Nedelja, 29.01.2023.

12:00

10/10 – Novak sada ima sve!

Novak Đoković osvojio je jubilarnu 10. titulu na Australijan openu, a njegov trijumf nad Stefanosom Cicipasom ima višestruki značaj.

Izvor: SS

10/10 – Novak sada ima sve! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

Nole=GOAT

pre 1 godinu

Nije toliko loše, not too bad! Hahaha
Idemoooooo majstore, samo gazi dok apsolutno svaki rekord ne bude tvoj (a nije ih mnogo ostalo).
Kralj je opet na tronu, živeo teniski kralj Novak GOATović!

kejt_winslet

pre 1 godinu

"Ovo je bilo Novakovo 33. grend slem finale, a sada je njegov skor u finalima je 22-11."

Stavimo ovo u kontekst sa teniskim ciframa.

Dakle, ukoliko igra na GS finalima šansa da će pobediti 66%.

Kako stoje ostali u ovoj statistici?
Nemojte samo naći nekoga ko je zalutao jednom u životu u finale pa ga i osvojio. Takvih je pregršt! :D
(466453, 29. januar 2023 13:30)

Nadal ima bolji % pobeda u GS finalima.
Ima isto titula, a mislim da ima 2 finala manje odigrana(mozda gresim). Ali ne znam koliko je to bitno, svakako je bolje doci do finala i izgubiti, nego uopste ne doci do finala

Mister B

pre 1 godinu

Voleo bih da završi karijeru sa:
30 GS
500 nedelja na 1.mestu
100+ trofeja
Ali i zlatom na olimpijskim igrama u Parizu.
Čisto sa bude nedostižan za sva vremena.

M.

pre 1 godinu

Eh da je dobio Mareja,Vavrinke i Medvedeva,sad bi imao 27 GS,ostaje tu gorak ukus,katastrofa su mu bile ta 2012,2013 i 2016 jer je izgubio 7 finala,kalendarski slem da je uzeo pa i nema veze što je izgubio od ove trojice pacera,sreća što je bar Vavrinka uzeo 1 GS Nadalu, ali ova dvojica nema šanse da bi uspela,možda Marej na Vimbldonun ili US openu.
Sve u svemu nije ni izvinjenje dobio što su ga onako terali prošle godine,ne vole ga i možda im on daje razloge za to, ali samo neka osvaja i da se ne ponove ona trojica,statistika sve govori!

Tennis fan

pre 1 godinu

Kakav je Novak car, neverovatno. Nisu mu dodelili 2.000 poena za osvojeni Wimbledon, zabranili da igra USO i opet zaseo na prvo mesto ATP liste. Ono, kad covek moze da casti jednim GS za 0 bodova, da jedan ni ne odigra i 4 mastersa takodje ne odigra. Da se nije dogodilo ne bih nikome poverovao da je ovo moguce.

DžejAr65

pre 1 godinu

Tako da ce svi uvek smatrati Federa za GOAT, jer to zaista i jeste. Naravno, ako ne racunamo Srbe, koji lece komplekse sa "pobedama", a koje tenis uopste ni ne interesuje, kao ni svi ostali sportovi, osim, naravno, nesposobnih fudbalera.
(Nema sve, 29. januar 2023 13:50)
то ћеш мислити ти и теби слични али на жалост није тако,не можеш бити највећи ако то заиста ниси а време проведено на првом месту, ГС титуле, међусобни дуели, Мастерс титуле, завршни Мастерси, године које завршаваш као први, број победа над најбоље рангираним играчима и још много тога није у твојим рукама већ припада неком другом

Dr. Realan

pre 1 godinu

Čestitke Novaku pa da zapuši usta svima, pa i domaćim “neće mu oni nikad dozvoliti 10. titulu, zavera, duboka država, mumije i šta već” komentatorima.

Analitičar

pre 1 godinu

Đoković - Nadal,

GS 22=22
GOAT lista 1022>891
broj nedelja na prvom mestu 378>208
broj najvećih trofeja 66>57
ukupan broj titula 93>92
prvo mesto na kraju godine 7>4
međusobni skor +2 za Novaka

ovo je sve iz glave, možda sam negde nešto pogrešio za jedan.

broj mastersa i GS na kome ti je zabranjeno da igraš 6>0 (za sada)

Zna se ko je GOAT.

BROJEVI NIKADA NE LAŽU.

466453

pre 1 godinu

"Ovo je bilo Novakovo 33. grend slem finale, a sada je njegov skor u finalima je 22-11."

Stavimo ovo u kontekst sa teniskim ciframa.

Dakle, ukoliko igra na GS finalima šansa da će pobediti 66%.

Kako stoje ostali u ovoj statistici?
Nemojte samo naći nekoga ko je zalutao jednom u životu u finale pa ga i osvojio. Takvih je pregršt! :D

466453

pre 1 godinu

Nema olimpijsko zlato, Marej ima 2!
(VB, 29. januar 2023 13:23)

Ako si Englez onda ti to nešto znači a sumnjam da si.

Moguće da Novaku znači više nego nama. Takav je.

