
(Axl, 31. januar 2023 16

Ja bio ubedjen da je on to uradio jos pre 5 godina.
On je odavno balzamovan, ukrucen i otpisan kao ozbiljan konkurent ne samo Djokovicu nego i svim drugim boljim igracima.

Piro

pre 1 godinu

Beše jednom velika četvorka a onda otpade Škot. Od velike trojke posle prvi otpade Švajcarac, onaj koga su pre vremena proglasili najboljim svih vremena a pokazalo se da nije bio najbolji ni u svom vremenu.
Od preostalig dvojca posustaje polako Španac. Kad Srbin odmakne za ta bar jos 3 GS od prvog pratioca, svaka priča i polemika će biti suvišna. Uzivajmo dok pratimo pisanje istorije.
(Dragan -Sava, 31. januar 2023 14:08)

Otpali Škot, Švajcarac i Španac, ostao samo S-RBIN:-D

Jovan

pre 1 godinu

A možda i više...
Ovaj čovek može sve, zaslužio je svaki rekord. Najčvršći sportista po pitanju mentalne snage na planeti zemlji. Zabrane, deportacije, diskvalifikacije, porazi na gren slemovima i sa olimpijskih igara ga nisu psihički uništili. On se posle svega toga vratio kao šampion.

Aleks

pre 1 godinu

1. Finale WM izgubljeno od Marija, kada nije ličio na sebe.
2. Finale RG kada je izgubio od Vavrinke zbog nekog pritiska preteranog
3. Finale RG kada se "upecao" na mrežicu i izgubio od Rafe
4. 2017-a cela skoro i 18-a kada je bio u saunu
5. 2020 USopen kada je izbačen zbog sudije, bio u naletu forme
6. 2021-e od Medvedeva izgubio finale zbog pritiska
7. 2022 dva GSa izgubio zbog politike
Sve u svemu, barem 10 GS titula je ispustio, da ne preterano
Ali,ok, I on je čovek od krvi i mesa...

Stefan94

pre 1 godinu

Posto je pocelo da se prica da ce SAD ukinuti cuvena pravila za covid-19 bilo bi strasno da No1e osvoji Wimbledon i US Open.

A sto se tice Roland Garros-a, mislim da je tu pre svega bitno spreciti Rafu da ne osvoji. U slucaju da No1e osvoji onda svi znamo sta bi to znacilo za debatu o tome ko je najbolji svih vremena.

E sad ce verujem mnogi da me napadnu i da kazu ma sta Rafa moze na Roland Garros-u, on je zreo za penziju. Sve mogu da razumem, ali da se Rafa otpisuje na Roland Garros-u to jednostavno ne moze i ne sme da se radi. Znamo svi sta je Rafa na sljaci i prosto ne sumnjam da vec sad baca sve karte na Roland Garros.

I sad jedna sta bi bilo kad bi bilo konstatacija. Cak i ako Rafa osvoji Roland Garros mislim da nece biti nista nesto mnogo strasno zato sto No1e jednostavno kida na ostalim grend slemovima i tesko Rafa moze da dodje do titule na nekom drugom grend slem turniru.

Isto tako mislim da ce ovo biti najtezi Roland Garros za Rafu u karijeri. Morace bas, bas rudarski da radi da bi ga osvojio, a mozda ni to ne bude dovoljno za titulu.

Samo da nam je No1e ziv i zdrav i prosto nemam dilemu da ce na kraju karijere biti najveci ikada, ako to vec nije i sada. Do kraja karijere to ce i matematicki da potvrdi.

Ps. Boze zdravlja dao bi jedan grend slem 2024. godine samo da No1e osvoji Olimpijske igre koje su mu u Tokiju izmakle ne znam ni sam kako.

Рајко Четник Z армија

pre 1 godinu

Браво за текст, свака му је ка Његошева.
Основни проблем генерација које долазе после ове велике тројке је мотивација тј недостатак мотивације што резултира да само блесну па нестану ( Тим, Чилић, Зверев, Меда...).

Slavko

pre 1 godinu

Neznam koliko ce osvoiti ali znam da hoce osvoiti US Open ako ide i ako bude zdrav i ove i sledece, zato sto nece se povuci dok ne bude isti ili bolji od Rogera a to znaci minimum 5 a sada ima 3. Znam da ce osvoiti jos minimum dva Vimbloda za da bude bolji od Rogera na Vimbldona.
Tako da Novak sigurno ima motivaciju da stigne do broja 6 u USA, i do broja 9 na Vimbldonu.