Avanturista

pre 1 godinu

Prošle godine posle Wimbldona sam prognozirao da Nadal neće osvojiti US Open, koliko go da su to forsirali, i da je maksimum da osvoji još jedan slem. To neće biti Rolan Garos ove godine, može eventualno da bude US Open ako Novak ponovo ne bude igrao. U svakom slučaju, trka za Goat je ovim prelomljena, pitanje je samo da li Rafa uspeti da osvoji još taj jedan, kako sam i rekao, i da li će Novak završiti sa 24 na kraju.
U ovoj godini očekujem ritualno povlačenje Federera, odabraće baš tad jer je tamo glorifikovan i da potpuno baci u senku osvajača, posebno ukoliko to bude Novak. Rolan Garos ukoliko mi prognoze budu tačne osvojiće neko iz tzv. mlađe generacije, i to ne Alkaraz. US Open, zavisiće od Novakovog (ne)učešća. To je jedina stvar koja će Nadala zadržati na turu, ali već do kraja godine očekujem i njegovo zvanično povlačenje. Ne samo što je bitka svakako izgubljena, već zato što jedino Federera smatra sebi dostojnim. Novak očekujem da će se povući 2024.godine, iza Wimbldona ili Olimpijskih igara. Veće su šanse da će sledeće godine osvojiti Rolan Garos nego njih, iako će se igrati na istom kompleksu, i da će to njega pogurati ka kraju.
Do sad su mi prognoze u priličnoj meri bile ispravne, ako uz manja odtupanja budu išle ka ovome, od sledeće godine nastaje nova era.

žokanela

pre 1 godinu

Bravo majstore. Nije više pitanje jesi li najbolji teniser svih vremena,vec najveci sportista svih vremena.
(Kole, 29. januar 2023 12:56)

ni tu se ne postavlja pitanje..ovakav sampion se nikada nije rodio, mozda i jeste ali nije se bavio sportom..muhamed ali, dzordan nisu u rangu NOVAKA ĐOKOVIĆA! NO1E

mladići borovi, devojke jele

pre 1 godinu

Haha, kakva je to titula kad Cipiripija mora na taj brejk da dobija... hahaha
(Dorf, 29. januar 2023 13:08)



:)))))
ono kada te đoković dovede do nervnog sloma, ali ti ostavi mogućnost da se i dodatno izblamiraš pisanjem komentara...

Lax

pre 1 godinu

Najviše mastersa i to svaki bar po dva puta osvojen, najveći broj poena ikada, najveća razlika prvog i drugog ikada, bolji međusobni skor sa "rivalima" za titulu najvećeg, jedini ikad koji je na RG pobedio Nadala i osvojio turnir i to i to dva puta (ovo je možda i najteža stvar koju je uradio), plus ko zna šta još, ali ovo su vrlo bitne stvari...

profesor Baltazar

pre 1 godinu

Nece stati jos. Uzima jos jednom AO u sledece 2 godine (+ 1 RG i 1 Wimledon) i penzija. Uzeo bi jos jednom i USO, ali mu ne daju. Dovoljno je i ovo.

Ovo je san koji ne prestaje. Nas covek je osvojio 22 GS, nestvarno. Za mesec dana pada i rekord Stefi Graf. Sledeci izazov su 400 nedelja kao No.1. Broj GS ce neko jednom i prestici, ali broj nedelja na prvom mestu ostaje za 100 god. Za njegovog zivota to niko nece prestici.
Osvrnuo bih se i na Moniku Seles i Anu Ivanovic. Njih troje zajedno 30 GS za malu Srbiju. Velicanstveno. Sve to jos uz strasna podmetanja. Selesovu su boli nozem, Novaku zabranjuju da igra. Njihovi uspesi su tako samo jos veci.

A neka bista u Melburn parku - pa, bice.

Srdj

pre 1 godinu

Pozdrav svima,
Čestitke Novaku, za mene očekivano na AOu i mislim da Novak može do najboljeg svih vremena.
Malo upada njegov izliv besa na Gorana i publiku, nikako da se izdigne iznad takvih stvari. Puno sreće nadalje Novace.

Randy Marsh

pre 1 godinu

Bitno je samo onih 22. To je glavni merilo. A sada je Novak i zvanično najbolji teniser u istoriji.
A brojke će samo da rastu narednih godina.
Bog sporta!!!!

Apsolutni GOAT zauvek!

pre 1 godinu

Sjajnooo~ Najsladja osveta svih vremena!!! Covek im je doslovno vodio ljubav sa svim australijskim majkama i pri tome uzeo i zadnji, deseti od deset najvecih teniskih rekorda! Spektakularno i neponovljivo!!! Jvala ti Novace, najveci si!!!

Hagiano

pre 1 godinu

Neće biti dovoljno rupa da svi miševi koji su se izmigoljili poslednje dve godine se sakriju...
Polako postaje jedan od najvećih sportista ikada....
Dame i gospodo uživajmo još dok traje...

sam protiv svih

pre 1 godinu

Evo vam i 22.Jel vam i 22 veće od 22, plus medjusobni susreti, plus raznovrsnost osvojenih turnira ,plus zabrane igranja i oduzimanje zasluženih poena.

cirkus

pre 1 godinu

ovo poređanja ženskog i muškog tenisa je bezveze i smišljano je samo da se novaku umanji značajnost ostvarenih dostignuća.
pa žanski tenis, osim što je smešan za poređenje, ima i činjenicu da se GS-ovi igraju na dva dpbijena seta.
ovo će samo smetati budućim muškim šampionima, ikao će se posle novakovog povlačenja naprosno zaboraviti ovo poređenje,

Slaviša

pre 1 godinu

Zbog pobede Novaka u Australiji teško da če bily Gače-Gates da dozvoli Noletu da igra US Open a toliko se u početku radovao promašaju Novaka verovatno se nadao porazupa da podeli radost sa familijom Rafe i njegovog strike Tonija toliko mu stalo da neigra Australiju i da zatvore Novaka takve danas biraju za farplay sportiste.

Straight Outta München

pre 1 godinu

Ovo je stvarno neverovatno…Tacno su mu sa onom zabranom od prosle godine produzili karijeru jos 4-5 godina. Mislim da sada lovi 30 GS titula!!! Favorit je na svakom GS ove godine, a ne vidim da ce se nesto promeniti i 2024…
Coveku zabranili da igra na 2 GS i 4 mastersa prosle godine, njegov odgovor je prvo mesto ma ATP listi… Brutalno i pomalo porazavajuce za ostale tenisere.

Apsolutni GOAT

pre 1 godinu

Sjajnooo~ Najsladja osveta svih vremena!!! Covek im je doslovno vodio ljubav sa svim australijskim majkama i pri tome uzeo i zadnji, deseti od deset najvecih teniskih rekorda! Spektakularno i neponovljivo!!! Jvala ti Novace, najveci si!!!

Milentije

pre 1 godinu

Do kraja karijere da osvoji jos jedan RG i dva W zacementirao je prvo mesto svih vremena . Ako bi tom pridodao olimpijsko zlato bio bi verovatno i najbolji sportista svih vremena . Siguran sam da Nole ima snage i mogucnosti za ove podvige .

Nema sve

pre 1 godinu

Jos da osvoji 15 puta Rolan Garos, najveci teniski turnir, i postace GOAT! Ocigledno je da postoji todloga na kojoj neko drugi daleko bolji, ako cemo da budemo iskreni i posteni. Ima jos jedna bitna stvar - recimao, i Hendriks je najbolji gitarista svih vremena, iako ima mnogo boljih. Jer, ko postane legenda, to i ostaje. Tako da ce svi uvek smatrati Federa za GOAT, jer to zaista i jeste. Naravno, ako ne racunamo Srbe, koji lece komplekse sa "pobedama", a koje tenis uopste ni ne interesuje, kao ni svi ostali sportovi, osim, naravno, nesposobnih fudbalera.

Batman Zmajevo

pre 1 godinu

Ajde strani mediji ali nasi, pa zasto spominjete rekord Stefi Graf, kakve veze to ima sa muskim tenisom? Da li je iko spominjao istu dok je Federer drzao rekor?

Bljuzgo Drpović

pre 1 godinu

Da li jos neko misli da nije najbolji igrac svih vremena?Jedino za sta mu licemeri mogu peigovoriti jeste broj ukupno osvojenih titula ali slemove i masterse on je rekorder koga zanimaju mali turnirčići.Ostalo sve ima.

Toleranti, Albanac

pre 1 godinu

Uopste ne volim Djokovica, ali moram da mu čestitam, bio mnogo bolji igrač, od meni prvi pit kapa dolje Novače, svaka ti cas👍

ProkopijeElGrande

pre 1 godinu

Zasto daju pehar Djokovicu? Zar ne treba da ga dobije onaj ko je "prikazao najlepsi tenis" jer je to "bitnije od rezultata"?!

Straight Outta München

pre 1 godinu

Ovo je stvarno neverovatno…Tacno su mu sa onom zabranom od prosle godine produzili karijeru jos 4-5 godina. Mislim da sada lovi 30 GS titula!!! Favorit je na svakom GS ove godine, a ne vidim da ce se nesto promeniti i 2024…
Coveku zabranili da igra na 2 GS i 4 mastersa prosle godine, njegov odgovor je prvo mesto ma ATP listi… Brutalno i pomalo porazavajuce za ostale tenisere.

Batman Zmajevo

pre 1 godinu

Ajde strani mediji ali nasi, pa zasto spominjete rekord Stefi Graf, kakve veze to ima sa muskim tenisom? Da li je iko spominjao istu dok je Federer drzao rekor?

Hagiano

pre 1 godinu

Neće biti dovoljno rupa da svi miševi koji su se izmigoljili poslednje dve godine se sakriju...
Polako postaje jedan od najvećih sportista ikada....
Dame i gospodo uživajmo još dok traje...

profesor Baltazar

pre 1 godinu

Nece stati jos. Uzima jos jednom AO u sledece 2 godine (+ 1 RG i 1 Wimledon) i penzija. Uzeo bi jos jednom i USO, ali mu ne daju. Dovoljno je i ovo.