Dragan -Sava

pre 1 godinu

Beše jednom velika četvorka a onda otpade Škot. Od velike trojke posle prvi otpade Švajcarac, onaj koga su pre vremena proglasili najboljim svih vremena a pokazalo se da nije bio najbolji ni u svom vremenu.
Od preostalig dvojca posustaje polako Španac. Kad Srbin odmakne za ta bar jos 3 GS od prvog pratioca, svaka priča i polemika će biti suvišna. Uzivajmo dok pratimo pisanje istorije.

Boki

pre 1 godinu

O bre vajni stručnjaci za tenis kako ne uzimate u obzir kakva je konkurencije bila kada je Federer bio na vrhuncu. Znatno slabija a onde se pojavljuju Rafa i jedan dečkić sa Balkana, po imenu Novak, koji počinje da pobeđuje oba velikana teniske igre. Maloli je.Nole je odavno dokazao svoje kvalitete i oboriće sve rekorde, osim u lepom plesanju, ma koliko ga mrzeli stranci a i domaći navijači. Jednostavno tajna njegovog uspeha je - rodila ga majka za šampiona.

grandiozo

pre 1 godinu

To je samo za ovu godinu,uzima Wibldon,Rolan Garos i US open,konačno sva četiri u nizu,nadam se da će nastaviti dalje i sledeće godine,negde oko 28GS,pa neka tada mrzitelji podvuku crtu ko je GOAT,a broj nedelja na prvom mestu prelazi cifru od 400,s tim što će ovu godinu da završi na prvom mestu osmi put,niko nikad u narednih 100godina a I šire..

Ivan Veljković

pre 1 godinu

Skroz je u pravu Mekinro naravno. Samo da Noleta povrede mimoiđu i da bude ful motivisan i posvećen i apsolutno u tom slučaju ima ogromne ogromne šanse da uzme još 3 Slema sigurno, možda i koji više, jer izuzetni je atleta, fizički odlično pripremljen a teniski znamo koliki je velemajstor. Sa još 3 Slema što bi ukupno bilo 25 gotovo 100% bi obezbedio najviše Slemova u istoriji i time bi njegov maestralni teniski opus bio u potpunosti zaokružen. Teško je verovati da će Rafa uzeti više od 3 Slema do kraja karijere, eventualno još 2 Garosa pod uslovom da bude ful spreman, što znači da bi Nole sa 25 bio sigurno prvi u istoriji za dugo dugo vremena. Rafa i Federer su posle 35-te osvojili po 3 Slema, nema razloga da to ne uradi i Nole naravno, samo da ga povrede zaobiđu, motivacije neće manjkati.

Slavko

pre 1 godinu

Neznam koliko ce osvoiti ali znam da hoce osvoiti US Open ako ide i ako bude zdrav i ove i sledece, zato sto nece se povuci dok ne bude isti ili bolji od Rogera a to znaci minimum 5 a sada ima 3. Znam da ce osvoiti jos minimum dva Vimbloda za da bude bolji od Rogera na Vimbldona.
Tako da Novak sigurno ima motivaciju da stigne do broja 6 u USA, i do broja 9 na Vimbldonu.

John

pre 1 godinu

Nije nemoguće. Idemo redom:
RG - Zna se čija je to kuća i ko je favorit sve i da na štakama izađe na Šatrije. Međutim, samo Novak ume da ga i pobedi i uzme RG, nikome to do sada nije uspelo na istom RG. Federer je uzeo 2009, ali je Nadal ispao od Soderlinga. Vavrinka uzeo 2015, ali je Nadal ispao protiv Đokovića u četvrtfinalu (pa onda ono nesrećno polufinale protiv Mareja od dva dana). I još napada rekordnih 23. (mada napadaju obojica)
W - Trenutno nema boljeg "travaša" od Đokovića. A i to je "njegov" turnir, ne kao AO, ali mu i tu dobro ide.
USO - Najbaksuzniji slem za njega. Šest izgubljenih finala, plus ona nesrećna diskvalifikacija. Ali, opet, njegova omiljena podloga. Vreme je da se skine prokletstvo.

Dakle, ako ga povrede mimođu i sreća malo pogleda ima ozbiljne šanse da uzme bar dva ove godine.

Platipus perica

pre 1 godinu

Bili Škot, Švajcarac, Španac i Srbin i igrali tenis. Ja baš ne znam, sada kako je taj vic išao, samo znam da ih je na karjau Srbin sve nadmudrio... Idemo dalje...