Ovo je san koji ne prestaje. Nas covek je osvojio 22 GS, nestvarno. Za mesec dana pada i rekord Stefi Graf. Sledeci izazov su 400 nedelja kao No.1. Broj GS ce neko jednom i prestici, ali broj nedelja na prvom mestu ostaje za 100 god. Za njegovog zivota to niko nece prestici.
Osvrnuo bih se i na Moniku Seles i Anu Ivanovic. Njih troje zajedno 30 GS za malu Srbiju. Velicanstveno. Sve to jos uz strasna podmetanja. Selesovu su boli nozem, Novaku zabranjuju da igra. Njihovi uspesi su tako samo jos veci.

A neka bista u Melburn parku - pa, bice.

mladići borovi, devojke jele

pre 1 godinu

Haha, kakva je to titula kad Cipiripija mora na taj brejk da dobija... hahaha
(Dorf, 29. januar 2023 13:08)



:)))))
ono kada te đoković dovede do nervnog sloma, ali ti ostavi mogućnost da se i dodatno izblamiraš pisanjem komentara...

ProkopijeElGrande

pre 1 godinu

Zasto daju pehar Djokovicu? Zar ne treba da ga dobije onaj ko je "prikazao najlepsi tenis" jer je to "bitnije od rezultata"?!

sam protiv svih

pre 1 godinu

Evo vam i 22.Jel vam i 22 veće od 22, plus medjusobni susreti, plus raznovrsnost osvojenih turnira ,plus zabrane igranja i oduzimanje zasluženih poena.

Milentije

pre 1 godinu

Do kraja karijere da osvoji jos jedan RG i dva W zacementirao je prvo mesto svih vremena . Ako bi tom pridodao olimpijsko zlato bio bi verovatno i najbolji sportista svih vremena . Siguran sam da Nole ima snage i mogucnosti za ove podvige .

DžejAr65

pre 1 godinu

Tako da ce svi uvek smatrati Federa za GOAT, jer to zaista i jeste. Naravno, ako ne racunamo Srbe, koji lece komplekse sa "pobedama", a koje tenis uopste ni ne interesuje, kao ni svi ostali sportovi, osim, naravno, nesposobnih fudbalera.
(Nema sve, 29. januar 2023 13:50)
то ћеш мислити ти и теби слични али на жалост није тако,не можеш бити највећи ако то заиста ниси а време проведено на првом месту, ГС титуле, међусобни дуели, Мастерс титуле, завршни Мастерси, године које завршаваш као први, број победа над најбоље рангираним играчима и још много тога није у твојим рукама већ припада неком другом

Mister B

pre 1 godinu

Voleo bih da završi karijeru sa:
30 GS
500 nedelja na 1.mestu
100+ trofeja
Ali i zlatom na olimpijskim igrama u Parizu.
Čisto sa bude nedostižan za sva vremena.

Tennis fan

pre 1 godinu

Kakav je Novak car, neverovatno. Nisu mu dodelili 2.000 poena za osvojeni Wimbledon, zabranili da igra USO i opet zaseo na prvo mesto ATP liste. Ono, kad covek moze da casti jednim GS za 0 bodova, da jedan ni ne odigra i 4 mastersa takodje ne odigra. Da se nije dogodilo ne bih nikome poverovao da je ovo moguce.

žokanela

pre 1 godinu

Bravo majstore. Nije više pitanje jesi li najbolji teniser svih vremena,vec najveci sportista svih vremena.
(Kole, 29. januar 2023 12:56)

ni tu se ne postavlja pitanje..ovakav sampion se nikada nije rodio, mozda i jeste ali nije se bavio sportom..muhamed ali, dzordan nisu u rangu NOVAKA ĐOKOVIĆA! NO1E

cirkus

pre 1 godinu

ovo poređanja ženskog i muškog tenisa je bezveze i smišljano je samo da se novaku umanji značajnost ostvarenih dostignuća.
pa žanski tenis, osim što je smešan za poređenje, ima i činjenicu da se GS-ovi igraju na dva dpbijena seta.
ovo će samo smetati budućim muškim šampionima, ikao će se posle novakovog povlačenja naprosno zaboraviti ovo poređenje,

Lax

pre 1 godinu

Najviše mastersa i to svaki bar po dva puta osvojen, najveći broj poena ikada, najveća razlika prvog i drugog ikada, bolji međusobni skor sa "rivalima" za titulu najvećeg, jedini ikad koji je na RG pobedio Nadala i osvojio turnir i to i to dva puta (ovo je možda i najteža stvar koju je uradio), plus ko zna šta još, ali ovo su vrlo bitne stvari...

Randy Marsh

pre 1 godinu

Bitno je samo onih 22. To je glavni merilo. A sada je Novak i zvanično najbolji teniser u istoriji.
A brojke će samo da rastu narednih godina.
Bog sporta!!!!

Analitičar

pre 1 godinu

Đoković - Nadal,

GS 22=22
GOAT lista 1022>891
broj nedelja na prvom mestu 378>208
broj najvećih trofeja 66>57
ukupan broj titula 93>92
prvo mesto na kraju godine 7>4
međusobni skor +2 za Novaka

ovo je sve iz glave, možda sam negde nešto pogrešio za jedan.

broj mastersa i GS na kome ti je zabranjeno da igraš 6>0 (za sada)

Zna se ko je GOAT.

BROJEVI NIKADA NE LAŽU.