Pirotehnicar aka Dezurni smarac

pre 1 godinu

(Ivan Veljković, 31. januar 2023 15:39)

Nadal je osvojo 2 GS posle navrsene 35. godine zivota.

(Aleks, 31. januar 2023 17:18)

Dodaj tu i Vimbldon '20 mada razumem zbog cega ne racunas to jer na otkazivanje istog Djokovic nikako nije mogao da utice, ali, 100% sam siguran da bi osvojio ga i te godine.

Asteriks

pre 1 godinu

Odgovor za Jovana,na prvi komentar.....Novak se uvijek vracao jos jaci posle bolnih poraza,deportacija i diskvalifikacija zato sto zna da u zivotu ima mnogo bitnijih stvari od trofeja i sportskih rezultata,ne dozivljava to nesto sto je katastrofa,vec dio sportskog zivota....Mnogi sportisti nemaju takvo razmisljanje,nego posle nekih teskih poraza oni ne mogu to da izbace iz glave i onda potonu....Strpljenje,dusevni mir,stabilna i mirna glavu u kombinaciji sa velikim trudom i radom,kao i poseban rezim ishrane,sto je jednako vazno kao i trening,e to donosi rezultat....Naravno nije sve ni u tome,moras da imas taj neki urodjeni gen velikog pobjednika,jer mnogi su trenirali,pokusavali i nisu uspjeli napraviti karijeru.

sempervivum

pre 1 godinu

Пре неколико година смо сањали да се Новак изједначи по броју ГС са Федерером, а Федереров број недеља на првом месту је изгледао недостижан, али стварно. Ипак, десило се да је Новак све то стигао, а број недеља значајно пребацио. Сад је реално да ће имати највећи број слемова, а недостижно изгледа да стигне Федерерове 103 титуле (или Конорсових 109), али ко зна... сад је све могуће.

Milan

pre 1 godinu

sad ce verujem mnogi da me napadnu i da kazu ma sta Rafa moze na Roland Garros-u, on je zreo za penziju. Sve mogu da razumem, ali da se Rafa otpisuje na Roland Garros-u to jednostavno ne moze i ne sme da se radi. Znamo svi sta je Rafa na sljaci i prosto ne sumnjam da vec sad baca sve karte na Roland Garros.'

(Stefan94, 31. januar 2023 13:03)

Biće zanimčjivo videti jer Novak ima više mišića nego ikada i forhend udara jače i sa više spina, nema turnire koje će igrati u martu mozda ni u februaru, mislim da je bolje da ne igra Dubai nego da odmah počne pripreme za sljaku i za dodatnu implementacij i poztpunu promenu u jos agresivniju verziju totalnog tenisa koji igra a koju da je odigrao u finalu Cicipas ne bi presao treći gem u setovima. I onda da se sastanu dva velika sampiona mislim da ce okolnosti ove godine vrućina i sunčan dan u finalu ići u prilog Rafi jer prerhodne dve ili tri godine nisu ali videcemo kakav će njegov ranking biti pred turnir. Igraci koji mogu da ugroze Novaka su oni mladji ja cu da istaknem Kordu i Alkarasa i njih treba da se pazi. videcemo u svakom slučaju

kvisko

pre 1 godinu

Tri je malo jer ko su mu ozbiljni konkurenti, ja ih ne vidim.
Nadal je sad neki nizi nivo, neko koga ce redovno mlatiti svi bolji igraci u ovom momentu. Mozda donekle Cicipas, Ruud i Alkaraz ostali su svi do jednog moment igraci, igraju dobro na jednom turniru i onda ih dugo nigde nema.
Ako ostane zdrav i bude imao volje da se bori naredne dve godine, mislim da ce zavrsiti karijeru sa najmanje 25 do 28 GS-ova plus jos nekoliko drugih rekorda.

Ја

pre 1 godinu

Ноле ће узети онолико ГС колико буде хтио. Сам је у једном интервјуу рекао да је тијело спремно да игра још дуго дуго, али да се оно не пита ништа. Што значи да је психа Нолету најважнија и ако он не буде имао мотивацију може још сутра да каже стоп.
Много је важније да надалина не освоји овогодишњи Ролан Гарос, јер би га то итекако дотукло. То би за њега практично значило пензију. Нарочито ако би Ноле био тај који би подигао пехар. Онда би Нолету требао само 1 слем па би могао у пензију.

Надалина на другим слемовима нема велике шансе осим ако не "купи" који. Али чисто сумњам да би млађи пристали да га пусте.