466453

pre 1 godinu

Nema olimpijsko zlato, Marej ima 2!
(VB, 29. januar 2023 13:23)

Ako si Englez onda ti to nešto znači a sumnjam da si.

Moguće da Novaku znači više nego nama. Takav je.

Bljuzgo Drpović

pre 1 godinu

Da li jos neko misli da nije najbolji igrac svih vremena?Jedino za sta mu licemeri mogu peigovoriti jeste broj ukupno osvojenih titula ali slemove i masterse on je rekorder koga zanimaju mali turnirčići.Ostalo sve ima.

Apsolutni GOAT

pre 1 godinu

Sjajnooo~ Najsladja osveta svih vremena!!! Covek im je doslovno vodio ljubav sa svim australijskim majkama i pri tome uzeo i zadnji, deseti od deset najvecih teniskih rekorda! Spektakularno i neponovljivo!!! Jvala ti Novace, najveci si!!!

466453

pre 1 godinu

"Ovo je bilo Novakovo 33. grend slem finale, a sada je njegov skor u finalima je 22-11."

Stavimo ovo u kontekst sa teniskim ciframa.

Dakle, ukoliko igra na GS finalima šansa da će pobediti 66%.

Kako stoje ostali u ovoj statistici?
Nemojte samo naći nekoga ko je zalutao jednom u životu u finale pa ga i osvojio. Takvih je pregršt! :D

Slaviša

pre 1 godinu

Zbog pobede Novaka u Australiji teško da če bily Gače-Gates da dozvoli Noletu da igra US Open a toliko se u početku radovao promašaju Novaka verovatno se nadao porazupa da podeli radost sa familijom Rafe i njegovog strike Tonija toliko mu stalo da neigra Australiju i da zatvore Novaka takve danas biraju za farplay sportiste.

Apsolutni GOAT zauvek!

pre 1 godinu

Sjajnooo~ Najsladja osveta svih vremena!!! Covek im je doslovno vodio ljubav sa svim australijskim majkama i pri tome uzeo i zadnji, deseti od deset najvecih teniskih rekorda! Spektakularno i neponovljivo!!! Jvala ti Novace, najveci si!!!

Dr. Realan

pre 1 godinu

Čestitke Novaku pa da zapuši usta svima, pa i domaćim “neće mu oni nikad dozvoliti 10. titulu, zavera, duboka država, mumije i šta već” komentatorima.

kejt_winslet

pre 1 godinu

"Ovo je bilo Novakovo 33. grend slem finale, a sada je njegov skor u finalima je 22-11."

Stavimo ovo u kontekst sa teniskim ciframa.

Dakle, ukoliko igra na GS finalima šansa da će pobediti 66%.

Kako stoje ostali u ovoj statistici?
Nemojte samo naći nekoga ko je zalutao jednom u životu u finale pa ga i osvojio. Takvih je pregršt! :D
(466453, 29. januar 2023 13:30)

Nadal ima bolji % pobeda u GS finalima.
Ima isto titula, a mislim da ima 2 finala manje odigrana(mozda gresim). Ali ne znam koliko je to bitno, svakako je bolje doci do finala i izgubiti, nego uopste ne doci do finala

M.

pre 1 godinu

Eh da je dobio Mareja,Vavrinke i Medvedeva,sad bi imao 27 GS,ostaje tu gorak ukus,katastrofa su mu bile ta 2012,2013 i 2016 jer je izgubio 7 finala,kalendarski slem da je uzeo pa i nema veze što je izgubio od ove trojice pacera,sreća što je bar Vavrinka uzeo 1 GS Nadalu, ali ova dvojica nema šanse da bi uspela,možda Marej na Vimbldonun ili US openu.
Sve u svemu nije ni izvinjenje dobio što su ga onako terali prošle godine,ne vole ga i možda im on daje razloge za to, ali samo neka osvaja i da se ne ponove ona trojica,statistika sve govori!

Toleranti, Albanac

pre 1 godinu

Uopste ne volim Djokovica, ali moram da mu čestitam, bio mnogo bolji igrač, od meni prvi pit kapa dolje Novače, svaka ti cas👍

Nole=GOAT

pre 1 godinu

Nije toliko loše, not too bad! Hahaha
Idemoooooo majstore, samo gazi dok apsolutno svaki rekord ne bude tvoj (a nije ih mnogo ostalo).
Kralj je opet na tronu, živeo teniski kralj Novak GOATović!

Avanturista

pre 1 godinu

Prošle godine posle Wimbldona sam prognozirao da Nadal neće osvojiti US Open, koliko go da su to forsirali, i da je maksimum da osvoji još jedan slem. To neće biti Rolan Garos ove godine, može eventualno da bude US Open ako Novak ponovo ne bude igrao. U svakom slučaju, trka za Goat je ovim prelomljena, pitanje je samo da li Rafa uspeti da osvoji još taj jedan, kako sam i rekao, i da li će Novak završiti sa 24 na kraju.
U ovoj godini očekujem ritualno povlačenje Federera, odabraće baš tad jer je tamo glorifikovan i da potpuno baci u senku osvajača, posebno ukoliko to bude Novak. Rolan Garos ukoliko mi prognoze budu tačne osvojiće neko iz tzv. mlađe generacije, i to ne Alkaraz. US Open, zavisiće od Novakovog (ne)učešća. To je jedina stvar koja će Nadala zadržati na turu, ali već do kraja godine očekujem i njegovo zvanično povlačenje. Ne samo što je bitka svakako izgubljena, već zato što jedino Federera smatra sebi dostojnim. Novak očekujem da će se povući 2024.godine, iza Wimbldona ili Olimpijskih igara. Veće su šanse da će sledeće godine osvojiti Rolan Garos nego njih, iako će se igrati na istom kompleksu, i da će to njega pogurati ka kraju.
Do sad su mi prognoze u priličnoj meri bile ispravne, ako uz manja odtupanja budu išle ka ovome, od sledeće godine nastaje nova era.

Srdj

pre 1 godinu

Pozdrav svima,
Čestitke Novaku, za mene očekivano na AOu i mislim da Novak može do najboljeg svih vremena.
Malo upada njegov izliv besa na Gorana i publiku, nikako da se izdigne iznad takvih stvari. Puno sreće nadalje Novace.

Nema sve

pre 1 godinu

Jos da osvoji 15 puta Rolan Garos, najveci teniski turnir, i postace GOAT! Ocigledno je da postoji todloga na kojoj neko drugi daleko bolji, ako cemo da budemo iskreni i posteni. Ima jos jedna bitna stvar - recimao, i Hendriks je najbolji gitarista svih vremena, iako ima mnogo boljih. Jer, ko postane legenda, to i ostaje. Tako da ce svi uvek smatrati Federa za GOAT, jer to zaista i jeste. Naravno, ako ne racunamo Srbe, koji lece komplekse sa "pobedama", a koje tenis uopste ni ne interesuje, kao ni svi ostali sportovi, osim, naravno, nesposobnih fudbalera.

Nema sve

pre 1 godinu

Jos da osvoji 15 puta Rolan Garos, najveci teniski turnir, i postace GOAT! Ocigledno je da postoji todloga na kojoj neko drugi daleko bolji, ako cemo da budemo iskreni i posteni. Ima jos jedna bitna stvar - recimao, i Hendriks je najbolji gitarista svih vremena, iako ima mnogo boljih. Jer, ko postane legenda, to i ostaje. Tako da ce svi uvek smatrati Federa za GOAT, jer to zaista i jeste. Naravno, ako ne racunamo Srbe, koji lece komplekse sa "pobedama", a koje tenis uopste ni ne interesuje, kao ni svi ostali sportovi, osim, naravno, nesposobnih fudbalera.

Toleranti, Albanac

pre 1 godinu

Uopste ne volim Djokovica, ali moram da mu čestitam, bio mnogo bolji igrač, od meni prvi pit kapa dolje Novače, svaka ti cas👍

Avanturista

pre 1 godinu

Prošle godine posle Wimbldona sam prognozirao da Nadal neće osvojiti US Open, koliko go da su to forsirali, i da je maksimum da osvoji još jedan slem. To neće biti Rolan Garos ove godine, može eventualno da bude US Open ako Novak ponovo ne bude igrao. U svakom slučaju, trka za Goat je ovim prelomljena, pitanje je samo da li Rafa uspeti da osvoji još taj jedan, kako sam i rekao, i da li će Novak završiti sa 24 na kraju.
U ovoj godini očekujem ritualno povlačenje Federera, odabraće baš tad jer je tamo glorifikovan i da potpuno baci u senku osvajača, posebno ukoliko to bude Novak. Rolan Garos ukoliko mi prognoze budu tačne osvojiće neko iz tzv. mlađe generacije, i to ne Alkaraz. US Open, zavisiće od Novakovog (ne)učešća. To je jedina stvar koja će Nadala zadržati na turu, ali već do kraja godine očekujem i njegovo zvanično povlačenje. Ne samo što je bitka svakako izgubljena, već zato što jedino Federera smatra sebi dostojnim. Novak očekujem da će se povući 2024.godine, iza Wimbldona ili Olimpijskih igara. Veće su šanse da će sledeće godine osvojiti Rolan Garos nego njih, iako će se igrati na istom kompleksu, i da će to njega pogurati ka kraju.
Do sad su mi prognoze u priličnoj meri bile ispravne, ako uz manja odtupanja budu išle ka ovome, od sledeće godine nastaje nova era.

Srdj

pre 1 godinu

Pozdrav svima,
Čestitke Novaku, za mene očekivano na AOu i mislim da Novak može do najboljeg svih vremena.
Malo upada njegov izliv besa na Gorana i publiku, nikako da se izdigne iznad takvih stvari. Puno sreće nadalje Novace.

Slaviša

pre 1 godinu

Zbog pobede Novaka u Australiji teško da če bily Gače-Gates da dozvoli Noletu da igra US Open a toliko se u početku radovao promašaju Novaka verovatno se nadao porazupa da podeli radost sa familijom Rafe i njegovog strike Tonija toliko mu stalo da neigra Australiju i da zatvore Novaka takve danas biraju za farplay sportiste.