Vrg

pre 1 godinu

"To traži veliku posvećenost. Zato su ta tri momka, Rodžer, Novak i Rafa tu gde su. Gladniji su titula od ostalih igrača, disciplinovanijih i rade sve što je potrebno" - kaze Mekinro.

Mnogo je maksimalno gladnih i 100% posvecenih, ali ne mogu svi da budu Novak, Rafa i Federer. Tj. ne moze niko osim njih.
Hocu da kazem da nije samo glad i posvecenost, nego i glava i talenat i predispozicije i porodica i sta sve jos ne.

Neo@

pre 1 godinu

Nole kad bi uzeo ove godine sva 4 GS, nisam siguran koliko bi dalje imao motiva da igra tenis?!
Možda bi trebalo da postavi svoj cilj na 10 Vimbldona i kad uzme taj 10-ti, lepo da kaže : " Ćao ragaci, nema više!"
Znači još ove i najmanje 2 godine aktivnog igranja tenisa ako Bog da, pa koliko uzme GS, a samo da Vimbldon uzima redovno.
Ali ako cepne sva 4 ove godine, bojim se ode motivacija za neko duže vreme. Baš kako se desilo nakon one serije 2015 i 16 ako se ne varam!

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Nole kad bi uzeo ove godine sva 4 GS, nisam siguran koliko bi dalje imao motiva da igra tenis?!
Možda bi trebalo da postavi svoj cilj na 10 Vimbldona i kad uzme taj 10-ti, lepo da kaže : " Ćao ragaci, nema više!"
Znači još ove i najmanje 2 godine aktivnog igranja tenisa ako Bog da, pa koliko uzme GS, a samo da Vimbldon uzima redovno.
Ali ako cepne sva 4 ove godine, bojim se ode motivacija za neko duže vreme. Baš kako se desilo nakon one serije 2015 i 16 ako se ne varam!
(Neo@, 31. januar 2023 18:42)

Ne varas se, Novak se definitivno resetovao nakon osvajanja svog prvog RG, malo se i zasitio, a svakako i poprilicno emotivno istrosio, ali, ispalo je i izaslo na bolje. Rekao bih da se resetovao i nakon poraza u Njujorku 2021.

Djuro Radetich

pre 1 godinu

Vjerovatno hoce, bitno je da ima jedan GS vise od Nadala na kraja karijere. U tom slucaju nece biti nikakve dileme ko je GOAT.

Bellator

pre 1 godinu

Па мислили смо прво да ће бити велики шампион који може да узме 2-3 слема током каријере, онда када нас је одушевио нај већи оптимисти су му прогнозирали да може да иде до 10 пошто је вансеријски таленат. После тога је почело и да се верује да може да парира Надалу и Федереру и да се укључи у трку. Сада је већ свима јасно да је најбољи тенисер икада и само је питање докле ће стићи. По броју грен слемова, реално би било између 25 и 30.

Sima

pre 1 godinu

Jedino ko moze njega da pobedi je on sam i povrede, inace uzima jos 6 gren slemova lagano.Jednostavno sa ovakom igrom i mentalnom snagom on konkurenciju nema!

Straight Outta München

pre 1 godinu

Kakva je mentalna gromada i koliko je posvecen, nije nemoguce da osvoji ukupno 5 ove i sledece godine. Realno ako ga posluzi zdravlje i ako bude imao motivaciju kada predje Nadala po broju GS, da ce zaustaviti na broju 27-28…
Medjutim videcemo, ako se recimo Rafa povuce, a on bude imao Slem vise od njega, moguce da ce mu motivacija oslabiti. Zbog toga se nadam da ce Nadal igrati jos 2-3 sezone.

Banconi

pre 1 godinu

Od poslednjih 16 GS na kojima je igrao, odnosno 18 koliko ih je bilo (povratak posle emotivne i zdravstvene pauze 2018), Djoković je pobedio na 10, igrao finale na 2, izbacili ga sa jednog, na dva nije učestvovao, to je za ovih nepunih 5 godina. Pre toga je osvojio 11 GS u periodu 2011-2016, do pauze od skoro dve godine.

Aca

pre 1 godinu

Ostavite coveka na miru vise sa licitiranjem :uzece bar jos 3, bar jos 5 ,minimum 30....Pa nisu slemovi pasulj bre..Ne nabijajte mu pritisak vise. Ako uzme - uzme ,hvala mu, i hvala bogu, ali imajte milosti prema coveku,uradio je mnogo vise nego sto je iki verovao da je moguce

*Ajde Nole bar jos 3 molim te !!!!!!!!!!!!!!