Apsolutni GOAT zauvek!

pre 1 godinu

Sjajnooo~ Najsladja osveta svih vremena!!! Covek im je doslovno vodio ljubav sa svim australijskim majkama i pri tome uzeo i zadnji, deseti od deset najvecih teniskih rekorda! Spektakularno i neponovljivo!!! Jvala ti Novace, najveci si!!!

Apsolutni GOAT

pre 1 godinu

Sjajnooo~ Najsladja osveta svih vremena!!! Covek im je doslovno vodio ljubav sa svim australijskim majkama i pri tome uzeo i zadnji, deseti od deset najvecih teniskih rekorda! Spektakularno i neponovljivo!!! Jvala ti Novace, najveci si!!!

žokanela

pre 1 godinu

Bravo majstore. Nije više pitanje jesi li najbolji teniser svih vremena,vec najveci sportista svih vremena.
(Kole, 29. januar 2023 12:56)

ni tu se ne postavlja pitanje..ovakav sampion se nikada nije rodio, mozda i jeste ali nije se bavio sportom..muhamed ali, dzordan nisu u rangu NOVAKA ĐOKOVIĆA! NO1E

M.

pre 1 godinu

Eh da je dobio Mareja,Vavrinke i Medvedeva,sad bi imao 27 GS,ostaje tu gorak ukus,katastrofa su mu bile ta 2012,2013 i 2016 jer je izgubio 7 finala,kalendarski slem da je uzeo pa i nema veze što je izgubio od ove trojice pacera,sreća što je bar Vavrinka uzeo 1 GS Nadalu, ali ova dvojica nema šanse da bi uspela,možda Marej na Vimbldonun ili US openu.
Sve u svemu nije ni izvinjenje dobio što su ga onako terali prošle godine,ne vole ga i možda im on daje razloge za to, ali samo neka osvaja i da se ne ponove ona trojica,statistika sve govori!

ProkopijeElGrande

pre 1 godinu

Zasto daju pehar Djokovicu? Zar ne treba da ga dobije onaj ko je "prikazao najlepsi tenis" jer je to "bitnije od rezultata"?!

profesor Baltazar

pre 1 godinu

Nece stati jos. Uzima jos jednom AO u sledece 2 godine (+ 1 RG i 1 Wimledon) i penzija. Uzeo bi jos jednom i USO, ali mu ne daju. Dovoljno je i ovo.

Ovo je san koji ne prestaje. Nas covek je osvojio 22 GS, nestvarno. Za mesec dana pada i rekord Stefi Graf. Sledeci izazov su 400 nedelja kao No.1. Broj GS ce neko jednom i prestici, ali broj nedelja na prvom mestu ostaje za 100 god. Za njegovog zivota to niko nece prestici.
Osvrnuo bih se i na Moniku Seles i Anu Ivanovic. Njih troje zajedno 30 GS za malu Srbiju. Velicanstveno. Sve to jos uz strasna podmetanja. Selesovu su boli nozem, Novaku zabranjuju da igra. Njihovi uspesi su tako samo jos veci.

A neka bista u Melburn parku - pa, bice.

Batman Zmajevo

pre 1 godinu

Ajde strani mediji ali nasi, pa zasto spominjete rekord Stefi Graf, kakve veze to ima sa muskim tenisom? Da li je iko spominjao istu dok je Federer drzao rekor?

Straight Outta München

pre 1 godinu

Ovo je stvarno neverovatno…Tacno su mu sa onom zabranom od prosle godine produzili karijeru jos 4-5 godina. Mislim da sada lovi 30 GS titula!!! Favorit je na svakom GS ove godine, a ne vidim da ce se nesto promeniti i 2024…
Coveku zabranili da igra na 2 GS i 4 mastersa prosle godine, njegov odgovor je prvo mesto ma ATP listi… Brutalno i pomalo porazavajuce za ostale tenisere.

mladići borovi, devojke jele

pre 1 godinu

Haha, kakva je to titula kad Cipiripija mora na taj brejk da dobija... hahaha
(Dorf, 29. januar 2023 13:08)



:)))))
ono kada te đoković dovede do nervnog sloma, ali ti ostavi mogućnost da se i dodatno izblamiraš pisanjem komentara...

DžejAr65

pre 1 godinu

Tako da ce svi uvek smatrati Federa za GOAT, jer to zaista i jeste. Naravno, ako ne racunamo Srbe, koji lece komplekse sa "pobedama", a koje tenis uopste ni ne interesuje, kao ni svi ostali sportovi, osim, naravno, nesposobnih fudbalera.
(Nema sve, 29. januar 2023 13:50)
то ћеш мислити ти и теби слични али на жалост није тако,не можеш бити највећи ако то заиста ниси а време проведено на првом месту, ГС титуле, међусобни дуели, Мастерс титуле, завршни Мастерси, године које завршаваш као први, број победа над најбоље рангираним играчима и још много тога није у твојим рукама већ припада неком другом

sam protiv svih

pre 1 godinu

Evo vam i 22.Jel vam i 22 veće od 22, plus medjusobni susreti, plus raznovrsnost osvojenih turnira ,plus zabrane igranja i oduzimanje zasluženih poena.

Dr. Realan

pre 1 godinu

Čestitke Novaku pa da zapuši usta svima, pa i domaćim “neće mu oni nikad dozvoliti 10. titulu, zavera, duboka država, mumije i šta već” komentatorima.

cirkus

pre 1 godinu

ovo poređanja ženskog i muškog tenisa je bezveze i smišljano je samo da se novaku umanji značajnost ostvarenih dostignuća.
pa žanski tenis, osim što je smešan za poređenje, ima i činjenicu da se GS-ovi igraju na dva dpbijena seta.
ovo će samo smetati budućim muškim šampionima, ikao će se posle novakovog povlačenja naprosno zaboraviti ovo poređenje,

Hagiano

pre 1 godinu

Neće biti dovoljno rupa da svi miševi koji su se izmigoljili poslednje dve godine se sakriju...
Polako postaje jedan od najvećih sportista ikada....
Dame i gospodo uživajmo još dok traje...

Mister B

pre 1 godinu

Voleo bih da završi karijeru sa:
30 GS
500 nedelja na 1.mestu
100+ trofeja
Ali i zlatom na olimpijskim igrama u Parizu.
Čisto sa bude nedostižan za sva vremena.

Bljuzgo Drpović

pre 1 godinu

Da li jos neko misli da nije najbolji igrac svih vremena?Jedino za sta mu licemeri mogu peigovoriti jeste broj ukupno osvojenih titula ali slemove i masterse on je rekorder koga zanimaju mali turnirčići.Ostalo sve ima.

Randy Marsh

pre 1 godinu

Bitno je samo onih 22. To je glavni merilo. A sada je Novak i zvanično najbolji teniser u istoriji.
A brojke će samo da rastu narednih godina.
Bog sporta!!!!

466453

pre 1 godinu

Nema olimpijsko zlato, Marej ima 2!
(VB, 29. januar 2023 13:23)

Ako si Englez onda ti to nešto znači a sumnjam da si.

Moguće da Novaku znači više nego nama. Takav je.

kejt_winslet

pre 1 godinu

"Ovo je bilo Novakovo 33. grend slem finale, a sada je njegov skor u finalima je 22-11."

Stavimo ovo u kontekst sa teniskim ciframa.

Dakle, ukoliko igra na GS finalima šansa da će pobediti 66%.

Kako stoje ostali u ovoj statistici?
Nemojte samo naći nekoga ko je zalutao jednom u životu u finale pa ga i osvojio. Takvih je pregršt! :D
(466453, 29. januar 2023 13:30)

Nadal ima bolji % pobeda u GS finalima.
Ima isto titula, a mislim da ima 2 finala manje odigrana(mozda gresim). Ali ne znam koliko je to bitno, svakako je bolje doci do finala i izgubiti, nego uopste ne doci do finala

Milentije

pre 1 godinu

Do kraja karijere da osvoji jos jedan RG i dva W zacementirao je prvo mesto svih vremena . Ako bi tom pridodao olimpijsko zlato bio bi verovatno i najbolji sportista svih vremena . Siguran sam da Nole ima snage i mogucnosti za ove podvige .

Lax

pre 1 godinu

Najviše mastersa i to svaki bar po dva puta osvojen, najveći broj poena ikada, najveća razlika prvog i drugog ikada, bolji međusobni skor sa "rivalima" za titulu najvećeg, jedini ikad koji je na RG pobedio Nadala i osvojio turnir i to i to dva puta (ovo je možda i najteža stvar koju je uradio), plus ko zna šta još, ali ovo su vrlo bitne stvari...

Analitičar

pre 1 godinu

Đoković - Nadal,

GS 22=22
GOAT lista 1022>891
broj nedelja na prvom mestu 378>208
broj najvećih trofeja 66>57
ukupan broj titula 93>92
prvo mesto na kraju godine 7>4
međusobni skor +2 za Novaka

ovo je sve iz glave, možda sam negde nešto pogrešio za jedan.

broj mastersa i GS na kome ti je zabranjeno da igraš 6>0 (za sada)

Zna se ko je GOAT.

BROJEVI NIKADA NE LAŽU.

466453

pre 1 godinu

"Ovo je bilo Novakovo 33. grend slem finale, a sada je njegov skor u finalima je 22-11."

Stavimo ovo u kontekst sa teniskim ciframa.

Dakle, ukoliko igra na GS finalima šansa da će pobediti 66%.

Kako stoje ostali u ovoj statistici?
Nemojte samo naći nekoga ko je zalutao jednom u životu u finale pa ga i osvojio. Takvih je pregršt! :D

Tennis fan

pre 1 godinu

Kakav je Novak car, neverovatno. Nisu mu dodelili 2.000 poena za osvojeni Wimbledon, zabranili da igra USO i opet zaseo na prvo mesto ATP liste. Ono, kad covek moze da casti jednim GS za 0 bodova, da jedan ni ne odigra i 4 mastersa takodje ne odigra. Da se nije dogodilo ne bih nikome poverovao da je ovo moguce.

Nole=GOAT

pre 1 godinu

Nije toliko loše, not too bad! Hahaha
Idemoooooo majstore, samo gazi dok apsolutno svaki rekord ne bude tvoj (a nije ih mnogo ostalo).
Kralj je opet na tronu, živeo teniski kralj Novak GOATović!